MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ott akkor vmi beállításbeli gond lehet

activesky 6.5, real weather, 100% 3D clouds, nincs limitálva a cloud layer-ek száma, plusz még használom a postprocess effekteket is, de szinte semmi különbség nincs fps-ileg, hogy felhõk között repülök vagy CAVOK

ha gondolod, este rakok egy shotot az AS beállításokról
w77d
nálam pl amikor real weather-el repülök a nagyobb felhõk miatt leesik az FPS....

Jó döntés, dettó ugyanez van a lap kivételével, ami nálam ep45-ds3.
Sajna az FSX még mindig megeszi részletes custom sceneryvel, de FS2004-ben még nem találtam olyan helyet ahol 40 alatt lett volna az fps fullra húzott detail, weather és traffic mellett 1280x960/8xAA/16xANI felbontásnál.
Szívesen! Használd egészséggel!
Sok szép landolást!
<#wave>

chicco
E8500 hd 4850 2 g ram ds4 deszka

Clidey
Details, Apci?? 😛

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

w77d
lent van!! nagy király vagy, kössz!! <#worship><#worship><#worship>

w77d
84% közel járunk már XD

oké, örülök, türelem és meglesz! <#vigyor2>

w77d
63%...

w77d
kezdtem tölteni, kb 3 óra mire lejön 😊

Helló!
Küldtem privát email-t, a skAITraffic-kel kapcsolatban!!!<#nevetes1>

Hypo
ja ez igaz, bar szerintem neha online komolyabban veszik mint a valosagban😊 ( nem a nagygepes repulesre gondolok itt)

HAMIC
Köszönöm. Igen, rendben ment és magyarul. Egyelõre kissé konyhanyelven, de már pontosítottam azóta a szókincsemen és szóhasználatomon. (Utánaolvastam.) Jó élmény volt, mindamellett, hogy azért izzadt a tenyerem a botkormányon. És azt kell hogy mondjam, egy szimpla iskolakör, amit bármikor megcsinálsz is hirtelen ördögien bonyolultnak tûnik csak attól, hogy közben gondolkoznod kell a következõ jelentendõ forduló elõtt, hogy most mi is a szöveg. 😊 De mint nagyon sok mindent, ezt is meg kell tanulni, és akkor majd megy magától a vaker.

Onlájn repülni sokkal valóságosabb és közösségibb élmény, mint szólóban. Persze az onlájn repüléshez szükséges képességeket csak szólóban lehet összeszedni.

chicco
Kész az új gépem telepítem a winfost meg mindent és beszámolok milyen lett az fs

Hypo
Gratula az elso online repuleshez, akkor fonia rendben ment.

leonforce
Igen..
Az a baj h csinalom azokat a "magatol ertetodo"dolgokat amiket irtal es szarik ra... 😞
Probaltam telepiteni mindenfele verzioban a(sajatkonyvtarban is)+mindent ugy csinaltam ahogy a winfos kerte...
Megsem telepul,hanem hibauzivel kilep..(pedig eredeti a game-m..itt van a CD a kezemben...)
Most raadasul kulon baj hogy az idojaras beallito panelen ha a"reszletes beallitas"gombra klattyolok("user dfinied weather"potty van kijelolve)KILEP a game-bol..Szetb..sz az ideg...!!!
Nem tudok reszletes idojarast allitani...!!!
Melyik mappaban kezeli az idojarasbeallito lapot..?Van biztonsagi masolatom a notebook-omon es le tudom ellenorizni melyik file serult esetleg..(azon tokeletesen mukszik..)

Seven-Four-Seven--Heavy

alert
Ennyi... 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

HAMIC
Köszönöm! Most este Debrecenben repültem egy iskolakört, TWR irányítással. Kolléga nagyon rendes volt, bár én mint kiderült a magam számára, kissé felkészületlen voltam, fõleg a gurulóutakat illetõen. Ami még meglepõ volt, bár ez az élet minden területén így van, hogy az elméleti tudás apró, hajszálrepedésnyi hiányosságai óriási fehér foltokká szélesednek stresszhelyzetben. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy bár az irányító kolléga megdicsért, az utolsó momentum kivételével - leszálláskor a földközeli átesés, túl korán elvett gáz miatt, ami pedig az izgalom és az idegen pálya számlájára írandó - gyakorlatilag jól sikerült az elsõ, onlájn próbálkozásom. És furcsa, de még most sem érzek késztetést nagy airlinerek messzire elvezetéséhez. Maradok tisztelettel kisgépes - egyelõre. És most már onlájn. 😊

Én annak idején azért is kedveltem meg az FS világát, mert azt láttam, hogy itt, a többi játékkal szemben rengeteg minden múlik a magadévá tett információ mennyiségén és persze minõségén. Egyszóval itt tanulni és gyakorolni kell, sokat, hogy igazán jól érezd magad benne. Öröm, hogy nem csak alapvetõ, ösztönszerû, már meglevõ készségekre hagyatkozhat az ember, hanem a megszerzett tárgyi tudásra és gyakorlati tapasztalatra is.

És itt az onlájn játék még jobban rádöbbentett arra, hogy még nagyon, nagyon sok mindent kell megtanulnom és kigyakorolnom... Háát, ezt a "játékot" sem holnap unom meg. 😉

Papirzacsi
<#banplz><#idiota><#idiota><#idiota><#vigyor><#vigyor><#vigyor>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Clidey
NO WAREZ! <#ejnye1>

<#vigyor>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Örülök, hogy sikerült.

alert
Azt hogy érted, hogy nem tudtad, hogy mire keress rá? Ha azt említettem, hogy 9.1-es frissítés, akkor arra magától értetõdõ rákeresni, hogy "fs 9.1 frissítés" vagy angolul "fs 9.1 update" vagy "fs2004 patch" vagy bármi hasonló 😊 ez puszta logika és annak is a retardált változata semmi extra. Szomorú lennék, ha ez valakinek nem menne, aki FS-ezik 😄

Hova tedd? Hát indítsd el és feltelepül magától. Szintén nem nagy cucc. Bár én ezt is magától értetõdõnek vélem, hogyha letöltesz egy fájlt, aminek valami nem megszokott ikonja van, akkor az valószínûleg valami futtatható fájl, tehát kétszer rá kell klikkelni általában 😊 Ha nem települ fel valami hiba folytán, akkor az FS mappájába szíveskedjék bemásolni és ott futtatni újra. Ha akkor is elszáll hibával, akkor az a baj, hogy az FS2004 nem eredeti és õ csak eredetit hajlandó frissíteni. Amúgy valamikor tört verzióval is mûxik (csak megemlítem). Kéretik figyelni, hogy frissített verziót ne crackeljünk az alap fs2004-hez mellékelt crackel, mert akkor nem lesz 9.1-es verzió. Tessék 9.1-es crack-et is beszerezni (üssetek a kezemre warezééér).

A flytampa scenery-ket tudtommal nem kell regisztrálni miután feltetted, csak a telepítõ kéri az e-mailt és a szériaszámot. Ha már feltelepült addig használod ameddig akarod.

alert
A dx9-et folyamatosan érdemes frissíteni, mert mindig javítanak egy-két 3D bugot és sokszor játékspecifikusakat is. Utoljára augusztusit láttam, azóta nem néztem. DX10 nem létezik XP-re. Illetve van egy berhelt vistáról lerippelt változat, de az tele van buggal meg lassú is. Tehát alapból az XP csak dx9-et, míg vista dx10-et is tud (csak infóképp).

HAMIC
Kedves Alert! Köszönöm, hogy lelket vertél belém!

Mûködik minden, ma délután már onlájn repültem. Miután lenyugodtam, visszatértem a kályhához, és a bénázás kikerülése érdekében körültekintõen csináltam mindent. Igaz, ehhez újraraktam a teljes FS2004-et, a kiegeket, meg néhány segédprogramot. Plusz a végén, mikorra már minden, általad felvetett és a leírásokban olvasott hibalehetõséget kiküszöböltem, még az is kiderült, hogy inaktív tag vagyok az ivaon, amirõl tudtam is, csak azt hittem, már sikerült újraaktiválnom magam. Ezen is átlendülve aztán szépen, simán csatlakoztam. 😊

Persze még nem sokan repültek - hétfõ délután - de majd valamely Hungary Online day/evening-en talán felpezsdül az élet.

Mégegyszer köszi. Az ötleteket is. 😄

Hypo
Nem olyan bonyolult csak olvasni kell tudni😊 Ha megvetted letoltotted kapsz egy serial szamot a usernevedhez es installnal azt keri oszt jonapot ennyi.

chicco
Sziasztok
Tudom ez nem az apronet de van némi cuccom eladó holnapig.Upgradelem a gépet 1 picit és ezeket a cuccokat amúgy is beszámítanák de ha valakinek kell holnapig meg van.

alaplap Gigabyte GA-945P-S3 i945: 5000,-
proci E 6400+hûtõ: 14.000,-
Gigabyte 9600 gt: 18.000,-
350w chiefteck táp: 5000,-

leonforce
OK..kosz..! (de ha nem is tudtam pl hogy mire keressek ra..😊..)
es ha megvan a patch hova tegyem..?(csak ne azt ird lecci--bar a sok kerdesem utan vmi azt sugja h legszivesebben ezt irnad--hogy huzzam a f..kamra...!)
vettem vienna airportot a flytampa.org-tol(letoltoset),es az lenne a kerdesem hogy ezt regisztralni kell miutan feltettem(ez sikerult,bar nem konnyen..)..?? vagy semmi extra vele es ezutan hasznalhatom amig birom..??
es a tobbi kieg...?

Seven-Four-Seven--Heavy

Papirzacsi
OFF
Azthiszem ismét felkiálthatunk, hogy az Nvidia elmehet a jókva sweet anyjába. Kiadtak egy új drivert. Nosza, frissítettem. Eddig a már korábban leírt nHanceres technikával mûködött az AA és az AF is az fs9-ben.Hát mit tesz isten az új driverrel már nem akar mûködni, mert a buzi driver össze-vissza kavar a profilokkal, és nem lehet kilõni a default driver profilt. Eddig csak a fixed aspect rationak mondhattam búcsút, mostmár az AA-nak is. Köszönjük Nvidia, ...szátok meg...!
Ha esetleg vki közelebbi kapsolatban van a fent említett céggel megtehetné hogy tolmácsolja üdvözletemet egy viperával.thx!Addig marad a régi driver.
ON

w77d
a dx9c-t szerintem külön nem érdemes frissítgetni, ha felraksz egy játékot az úgyis automatice általában felrakja a neki kellõ verziót...

ok, thx mostmár minden világos
és a dx9c-t érdemes frissíteni?😄
Hypo

Hypo
az a kep amin eloterben a viz van hatterbe a szep hegyek es a felhok mogul sut a nap na az a location nem igy nez ki fsx-ben, a felhok eredeti keprol valok a viz is es osszemontiroztak ennyi.

http://content.images.flightsimworld.com/member_uploads_1/Flight%20Simulator%20X%20Default_PcoJR.jpg

a microsoft kamuzott? ilyet még nem hallottam😄
Hypo
arrol a keprol meg a microsoft is elismerte hogy kamu, van role egy szep thread az egyik forumon.

w77d
XP-n nincs DX10... nem is lesz..

Papirzacsi
OFF
Nevetséges, hogy még mindig ezzel az fsx-es képpel próbálják hülyíteni az embereket a Dx10-rõl.Már akkor se volt hihetõ ez a kép mikor a Dx10 még meg se jelent, most meg hogy bárki kipróbálhatja egyenesen pofátlanság nem számûzni a képet a netrõl. Na meg a készítõit... :-D
ON

kösz, amugy az xp-nél mintha már lenne
http://www.techmixer.com/download-directx-10-for-windows-xp/
Hypo
SEMMI!!! fs2004 nem tamogatja, winxp plane, vista es dx10 es vga es fsx nel meg lenne bar fxben a dx10 csak preview ergo szarabb szerintem mint a dx9 es .

winxp esetén fs2004-et használva van értelme a directx 9c-t 10-re frissíteni?
feltettem a skai traffic 2.3-ast, nagyon jól muzsikál, de elég gyér a general aviation forgalom, hiányolom a cessna-kat a kis repterekrõl,
aki kompetens a témában kérem válaszoljon, hogy milyen kiegészítõt érdemes feltenni a skai mellé
ja és a skai mellé feltettem a woai malév addonját, mert ugy véltem felfedezni, hogy frissebb és realisztikusabb a malév ai forgalma, mint a skai 2.3-ban, ugye nem tévedtem és a kettõ jól elvan egymás mellett?
CptSAB
Az Indicated Air Speed és a Ground Speed nem ugyanaz a fogalom. Tömören.. a GS a magasság növekedésével emelkedik ugyanazon IAS értéken, vagyis a 250 IAS az 4000 lábon, 10.000 lábon teljesen eltérõ. De ha figyeltél volna, akkor nemrég volt it linkelve egy kis infó.
polluxware
Azután hogy a pilóták alszanak repkedés közben, én már nem lepõdnék meg ilyen blõdségen hogy 250-el, vagy 300al zúg a szekér lefelé... <#zavart1>

Clidey

Keressétek az avsim.com-on! 😊

Sziasztok!

Egy kis technikai kérdésem lenne. Szóval mostanában többet utaztam repülõn és egy csomó légitársaságnál kiírják az adatokat repülés közben.
Én úgy tudtam (és sztem így van a leírásokban is),hogy 10.000 láb alatt a sebesség kötelezõen 250 csomó. Ezzel szemben több repülõn is azt láttam hogy a gép 300-400 csomóval érkezik be (ground speed volt)
A 250 csomót kb. 4000 láb magasan érték el, ami azért jóval alatta van a 10.000 lábnak. Ennek mi az oka? Ha le akarok szállni online, akkor gondolom továbbra is a 250-t illik tartani... Vagy lehet gyorsabban is érkezni? (persze leszállásnál már az általam ismert sebességgel történtek, szóval ott már nem száguldottak a pilóták)
alert
Erre csak azt tudom mondani, hogy másik 3000 ezer ember össze tudta hozni. Nem kell izgulni meg stresszelni, csak szépen nyugodtan megoldani a dolgokat.

- Nem kötelezõ az egész MTL packot letölteni, elég a számodra fontos festéseket bepipálni és akkor nem foglal annyi helyet és nem tölt addig.

- A töltési idõ nagyban függ számítógéptõl, szvsz egy FS online repülésre használatos mai gépen max 1 percnek kéne lennie az összes MTL géppel. Nálam néhány másodpercel több (core2 duo 3.2Ghz, 2GB memória, 8800GT).

Amúgy kevés infót mondtál. Vista alatt pl nem megy az Ivap tudtommal, legalábbis régebben nem szuperált. Minden megfelelõen a helyén van? FSUIPC friss? FSConnect friss? 9.1 update telepítve van? Az Ivap port forwardolva van ha van routered vagy tûzfalad? Antivírusban kivételek közé felvetted az IVAP fájlokat és az FS9.EXE-t?

Van az Ivapnak egy fóruma, ahol már millió problémával kapcsolatban írtak, én ott nagyon sokmindenre találtam megoldást. Ha nem írtak még róla, akkor készségesen segítenek. Amúgy ez a network interface problem ismerõs nekem, nem hinném, hogy egyedül vagy vele, tehát már biztos van megoldás. Hajrá. Megnézném, de most nincs idõm utánakeresni sorry.

HAMIC
Multiplájer.

Volt már egy multiplayer-rohamom, akkor se jött össze - akkor még keveset tudtam az ügyrõl - és most sem, pedig már átlátom az összefüggéseket. De azt is látom, hogy nem fogom tovább erõltetni. Az efessel annyia idegesítõen körülményes onlájn repülni, hogy az kivágta nálam a biztosítékot.

- letöltöttem minden ivao-s szoftvert
- bekonfigoltam mindent tövirõl hegyire
- letöltöttem az MTL cuccost, AI gépeket cca 2GB(!)
- elõbbi miatt 6 perc(!) alatt betölt az FS2004
- konnektálok
- ivap beszól, nem fut a network interface. (Fut.)

Feladtam.

Ennyit nem ér meg az onlájn repülés. Pláne ha használhatatlanná teszi magát az FS-t is. Mondom, megõszülök, mire betöltõdik. Nem megy ez EGYSZERÛBBEN?

Jónapot. <#zavart2>

alert
FSX vagy nem FSX-es képek tökmindegy. Már említettem, hogy ugyanúgy néz ki FS2004 alatt is, mint X alatt, kivétel a víz, a füst és a csillogás 😊

Patch... fogod a google-t és rákeresel, hogy "fs 9.1 update" és némá hát nem van egy csomó találat? 😄

EZ-Scenery jó. De ha nem tudsz tudsz modellezni, akkor csak arra jó, hogy néhány elõre gyártott tárgyat pakolgathatsz jobbra balra, ami egyébként eléggé rontja a teljesítményt nagy mennyiség esetén.

leonforce
koszi..!
asszem 1-2-ot meg fogok venni hamarosan...(csak a patch meg nincs meg..honnan lehet megszerezni..?)
megdobbentettek a kepek bar asszem a hong kongi shotok az X-bol vannak(es amugy a tobbseg..)..
komolyan..elallt a legzesem...
az egyik oldalon lattam vmi scenery epito progit(mindenfele objektumokat lehet bepakolni a majdnem ures repterek es varosok kornyekere...)asszem EZ-SCENERY a neve,vagy mi...
mi a velemenyetek..?

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
huh..bakker!
ezek a kepek tenyleg odab..nak
asszem tudom mar mire koltom a zseblovet legkozelebb... 😊

Seven-Four-Seven--Heavy