MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

thx, de ha a pálya változik akkor a sid/star is tehát a flight plan már modosul, ezért akkor nem érdemes megadni az fsc-ben, hacsak meg nem nézem elõre a neten az idõjárást
ismeri valaki a radar contact-ot? van jobb választás atc simulálásához?
Hypo
idezet a vacchun oldalarol

Hypo
bocsi nem ertem teljesen a kerdest. A Sid STARR ok nem szoktak valtozni annyira, max ha bevezetnek uj eljarast mert a forgalom nagysaga megkoveteli, vagy zajvedelem miatt.

Az idojaras az csak a palyairanyt hatarozza meg ilyenkor, es ugye mindegyik palyanak megvan a maga eljarasa, plusz meg az is hogy melyik kilepopontra akarsz menni.

Közelkörzeti eljárások (2008.05.08.)

Érkezési eljárások:

31-es pálya esetén nincs érdemi változás. Maradtak a következõ transitionok:

31L: ABONY3L, ANEXA3L, JBR3L, RUTOL3L, VEBOS3L
31R: ABONY3R, ANEXA3R, JBR3R, RUTOL3R, VEBOS3R

13-as pálya esetén 4 új eljárás várható: ANEXA1B, ANEXA1J, VEBOS1B, VEBOS1J (a 'B' és 'J' a bal és jobb pályát jelöli). Ezek valamivel rövidebbek, mint a 1L és 1R eljárások; két pont, a BP421 és a BP420 hiányzik belõlük. Megmaradtak a 1R és 1L érkezések is, de a 1J és 1B mostantól az alapértelmezett transition ANEXA és VEBOS pontokra!

13L: ABONY1L, ANEXA1B, (ANEXA1L), JBR1L, RUTOL1L, VEBOS1B, (VEBOS1L)
13R: ABONY1R, ANEXA1J, (ANEXA1R), JBR1R, RUTOL1R, VEBOS1J, (VEBOS1R)

Indulási eljárások:

BAKOT helyett GILEP néven szerepel majd a kísértetiesen hasonló vonalvezetésû eljárás, ugyanis GILEP lesz az országunkat nyugati irányban elhagyó járatok kilépõpontja (BAKOT helyett). TORNO csak a bécsi (és Pozsonyba repülõ😉 gépek számára lesz fenntartva. A régi-új NALAG pontra nem lesznek repülési tervek kidolgozva, ez a pont csak akkor lép életbe, ha a TMA-tól keletre esõ katonai légerek aktivitása miatt szükégessé válik, azaz NORAH ponton keresztül nem tudják a gépek elhagyni a TMA-t.

13-as pálya esetén a várható indulási eljárások a következõk.

13L: BADOV1D, ERLOS1D, GILEP1D, LITKU1D, NALAG1D, NORAH1D, PUSTA1D, TORNO1D
13R: BADOV1D, ERLOS1D, GILEP3D, LITKU1D, NALAG1D, NORAH1D, PUSTA1D, TORNO1D

31-es pálya esetén a rendszer változatlan maradt, tényleg csak a BAKOT=GILEP formulát kell követni. GILEP3D azoknak a nyugati irányba repülõ sugárhajtású (jet) gépeknek lesz az eljárása, akik nem Bécsbe repülnek. GILEP3X SID-t kapják a nem Bécsbe, de nyugati desztinációra repülõ turboprop gépek. NALAG3D és NALAG3X eljárások csak katonai aktivitás mellett használatosak (VATSIM-en nem gyakori). LITKU3X és NALAG3X csak abban az esetben használatosak, ha a adott repülõgép nem tudja teljesíteni a minimális szükséges magasságot ahhoz, hogy elkerülje Dunakeszi eseti koordinált légterét. TORNO3D továbbra sem adható ki, TORNO3S a Bécsbe tartó sugárhajtású (jet) gépeknek, míg a TORNO3X a Bécsbe tartó turboprop gépeknek lesz az indulási eljárása.

31L: BADOV3D, ERLOS3D, GILEP3D, GILEP3X, LITKU3D, LITKU3X, (NALAG3D, NALAG3X), NORAH3D, PUSTA3D, (TORNO3D), TORNO3S, TORNO3X
31R: BADOV3D, ERLOS3D, GILEP3D, GILEP3X, LITKU3D, LITKU3X, (NALAG3D, NALAG3X), NORAH3D, PUSTA3D, (TORNO3D), TORNO3S, TORNO3X

amugy nyilván van valami default eljárások+pálya, hogy pl.:romából érkezõ/induló gépek ugyanazt használják mindig, de milyen esetekben módosítják ezt, van valami hivatalos szabály, hogy +hány csomós szélnél módosul a buli?
Hypo
az utvonalat meg tudod tervezni a fel es leszallo palyat es a sid start meg miutan a palyairanyt tudod, de ha online repulsz valos iranyitokkal akkor ugy is ok vektoralnak.

Ha valos idojarasal repulsz akkor nezz korul az indulasi repter es kornyeken es a cel repteren milyen idok vannak akkor nagy valoszinuseggel tudod melyk palyaraol szalsz fel es le, igy mar az ahhoz tartozo sid starokat is tudod. Aztan megnezed az indulasi es cel repter eljarasait melyik kilepontrol hova. es akkor naygjabol osszeall a kep,

jah vágom én, de egy utvanaltervezésrõl van szó, ami elvileg repülés elõtt történik, avagy fs betöltése elõtt, akkor elõször csak halgatozzak utánna tervezzem meg és importáljam az fs-be majd a rc-be?
és mi van a starokkal?😄 (most nem a magyar "celebekre" gondolok
ha már megvan az utvonál és azt repülöm akkor nem tudom módosítani a flightplan-t az aktuális star-al és az rc is borul
Hypo
ATIST javaslom meghallgatni repules elott, aztan mar tudod is a palyairanyt,( es ebbol adodoan azt is melyik sid et kene hasznalni) esetleges notamok olvasasa se art bar itt az nem olyan jelentosegu,

egy dolog nem teljesen világos, eddig még csak offline próbálgattam a szárnyaimat és ott a lehetõ legrealisztukusabban próbálkozok, ezért már régebben beszereztem a flightsim commandert és a radar contact-ot, megtervezem az útvonalat fsc-el, természetesen friss navdatával, de viszont hogyha a radar contactal azt szeretném, hogy mindenen végig navigáljon akkor az fsc-ben illene megadni mindent pontosan sid, star parking position, stb..
na már most ha jól tudom akkor az indulási/érkezési eljárás és a pálya mindig az adott idõjárástól függ. akkor meg, mit írjak az fsc-be.
Kérdezem a nagyokat, hogy hogy szokták csinálni, vagy a való életben, hogy mûxik ez? idõjárástól függ, vagy csak szélsõséges esetekben? tehát mondjuk 5 csomós szélben is változik a pálya? és az eljárások mitõl függenek? honnan, hová és akkor mindig ugyanaz az eljárás, vagy idõjárás is komolyan befolyásolja?
Hypo
ha mar egy product akkor leglabb ne zsirpapirba csomagolnak, a screenshotok egy kalap gepzsir😊

Clidey
Én mindent megtettem hogy elkerüljem, próbáltam hadakozni, harcolni ellene, ám Zacsi egy sunyi cselt bevetve roppant galád módon e-mailbe átküldött két képet errõl a "szinörirõl".
.
.
.
.
Most jövök a baleseti sebészetrõl mert beleégett a retinámba mikor megláttam. Azt mondta a doki maradandó károsodást szenvedtem, jó eséllyel pályázhatok a leszázalékolásra.
.
.
Kösszépen Zacsi ba+!!! <#gunyos1><#boxer><#duhos2><#bdead><#schmoll2>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

elvileg írja a readme, hogy szükség van 1-2 file-ra az avsim-rõl és csak úgy teljes a scenery, de ebbe nem mentem bele egyenlõre
pateszi
Hali,
Csak este tudtam megnézni FS-ben. Nálam valahogy nem jelent meg a reptér minden részletében kidolgozottan.

Kedves készítõ,
Köszönet a sceneryért, de tekinthetjük úgy, hogy ez még csak egy elsõ (béta) változata egy készülõ Debrecen reptérnek?

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Hypo
Huha pedig en mar alig varom hogy vegre legyen Aerosoft - Hungary VFR meg Hungary Airports, szoval hajra, de ezen a linken haaat viszont egy elonye van, freeware😊

Papirzacsi
Arról mindent mernék mondani, csak ígéretest nem. Már a képek is kritikán aluliak, nem hogy amit látunk rajta. De a kegyelemdöfést a honlap adta meg, azon is ez a kép, ami a kötkezõ címet viselhetné: Ha már a szart nem lehet eltakarni, mert olyan büdös, akkor legalább ragyogjon.<#idiota><#banplz>

Persze ízlések és pofonok, de a jóízlés megörzése érdekében, én inkább nem tölteném le. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

alert
Az extended terrain textures opciót kapcsold be. Amúgy az elhomályosodás ezután is megmarad, csak betölti a távoli textúrákat is, nem lesz éles kontúr a közel és a távol között. Ha teljesen meg akarod szûntetni az elhomályosodást, akkor azt 2GB gyors memóriával, core2 processzorral és egy jó videókarival tudod elérni. Nagy kiterjedésû fotorealisztikus scenery-k esetében viszont ez sem teljes megoldás, mert rengeteg memória és proci kell neki. Az FS9.CFG-ben a texture bandwidth-et érdemes 400-ra állítani, ez javít valamit.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Huuuh,nagyból értem és köszönöm...elvileg már sikerült is sok dolgot beállítanom a segítségeddel...,azért még van mit próbálgatnom.Köszönöm még 1-szer
nos az active sky éppen ezt csinálja, beállítod, hogy milyen felhõzetet szeretnél, de láthotod, hogy több típus van, és ha online módban vagy akkor a repcsidhez képest a legközelebbi és a legfrisebb idõjárás adatokat szedi le a netrõl és a beállított felhözetekbõl összeállítja neked a felhözetet, most ne azt várd el, hogyha kinézel az ablakon akkor ugyanaz legyen a játékban is, mert a legközelebbi és a legfrissebrõl van szó.
tehát ez a program az adott területre, a legfrisebb idõjárást generálja, a felhõzet színét, formáját, az égbolt színét, nap, stb... pedig te tudod magadnak beállítani, és a program azokból dolgozik, ha te sötétebb eget álltottál be akkor azzal dolgozik a program.
az idõjárási adatok nagyon sok mindent meghatároznak, mennyi csapadék, hömérséklet, látótávolság, szél, milyen magasan a felhözet, milyen sûrûségben, stb...de mind te grafikai beállításaiddal, amit az active sky graphics-nál álitottál be.
Köszi,közben megtaláltam az active sky felhözetét...esetleg nincs olyan ami online leszedi az adott helység felhözetét...pl én hiába állitok be bármilyen felhöt ,ha a valos helyzetben nem az van..
msnezni, most nem tudok, munkába vagyok, de ha az active sky default beállításokkal fut, akkor az fs-be tök mind1, hogy mi van beállítva mert felülbírálja és átállítja az idõjárást, amugy akkor az fs átáll user defined-ra, csak éppen az active sky állítja be nem a user😊
érdemes kiválasztani az active sky graphics-nál a kívánt felhõzetet, mert szebb mint a default fs és realisztikusabb, amugy ha valamenyire beszélsz angolul akkor az active sky-hoz mellékelt doksi elég jól elmagyarázza mit miért
pl az fsen belül milyen idöjárást kell választani,hogy azt töltse be amit az active sky?
Köszönöm,tudnál segiteni msnen esetleg?Mert akkor fel is telepiteném ujra,mert mindig letörlöm mert nem tudom beállitani...
thx az infót este én is lecsekkolom
ha az fs-fut és az active sky online módban van akkor letölti a legfrissebb idõjárást arra a területre ahol tartózkodik a repcsid és automatikusan legenerálja az fs-be az idõjárást, persze ez a default beállításokra vonatkozik
Tudna valaki segíteni active sky beállításában,telepítésében....az active skyban pl elõre meg kell adni mindig az útvonalat merre repülök,vagy ugyan ugy lehet,mint belépek az fs2004be és ott kiválasztom a reál idöjárást...,vagy pl mit kell kiválasztanom,ha az active sky telepitve van...melyik idöjárási lehetöséget az fsben.Köszönöm elöre is.
pateszi

Bocsánat a hibás link miatt, itt a jó:
Debrecen scenery

pateszi
Sziasztok,

A napokban jelent meg az avsimen a LOWL_BDA_FS2004_V1.1 scenery, Linz repterét tartalmazza. Érdemes megnézni, szerintem nagyon igényes, jól sikerült kiegészítõ. Külön ajánlanám kezdõ scenery készítõknek, sok érdekes megoldást tartalmaz, amiket még nem láttam más kiegekben. LOWL_BDA_FS2004_V1.1 scenery

Megjelent egy új Debrecen reptér scenery is, még nem láttam, de ígéretesnek tûnik:Debrecen

polluxware
sirályos😊 köszi!

Papirzacsi
Az NDB-nek általában 2 betûs kódja van (pár kivételtõl eltekintve), a VOR-nak mindig 3 betûs kódja van (nem tudok kivételt), a reptereknek 4 betûs kódja van (van kivétel de csak a nagyon kis reptereknél), az intersectionnek 5 karakteres kódja van(szintén nem ismerek kivételt).
Ebbõl kiindulva amit te láttál az a szegedi repér.<#idiota>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

hát javitsatok ki de asszem h bemész a menübe (alt?) world-->map, és ott megkeresed a bizonyos négybetûs(?) vor-t és rákattintasz kettõt és kiadja a frekit meg a course-t
polluxware
Hogy tudom azt beállítani hogy 4db nézet fajtábol a tower view eltünjön, és esetleg megcserélni a sorrendet?

F1view használok.. (AC2004 nem jön be..)

+még1 kérdés

Van ez a VOR to VOR rádiós navigálás.. a mûködése az ok, fogom, amolyan TACAN repülés mint Falcon-ban , fûszerezve némi ILS jellegû megközelítési pontosítással, de hogy tudom meg hogy példul Szeged környékén lévõ adó állomásnak mi a freqije? GPS-n nem látok erre infót csak 4betût ált. az adó mellett. Valaki tudja a választ?

Videokari miatt van. Nvidianal gyakran elõfordul Élvonalsimitási gondok. Olvass vissza vannak megoldások!
Üdv,
leonforce
Megvettem a Flight1-tol a Ground Environment kiegeszitot(meg a Flight Environmentet is,ettol nem vagyok elragadtatva)..
Fantasztikusan feljavitja a texturakat..4000ft felett tenyleg mintha legifelveteleket neznek...(kar hogy a foldkozelben nem valtozott semmi..leszallasnal maradtak a nagymeretu pixelek..)
Egy kerdes.: miert van az hogy egyes texturaövezetek homalyosabban jelennek meg egy ideig,aztan ha kozeledek kielesedik a kep..??
(ilyen teglaalap szeru nagy homalyos foltok a texturan..eles hatarvonallal..aztan eles lesz a kep ahogy kozeledek,vagy nezetet valtok,aztan ha elrepultem felette behomalyosodik megint..)
Mar a kiegek hasznalata elott,az alap FS2004-nel is igy volt....
RAM problema lehet..?(pedig 2Gb King-Max van..)
Ha vki tudja a megoldast...???

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
megjottek a manualok(ki is derult h a biztositek tablan at kel kapcsolni nehany aramkort..mondjuk azt meg mindig nem tudom hogy az autopilot-nal hogy valtoztatom a magassagot..)

Seven-Four-Seven--Heavy

Hali, valki eltudja magyarázni nekem, hogy mi értelem van regisztrálni az fsuipc-t vagy a widefs-t?
milyen elõnyökkel járhat? megéri az árát?
polluxware
Hogy tudom azt beállítani hogy 4db nézet fajtábol a tower view eltünjön, és esetleg megcserélni a sorrendet?

F1view használok.. (AC2004 nem jön be..)

HAMIC
Mondom MOTOROS. Babetta. 😉))))

Mióta az FS Nav fejlesztését leállították ez az alap nav szoft. Minden benne van, és ez is tudja vezetni a gépet, de csak "LNAV"-ot tud.

Egyébként az FSC ugyanazt a formátumot használja mint az FS.

alert
Írd meg nekik e-mail-ben, hogy kimaradt a manual és el fogják küldeni. Általában segítõkészek a fejlesztõk. Viszont kérni fogják a vásárlás adatait.

Flightplan menü Save as, és a megfelelõ formátum kipipálandó.

alert
Errõl már sokszor beszéltünk. Vox atc, radar contact, stb. Olvasgass vissza.

alert
Szeva! Tudsz valamilyen nyelven programozni azok közül, amit támogat az FSUIPC? Mert azért bõven kell alap ahhoz, hogy az FSUIPC-t tudd kezelni. Ha meg így van, akkor az SDK lényegét bõven meg kell értened az ott publikált példa kódokból akkor is, ha angolul nem beszélsz semmit. Visual Basic 6-ban tudok segíteni.

Üdv!

Kérdezném, hogy az FSCommanderrel tervezett útvonalat lehet-e exportálni az FS- be?

Ha igen, Hogyan.

Kösz

leonforce
Haliho!
Nincs valakinek veletlenul B-707-hez manualja vagy kezelesi utmutato..?
Vettem egyet online,de "elfelejtettek" beletenni manualt..(a mappaban ahol ez van:"manuals"csak 3 szep szines bit.map kep diszeleg..!)
Annyi benne a kutyu,meg akarmi hogy megvagyok love pl.az autopilot hasznalataval..igaz jobban tetszik mint a sok glass cockpit-es repcsi(azoknal siman megy a dolog)..
(van egy olyan problemam mikor azt hiszem sikerul bekapcsolnom az autopilotot,beloni a frekiket a navigaciohoz par perc utan kikapcsol az egesz es se navigacio,se semmi...talan be kell kapcsolni vmi generatort..?)
Ebben kernem a segitsegeteket..!

Seven-Four-Seven--Heavy

krisztian005
Köszönöm a válaszokat, esetleg valami jobb ATC-t tudtok mint ami van az FS-ben lentebb irtam hogy én a Pro Flight Emulator találtam és az lehet hogy jó de bonyolultnak tünt a használata, próbálta már valaki? vagy tudtok mást ami jó?

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy próbálkozott-e már valaki közületek programot fejleszteni az fs-hez?? Konkrétan FSUIPC-n keresztüli kommunikációra gondolok. Lenne egy problémám amire nem találtam jó megoldást, ezért arra gondoltam megpróbálom magam megoldani. Mivel elég gyenge vagyok angolból az FSUIPC SDK-ja kicsit kemény olvasmány lenne. Szóval ha valakinek már van ilyen tapasztalata és szívesen segítene egy kezdõnek nagyon megköszönném.

Hypo
😊 jo olcso ppl mivel trabantal?

HAMIC
Saiteknél körülnéztem, de amennyiért összeraknék egy kis kákpitet inkább leteszem a motoros szakszót. 😄

exTrem
Hát ezért pénzt kidobni ...