MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Milan gépéhez ha jól emlékszem nekem küldött át paint-kitet még annak idején mikor kooperáltunk egymással. De nem léjerest, csak egy festés nélküli textúrát. Ha kell, átküldöm. Bár én már csináltam magyar kék-fehér festést hozzá, csak lustaságom révén seholsem publikáltam. 😊 Majd otthonról tolok fel képet ide este.
Szerintem te kissé belegabalyodtál a mondandódba vagy én nem értelek tisztán 😄 A plexiborítás az látszik, csak az afölött levõ (általában) fehér színû takarórész nem látszik. De az sajna nem is fog, mert ahhoz az mdl-ben kellene túrkálni (poligont textúrázni). Az meg ugye nem illdomos mert nem mi csináltuk a repülõt.
A lajstromjeleket általában egyedileg megrajzolom vektorosan persze, majd úgy illesztem rá a bitmeppre - régen megcsináltam magamnak az egész ABC-t otrokovicei formában -, de létezik egy 'USAF Stencil' nevû ttf-font is ami tökre hasonlatos hozzá. De mégsem ugyanaz, úgyhogy ezért is maradtam az egyedi kivitelezésnél.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Este tudom csak megnézni, pedig nagyon kíváncsi vagyok, milyen a modell.
Milan Lisner gépéhez készítek hazai festést, a Zlin Z-142 v.3.0 változathoz, azt hiszem, hogy ez az utolsó elérhetõ kiadás. 15472_z142_30_cva.zip
Remek gép, szerintem iszonyú jól elkészítetté(te)k.
Eredetileg a FlightSim.CZ oldalról töltöttem le, de most ott nem találtam.
Nem túl problémás a Magyarországon jellemzõ kék-fehér festés elkészítése, szinte színcserével megoldható, de néhány nagyon finom, eredetileg szürkés részlet biztosan károsodik, ezért érdekelne a painkit.
Lenne még két kérdésem a géppel, illetve a festéssel kapcsolatban:
Meg lehet valahogy jeleníteni a leszállófényeket takaró plexi borítást? Úgy tûnik hogy ez kimaradt a modellbõl és nem textúra kérdés.
A lajstromjelekhez használt jellegzetes, csapottszélû betûtípushoz létezik-e font, fagy Te is kép alapján szoktad elkészíteni a jelzéseket?
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Pontosan melyik Zlin142-re gondolsz? Van ám csomó féle... 😊)))
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Más kédés: a Zlin-142-eshez létezik olyan spéci painkit, mint amit a Z-43-ashoz, vagy a 42-eshez adtatok?
Találtam Kamov modellt, itt: KA-26
Nem tudom megnyitni, mert FSDS modellfájl és nincs hozzá progim.
Tudsz vele kezdeni valamit?
Esetleg tudna segíteni valaki a DS-bõl 3ds,vagy .gmax ill. .max átalakításban?
AI modellhez kellene.
kár, hogy nem találkoztunk szombaton, kint voltunk mi is, láttuk az ejtõernyõsöket. Elõször láttam ezt a repülõteret, érdekes hely. Most nagy élet volt az ejtõernyõsök miatt, amúgy leginkább egy múzeumnak látszott. Tetszett a hangulata, elképzeltem, hogy milyen lehetett fénykorában.
Kb. 220 MB fénykép készült, ha gondolod, elküldöm néhány részletben mailen, vagy megpróbálom föltölteni valahova. Délelõtt és délután is fényképeztem, talán van a képek között olyan, amit fel tudsz használni a textúrázáshoz.
AI gépként már lehet is a szlovák LET-410-est beállítani. Úgy emlékszem, hogy láttam az avsim-en a textúráját.
Utánanéztem a helikoptereknek. Nálam FSX alatt a K-226-os mûködik, némi ügyeskedéssel be lehetne tenni AI-gépnek. Sajnos ez a személyszállító változat, MG változat úgy tûnik, hogy a szuper ND-s gépen kívül nincsen. Egyik modellt sem tudtam kibontani, pedig jó lenne néhány kis csúnyaságot statikus objektumként letenni. Háron nézetes rajzot találtam a K-26-ról, az alapján szerény modellezõ tudással is össze lehet dobni egy egyszerû statikus modellt.
AN-2 bõl van megfelelõ AI és statikus változat is, csak a textúrákat kell gyártani hozzájuk. A szárnyaszegett Aeroflotos gépeket is könnyen el lehet készíteni, lehet, hogy nekiállok.
A motor nélküli csúnya szögletes repcsikhez mintha láttam volna modellt, néhányat azokból sem ártana letenni.
Szó volt már korábban az AI helikopter forgalomról. Addig eljutottam, hogy az EC-135-ös AI repülõként beállítva szépen repked a kifutópályáról, rövid felszállással nem is néz ki nagyon rosszul. Azon gondolkodom, hogy létre lehet-e hozni egy olyan fake leszállópályát közvetlenül az apron-ról, amit csak a helikopter használna. Próbálkoztatok már ilyesmivel? Tanulmányozom még pl. a Victoria+ színörit, abban is megmókolták a heliportok környékét
jó volt az ejtõernyõsök ugrása a Let 410-bõl
340 kép készült, párat majd Horváth Balázsnak elküldök.
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
Szombaton Kaposmérõn leszünk és meg akarom látogatni a Kaposújlaki repülõteret is. Fényképezni is fogok, ha gondolod, küldenék majd a képekbõl. 4 megapixeles képeket tudok készíteni, de tisztítással-élesítéssel talán lehet azokból is megfelelõ textúrákat készíteni.
Ha neked megfelelõ, össze is futhatnánk.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu

Flyby:
Na, akkor összeszedem a pakkot, meg magamat. Fotókkal kapcsolatban: Vannak viszonylag friss, nyári - júniusi - fotóim Kaposújlakról, többnyire légi, saját termés, hálistennek! 😉 megosztom majd azokat is veled.
Coming soon. 😄

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Nagyon kemény látványt nyújt a cucc. Valaki tud róla valami bõvebbet, esetleg hogy hol lehet beszerezni, gépigény, hogy mûködik,stb.?
Próbálkozom!
Hét elején a taszári déli közeli irányadót és a terminált (messzirõl) fotóztam, ennyivel kárpótoltam magamat.
Érdekel nagyon a buli, mert anno FSDS-ben régen én is kiszerkesztgettem precízen az épületeket, csak akadtak problémák, így áttértem a gmax-ra, viszont most még csak fércelt modellek vannak, amelyek méretre jók, de semmi más nincs rajtuk. Amíg nincsenek fotók, addig minek alapon.
Ami a közkincsé tételt illeti. Nyugodtan mehet fel a netre, mert én személy szerint úgy gondolom, hogy azzal, hogy megosztjuk a munkánkat, mindenképpen valamit átadunk másoknak. Lehet, hogy nem fotóreal, de van! Ha elnézem az avsim stb.. tartalmát, akkor tengernyi AFCAD van, a legtöbb default FS épületekhez, vagy még annyival sem, mert az FS nem ismerte korábban a repteret, még egy bungalló sem tarkítja, csak lesz egy csík valahol, esetleg egy taxi és apron.. .Én annak idején nem tettem közkincsé az AFCAD-os verziót, mert nem éreztem késznek. Úgy volt összevarázsolva, hogy az egész 50 mega volt, de gyakran már én sem tudtam, melyik állomány honnét is veszi a modelleket. A mostani is annyi helyet foglal, de picit más lett. EZ épületek elmentek a nyavalyába, és a helyet a fotórealisztikus közelkörzet foglalja el. Van jelenleg 2 verzió, ugyanis 2 fajta textúraszett van. Az épületek pedig ha frankók, akkor megbeszéljük a dolgot és bevarrjuk a készülgetõ csomagba.
Kedves Flybywire és kedves többiek is!
Én önszorgalomból, lokálpatriotizmusból készítettem el autodidakta módon, saját használatra a kaposújlaki repteret (LHKV). Ha igény mutatkozik rá, szívesen közkinccsé teszem.
Nem nagy parádé, ami a látványt illet, az épületeket Gmaxban terveztem, de nem skineltem, a többi AFCAD meg RW12.
Üdv, ha kell, szóljatok. 😉
Többnyire jól mûködik a bonyolultabb kiegészítõkkel is, de néha akadnak problémák, így nem árt fejben tartani a fuel cutoff,a Master, és az Avionics Master kapcsolók bill kombinációit, mert megeshet, hogy meg kell nyomniõket, különben halottnak tûnik a gép.:-)
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
Kéne egy kis segítség! Hogy lehet azt beállítani az fs9-ben, hogy
a gépet ne járó motorral rakja be a játékba "create a flight".
elõre is köszi!
létezik-e valamilyen beállítás, hogy a visszajátszásnál a különféle kormánylapok, mozogjanak? mintha 1-2 youtube-os videón láttam volna (de lehet, hogy elnéztem), hogy tower nézetbe is mûxenek ezek a dolgok, és nem hiném, hogy real time-ba tower nézetbe rakta le a gépet😄
ki érti ezt?... <#idiota>#idiota>
Hogyan? Erre nem jöttem rá, igaz, nem is kerestem benne ilyet 😊
Ez a pécsi egyezõség-nemegyezõség azért volt kicsit fura, mert pl. a TV-torony jó helyen van a talajtextúrához képest, a közelében lévõ nagy külszíni fejtés (?) textúrája jó helyen van az FSGlobal2008 domborzatához képest, egyedül a kifutó (és így vele együtt a taxiút és a parkolók is) vannak elcsúszva közel nyugati irányba, illetve elfordulva pár fokkal.
Van egy srác, most nem ugrik be a neve, de õ pl. az összes hazai ndv és vor adatait feltette a guglira. Azok pontosak is, de amikor ez a képpel kerül össze, akkor nagy a húúú.. meg a bm.. Amikor egészítettem ki a Hungary 2004 adóit, akkor minden adót fotüztam és mértem a pályairányokat stb.. kb 100-150 méteres csúszások voltak pálya és oldalirányban.
Az évszakokat megcsinálja az FSEarthTile. 😊 A homogenizálás viszont szinte lehetetlen a nagyfelbontású képekkel. Mondom én.. Alert, vagy Zacsi vagy Tibi mondhat erre mást.. nem értek a lovakhoz 😄
Este összenézem az LHPP sceneryben lévõ koordinátákkal is.
Szerintem a legnagyobb meló a talajtextúrák homogenizálása lenne. Meg esetlegesen az évszakok elkészítése.
Azt gondolom, akinek kedve van a hazai vfr-hez, az a szükséges programokkal töltse le a képeket, az AgenT vagy az Annotator progival rakja le a fákat, házakat. Ha már a hazai kisrepülõterek környéke megelevenedik, már az siker. Gmax-al készítsen egyedi mûemlék, jellegzetes építményeket, azt a RWY12 ingyenes progival, vagy Instant Scenery, EZ scenery progikkal helyezze el, és ha kész a mû, akkor kell egy oldal, ahol összegyûjtik a készítõk és elérhetõ.