MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
én viszont ezt kerestem idáig 😊
keresem is elõ a bankkártyám 😊

Papirzacsi
Elõre merem bocsájtani, hogy kérdéseid alapján nem hiszem ,hogy a condor az a program amit keresel.
A condor ahogy a teljes címe is mutatja, egy vitorlázórepülõ versenyre kihegyezett program, így a grafikája ugyan elmarad az fstõl ,de ez sokadrangú dolog, ahogy az ATC is, mert ha ismered a vitorlázórepülést, akkor tudod, hogy az ATC kommunikáció eléggé korlátos. A repülési modelt, és a vitorlázó repüléshez fontos idõjárást helyezték az elõtérbe.
Természetesen van benne multi, és leginkább multiban érdemes használni, ehhez viszont szükség van egy eredeti verzióra a kellemetlenségek elkerülésére. Nincs Ai forgalom, és az igazat megvallva ez is sokadrangú dolog lenne, mert igen komoly és izgalmas versenyeket, kupákat szoktak rendezni multiban.Persze örömrepkedésre is jó, de leginkább versenyzésre van.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Sziasztok!
A Condor soaring csak vitorlázó szimulátor , ne számits rá hogy a fejed fölött fog repkedni a Jumbo viszont FSbe nincsenek termikek. Kitrimmeled gépet ott hagyod, elmész 2perc mulva ugyan ugy meg, ezzel szemben Condorba van termik szoval érzed hogy elviszi géped vagy nyomja le , fel. ATC asszem nincs de minek is ? szoval ez csak vitorlázás ez nem is gyönyörködésért van csak hogy érezze az ember hogy milyen kb.

Üdv
krisztian005
Igen :-) a grafika a abból látszik, de csak úgy említettem pár dolgot hogy mi érdekelne, igazából ettõl kicsit bõvebb infóra lennék kiváncsi, az FS-ben is van vitorlázó gép, és nekem jobban is tetszik a grafikája de ez mitõl jobb? Én még sosem repültem a valóságban talán ezért de a videók alapján nekem nem tünt jobbnak mint az FS, van benne ATC? milyen területen lehet repülni vagy ebbe is az egész föld megvan? Vannak küldetések? Lehet multiban repülni? Rendesen törik benne a gép vagy úgy mint az FS-ben, vagy még annyira sem? Van AI forgalom? Hát most hirtelen ezek jutottak eszembe, de ha van még valami elõnye az FS-hez képest akkor irjátok le.

Papirzacsi

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

krisztian005
Sziasztok, engem is érdekelne a Condor, de sajnos nem tudok angolul, valaki leirná röviden mi a különbség a Condor és az FS2004 közt. Grafika, gépigény, stb.

CptSAB
Ha ingyenes lenne, akkor nagyon boldog lennék..
Condor Soaring
kerekítve 40 Euro az ára, ha úgy töltöd le a 170 megás packot, és 59,43 Euro, ha megrendeled a cd lemezt.
w77d
a Condort hol lehet megvenni?? vagy ingyenes??

CptSAB
A Condort én is csak ajánlani tudom.. Nem piaci érdekek hozták létre. Profi szimulátor.
alert
Van egy-két fizetõs scenery, amiben lehet vontatást kérni. Ilyen pl a LAGO - Emma field. Azonban vitorlázórepüléshez én neked is a Condor nevû szimulátort ajánlom, mert az FS-ben a vitorlázás nincs modellezve, a Condor pedig kifejezetten erre van.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

krisztian005
Azért fizetõst kérdeztem mert úgy tapasztaltam azok általában jobban kidolgozotabbak és szebbek, persze azért vannak nagyonjó ingyenesek is, kifogom próbálni, a képek alapján jól néz ki, köszi.

CptSAB
Nem fizetõs, viszont nagyszerû kis vitorlázó gépek:
FSGliders
krisztian005
Sziasztok, az FS2004-hez nincs valami kiegészítõ amivel megoldható hogy a vitorlázó gépeket úgy húzza fel egy másik gép mint az FSX-ben, esetleg nagyonszépen kidolgozott fizetõs vitorlázógép van?

Szia! Köszi szépen a tesztelés folyamatban van. Majd irok róla milyen, a képek nem rosszak. 😊
Bögyörő
CzJ én most láttam egy kiegészítõt amivel FS2004 és FSX-hez lehet a fákat tuningolni, én nem próbáltam nem tudom milyen, cim: SAMOSHIN - NATURAL WORLD TREES

jaja max, na mind1 köszönöm a választ . Kár:S
CptSAB
Scenery grafikai beállításait mind felnyomtad extremly densere? (scen. complexity, autogen density..)A settings-display menüben nálam minden ki van tekerve fullra. Persze ne várj IL-2 féle sûrû erdõket, ez tény. Olyasmit max a tree planter progival tudsz kreálni magadnak valamelyik általad kiválasztott helyre úgy, hogy egyenként lerakod. Van még az FS2004 SDK-ban egy nagyon jó segédprogram, az annotator.exe de a default fs sceneryt azzal körülményes. A Scenery\World\texture könyvtárban találhatóak azok a bitmap képek, és a hozzájuk tartozó autogen állományok, amelyek meghatározzák az FS kinézetét. Ha nagyon kitartó vagy, akkor a több mint 4000 bmp-nek neki állhatsz.. de sohasem érnél a végére. Korábban én is nézegettem, hogy itt ott mivel lehetne egy kis tuningot nyomni, de ez "lehetetlen" globális szinten.
Bögyörő
Thomka irtam priviben.

Sziasztok!
van FShez valami olyan kiegészitõ ami kiegésziti a házakat és a fákat hogy több legyen? mert én elég kevésnek találom ami az alapba van . kösz CzJ
Hali.
Na a menübe ezt a hibát irja ki.

Bögyörő
Az NDWX.ini fájlt bemásoltad az fs fõkönyvtárába és a NDWX.gau fájlt gauges könyvtárba? ha igen akkor szerintem csak a cfg-vel lessz a gond. Csinálj egy biztonsági mentést az Aircraft\PMDG737-700\panel.VC\Panel.cfg fájlról utána ird felül azzal amit priviben köldök, és próbáld ki hogy azzal megy, ez az én panel.cfg fájlom és nálam gond nélkül megy, a 737-700-as virtual cockpites modellel próbáld ki, ha megy akkor a cfg fájlal volt a gond, ha nem akkor sajnos nem tudom mi lehet a hiba.

Köszi 😊

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Szia. Alapból müködik rendesen, és fentvannak a javítások a PMDG gépekhez. A rádio panelon a WX radar kapcsolok pedig mûködnek rendesen csak amint a WX gombra rákatintok kidob.
Bögyörő
Szia, a PMDG géphez fent vannak a frissítések és a javítócsomagok? más gépeknél próbáldat a WX radart? olyan gépeknél amibe nem beépülve van hanem külön panelként van? ha úgy megy jól és a frissítések is megvannak akkor szerintem a panel.cfg fájlba lehet a hiba, nézd át nem irtál valamit rossz helyre.
A WX radarral kapcsolatba jutot eszembe, a PMDG-ben alapból nincs idõjárás radar és a rádiópanelen lévõ idõjárás radar beállítók nem müködnek, de a WX-radar kiegészítõvel müködik, nincs más kiegészítõ amivel a PMDG gép többi nem müködõ része is müködésre birható? például az overhead panel hátsó része vagy a pilóta elõtt lévõ kijelzõk alatt és felett levõ gombok, ha tud valaki ilyet kérem irjon.

Sziasztok.
Egy kérdésem lenne a WX radarral kapcsolatban. Feltelepítettem a PMDG737 hez, beálítgattam amit kell hogy belehessen szúrni a 737 es paneljára, de valamiért nem nagyon mükszik. Amikor betölti a játék a repülõt és rákatintok a panelon a WX feliratra, kilép a játék. Valaki nem tudna esetleg segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Elõre is köszi.
Üdv
Thomka
pateszi
Szia,

A Zlin Z526f_v3 változatához készített Clidey egy patchet, itttalálod. A panel és az aircraft.cfg javított változatát tartalmazza, mûködõ mûhorizonttal. Csak FSX alatt tudtam a repcsit kipróbálni, ott szépen mûködik, nem jelzi a z226_im.gau hibáját.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Vagy az ingyenes F1_view nevû progi is jó lesz.

alert
Alapból sehogy. Csak olyan ingyenes illetve fizetõs repülõgépekben lehetséges, amelyek ilyen részletesen ki vannak dolgozva. Ezután szükséged lesz még egy megvásárolható Active Camera 2004 nevû progira, amivel mászkálni tudsz.

A kérdésem: a játékban hogyan lehet az utaskabinban nézelõdni, kinézni az utasablakon? Videókon, képeken láttam ijesmit...
CptSAB
Az az egy bizti, hogy a vga kártya nem játszik be. 1-2 napon bellûl kiderül nálam, mert mint írtam, újrarakom az FS-t. Egy csomó videót akarok készíteni a gépekrõl a bemutatókhoz, és elég pocsék cégér, ha itt vagy ott nem mûködnek rendesen a vasak. Holnap ha hazaértem melóból lehet meg is ejtem a dolgot. Elõtte szépen feljegyzem mik voltak elõtte telepítve.
Eddig más repülõknél nem volt a mûszerekkel problémám.
Felrakok majd én is másik Zlin-t hogy azzal mûködik-e?
Az, hogy a hibás fájl-nak mi a funkciója nem tudom, csak úgy találgattam, hogy a mûhorizont hibájával függ össze.
Korábban amikor használtam ezt a repülõt, nálam sem volt hibaüzenet, lehet hogy a mostani vasam nem tetszik neki? Korábban ATi, most GeForce van a gépemben.

CptSAB
Nálam hibaüzenet nélkül nem mûködik a mûhorizont. Hiába "élesítem" a mûszert, úgy marad. Érdekes, hogy ugyanezeket a mûszereket használja a többi Zlin is, de azoknál nincs ez a probléma. Mondjuk, amióta volt a cold and dark mizéria a gépemen (lecseréltem az eredeti configot, majd végül újra feltettem az eredetit, mert az An-24/26 teljesen meghülyült) azóta valahogy semmi sem stimmel. Jónéhány mûszerfal nem mûködik rendesen. FS reinstall lesz asszem.
krisztian005
Megtudnátok mpndani hogy az fmcben hogy lehet minden eggyes navigációsponthoz külön beállítani a sebességet, próbáltan a legs-nél ahol a magasságot lehet de nem tudtam átálítni.

A hétvégén nosztalgikus kedvemben repülni akartam a Clidey által készített Zlin Z-526F-el. A problémám az, hogy ha kiválasztom a repülõt ezt a hibaüzenetet kapom

Többször kell ráklikkelni az ok-ra hogy eltünjön az ablak.
Kivettem a gauges könyvtárból a hibás fájlt, a hibaüzenet megszünt. A gépet lehet repülni, csupán annyit vettem észre, hogy a mûhorizont nem mûködik.
Van-e valami megoldás ezen kívül a hiba kiiktatására?

Hali, Level-d 767-rõl lenne pár kérdésem, aki komolyabban ért hozzá az dobjon egy emailt az [email protected] email címre, köszönöm!

I\'m a Pilot

Strami11
anytime, Alertnek van egy nagyon jo leirasa 😊
http://fs2004faq.uw.hu/FMChun/index.htm

Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!

krisztian005
Kösz a segítséget, nem tudom mejik volt a hiba, még nagyon keveset tudok az fmc-rõl és most még csak próbálkozok, ezért sok dologra nem figyeltem, alap azaz teli tankal kezdtem és a robotpilótán sem figyeltem a magasságot, megpróbáltam úgy hogy ezek is bevoltak állítva és sikerült, mégegyszer kösz.

Strami11
a magassag tartast az autopilotan allitsd be az utazo magassagra, mert gondolom az alapertelmezett 10000en hagytad, es a vnav ha eleri az ott beallitott magassagat egybol leold.

Hypo
Lehet uzemanyag gond vagy keves vagy tul sok epp az aktualis magasaghoz

krisztian005
Sziasztok egy kis segítség kéne a pmdg 737 fmchez, a magasságbeálítással gondjaim vannak, ha jól tudom akkor a legs nél lehet különbözõ pontokhoz különbözõ magasségokat adni, de nem akar összejönni, a vnav kapcsolóvak kéne hogy reagljon is ezekre de mikor a vnav ra klikkelek az mindig kikapcsol és az fmcn azt irja unable crz alt mit csinálok rosszul? ha tudja valaki nagyon kérem irja le mit kell csinálni hogy jól müködjön.

Clidey
Én csináltam régebben, keress rá az avszimen.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Strami11
http://www.flightstats.com/

CptSAB
http://www.airlinetimetables.net/ régi adatbázisok (2005-2007) itt is vannak, igaz sok légitársaság hiányzik, Malév, WizzAir nuku..
CptSAB
http://www.quicktrip.com/

Beírod a 3 betüs IATA kódot induló és érkezõ repülõtér, beállítod a dátumot, és lehozza az összes járatot.
CptSAB
Nem fizetõs, nem FMC pakk és nincs VC, de nagyon helyben van: Project Fokker 70/100. Aláteszel egy VAS FMC-t, és az is mindjárt meg van oldva. Viszont amit kapsz: a Project Fokker csapat nagyszerûen összerakott kiegészítõje.
Bögyörő
Sziasztok, van olyan oldal a neten ahol meglehet nézni hogy a valóságban milyen repülõjáratok vannak milyen tipusu gépekkel, honnan hova milyen idõben stb, és olyat hol lehet megnézni hogy egy reptérre milyen típusú gépek szállhatnak le, például Debrecenbe leszállhat egy B747-es? Carenado gépekhez nem tud valaki magyar festéseket?

Szia!
Digital Aviation most csinálja nemsokára kész lesz májusra igérték, guglizz rá(google).
krisztian005
Sziasztok már rég keresek de eddig még nem találtam, ha tud valaki szépen kidolgozott, jól animált, Fokker 70-es típusú gépet müködõ FMC-vel 3D fülkével, Malév texturával, akár ingyenes akár fizetõs kérem irja meg hol találom, de érdekel még minden típus amien van vagy volt a Malévnek, de csak szép igényes jól lemodellezett gépek érdekelnek. Köszi.

Igen, ahogy visszaemlekszem a sid-nel csinalta mar eleg sokszor.
Ha csak ugy szorakozasbol megyek egy kort akkor nem tapasztalok ilyet ugy emlekszem, de igazabol az marad meg amikor megtervezek es beallitok mindent aztan elkezd bolondulni. Szerintem az adatokat jol adom meg (a Lénárth János) fele airbus iskolabol tanultam a gepet kezelni, de abban is biztos vagyok hogy rengeteg feher folt van a tudasomban.

A.
alert
Sid-et repülsz amikor így kezd emelkedni? Lehet hogy hibás a sid? Több reptérrõl próbáltad? Ha kézzel állítasz be v/s-t akkor tartja? Az mcdu biztos jól van felprogramozva? A ZFW és egyéb adatokat helyesen adtad meg? Ha rossz a súlyadat és nagy a tolóerõ konfig vagy rossz a climb config attól is csinálhat dúrva emelkedést.