45215
  • gfarkas
    Mindegyikből van VC-s is, megnézem az enyémeket.
  • L Viper #42495
    Na közben megnéztem, szerintem erről a részről van szó:

• berczy #42494
    Uhh basszus itt mennyi régi orosz cucc van... Nagyon köszönöm. Találtam VC-s Tu-114-est... :)))
    Viszont a nagy bajom, hogy a legtöbb gép VC nélküli. Pl. An-26, Il-18. :(((
  • gfarkas
    Ezt meg elfelejtettem : Tu-154 honlap, magyar fórum is van.
    Tu-154 fórumok

Egyenként kapcsold ki EDDF-et és a Düsseldorfot, talán kiderül melyiktől van.
  • L Viper #42492
    Bocs, lemaradt, pedig akartam írni, hogy nem használom az UT-t.
    Fagyásra nincs ötletem :(
  • gfarkas
    Köszi !

No, javítottam, a VR-es résznél elírtam, mindjárt berep. A Dunaparton Pozsony előtt nálam is van egy havas tájrészlet, eddig nem vettem észre én sem. Biztos havat vetett a gazda arra a fél hektárra...azt most érett be ;-))

Orosz madarak : Yakot küldöm, An-24. Ehhez magyar festést is küldök.

Avsim.su, Avsim.ru sok jó cucc és átállítható angolra is.
  • berczy #42490
    Köszi!
    Simán F6: V_180.wav => St_V_180.wav
    V_200.wav => St_V_200.wav
    V_220.wav => St_V_220.wav
    V1.wav => St_V1.wav
    VR.wav => St_VR.wav
    V2.wav => St_V2.wav
  • gfarkas
    Elcsesztem, az 1-es pakkot. Azonnal küldöm, abban van a f-70.
    Mentést még nem próbáltam.
    Hogy nevezted át a wav fájlokat? Én is átírtam de most hibával kiszáll az fs ha 154-est kéne betölteni.
  • berczy #42488
    UT-t használsz? Mert szerintem az utakat az okozza, majd megpróbálom kitökölni, hogy mely bgl-ek kavarnak.
    A fehér rész igen, a Duna partján van kcisit lejjebb, ahol elkezd kiszélesedni. Este lefotózom. Nem kritikus, annyira nem zavar, csak ha már ki lehet javítani, miért ne. :)

JObban zavar a fagyás Frankfurt, Düsseldorf környékén. Arra van esetleg ötleted, hogy hoygan nyomozzam ki mi okozza?
  • L Viper #42487
    Az utaknál nálam nincs anomália. A fehér részt esetleg fotózd le, majd meglesem, de nálam jó. Egy olyan fehéres rész van, de azok sziklák a Duna partján. Lehet az van elcsúszva nálad...
  • berczy #42486
    Egyébként a 134-es is nagyon bejönne repkedni vele, főleg kisebb távokon, de az a fránya VC hiánya... :)
  • L Viper #42485
    A terep mod simán bemásolós, nem kell aktiválni. Multinál semmi extrára nem emlékszem. Neten toltuk, indítás után pl én csináltam egy szervert, a többiek joinoltak az én IP-mre.
  • berczy #42484
    Na várj, csak egy csomagot kaptam, amiben benne volt az install-kit, ill. a jelen Malév forgalom. Én is azért akarom meghagyni, Ferihegy Malév nélkül hát hogy is mondjam, nem az igazi. :)

Úgy van a sorrend és a free LZIB is volt fent. Nem a reptér maga okozza a problemeket, hanem a VFR, csak tudnám, hogy mi és hol. A reptér nem zavar be.

u.i.: Egyébként nagyon tetszik a masina. Komolyan, tisztára odavagyok érte. Hétvégén nyomtam régi nagy kedvenceket is, PIC737, LVD767, PMDG747, de egyik sem hozta ezt az élményt. 737 classicot imádtam/imádom (most mindegy, hogy bugos, meg nem szereti senki, de nekem valahogy könnyű kezelni, kézre áll, könnyű vele gurulni, gyors, könnyen állítható, nem csinál hülyeségeket, élmény vele repülni számomra), még az is olyan kis uncsi volt a 154-hez képest. Szóval olyan más, eddig ennyire nem tetszett még gép az FS-ben. Talán a kihívás miatt is, mert a 737classic-ot kb. 3 perc alatt beröffentem indulásra készre. Ehhez képes a Tu sokkal élvezetesebb. Persze lehet ebben benne van az érzelmi töltés, ill. hogy valahogy vonzanak a ruszki technikák.
    Pont ezért is tetszik nagyon az IL-14, csak az nem, hogy ~170 felett nagyon leadja az orrát.

Egyébként, ha van még hasonló jó kis régi orosz gép, ilyesmi kidolgozással, szívesen veszem. :) Yak-40 milyen, hol találok róla infókat? :)
  • gfarkas
    A 2-es csomagban az utolsó Malév flotta benne van, tedd fel és lesz Fokker stb. , vagy csak a jelenlegi forgalmat használod ? Nekem nincs szívem levenni a Malévet, meg az aircraft mappából is kiírtani....

Fog ez a 154-es menni neked, átírom én is, lehet, hogy nekem is a régebbi csomagokból maradt fenn.

Az Pozsonyt nekem küldte Viper, (ismét köszönet érte) nálam jó, egy free LZIB-el megy (flighsim.cz-ről updatekkel), a sorrend a sceneryben : 1. LZIB_2004 2. BA2k4_3D 3. BA2k4_LC_VTP2 4. BA2k4_Mesh

A Taxigate FSX-es, nem?
  • berczy #42482
    Ezt elfelejtettem:
    Van mód pl arra, hogy mentésnél, ill. betöltésnél a 154-es ne kikapcsolt állapotban legyen? Csak azért, mert a legtöbb gépet, ill. ocnfigot el tudom menteni egy reppenés alkalmával és hellyel-közel jól be is lehet tölteni (a lent is említett esetleges fagyás miatt), akár FMC, robot is visszajön, de a 154-nél nem, ott hiába mentem, FL330-on nem vicces cold@dark-ban indulni. :)
  • berczy #42481
    Sziasztok!

@Győző, nagyon köszönöm, sikerült megcsinálni, most már WOAI-s forgalom van. Külön tetszik, hogy légitársaságonként van traffic file, nem kell együtt kezelni. Egyébként furcsa elsőre Fokkerek, CRJ-k, 767-esek nélkül Ferihegy, de megszokom. :)

Hétvégén kicsit hekkeltem a dolgokat és sikerült megcsinálni a 154-es V1/Vr/V2 hangjait. Ugyanis a helyzet az, hogy ez a Copilot nevű mappa a /gauges/Tu-154_cfg/SOUND/Copilot alatt van. No, ott van is V2 hang, de így sem volt jó. Visznot rájöttem, hogy miért, ugyanis a neve: V2.wav, de a 160-as jelző pedig St_V_160.wav, de innen felfelé nem, pl. 180: V_180.wav. No itt jütt az ötlet, hogy átnevezem őket és láss csodát, most már mindet mondja, 180/200/220/V1/Vr/V2... Szuper, így már olyan teljesség érzésem van, eddig hiányzott. :)

@L_VIper. Nemrégiben valakinek küldét egy Pozsoly VFR-t, meg is találtam, feltettem, de két apró hibát találtam benne. Egyik, hogy a hidak alatti utak, (szerintem az UT) is átmennek a folyón, de pár tíz méterrel a hidak mellett. :)) Furcsa látvány, ezt nem lehet kiküszöbölni valahogyan? Ill. kicsit lejjebb a dunán van egy furcsa, fehér textúrás rész, olyan, mint ha téli text lenne rajta. Egyébként tetszik, rátettem még a TAXI2GATE LIZIB-jét, szerintem nagyon jó kis kiegészítő. Van is egy videó egy ottani leszállásról, íme:

Viszont van még egy idegesítő hibám, hátha valaki már találkozott ilyennel. Repültem EHAM felé, most tettem fel belőle az X-et. Viszont T/D előtt nem sokkal kifagy out of memory-val. Sajnos nem egyedi eset, ott lesz valami gebasz, összeakadás, mert másodszor és harmadszor is ugyan ott off.
    Sikerült előtte ~1 perccel mentést csinálni, így könnyen tesztelhető. Ha mondjuk betöltöm és a térképen arrébb húzom minimálisan (~10 mérföld) akkor nem, de ha hagyom, akkor oom. Nem tudom hogyan szűrjem ki, hogy mi rossz, ötlet? Kikapcsoltam már EHAM-ot, EDDF X-et, Scenery Germany-t, de eddig egyik sem, mert fagy továbbra is. Hogyan tudnék rájönni mi okozza?

(bocsi, hosszú lett.)
  • Frenky
    Szia! Kösz fel is tettem :-) Akkor ez lesz az alap, vagy valamit kell még állítani, bekapcsolni ezt a MOD_ot? A multi részénél nem engedi, hogy csináljak egy felhasználót...?
  • Framsen
    Sziasztok !

Letöltöttem LHS oldaláról a Dreamwings Dash 8 Q400 as gépet, de nem megy, kifagy. Találtam rá egy ilyet:

Q: WIN7 használatával fagy az FS a repülő kiválasztásánál
    A: standard Cessna 172-vel kell betölteni és utána állóhelyen cserélni a gépet a Dashra

Nem jó ! Tud valaki valami megoldást rá ?

Köszi !
  • L Viper #42478
    Multi megy benne gond nélkül, bár 100 éve használtam :)
    A Firepower kieg. jó volt annak idején. Szerintem ne pakold tele mással, csak a tájat érdemes feljavítani ezzel a csomaggal.
    Ilyen lesz utána...
  • Frenky
    OFF Hi! A combat flight simulator 3_at most akarom újra telepíteni, mit érdemes még letölteni, scenery, stb? Multiplayer műxik valahogy? HELP!
  • gfarkas
    Igen, a nagy sietségben elfelejtettem hozzátenni.... Köszi.!
  • Papirzacsi
    "Utána választhatsz hogy folytatod a fentiek alapján egy másik csomaggal vagy kilépsz."

Vagy kijelölöd egyszerre az összes csomagot és ő szépen felteszi egyenként. Közben el lehet menni főzni, nyaralni, stb.
  • gfarkas
    No akkor : először bontsd ki az installer csomagot. Találni fogsz benne egy TTools.exe-t és egy WOAI Installer.exe-t (meg még mást is, de az nem lényeges most. A kibontott csomagot vágd ki és tedd át oda, ahova akarod. Aztán csinálj parancsikont az asztalra mindkét exe fájlnak az asztalra.(persze ez nem kell, magad döntöd el).

A használata : A WOAI Installer.exe-re duplakatt után megjelenik egy istenhozta képernyő => NEXT -re katt.

A megjelenő dobozka felső sorába a ...-ra katt és megkeresed azt a mappát ahova kibontottad a letöltött és telepíteni kívánt WoAi csomagot és a kibontott csomagban megkeresed a tömörített fájlt (a belső tömörített fájlt ne bontsd ki !! ). A MEGNYITÁS gombra kattintva vagy a fájlra duplán kattintva beírja a felső mezőbe. Eddig kész.

Az alsó mezőbe TARGET-be az fs 2004 v.az FSX-et lehet kiválasztani.

A legalsó fs 2004 (FSX) PATH, vagyis itt megadod a használt fs könyvtáradat. A manual install-t ne jelöld ki, üres marad. NEXT megnyom.

I AGREE-t elfogad. Ismét NEXT, a következő ablakban különféle infókat találsz és a lényeget az INSTALL gombot. Ha volt már az adott légitársaság telepítve (mert pl. frissíted) akkor rákérdez a felülírásra, ha nem akkor telepít és kész.

Utána választhatsz hogy folytatod a fentiek alapján egy másik csomaggal vagy kilépsz.

Az fs indításakor (nem kell a telepítés alatt futtatni, sőt azt hiszem nem is szabad) megjelenik a scenery telepítéskor szokásos kis üzenet és az akció kész.

A WoAi honlapján én a repteret szoktam beírni, akkor kilistázza az ottani légitársaságokat és választhatsz melyik kell.

A TTools.exe-vel is Ai forgalmat lehet telepíteni, nézz utána google barátunkkal, hogy mikor kell azt használni.

Jó időtöltést kívánok, de javaslom 5 csomagnál többet egyszerre ne kezdj el felrakni mert majom-cérna effektus lesz a vége (nálam legalábbis az szokott lenni), ja és rengeteg helyet foglal el.
  • berczy #42473
    Köszönöm Májsztró az ötletet, megtaláltam. A fs9/textures mappában volt egy vc_03_l.bmp, ami kavarta a dolgokat. Nem tudom hogyan került oda, de az volt a bűnös. Most már jó, remélem így marad. :D Köszönöm mégegyszer.

@Győző: jöhet a csomag, mert szerintem hétvégén váltok woai-ra. Viszont megvan a telepítő csomag, de fingom sincs mit csinál. Beolvassa a csomagot, de saját könyvtárába csinál egy furcsa db filet, meg ide rakja az ai gép könyvtárát és ennyi. Nem tudom hogyan tovább, pl. hogy lesz új traffic*.bgl fileom?
  • Jazzdobos
    Köszi de sajnos nem jutottam előrébb egyik infóval sem
  • gfarkas
    A WoAI-hoz találsz egy telepítőcsomagot is (a honlapjukról letölthető, sőt kell is) amivel légitársaságonként telepítheted a forgalmat. Tartalmazza az Ai gépeket is a megfelelő texturával. Ha ua. típust raksz fel de más text-tel akkor hozzáadja a megfelelő Ai géphez. Ha minden igaz a Malév csomag nekem megvan csak meg kellene keresnem, CRJ-étől Fokkeren át a Dash-ig. Ha gondolod, küldöm.
  • L Viper #42470
    Az FS "beépített" ATC-vel pl. Nem a legéletszerűbb, de én külön programot nem ismerek, de attól függetlenül, lehet, hogy van.
  • Hypo #42469
    fs9-et nem kell kompatibility modban futtatni W7 en, fsx nel van olyan rendszer ahol segit. De fs9 nel szerintem felesleges.
  • berczy #42468
    No, kísérleteztem kicsit, közreadom mire jutottam.
    Elkezdtem újrahúzni nulláról a sim-et. De tized úton rájöttem, hogy felesleges, legalábbis a miért szempontjából. A MAS lett volna a cél, hogy szuper leygen. Feltettem az FSGlobalt, UT-t, majd rá a MAS-t és láss csodát, vannak városok, olyan minden ahogy kell. Ellenben amikor rátettem az ORBX texturakat, már nem volt jó, olyan volt, mint eddig. Végül úgy döntöttem, marad ahogy van, nem szenvedem újra a 80Gb cuccost.

Viszont sikerült megoldást találnom a Wilco 737 lassulásra, ill sok performancia problémára. Levettem a kompatibilitási módot az fs9.exe-ről és minden fasza, Bp stabil 50 FPS 100% forgalom mellett.
    Szóval asszem marad így, teljesen rendben van, egy-két apróságot leszámítva.

Viszont ez a WOAI egyre jobban mozgat. Nem szívesen válok meg a régi AI-tól, mert sok Malév (767, FOkkerek, CRJ-k), COncorde hiányozni fog, de üsse kő. Viszont nem vágom, hogy hogyan kéne azt feltenni. Leszedtem egy 1,7GB-s packot vagy 500 légitársasággal, de nem tudom beletolni a hátékba. A régi trafilxxxx.bgl-t lementettem, hogy azért ne vesszem már el, de ezt meg nem rakja be. HOygan kell, mert láttam, hjogy már nem üzemelő légitársaságot is be lehet rakni (Malév, SkyEurope, etc.), még ha nem is lesz 767, FOkker, CRJ, de elviselem. :)
  • berczy #42467
    Oh, köszi, ki fogom este próbálni.
  • Clidey
    Pl. Total Commanderrel FS gyökérkönyvtárában nyomsz egy keresést (Alt+F7) és elkezded beírni az iFly textúraneveit (jellemzően VC_01_T-től kezdődően természetesen). Ha valamelyikre két külön helyen (külön mappában) levő találatot dob ki, akkor ott lehet a bibi.
  • berczy #42465
    Gondoltam már erre is, csak nem tudom merre induljak, hogyan keressek ugyan olyan fájlokat?
  • Clidey
    Első körben továbbra is csak azt tudom javasolni, keress ugyan olyan fájlnevű textúrákat az FS könyvtárában.
  • Jazzdobos
    http://img857.imageshack.us/img857/7494/fs92012020220424645.jpg
    Köszi be van pipállva. Találtam egy képet és itt nekem az a zöld sáv nincs és így nem tudom a időjárást megnézni meg mondjuk amikor a kiegészítők is ezen gördülnek. Még esetleg ezen kívül ujanban tudsz segíteni hogy fs-en belül hol tudom gyakorolni a fóniát programmal és nem (IVAO és VATSIM)
    Előre is köszi
  • L Viper #42462
    Na erre ment volna: #42459
  • L Viper #42461
    A Settings-ATC résznél a felső kettő mindenképp legyen engedélyezve:

• Hypo #42460
    Várjál nálad mi az extra?:)))) Ha valami működött és utána nem és közben csak egy sceneryt isntalláltál az is bekavarhat:)
    csináld meg újra amit a Maestro mondott úgy se lesz jó?
  • Jazzdobos
    Kérlek szépen titeket segítsetek nagyon fontos lenne!
  • berczy #42458
    Semmi extrát. Néhány scenery, tu154, il14, meg néhány gépet újra. Semmi egyéb.
  • Hypo #42457
    mit raktál fel azóta?