MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Sajnos nincs ilyen oldal tudtommal. Azonban rossz felé mész, ha GPS-el szeretnéd repülni ezeket a madarakat 😊 A többi dolog az valóban nehéz és komplikált, pont ezért nincs hozzájuk magyar leírás, mert kicsi a rajongótábor. Amúgy talán az egyetlen komolyabb gép, amihez van magyar doksi az a PMGD 747. Az angol leírásukban viszont benne van többnyire minden. Általában viszonylag könnyû szöveg.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

polluxware
Köszi a gyors választ😊

Nos szimekkel elég régóta repkedek (Falcon4 sor, lock on, satöbbi), csak gondoltam hogy sikerült találnom egy-két komolyabb repülõgépet (c-130, airbus a400m, néhány cessna változat) így gondoltam hátha van fan oldal amin magyarul le van írkálva a GPS, és egyebek kezelése amolyan zanzásított verzióban.

Azért hogy õszinte legyek c-130 esetében a képváltásoknál azért kell pár mp mire betextúrázza a gépet egy nagyváros felett... FAQ-ban lévõket beállítgattam, csakhát hátha van amirõl még nem olvastam és segítene...

alert
Szerintem a gépeden akkor se döccen meg az fs2004 ha mindent fullra teszel, szvsz nem értem minek beállítási profil? 😊

Az fs2004 kezelése pedig nincs szisztematikusan leírva sehol, mivel gyakorlatilag nem igényel speciális ismeretet a programfelület kezelése. Evidens, egyértelmû beállításokat érhetsz el a menükbõl, amik a programra vonatkoznak. A gépek vezetése pedig a valóság alapján történik. Tehát aerodinamikát, mûszertant és hasonló dolgokat kell elsajátítani alapszinten, hogy repülni tudj és értsd mi miért van/történik. A repülõgépek kezelése megegyezik a valósággal, a bonyolultabb utasszállítók lebutítottak (amik alapból a játékban vannak). Mint a valóságban minden gép kezelése más és más, tehát ha ismered a gépet, akkor FS alatt is tudsz vele repülni. Összefoglaló leírást nem igen találsz, mivel nem mellékelhetnek gépenként több ezer oldalas üzemeltetési kézikönyvet. Az alap dolgok viszont megegyeznek. Angol nyelvû nagyon jó minõségû és jól érthetõ FS oktató DVD-t rendelhetsz INNEN, ami alapján könnyen megtanulható az FS kezelése. Van nagygépre is oktató videójuk, persze csak az alapok után ajánlott. Van magyar nyelvû is, amit INNEN rendelhetsz meg, de ennek minõségérõl nem igen tudok nyilatkozni. Az FMC programozás változat megvan nekem, és hát hát hát... tûrhetõ mondjuk úgy. Természetesen az FS-ben van oktató rész, ami megtanít repülni, mindenképpen azzal érdemes kezdeni. Gyakorlatilag az megfelel az "fs2004 kezelésének", csak interaktív módon.

polluxware
Bocsánat a kérdésért ,de tudtok adni egy olyan linket ahol pdf-ben szisztematikusan ,és szépen le van írva az fs2004 kezelése? lehet 3rdparty dolog is!

+
core2 duo e6400
x1950gt
2gb ram + winxp sp2 tudtok jó beállítási profilt ajánlani?
(lényeg a gépek kidolgozottsága, a tájnak nem kell fullosnak lenni)

Papirzacsi
Ha már scenery, akkor hagy említsem meg (ismét) a két kedvenc scenerymet, ami szerintem amég mindig a legszebb scenery. :-)
Providence
Portland

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

chicco
Szia .Régen volt 1 ilyen szerver keresõ progi.És amit én tudok,az

67.18.56.106. és 85.253.191.129 próbáld ki én már rég nem használtam ilyesmit.

alert
Tényleg FS2004. Ma már hihetetlen jó minõségû scenery-k jönnek ki, csak a legtöbbjük fizetõs. Érdemes átnyálaznod a simmarket.com-ot vagy az aerosoft.com-ot.

Azon a képen én 2 dolgot látok.

- FlyTampa - St Maarten scenery
- Flight1 - Flight Environment (felhõk, víz)

A szabad kameramozgáshoz az Active Camera 2.1 kell. Ez a legújabb. Fontos, hogy az FS2004-hez fentlegyen a legfrissebb 9.1-es patch. Ez sokmindent javít és enélkül nem is mûködik a legtöbb kiegészítõ. Amúgy egyes fizus gépeknél ezzel tudsz mozogni az utastérben is.

leonforce
persze...hulye vagyok..biztos lehet(tudod a kis mozgathato kapcsolo a joy-on,ami trim gomb szokott lenni nehany gepen a valosagban..)
ez vicc..?tenyleg MFS 2004-bol van a kep..?
(ez a kep ahogy igy van mit tartalmazhat..?kiegeszitok,grafika beallitas,stb.)
tenyleg..!melyik progi verziot szedjem le a szabad kameramozgashoz..?

Seven-Four-Seven--Heavy

alert
Mit mivel hogy? Nem értem.

alert
FSX-es a videó, de St Maarten és ahol repkedett mind létezik fs2004-hez is, és legalább fut is 😊 Ugyanolyan szép. Az FSX ilyen szintû scenery-k esetén csupán néhány effektel több, pl bloom, tükrözõdõ pálya, víz, és füst effektek. Ha ilyen grafikával és kiegészítõkkel vértezed fel az FSX-et, mint a videóban, akkor cirka 250 ezer pénz kell, hogy elfogadhatóan fusson. Elfogadhatóan. Nem akadásmentes 😊 EZ az a hely, amit a videóban láttál és ez 2004-es kép. Hidd el a 2004 ugyanolyan szép tud lenni a megfelelõ kiegészítõkkel, mint az FSX, leszámítva a füstöt, a vizet, meg néhány tükrözõdést. Thats all.

leonforce
a HAT switch-el is lehet mozgatni.?
melyik verziot kene letoltenem..?
ha meg eszembe jut vmi megkerdezem.. 😊)

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
Bakker..!
Amit belinkeltel"airbus" cimszo alatt,es van hozza az a video..
Elkepeszto lavanyvilag ahogy elrepul a tropusi szigetek felett leszallashoz...ez FSX-bol van..?
Ehhez kepest a screenshot-ok nem egy nagy durranas,ha azok is az FSX-bol vannak....
Ha csak a video FSX,akkor asszem beruhazok 1 uj konfigra(amin fut is az FSX Deluxe-om)+kiegeszitokre...az a video elegge"megnyomta"az agyamat...

Seven-Four-Seven--Heavy

alert
Amire te gondolsz:

- az õ B777-esüket használta
- ez a progi kell a szabad kameramozgáshoz
- és ezzel a fejmozgásérzékelõvel tudott úgy mozogni, ahogy a videón láttad

egyéb témábavágó kérdéseid megelõzendõ:

- az S betûvel tudsz nézetet váltani és ebbe a virtual cockpit módba belépni is
- nem lehet meglévõ gép virtual cockpitjét lecserélni
- a köd bizonyos scenery-k esetében bugos a 2004 alatt és eltûnthet (Budapestnél is jelentkezik a probléma bizonyos irányból nézve)

alert
Az egyikõtöknek csinálni kell egy hostot majd belépni a játékba. A másik beírja az elõzõ gép IP címét a multiplayer résznél és meg fog jelenni a másik elindított játéka a listában, amihez kapcsolódni lehet. A portszámmal nem kell veszõdni, ha mindketten az alapértelmezett portbeállításhoz nem nyúltok. Ha nem sikerül a kapcsolat/nem látszik a másik gép, akkor az több dolog miatt lehet. PL:

- rossz IP címet néztél. Ajánlom a www.whatismyipaddress.com -ról leolvasni a saját IP-d
- valamelyikõtök rendelkezik router-el és nincs rajta továbbítva (forwardolva) az FS által használt port, ezért megfogja a kapcsolatot
- a gépeden lévõ antivírus vagy tûzfal blokkolja a játék EXE-jét vagy a portját

Ezeket a dolgokat engedélyezni kell az egyes antivírus programokban, tûzfalakban, routerben és akkor mennie kell.

w77d
a látótávolságot vedd le és kész a köd.....

leonforce
Koszi..!
Meg 2 kerdes..
Hogy tudnek beallitani ennyire ködös idojarasi korulmenyeket amik ebben a videoban vannak(ha bejelolom az idojarasi lapon a kodos fület nalam alig lesz kicsit ködös..)..??http://www.flightsimulatorguide.com/videos/details.php?file=12
A masik,melyik kieggel lehet ilyen cockpit view-hoz jutni ami ebben a videoban van a 4:35(!)perctol..?? :
http://www.flightsimulatorguide.com/videos/details.php?file=15

Seven-Four-Seven--Heavy

Üdv!
Szeretnénk egy kollegával multiplayer módban együtt repülni. Nézelõdtünk a neten, de nem találtunk infót ennek a módjáról. Hiába adjuk írjuk be az IP kódot, nem kapcsolódunk össze. Valaki azt mondja, hogy tudni kell az FS9 port számát is.
Segítséget kérnék a multiplayer mód beüzemelésére.

Papirzacsi
Az fsben a scenery libraryhoz hozzá kell adni a sceneryt(rá kell tallózni) úgy, hogy a budapest scenery felett legyen, majd újraindítani az fst.

leonforce
koszonom is szepen..!!(Clidey-nak..)
csak hiaba telepitettem ra Bp.scenery-re nem valtozott a repter..
pedig leirja a read me-ben h"olvasd el a telepitesi infokat..!"a manualban..
haat en elolvastam(amugy is szeretm olvasgatni oket,nem vicc..)de pont errol egy kuka-ficc szo sincs benne... 😞 (tehat hiaba telepitettem..)
(amugy elneztem a budaorsi repterre es meglepett hogy milyen fasza reszletes...legalabbis az emlekeim szerint..pedig nincs is megemlitve a disc boritojan..)

Seven-Four-Seven--Heavy

Papirzacsi

alert
Ha hibázol nem szórnak ki, de ha mások játékát rontod el, pl mert nem tudsz angolul, nem ismered az alapvetõ szabályokat, nem figyelsz az irányításra, stb, akkor kiraknak.

alert
Nagyon kevés és inkább kisrepterek.

Jaigen,faq...

w77d
a nemzetközi hálózatról kiszórnak ha nem csinálsz jól valamit??

Látom amiket linkeltél igen prof. kiegészítõk, de ugye fizetõsek.Ingyenes haonló minõségû kiegészítõk léteznek?

alert
Attól függ. Nem igen vannak szerverek. 2 út létezik. Hostolsz egy játékot és a haverod/jaid rákapcsolódnak. A másik megoldás, hogy a két nemzetközi hálózat egyikére csatlakozol. Ott az egész Földön bárhol kezdhetsz, szóbeli angol kommunikáció folyik és elvárják a repülési ismeretek meglétét és többnyire valós szabályok betartását. Tehát az egy expert szint. Ha ez nincs meg, akkor a haverokkal való poénkodáson kívül nem sokat lehet tenni online.

Köszönöm.

alert
Csomót. Javaslom tanulmányozni a FAQ-ot, a topicot és az ivao magyar oldalán található leírásokat, mert messze állsz még a dologtól, hogy repülj 😊 Ez egy olyan progi, amit tanulni kell a használata elõtt. Itt a topicban szinte minden szükséges dolgot megtalálsz, Papírzacsinak köszönhetõen pl van valamelyik hsz-ben egy majdhogynem komplett leírás a repülésben használatos sebességekrõl és némi elméletrõl.

Másik kérdésedre a válasz attól függ, hogy mit akarsz realisztikusan futtatni. Milyen repcsit, idõjárást, repteret, stb. Itt van pl realisztikus Ferihegy, vagy itt találsz realisztikus Boeing-et. Itt meg Airbus-t. De az elõzõ kérdésed alapján ezekkel nemhogy repülni nem tudsz, de még be sem fogod tudni indítani õket. Úgyhogy kitartás és tanulás.

cicai
és azt hagy kérdezzem meg h milyen program kell hozzá, vagy semmi?

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

alert
Lehet.

cicai
Sziasztok!
Lehet warez 2004el multiban tolni?
köszi

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Akkor mit?

w77d
km/h-t te honnan veszed??? a mûszerek nem km/h-t mutatnak....

Üdv!
Most kezdtem el újra játszani az fs 2004-el.
Nem találok arra magyarázatot, hogy miért írja overspeednek a 360km/h-t, miért törik szanaszét a gép (overstressed), mikor pl. egy Airbus A320 utazási sebessége 800km/h felett van.

Ötlet?
Milyen kiegészítõt kell feltennem,hogy normálisan,realisztikusan menjen?
Sorry,ha vhol le van írva,de én nem találtam.

w77d
ok, köszönöm elõre is 😊

w77d!
Elnézést kérek, valószínûleg a nagy karbantartás során törölték a fájlt. Nem rajtam múlott. Esetleg jövõ héten megismétlem a dolgot, ha neked még aktuális.

w77d
még most se megy 😞

küldtem pm-et a skai-val kapcsolatban
Próbáld késõbb, (este felé) most karbantartják a szervert. A második link mûködik, kipróbáltam, csak most 13 órától szünetel a szerver néhány óráig.

w77d
nem hozható létre kapcsolat a kiszolgálóval 😞

Sikerült leszedni a skAITraffic programot?

na én is a polcra raktam a régi traffic 2005-öt, és a net sötét bugyraiban ráleltem a skai traffic 2.3-ra, ez ugy freeware?
érdekes, hogy nem találtam weboldalt a kérdéses cucchoz, van ennél frissebb?
nagyon tetszik sokkal jobb, mint a traffic 2005, egyetlen problémája a dolognak az, hogy nagyon gyér a general aviation.
mit érdemes mellé felrakni ga végett?
thx
küldtem újabb levelet

w77d
köszi, de sajnos nem igazán jön össze, csak egy 1kb-os fájlt hoz le 😞

w77d
Küldtem mailt.

azért ez megnyugtató😊
w77d
és teljesen korrekt volt az élsimítás???? mi a fasz lehet nálam...

alert
Én nem tapasztaltam ilyet a 4580 és 4870-es kártyáknál. Sõt az AA és az AF is sokkal szebb volt, mint nvidia esetében. Nem használtam semmi kiegészítõ progit, csak a vga drivert.

w77d
az ATI színei nekem jobban tetszenek, csak az élsimítás tûnik gyengébbnek jóval...

nekem egy ati 1950 pro-m van, és most készülök venni egy 4850-et, eddig semmi bajom nem volt az élsimítással
amugy az nvidia "szebb" képet produkál fs-ben? mert akkor meggondolom a cserét