45215
  • CptSAB
    Az eredeti Laci bácsi féle scenery a 005A, 011b,027b,047b,128b2 textúraszetteket használja, amit kiegészít a nad textúra illetve highway és railroad. A textúrák a scenery/world/texture mappában vannak, ezek az úgynevezett landclass textúrák. A MAS egy vektoros, poligonokból álló scenery, ami az sbuilder programmal készült. A textúrák cserélhetőek. A MAS-nak alap esetben nincs texture mappája. Létre kell hozni és bemásolni azt amivel helyettesíteni szeretnénk, viszont a textúrák nevére ügyelni kell. Minden évszakos textúrának, agn állománynak meg kell lenni.
  • L Viper #42576
    Nálam is ugyanez van. Csak Magyarországon nem tölti be, vagy igen lassan. Máshol meg simán jó.
    Szerintem itt meg a Laci Bácsi féle MAS okoz valami galibát. Én is azt használom. Kivettem a szebb mező textúrákat az orosz cuccból és ha kedvem van, tolom azzal is.
    Egyébként az LHSim MAS-ban, nincsenek benne a Laci Bácsi féle kistelepülés Autogen fájlok: 047B2an*.agn-ek. 7 db. Ha ezeket bemásolod a Scenery-World-Texture-be, akkor lesznek jók a falvak.
    Jól bele lehet bonyolódni :D
    Nekem megfelel a Lacibá féle MAS. a GE Pro textúrákkal, meg pár kiválogatott szép mező textúrákkal. Pl a GE Dutch Style, vagy az említett orosz mező textúrák is.
    így teljesen rendben vannak a városok és a falvak is, akár egy ölbe tett térképpel is el lehet VFR-ezni.
  • berczy #42575
    Na ez a kérdés érdekel...
    Szóval, mit hol kell cserélni, hogy legyenek az eredeti MAS-ban városok? Mert jobban örülnék neki, mert ugye úgy autentikusabb, Velencei tavon nádas van, ilyenek. Hogy érted, hogy 47-est le kell cserélni? Hol?
    Azért érdekelne, mert ez az erdős dolog játszik nálam is, sok városban van egy mező a város közepén, pl Győr, Székesfehérvár és még sok város.
    Ebben tudsz segíteni, mert ha a Laci bácsi féle MAS van aktviálva, akkor nincsenek városok, ha az LHSimMAS, akkor vannak, csak ilyen apró hülyeségekkel. Kb. jók a városok, abszolút jó helyen vannak, hasonlítanak is, de ezek a mezők a város közepén... :) Nem túl zavaró, de ha már meg lehet csinláni, akkor mé ne? :)
  • CptSAB
    Most rázavartam a defragot a particióra, habár fs install előtt megvolt, de fs install után újra szét van barmolódva az egész, hátha.. Elvégre ez tavasszal még ment. A falvakat egyébbként úgy lehet előcsalni, hogy a 47-es textúrakészletet le kell cserélni, a MAS mappájában létre kell hozni egy texture mappát és oda bemásolni. LHSim féle cucc csak FSX alatt van telepítve, mert az fs9-es verzióval széthull az egész, de én ott is cseréltem a 47-et, mert nem volt az igazi. Sokkal jobb lenne, ha az fs kezelne utca vonalakat (ház sorokat), és nem csak a fotósceneryjnél. :P
    Én általában a 38-al szoktam lecserélni, az sem az igazi, de legalább vannak házak és nem erdő a fele a településeknek.
  • BB5207
    Berczy, Nagyon köszönöm a válaszod !

• berczy #42572
    Nálam a következők vannak fent:
    FSGlobal+UT+LHSimMAS+Landmarks Pack+ORBX text+REX.
    A MAS az a Magyarország Alap Scenery. Nálam a LAci bácsi féle nem jó, ha ráteszem az ORBX textura csomagot, mert nem lesznek városok, viszont az LHSim féle MAS, ami Laci bácsiéból lett csinlva az jó. Nem teljesen ugyan az, pl. a Velencei tavon nincsen nádas, de viszont vannak városok.

Nekem most kb. így fest Magyarország:
    LHBP - LHDC

Vagy így: :)
    LHKE - LHPA
  • berczy #42571
    Úgy tudom az ACtive Camera jó erre. X gombbal tudsz kiszállni a gépből és mászkálni a numpad nyilakkal. Shiftet nyomva, "futni" is tudsz.
  • BB5207
    Sziasztok,
    Kérem írjátok meg,hogy melyik program segítségével lehet virtuális sétát tenni FS9 -nél egy adott reptéren?
    Köszönöm a segítséget!
    További kellemes napot kívánok
  • CptSAB
    Jók nagyon a képek. Küldesz nekem privben egy textúra és scenery konfigot? Újra tettem az FS-t, sajna nyár eleje óta nem használtam kb. és most gáz van ezerrel, mert ha az "orbix" csomag van fennt, akkor 55-67%-ig töltés közben behal a technika és csak zakatol. Gőzöm sincs mi a gondja, mert csak Magyarország felett esik meg, ha váltok Németország stb. akárhová a világban, akkor vígan betölti.
  • LESCO
    Sziasztok!
    Köszönhetően Viper-nek, hosszú idő után kedvet kaptam megint egy kis FS-re. Megvan az FSX is meg az FS9 is, de ahogy elnézem, lassan az FS9 már jobban néz ki a kiegekkel, mint az FSX. És még játszható is.

Átlapoztam a fórumot vagy 20 oldalon keresztül, és néhol leesett az állam, hogy milyen screenshotokat csináltok.
    Az lenne az első kérdésem, hogy milyen alap kiegészítőket kell felraknom, hogy mondjuk Mo élvezhető legyen? Első sorban kisgépes VFR érdekel. Olvastam valami MAS-t, amiről nem tudom micsoda. De az ST Design féle kiegészítőket megtaláltam...

Szóval ha valaki tudna adni egy rövid listát, megköszönném. Jöhet akár privátban is.

Köszönöm előre is!
    Lecsó
  • gfarkas
    Én se láttam hozzá semmit, az atyafi egy fényképet kopizott rá a törzsre, ha találnál egy pont 90 fokban csinált maléves képet (ill. kettőt a két oldalró) akkor lehet, hogy bejönne neked is.
    Sok sikert. ;-)))
  • berczy #42566
    Megkaptam köszönöm. Azt hiszem elleszek vele. Kíváncsi vagyok hogyan sikerül, lehet annyira nyűgös lesz, hogy inkább hagyom a francba. :) Legalább egy régi Aeroflot-os lenne, az tetszik, de pont ez a fajta nem jön be. :)
  • gfarkas
    Na elküldtem. Én hol a fotosopban festek, a repaintban ellenőrzöm, hol a repaintban festek, aztán vissza a sopba. Általában rengetek kinlódás, tökölés, bénázás után kitanulja az ember a progik lehetőségeit, határait. A 18-as festését néztem, a svanc külön és más formátumban van, nálam meg egy másik gép festése is be van keverve (valami szürke VVS), ráadásul egy fénykép szép háttérrel lett ráhúzva a modellre.
    Hát hogy ne lásson egybe minden azért vannak a rétegek.
    Csinálj egy másolatot a texture.1-ről, nevezd át, és írd be mint új festést a cfg-be. Innentől már megjelenik a FS Repaintban és tudsz vele dolgozni. A sopban átfestesz valamit, elmented és átmásolod a gép textura mappájába. Ahhoz, hogy a változás megjelenjen újra be kell tölteni a gép egy másik texturáját, váltasz az aeroflotra meg vissza a malévra. Ha a repaintban dolgozol, akkor azonnal látod, hogy mit csinálsz. A texturára klikk, a kívánt kiválaszt és lehet dolgozni.
  • berczy #42564
    Jajaja, értem már így, a layerekre gondolsz. Már értem. :)
    Hirtelen azt hittem a bmp-k tartalmaznak valami speckót, de gondolkodtam, hogy mit? Egy bmp nem réteges... :) Értem már mit akart mondani Tibi a paint-kitel.

Igazából amit nem értek, azok az elválasztók, hogy mi alapján vágja ki a progi a bmp-ből az épp kellő részt? Mert ezen a festésen eléggé egybefolyik minden, nehéz lesz tudni, hogy mit merre meddig a Malév festéssel.

De nekiesek, aztán lesz ami lesz. Ha haladok, akkor a psd-t felteszem valahová, bár még neki sem kezdtem. :)))

ModelConverterX jó lesz, mert az free. Ez mutatja majd, hogy hogyan fog kinézni a festésem?
    Mire figyeljek pl.? Mert elég standard a képek méretei, ezt hogyan fogom tudni produkálni?
  • gfarkas
    Jobb ha látod az egész gépet, mert úgy minden csík összeér stb.
    A paintkitben rétegekre van bontva a festés és az esetleges alfacsatorna. Tehát mondjuk a feliratok is egy réteg, a festés is és a lemezek, szegecsek stb. is. Ezek ki-bekapcsolhatók, végül pedig egyesítve a végső festés látható. Általában, sőt mindig PSD-ben vannak. Elküldöm az fs repaintomat, abban lehet festeni is meg a gépet is láthatod.
  • berczy #42562
    Addig megvan, hogy átkonvertálom. De ezek a bmp-k simán megnézhetők képnézővel is, ha jól láttam nincsen semmi speckó konverzió. De sebaj. Úgy érted, hogy lepucolom, hogy fehérre festem az egészet? Azt hívják paint-kitnek? Vagy hogyan kell értenem. Én csak annyira gondoltam, hogy az AF festést tartalmazó bmp-ket átszínezem Malév-osra.
    Mire kell még figyelni? Mondjuk hogyan jövök rá, hogy mit és honnan szed ki a progi, mik a határvonalak? Mert ahány gép annyi féle festés, van ahol egy bmp-n van az egész géptest, van amin sokkal jobban szét van darabolva, mint itt is. Mi a lényeg?
  • Clidey
    Ha elég jól értesz a Fotobolthoz akkor nincs nagy trükk. Átkonvizod 32bit bmp formátumba (hogy az esetleges alfacsatorna is megmaradjon), betolod Fotosopba és indulhat a móka! :)
    Mondjuk azzal hogy először lepucolod az egész gépről az Aeroflot festést... Aztán ha megvagy vele, föltolod a netre mint Paint-kit... :DDDD
    Utána egy új léjeren nekiállsz a festésnek. Közben letöltöd az Aircraft Container Managert (péjvér) vagy a ModelConverterX-t (frívér), hogy ne kelljen minden egyes textúra-ellenőrzéskor textúrákat konviznod DXT-be és FS-t indítanod.

Sok sikeret kívánok! :)
  • berczy #42560
    Igen, megkaptam, nagyon köszönöm. Még nem tudtam kipróbálni, de sort kerítek rá. Ahogy írtam lentebb, megpróbálom "portolni" a jelen festést Malévesre. Meglátjuk... :) Egyébként nagyon jó kis gép, ajánlani tudom. A panel gond nálam is volt, 2D-ben szinte nem is voltak műszerek, de le kellett szedni hozzá egy panel csomagot és azzal már teljesen rendben van. Kicsit mókolok még a dolgokon, főleg a VC világítását tartom kicsit haloványnak, ráadásul nincs világítva az APU panelja és az ADF rádiók. Ha nagyon rázoomolok, akkor kapcsolható, csak sötét. :) Meg kicsit gyérnek találom a fényeket VC-ben, alakítok rajta még. Ahogy láttam ezen is magyar feliratos volt a kabin, ha lesz kedvem magyarítom majd a VC-t, de ez még odébb van, egyelőre a festét próbálom meg, meglátom meddig jutok.

Egyébként nagyon élvezetes kis madárka, már-már jobban kezd tetszeni, mint a 154-es. :))) Még a Yak van hátra megtanulni, arra is sort kerítek a későbbiekben. Most ez az IL vonz nagyon. :)
  • berczy #42559
    Aha, kezdem sejteni a dolgokat. A francba. No, tegyük fel, elég jól értek a PS-hoz. Mi kell ahhoz, hogy a jelen festést átalakítsam Malévosra? Van sok képem, más festésekből texturák, minden szir-szar. Hogyan fogjak neki? Mert érzek egyelőre hozzá affinitást, lehet megpróbálnám. Paint-kit nélkül is lehetséges?
  • gfarkas
    Én is néztem, Clideynek igaza van, nincs hozzá kit, így meg borzasztó munka minden szegecset, lemezillesztést stb. visszabarkácsolni. Még megpróbálom, hogy psd-ben mit mutat. Az a baj, hogy ez a hidegfront engem most gallyravágott, alig élek. Meg nincs is fenn, mert egyszer régebben felraktam az IL-22 és IL-38-al együtt, de fele műszerem nem működött meg aktív kamera hiányában nehéz a kabinban cikázni. A többi cuccost megkaptad? Műkszik?
  • Clidey
    Talán azért mert nincs hozzá paint kit. :(
  • berczy #42556
    Pedig ha tudnád hogy megörültem. :D
    A bosszantó az az egészben, hogy még egy régi Aeroflot festés sincs hozzá, ami még tetszik, csak ez. Na mindegy. Hogyan kell amúgy festést csinálni? :D:D:D

@hont: thx!
  • Hont
    Azért erről se maradjunk le!
  • L Viper #42553
    Közben belenéztem én is. Ez egy sokkal gyengébb pakk-hoz való :(
  • berczy #42552
    Sajna ez nem ehhez való. :(
  • L Viper #42551
    Az utolsó link a jó, javított FS2004-hez !
  • L Viper #42550
    Itt van 3 link magyar festésekhez, bár a két utóbbi FSX, de talán működik.
    Kipróbálni sajnos nincs időm.
  • L Viper #42549
    Aha, látom is.
    Köszi, szedem hozzá a linkelt 2D-s panelt is!
  • berczy #42548
    Igen, onnan van. Májsztró linkelte lentebb. Lényeg, hogy még tenni kell mellé egy 2D panelt, mert az rossz az alapban, de ott van linkelve a gép mellett. Egy baj van vele, én eddig kettő darab (!) festést találtam hozzá.
  • L Viper #42547
    Nagyon durva a VC . Na még egy gép, ami kötelező :) Gondolom az Avsim.ru-n meg is találom...

A Swift’Light-ot a Simviation-on megtalálod. Ezt írd a keresőbe, pontosan így: Swift_PAS.zip
  • berczy #42546
    Igen, teljes körűen. Csak egy dolog, az AP nem megy VC-b ől, de minden más igen.

IL-18 VC

Jópofa kis cucc, hol lelhető fel? :)
  • L Viper #42545
    Én meg ezzel szórakoztam az imént. Swift’Light -free Ultralight:

• L Viper #42544
    Nagyon szép
    Bevallom, még nem próbáltam ezt a gépet. A VC is ilyen szépen kidolgozott, mint a modell?
  • berczy #42543
    Nálam az Active Camera teszi.

Egy kis IL-18:

• bankii
    Az FS9-ben hova van elrejtve az a beállítási szekció, hogy az egér görgővel lehet zoomolni (VC-ban és a külső nézetben egyaránt)?
    Nem biztos, hogy összefügg, de miután felpakoltam az X-et, nem tudom használni ezt a görgő funkciót!

THX...
  • Hont
    Kicsit OFF!
    Akinek van egy kis ideje, nézzen rá, érdemes!
    Most állítják a "talpára"a Costa Concordiát!
    Nem semmi technológia!
    Élő közvetítés!
  • Frenky
    Re_ggelt. Kösz :-)
  • L Viper #42539
    Az a kép az ingyenes Pipis-Hegy Airport VFR v2.0-án készült, a Flightsim-en található. A kiegekkel kapcsolatban esetleg nézz át pár előző oldalt, mert nemrég volt itt téma, hogy ki-mit-hogyan...
  • Hont
    Nézzétek a Spektrumot!
  • berczy #42537
    Szerintem baromi szép cucc, én is ezt használom.