MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Nos a modell...khmmm...hogy is mondjam... 😊 Lehetne jobb is...sokkal-sokkal jobb... 😊

A Milan gépéhez ha jól emlékszem nekem küldött át paint-kitet még annak idején mikor kooperáltunk egymással. De nem léjerest, csak egy festés nélküli textúrát. Ha kell, átküldöm. Bár én már csináltam magyar kék-fehér festést hozzá, csak lustaságom révén seholsem publikáltam. 😊 Majd otthonról tolok fel képet ide este.

Szerintem te kissé belegabalyodtál a mondandódba vagy én nem értelek tisztán 😄 A plexiborítás az látszik, csak az afölött levõ (általában) fehér színû takarórész nem látszik. De az sajna nem is fog, mert ahhoz az mdl-ben kellene túrkálni (poligont textúrázni). Az meg ugye nem illdomos mert nem mi csináltuk a repülõt.

A lajstromjeleket általában egyedileg megrajzolom vektorosan persze, majd úgy illesztem rá a bitmeppre - régen megcsináltam magamnak az egész ABC-t otrokovicei formában -, de létezik egy 'USAF Stencil' nevû ttf-font is ami tökre hasonlatos hozzá. De mégsem ugyanaz, úgyhogy ezért is maradtam az egyedi kivitelezésnél.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

pateszi
Szia, köszönöm szépen a konvertálást.
Este tudom csak megnézni, pedig nagyon kíváncsi vagyok, milyen a modell.

Milan Lisner gépéhez készítek hazai festést, a Zlin Z-142 v.3.0 változathoz, azt hiszem, hogy ez az utolsó elérhetõ kiadás. 15472_z142_30_cva.zip
Remek gép, szerintem iszonyú jól elkészítetté(te)k.
Eredetileg a FlightSim.CZ oldalról töltöttem le, de most ott nem találtam.
Nem túl problémás a Magyarországon jellemzõ kék-fehér festés elkészítése, szinte színcserével megoldható, de néhány nagyon finom, eredetileg szürkés részlet biztosan károsodik, ezért érdekelne a painkit.
Lenne még két kérdésem a géppel, illetve a festéssel kapcsolatban:
Meg lehet valahogy jeleníteni a leszállófényeket takaró plexi borítást? Úgy tûnik hogy ez kimaradt a modellbõl és nem textúra kérdés.
A lajstromjelekhez használt jellegzetes, csapottszélû betûtípushoz létezik-e font, fagy Te is kép alapján szoktad elkészíteni a jelzéseket?

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

CptSAB
Már várom.. flightsim.com-on mikor lesz fennt a Red Bull Air Race 2008 😄, elõre lehet tudni, hogy Aerosoft Budapest 1.3, Budapest 2004, avagy FS default környezetben hogy fog mutatni, illetve mihez lesz optimalizálva?
Papirzacsi
Megint modellezgettem, textúrázgattam picikét.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Clidey
No, hát nem állítom hogy nem lesz vele még sok munkád... 😊)))

Pontosan melyik Zlin142-re gondolsz? Van ám csomó féle... 😊)))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

pateszi
Elõre is köszönöm! Ha már meg lesz a modell, a textúrázást el tudom végezni a maxszal.
Más kédés: a Zlin-142-eshez létezik olyan spéci painkit, mint amit a Z-43-ashoz, vagy a 42-eshez adtatok?

Clidey
Ha estig ráér akkor én megcsinálom neked. De a texture-mapping valszeg megy a levesbe, azt újra kell majd csinálnod.

pateszi
Hali,
Találtam Kamov modellt, itt: KA-26
Nem tudom megnyitni, mert FSDS modellfájl és nincs hozzá progim.
Tudsz vele kezdeni valamit?
Esetleg tudna segíteni valaki a DS-bõl 3ds,vagy .gmax ill. .max átalakításban?
AI modellhez kellene.

CptSAB
Köszönöm! élmény volt kinnt lenni. Persze én voltam az egyettlen, aki azért mászkált árkon-bokron keresztûl, hogy épületeket fotózzon. 😄
pateszi
Feltöltöttem a képeket.
Épületek
Repülõk
Egy-két napig lesz elérhetõ.

CptSAB
Rendicsekk ami a fotókat illeti. Nyáron mindig nagy az üzem, szoktam nézegetni az ejtõernyõsök weboldalát, na meg hallani a Kamovokat is. An-2-bõl van statikus az avsim.ru oldalon, azt már élesítettem korábban. Van benne full jó állapotú, motor nélküli, meg asszem csak törzs de ez nem bizti. Vagyis minden adott Antonov fronton. A motor nélküli cseh lajstromjelû gépek Z-37 Cmelakok voltak. A reptáren 3 ép változatot is láttam: Z-37-2, Z-137T és Z-37. Kókai Tibinek köszönhetõen ezek megoldhatóak. Let 410 AI gép is van. Azt nem tudom, a hurka hangárok nem a Cirrus Hungary.. mit rejtenek. 2 Bulldog, a Cesna 185, 3 üzemképes An-2, plusz a torony alatt leeresztett farokkerékkel szundikáló. Nem láttam a Hillereket. Na mindegy majd a képeket amúgy elérhetõvé teszem 2-3,5 MB a méretük, így lett majd 1GB, 8Mpixes Kodak géppel készültek.
pateszi
Hali,
kár, hogy nem találkoztunk szombaton, kint voltunk mi is, láttuk az ejtõernyõsöket. Elõször láttam ezt a repülõteret, érdekes hely. Most nagy élet volt az ejtõernyõsök miatt, amúgy leginkább egy múzeumnak látszott. Tetszett a hangulata, elképzeltem, hogy milyen lehetett fénykorában.
Kb. 220 MB fénykép készült, ha gondolod, elküldöm néhány részletben mailen, vagy megpróbálom föltölteni valahova. Délelõtt és délután is fényképeztem, talán van a képek között olyan, amit fel tudsz használni a textúrázáshoz.
AI gépként már lehet is a szlovák LET-410-est beállítani. Úgy emlékszem, hogy láttam az avsim-en a textúráját.
Utánanéztem a helikoptereknek. Nálam FSX alatt a K-226-os mûködik, némi ügyeskedéssel be lehetne tenni AI-gépnek. Sajnos ez a személyszállító változat, MG változat úgy tûnik, hogy a szuper ND-s gépen kívül nincsen. Egyik modellt sem tudtam kibontani, pedig jó lenne néhány kis csúnyaságot statikus objektumként letenni. Háron nézetes rajzot találtam a K-26-ról, az alapján szerény modellezõ tudással is össze lehet dobni egy egyszerû statikus modellt.
AN-2 bõl van megfelelõ AI és statikus változat is, csak a textúrákat kell gyártani hozzájuk. A szárnyaszegett Aeroflotos gépeket is könnyen el lehet készíteni, lehet, hogy nekiállok.
A motor nélküli csúnya szögletes repcsikhez mintha láttam volna modellt, néhányat azokból sem ártana letenni.

Szó volt már korábban az AI helikopter forgalomról. Addig eljutottam, hogy az EC-135-ös AI repülõként beállítva szépen repked a kifutópályáról, rövid felszállással nem is néz ki nagyon rosszul. Azon gondolkodom, hogy létre lehet-e hozni egy olyan fake leszállópályát közvetlenül az apron-ról, amit csak a helikopter használna. Próbálkoztatok már ilyesmivel? Tanulmányozom még pl. a Victoria+ színörit, abban is megmókolták a heliportok környékét

CptSAB
ÁÁÁÁÁ.. dehogyis én ugrottam..<#beka3> Rosszúl fogalmaztam .. helyesen:

jó volt az ejtõernyõsök ugrása a Let 410-bõl

340 kép készült, párat majd Horváth Balázsnak elküldök.
HAMIC
Juhé! Te ugrottál? Képek, képek!!! <#taps>

CptSAB
No végre megvolt a nagy fotózás Újlakon. Csak összejött. Bocs pateszi, hogy tegnap nem mentem, mindig változnak a helyzetek. Készûlt egy egyórás videó is, jó volt az eje. ugrás a Let410-bõl..
Uhhh...! Ez durván jól néz ki! :-)

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

pateszi
Dehogyis, valódi a kép, magam fényképeztem.

CptSAB
<#wow1><#nevetes1><#taps> Ez valami retusált kép? LOL.. nagyon állat. Ha sikerûl naftát szerezni Skodribodriba akkor megyek ki. Sógór révén van egy 7 Mpix-es HP digifotóketyere, csak éppen aksi nincs hozzá. Enerdzsájzer elviszi csak éppen kimerült, vettem hozzá elemet amire futotta, mert ugye Taszáron bohóckodtam szó szerint és kiderült hogy elégtelenek hozzá. Szóval ez a helyzet. Röhelyes volt, Batéban vettem az elemet, bekanyarodtam az irányadóhoz, leparkoltam, elemcsere. Gép meg sem nyikkan. Párommal tanácskozás, ujjabb elembuhera.. semmi.. Kezdtem írtó pipa lenni, visszaraktam a két Energiser elemet, kb. 10 képre futotta, majd jelezte cseréljek, mert nem komálja a bulit tovább. Taszárra bejutni úgysem tudtam volna, így hazamentem.

pateszi
Igen, igen, jó ha van elég:

pateszi
Szia,
Szombaton Kaposmérõn leszünk és meg akarom látogatni a Kaposújlaki repülõteret is. Fényképezni is fogok, ha gondolod, küldenék majd a képekbõl. 4 megapixeles képeket tudok készíteni, de tisztítással-élesítéssel talán lehet azokból is megfelelõ textúrákat készíteni.
Ha neked megfelelõ, össze is futhatnánk.

HAMIC
LOLBULL!!! 😄 Nagyon jól néz ki! 😄DDD

Király++

Hát Tökölön csak úgy sorakoztak! 😊))))

www.smart-bus.hu

CptSAB
Jó lesz.. hiába ha egyszer egy sorozat beindul. Tényleg annyi Toy-toy budi volt?
w77d
istenkirályübertopfasza

Tavaly ott dolgoztam 10 napot... azóta megvagyok kergülve érte! Epekedve várom! 😊))

www.smart-bus.hu

Papirzacsi
Kicsit nagyon ráérek a héten, így modellezgettem, meg textúrázgattam picit.Remélem kivehetõ mi készül.:-)

CptSAB
Köszi szépen! Jól fog jönni. Elkél minden segítség.
HAMIC
LHKV.

Flyby:

Na, akkor összeszedem a pakkot, meg magamat. Fotókkal kapcsolatban: Vannak viszonylag friss, nyári - júniusi - fotóim Kaposújlakról, többnyire légi, saját termés, hálistennek! 😉 megosztom majd azokat is veled.

Coming soon. 😄

bocsi!köszi!
alert
Most volt róla szó, szerintem olvasgasd is egy kicsit a topicot mielõtt kérdezel 😊 beszerezni > google > elsõ találat. Nehéz volt 😊 Viszont van már final változat is, nem csak a Pre 0.9.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Még egy kérdés! Valahol találkoztam egy ilyen progival (FS Earth Tiles Pre-Version 0.9).
Nagyon kemény látványt nyújt a cucc. Valaki tud róla valami bõvebbet, esetleg hogy hol lehet beszerezni, gépigény, hogy mûködik,stb.?
Köszi, mindenkinek!
Próbálkozom!
CptSAB
Ejjha.. szívesen megnézném, az épületek miatt. Már tervben van ugyanis az újlaki fotózás. Csak éppen a látogatási hétvégék nem akarnak összejönni, mert mindig van valami.. most spec. Szekszárdra megyek ma, csak éppen a kocsi tankja lesz üres a hétvégére.. pénz meg jövõ hétig nuku..
Hét elején a taszári déli közeli irányadót és a terminált (messzirõl) fotóztam, ennyivel kárpótoltam magamat.
Érdekel nagyon a buli, mert anno FSDS-ben régen én is kiszerkesztgettem precízen az épületeket, csak akadtak problémák, így áttértem a gmax-ra, viszont most még csak fércelt modellek vannak, amelyek méretre jók, de semmi más nincs rajtuk. Amíg nincsenek fotók, addig minek alapon.
Ami a közkincsé tételt illeti. Nyugodtan mehet fel a netre, mert én személy szerint úgy gondolom, hogy azzal, hogy megosztjuk a munkánkat, mindenképpen valamit átadunk másoknak. Lehet, hogy nem fotóreal, de van! Ha elnézem az avsim stb.. tartalmát, akkor tengernyi AFCAD van, a legtöbb default FS épületekhez, vagy még annyival sem, mert az FS nem ismerte korábban a repteret, még egy bungalló sem tarkítja, csak lesz egy csík valahol, esetleg egy taxi és apron.. .Én annak idején nem tettem közkincsé az AFCAD-os verziót, mert nem éreztem késznek. Úgy volt összevarázsolva, hogy az egész 50 mega volt, de gyakran már én sem tudtam, melyik állomány honnét is veszi a modelleket. A mostani is annyi helyet foglal, de picit más lett. EZ épületek elmentek a nyavalyába, és a helyet a fotórealisztikus közelkörzet foglalja el. Van jelenleg 2 verzió, ugyanis 2 fajta textúraszett van. Az épületek pedig ha frankók, akkor megbeszéljük a dolgot és bevarrjuk a készülgetõ csomagba.
HAMIC

Kedves Flybywire és kedves többiek is!

Én önszorgalomból, lokálpatriotizmusból készítettem el autodidakta módon, saját használatra a kaposújlaki repteret (LHKV). Ha igény mutatkozik rá, szívesen közkinccsé teszem.

Nem nagy parádé, ami a látványt illet, az épületeket Gmaxban terveztem, de nem skineltem, a többi AFCAD meg RW12.

Üdv, ha kell, szóljatok. 😉

Papirzacsi
Kikapcsolsz mindent a gépben,elmented a repülést tetszõleges néven, de mielött a save-re kattintanál, bejelölöd az ablak alján a default flight opciót. Ennyi, utánna már mindig Cold and dark lesz.
Többnyire jól mûködik a bonyolultabb kiegészítõkkel is, de néha akadnak problémák, így nem árt fejben tartani a fuel cutoff,a Master, és az Avionics Master kapcsolók bill kombinációit, mert megeshet, hogy meg kell nyomniõket, különben halottnak tûnik a gép.:-)

CptSAB
A cold and dark-os confighoz annyit, hogy SamDim An-24/26/30 nem szereti. A teljes navigációs rendszer meghal tõle és lehet látvarepülve repülni. Úgyhogy megoldás, az eredeti állományt tessék ám lementeni, mert lehet vannak még olyan gépek, amelyek hasonlatosan nem az FS féle megoldásokat követik.
avsimen keress rá a cold and dark kifejezésre, az FLTSIM.FLT file-t kell kicserélni

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség! Hogy lehet azt beállítani az fs9-ben, hogy
a gépet ne járó motorral rakja be a játékba "create a flight".
elõre is köszi!
alert
Jól mûködnek együtt. Még az AI forgalmat is rögzíteni tudja, meg egy csomó mindent, amit beállítasz neki.

thx, active camerával nincsen gondja? olvastam, hogy ebben is vannak alternatív kamera állások. este chekkolom, és thx
alert

biztos, hogy már ezerszer feltették ezt a kérdést én ismét megteszem😄
létezik-e valamilyen beállítás, hogy a visszajátszásnál a különféle kormánylapok, mozogjanak? mintha 1-2 youtube-os videón láttam volna (de lehet, hogy elnéztem), hogy tower nézetbe is mûxenek ezek a dolgok, és nem hiném, hogy real time-ba tower nézetbe rakta le a gépet😄
CptSAB
Baloldalt lent create masks, elkészíti az 5 <#hehe> évszakot tél, tavasz, nyár, õsz, havas tél, és éjszakai. Persze helyet is 6x ennyit foglal majd.
CptSAB
A google nem számol a magvarral. Emiatt fordulnak el a pályák. Amúgy a google és az általam említett usmaps között nincs nagy eltérés. 5-10 méter. Ennyi. Nekem azért jobb az usmaps, mert ott egyfajta felvételminõség van. A google esetében ez eléggé széles skálát foglal magában. A szekszárdi vidék olyan drappos szürke. Baranya Pécs valami randa sárgás mittudoménmilyen. Kaposvár felesben alkot párt, Taszár szintén félbevágva, ott pedig még a képek is csúsznak. Dombóvár megint másik mûhold. Ezt még homogenizálni sem lehet.
nameg eszembe jutott, Õcsénynél is az alap FSbeli kis füves csík is teljesen jó helyen van a guglis textúrához képest, az FLGlobal2008-beli szekszárdi dombok is tök korrektek a guglis textúrákhoz...
ki érti ezt?... <#idiota>
"...Az évszakokat megcsinálja az FSEarthTile. 😊..."

Hogyan? Erre nem jöttem rá, igaz, nem is kerestem benne ilyet 😊

Ez a pécsi egyezõség-nemegyezõség azért volt kicsit fura, mert pl. a TV-torony jó helyen van a talajtextúrához képest, a közelében lévõ nagy külszíni fejtés (?) textúrája jó helyen van az FSGlobal2008 domborzatához képest, egyedül a kifutó (és így vele együtt a taxiút és a parkolók is) vannak elcsúszva közel nyugati irányba, illetve elfordulva pár fokkal.
CptSAB
Az a baj ezekkel a mûhold fotókkal, hogy a valódi pontosságukat gyanítom kül. nemzetvédelmi jogok is korlátozzák. Már a kezdetektõl fogva használom a googlét és többször is változtak adatok. Van ahol pl. tökéletesen jó, van ahol csúszik. Tavaly volt egy cikk, amelyben leírták, hogy a terrorcselekmények lehetõsége miatt pontatlan a google.
Van egy srác, most nem ugrik be a neve, de õ pl. az összes hazai ndv és vor adatait feltette a guglira. Azok pontosak is, de amikor ez a képpel kerül össze, akkor nagy a húúú.. meg a bm.. Amikor egészítettem ki a Hungary 2004 adóit, akkor minden adót fotüztam és mértem a pályairányokat stb.. kb 100-150 méteres csúszások voltak pálya és oldalirányban.
Az évszakokat megcsinálja az FSEarthTile. 😊 A homogenizálás viszont szinte lehetetlen a nagyfelbontású képekkel. Mondom én.. Alert, vagy Zacsi vagy Tibi mondhat erre mást.. nem értek a lovakhoz 😄
pateszi
Úgy látom, hogy a GoogleEarth adatai az LHPP mûszeres megközelítési térkép -ICAO adatainak megfelelnek. (A DME adók pozícióját ellenõriztem).
Este összenézem az LHPP sceneryben lévõ koordinátákkal is.

Hát, ha megnézzük a FranceVFR vagy a Switzerland Professional-t, akkor azoknál sem a teljes területre van autogen, hanem csak a repterek néhány km-es körzetében.
Szerintem a legnagyobb meló a talajtextúrák homogenizálása lenne. Meg esetlegesen az évszakok elkészítése.
CptSAB
Annyit tudok szólni a dologhoz, hogy a Kaposvár-Dombóvár közötti szakasz, amihez megvannak a textúrák, az kb. 450-500 négyzet. Ez egy 40x15 km-es rész. Mindössze kb. 70 textúra készült el a héten. Magyarországhoz kb. minimum 85-90000 textúra négyzet kell. Ha egy ember 1 nap alatt 10-20 négyzetet megcsinál, akkor is gyûrné 1,5 évig legalább. Ez a munka ha az országot nézzük, legalább megyénként 10-20 embert igényelne, ha nem akarnánk beleõszülni. A VFR sceneryt azok használják élvezettel, akik nem 10000 méterrõl akarják minduntalan repülni útjaikat. És nem hazánkon kívûl keresik az irámyítatlan vfr zónákat.
Azt gondolom, akinek kedve van a hazai vfr-hez, az a szükséges programokkal töltse le a képeket, az AgenT vagy az Annotator progival rakja le a fákat, házakat. Ha már a hazai kisrepülõterek környéke megelevenedik, már az siker. Gmax-al készítsen egyedi mûemlék, jellegzetes építményeket, azt a RWY12 ingyenes progival, vagy Instant Scenery, EZ scenery progikkal helyezze el, és ha kész a mû, akkor kell egy oldal, ahol összegyûjtik a készítõk és elérhetõ.