MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
nah megvettem a CLS DC10-esét is. 35 euró volt a simmarketen.

már kb 60ezer ft-ot hagytam ott a simmarketen, de legalább eredeti problémamentes minden add-onom 😊

Hont
Sziasztok!

Nálam Budapest 2007-re váltás után a következõ hibák jelentek meg.
A legzavaróbb az, hogy a reptéri fények (guruló utak, pályák, apron,) baromi gyengén világítanak.
Az apronon szinte teljes a sötétség, a kifutók meg mintha gyertyával lenne megvilágítva.
A másik gondom, a hidak hiánya. ( egy sincs)
Esetleg jelentkezett valakinél ez a hiba?
A szintkülönbséggel kapcsolatos dolgok nem jelenetek meg .
Üdv Hont
w77d
nos a pmdg oldalán találtam olyat, hogy 1.2-esrõl 1.3-asra patch, de nem találtam 1.2-es patc-t. Nem tud valaki segíteni??

w77d
pmdg-nek nem is tudtam, hogy van patch-je. délután felpeccselem aztán meglátjuk. köszi 😊

Hello, ha PMDG-t használsz, akkor melyik versiont? A régebbi változatokkal nekem is ugyanilyen gondom volt, de az FS 9.1-es patch, és az 1.3-as verziójú PMDG gép már nem csinálja...

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

w77d
jah, ezt szoktam csinálni, de ez inkább a beszállókapuknál nehezíti meg a dolgom, nem tudok egy rohadt checklist-et elvégezni, mert belegurul a terminálba

Hagyj kellõ távolságot az elõtted lévõ géptõl!

w77d
fenébe, ez elég idegesítõ 😞

alert
PMDG és még néhány másik addonnál jelentkezik. Ez az FS egy programozási hiányosságából adódik, nem lehet kiküszöbölni, ha jár a hajtómû, akkor mászik a gép.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

w77d
azt tényleg nem lehet sehogy sem megcsinálni, hogy várakozás közben ne araszoljon elõre a gép?? Hiába veszem le a tolóerõt teljesen, még akkor is araszol, ha állok a féken. A parking brake sem segít.

Hi! vki tudja hogy esetleg lehet- valahogy Princess Juliana reptérhez ils-t berakni? mármint hogy legyen ils approach?
alert
Sajnos nem, mert egyik sem ingyenes videó. A www.videoflyrec.com -on vásárolható meg. Mint említettem vannak magyarok is szintén fizetõsek, ezeket itt találod. Továbbá találsz még a www.youtube.com -on egy csomó ingyenes FS videót, hol jót hol rosszabbat általában angolul, de nem találkoztam még olyannal ezek közül, ami tényleg jó. Sajnos abban tévedsz, hogyha van jó oktatóanyag, akkor fellendül a "rajongók" száma és minõsége. Nem lendül fel. Egyébként hiába csinálsz bármit, nem vásárolják meg (nincs pénz itthon ugyebár), ha annyi ideje van valakinek, hogy ingyen csinálja le a kalappal. Erre is volt/van példa, de videók tekintetében én csak a segédletek közt említett Nyiri által készített "beindítós" néma filmeket tudom említeni, melyek ingyenesek.

Alert ha te ilyen dolgokat csinálsz felindulásból akkor legszivesebben azt kivánnám hogy gyakran légy felindult, persze azért ilyet mégse kívánok. Az oktatóvideó baromi jó lenne ha mégis összejönne, egy jó oktatóanyagtól nagyon fellendülhetne a magyar FS rajongók száma és a minõsége is. Esetleg úgy nem megoldható hogy az eredeti videó-videókhoz egy szinkront csinálni, az egyszerübb is lenne és hamarabb is menne. Ezeknek a videóknak mik a pontos cimük, a gisgépesnek és a nagygépesnek? Esetleg cimet tudsz adni ahol info van róluk?

alert
Én csináltam illetve 1 kolléga, de ne vedd biztosra, mert egyszersem olvastam át, ezt is felindulásból követtem el mint a többit, amikor sok ember bombázott hogy kéne kéne 😊 Azért nincs publikálva, mert mindig tervezem, hogy be kéne fejezni, de arra még nem volt idõm és elég macera. Maga a leírás egy angol oktatóvideó alapján készült és eltöprengve bizonyos dolgok sokkal egyszerûbbek lennének ha újraforgatnánk a videót hasonló módszerekkel magyarul, abban abszolút minden benne van, ami az FS-hez kell és van nagygépes verziója is valamint 80x érthetõbb a videót nézve. Baromi jól meg van szerkesztve, szerintem a magyar eddigi oktatóvideók a nyomába sem érnek. Persze ez iszonyatos idõ, szerkesztgetni, vágni, animálni, felvenni, uhh. Belegondolni is borzasztó ingyen összehozni egy ilyet, de még fizetõsben is, mert kereslet sincs rá magyar nyelven. Egyszerûen nem tudok még erre is szabadidõt áldozni. Akik tudnának, azok meg nem értenek a szerkesztéshez, írni pedig nem hajlandók (tisztelet a kivételnek). Ha tényleg meg akarsz érteni a repülésrõl dolgokat, akkor ajánlom neked a PPL növendékeknek adott könyveket, amibõl mindent meg lehet tanulni a repülés elméletérõl. Hátrány, hogy könyvbõl ugyebár sosem tanulsz meg vezetni egy repülõt, ahhoz mindig egy oktató kell vagy oktatóvideó, hogy mit hogyan kezelj.

FligSim Manager = FlightSim Manager

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

w77d
azé kedves ember vagy XD

Clidey
Nem tudlak megcáfolni... 😊))))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

w77d
hülye vagyok 😊

köcc 😉

A FligSim Manager-t (v.2.8.5) csak a rendszeridõ visszaállítása után lehet elindítani. Ki lehet ezt küszöbölni valahogy? A ranainside honlapja nem megy.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

w77d
keresgéltem a simmarket-en, de nem találtam. Nem tudnál véletlenül egy linket adni, ahonnan megvásárolhatnám?? Most vettem emg a simmarketrõl a PMDG 737NG+ 800/900-at és a Queen of the sky-t, kéne egy 767-es modell is 😊

Clidey
Level-D

w77d
létezik normális 767-es az fs9-hez???

Hi! vki probálta már az sstsim concorde-ját? nekem megvan de iszonyat bonyolult a kezelése
w77d
hátha valaki ki tud segíteni. a következõ fájlok kellenének:
Scenery->World->Texture-bõl a detail1 és a thumbs.db
A sima Texture mappából az Ocean kezdetû fájlok és a tree kezdetû fájlok!!

Alert ez az oktató nagyon jó, már sokmindent tudok ami benne van, de akad sok olyan is amit nem, bárcsak hamarabb került volna elém, ezt olyan helyre kéne tenni ahol jobban szem elõtt van, kezdõknek hatalmas segítség. Nem találtam a szerzõ nevét, de ha esetleg te irtad akkor érdekelne lessz-e folytatás? Nagyon jó anyag, csak sajnos ez sem teljes<#szomoru1>. Visszatérve a fordításra mig nem lesz egy olyan anyag ami az alapoktól, a kisgépektõl kezdve a nagygépekig a különbözõ eljárásokon, szabályokon át mindent leirna addig szerintem szükség van a fordításra.

Szia, Alert nem értek egészen eggyet veled, igaz hogy a repülésben nagyon sokminden angolul van, fõleg a komunikáció, és abban igazad van ha valaki nagyon komolyan akar foglalkozni a repüléssel annak nem árt az angol, fõleg ha online akar repülni, de vannak akik csak kikapcsolódásként repkednek és nem veszik véresen komolyan, de mégis szeretnék tudni mit hogyan kell. Ahogy én kivettem elég jó az FS oktató része, amit ha lefordítanának, de a szakszavakat, rövidítéseket meghagynák eredetiben szerintem egy nagyon korrekt és hasznos anyag lenne, és ha ténleg jó az FS oktató része és könnyen magyarázza a dolgokat akkor akik fordítják megkell értsék mirõl van szó, és az értelmét irják és nem egy puszta fordítást, különben nem hinném hogy ha a fordítók közt nem érdekelné legalább egy embert a repülés akkor belevágtak volna. A Faq-t és az IVAO-n lévõ irásokat szoktam olvasni, és a legtöbbmindent onnan tanultam, de még most is rengeteg dolog van amit nem tudok. Az oktato.pdf-et eddig nem láttam a faq oldalán nem találtam, pedig ahogy nézem a linket onnan van, mindenesetre köszi.
Lehet neked van igazad, hisz te jobban értel a repüléshez mint én, de én azért reménykedek hogy jó és használható fordítást csinálnak.

alert
Szia! EZ már nem egyszer volt linkelve, talán segít elindulni. Nem rosszindulatból mondom, de én ilyen általános fordítócsapat munkájára abszolút nem várnék, ugyanis képtelenségnek tartom, hogy szakszerûen lefordítanának bármit. A repülés tele van angol kifejezésekkel és rövidítésekkel, aminek a leírását sehol nem találják meg magyarul és ha nem értesz hozzá, a büdös életbe nem jösz rá, hogy az mit takar, ezért erõsen kétlem, hogy le tudnák fordítani, vagy bármi értelmeset tudnának alkotni a témával kapcsolatban. Ha komolyan érdekel a dolog, akkor pénzért (néhány ezer forint) érdemes megvásárolni magyar nyelvû repülõs könyveket, akár teljesen szakmait, akár Háy György - Amit a repülésrõl tudni kell címû könyvét, amibõl a kezdõk elég sokat tanulhatnak. EZEN az oldalon az egyéb menüpont alatt találsz még szintén fizetõs, de magyar nyelvû FS oktatóvideókat. Sajnos ha nem beszélsz angolul, akkor kétlem, hogy himi-humi fs fordítással vagy bármilyen más infóval tudsz kezdeni valamit. Esetleg az IVAO ingyenes segédanyagait ajánlom, de az feltételez valamilyen alap tudást. A FAQ és a segédletek, valamint a fórumban már linkelt anyagok olvasásával is meg lehet érteni a dolgokat.

w77d
valaki nem tudja nekem az eredeti föld textúrákat elküldeni?? Fölraktam új textúrákat de én hülye nem csináltam biztonsági mentést és így nagyon szar lett

Sziasztok, sajnos nem tudok angolul és kevés a magyar nyelvü dokumentum ezért elég nagy gondott okoz at FS tanulása. Már jó ideje figyelem egy fordítócsapat munkáját akik leakarják fordítani a FS és abból is a leglényegesebbet a Learning Centert vagyis az oktató részt, ami kezdõknek borzasztó nagy segítség. Azt is irták hogy az FS2004 és az FSX szövege majdnem ugyan az ezért mindketõhöz jó lessz. A srácok több játék fordításán is dolgoznak de lehet szavazni hogy ki meiket várja, megkérnék minden FS rajongót hogy szavazzunk hátha akkor elõnyben fogják részesíteni az FS-t a fordítók és hamarább elkészülnek vele. Én már szörnyen várom. Vannak képek is az oldalon a fordításról. Cim:
Hungarian Language Team

w77d
még lenne egy kérdésem: sok gépnél ha letekerem teljesen a joystick csúszkáját akkor is fék nélkül szépen lassan gyorsul elõre. ha nyomom a féket akkor is picit kúszik elõre! Ez fõleg a PMDG gépeknél van így. nem egyszer megesett, hogy a pályánál sorban álva így nekigurultam az elõttem lévõ gépnek, hiába tapostam a féket. Erre van valami megoldás??

Ja, meg hogy is lehet beállítani, hogy az ATC csak akkor jöjjön be, ha engem hívnak??

w77d
nah szépen megcsináltam minden 737-esnek az orrát. De basszus a 767-es textúráinál nincs megrajzolva a gép körvonala, így hogy a faszba tudjam hol van az orra????

Papirzacsi
Persze, festesz egy oylan minõségût az AI gépekre, mint amilyen a PMDGhez van.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

w77d
azt szerintetek meg lehetne oldani valahogy hogy a PMDG 737-es Malév festését átvinni az AI 737-esekre??? Gondolom, hogy a részletesebb textúra miatt egy picit megfogná a gépet, de hátha!

Hypo
http://www.fs2004.com/downloads/index.php?dlid=1070

Lehet valahonnan leszedni olyan AIRAC-ot amiben benne van kaitak? (pmdg-hez)
exTrem
Használj skai trafficot 😊. Ott minden textúra a helyén van. Iszonyat jó modellek és forgalom is reális. Malév gépeknél a legújabb logók is fent vannak az új verziókban. Most lesz update hamarosan. Próbáld ki megéri 😊.

alert
Azt nem értem. Kép?

w77d
akkor marad a második kérdés

w77d
basszus már olvasni sem tudok! Bocs Alert késõ van már XD

Papirzacsi
Fondorlatosan beleírta, hogy DXTbmp, vagy Imagetoollal.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

w77d
kösz.

akkor még egy kérdés ezzel kapcsolatban: mivel konvertáljam át? 😊

más kérdés: pár AI repülõnél mindíg elmosódott a textúra. ezek fölött nem is jelzi azt hogy milyen légitársaság és milyen típus, ámde ugyanúgy közlekednek, tehát nem csak tereptárgy hanem AI. Ezzel lhet kezdeni valamit (amúgy a MAlév gépek fele ilyen elmosódott)

alert
Tudtommal nincs publikus. Viszont könnyedén átfestheted, csak azt a néhány malév gépet kell megkeresned. DXTBmp-vel vagy ImageTool-al visszakonvertálód a textúrát 24 bites BMP-re, photoshoppal átfested az orrát kékre majd visszakonvertálod Extended BMP-re. 20-30 perc lehet az egész.

w77d
sziasztok! megvettem az aerosoft MyTraffic 2006 progiját. Minden ok, szépen fel is ment, csak egy problémám van vele: a Malév gépeknek az orra nem kék, hanem fehér! Létezik erre valami javítás??

Szia!

Elõször is köszi itt is Peti, nekem valami nem kóser, nem megy és az a bajom mint exTrem kollégának, az izgõ mozgó vonalak megvannak, maga a gépen szerintem van élsimítás az szép,tényleg nem tudom mi lehet a baj, de tényleg nem is foglalkoznék vele, ha 1 hónappal ezelõtt nem lett volna tökéletes a játék.
Hogy mitöl romlott el nem tudom, és hogy akkor nhancer nélkül is miért volt tökéletes ugyan ezzel a driverrel, nemtudom.
Na mindegy ha van valami elõrelépésem nekem beírom.
ExTrem ha neked sikerül valamit kihozni írd meg légyszi. Neked is rosszabb lesz a kép, ha kiveszed a pipát a játékban az Antialising.-böl?

Hali Matya
Bögyörő
Lizi29 egy srác már ajánlotta hogy segít nekem, bár õ nem Boeingel kapcsolatban hanem az FS alapjaival msn-en keresztül, egyenlõre nincs saját netem így ez nem jött össze. Nem tudom pontosan hogy gondoltad hogy segítsz de ha esetleg lefordítanád a PMDG 737-es manualját vagy legalábis a fontosabb részeket az hatalmas segítség volna és nem csak nekem hanem nagyon sokunknak akik nem beszélünk angolul. "Van tipusom nagy gépekbõl is. FMC programozás stb" ez a mondat számomra nem volt eggyértelmü, de ha úgy értetted hogy van ezekrõl magyar nyelvü dokumentumaid esetleg könyveid akkor azok is nagyszerü volna. Mint repülõgép szerelõ gondolom vannak magyar nyelvü könyveid repülõkrõl, repülésrõl, esetleg amibõl te tanultál, ha tudnál bármilyen könyveket bescannelni annak is nagyon örülnék. A PMDG manualjának fordítása elég nagy és idõigényes feladat, könyvek bescannelése aztán a netre való felrakása nem tudom milyen jogi problémákba ütközik, de talán ha tankönyv akkor felszabad tenni, mindenesetre én minden segítségnek örülök amihez nem kell tartós netkapcsolat mivel napi pár percet vagy még annyit sem vagyok netközelbe. Ha tudsz így is segíteni azért nagyon hálás lennék.

exTrem
AA problem - Na megcsináltam mindent a leírtak szerint és valami kis jívulást ha tapasztaltam is, de az izgo-mozgó vonalak még mindig zavaróan ott vannak 😞. Remélem még siekrül finomítanom valamit ...

köszi!
Keresd ezt pmdg737expv10.zip az avsim-en!

Üdvözlet Mindenkinek!
Lenne 1 kérdésem, hogy lehet FSnav-ból PMDG FMC-be exportálni reptervet? (ha egyáltalán lehet)
Elõre is köszi!