MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Deloi
Igen, ezt ismerem, és én is így szoktam. Csak egyszer olvastam, hogy fmc is képes ezt levezényelni. Gondoltam pl autopilotával kooperálva. De mindegy, lehet aki írta, az írt hülyeséget, csak már nem tudom, hol olvastam.

exTrem
Innsbruck ?

Hello!
VAlakinek van még DA fokinál Run Out Of Memory hibája, nekem ma volt . Tudom én mondtam hogy elmullik mewg mit kell tenni , de kiváncsi lennék van-e valakinek. Én tegnap tettem ujra Windowst és gondolkozdtam rajta hogy van-e valami összefüggés köztük.!?
Sziasztok! egyszer youtubeon láttam h egy boeing 737 szimulátorral touch and go-t csinálnak egy dangerous reptéren. a repteret kétoldalról hegyek vették körbe teht egy ilyen völgyben volt és épp hogy elfért a 737-es a hegyek közt! nem tudja valaki hogy melyik reptér lehetett?
alert
Az FMC nem tudja letenni a gépet. A valóságban az automata leszállásnak több üzemmódja van, de ami a lényeg, hogy az auto leszállásra a repülõgép csak akkor képes, ha van beépítve az ILS-en kívül egy autoland funkció. Az ILS annyit tud minden gép esetében, hogy rávezeti a repcsit a pályára. Egy bizonyos magasságon átvált leszállás módba a rendszer, ennek feltétele, hogy egyszerre 2 vagy 3 robotpilóta mûködjön, illetve a gépbe szerelt számítógépek is képesek legyenek rá. Az átváltás után az autoland kiértékeli a jelenlegi állapotot és bekapcsolja a kilebegtetés üzemmódot, amivel kilebegteti a gépet és leteszi a földre, teljesen magától. A valóságban az autoland-et és a kézi leszállást is szokták idõjárástól és kedvtõl függõen váltogatni 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Deloi
Én hagyni szoktam, had süllyedjen lépcsõsen, mert ha a sebességet karban tartom akkor elég jól mûködik azért. De a lényeg, hogy akkor nem hallottatok olyanról, hogy FMC is leteszi a gépet magától. Én úgy szoktam, hogy az utolsó pontig LNAV, VNAV, aztán kikapcs, és autpilot teszi le ILS-el, vagy kézi leszállás. A valóságban is így szokták vajon?

alert
Igen.

Az alábbi hibaüzit kaptam az FsPassenger-tõl:
"Flight regulations require that you have sufficient fuel reserves upon landing (45 mn); you only had reserves for 00h25 of flight. (-300)"

Mit hibáztam? Kevés üzemanyaggal indultam?

Én meg megcsináltam Anti Aliasingot ahogy le volt irva NVIDIA8600GTS-re aztán nyomok FSbe altot akkor rá megyek pl hogy Flights akkor eltünik egész sor és vakon kell kitalálni mi hol van :SSS Tipp?
Sajnos nem mûxik <#szomoru1> átállítottam angolra de nem megy. mindegy vicces így megtalálni a frekiket

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

A gépet nem VNAVval kell letenni azt nem arra találták ki hanem ILS-sel. Az kihozza a siklópályát meg az irányt azt úgy. Ha csak irány kell akkor LOCALIZER CAPTURE ha magasság is akkor APP , ennyi bár gondolom ezt tudtátok.
Nálam ugyanez a szitu. Én úgy csinálom, hogy amilyen magasságot kér az ATC, vagy a térkép azt beállítom az MCP-n, vnav kikapcs, és manuálisan tekerem be a süllyedést (ezt általában a belépõpontoktól szoktam alkalmazni, az utazási magasságról történõ süllyedésnél egész jól csinálja), és a HSI-n figyelem, hogy a zöld félkörív pont a kiszemelt ponton legyen.

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

Fura, nekem ilyet sosem csinál. Nálam mindig egyenletesen süllyed, és teljesen rendben landol is a gép. (PMDG 737NG) Még ide tartozik, hogy én sosem szoktam kézzel kitölteni (átírni) az egyes pontok adatait, mindig úgy hagyom, ahogy beállítja az FMC alapból.

Deloi
Ez jó, csak az 1db CRJ-200-as hiányzik😊
A VNAV-ról kérdés. Nekem kicsit fura, hogy a következõ pont magasságát mindig max. süllyedéssel akarja elérni. Pl. 4000 a köv. pont, akkor a táv felénél (sztem kissé drasztikusan) eléri 4000-t, aztán vízszintesen repül a pontig,aztán megint zúzza mondjuk 2000-re,mert az a köv pont magassága, és vízszintesen a pontig. Ilyen lépcsõsen süllyed. Mindig a max süllyedést választja, amivel még betartja a megadott sebességet, ezért, ha pl spoilert nyitok még jobban le tudja nyomni az orrát, ami néha szinte ijesztõ, abszurd süllyedést okoz. A kifutó elõtt ez kritikus lesz, mert ugye a köv pont a kifutó, és a talaj magassága, amit õ megpróbál minél hamarabb elérni, aminek a vége a talajba fúródás, ha nem avatkozok közbe. Nem lehet vhogy egyenletes süllyedésre bírni? Elvileg az FMC le tudja tenni a gépet, nem? Vagy rosszul gondolom? Nekem eddig sosem sikerült rábírnom. Ezért én FMC-vel mindig csak az utolsó pontig repülök, aztán kézzel, vagy autopilottal teszem le. Persze ez így is rendben van, csak érdekelne, hogy lehet-e.

alert
Aktuális 😊

Étem, kösz a segítséget!

Köszi a segítséget!

Papirzacsi
Valamelyik crossfeed szelep nincs az aktuális körülményekhez képest jó helyzetben. Ajánlom a PMDG 747 manualt, nem hülyeségbõl irogattak össze 380 oldalt.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
A gép fölé azt írja ki, ami az ai flightplanben meg van adva, a gépre meg azt, ami a textúrára van festve. Ezt elkerülendõ normális esetben nem festenek AI gép textúrájára lajstromot.

Olyan jelenséget tapasztaltam a skAI Traffic-nél, hogy a MALÉV AI 737-600NG textúráján a Tailreg pl. HA-LOG és az FS9 AI Traffic beállítás szerint, amit kiír a gép fölé pedig HA-LON.
Próbáltam keresgélni az AI aircraft.cfg-ben de ott nincs definiálva a Tailreg. Mondjuk ettõl még mûkodik a dolog, csak hát egy kicsit zavaró.

Apropó. Meg tudná valaki mondani, hogy ez a Malév flotta mennyire aktuális?

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Szia, köszi, megpróbálom, végsõ elkeseredésemben írnék csak a fejlesztõknek, vagy kiadónak mivel elég rossz tapasztalataim vannak velük (tisztelet a kivételnek)

Sziasztok!

Van egy kérdésem. PMDG 747-400-zal repülök és gyakran megjelenik egy üzenet: x feed config

Mit jelent?

pateszi
Hali,
Ha átállítod a windows területi beállítást angolra akkor is? Találkoztam már programokkal, amik kifejezetten háklisak voltak az ékezetes betûket tartalmazó területi beállításokra. Ha írsz a Flight1-nek, talán készítenek egy javítást.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Papirzacsi
Nem,nem kell nagyobbat beállítani, mint az FMC-ben található legnagyobb érték, hanem pont azt kell beállítani. Ha nagyobbat állítasz be az lehetõség egy hibára. Sülyedésnél, pedig nem a legkisebb érték alá kell állítani, hanem ameddig hagyod, hogy kövesse a beállított profilt. 0 méterre nem szokás állítani, sõt szerintem tiltott is, mert belevezeti a földbe ha nem figyelsz. A final approach pontra, vagy az MDA-ra kéne beállítani mint legalacsonyabb érték, vagy "tetszés" szerinti nagyobb értékre.

Ha drag required üzenetet kapsz, akkor nyiss spoilert, hogy lassulni tudjon, olyankor van ez, mikor túl meredek profilt állítottál be neki az FMC-n, és a gép a beállított sebességgel nem képes azt lekövetni.

Azt hiszem értem, szóval az emelkedésnél az MCP-n magasabb kell legyen az érték mint az FMC-n a legmagasabb érték, sülyedésnél meg az MCP-n alacsonyabb kell legyen az érték mint az FMC-n beálított legkisebb magasság. Az elsõ repülésnél beállítottam az MCP-n a legmagasabb repülési magasságot és utána nem is nyultam hozzá, másodszor meg mindig az épp aktuálís navigációs ponthoz próbáltam állítani a magasságot és ezzel kutyulhattam el valamit. Egy rövid repüléssel ki is próbáltam, most nem kapcsolt ki a VNAV, elõször szépen emelkedett, majd szépen sülyedt, nem volt semmi gond, csak annyit irt ki az FMC hogy "Drag required" de sülyedt gond nélkül tovább.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Ja és, nem kell minden egyes pont elõtt állítgatni az MCP-t. Én, amikor jön a "RESET MCP ALT" üzenet, simán le szoktam nullázni a magasságot, és utána gyönyörûen landol a gép automatikusan. (Na persze fékszárnyak és egyéb beállításokkal együtt.) Ha pedig a helyzet úgy hozza, hogy át kell startolni, akkor beállítasz mondjuk 3000-ret az MCP-n, és átkapcsolod LVL CHG-ra (és esetleg beállítasz egy pozitív emelkedést). Tehát nem lesz gond abból, ha simán lenullázod.

Papirzacsi
Már miért kéne minden pont elött állítani az MCP-n az altitude-ot? Nem tudom honnan veszed ezt. Arra állítod, ameddig engedélyezed a gépnek a süllyedést, ha az 6000 feet, akkor 6000-ig, ha 2500-at engedsz meg neki, ami mondjuk a STAR végsõ magassága, akkor 2500-ig fog süllyedni. Addig követi az FMC-ben megadott sebesség/magasság profilt, amíg el nem éri az MCP-n beállított értéket, ha a profil szerint még tovább kéne süllyedni, de te nem engedélyezed neki az MCP-n, akkor leold a VNAV.

Igen, süllyedésnél be kell állítani az MCP-n a magasságot, ameddig süllyedni akarsz, mert különben NEM fog süllyedni. Amúgy, amikor közelíted a T/D pontot (Top of Descent - Süllyedés Megkezdése), akkor elõtte kb. 5 vagy 10 tengeri mérfölddel ki fog egy üzenetet írni az FMC, miszerint "RESET MCP ALT". Ilyenkor kell a süllyedési magasságot beállítani az MCP-n, és akkor a robotpilóta a T/D pontnál elkezdi automatikusan az ereszkedést.

Megnéztem. "Sajnos" SP-3 van.
Köszi. FSUIPC-bõl legújabb van, SP-t megnézem.
alert
PSS merge az teljesen más. Nem mergeltem még panelt soha, de akadhatnak hibák, lévén 2 olyan dolgot akarsz összehozni, ami nem egymáshoz való. Level-D-bõl a legújabb frissítés, a Service Pack 3 telepítve van és annak a paneljét mergelted? Elsõ körben erre gondolnék. FSUIPC-bõl a legújabb verzió van telepítve?

IFDG Airbusnál PSS merge-nél ez a jelenség nincs. (így helyes)
Sziasztok! Kérlek, segítsetek, ha tudtok. Miért van az, ha Level-D merge panelt használok Posky 757-hez, vagy 767-hez, akkor az autopilot bekapcsolásánál a vízszintes vezérsík átfordul, és a gép földbe áll. Függetlenül attól, hogy FMC-vel, vagy anélkül repülök. A merge panel utasításait pontosan követtem.
PSS merge-nél ez nincs. Köszi.
Jól értetted emelkedésnél még nem volt semmi gond. de én még mindig nem egészen értem, ha az MCP-n 10000 van sebességnek beállítva akkor nem megy efölé a gép hiába van az FMC-ben nagyobb magasság beállítva, ez érthetõ, és ha jól tudom akkor ha az ALT HLD nincs bekapcsolva akkor is figyelembe veszi mi van az MCP-re állítva, de a sülyedés nem igazán világos, hol kell engedélyezni hogy utazó magasságnál alacsonyabban menjen? azt is az MCP-vel? Például ha 10000-en vagyunk, és az FMC szerint 6000-ig kell sülyedjünk akkor sülyedés elõtt az MCP-t 6000-re kell állítani? de ilyenkor nem old le a VNAV? és STAR eljárásnál minden navigációspont elõtt ahol sülyedni kell, állítgatni kell az MCP? Olyat nem lehet csinálni hogy az FMC-vel beállítjuk a pontokat hogy azokat repülje de az MCP-t ne vegye figyelembe?

Papirzacsi
Elsõ blikkre felszállásnál nem volt jól beírva a SID... így korrektebb, kicsit magyartalan volt. :-)

Papirzacsi
Elsõ blikkre felszállásnál vmi nem volt jól beírva a SID, illetve a gép se értelmezi rendesen az "at or below" és az "at or above" parancsokat. Ilyenkor néha le szokta vágni a VNAV-ot.
De második olvasásra, ha jól értem, akkor utazó magasságra emelkedés közben még minden oké volt. Azért benthagyom az elsõ mondatot, mert elõfordul néha mint hiba. Az a helyzet, hogy rosszul értelmezed a VNAV mûködését.(lehet én is:-D )
Azt FMC legs oldalon te be tudod állítani ,hogy melyik ponton milyen magasan, és mekkora sebességgel akarsz menni. Persze megadhatsz csak sebességet, vagy csak magasságot is. Ahol nem adsz meg semmit, oda az FMC beírja az általa számolt és/vagy máshol (vnav oldal, perf inf oldal) megadott értékeket, ami az utazómagasság, cost index-en keresztül a sebesség, különféle sebesség korlátozások, stb.
A gép VNAV módban ezt akarja lekövetni, de ezt felülbírálja az MCP-n (nevezzük nevén a glareshield ezen részét) megadott magasság.Vagyis értsd úgy ,hogy az MCP-n megadott értékig engedélyezed a gépnek az emelkedést, vagy süllyedést. Pár példa.:
Ha emelkedésnél az FMC-ben FL350-et adsz meg utazónak, és az MCP-n 30000 van beállítva, akkor a gép 30000-ig fog emelkedni, és ott megáll, talán le is old a vnav, nem emlékszem. Ha az MCP-n 36000-et adsz meg, akkor ha nem old le a VNAV,csak 35000-ig emelkedik a gép.
Süllyedésnél, csak addig süllyed, ameddig az MCP-n engedélyezted. Ha nem engedélyeztél kisebb magasságot, mint az utazó, akkor leold a VNAV, és tartja tovább a magasságot. Vagy ha engedélyeztél, de a beállított sebesség/magasság profil szerint neki lejebb kell süllyedni, akkor szintén le fog oldani az MCP-n beállított magasság elérése után.

Igen az A/T bevolt kapsolva, bevolt még az F/D, és az A/P ENGAGE-nál a CMD A-t is bekapcsoltam. Még csak most tanulom az FMC-vel való repülést, nem biztos de én a LEGS-nél gyanakszom, ahol a magasságok és a sebességeket lehet állítani, azért gyanus mert volt pont ahol magától irt sebességet és magasságot, de volt ahol csak ez volt ----/----- , vagy ez normális?

A/T bevolt kapcsolva?
Sziasztok, a PMDG B737-700 as géppel próbálok FMC-vel repülni, de a VNAV-ot nem igazán értem hogy müködik. Ferihegy-Bécs utvonalat szerettem volna lerepülni, a 31R kifutórol TORN3D SID-el indultam LHBP SID TORNO UY56 GIGOR STAR LOWW, utvonal alapján akartam repülni, Fuel Plannerrel kiszámoltam a szükséges üzemanyagot. Az irányt tartotta is a gép, de a magasságot nem, a glareshield-en magasabra állítottam a magasságot mint az FMC-be, a LEGS-nél volt utpont aminél volt sebesség és magasság beállítva, volt aminél nem, ahol nem volt oda én irtam be. Felszállás után bekapcsoltam a robotpilótát LNAV, VNAV stb. egy darabig ment majd egy idõ után a VNAV kikapcsolt, és hiába kapcsoltam vissza mindig kikapcsolt, végig a lesszálló reptér fölött is utazó magasságban voltam. Újból kezdtem az egészet, ismét hasonló volt a helyzet, azzal a különbséggel hogy mikor az FMC szerint csökkennie kellet volna a magasságnak akkor az glareshield-nél az ALT HLD-nál is próbáltam mindig arra a magasságra állítani ami az FMC ben volt, a VNAV ilyenkor is kikapcsolt, de miután az ALT HLD-nál beálítottam a magasságot, utána vissza tudtam kapcsolni, de az ALT HLD-nál folyamatosan kellett csökentsem a magasságot különben a VNAV kikapcsolt ez egésszen a STAR eljárásig ment, ott viszont már semmire nem akart reagálni, a VNAV mindig kikapcsolt, az FMC-ben úgy volt beállítva hogy csökkennie kéne a magasságnak és hiába csökentettem az ALT HLD-nál már arra sem reagált. Valaki tudja mi lehet a gond, esetleg eltudnátok magyarázni hogy pontosan hogy muködik a VNAV, mik azok amiket szükséges beállítanom hogy jól müködjön, az FMC-ben mikor beállítunk egy utvonalat miért van hogy eggyes pontnál van sebesség és magasság, más pontoknál meg nincs. Ha tud valaki kérem segítsen. Köszi.

Hello, Kellene egy kis segítség, megvettem a Flight1 Cessna 172R modelljét, de sajnos az avionics panel megjelenítésekor a frekiknél az utolsó karakter ékezetes betûkként jelennek meg. Tapasztalt valaki már ilyet? Sajna a hivatalos fórumon nem találtam semmit errõl.....

igazából annyira nem nagy baj egyelõre AIRACnemsokára jön új + ahogy néztem minden rendben van az hogy GILEP nincs bent egyelõre LHBPnél majd megcsinálják addig jó BAKOT 😉
Uraim, köszönöm az infókat. 😊

Intel E8400 ASUS P5KC 3GB GEiL Ultra, ASUS 8800GTS 512 G92

alert
A DA szerint a következõ airac-ban frissítve lesznek a sid/starok is, ha meg tudnak egyezni a navigraph-al.

Papirzacsi
Keresel egy térképet az eljárásokról(pl.: ivao.hu) és felszállás elött magad programozod be az FMC-be.

Ok, de engem elsõsorban ez érdekelne... 😊 H pl LHBP-rõl a MAVA repüléseinél tudjak GILEP SID szerint indulni... Ezeket hol találom, ha vannak egyáltalán? Köszi

Papirzacsi
Persze, mert mint az AIRAC letöltéseknél látni lehet, a DA Cheyenne-hez való frissítés nem tartalmaz SID/STAR eljárásokat.
Lásd lábjegyzet

Szia! A navdata.at oldalon a SID/STAR résznél nincs Cheyenne, a 0805 AIRAC-ot feltéve pedig szerintem nem frissül, nincs benne az új GILEP SID, pedig a PMDG frissítésben meg benne van...

Papirzacsi
A www.navsata.at oldalról letölthetõ DA Cheyenne frissítéssel lehet frissíteni a fokker adatbázisát.Már ha jól értettem, hogy ahhoz keresed.

Sziasztok!
Tudja vki, h honnan lehet frissíteni az aktuális AIRAC-ot, SID/STAR/RNAV eljárásokat? A DA oldalán a support-nál én nem találtam meg... De lehet, h bamba vagyok... 😄 KÖszi

pateszi
Az már mindegy. Talán több panelváltozat is van, elõfordul ilyen, például az Aerosoft Beavernél. Egyiknél ADF rózsa van a másiknál repülõs óra. Lényeg, ha a rádió és a mûszer helye helye megvan, magad is beteheted a mûszert.
Egyszerûen átírod a panel.cfg-ben, ahogy neked tetszik.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2