MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia Lizi!

Sajnos nem találtam a txt fájlt, hiába kerestem. Esetleg el tudnád nekem küldeni? Nagyon hálás lennék. Angollal nincs gond.
Elõre is köszi!
Miki

Címem: [email protected]
Halli!
Ha gondolod én szívesen segítek. Tudtommal nincs fordítás, de én aki beszélek angolul, és ráadásul repülõgépszerelõ vagyok, legalább is így dolgozom MIG szerelõként talán tudok segíteni.
Van tipusom nagy gépekbõl is. FMC programozás stb... nem probléma.
Bögyörő
Zacsi kösz a segítséget. Cessnával már úgy érzem kezdek boldogulni, szeretnék továbblépni, a PMDG Boeing 737-es a nagy vágyam amit szeretnék megtanulni jól kezelni, sajnos angolul nem tudok, ezért érdeklõdök hogy van valamilyen magyar nyelvü leirás hozzá? Olyan létezik hogy reptereket lehet nézni élõben a neten? Esetleg Ferihegyet?

exTrem
No most értem haza vidékrol. Holnap meglessük muködik e a dolog 😊. És respect.

alert
Most nem kötekedésbõl, de szerintem elég pontosan le van írva a weboldalán és illusztrálva is van, tehát még angolul sem kell tudni, van vagy 80 kép is róla. Kell egy sapka néhány rögzítõ elem, rézdrót, 3 piros LED, meg egy tápfesz. Azt meg ki kell számolni hogy adott nyitófeszültségû 3db LED-hez mekkora elõtétellenállás kell, de még ezt is kiszámolja neked a weboldalon egy script 😄 Viszont az sem mindegy, hogy mivel oldod meg a tápfeszt célszerû egy 9V-os elem. Ezekután csak sorba kell kötni az egészet (így ahogy mondom sorosan), és világítani fog mindhárom. Szigszalaggal is rögzítheted az egészet az egyszerûség kedvéért és már mûködik is. Hogy milyen módon kell rögzíteni, azt láthatod a képeken. Az ajánlott webcamok listáját pedig megtalálod a weboldalukon. Annyi a lényeg, hogy könnyû legyen eltávolítani belõle az infravörös szûrõt és a progijában kikapcsolható legyen az auto exposure. Persze még név szerint is felsorolja ezeket a kamerákat, ezekután nem tudom, hogy mi a problémád? 😊 De ha gondolod összedobok neked egy kompletten mûködõ szettet olcsóbban, mint az 50 rongyos TrackIR mondjuk úgy 15-ért 😊 Ez ilyen csináld magad módszer, aki nem képes szájbarágás után sem az fizessen 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

ja és valaki el tudná nekem magyarázni hogy hogy kell rendesen összerakni egy mûködõképes freetrack sapkát és webcamet h mûködjön?
heloo! tudna valaki nekem segíteni abban, hogy mikor kai tak-on ils akarok landolni, és ugye a localizer beáll 88 fokra, és már a glideslope is a helyén van, akkor manuálisan el kell még fordulni a kifutóra? ha igen, akkor mikor kell elkezdeni kb a fordulást?
alert
Ma nekiestünk és eddig 3 embernél már mûxik a módszer...
Akinek eddig nem mûködött az ÉLSIMÍTÁS (Anti-Aliasing)...
-általában GeForce 7 és 8-as kártyáknál-

- nVidia Drivers uninstall a vezérlõpultból
- nVidia Control Panel uninstall a vezérlõpultból (ha van)
- Gép újraindít
- Egy driver cleaner progival letörölni a maradék nvidia fájlokat a géprõl, én a drivercleaner.net -et használtam, de vannak ingyenesek is, persze ezt is meg lehet szerezni...
- letölteni a legújabb verziójú drivert a megfelelõ szériájú kártyához az nVidia oldaláról!
- feltelepíteni, újraindítani
- C:\Windows\System32\nvapps.xml -t meg kell nyitni WordPaddal (NEM az OFFICE-os MICROSOFT WORD és anyámkínja...). Keress rá a "flight simulator"-ra és kettõ bejegyzés fog ehhez kapcsolódni, FS2004-es és FSX-es. Minden bejegyzés a "<PROFILE Label..." taggal kezdõdik és a "</PROFILE>" taggal fejezõdik be, tehát egy bejegyzés 5 sorból áll (gyengébbek kedvéért). A teljes fs2004-re és fsx-re vonatkozó bejegyzést is töröld ki, majd mentsd a fájlt.
- az nVidia Control Panelben a globális beállításoknál állíts be 8x élsimítást és 16x-os anizotróp szûrést illetve az élsimítás mód írja felül az összes programbeállítást (nem tudom magyarul hogy néz ki, de angolul: Override any application setting). Egy fülllel arrébb a program beállításoknál hozz létre egy új profilt és tallózd be neki az FS9.EXE-t. Itt az anizotróp szûrésnek szintén állíts be 16x-t illetve gamma korrekció BE. Élsimítás 8x, és szinén bíráljon felül mindenféle programbeállítást.
- Bezárhatod az nVidia Control Panel-t
- FS9-ben a Display Options-ben a filtert állítsd Trilinear-ra és kapcsold ki az Anti-Aliasing-ot majd lépj ki.
- töltsd le a www.nhancer.com -ról a legújabb nHancer-t és telepítsd fel, indítsd el. Ha kiír valamit elsõ indításkor fogadd el, lépj tovább. A fõablakban a listában szintén lesz 2 bejegyzés az egyik FS2004-es a másik FSX-es. Mindkettõt töröld ki. Hozz létre egy új profilt és tallózd be neki az FS9.EXE-t. Jobb oldalon az Enhancement fülön állítsd be az új profilhoz a következõket:
- Anti Aliasing: Coverage Sample: 8x
- Gamma Correction: ON
- Anisotropic Filtering: 16x
Az optimizations fülön:
- Texture Filtering: High Quality
- Negative LOD BIAS: Clamp

Ha mindent beállítottál kattints mégegyszer a profil nevén, hogy biztosan bevegye az új beállításokat, majd TOOLS menü > Activate Profile > FS9 (vagy amilyen néven létrehoztad).

Mehet az FS9 és mûködni fog az élsimítás ablak módban és teljes képernyõs nézetben is.

Hont
Sziasztok!
Bögyörõ! Igazatok lett! Köszönöm szépen a segítséget Mindenkinek!
Hont
Sziasztok!

Remélem tudtok nekem segíteni, régóta szenvedek az fs9 élsimításával, sehogy nem sikerül beállítanom ,hogy jól mûködjön.
Rengeteg fórumot,hozzászólást elolvastam kipróbáltam kiegészítõ programokat, próbáltam az Nvidia driver módosításával, az fs-ben az élsimítás kikapcsolásával, de sehogy nem jön össze. A konfigom asusp5b deluxe core2duo E6400 2.8 Ghz-re felhúzva 4 Gb kingmax 800-as RAM, Asus Geforce8800 GTS 640 Mb-os videókártya. A repülõgép amivel repülök azon van élsimítás de a kiegészítõ sceneryk csúnyák. (Aerosoft 2007 Budapest, Fly tampa Vienna, vagy akár a Mega Frankfurt egytöl egyig.) A taxiutak, a kifutópálya szélei és a felfestett vonalak cikcakkosak, vibrálnak, ha közeledek a repülõtér felé olyan mintha a scenery szétesne, szóval nagyon csúnya. Régebben mûködött szépen, nem tudom miért romlott el. Próbáltam régi és új driverrel is ,de sehogy sem akar mûködni.

Tudom hogy valaki élsimítás nélkül játszik, és maga a repülés élménye a fontos, de ha már egyszer lehetne miért ne legyen szép is.
Mellékelek egy képet is, ezen látszik a probléma.

Köszi szépen elõre is a segítséget, sziasztok
Sziasztok!
nem tudtok valami olyan fájlról amivel megoldható hogy FsPassengerbe ne kelljen kisgépen 10órát repülni ? Fontos lenne!
Köszi, Üdv
Nos kedves MMiki!
Rájöttünk a titkokra. Kell lenni a lementett csomagban egy install txt. filenak amiben lépésrõl lépésre levagyon írva hogyan kell telepíteni a progit. Nekem már mûködik. Nem túl egyszerû ráadásul angolul van. Ha nem tudsz akkor lefordíthatom neked, és elküldöm egy e-mail címre ha adsz.
Köszi szépen. Ezzel is okosabb lettem FS ismeretekben. 😊

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

alert
Ezt magad is elég egyszerûen megteheted, ha törlöd a Flight Simulator 9\Scenery\World\scenery\traffic030528.bgl fájlt.

alert
Az a gond, hogy nem eredeti verziót használsz és a gép tudja, hogy nem vetted meg, ezért lekapcsolja a displayeket. Megoldás: megveszed, vagy valahonnan szerzel egy normálisan 'feltört' verziót.

Üdv! Pont ma jártam én is így a 747-el, már dolgozom a dolgon. Ha lérem a barátomat õ tud nekem segíteni.Akkor még ma felírok ide.!
köszi.Nos az alap benne van, tehát az Eurw AP...., de semmi. Kiszedtem a többi kiegészítõt is az addonból.E-mail címem [email protected].
Köszi.
Papirzacsi
Tudtommal az segít, ha megveszed.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Az avsim-en találtam: Delete Default AI Traffic v1.1
Kiszedi a default gépeket az AI-ból.
Mi a véleményetek érdemes próbálkozni vele?

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem. PMDG 747-essel volna a gond. Az LCD kijelzõk indításkor egy pár másodpercig élnek, majd az összes kialszik és többé nem is jönnek elõ. Megpróbáltam, hogy másik gépet indítottam be és úgy váltottam át 747-esre, de így is talán egy perc után elsötétedtek a mûszerek.
Mi lehet a probléma és hogy tudnám orvosolni?
Elõre is köszi a segítséget!

Miki
Papirzacsi
Nem tudom pontosan mire irányult a hangsebeséges kérdésed,de itt összeirogatam egy kis választ.
Ha vki úgyérzi hibát talál, javítsa.

gfarkas
Az AFX-el vigyázni kell, mert a Scenery/eurw/AP952150.BGL-t nyitja csak meg(ez az eredeti), ha oldalt az ország-városnál kattintgatod ki Pápát és azt módosítja. Nem mindegy,hogy hova mented vissza, ráadásul AFX és nem AF2_XXX.bgl néven teszi.
Ha módosított reptered van, akkor felül a keresõbe írd be az LHPA-t, így a módosított is megjelenik és kiválaszthatóvá lesz az ablakban.
Ha adsz egy emilcímet akkor küldök módosított LHPA-t és az eredeti AP-t is elküldöm.
Tehát nézd meg, hogy az eurw-ban meg van-e ez a bgl, vagy más néven van-e (pl. AFX_LHPA.bgl) vagy az addon sceneryben van-e, ha használsz ilyen addont.

Papirzacsi
A másik problémát is megfejtettük. HA nyomsz egy backspacet, akkor visszaállítja egyszeres zoomra a nézetet (legyen az bármelyik nézet).
A #11130-ban bemutatott módon még a nézõpont géptöl való távolságát is be tudod állítani,így gyak tetszõleges nézetet állíthatsz be.
De ha felteszed ismét az Active Camerát, akkor menü nélkül is az egérgörgõvel, és a shift, control billenytûkkel könnyedén oda állíthatod, ahova akarod.

Sziasztok! Próbáltam egy kicsit átszerkezteni Pápa repteret az lhpa.bgl-t afx- segítségével.A probléma az, hogy a beillesztés után sem a régi,(gyári)sem a szerkesztett reptér nem jelenik meg a programban.Szó szerint a hûlt helye látszik csak.A kérdés az hogy vaj miért? Jártatok már így? Van-e megoldás?
Bögyörő
Hont szerintem Alertnek lessz igaza, egyszer nekem is volt hasonló, és nagy kinlódások árán tudtam csak beálítni. Az elsõ kép hasonló mint nálad, a második képen látszik hol van rosszul beállítva, ott ahogy Alert is irta egy 300-400-as értéket érdemes beállítani, nekem ezekután jó lett a kép, de ezt minden FS inditáskor megkellet csinálnom, ezért egyszer beálítottam és lementettem defaultnak, utána már mindig jól jöt be, szerintem próbálkozz meg ezzel mielõtt leformatálnád a géped. Esetleg ha magyar bilentyüd van akkor az ó és a - bilentyükkel is próbálkozz, az is valami olyasmi mint a view menüben a distance(lehet hogy épp annak a billentyüje), és ez is okozhat torzulást.
Más, valahol hallottam vagy olvastam hogy különbözõ magasságokban ugyan azt a sebességet máskép jelzik a müszerek vagy valami ijesmit, meg a hangsebesség is más lent meg fent, szóval ezek a dolgok még nem világosak, ha tudtok valami könnyen érthetõ magyar leirást, vagy ha valaki érthetõen leirná pontosan hogy van ez, hogy kell akkor értelmezni különbözõ magasságokba a sebességet.

Hont
Szia Alert!
A beállítások alapon vannak, és semmi kieg nincs feltöltve.
Jogtiszta verzió,és üres partícióra telepítettem úgy, hogy évek óta ezt használom, és eddig semmi ilyen jellegû probléma nem volt!Gondoltam arra is, hogy nem -e VGA készül megadni magát.
Az is lehet hogy full format lesz az összes meghajtón.Nagyon bánt a dolog, mert már 3. napja nem tudok repülni, és hiányzik!Azt már megfejtettük Papirzacsival, hogy az "egér görgö zoom" valamelyik "Addonnal"került be.
Üdv Hont
alert
Ez olyan mintha brutálisan zoomolnál. Nem ez a gond? A view distance csupán 50-100 láb lehet, de hogy belásd az egész gépet, te nem ezt növelted meg mondjuk 300-ra vagy 400-ra a view menüben, hanem távolra zoomoltál, ez pedig torzítja a képet. Jobb ötletem nincs.

Hont
Köszi Clidey! <#worship><#eljen>
Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
#11121 ?

Hont
http://www.sg.hu/forumkepek/2008_03/ScreenShot051.jpg[/img]
http://www.sg.hu/forumkepek/2008_03/ScreenShot050.jpg[/img]
Ez lemaradt! 😊
Clidey
??????????????

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hont
Sziasztok!
Ismét újra raktam az egész "kocerájt"!
Most csak az FS , és a LHBP 2007 van fent.
Csináltam képet, amin nem egy B52 hanem egy B777 van fent.( Bár, ha nem lennének ablakok annak is elmenne! )<#rinya>
Figyeljétek meg, hogy LHBP 2 irányító tornya is a PISA-i ferde toronyra hasonlít!
Nincs több ötletem!
Papirzacsi
-Backspace?
-Active Camera?

Clidey
Esetleg ha tolnál egy szkrínsotot az nagyban megkönnyítené a helpet...nekem legalábbis lövésem sincs arról hogy mirõl beszélsz.

Hont
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
FS.újra telepítése után a következõ problémám van! ( külön partíció )
A megjelenítés, amit csak a külsõ nézetben tapasztaltam, valami egészen szokatlan számomra! Extreme 3D PRO-t használok, és a joy tetején lévõ "kis joy" mozgatásával van gondom. Fõleg a levegõben lehet érezni, hogy nem egyenletesen fordul körbe a "táj".A szélek nagyon gyorsan fordulnak, a közepe szinte áll!Olyan, mintha egy csõben látnád a világot. Nagyon szokatlan nekem, és zavaró is!
Pl a gépek oldal nézete valami katasztrofális! Torz az egész! Hátulnézetben a hátsó vezérsík szélesebbnek tûnik, mint maga a szárny!
Végig kísérleteztem az összes beállítást, de nem találom a megoldást!
A másik gondom is hasonló, eddig a zoomolást az egér görgõjével tudtam eszközölni, de az új telepítések során, ez a funkció mindig elveszik, és a kiegészítõk feltétele után egyszer csak ismét mûködik! Nem tudom hol az összefüggés.
Kérném szépen a segítségeteket!
Üdv Hont
<#confused>
CptSAB
<?xml version="1.0"?>

<FSData version="9.0"
xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance'
xsi:noNamespaceSchemaLocation="bglcomp.xsd">

<Waypoint lat="N47 28.93" lon="E18 15.35" waypointType="IAF"
magvar="2.6" waypointRegion="LH" waypointIdent="BAKOT">

</Waypoint>

</FSData>

Ez a jó formula.. Visszafejtettem ahogy írtad az egészet, lett egy 11 megás xml. Addig nyúztam, amíg jó nem lett, ugyanis valamiért az sdk-ban lévõ scriptel állandóan hibát írt ki.Most pedig meglesem az én kis BAKOT-omat 😛
alert
Fejbõl én sem tudom a szintaxist de jónak tûnik 😊

CptSAB
Beollóztam. Így okés lesz? Mert ha így jó, akkor lehet, hogy átnézem majd a komplett magyarországi pontrendszert. Megcsinálom a Pér, Sármellék, Fertõszentmiklós FAF pontokat is.

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<FSData
version=”9.0”
xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance'
xsi:noNamespaceSchemaLocation="bglcomp.xsd" >
<!-- Facility and scenery data goes here -->

<Waypoint
lat="47.4822220"
lon="18.2558330"
waypointType="IAF"
magvar="2.6"
waypointRegion="LH"
waypointIdent="BAKOT">
<!-- Route information here -->
<!--IAF - intersection FAF - final approach fix -->
</Waypoint>

</FSData>
CptSAB
Jaja, de nem sok hiányzik. A nem sok az tényleg kevés. Eddig INTER - Hollandia és BAKOT - Magyarország hiányzott. Ha végignyaltam az összes Malév és Wizzair járatot, akkor biztos lesz még pár. Köszi a tippet! Átnézem az sdk doksit és az analizert. A sima bglcomp-ot ismerem, igaz csak scenery elemek és apt. konvertálásoknál.
alert
Hmm nem egészen értem, hogy pontosan miért szeretnél most RNAV fixeket szerkeszteni? Vannak hiányok abban a 72 ezres GPS upgrade csomagban? Egyébként egyszerû XML-el hozzá lehet adni bármilyen pontot az adatbázishoz. Az fs2004-nek a bglcomp sdk-ja írja le az XML kód szintaktikáját és a bglcomp.exe-vel tudsz belõle BGL-t fordítani. Akár az alábbi linkeden lévõ fájlt is visszafordíthatod XML-re és akkor megnézheted, hogyan néz ki a dolog. Ezt mondjuk a BglAnalyze9 -el tudod megtenni.

CptSAB
A kérdésem az lenne, hogy RNAV pontot, RNAV Intersec. és approach init. fix pontokat hogyan lehet xml kódba önteni, vagy esetleg van-e segédprogram, amivel ez szerkeszthetõ. Az FS ahogy néztem alapban két részre osztja ezeket, a kék háromszöggel jelzett RNAV (GPS) app. fix pontokat ezek, és az intesection RNAV pontok lila háromszöggel jelõlve.
Ha megvan a komplett xml kód, amibe csak be kell ágyazni az adatokat, akkor néhány apró javítás elvégezhetõ a FS Adatbázis Upgradecsomaghoz. A napokban teszteltem az Alert által javasolt kiegészítõt. Nagyon frankó. Persze ez a csomagocska az Offline szerelmeseinek hoz alapvetõ pluszt. Ugyanis az FS a már sokszor kitárgyalt IFR ATC miatt, az utolsó 60-100 mérföldön elkezdi ide oda kacsáztatni a gépet. Viszont bizton állíthatom, hogy a tesztrepülések Malév 600 Brussels, Malév 232 Athen, Malév 664 Amsterdam sokkal realisztikusabbá váltak. Igaz, hogy egy FP összeállítása minimum negyed óra volt, de megérte.
alert
Az a baj, hogyha csak Európát vesszük több mint 5000 ndb adó van, ugye te sem gondolod komolyan, hogy leolvasod az értékeket a térképrõl 😊 Magassággal és a slew móddal dettó ugyanez a helyzet. Adatbázis nélkül nem megy.

Magasságadataim sajnos nincsenek, a körülbelüli magvar adatokat le tudnám olvasni a térképrõl (2006 augusztusi DAFIF ERC a legfrissebb, ami nekem van). Magasságadatokhoz ötletként csak az fs-ben a slew mód jut eszembe...
alert
Helló! Van hozzá adatod? Friss? Én a következõk miadt akadtam el: ugye minden adóhoz (vor, ndb, dme) stb kell magasságadat. Ez pedig a megvásárolható airac-okban nincsen, de az FS-nek meg kell adni az XML kódban valamint kell az adó típusa is pl ha ndb akkor high, low, terminal vagy locator. Szintén meg kell adni magnetic variation-t minden egyes bejegyzéshez külön-külön. Ilyen publikus adatbázis sincs tudtommal sehol. Ráadásul vagy a 2002-es magvar adatok kellenének lévén az FS-ben 2002-es magvar modell van, vagy pedig a megnetic field modellt meg kell csinálni 2005-re. Ha jól tudom ez az utsó igrf modell a következõt 2010-ben csinálják. Mindegy ilyen fájl talán még akad is. Ahol elakadtam, hogy rengeteg elméletet és online kalkulátort találtam ezzel kapcs, de ahol konkrétan képletet adnak koordinátából magvar számításra, olyat nem. Pedig akkor már sanszos lenne a dolog. Csakhát kellene a valós magasságadat is mint ahogy említettem. Ezekre milyen ötleteid vagy adatbázisaid vannak?

Köszi kolszal
Szia Alert! Én is megtaláltam a hétvégén és el is kezdtem a munkát. Nem lesz egyszerû, de megcsinálom. A progi, amivel a .bgl fájlokat lehet szerkezteni, megtalálható az általad linkelt oldalon, EasyNavs FS9/X a neve, .xml fájlba menti az adatbázist, amit az FS2004 SDK-ban megtalálható BGLComp-pal lehet .bgl fájlra vissza konvertálni.

Ha végzek a '78 Navdata projecttel, lehet, hogy megcsinálom a Kelet-európai frissített Navdatát, adatom van hozzá.
Hello, a PMDG simulations könyvtárban megtalálod, illetve van egy kieg progi (737 Fuel planner) amivel hozzá is tudod adni az üzemaynagot az álló géphez. Link: http://www.metacraft.com/737NGFP/

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

Lehet butaság,de nem találom a pmdgnél,hol tudom beállitani az üzemanyag mennyiségét...azt hiszem még mielött elinditanám a szimulátort valahol kivül kell...,ha jól emlékszem.a 747hez van egy PMDG 747-400 Load Manager ott kell....de a 737eshez nem találom.
CptSAB
Köszi szépen Alert! Kipróbáltam a másikat is, nagyon jó! A Routeplanner és a Jeppesen planner útvonaltervei végre lerepülhetõek a nem AIRAC-os gépekkel is.