MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
VAlakinek van még DA fokinál Run Out Of Memory hibája, nekem ma volt . Tudom én mondtam hogy elmullik mewg mit kell tenni , de kiváncsi lennék van-e valakinek. Én tegnap tettem ujra Windowst és gondolkozdtam rajta hogy van-e valami összefüggés köztük.!?
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
"Flight regulations require that you have sufficient fuel reserves upon landing (45 mn); you only had reserves for 00h25 of flight. (-300)"
Mit hibáztam? Kevés üzemanyaggal indultam?
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
A VNAV-ról kérdés. Nekem kicsit fura, hogy a következõ pont magasságát mindig max. süllyedéssel akarja elérni. Pl. 4000 a köv. pont, akkor a táv felénél (sztem kissé drasztikusan) eléri 4000-t, aztán vízszintesen repül a pontig,aztán megint zúzza mondjuk 2000-re,mert az a köv pont magassága, és vízszintesen a pontig. Ilyen lépcsõsen süllyed. Mindig a max süllyedést választja, amivel még betartja a megadott sebességet, ezért, ha pl spoilert nyitok még jobban le tudja nyomni az orrát, ami néha szinte ijesztõ, abszurd süllyedést okoz. A kifutó elõtt ez kritikus lesz, mert ugye a köv pont a kifutó, és a talaj magassága, amit õ megpróbál minél hamarabb elérni, aminek a vége a talajba fúródás, ha nem avatkozok közbe. Nem lehet vhogy egyenletes süllyedésre bírni? Elvileg az FMC le tudja tenni a gépet, nem? Vagy rosszul gondolom? Nekem eddig sosem sikerült rábírnom. Ezért én FMC-vel mindig csak az utolsó pontig repülök, aztán kézzel, vagy autopilottal teszem le. Persze ez így is rendben van, csak érdekelne, hogy lehet-e.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Próbáltam keresgélni az AI aircraft.cfg-ben de ott nincs definiálva a Tailreg. Mondjuk ettõl még mûkodik a dolog, csak hát egy kicsit zavaró.
Apropó. Meg tudná valaki mondani, hogy ez a Malév flotta mennyire aktuális?
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Van egy kérdésem. PMDG 747-400-zal repülök és gyakran megjelenik egy üzenet: x feed config
Mit jelent?
Ha átállítod a windows területi beállítást angolra akkor is? Találkoztam már programokkal, amik kifejezetten háklisak voltak az ékezetes betûket tartalmazó területi beállításokra. Ha írsz a Flight1-nek, talán készítenek egy javítást.
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Ha drag required üzenetet kapsz, akkor nyiss spoilert, hogy lassulni tudjon, olyankor van ez, mikor túl meredek profilt állítottál be neki az FMC-n, és a gép a beállított sebességgel nem képes azt lekövetni.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
PSS merge-nél ez nincs. Köszi.
De második olvasásra, ha jól értem, akkor utazó magasságra emelkedés közben még minden oké volt. Azért benthagyom az elsõ mondatot, mert elõfordul néha mint hiba. Az a helyzet, hogy rosszul értelmezed a VNAV mûködését.(lehet én is:-D )
Azt FMC legs oldalon te be tudod állítani ,hogy melyik ponton milyen magasan, és mekkora sebességgel akarsz menni. Persze megadhatsz csak sebességet, vagy csak magasságot is. Ahol nem adsz meg semmit, oda az FMC beírja az általa számolt és/vagy máshol (vnav oldal, perf inf oldal) megadott értékeket, ami az utazómagasság, cost index-en keresztül a sebesség, különféle sebesség korlátozások, stb.
A gép VNAV módban ezt akarja lekövetni, de ezt felülbírálja az MCP-n (nevezzük nevén a glareshield ezen részét) megadott magasság.Vagyis értsd úgy ,hogy az MCP-n megadott értékig engedélyezed a gépnek az emelkedést, vagy süllyedést. Pár példa.:
Ha emelkedésnél az FMC-ben FL350-et adsz meg utazónak, és az MCP-n 30000 van beállítva, akkor a gép 30000-ig fog emelkedni, és ott megáll, talán le is old a vnav, nem emlékszem. Ha az MCP-n 36000-et adsz meg, akkor ha nem old le a VNAV,csak 35000-ig emelkedik a gép.
Süllyedésnél, csak addig süllyed, ameddig az MCP-n engedélyezted. Ha nem engedélyeztél kisebb magasságot, mint az utazó, akkor leold a VNAV, és tartja tovább a magasságot. Vagy ha engedélyeztél, de a beállított sebesség/magasság profil szerint neki lejebb kell süllyedni, akkor szintén le fog oldani az MCP-n beállított magasság elérése után.
Intel E8400 ASUS P5KC 3GB GEiL Ultra, ASUS 8800GTS 512 G92
Lásd lábjegyzet
Tudja vki, h honnan lehet frissíteni az aktuális AIRAC-ot, SID/STAR/RNAV eljárásokat? A DA oldalán a support-nál én nem találtam meg... De lehet, h bamba vagyok... 😄 KÖszi
Egyszerûen átírod a panel.cfg-ben, ahogy neked tetszik.
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2