MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megneztem, FSUIPC 3.75 Az airbus is a legutolso frissiteses, a dobozoshoz valo. Mondjuk lehet hogy programhiba mert a vol 1 es 2-nel is csinalja ugyanezeket.

Csak mar arra gondoltam en programozok valamit rosszul.

A.
alert
Elõször ellenõrzid, hogy a legújabb FSUIPC verzió van-e telepítve, majd szintén csekkold, hogy a Wilco Airbus a legújabb verzió-e? A Vol1-es csomag esetén SP3b a legújabb szervizcsomag, ami letölthetõ tõlük, Vol2-es széria esetén pedig az 1d. Ha frissítened kell figyelj oda, hogy a weboldalukról ingyenesen letölthetõ frissítés csak a CD-s verzióhoz jó, a letölthetõ és "letölthetõ" verziók frissítéséhez be kell jelentkezned. Ezek rengeteg bugot javítanak, persz ezek után is marad dögivel, de hátha megoldja. Egyéb dologgal csak a frissítések ellenõrzése után érdemes foglalkozni, mert elõtte nagyon hibás.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Nalam is a Wilco Airbus, produkal csuda dolgokat, pl felszallasnal minden pontosan beallitva teszt lefuttatva, aztan elkezd egy hihetetlen emelkedest bemutatni (5000-7000lab) aztan a beprogramozott uttal elentetes iranyba kezd el repulni majd eszbekap es visszater a helyes utra, kesobb elkezd sullyedni minden ok nelkul ...stb. Teljes osszavisszasag.

De lehet, hogy mindenkinel igy repul?

A.
Papirzacsi
Szerintem tedd fel itt a kérdéseidet, biztos lesz aki jártas az airbusban, és tud válaszolni. Érdekes dolgokat nálam is mûvel, a wilco airbus series V1 gépeit pl. 2 perc alatt ki tudom akasztani egy egyszerû FMC újraprogramozással úgy, hogy elõször csak 119 csomóval hajlandó repülni, majd pedig elszáll az fs. :-))

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Sziasztok!

Van valaki aki tudna segiteni Airbussal repulesben? Neha erdekes dolgokat muvel, de azert nem teljesen kezdo kerdesek lennenek. Legalabbis azt hiszem.

Elore is kosz!

Andras
Valaki eltudná nekem magyarázni, hogy miket kell álítgati hogy a 737 paneljába betudja szúrni a WXradart, mert nekem a leírtak alapján nem nagyon akar öszejönni.
eyecandy
Jól értetted

Sziasztok, megtetszett a Flight Line Wx500 idõjárás radar és nézegettem mit irnak róla a neten, és amennyire ki tudtam venni az angol szövegbõl ez bármeik géphez hozzá lehet adni ami az fs van akár alap akár kiegészítõ és egy külön kis ablakba fog megjelenni? Valami olyasmit is olvastam bár ezt alig értettem hogy a PMDG 737-es gépekhez is hozzá lehet adni, de én úgy vettem ki mintha ehez a géphez nem külön ablakba jelenne meg hanem a PMDG kijelzõzén jól értettem? Több fórumba tünt nekem úgy mintha errõl irnának.
fórum

alert
Nem használom, de ismerem. Szerintem te vagy eltévedve, nem a gép :-) Mi az, hogy saját AIRAC menü??? Valóban saját AIRAC-ot használ, de ennek oka van mégpedig az, hogy az FS navigációs adatbázisa nagyon régi és hiányos, míg ha frissíted a PMDG AIRAC-ot, akkor egy valódi 2008-as navigációs adatbázist kapsz. A géppel lehet repülni úgy, hogy a HDG-t tekergeted és Lateral Navigation módban is, hogy az FMC-ben egy elõre beprogramozott útvonalat magától követ le. Javaslom tanulmányozni a hozzá mellékelt leírásokat, mert elég bonyolult gép. Arról nem is beszélve, hogy kedves kollégák lefordították a pmdg747 típusismertetõt, tehát már magyarul is elérheted itt: ivao-hu

Alert! Te használsz pmdg gépet? Mondjuk a 747-et? Mert szegénykém folyamatosan eltéved. Eldobja az utvonalat. Betölti magának a saját AIRAC
menüjét és nem tudja használni az fs-ét. Nem tudok csak úgy lerepülni vele
egy útvonalat hogy hdg-t kéziben állítgatom két wpt között. Tudsz valamit ezzel kapcsolatban?
Persze-persze valódira gondoltam, csak nem nagyon vásároltam még így a neten.
alert
Nem bármilyet csak valódit 😊 azok közül se mindegyik mûködik, de ma már kevés az, amelyik nem használható neten.

A másik dolog amit akartam hogy kipróbáltam az active radart de gyakorlatilag megállította a program futását. Csak akkor mûködött valamennyire ha a radar felbontást levettem a legalacsonyabra.
Valószínû gyenge a videokártya.
Tehát bármien kártyaszámot megadhatok és ráterhelnek?
alert
Más kártyád van? Ma már szinte az összes kártya mûködik neten is, érdemes megpróbálni, veszíteni nem lehet vele semmit, max nem fogadja el.

Köszi az infókat. Csak az a gondom hogy ugye ez fizetõs és nekem nincs online cardom. Így nem tudom megvenni.
Szia!

Én használom ezt a radart, egészen jól mûködik, és a valós idõjárás szerint mûködik, lehet active sky, vagy online repülés frankón lemodellezi. A telepítés után aktív lesz a WXR gomb, illetve a rádió panelen a TCAS fölött tudod állítani a radar állásszögén (felfele vagy lefele)illetve a kijelzés részletességét a PFD -n, nekem PMDG boeing-hez van telepítve.

Üdv
leonforce
szevasztok!
tudna vki segiteni hogy a B-747 es muszerfalon hol talalom a OBS Knob-ot,amivel a HSI-n tudom kalibralni a CourseDeviationIndicator-t..?
a tobbi gepen megvan...csak ennel nincs ott a HSI mellett,sem felul az iranyitopanelen(a "heading"mellett)
koszonom!!

Seven-Four-Seven--Heavy

A PSS777 nek sztem egész jó az idõjárás radarja, de a PIC737 radarjával sztem nem is érdemes foglalkozi😄
Clidey
Ha igaz amit ezen a honlapon hírdetnek, akkor ez kajakra mûxik...

"...Modeled from the actual simulated weather conditions and 3D volumetric clouds in Flight Simulator..."

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
hmmm. Nekem tök úgy rémlik, hogy a PIC737 és a PSS777 tényleg az FS-ben lévõ jelen idõjárást jeleníti meg a radaron, de most elgondolkoztattál és lehet ,hogy tényleg csak bitmapek. Lecsekkolom 😄

Bögyörő
Papirzacsi kösz a segítséget, az FSBuild egyébként nem programozza be az FMC-t csak az utvonalat tervezi meg, és azt lehet betölteni az FMC-be, hogy ne kézzel keljen bepötyögni, minden egyebet kézzel kell beirni, csak a SID-STAR eljárásoknál nem voltam tisztába mi a helyzet, Zacsi te mivel tervezed az utakat? Lizi29 nemrég találtam a neten egy idõjárásradart, fogalmamsincs milyen, még nem próbáltam, cim: idõjárás radar

Papirzacsi
Az active skynak van saját idõjárás radarja, illetve van olyan addon repülõ, aminél be lehet kapcsolni a WX radart (meg ne kérdezd melyik, mert gõzöm sincs, csak egy színes bitmapet látsz a helyén), de igazából ez mind csak dísznek jó.

Köszi. Bár én használok active sky programot az fs-hez, így gyakorlatilag
élethû, kis tulzással percpontos az idõjárás. Csodálkoztam hogy láttam olyan kisfilmeket ahol van mûködõ wx. a display-en.Jó lett volna megoldani.
Papirzacsi
Az fs nem támogatja. De az idõjárás gagyiságának köszönhetõen ha mûködne is, akkor is csak dísznek lenne jó.

Halli! Tudja valaki, hogy miért nem mûködik a pmdg gépekben a WX radar üzemmód, ill.. más tipusokon ami amúgy képes lenne rá? (fs2004-ben.)
w77d
a Project Opensky 747-es V4-es modelleket honnan tudnám letölteni az AVSIM-en és a posky honlapján kívül? mindkettõ geci lassú (9kbyte/sec)

CptSAB
.. vagyis nem lesz legal stuff egy most lekalózkodott PSS termék sem..
CptSAB
Minap valami olyasmit olvastam, hogy a Justflight veszi át a PSS cuccokat, nem csak a már eddigi kiadás hanem a további fejlesztés terén. Ne kérdezze senki, hogy hol olvastam, mert fogalmam sincs melyik oldal volt.. csak azt tudom, hogy pont arról cikkeztek, hogy a PSS closed után sem fog eltünni, mert a terméktánogatástól kezdve mindenig (wow) folytatódik még most a nyár elején.
Szia!
Köszi szépen a segítséget!
alert

Mert nem vásároltad meg eredetiben😊)
Én segítenék, de nekem a PSS 777 kilép szabálytalan mûvelettel. Ahogy bejön a cockpit, egybõl kilép az FS2004... :S Másnak is csinált ilyet?

Sziasztok.
Egy kérdésem lenne a PSS777 el kapcsolatban.
Amikor bekapcsolom az AP-t a repülõ nem tartja stablina a magasságát hanem a repülõ elkezd himbálózni kicsiket le, föl és engem ez eléggé zavar. Nem tudtok erre valami megoldást, mert a patch nem segített rajta?
Elõre is köszi a segítséget
Üdv
CptSAB
Csak kibujt a szög a zsákból a Wikónál <#taps> Tényleg egy Tower Sim készülget. Minap néztem flightsim.com-on a híreket.
exTrem
Fs mappa / Sounds / pmdg ott keresgélj. Üdv.

Papirzacsi
PMDG mappa?

Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni.
PMDG gépeknél szeretnék uj hangokat alkalmazni, azt tudom hogy a mappába kell másolni, az alap hangokkal nincs is semmi baj, (pl:hajtómû,menetszél,gerup/down),ezeket tudom módosítani egy egyszerû felülírással, de pl. amikor leszálláskor a magasságokat mondja be (500,400,300 stb) ezek a hangok nincsennek a mappában, a sound.cfg.-t is néztem hivatkozás sincs benne, nem tudjátok ezeket honnan szedi, és hogyan tudnám módosítani?

Elõre is köszi.
Clidey
Helyes, fejezd is be.
S ha ezek után Windows-szerû avatarral ellátott hozzászólást látsz, nyugodtan ugord át - azok ugyanis értelmes embereknek vannak címezve.

Téma OFF

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
Huha jo sok munkat adtok ennyi hozzaszolast elolvasni😊))

En max a VA- hirdeteshez szolnek hozza, az osszes magyar forumon beirtak nincs is ezzel semmi gond szerintem, az egy mas kerdes hogy a megvalositas....hat nem eppen neveznem profinak sooot, de hat valahol el kell kezdeni, viszont abban egyetertek, hogy talan jobb lenne valamit akkor igy reklamozni ha mar van is mit.

Amugy volt eleg sok tiszavirag eletu VA vallalkozas es megmondom oszinten a legtobb a nivotlan kivitelezesen bukott el.
Persze nem varok el valami egetrengeto oldalt, de azert legyen rajta valamifele tartalom rendezett formaban.

Ami a segitseg nyujtast illeti en sose tapasztaltam elutasitast, ( na jo neha a hulyeseget kerdeztem😊

De azert a jellemzo az hogy ide jon valaki es felteszi a kerdest, :" hali letolottem a gamet, bill rol lehet jatszani? felszallni mar tudok de hogy tajekozodjak? valami atc ugat egyfolytaban ki lehet kapcsolni? Loni lehet a gepekkel? ...stb" na ilyen kerdesekre csak valami frappans menj a p....ba valasz johet. Azert legalabb vegye a faradtsagot hogy utananez dolgoknak, ahogy a nagy oregek mondjak a repules folytonos tanulas, es ha valamelyik pilota ugy erzi mar nem kell tanulnia az azonnal hagyja abba a repulest.

Ohhh jut eszembe,nem te vagy vicc,mert a hozzáértésed nincs megkérdõjelezve.Hanem a viselkedésed.Tényleg ennyi,most már arról szóljon részemrõl ez a fórum ami a neve.
Clidey ,számomra továbbra is vicc vagy...:-))<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>.Részemröl a téma lezárva.
Smicy2
legalább rímelne.... 😄

Charade GTti

Papirzacsi
huhh.. kicsit érdekes lett a formája. sorry :-)

Papirzacsi
Ha már mindenki kisregényeket ír, akkor én ki ne maradjak már. :-)
Hogy ki ért velem egyet, és ki nem, az megmondom õszintén hidegen
hagy. Szar is lenne, ha mindenki egyetértene mindenkivel.

Szépen hangzik ez az összefogás, csapatmunka és véleményem szerint
szükséges is egy nívósabb scenery létrehozásához, no nem olyanhoz,
mint amirõl itt korábban a "vita" ment. Bár nem derült ki, hogy az
akinek "tetszett", az a sceneryt értékelte így, vagy csak a készítõ
próbálkozását, hogy létrehozzon vmit, mert azért a két dolog értékelését nem kéne egy kalap alá venni. Hogy nekiállt, és elkezdett
csinálni valamit, az jó dolog, de mint azt korábban leírtam, nem
kellett volna kiadni. Ha még hónapokig ott lett volna a gépén várva
azokat a bizonyos hiányzó épületeket, akkor se lett volna nagyobb
hiányérzete senkinek.

A segítség nyújtás megint egy érdekes dolog. Nem hinném, hogy itt
bárki megtagadja a segítséget olyantól, akin látszik, hogy vmennyire
komolyan gondolja a kérdését, és nem az az elsõ dolga amint eszébe jut
vmi, hogy ide beírja, mert kérdezni könnyebb mint utánnanézni. Persze
sokszor elintézik azzal a kérdést, hogy a repülés nyelve az angol,
tanulj meg angolul, ami tudjuk ,hogy 0 angol tudással nem megy egyik
napról a másikra fõleg nem szakmai szövegkörnyezetben, amit még csak
kiszótárazni sem lehet. Hogy ki szerint mennyire vagyok segítõkész,
azt mindenki ítélje meg maga, de pl asszem Bögyörõ kérdéseire csak én
próbáltam válaszolni eddig. És ha már segítségnyújtásnál tartunk,
vagyunk itt páran, akik képességeinkhez, idõnkhöz mérten tudnánk
(akarnánk?) segíteni Móninak a Sármellék scenery elkészítésében, akár
modellekkel, akár jótanáccsal, észrevételekkel, stb. De nem kéne
elfelejteni az emlékezetes hozzászólásának 4. mondatát, amiben
elõítéleteitõl hajtva kategórikusan kijelentette, hogy az ilyen
fórumokon, csak visszafejlõdött egyének vannak, ami inkább az õ
felfogásának korlátosságát tükrözi. (hozzáteszem ez alapján az õ
szintjérõl nincs hova visszafejlõdni...) Pedig nemhiszem, hogy más
magyar fórumokon csak úgy tolonganak az fs kiegészítõket gyártó
emberek.
"ÉS terveim szerint majd szép lassan, de ez az ország is repülhetõ
lesz..."
Ne legyen igazam, de ezen mondat alapján amit eddig csinált, leginkább
csak egy hirtelen jött elhatározás, álom, minden komolyabb átgondolás,
mérlegelés nélkül, ami talán elöbb fog véget érni mint, hogy legyen az
egészbõl vmi.

CptSAB
😊 Igen, Móni munkája félkész, errõl lefutottuk a köröket. Én spec azt mondom, jaj de jó lenne egy Kaposújlak, Öcsény, Balatonkeresztúr, Pécs-Pogány, Zalaegerszeg Andráshida, Zalakaros és Nagykanizsa. Ez az a régió, a déldunántúli megyék világa, ahol én élek. Én spec. még a régi oldalamon képek formájában mutattam meg, hogy hol a bánatban vagyok a munkámmal. Per pillanat az egyetlen gép, amelyen FS fut, és amelyen Kaposújlak megtalálható, az enyém. (kivéve a Condor és a Hungary scen.-t használók) Addig tolódik a kiadás, amíg össze nem gyûlik a tudás, képanyag, textúrák stb. egy szép verzióhoz, ami nekem is tetszik. Móni esetében tehát amirõl szerintem mindannyiunk véleménye igaz, hogy legalább nekifogott, a fricska ami érte, habár mint alkotó számára sértõ volt, de biztos inspiráló is egyben. Én finoman véleményeztem, mások erõsebben. Ez van.. Saját munkáimról: Én akkoriban elérhetõvé tettem a promo videjót Újlakról, minden épület a helyén volt, csak éppen a hasonlóság volt kisértetiesen sz*r majd amikor jelezték, hogy persze-persze szép csak pokolian EZ szaga van, akkor fogtam és kidobtam azt a verziót. Amiben pedig nagyon egyetértek Mónival, az az a mondat, hogy várunk mint a bucsuban, hogy lõ valaki nekünk szép ajándékot. Elárulom, menyasszonyom engem azért csesztet, mert a nap minden szabad percében gyüjtöm a sceneriket, gépeket stb.. tesztelgetem õket. Azért kapok tõle, mert tengernyi kinyomtatott lapon vannak az sdk, gmax, fsds stb. programok angol leírásai, amiket próbálgatok fordítani, rengeteg idõ, amit õ jogosan kér rajtam számon, mi a fenének pöcsölök velük. Mert szeretnék majd önzetlenül adni másoknak is. A régi blogomon olyan gépekrõl írtam, voltak fennt képek, amikrõl a nagytöbbségnek fingja sincs, ezek nem voltak sem Böingek, sem Érbuszok.. rengeteg idõt beleöltem abba a blogba, az anyaga amúgy le van mentve, bárki aki kéri, az megkaphat minden cikket, képekkel stb.. Miután én nem vagyok sem 3d sem graf. programozó, lassan haladok, de foglalkozok vele. Viszont a nagytöbbségnek semmi fogalma arról, hogy némi idõ és tanulási szándékkal elõszõr csak magunknak, majd a nagyközönségnek is adni lehet. Én nemegyszer írtam már, hogy kullogunk a sor végén, mert Európa többi országában sokkal többen tesznek azért, hogy az FS gazdagabbá váljon a saját reptereik, tájaik, gépeik bemutatásával. Nálunk ez nudli..sza senki nem akar semmit sem arébb tenni. Várunk arra, hogy mikor lehet torrenten letölteni a legfrissebb Budapest sceneryt, oszt az úgyis elég, mert elvégre repülünk a nagyvasakkal amit szintén letöltünk, más minek.. Kiváncsi lennék, vajon hány hazai FS rajongónak van lementve a kedvencekben az összes hazai repülõklub oldala, hazai repülési hatóságok, pilótaiskolák stb. oldalai ha másért nem is hát információért.. hány olyan hülye van még mint én, aki azért tolja fel 30-40 gigásra az FS-t, mert a nap mint nap arról a szép 65-ös listáról (oldalamon) letölt mindent mi repül vagy mi táj.. mert ezeket a linkeket nem gyorsan összegyûjtöttem, ezek hosszú évek termései. Szóval ezek komoly érvek allighanem. Ébresztõ hölgyeim és uraim, a személyeskedések helyett, lehet tenni-venni. Akinek van valamilyen felhasználható alkotó vénája, az tessék és fogjon neki. Mondhatom azt is, ez felhívás! Petiék megcsinálták Ferihegyet, Tibiék Dunakeszit, minden gépével. Gyerünk, elvégre nem csak Pösti gyerekek fórumoznak! Akiknek bejárásuk van repterekre nosza, fotózzanak, adják át a képeket azoknak, akik ezekbõl textúrákat tudnak készíteni, 3d modellt szerkeszteni, közben mások készítség az AFCAD fájlokat stb.. csapatmunka Uraim! Na ezt várom én, nem azt hogy más odategye elém készen. <#dumcsi>
Clidey
Hmmm...szerintem meg ha az, amit csinálok szar, ÉS TUDOM HOGY SZAR, akkor nem adom ki, hanem addig dolgozok rajta, amig elfogadható szintre nem hozom. Ez persze feltételezi azt az emberi tulajdonságot is, hogy rendelkezünk magunk felé egy egészséges szépérzékkel és önkritikával... Hát istenkém, Móninál itt volt meghúzva a mérce... 😄DDDDDDDDDDDDDD

Btw nálam is itt áll a vinyómon hegyekbe egy csomó befejezetlen félkész cucc, de azért nem fogom feltenni sehová, hogy elmondhassam magamról, hogy "nesztek, ezt is én csináltam, igaz hányadék még, meg félkész, meg semmivel se jobb a defaultnál, sõt még tán szarabb is, de ittvan használjátok vaze!"

Clidey
Endeavour!

Talán ha dobálóznál példákkal hogy ki és mikor nyalta a seggem...mert én ilyet én itt nem tapasztaltam! És nem is akarom hogy így tegyen bárki is! 'Szal eléggé háttal ülsz a moziba... Szerintem rohadtul nem vagyok elszédülve magamtól...de tudodmit? Hogy megnyugodjon kicsipici lelkivilágod ám legyen; el vagyok magamtól szééééédülve! S tudod miért? Nem?? Nézz szét az avsim.com-on, 'oszt majd rájössz! És inkább te vagy szánalmas hogy vagdalkozol itt bele a nagyvilágba mielõtt utánanéznél a dolgok hátterének és/vagy valamit is fel tudnál mutatni amit te sk csináltál az FS rajongók táborának...

Másfelõl örvendetes volna ha kicsit szövegértenél is...ott volt a kommentem végén hogy 'nem megsértõdni, építõ jellegû kritika volt' és nem - mint ahogy te fogalmazol - baszogatás!!! Lehet kicsit szókimondóbb voltam a sokéves átlagnál, de ha Zacsinak megbocsátod, akkor nekem miért nem? Most akkor ki is nyalja kinek is a seggét he...!?

Én html-programozásból a kezdõbbnél is kezdõbb vagyok, ezt sosem tagadtam, de ha az egyik kezem a seggembe dugom, akkor is különb weblapot csinálok - ha kell egy template segítségével. Lásd www.repair.hu
Vagy ha még erre sem vagyok képes, akkor megkérek valakit hogy csináljon egy olyat nekem, amitõl nem rakom tele a vödröt az elsõ pillanatban! Ennyi!
A VA-festésekrõl nem nyitok vitát majd pár sorral lejjebb mindjárt megmondom azt is hogy miért.

Az hogy nem tékelek orrba-szájjba ha kell ha nem, az talán inkább pozitívum mintsem negatívum - szerintem. Ugyanis vagy nem tudom a kérdésre a választ, azért nem kommentelek, vagy már valaki megelõzött és válaszolt, vagy pedig idõhiány vagy egyéb okból, de nem gyártok felesleges hozzászólásokat. Nameg nehogymár leb*szál hogy nem ugrok mindenkinek egybõl hogy segítsek!!! Hadd döntsem már én el, hogy mikor, kinek, merre, meddig, jó??? Viszont ha kritikával élek valaki felé, akkor azt CSAKIS akkor teszem, ha azt alá is tudom támasztani a saját magam (néha bizony nagyságrendekkel) minõségibb munkájával. Nem úgy mint például te most itt, ugyebár...

Visszatérve a festésekre: ugyanmár hadüljek már egy kicsit - és hangsúlyozom KICSIT - magas lovon! Azt hiszem már letettem egy s mást az FS júzerek asztalára ezen a téren (is...) - lehet te is használod egynémelyiket...ki tudja, tán napi rendszerességgel akár -, és mind minõségi cucc, azt garantálom neked! Úgyhogy én úgy érzem megvan rá a jogalapom hogy kritizáljam ezt a VA-s festést.

Abba már nem akarok belemenni hogy vajon mennyi ideig és hány taggal fog mûködni ez a VA...semmi közöm hozzá, és nem is érdekel. Sok szerencsét kivánok nekik.

Na, nevess csak továbbra is rajtam. Én meg sajnállak továbbra is téged, ha nem haragszol. De ha igen, akkor is. 😛
Kár volt hogy ezt a téked nem bírtad magadbatartani, mert csak hülyeségeket beszéltél benne. Hja, és nem vagyok a "kedves Clidey barátod". Se.

Ui.: Pítör, lécci ne moderáld ki eme hozzászólásom, hadd olvassa mindenki. Szeretnék végre nyílvánosan tiszta vizet önteni a poharamba. 😊)))

eyecandy
CptSAB örülök, hogy leírtad ezt, legalább nem nekem kellett, egyet is értenék vele, csakhát megint a Móni...
Annak éghet a keze alatt a munka, akinek van hozzá tudása, tapasztalata, kedve. Mónika azt mondta: - De jó lenne már egy frankó Sármellék! Én is ezt mondtam az õsszel mikor ott jártam, de nem kezdtem el barkácsolni, és fõleg nem egy általam is félkésznek tartott valami egy nemzetközi oldalon publikálni.
Csinált valamit. Aztán a mûvet kirakat az AVSIMre. Aki meg letöltötte csalódott volt, mert az pont olyan mint "átlépni a Cessnán".

CptSAB
Beleszaladtál egy olyan kommentbe, ahol Papírzacsi, aki nagyon jó cimborája Clidey-nak, egy korábbi hozzászólást idézve küldött szóviccet. Na most az a poén, hogy te nem tudod mivel értettél egyet. Viszont az frankón látszik, hogy lassacskán kezd dühöngõvé vállni a fórum. Ami sajnálatos. Péter, Tibi és István a három jóbarát elég sokat letettek az asztalra, ami egyfelõl jó mindenkinek, vagy jó lenne, az hogy a stílus itt ott átlépi az etikett szabályait a fórumon, az kevésbé, akárki teszi is. Persze van ahol megértem a keserû véleményformálást, mert sajna az sg fórum szerkezete miatt vissza-visszatérnek ezerszer átrágott témák stb.. Én ezért frankón áttértem a pm forumozásra (levélváltás) ugyanis, nincs kedvem az állandó ilyen gépen jól fut-e, hú ilyen gépem van, két nap alatt átléptem a Cessnán mert már unom (én spec 9 éve ugyanolyan érzéssel terelgetem a kis Cessnát, mert nem untam meg..) és lehet sorolni, és persze az óraszámgyüjtögetõs, jó ha 1-2 hónapig fennálló online VA társaságok (Apple, Citrom stb.. ) Ezek a dolgok bosszantóak. Azok ugyanis, akik a valós repülésben is benne vannak szakmailag, eléggé frusztráló lehet ez a sok könnyelmû, mindent akarunk most rögtön emberke.. Hálisten én személy szerint nem vagyok elkötelezettje senkinek sem, vagyis nem nyalok se ide, sem oda, ami viszont bizti, Clidey és Alert "tesztelve" sokat segítettek. Papírzacsit (ölég szókimondó) <#nezze> néhány fórumcsörtén kívûl nem teszteltem, majd ha úgy adódik akkor elválik mennyire segítõkész. Sceneryk készítéséhez ajánlották 😄 Ha értelmesen kérem, talán nem szól be <#help>. Vagyis szerintem segít. m814 az IVAO-s, témákban szintén segít bárkinek. Ami a lényeg szerintem, az FS fórumon nem kellene átvenni az üsd vágd stílust senkinek sem. És akkor nincsenek sértõdések. Ellenben komolyan kellene venni azon felvetésemet, hogy valami összefogás nélkül, és személyeskedésekre alapozva se nem lesznek repülõterek, sem pedig gépek, festések. És akkor majd lehet gondolkozni.. ugyanis rajtuk kívûl nem igen ég a keze senkinek sem. Orosz Móninak ugyanis igazat adok abban (persze pont olyannak írta, aki spec. habár fikázta, de mégiscsak komoly szakértelem amit el kell ismerni), hogy mindenki csak vár arra, hogy más elkészítse a kiegészítõket. Mert az jó.. Gyerekek, ez így nem jóóó. Na...