MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
kosz..!
de hogy tudom befogni az ILS-t...
manualisan raallitom a gepet..?aztan approach gomb..?
vagy hogy..?
Seven-Four-Seven--Heavy
leirna vki par mondatban hogyan tudom a robotpilcsit hasznalni ILS-ben hogy lehozzon a kuszobig..?
a tobbi NAV mod az megy..
koszi..!
Seven-Four-Seven--Heavy
Majd körbenézek, úgyis most rendezgetem egyik géprõl a másikra a fileokat, hátha megtalálom.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
akkor itt a válasz, az faq-ból:
Elég nagy a választék a mindenképpen ajánlott, hogy legyen a joyon gázkar valamint hogy a nyele tudjon jobbra-balra forogni. Ez mozgatja ugyanis a függõleges lapátot így a gépet külön tudod forgatni és dönteni is mint a valóságban így nagyban megkönnyíti a leszállást pl szélben, mivel hogy csak kitéríted a gép orrát a megfelelõ irányba így ellenkormányozol ahelyett, hogy forduláshoz be kellene dönteni a gépet és lehet hogy a szárny érne le elõbb mint a futó. Lehet joytick nélkül játszani? Lehet, de élvezhetetlen és rendkívül nehéz. Milyen egy profi joystick? A fentebb leírtaknak megfelelõ, jó márkájú. Általában 10-20eFt között mozog az ára. Egy igazán jó Flight Simulator szarvkormány gázkarral, pedállal (a valóságban polgári repülésben legtöbbször a pedál mozgatja a függõleges vezérsíkon a lapátot) bizony 70 eFt felett van és Magyarországon nem is igen lehet beszerezni.
szóval valaki el tudná magyarázni mivel lehet irányítani a repülõt?
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Régi típusú bgl-bõl .sca állományt kaptam, amely (számomra) fontos modelleket tartalmaz. Mivel lehet a sca fájlokból a modellt valami 3d modell formába exportálni?
Azért én a magam részérõl szigorúan kikapcsolva tartom az autoruddert, hogy a kérdésedre is válaszoljak. 😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Ti hogyan használjátok az oldalkormányt? Autorudder, billentyû, z-tengely, külön kontroller? Vagy más? És milyen beállításokkal?
Nagyon kiváncsi volnék a tapasztalatokra!
Én egy külön joyra raktam a ruddert, aminek elromlott az egyik potija. A maradék tengelyre raktam, és balkézzel kezelem, jobb kézzel meg a normál joyt. A bajom az, hogy míg Condorban kitûnõen használható az oldalkormány - és a fordulókban gyönyörûen a helyén tartható a golyó - FS2004-ben kicsit nehézkes, durva, és bármilyen beállítást is használtam eddig, meg sem közelíti a Condor-féle, és ha már itt tartunk, a valóságban általam tapasztalt oldalkormányzás-érzetet. Autoruddert meg ugye nem használunk. Khmm. Ugye. <#ejnye1>#ejnye1> 😄
viccet félre téve kösz és próbálkozok, az már tuti, hogy 0 deadzone-al nekem picit húz, pedig jól van calibrálva. Hallottam még olyanról ha az fsuipc-be állítom be akkor jobb a helyzet, csak az nálam nem regisztrált😞
Akkor elvileg az fs-ben szélcsendbe, lehetséges tartani pontosan a magasságot és a sebbességet? a pontosság alatt azt értem, hogy +/- 1 láb, csomó😄
esetleg lenne tipped kb. hova állítsam a csúszkákat?
nálam most az elevation és az ailron érzékenység kb. 80% a deadzone pedig 10%-on áll. mi lehet a reális beállítás a saitek yoke-ra? tudom-tudom ki mit szokott meg, de mégis szeretnék kapni valami kiindulópontot hogy megtaláljam a helyes utat😄
thx
flight school kérdésremre van már jelentkezõ?
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Addig viszont idõm függvényében az FS-beli változaton is akarok még alakítani. Kissé öszekoszolni meg lekoptatni róla a kéket itt-ott... 😊
Ahogy elnéztem, a Kamovhoz szerintem CptSAB képeibõl (már ha hozzájárul) tök faszájos textúrát lehetne gyártani, a mostani ocsmányt meg kidobni a 3,14csába. Annál is inkább mert egy statik gépnél feltétlen elõny az egy fájlból álló textúra és a max. 1024x1024-es felbontás. Nameg az sem elhanyagolható, hogy ezáltal fotorealisztikus textúrád lenne rajta, nem ez a mostani kézzel rajzolt görcs... 😉
De pontos választ majd Alert tud adni, ha erre jár, õ a profi.
Nagyon szép ez a festés, csakúgy, mint a többi munkád is.
A képeken látszik, hogy megvan a plexi a modellen. A színt nagyon jól eltaláltad, nekem tetszik. (Úgy tapasztaltam, hogy nem is olyan egyértelmû egy-egy repülõgép valós színét visszaadni a FS-ben, mert szinte minden fényképen a napszaktól, megvilágítástól, és a kamerától függõen más-más árnyalatnak látszanak ugyanannak a gépnek a színei. Szóval jó érzék kell eltalálni, hogyan jelenik majd meg a valódihoz legjobban hasonlító színárnyalat az FS-ben.)
FSX+SP1 alatt a leírt hibákat szerencsére nem tapasztalom, azok valószínûleg csak az SP2, vagy AC esetén jönnek elõ.
A dunakeszi reptér a meglévõ kiegészítõim között repterek közül az abszolút kedvencem (igaz a gépem nem is engedi meg hogy a nagyobb repterek minden részletében gyönyörködhessek), mindent tökéletesen lemodelleztetek.
Tegnap megnéztem a Kamov modellt, még jobb is, mint amire szükség van egy statikus géphez. Próbaként még textúra nélkül betettem scenerybe, összehasonlítottam a Németh Design gépével 😊)
A pilótát már kivettem belõle és gondolom, hogy tovább kell egyszerûsíteni, illetve LOD modelleket is készíteni, de ehhez még nagyon nem értek, meg kell tanulni. Kössz mégegyszer a konvertálást.
Lehet kénytelenek leszünk varezba terjeszteni... <#vigyor1>#vigyor1><#bee1>#bee1>
A Zlinkét meg majd lehet fölteszem az avsimre, csak le kéne gyõzzem a lustaságom... <#zavart1>#zavart1>
Ez a scenery már publikálva van valahol? Góbé a hangár elõtt, a szállítókocsi... Nagyon csinos.
T: Az fs2002-es Milan-féle Z142-t megtaláltam, a Maléves festéssel. Azért megosztod velünk ezt a verziót is?
Neki kezdtem az fs2004-ben lévõ beépített flying schoolba. Rögtön nekifogtam a záróvizsgáknak és a 3. tol kezdve elég nehézkesen megy. Vagyis mindig elkaszáltak. A default cessnával nem feleltem a kritériumoknak😄 Nehezen tudtam tartani fordulókban a magasságot és a sebességet, és az +/-100 láb és +/- 10 csomó tolerania kifogott rajtam😞
Ugyan picivel lépem át a határt, de nagyon szigorú a vizsgabiztos😞
Tudni kell, hogy nemrég cseréltem le az imádnivaló saitek x52-est egy saitek yoke-ra, ami ugyan életszagubb a polgári repülésben (amit szeretek) de az x52-vel pontosabban tudtam repülni (kicsit megbántam a cserét)
1. tényleg nehezek ezek a vizsgák?
2. béna vagyok s még gyakorolnom kell?
3. pontatlan fos a sitek yoke😄
kíváncsian várom azok véleményét akik próbálgatták a vizsgákat
to Clidey: hol parkol a Zlinke? tetszik a háttér
thx, bye

Visszatérve az FS-modellre: ez a plexi 100% hogy meg van csinálva, csak az FS-X konverzió miatt tûnt el valahogy. Valami textúra-probléma lehet az fix. Én is letöltöttem ezt az FS-X verziót jópár hónapja - ami tulképp nem is hivatalos FS-X verzió, mert nem a Milán csinálta hanem valaki más -, és nálam még szarabbul néz ki: nemhogy fényszóróplexi, de a kabinplexi sem látható, virtual cockpitbõl meg nem látni ki, mert nem látszik át a plexire feszített tükrözõdés-textúra. De ami a legdurvább, hogy a lajstromjelek a törzsön és a szárnyakon inverzben látszódnak át, értsd úgy hogy a lajsromjel körül a poligon teljesen átlátszik amire mappingolták, tehát látni azt a tájat, amit elvileg a törzsnek el kellene takarnia (LOL!), a lajstromjel maga pedig fehér. Szóval iszonyat gáz. Elkezdtem vele szórakozni, de aztán föladtam, nem volt kedvem görcsölni vele.
Szóval erre alapozva bizton állíthatom, hogy ott nálad is a fényszórónál valami textúra-formátum/alfacsenel probléma lesz.
Újlakról némi fotó armádia tõlem is:
Kaposújlak 2008.szept.07.
Szerintem pont ugyan úgy fog mutatni, mint a korábbi redbull pálya sceneryk. Na jó, talán kicsit jobban.:-D
Optimalizálva? Az mi? :-O
A valós gépen van plexi a szárnyon:
A modellen nincsen:
Kihagytam a zárójeleket a megjegyzésbõl, hogy szerintem sem modellezték a plexit a készítõk, tehát textúrával nem pótolható. Mellesleg gondoltam arra is, hogy hátha kapcsolatban vagy a készítõkkel és van már plexis változatod is...
A Ka-26-ból statikus gépet szeretnék csak kialakítani, ahhoz talán még egyszerûsíteni is kell a modellt.