MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
ok, köszi hogy nem adod fel 😊

Helló!
Most nézem, hogy az skai traffic egy CD-nyi méretû. Az én ADSL-emmel 1 hétig tartana feltolni valami szerverre. Holnap megoldom másképp a problémát, addig türelmedet kérem.

Hypo
w77d
Az ATI-nak nincs olyan mint az nvidia-nak az nchancer vagy mi a fene? abból a 8800GTX-el olyan gyönyörû élsimítást tudtam kihozni, de itt a Catalyst Control Centerben a 8X-os edge detect-es élsimítás is távolra recés és ezáltal a házak ablakai meg tulajdonképpen minden vibrál. Az nvidiánál ráhúztam egy 4X4-es Supersampling-ot és gyönyörû volt egy rece nélkül ameddig a szem ellát....

valaki eltudja mondani miért jó a skai traffic?
ugy tudom, hogy az nem payware, de download linket nem találtam
én traffic 2005-öt használok, mi a különbség a többi között?
ut2007, skai traffic, stb...
w77d
sztem jobban jársz, ha leszedsz különálló gépet az adott festéssel. a default boeing nagyon csúnya...

leonforce
szevasztok..!
szeretnek letolteni CSAK skint(pl.British Airways,KLM,stb..)az alap jatekhoz(a boeingekhez)..
reg-eltem az avsim.com-ra(meg fizettem is)de egyszeruen akkora a kavalkad hogy csak egy Lufthansa skint sikerult leszednem ami mukszik is...a legtobb valamilyen kieghez tartozik es azokra lehet ratolteni(az alapjatekkal nem mukszik,vagy full gepeket amiknek nincs 3D-s cockpitje..)...
tudnatok segiteni hogy(es hol?) talalok CSAK skineket...?
amiknek a mappajat be kell masolni a az adott gep texturai koze es hozza irni a config file-ban a szoveget...
elore is koszi..!

Seven-Four-Seven--Heavy

w77d
leköteleznél vele 😊

Nekem megvan, este el tudom küldeni!

w77d
akinek megvan a skai traffic az nem tudná esetleg MSN-en vagy valahogy átküldeni?? hálás lennék érte..

Hypo
javaslom ezt az oldalt itt megtalasz minden infot, a problemadralink

w77d
a menetrend helyi idõ szerint van? mert pl a Cargolux gépet nem látom Ferihegyen az adott idõpontban...

w77d
hát asszem a lustaságot leküzdöttem az fs-nél, tegnap éjfélig pakolgattam föl a kiegeket és állítgattam be, ma folytatom a többivel. ezért nem szeretem újra telepíteni, mert 2 nap baszakodás van mire visszakapom az igazi fs9-et....

Hypo
hat pedig a lustasag es a repules nem megy egyutt de mindegy. Szoval UT ban ha legeneraltad a trafficot, ( jobb alul ki tudod pipalni hogy mindenre generaljon en mondjuk GA trafficot ki szoktam hagyni).

Aztan van a progiban lehetoseg kinyomtatni a menetrendeket, kivalasztod pl hogy malev es lhbp general timetable-t es onnan lathatod hogy az adott idoben hany gepnek kene ott lennie. Illetve a progi felrak egy uj gauge-t fs ala amit te beallithatsz melyik gombra rakod, es az fs alatt mutatja az epp aktualis forgalmat.

A legjobb proba KJFK es mondjuk 13h ide belepsz ha jol muxik minden akkor itt eleg nagy forgalmat fogsz talalni.

Egy jotanacs UT schedule mar regi 2007 es az ucso nem frissitik mar, viszont melle siman felrakhatod a word of ai-t abba malev friss.

Illetve ha nem lennel lusta akkor a progival te is letrehozhatsz menetrendeket ergo kis turelemmel es munkaval mindig up to date lehet az ai traffic.

w77d
no sikerült életet lehelni bele. Viszont nem reagál a traffic density csúszkára. Kész menetrend alapján helyezi el a gépeket?? bizonyos idõpontokba pl alig van gép Ferihegyen (pl délután 3 óra környéke) viszont délelõtt rengeteg a gép, csak úgy mint az esti órákban... Mondjuk életszerû a dolog, kivéve az, hogy délután szinte semmi gép sincs Ferihegyen. Ma is voltam kint a reptéren kb 3órakor és bizony nagyüzem volt 😊

w77d
nem szeretem a kézikönyveket, túl bonyolult, én egyszerû manák vagyok na meg lusta XD

alert
Le kell generáltatni vele egy BGL fájlt, ami tartalmazza a forgalmat. Különbözõ módszerekkel lehet paraméterezni, de ha jól emlékszem van valami all-in szerû opció is. Kézikönyvet mérnem teccik olvasni?

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

w77d
valaki tudja hogy hogy kell az Ultimate Traffic 2007-et mûködésre bírni?? megvettem, feltettem de semmi gép nincs a játékban még a default AI sem, pedig 100%-ra tettem a traffic density-t.....

exTrem
Skai tartalmazza az adobe traffic-ot is de javítsál ki ha tévedek 😊

Clidey
Azért a légcsavar tuti kuka, a motorburkolat (minimum) alsó része szintén, megmég lehet a hasa alján is felszaggatott ezt-azt az anyaföld.

Elég szûk a kör: ez most akkor vagy a Keserûnek a hányásfestésû gépe (SDE) volt, vagy a vit.mûrep keret vontatógépe az SDF...a mai idõjárás figyelembevételével én inkább a SDE-t saccolom. De tényleg szerencse hogy javítható a madár - habár egy "szimpla" hasraszállás általában ritkán okoz nagyobb galibát, bár anyagilag ez is egy érvágás volna nekem... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Én a Adobe Trefiket a Földre, Magyarországra meg sajátot. 😛
Mindkettõ nagyon bevált nálam!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Az FSX verziója a scenerinknek a legutóbbi Aerosoft Budapest peccsben benne van (v1.4)
De ezek a képek FS2004-bõl valók... 😉

(...na ugye hogy tud még manapság is szép lenni a 2004 is...!)

Clidey
Remélem hétvégéig megleszek velük... 😉

Clidey
...és Zacsinak... 😊

w77d
tudsz egy linket adni hozzá?

exTrem
még mindig a skai traffic a legjobb

w77d
ti melyik AI forgalmi kiegészítõt használjátok? melyik a legjobb??

HAMIC
Ez még mindig Dunakeszi, és még mindig FS2004. Letöltheted az Avsimrõl. Köszönd meg szépen Clidey-nak! 😉

leonforce
jok a kepek..!!!
allat...
melyik repter ez..?(benne van a Bp.kiegben..?vagy az FSX-bol van..?)

Seven-Four-Seven--Heavy

HAMIC
Ezért szeretem a cseh(szlovák) ipart:

"A budaörsi repülõtér leszállópályája füves, a Zlin 726-osokat pedig úgy építették meg, hogy ilyen terepen a nagyobb baleset kockázata nélkül le lehet szállni vele úgy is, hogy nincsenek kiengedve a futómûvek. A repülõ is csak annyira sérült meg, hogy meg lehet javítani."

Ez az elõrelátó és praktikus gondolkodás megspórolt nekünk egy Trénert. Meg persze a pilóta...

Hypo
HAMIC
Köszönjük Clidey! És mindig adagolsz nekünk valami finomat! Most például már várom a következõ (retro) ripénteket! 😄

köszönöm szépen
pateszi
A PWDT Zlin Z-43-as is remek gép, de ezek a festések a CVA Z-142-eshez készültek.
Itt találod

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

konkrétan azt a festést szerettem volna kipróbálni amit tegnap felraktál, de azt hittem, hogy a pwdt zlin z-43 (pwdt_zlin43.exe), géphez való, de utánna ezt a zlin 142-est találtam http://www.fsplanet.com/20122001.htm (z142c22_setup.exe), de most nem tudom már, hogy ez a gép-e a festés kazdája😄
Clidey
Konkrétan melyik géprõl van szó? Fájlnév esetleg?
Így láttatlanban azt mondanám hogy mikor a setup.exéket csinálom, én írom be hogy 'válaszd ki az FS200x gyökérkönyvtárát', szóval simán add meg neki a 2004-ét, mûködni fog szerintem.

Hypo
cool jol nez ki nagyon grat

Hypo
beepitett utvonal tervezo elavult, atc meg egy kalap sz.. szoval vagy online repulsz valos iranyitassal vagy voxatc, radar contact ot hasznalsz , en fs atc jet groundhandlingnel hasznalom csak meg felszalasnal illetve leszallasi engedely az utvonalban szereplo palyara ennyi, illetve atis leszallas elott, de ennyi mert kulonben ossze vissza vektoral, szepen repuld le az fmc be betaplalt utat es kesz, azert ai trafficra nem art odafigyelni, nekem volt mar hogy ahova epp szalltam le elneztem a dolgot es majdnem raszalltam egy indulo gepre😊

Clidey
"... gép törzsén a kék részen látható visszaverõdéseket hogyan készítetted? Fényképrõl? Nagyon jól néz ki..."

Amit a SGY-on látsz, az minden színtiszta fotosopp. Fénykép alapján persze. 😊

"...összehasonlítottam a textúrákat a nálam lévõ változat textúráival, hogy a lámpatakaró plexin és néhány apróbb részleten az FSX alatt látható hiányosságokat esetleg pótolni lehessen..."

Ez nem FSDS hiba mert ez a 3.0-ás verziójó Z-142 már Gmax-al készült. Itt egyértelmûen material hiba van az FS2004 és az FSX közötti részleges inkompatibilitás miatt. 😞 Ezen csak a Milán tudna segíteni, azonban már több mint egy éve nem foglalkozik efessel sajnos. 😞

De te még így is jól jártál; nálam az átlátszó részek nem átlátszók, ahol meg nem kéne átlátszódnia, ott meg átlátszik. Szóval gyakorlatilag használhatatlan a gép FSX alatt. 😞

Végül pár kép a legközelebbi csomagból. Tartalmazni fogja a '80-as évek régi festését, valamint a jelenlegit is. 😉

elkövettem azt a hibát, hogy teljesen abba a tudatban voltam, hogy a clidey féle zlin festés az pwdt zlin z-43-hoz van😄
utánna rákerestem az ominózus gépre gugliban és meg is lett, de szomorú lettem mivel az install file a fs2002-höz van és annak a rootját kéri😞
hogy is van ez?
na meg a registry is új lett, igy csomó bejegyzés hiányzik, én is reinstallt nyomnék mindenre az a tuti
alert
Szia! Sajnos az FS útvonaltervezõje nagyon elavult adatbázissal rendelkezik. Ezt nem tudod kikerülni. Két lehetõséged van: vagy nem használod az FS beépített ATC-t, vagy pedig interneten repülsz valós irányítás mellett, akik mindig az aktuális navigációs adatbázis szerint irányítanak. Az FS adabázisa nem frissíthetõ, az ATC pedig buta, és nem is tud reálisan irányítani, pl sosem fogja figyelembe venni a SID/STAR eljárásokat, illetve egy csomó más útvonallal kapcsolatos dolgot sem tud kezelni.

alert
Alapból nem fog mûködni szinte egyik sem. A repülõk mûködhetnek esetleg, de nem 100%. A scenery-k nem fognak betöltõdni, mert kikerültek a scenery library-bõl. Mindegyiket hozzá kell adni egyenként. Egyes kiegészítõknél viszont problémás lehet a sorrend, ha nem értesz hozzá. Javaslom az újratelepítést, az a biztos.

Sziasztok

A következõkben szeretnék segítséget kérni:

Pár napja vettem meg a PDMG 737-600/700-at (eddig csak az alap 737-400-al repültem sokat és csak offline) és van 1-2 dolog amiben elakadtam.
Az FMC programozásnak a mûszaki része az nem okoz gondot azt sikerült viszonylag hamar átlátni és megérteni viszont amit nem értek, hogy, ha én megnézek egy valós útvonalat a pontokkal és utakkal, azt beírom az útvonaltervbe akkor, hogy fog összepasszolni az FS2004 alap útvonaltervezõjével? Csak mert ott általában mindig kicsit más az útvonal amit tervez a software és az ATC az továbbra is azt veszi majd figyelembe az irányításnál(OFFLINE repülés) nem pedig az FMC adatait illetve így akkor a STAR eljárást sem tudom alkalmazni hiába aktiválom a Departure-ben mivel egyfolytában vektorálni a gép ATC…
Ilyenkor kellene vennem valami másik útvonaltervezõt ami beleintegrálódik a régi helyett?
Tudna valaki ebben segíteni, hogy ilyenkor mit kellene kicserélnem vagy vennem vagy letöltenem még?

Köszi szépen 😊
Hypo
az addon aircraftok szerintem menni fognak egy ket kivetelel, a scenerykbe mar nem lennek biztos en kipucolnam a helyedbe az egeszet, es clean install majd utana az addonok

w77d
nos a következõ kérdésem lenne:
A C meghajtón újraraktam a wint, de a FS a D-n van. Rendszertelepítés elûtt nyomtam egy fs uninstallt, az alapjátékot le is szedte szépen, de az összes kieg és scenery fájlai és mappái ottmaradt a flightsim könyvtárban. Tehát ha most visszarakom rá az fs9-et, akkor minden kieg ugyanúgy fog menni mint azelõtt?? Hangsúlyozom, hogy a rendszer újre lett húzva, tehát ha a kieg valamit telepített a C-re, akkor az tuti nincs már meg...

pateszi

pateszi
Bocs, a kép:

pateszi
Sziasztok,

Zlines találkozó LHPP-n:

(Tettem még képeket a galériába)
Clidey, a gép törzsén a kék részen látható visszaverõdéseket hogyan készítetted? Fényképrõl? Nagyon jól néz ki.
Letöltöttem az eredeti Zlin 142-es csomagot, amelyre hivatkoztál, és összehasonlítottam a textúrákat a nálam lévõ változat textúráival, hogy a lámpatakaró plexin és néhány apróbb részleten az FSX alatt látható hiányosságokat esetleg pótolni lehessen. Sajnos úgy látom, hogy nem a textúrák hiányoznak, hanem inkább a (FSDS?) materiálokat nem jeleníti meg az FSX. Ezért nem látszik a lámpabúra, a csövek és a szárnyfények festése. Ezt meg csak a szerzõ tudná a modellen javítani. Nem baj, ettõl még nagyon jó ez a gép.

Clidey
Na, már az avsimben sem lehet bízni... 😞
Kösz hogy szóltatok! Lecsekkoltam az eredeti fájlt amit feltöltöttem, az tökéletes... Majd este írok nekik hogy mit és hova dugjanak a rencergazdájuknak.
Addig töltsétek innen, ez tutijó.