45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#42657 Ejj, de jókor írtad. Most értem haza, pont neki akartam állni bütykölni. Akkor sajna felejtős. Köszi!
Akkor csak simán repülök egyet. :) -
#42656 Tihanyi apátság csak az első csomagjukban volt, meg még pár ismertebb vfr objektum is, többek közt az esztergomi Duna híd, Nyíregyi templom, soproni tűztorony, egri minaret stb-stb. Ezek még régebbi átkonvertált modellek voltak. Az új csomagba már ezek nem kerültek bele. Van olyan modell, ami benne van, de azokat is újra modellezték. Ez van. A régi csomagot az ütközések miatt, már nem tették elérhetővé.
-
#42655 Köszi! Elvileg fent van, de vmi nem okés. Meglesem. -
#42654 Igen, #41468. hozzászólás, vagy alul a keresőbe írd be : sorrend. -
#42653 Ha jól tudom akkor a Hungary Landmarks Pack az LH_Sim oldaláról. -
LESCO #42652 Magyarországra gondolok elsősorban... -
LESCO #42651 Van valami sorrend a sceneryk felrakásánál, vagy a library-ben, amit be kell tartani, hogy nem akadjanak össze vagy fedjék el egymást? Melyik legyen melyik felett? -
#42650 Nálam működik az ORBX v4, ilyen.
Tűrhető?
Egyébként a Tihanyi Apátságot melyik kieg teszi a helyére? Eltűnt. -
LESCO #42649 Mondom hogy öregszem... :) -
#42648 Ahogy írtam is a #42598-ban :)
Tartalmazza a Laci Bácsiét, de nem 100%-ban ugyanaz. A PDF-ben van részletes infó is. -
#42647 landmarks csomagban van benne -
LESCO #42646 Bár kicsit öregszem már, de az LH oldalán sehol sem találom ezt a MAS-t. Lehet, hogy más néven van fent? -
#42645 FS sohasem volt tömeg játék. Általában véve a repülőgép szimulátorok nem élveznek ma már nagy tábort. Régen sem, de a tendencia tovább csökkent. FS, X-Plane ráadásul abban a "szerencsétlen" helyzetben van, hogy nem lehet benne lövöldözni. Nincs akciózás, nem lehet rémbózni, nem lehet kokit osztani senkinek sem. Egyszóval az átlagember számára ez a baromi uncsi játék, amelynek ráadásul a gfx-e sem egy hú de real, meg agyon effektült, mert ugye ha lemegyünk a fizetős térképről, akkor vérszegény a külső, és még ha lezuhanunk sem kapunk valami adrenalint ösztönző telerittyentettem a gatyámat élményt.
A plebsnek pedig adrenalin, harc, látvány kell. Önnyi az annyi tömören..
Jó.. sok mindent utálok benne én is, mert lehetett volna ezt a sorozatot másképpen is elkészíteni. Már FS9-nél szakítani kellett volna egészében az előddel, FSX-nél pedig dettó. Talán pont ez a mindig nézzünk vissza az elődre volt a kerékkötő, ami révén ma ott tartunk, hogy pl. FSX alá immáron majd 7 évvel a debütálás után is atomerőművet kell rakni, és akkor sem biztos, hogy mindenhol jó lesz, FS2004 meg valjuk be sok tekintetben elavult, igaz így is gyakran jobban néz ki mint az utódja.. -
#42644 Egyet kell értsek veletek. Minden szó igaz. Szerencse, hogy mindg van néhány lelkes ember, aki azért tesz az ügy érdekében, mint az itt jelen lévők többsége is (becsüljük is meg magunkat, merjünk egy kicsit büszkék lenni magunkra :-). Ezért nem únja meg az ember, mert csak akad mindig valami új textura, scenery, gép, stb. amivel el lehet lenni egy jó ideig. Itt a fórumon is csak találunk új vagy "gyereknek minden új" tipusu témát (lsd. a mostani ORBX).
Ezért írtam valahol régebben, hogy ez már sajnos nem az én világom (mármint a fogyasztói társadalom, a marketing trükkök). -
#42643 :))) -
#42642 Sajnos igen, érthető a fejlesztői hozzáállás, egyértelmű, hogy azt nyomják, amit el lehet adni, kvázi amire igény van. Ha pedig erre van igény a tömegek részéről, akkor ezt nyomják... Kinek van ideje, energiája, de leginkább igénye olyan játékkal játszani, amit évekig kell tanulni több száz oldalt olvasni, tanulni, gyakorolni, olvasni, kérdezni, tanulni, gyakorolni? Én tíz éve játszom ezt a "játékot", mostanában kezdem érezni, hogy na, valamelyest értek hozzá, tudom jól kezelni. De ez tíz év... Ki az, aki ennyi időt szán rá az átlagból? Enélkül tán' fel sem tud szállni, nem fog játszani vele, nem veszik meg sokan, nem fognak ilyet fejleszteni, mert nem lehet eladni olyan mennyiségben, hogy megérje. Sajnos ezt én az emberek igénytelenségének tudom be. Hogy most ez szándékosan gerjesztett, vagy csak ilyen az ember alapból, abba most nem akarok belemenni. -
#42641 Hát ezzel csak egyet érteni lehet. Főként a butításról írottakkal, de ez messzire vezet nagyon. Sajnos általában véve a felszínesség térnyerése az, ami szerintem nagyon bántó. Nem igényelnek többet az emberek. Ahogy írod is, hol vannak már az "intelligens" játékok? Persze van egy, kettő, de off, mert nincsen rá igény, akkor meg nem fognak fejleszteni, ha nem kell az emebreknek. Gondolj bele ebbe a játékba, mennyi energia, idő, gondolkodás kell, hogy megtanuld? Nem vevők rá az emberek, instant élvezetre vágynak, de időt már nem akarnak szentelni neki. Ez az elv hozta létre a Flight-ot, mert azt az egyszeri júzer is tudja használni, tud repkedni, nem kellenek 100+ oldalas, alkalmasint angol manualt olvasni.
Na, én is abbahagyom, mert nagyon bele tudok ebbe lendülni. :) -
#42640 Én is kihasználom a technikai fejlődés erényeit, ez természetes. Ezért is ajándékoztam el a régi dolgaim.
Kicsit olyan lett ez a játék piac is, mint a kereskedelmi média. Azt tolják, ami a tömegeknek kell, semmi tanulás, olvasás, csak hent :D Ha megunta, jöhet a következő. Kicsi réteg az, aki évekig elbíbelődik egy minőségibb szimulátorral. Van rá, vagy lenne rá igény, de itt jön a képbe az, hogy mi éri meg a ráfordított időt a fejlesztők részéről.
Ördögi kör ez sajnos, valahol meg is értem a fejlesztői hozzáállást is, mert ők is abból élnek, ami eladható. Más kérdés, hogy nem igazán tetszik, hogy efelé halad a világ. -
#42639 :)))) Hát igen, de nem vagyok technika és fejlődés ellenes, de szerintem az irány amit a mai cégek felvettek nem szól másról mint emberi butitásról az a jó ha az ugyfel hulye....
Nézd meg a mai játékokat, a szintet lofax...mert már lusták gondolkodni az emberek, manualt elolvasni ugyan már inkább forumokon kerdez, vagy lets play videokat nez youtubeon. Sötétség olyan szinten van jelen hihetetlen.
Persze nem bantom a casual gamereket, kell az is nem kell mindig mindent komolyan venni kell a fun, de CSAK silány lehúzós termékeket kiadni, venni.....
Ott van ROME II, SEGA/CA hatalmas kampany a preorderert, a sok hulye megvette aztan a nagy pofara eses mert a fele se volt igaz annak amit mondtak. Nézd meg MS dobta ACE studiot es aztan csinalt egy MS FLIGHT ot amivel a casual gamereket celoztak meg cdak egyet felejtettek el, az ilyen gamerek nem MÁRKA FUGGOK, nem maradnak egy game-el evekig.
NA befejezem az off ot:)) -
#42638 Ez így van sajnos. Ezért is idegesít engem is.
Én még a fotózást úgy kezdtem, hogy fürdőszoba labor, nagyítógép, vegyszerek kevergetése, stb. Nagyon meg volt a feelingje :)
Nem kattogtunk össze-vissza mindent, 24, vagy 36 képkockára igen meg kellett gondolni egy jó beállítást.
Pár éve ajándékoztam el egy ismerősömnek a régi cuccaimat, mert egy jó nevű fotósnál "tanul" és neki még szüksége van ezekre a régi technikákra.
-
#42637 -
#42636 Köszi a tippet.
A normál felületen valóban nem láttam ilyen opciót. Egyébként csak az utolsó két albumom lett ilyen "szebb".
Jól látom, hogy ezért is kell egy külön profilt létrehozni náluk is? -
#42635 Mint fotós, csak osztani tudom ezt a véleményt. Nagyon rossz látni a fényképezés ilyetén való elkorcsosulását. :( -
#42634 azért mert a P-t a mai hulye fogyasztoi tarsadalomnak talaltak ki, ahol annyira hulyek de egyediek akarnak lenni az emberek hogy ilyen dolgokat kell belerakni Lasd instagram hanyok azoktol a kepektol, de mindenki Rohadt jo fotosnak tartja magat es sharelei feszbukon a nagyis csendéletet.......
-
ToMy_ #42633 Csak valahogy keveredj át a Google+ felületre. A Picasa-ból ez nem érhető el. -
ToMy_ #42632 Be lehet állítani, hogy kéred-e a javítást vagy sem. A már feltöltött képek megtekintésekor az EGYEBEK menüpontnál kikapcsolható az AUTOMATIKUS JAVÍTÁS, illetve ha jól emlékszem, akkor már feltöltéskor is van valahol eldugva egy ilyen opció.
-
#42631 Esetleg dropbox? Szerintem van olyan jó, hanem jobb. -
#42630 Nem értem, minek "javítja" a Picasa a felrakott képeimet. Az egész színvilág megint túl élénk, hamis lett a feltöltés után. Az eredeti képeim nem ilyenek. Valami másik képtárhelyet kell keresnem :( -
-
#42628 Péter sokat finomított az agn-en. Ő ott lakik, tehát ismeri a tájat, sok helyen javított, hogy pofásabb egyedibb legyen. Nem is nagyon szóltam ebbe bele, mert ez így volt helyes. Amikor ezt csináltuk, még nem volt gugli street.. az összes fotósceneryt un. általános szabályok szerint ültettem tele agn-el, illetve az FS korlátait figyelembe véve, a műholdképek csalókák mindig. Főleg amikor átesnek az FS2004 resample műveletén, utána már nem tudni mi volt bokor, fa vagy csak egyszerűen egy gazos kupac. -
#42627 Ne szerénykedj Tomi! Én, mint egykori országúti kerós (ma már csak műkedvelő) állítom, hogy ezeken az izzaszzó kaptatókon, nagyon-nagyon a helyén van minden. Megmásztam az országot az összes hegyével-völgyével, meg a környezőket is, töviről-hegyire :) -
#42626 Nem állítom, hogy a világ legjobb VFR sceneryjét készítettük el Péterrel, de az biztos, hogy relatíve jól sikerült darab, az alkalmazott technikákat figyelembe véve, és büszke vagyok arra, hogy nagyon sokan letöltötték. Lehetne még rajta sokat javítani, részletes településekkel, több egyedi objektel de.. így marad, hacsak Péter utólag nem érez valami késztetést, helybéliként. :)
A helyzet az, hogy több fotó scenery nem készül. A négyzetek kora lejárt.. -
#42625 Vologya, nem fog kevesebb vizecskét fogyasztani :D
Te meg szedd ki az orosz cuccosból a neked tetsző texteket, ahogy pl. én. No és ami fontos még: ne moddolj, repűűűűűjjj! -
#42624 Iszonyat jó VFR cucc. Ehhez foghatót, csak max. az ügyes kezű cseh csókák tudnak csinálni. Pl. VFR Jesenicko, vagy ez: LKCM 2.0
Tőtike
Na, ami a lényeg: gyengébb konfiggal rendelkezőknek is iszonyt sok kellemes órát tud okozni még az FS9 :) -
#42623 Na skacok, ez a 09.14-es V4 egy nagy kalap fos. Hiányzik belőle egy rakás textúra. A slusszpoén, MAS most már az LD fájlok nélkül is belezakkan. Szóval Vologyának ajánlom, kevesebb vodkát kéne vedelni, mert ez egyre rosszabb. -
#42622 Te! Ez némelyik olyan real, hogy ha nincs a sisak, még a hajad is lobogott volna...:)
Mindig megfordul a fejembe, hogy vén marha létemre itt ülök egyedül a "Gépemben" kortyolom a kortyolni valót és taposom a pedált és döntöm a gépet és leizzadok egy-egy meredekebb land után!
Ez a Pipishegy nálam is konstans örökzöld! -
#42621 Más: Van ez a faszányos kis VFR göbzi. freetrack feldob, Somlói Juhfark kortyol :D, fárasztó nap után persze, család lepihen, egyebek, hát tudjátok, hogy is van ez :)
Agy kikapcsol, pihen... Eredmény, (tegnapi röppenés):
A világ legjobb VFR szkenáriója :) -
#42620 Ez ni... angélus, sorry :) -
#42619 na hurrá.. a legfrissebb 4-es csomaggal kifagy.. nyavalya törjön beléje -
#42618 A Sweet FX az mi?