MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Így a jelenlegi információk alapján azt tudom mondani hogy az a baj, hogy rossz.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Bocsáss meg, figyelmetlen voltam. Szóval az AIRAC010908.BGL fájlte egyszerûen be kell tenni az ADD-ON SCENERY könyvtárba és elindítani az FS-t. Nem kell semmit tallózni. Indításkor automatikusan beolvassa a frissített állományt. Azért betöltõdés után ki kell lépni a programból, sõt a számítógépet is újra kell indítani, hogy minden rendben legyen. Na ez most egy helyreigazítás akart lenni...
Nem látlak a "beszélõn" aktívnak.
Feri
Az ADDON SCENERY könyvtárba kell tenni, de az AIRAC010908 könyvtárral együtt és az FS-ben a SETTIN->ADDON SCENERY menüben kitallózni, hozzáadni, restart fs és kész! Remélem tudtam segíteni.
Kösz
És ezt a .bgl fájlt hová kell tenni? Melyik könyvtárba?
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
GA -val foleg bushflyingot nyomom ugy hogy alaskaban nem kell annyira ay a franya atc😊
Ez az egész téma akkor vetõdött fel bennem, amikor az FSBuilderrel terveztem egy LHBP-LFPG útvonalat. ATC-vel irányítva, /.pln fájl beadva/
teljesen más irányba vitt volna, mint amit a tervezõ kirajzolt.
Emlékszem, amikor az alap 737-el mentem és az FS saját tervezõjét használtam, csak a célreptér elõtt kb.2/3 utnál tért el a vonaltol a pályára való megközelítés miatt.
Igaza van tpst-nek: "A szimulátor akkor is szimulátor marad"
Amúgy létezik frissített ingyenes adatbázis, ami hozzáad több ezer INTERSECTION-t az FS adatbázisához és kiszedi a régieket, de ez csak az intersection-ökkel foglalkozik és csak a külön fájlban lévõkkel, a repterek környékével nem. Meg ha jól emlékszem talán csak Európa egy részéhez van.. A weboldal most nem jut eszembe.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Tessék leszedni az SDK-t, abban található a M**S** féle BGLCOMP nevû programocska. (exe + (emlékezetbõl) valami xml config file)
A config file-t (szövegfile, nótapaddal böngészhetõ) nézegetve össze lehet rakni, egy xml file-t, ami leirja az aktuális AIRAC-nak megfelelõ wp-kat. (de csak azokat, melyek _nem_ reptérhez kötõdnek). Ebbõl az xml file-ból lehet a bglcomp-al generálni egy bgl file-t, amit pl az addon scenery/scenery-be helyezve (és újrainditva) emlékeim szerint _felülirja(!)_ az FS saját (õsrégi) AIRAC-ját.
abelino
Nem tudom miért kell annyira ragaszkodni a szimulátorban a reális útvonal szimulálásához. A feeling attól még megmarad, ha nem pont a valós koordinátapontokat érinve jutunk el egyik reptérrõl a másikra. Legalábbis számomra az indulás és érkezés kivitelezése fontos, az, hogy merre repül kevésbé. (Természetesen azért türelmesen kivárom az útidõt, nincs gyorsítás a szimulátorban.)
A szimulátor akkor is szimulátor marad, ha az igazi koordináták alapján modellezi a repülést.
Az FS valahol tárol egy alap adatbázist, amit alapból valamikor beletettek. Ezek szerint az lehet, hogy frissül, de lehet hogy nem. Na már most, hol lehet ez az alap adatbázis? Valószínüleg valamelyik könyvtárban, ahol koordináták vannak. Ha kiderítenénk, hogy ez hol van, akkor a friss way pontok koordinátáira át lehetne írni.
Ez részemrõl csak elmélkedés. De hátha..
Úgy látom, hogy az FSBuild csinál .pln és .rte fájlt is.
"...Azt nem értem, hogy ezt vagy bármilyen más útvonaltervezõ által tervezett útvonalat hogyan akarsz beadagolni az FS ATC-jének, hisz az elavult és nem ismeri az új pontokat....."
Szerinted az FS ATC-je valójában nem is ez a .pln szerint ad utasítást?
Czakó
Azt szeretném kérdezni, hogy van -e mód a Joystick POV Hat ( "nézelõdö gomb" ) érzékenység állítására ? Picit szeretném gyorsabbra tenni.
Van -e a cfg-ben valami sor erre ?
azért segített ez a szösszenet, sokat kell még tanulni
Amúgy ha elõfizetsz az rsfinder fizetõs részére, akkor tud exportálni PMDG, LEVEL-D meg egy csomó más FMC formátumba is, amit letölthetsz. Viszont vannak ingyenes cuccok is ehhez. IVAO-sok használták/ják. Ezek úgy mûködnek, hogy amikor kész a terv, akkor kijelölöd az egész oldalt, akkor nyomsz egy bill-t és a progi lekonvertálja neked a megfelelõ formátumba. Hogy hol találod passz, talán valaki, aki IVAO-n repked oda tudja adni. Viszont PLN-t ez sem tud, mert nem lenne értelme ugyebár.
A navaid az egy kifejezés bármilyen eszközre, amit navigációra használhatsz. Lehet egy intersection, vor, ndb, de akár egy világítótorony is vagy antenna is.
A low alt és a high alt útvonalakról annyit kell tudni, hogy minden országban pontosabban FIR-ben 2 nagy rétegre bontják a légteret az egyik az alacsony a másik pedig a magaslégtér. A low alt és a high alt-ban máshol mennek az útvonalak, más navaidok tartoznak hozzájuk (sokszor ugyanazok, de van sok különbözõ is, vagy ami egyikben van, a másikban nincs). Az, hogy egy adott repüléshez melyiket használják a valóságban, már egy kicsit bonyolultabb. Ott kezdõdik a dolog, hogy a low alt és high alt határa FIR-enként változik. Van olyan ország, ahol a low alt szektor a mellette lévõ országban már rég high alt magasságnak számít, ezeket figyelembe kell venni. Low alt és high alt útvonalak között van átjárás, de csak olyan pontokat, amelyik a low alt és high alt légtérhez is hozzátartozik. Ez a jeppesen enroute térképeken van jelölve. Hogy a repüléshez mit használsz, azt most nem részletezem, de függ a géptípustól (gazdaságosság), a célreptérõl, a köztes országok (inkább FIR-ek) elhelyezkedésétõl és azok low és high alt magasságaitól valamint szokásaiktól meg egy csomó mindentõl.
Az FS és az automata útvonaltervezõk igazából tök valótlanok, van egy adatbázisuk és generálnak valami útvonalat, ami többnyire megfelel egy 120-200 személyes modern utasszállító gépekhez (hangsúlyozom többnyire), azonban ez sem teljesen valós útvonal.
Ha valaki van olyan elvetemült fanatikus, hogy abszolút valós útvonalon szeretne repülni, annak friss AIRAC-ra, valamilyen kiegészítõ repcsire, mint pl a PMDG (tudja kezelni a friss AIRAC-ot), és egy jeppesen flight planning és a weight balance calculation könyvére van szüksége.
erre van jelentkezõ?
én azt nem értem a flightsim commander miért nem ezt az utvonalat dobja, mert õ megcsinálni a .pln-t és minden jó lenne.
hiszen irtam, hogy más utvonalakat adott nekem.
torno-gigor pedig az általad is dobbott netes utvonaltervezõ
Igen, ez a Hypo által javasolt tervezõ folyamatosan frissül. Jelenleg is már a 0810 es adatbázissal dolgozik. De ezt a frissítést a PMDG adatbázisában is el kell végezni. Ez a frissítés azonban fizetõs, vagy ....."illegális".
Örülök, hogy ez a téma elõkerült, mert nekem is sok gondot okoz, ha simán a FMC-vel akarok landolni. LHBP-vel semmi problema, ott a sidstars mûködik.
De Pl. csináltam egy LHBP-LFPG útvonalat, ahol a Stars-t is a FMC-re akartam bízni. De..., a tervezõ RLP belépési pontot adta meg, azonban ilyen pont nem szerepel a PMDG/Sidstars adatbázisában:
"TRANSITION BALOD FIX BALOD 10000 FIX SUBOX 10000 TRK 035 VECTORS
TRANSITION LORTA FIX LORTA 14000 SPEED 250 FIX D046Z 14000 FIX BUNOR 11000 SPEED 220 FIX PG501 TRK 269 VECTORS
TRANSITION MERUE FIX MERUE 9000 FIX PG507 FIX PG508 TRK 176 VECTORS
TRANSITION OMAKO FIX OMAKO 14000 FIX CLM SPEED 250 TRK 314 UNTIL 4.0 FROM FIX CLM FIX MOSUD FIX LARPO SPEED 220 FIX PG502 TRK 269 VECTORS
TRANSITION VELER FIX VELER 11000 SPEED 250 FIX BSN FIX LARPO SPEED 220 FIX PG502 TRK 269 VECTORS"
Így természetesen RLP-hez bármelyik belépési procedúrát választom, szakadás lesz. A térkép szerint az OMAKO lenne a logikus nyugat felõl jõve. De a másik néggyel is próbálkoztam, de egyik sem jön össze szakadás nélkül.
Természetesen össze lehet fûzni, de bosszant, hogy miért nem mûködnek együtt a programok.
Mert ha repülök és a belépési pont elõtt kapom meg a pályát és beakarom táplálni a FMC-be, kapok egy szakadt útvonalat, PAUSE, elkezdem összefoltozni az pontokat, majd landolok. Ez így hûlyeség, és bosszantó.
És érdekes, hogy visszafelé, LFPG-LhBP VEBOS belépési ponton, VEB3L-vel a ILS31L-re gyönyörûen pályára visz.
LHBP-LOWW
LHBP (0.0nm) -SID-> TORNO (31.9nm) -UY56-> GIGOR (67.3nm) -STAR->
LOWW (116.6nm)
Ugye ebben az van hogy torno fele, ez az austriaba repulo gepekre vonatkozott, de ez valtozott mar azota.
szoval az alap utvonalad ebbol kiindulva torno uy56 gigor a sid es star az ugye palya fuggo azt kozvetlenul repules elott tudod meg.
low alt-nál se csak vorokat, csak pusta és svr vor/dme adó is egyben
lhbp-loww esetén
érdekes, hogy itt
ezt az útvonalat kapom torno-gigor
viszont fsc-ben pedig low alt plan-nél pusta-svr-sopro
navaid plan-nél pedig:alamu-gigor-kumet
mindenhol ugyazzal az airac-al néztem meg, most akkor melyik a valós?
és mi a különbség: navaid, low alt, high alt között, mikor mivel szoktak tervezni?
mintha az fsc low alt-nál vor-okat használna, navaid-nél pedig csak intersection
nem értem, pedig azt gondolnám, hogy a navaid ugyanaz mint az fs plannerbe a vor to vor
Itt is lekérdezhetõk az idõjárás adatok, nem kell ehhez se külön program.
Ahogy ehhez se, aztán össze lehet vetni az activesky idõjárásával.
Aztán össze lehet vetni az AS idõjárásával, ami gyak ugyan ezeket a metarokat használja (néha 1-2 óra késéssel, de nem jellemzõ).
Az Avsim-rõl töltsd le a "Metarlive" programot. Nem is progi, egy DLL-t kell a Modules-be betenni. Az indulási reptérrõl lekérdezheted bármelyik reptér aktuális idõjárás adatait. Én ezt szoktam használni. A többit lsd. a Readme-ben.
problémám a következõ lenne belépek az fsbe indítom az AES-t és kapok 1 hibaüzenetet "AES fatal error 4711" tudna valaki erre megoldást esetleg volt már olyan aki találkozott vele? Fórumon néztem volt még 1 illetõ akinek ez volt a baja. Írtam levelet de még nem válaszoltak.. elõre is köszönöm
jó repülést
de a kettõ ugylátszik nem fér össze, mivel ha elõre berakom a plan-be a pályát akkor elüthet az adott weather-tõl, ha meg nem adom meg akkor a rc nem irányít hanem választást nyújt😄
te milyen atc progit használsz? vagy te csak online nyomod?
driver cleaner stb...
a Catalyst Control Center-t nem tudom megnyitni mert akarmelyik verziot toltottem le ezt irja ki ha meg akarom nyitni..: "..command line interface encountered a problem and need to close.."
amit a kari telepitoje melle kaptam annal is..😞
vmi fileban elmentette ezt es hiaba csereltem azota a kartyat,a software-t nem tudom beallitani a kartya parametereit..
vmi otlet..??
Seven-Four-Seven--Heavy