MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bögyörő
Olvasgattam a korábbi hozzászólásokat és az eggyik linknél ezt a panelt láttam ami nagyon megtetszett és szivesen is áldoznék rá ha nem több évi fizetésem vona, de sajnos ílyen árak mellett még csak nem is tervezhetem hogy egyszer talán öszegyülik a rávaló, de annyira megtetszett hogy nem birom kiverni a fejembõl. Most azon gondolkodok hogy az építése mennyire megoldható, elektronikához kicsit értek, fa fúrás faragás is megyeget, programozást is elkezdtem tanulni csak sajnos anyira eggyikhez sem értek hogy csak úgy belevágjak. Valaki már csinált hasonlót? Tudnátok irni ezzel kapcsolatba mert nem sok elképzelésem van hogy hogy is müködhet, gondolom nem olyan mint egy joystick hogy bedugjuk az usb-be és müxik. de ennyi kapcsolónak müszernek hogy adja át a számítógép az adatokat el nem tudom képzelni. Gondolom már vannak akik csináltak hasonlót amihez már tervek, driverek stb. kész én igazából csak egy ilyen másolására gondoltam, nem egy teljesen saját projetre. Boeing-ekhez már találtam a neten leirásokat, de az nekem túl nagy falat. Egy ilyen Cessna panel is épp elég nagy válalkozás volna de ilyenrõl részletesebb leirást nem találtam. Esetleg ha valaki már próbálkozott milyen tapasztalatai vannak és kb mennyi idõ és pénz kell hozzá. Most még annyira keveset tudok hogy még nem is dontöttem el belevágjak vagy ne.

Miért kell mindenképpen force feedbackes joystick? Szerintem jobban jársz egy kormánnyal fõleg, hogy FS-hez kell. Tény, hogy drágább, de szerintem megéri. Pl. Saitek pro flight vagy CH eezek még elérhetõ kategóriában vannak.

http://www.chproducts.com/retail/index.html
http://www.saitek.com/uk/prod/proflight.htm

CTRL-S volt kösz a segítséget, így már azért sokkal használhatóbb lett. FSX-hez most lett csak olyan gépem amivel érdemes neki állni, ahhoz kersek egy értelmes pmdg alternatívát, de egyenlõre az ariane nem igazán gyõzött meg.

Szia,nekem egy Genius Max Fighterem van force feedback-es, épp azért vettem annak idején mert olcsó volt és force feedback-es, de megbántam és már gyüjtök egy másikra. Nem biztos hogy minden force feedback-es joy rossz de amit én próbáltam azok közül egy se tetszett, igaz mind az olcsóbb kategoriából volt. A problémám pontosan az velük hogy nem adják azt az érzést mintha ténleg irányítanál valamit egyszerüen csak rezegnek mintha görcsöt kaptak volna.ugyan ez volt a tapasztalatom autós kormányoknál ott is csak rezgett, de nemrég kipróbáltam eggyet ami nagyon bejött, annál lehetett érezni hogy jobról vagy balról koccantam ha gyorsan mentem nehezebben tudtam fordítni a kormányt stb. Szóval azt akarom mondani hogy ha csak egy sima rezgõ kar amire sajnos szintén azt mondják hogy force feedback, akkor az nem ér semmit, én ki is kapcsoltam a rezgést az enyémnél, de ha valóban force feedback-es akkor az nagyban növelheti az élményt, sajnos én joysticknél még csak rezgõkkel találkoztam igazi force feddbackessel még nem.

sziasztok!

közben nézelõdtem a neten joystick ügyben és force feedback-est találtam Saitecben és Logitechben.
de azért várom, ha valakinek van tapasztalata ez ügyben a #13092. sz. hozzászólásban leírtakkal kapcs.
elolvastam a fenti javasolt linket is, ami nagyon hasznos, de pont errõl nincs info.
köszi
alert
Amúgy most jut eszembe, hogy FSX-ben addon nélkül is lehet mozogni, mert gyakorlatilag van egy beépített "active camerája". Ez nem az ariane-re értendõ, hanem minden FSX-es gépre.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Mozgásra nincs lehetõség, de minden panelt elérhetsz, mert vannak elõre definiált nézõpontok. Ctrl+S ha jól emlékszem feldob egy menüt és ott lehet választani. NGX-et egyelõre nem érdemes számításba venni, mert nem az a következõ PMDG fejlesztés. Gyakorlatilag még sehol sem tart a project bármit is olvastál róla.

#13085-re valaki? Vagy senki nem próbálta ariane 737-et? FSX-re is ki akartam próbálni, de amit eddig tapasztaltam inkább megvárom pmdg NGX-et, ott talán meghagyják a 2d cockpit-et is.

w77d
az alap extra 300-as szerintem nagyon rossz repmodellel rendelkezik.... egyszerûen a legbonyolultabb trükköt is simán megcsinálja még egy 6 éves kissrác is...

Nem tud valaki szépen kidolgozott SUKHOI SU-26 típusú mürepülõgépet fs2004-hez én találtam ezt de ez csak fsx-hez jó, valaki megtudná mondani mennyire van jól lemodellezve az extra300 az fs2004-ben? fõleg a repülési tulajdonságai érdekelnel hogy mennyire élethü, meg lehet vele csinálni mindazt amit a valóságban, multiban (egyenlõre LAN-on) lehet jól kötelékben repülni? Van pár haverom és azon agyalunk hogy megpróbálnánk egy virtuális mürepülõcsapatot csinálni, de elõtte jó volna tudni ez mennyire kivitelezhetõ, valósághü a fs2004-ben. Esetleg tudtod ajánlani valami más mürepülõgépet fs2004-hez, olyan érdekelne aminek minnél valósághûbb a repülési tulajdonságai, van 3d fülkéje, széplegyen és ami csak lehet animált legyen rajta, azt szeretnénk hogy minnel realisztikusabb legyen, de jól is nézzek ki, ingyenes és fizetõs is érdekel.

CptSAB
Bytokban is jó.. 😄 Köszönök mindenkinek minden segítséget. A 60 megás és a 400 megás is érdekel. Hely van a vinyón. Természetesen a széthajtogathatót is megveszem mindenképpen. Földmérõ mûszeres voltam vmikor, részt vettem hazai települések digitalizálásában, szóval én térképmániás vagyok. Szeretem megfogni a térképet, kihajtani. Az elõzõ autóstérképem szétesett már, most vettem helyette egy újjat. Párom kérdezte, hogy minek, amikor ott a net, kinyomtathatóak.. mondtam neki, én szeretem az autóban is ott tudni a teljes térképet.. FS-ben is minden utasszállítós repülésnél rakás sid/star mapp, útvonal térkép, kitöltött flightplan és navigációs lista..Sajna a nyomtatónk már nem a régi, képeket nyomtatni nem érdemes vele, mert a fej elhasználódott.
A link jó lenne, mert engem is érdekel.
alert
Én bescanneltem egyben ha érdekel. 200dpi-ben van jelenleg, ami szinte bármihez elég. Csináltam egy igen részletes változatot is (17ezer x 13ezer pixel), de az 400 mega.

A VFR térkép széthajtogathatóan kell vagy byteokban is jó?
Mert az utóbbihoz (2007-es kiadás, cca. 60 mega, 22 db nagyon jó minõségû jpg) tudok linket adni elvileg.
Pateszi!
Próbálok privátot küldeni neked, de mindig azt írja a ki a végén, hogy nem regisztrált felhasználónak nem küldhetek.
Van más elérhetõséged?
sziasztok!

új vagyok a témában, de azt hiszem beleszerettem... emiatt:
- gépem újítását tervezem, hallottam, hogy az FS inkább proci, mintsem grafikus vezérlõ igényes program, ez igaz, vagy azért ne vegyek nagyon ratyi grafikus kártyát? van esetleg FS preferred?...
- joystick-et is vennék és néztem a force-feedback-eseket, próbálni nem tudtam sehol, ezért kérdezem, hogy valóban sokat dob a szimuláció valóságérzetén? nem mennek hamar tönkre? és persze milyen márkát érdemes? (eddig Logitech-et hallottam mindenki szájából, mint joy)

aztán lesz valószínû sok-sok egyéb kérdésem, de azt hiszem, elõbb még tanulok, mert Ti már bõven nem olyan szinten ûzitek ezt, mint én most állok (kezdek), még fel kell nõnöm, sokat gyakorolnom...

elõre is köszönöm a válaszokat!
L Viper
Köszönöm.
FS2004-hez a v130-as kell.

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

L Viper
Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy az FS 2004-hez melyik verziószámú a legutolsó Budapest City scenery.
Jelenleg a LAGO BP-t használom (2003-as kiadás), szeretnék ettõl újabbat.

Láttam olyat, hogy Aerosoft-Budapest 2007 v1.40 FSX, csak azt nem tudom, hogy ami ebben a csomagban van 2004-hez kieg, az milyen verziószámot takar. Nekem elég lenne külön az FS 2004-es is.
w77d
nálam is ilyen és semmi sem segített...

leonforce
szeva..!
errol van szo..a gep orra alatt huzodo vonal ami elvalasztja az eles es homalyos texturat..ezen a kepen latszik..:
http://www.flightsimworld.com/gallery/displayimage.php?album=4&pos=1555
pls.segitsetek..!
vmi beallitas pl. a CFG-file-ban..?
koszi..!

Seven-Four-Seven--Heavy

CptSAB
Mindenképpen megérdeklõdöm, hogy mikor kerül ki a netre a letölthetõ munka. Ugyanis ez még csak egy szelet, a Magyarországot feldolgozó vízrajz, vasút, út és település landclassból. Laci bácsi ezerrel dolgozik rajtuk. Mondjuk azt bétatesztelõje vagyok.. 😄 Viszont érdemes jelezni, hogy készül. Mióta a drágalátos oldalam megnyikkant, azóta itt a fórumon ejtem el a morzsákat. Van egy másik oldal is, amit csak tesztelésre használok, emiatt ismeretlen mindenki elõtt, így lehet oda költöznek az eddigi leírások.
Sziasztok!

Ariane 737-esben tudja valaki estleg, hogy alapból van e mód mozgásra VC-ben (f1 view stb. addon nélkûl), pl. bill kombináció overhead panelhez.. Eddig pmdg-t használtam, de ott shift+számok, itt 2d cockpit sincs.

Papirzacsi
Letöltõs verzióban szemléletesebb lenne. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

CptSAB

CptSAB
Átesett a Magyarország Vízrajza kieg is a repüljük körbe hazánkat akción. Nos.. nagyon jóóóó! Viszont most tünik csak fel, mennyire hiányos az FS egész vízrajza itt Közép-Európában! Romániában a Duna-delta kivételével, nincs mit látni. Vannak folyómedrek, de lehet azok is csak az FSGlobal meshnek köszönhetõek. Szlovákia sem tobzódik a vizekben. A délszláv államok úgy fest az Adria kivételével, szintúgy eléggé ki vannak szomjazva. Nyugati szomszédunknál az Alpok között van pár csermely, de siralmas az egész. Szóval.. oltári ratyi az egész!
CptSAB
😊 Rendicsek.. Azokat a gépeket kihagyom, amelyeknél közremûködtél. Zlin-142, Zlin-43, Zlin 526 stb.. gyanítom, azoknál, amit tudtatok, megtettetek annak idején. Csak olyan masinák lesznek a listán, amelyekhez van FS verzió. Ultralight gépek, vitorlázók (oda meg amúgy is Condor..), nagy gépek, katonai gépek nem lesznek még véletlen sem. Próbálom majd így laikusként is, értelmesen összeírni, mire vagyok kíváncsi. 😄
Amúgy pedig mindenki, aki a valós életben repül, az szerintem az általa ismert gép FS változatáról írhatna. Persze az köztudott, nincs két egyforma gép a valóságban.
Clidey
Típusom egyelõre csak Z-142-re van, valamikor a közeljövõben lesz még egy C-172 meg egy Z-43 is. De persze ezeken kívül nagyonsokféle géptípussal szeltem már az eget a valaha is látott legrealisztikusabb Budapest-scenery felett. 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
Virtumondét ne szívjon a gép.. sikeresen túl vagyok egy winxp reinstallon. Hála a magasságos trójainak..
Igazából, nem értem, ha a térképet nem ismeri, a rádiót sem használja, akkor hogyan várja el, hogy valaki összekanalazza a gép roncsait?
Köke a Morane/Socata Rallye dolgokat. Szerintem fogsz majd kapni tõlem Clidey egy kis kiváncsi ûrlapot, mert engem oltárian érdekel, hogy az általad ismert és repült gépek milyen paraméterekkel bírnak. Majd úgy hozom össze, hogy sokat ne kelljen vele pepecselned.
Magyarország Jeppesen/VFR térképet a Maracskó féle pilótshopon kívûl tud valaki ajánlani, ahol esetleg olcsóbb. Ha nincs akkor sem gond, mert decemberre már kinéztem a saját karácsonyi ajándékomat. Egy 3DSMax tanfolyam, meg a VFR mapp.. a kettõnek pedig összefüggése van a jövõben, úgy kb. 2010-ig bezárólag. 😄
Clidey
Így igaz...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
es ezek a friss pilotak tapasztalat nelkul vagnak bele utakba, radiozas nuku terkepet nem is ismerik

Clidey
Igen repültem. És hát nem voltam hanyattesve tõle. Valahogy nem gyõzött meg...szerintem nem egy jó konstrukció. A gazdája is örömtáncot járt, mire két év leforgása alatt nagynehezen el bírta adni. 😄
Talán nem véletlen hogy a lengyelek is befürödtek a licenszével (Koliber néven gyártották). Találni a neten csomó képet, ott állnak hegyekbe náluk is a hangárba.
Olyan tipikus francia cucc...olyan mint a Socata. Na az se tetszik. 😄

Az SLE-t ismerem. Az az a citromsárga ha jól emlékszem. Annak idején még Budaörsön állomásozott. Nem egy újkeletû bringa, régóta honos már nálunk. Ha 70ért árulják, minimum nagyjavítás után kell hogy legyen, meg fullra felmûszerezve... 😄

Repülõgépet manapság tényleg nem lehet fenntartani egy átlagember számára - legalábbis szerintem. Én is csak bérlem amikor repülni szeretnék.

Valóban felhígult mára a repülõs társadalom. Én személy szerint is ismerek pár olyan emberkét akik nem a repülés iránti szeretetbõl csinálja/csinálta a PPL-t, hanem mert milyen jól hangzik egy baráti társaságban hogy "én ám pilóta vagyok!"... De ennek ellenére a pilótaiskolák rendületlenül képzik ezeket az embereket is - nemritkán 60-70 repült órából 😄 -, hisz õk is csak pénzbõl élnek...fenn kell tartaniuk magukat valahogy. Majd hülyék lesznek azt mondani hogy "Öreg, húzz innen, belõled az életben nem lesz pilóta!", amíg fizet a kuncsaft mint a katonatiszt. Régen bezzeg az ilyen embereket elhajtották mint az U-szöget...

CptSAB
Nem bizony. Nehéz lenne. Amerika más dolog. Az ilyen benzinfaló dolgok ott elég olcsók. Haverom báttya sokat mesélt a kinti világról. Ott sem kánaán az élet, de amihez benzin kell, az még a kisembernek is elérhetõ. Ott lehet a legolcsóbban gépet is venni. Persze ki is repülik a lelkét a madárkáknak..
Hypo
Hat azert azt nem hiszem hogy egy atlagos berbol es fizetesbol elo ember meg tudjon venni es fenn is tudjon tartani egy repulot itthon.

Azert ahhoz kicsit tobb kell, viszont marad a masik megoldas a berles. Bar most hogy a vilagpiacon a benya megy lefele, nalunk a repbenzin meg mindig joval dragabb. Foleg ugy hogy meg van fejelve egy jo nagy resz magyar levego adoval, tok felesleges, mert amennyi ebbol bejon az allamnak evente az nem szamottevo, viszont ha ezt lecsokkentenek akkor az olcso uzemanyag miatt a gepek berlese is olcsobb lenne, es akkor talan egy csomo fiatal akik csak almodnak rola, tudnanak repulni.

Vicces mert egy ismeros kint az usaban sima egyszeru ketkezi munkas ember, es meg is meg tudja oldani hogy hetente tobbszor repuljon, igaz meg nem a sajat gepen, berli, de ha jol emlekszem egy reoult ora kerul neki 75 dodoba, ami kb neki annyi mintha nekunk 10ezer ft lenne egy cessna.......

CptSAB
A HA-SLE az a bringa.. nemrég olvastam egy jelentést, amely a hazai kisgépek számát és a kihasználtságukat illeti. Még a Figyekõneten jelent meg asszem elõszõr cikk róla. Fura a magyar "újgazdag", leteszi a PPL-t mert az vagány dolog?, megveszi a triciklit, az biztos menõ.. utána meg porosodik a hangárban a ketyere, mert repülni nem viszi ki a drágát, amikor pedig a "kötelezõ bizti, a nagyjavítás, a mûszaki felülvizsgálat és egyebek szele eléri a pénztárcáját, akkor gyorsan el akarja adni. Amúgy a fenti megjegyzés spec. nem ehhez a két géphez szól, mert a jelentés nem tartalmazott lajstromokat. Ez csak éppen eszembe jutott..
CptSAB
Tibi bácsi!<#worship> Morene-val repültél már? Elég gyakori vendégek itt a Pécs-Öcsény-Újlak régióban. Sajna mikor Újlakon jártam, egyet sem láttam. Gyanítom a hangárban voltak.
Clidey
Akkor az elég fullos bringa lehet. Ennyiért már korlátlanul mûrepülhetõ Z-142-t is kapni, ami azért ugye mégiscsak egy repülõ. 😊

De C-172-esek is vannak sokkal olcsóbban. Ha van egy kis szerencséje az embernek, egész jó boltot is köthet akár. 😊 Én itt szoktam nézelõdni.

Jah, ha valakit érdekel, 65.000 Ajróért tudok egy full-IFR C-182-t... 😄

CptSAB
70ezer euroért hirdetnek egy C172-õt itthon. Én szoktam nézegetni mindig külföldi oldalakat, hogy egy egy típust mennyiért árulnak. Vegyes a kép. 15ezer euróért is lehet venni c150-et, de lehet 40ezerért is. Az FSPassangers okán kerestem rá elõszõr, mert kiwi voltam, mennyire lehet köszönõviszonyban a valós árakkal. Az eredményt nem kommentálom..
igen elég borsos dolgok ezek,
csak viszonyítás miatt érdekel, hogy ha egy c150 35K, akkor mondjuk egy 172, 182 mennyit kóstál?
gondolom sokkal drágábbak
leonforce
ez a baj basszus..
be van pipalva...
valahol a configban atirni nem lehet valamit..?
a betoltessel lehet vmi mert ha elhaladok a terulet felett olyan ugrasszeruen all helyre a textura...
ha tavolitom a kepet akkor mindenhol eles..ha zoom-olok,minel kozelebb nezem annal nagyobb teruletek homalyosak...mint a kepen.. 😊

Seven-Four-Seven--Heavy

alert
Extended terrain textures - on

leonforce
szevasztok..!
kerdesem lenne..
mi okozza hogy kulso nezetben a texturak egy resze nagy teglaalap alakban,eles szellel homalyosabb..?mikor kozeledem fele"helyreugrik"es kielesedik..de ha tavolodom behomalyosodik ismet..
itt egy kep amin lehet latni mirol beszelek:
http://online.simmarket.com/fscene/worldpackfall/asiafall-2004-dec-1-008.jpg
itt latszanak a nagy homalyos,elesszelu,teglaalap alaku homalyos foltok..(kinagyitva nezzetek..!)
hardware problem nem lehet mert ezt a shotot nem en csinaltam,es ketlem h ugyanolyan a configja....
ha vmi beallitasi problema kerek mindenkit aki erti ezt irjon megoldast..!
koszi,biztonsagos landolast mindenkinek..!

Seven-Four-Seven--Heavy

alert
21 az még mindig a mindent-egybe kategória. Én olyan 10 ezerrõl beszélek saccperkb. Az egyáltalán nem mondható soknak ha figyelembe veszed, hogy egyedi (ezért drága, mert más nem tudja vagy nem akarja gyártani). 35 ezer körül vehetsz egy 150-es cessnát, ami nem teljesen ramaty, de ennek az éves fenntartási költsége (tárolás, 50 órás, 200 órás, stb kötelezõ karbantártások, adók, üzemanyag -475ft/liter, fogyasztás 21liter/óra-) bizony évi 12-13 ezerbe kerülnek és akkor még nem repültél sokat!! A 6500 eurós alap pilótaképzést, hogy egyáltalán vezethess cessnát, még bele sem számoltam. Tehát 10-12 ezer EUR egy fullos szimulátorért VS 55 ezer EUR egy 150-esért, PPL-ért, és a költségekért, amibõl 13 ezret minden évben be kell fizetned és mint mondtam, még nem repültél sokat 😊 Tehát azért nem olyan egyszerû a dolog.

CptSAB
8 milláért tied a HA-VEU. 76-os C150H. <#nezze>
jah, 21-ért már nem is sok😄
btw: amúgy mennyi egy elfogadható állapotú c150?
Hypo
Igen kitben olcsobb, bar teny es valo hogy talan meg szebb is mint az eredeti panel😊 de ha azt nezzuk hogy minden muszer benne van mukodik es jol, azert ugy mar nem olyan veszes az ara, igaz egy b737 es cockpitet is ki lehet mar hozni ennyibol es abba zert tobb a kraft, viszont ezeket tenyleg oktatasra is hasznaljak es nem veletlenul kerik meg az arat. Ezek mar messze nem jatekkiegeszitok.

alert
Az csak a minõsített verziónak az ára, ami pilótaképzésre is használható és lehet írni a repidõt. A normál ára 21 ezer, amúgy ha kitekben veszed meg kb 1 hónap alatt össze tudod rakni és ennél az árnál jóval kevesebbõl kijön. Persze arra sem lehet azt mondani, hogy magyar viszonylatban olcsó. Amúgy már több százat adtak el belõle, tehát jópáran vannak, akik hajlandók áldozni rá.

CptSAB
Ennyi pénz helyett, inkább fizetnék Újlakon a sétarepülésért!!!! Vagy ahogy mondtad, vennék egy Cessnát.. ha más nem itthol beindítgatnám a motrt néha.. <#idiota> Mert ennyi pémzért simán lehet venni..
hihetetlen komoly cuccnak néz ki, de ki a fax ad 38.000 Euro-t ezért?
szerintem annyiért egy jobb állapotú c150-est is lehet kapni, bár nem ismerem a repgép árakat, de azért ez kicsit túlzás szvsz.