45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#42617 Nos, csináltam egy tesztet. Átneveztem a Lacibá féle MAS-ban az ominózus LD_5214 szériát. Valóban gyorsabb a töltés, de pl. Tokaj környéke totál "unrealisztikus" lett. Most két lehetőség van.
1. Aki szeret VFR-ezni pl. egy ölbe tett térképpel, mindenképp használja eredetiben a Lacibá féle MAS-t. Minden felismerhető. Utak, települések, stb. XP alatt ehhez a megoldáshoz jó a GE pro, vagy egyszerúbb, kis méretú textúrák. Szerintem jó így. Esetleg az orosz cuccból ki lehet venni a "mezőket"
2. Ha valakit nem zavar, hogy nincs minden a helyén, vagy igényli mindenhol a HD textúrákat, akkor használja az LH sim MAS-t, vagy átnevezve a LD_5214 szekciót. Ja, XP userekre vonatkozik főleg.
Nekem inkább fontos az összkép, szerintem maradok a Lacibá féle eredetinél a szokásos textúráimmal, esetleg néhány orosz HD mezővel. Mániákus VFR-es vagyok
-
#42616 Nagyobb bajod sose legyen, örülök, hogy megint köztünk vagy, már lassacskán csak páran maradtunk. -
#42615 :) -
#42614 Én kiszedtem az FSX eredeti orbx 128-as textúráját, az pofásabb. Igaz, miután az LD állományokat kiiktattam, nem sok helyre kellhet a 128-as. -
#42613 Sajna elég korlátozott a betevő.. :( Múlt héten elcsaptam a jó dolgomat..
-
#42612 Akkor rögtön egy jó tanács: A 128b2 textúra, főképp a nyári, rohadtul nem odaillő Magyarországhoz. Olyan túl "sivatagi" jellegű. Cseréltem a GE Pro azonos rextjére. -
#42611 Én is úgy jártam vele mint Te, bár az Enb jó, így aztán az asztalfiában hevertettem. Most leszedem a 4-est én is, köszike a tippet és a címet.
Tomi remélem már jól vagy....a jelek szerint hál Istennek. -
#42610 Annyi nálam is. Ekkora textúrákkal normális :) -
#42609 ja, csak nem szerette.. szóval most bizakodom.. 2 óra múlva legyün, oszt meglesem -
#42608 4,40 GB az old orbix, 209 MB a GE+Kalcsó Gyula csomag, 187 mega az origin fs2004 :) -
#42607 Nálam pofás tőle és számottevő fps esés sem észlelhető.
2 db fájlocska megy az FS9 gyökérbe és kész is, megy frankón. -
#42606 Nézzétek már meg, kinél mekkora ez a FS9/Scenery/World/Texture
mappa?!
Nálam 4.36 GB!
Normális? -
#42605 Az enb nálam nem működik, mármint ami benne vagyon az én oldverzijómban.. simán kifagy tőle az fs indításnál. Remélem ez a friss csomag jó lesz. -
#42604 Nosza :)
Látod, még peccselik is Vologyáék
Szépen összeszedett cucc amúgy. Van benne egész pofásan beállított enb series is.
Egy anomália amit viszont észrevettem: A külön mappában lévő víz "belvizei" sáros pocsolyák. Ami víz van a Scenery-World-Texture mappában, abba a jó vizet rakták az orosz srácok, nem a sárost. Szerintem ezét nem is érdemes felülírni a "külön vízzel". -
#42603 Én még az első revizsönt töltöttem le valamikor tavasszal -
Már én is akartam mondani...:)
Egyébként én is ez alapján a vidijo alapján találtam ezt a csomagot!
Szerintem megéri leszedni... -
#42601 Aham v4.. no az enyém az nem v4 hanem jóval régebbi, akkor ezt letöccsizem -
#42600 Még egy dolog ehhez, ha már itt tartunk, egyébként külön örülök, hogy megint aktív vagy és ilyesmikre ölöd a drága idődet :) -
#42599 :D
Az oroszok nagy pengék FS9 témában, ezt mindig tudtuk
Nekem ez a cucc van meg, a vidi alatt van torrenyt link is ;-) -
#42598 "FSGlobal+UT+LHSimMAS+Landmarks Pack+ORBX text+REX."
Na akkor sorban:
Fizetős MESH csomag, bővebben itt.
Ultimate Terrain: Europe for FS2004, szintén fizetős.
LHSimMAS+Landmarks Pack- ezek ingyenesek, letölthető az LH Simulations oldaláról, a free szekcióban Ott olvashatsz róla bővebb infót. Tulajdonképp tartalmazza a Laci Bácsi féle MAS-t is, de nem 100 %-ban ugyabaz...
ORBX text: ez egy nem hivatalos oeosz csomag, bazi nagy, részletes textúrákkal.
A REX pedig ez lenne...
Ha estleg csak magyarországot akarod tuningolni, akkor persze ezek nagy része felesleges. Elég az LH Sim-es csomag, abban van részletesebb domborzat is hazánkhoz. -
#42597 Nálam is ez a verzió van! -
#42596 Illetve gyanus a kép.. mintha az ut europe x-ben lenne ilyen textúra. -
#42595 Az nálam 005b.. ezek szerint variálva vagyon a cucc. De a konkluzsön, hogy ez nem az Orbx scenery fs reprodukciója.. nyavalya tudja honnét szedték össze a ruszkik a textúrákat, az bizti, az ORBX név jól csengett. :) -
#42594 Na akkor én is rakok képet.
Ha tudod Patchelni a Ground Env. Pro-dat, akkor kapod meg extraként a "Dutch Style" textúra csomagot. Sok helyen igen jól mutatnak:
Másik dolog:
Amit raktál képet az FS9 "Orbx" 005A néven, az nálam nem olyan. Lehet kétféle orosz csomag is kering? Nekem ilyen az a textúra. A Summer természetesen (005A2SU1.
Nagy lesz, bocsi, de így látszik jól:
-
#42593 Ügyes vagy -
#42592 Meglett a ludas.. elszórakoztam a textúrákkal a délutánom, estémet.. feleslegesen. A betöltési probléma oka az LD állományok aktív állapota a MAS-ban. Az eredeti fs landclass felett ez a 6 állomány egy homogén landclass réteget alkot, ebbe törik bele a nagyméretű textúrák bicskája.
Ha kikapcsoljuk a Laci bácsi féle landclasst ( a hat bgl átnevezése LD_5214.bgl stb.) akkor beröffen a masina. Win7 alatt ez nem volt ennyire nagy gond, ott viszonylag gyorsan ment a betöltés. -
LESCO #42591 "FSGlobal+UT+LHSimMAS+Landmarks Pack+ORBX text+REX. "
És abban tudnál segíteni, hogy mik ezek, és hol találhatók? -
#42590 Megmondom őszintén, nekem nagyon bejön. :D -
#42589 szerintem nem kell fs9 ala az az orbx textura, sokkal jobban meg tudod oldani nelkule -
#42588 Az igen, mennyit írtatok. Problémám, hogy kb. semmit nem értek az egészből. No, én úgy csionáltam a mókát, hogy az egész ORBX fs2004 konverziót beletoltam a world/textures mappába. Kipróbáltam, hogy egy friss FS telepítéssel+MAS fasza volt, voltak szép városok, falvak. Rátettem az ORBX-ot és nem lettek. Ez itt a problem nálam. De mivel ez annyira szép, és az LHSIM MAS-al jók a városok, hagytam.
De persze megcsinálnám, ha tudnám. Szóval mit kell és hová bemásolni, kicserélni, hogy ORBX-al legyen Laci bácsi féle MAS-om? :) -
#42587 Na lássuk sorjában:
FS9 default 005A
FS9 Ground Env. 005A
FS9 "Orbx" 005A
FSX default 005A
FSX Orbx 005A
-
#42586 Ezért nem értettem, miért nem hasonlít a táj szín és formai képe FS2004-ben arra, amit X-ben láttam. Ugyanis, ha a textúrák egyeznek, akkor mégha más is a két program landclass sakktábla szerkezete, de ugyanazokkal a textúrákkal kellett volna összefutni. -
#42585 valami nem kóser.. nézem az fsx orbx textúrákat, nézem az fs2004 orbx textúrákat.. nem hasonlítanak bakker.. még nyomokban sem. Szóval Ivánék valami fura dolgot neveznek orbx textúra szettnek.. -
#42584 Persze, nem is kell. A GE erdők pl. nagyon is jók. Inkább ami hazánkhoz kell, az bőven elég is. Ha meg lesz még több is, az csak extra. -
#42583 Amint defrag befejezte a szórakozást már megy is a konvertálás. Azt azért nyomatékosítom, hogy nem az egész orbx szettet nyomom át, mert többezer fájllal nincs kedvem vacakolni. :) -
#42582 Igen, én is az 512-re gondoltam, de mindkét verziót megcsinálom. Igazából nem tud az FS9 engine mit kezdeni a landclass nagyobb méretével, mert akkor is csak azt a csöppnyi 256-os mipmap szeletet illetve a 128/64/32/16/8/4/2 pixelekből állókat látja.
Persze hogy megosztom. :) -
#42581 Tuti, hogy lekonvertálva jobb lesz. Szerintem még 512x512-vel is részletes, nem feltűnő a különbség sem. Gyakorlatilag az a negyede az eredetinek.
Remélem, megosztod, ha esetleg kész leszel vele valamikor :) -
#42580 Az orbx textúrák 8 bites 1024x1024-es félbontásúak 11 mip szinttel, míg FS2004 köztudottan maximum 256x256-os textúrákat használ 7 mipmap szinttel DXT1 formátumban. Tuti, hogy itt a bibi valahol.. -
#42579 Mondjuk van még egy tippem, és ki is próbálom.. Az orbx féle textúrák ugyanis nem 512x512-ek. Ezt a néhány szettet átkonvertálom, és megnézem, akkor mi történik.. -
#42578 Oké, csak régen nem vártam fél órát.. Így meg gáz, hogy megáll 55%-nál, majd utána 64-nél és ott a merevlemez folyamatos kerregésbe kezd. :( Repülés közben hasonló a problem. pl. elindulok Prágából, amint kezd feltünni a MAS lefedte rész, a poligonok helyén csak a 128-as textúra villog tehát sem erdők, sem falvak, sem városok.. mosott az egész kép.