45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#42697 Szerintem igen. Nehéz lenne realizálni, de érzetre szerintem gyorsabb WIN7-en. -
BB5207 #42696 Nagyon köszönöm a válaszod ! Észrevehető a javulás az Xp-hez képest ?
-
#42695 Lehet, nálam is azzal megy. Csak ne kompatibilitási módban futtasd, jobb lesz a teljesítmény! -
BB5207 #42694 Bocs! Windows 7 -
BB5207 #42693 Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy lehet-e Windiows 7 alatt futtatni az Fs9-et ?
Van valakinek ezzel kapcsolatosan tapasztalata?
Előre is köszi a választ !
További kellemes napot !
-
#42692 NMagyon jó! De nem úgy volt, hogy nem indul el a Yak? :) Ha azóta jó, akkor király. Amúgy nagyon tetszetős. :) Ki fogom én is probálni a masinát. Mondjuk tegnap ránéztem és feltűnt egy furcsaság, ami máshol is jelentkezik, mégpedig, hogy ugrálnak a gépek, néha olyan szinten, hogy reset-el az AES. mindegyik gépnél, de itt a Yaknál tűnt fel.
Valamint a Yak első kereke kiscit besüllyed a betonba.
De ez az ugrálás a bosszantó igazából, nem tudni, hogy mitől van ez? -
#42691 -
#42690 Ezt érdemes megnézni és tessék büszkének lenni !
Győr-Pér orosz Jak-40 -
#42689 Én is AFCAD-ra gyanakszom, 2009.12. hónapban telepítettem az fs-t, képzeld el azóta mit szenvedett, ember (én legalábbis) már nem tudja követni a felrakásokat, törléseket, bennmaradt szemeteket a gépek, sceneryk után. Ráférne egy rendes nagytakarítás de már a gondolatától is a frász kerülget. Én is azt hiszem, valamelyik addon scenery AFCAD-ommal van gond (a pápai MAIW a leggyanúsabb), de az AiSmooth hiánya nem okoz lelki törést az életemben, nem használom és gond nélkül repkedek.
Egyébként köszönjük a jó kis kisgépes Ai-t, nagyon fájintos munka. -
ToMy_ #42688 Ha esetleg valaki nem ismerné, útvonaltervezéshez segítség:
Plan G
Weblap, letöltés
Review -
#42687 Nagy különbség hogy az AISmooth lép ki hibával,vagy az FS hal meg.
Egyébként az előbbit időnként nálam is produkálja a "smooth" honi AI nélkül is,különösen ha a "reducing speed" funkció engedélyezve van. -
#42686 Csak azért furcsállom hogy nálad problémázik a traffic, mert a készítése során nem kevés órát töltöttem el a forgalom tesztelésével-figyelésével, és sehol nem voltak ilyesfajta problémák nálam. Igaz, nálam az összes desztináción van afcad file (Tomibá jóvoltából) ahova le/fel tud szállni az ai. Lehet itt lehet a probléma gyökere...? -
#42685 Újra megpróbáltam, hosszas repkedés után Pér közelében a szokásos valami fs Ai cucc elnézést kért mert hiba történt és az AiSmoothból lépett ki, nem az fs-t vágta ki. Na, ez legyen a legnagyobb bajom. Smooth megy, a fas...ányos forgalom marad... -
#42684 Mert ha kikapcsolom az AiSmoothot akkor ezer évig megy, és csak a csomag felrakása után jelentkezett a hiba (akkor sem mindig), ráadásul csak Mo felett, külföldiában nem. Előtte nem tett ilyet. Egyébként nem zavar, legalább egy progival kevesebb megy és több fps marad, a landing meg izgibb, előre kell pilácsolni. :-) (és lehet szidni a virtuális irányítót) -
#42683 Honnan tudod hogy a kisgépes AI miatt akad ki az FS? Van erre valami trükk? -
#42682 Van ez így, bejön egy pech-széria, de lesz ez még így se....
Ai forgalomnál megesik, hogy szembe jön valaki, én is jártam már így. Próbáld meg az AISmooth-ot, bár amióta feltettem az új magyar Ai-t (az LH_Sim-est) Magyarországon már többször is kiakadt az fs.
Most akkor már kezded megérteni hogy mi munka, tudás és türelem kell egy jó, valósághű repainthoz. Mint írtam nekem nincs telepítve ez a 18-as így sajnos nem tudok tanácsot sem adni. -
#42681 -
#42680 Na sziasztok!
Nos, a napokban elvoltam ezzel a festés dologgal, de el kell mondanom, hogy a hajam tépem. Nem is értem. Átfestettem náhány helyen, kipróbáltam, de valami eszméletlen katyvaszt hozott össze, semmi nem úgy volt és át is látszott. Pedig baromi jó lenne magyar festéssel repkedni az IL-18-al, de ezzel a modellel kezdek letenni róla. Francba...
Ettől függetlenül tegnap reppentem egyet, kettőt. Először egy 737 classiccal Berlin - Budapestet. Eseménytelen út volt, sima landolás 31L-en.
Utána gondoltam egyet, elrepülök IL-18-al Dubrovnik-ba egy élményrepülésre, tudjátok, balkán, hegyek, tenger, sok-sok kis horvát sziget, fotózkodás, videózás, szóval jónak ígérkezett. Szarajevó, Split, Dubrovnik útvonalon repültem VOR2VOR-t 18000 lábon. Szarajevóig semmi gond nem volt, de utána észrevettem, hogy az automata nagyon emeli a gép orrát, nézem fogy a sebesség, bár teljes gázon a gázkarok. Na mondom ez meg mi a tök? Aztán elfogy teljesen, gép átesik zuhan... Sebességet nyer, felhúzom, de fogy megint és átesik. Már-már dugóba kerülök, megint megfogom, de már készültem, hogy ennek itt annyi, mert nem tudom megtartani a sebességet, vizszintesen elfogy. :/
Nem tudom még mi okból, de nyomtam egy spoiler gombot és láss csodát, már meg tudom tartani a gépet. Nem igazán értem, ezen a gépen van speedbrake??? Mert ki nem nyílt és egy nézetváltásnál megnyomtam az Ü betűt és fékezett ez a szerencsétlen, csak ugye erre nem gondoltam, lévén nem nyomtam meg, meg úgy tudtam ezen nincs is spoiler. Ne a lényeg, hogy kb. 4000 lábon megfogtam a gépet, de a hegyem már csak 150-200 lábbal voltak alattam, de megvolt. Nagy nehezen stabilizálódtak a dolgok, visszakúsztam 18000-re és repültem Split felé. Ott forduló Dubrovnik felé, szépen ereszkedtem lefelé, már ILS távolságban vagyok, de csak nem akarja fogni a dolgot, pedig a crs és freki jó. Se irány, se távolság, se GS. Na jó, akkor kézzel viszem a teljes besiklást, nem olyan nagy dolog. Jövök is befelé szépen, 2-300 méter körül frissít az Active Sky, brutál oldalszél balról és már tol is le az irányról. Gépészkedem rendesen, mert ez a gép nem egy 737, kissé lomhább, sokkal nehezebb megfogni, de sikerül irányba rakni, csakhogy ez a kis közjáték elvette a figyelmemet a sebességről, ami szép lassan el is fogyott. Amúgy is elég nehéz ezzel a géppel alacsony, fix sebit tartani, pláne ha nem figyel az ember eléggé. Szóval olyan 8-10 méter között el is fogyott, már nem volt elég idő a hajtóműveknek felpörögni, átstartolni, szépen odavágtam a gépet. Bal főfutóm bánta, eltört csúnyán, szépen szárnyon csúszva fékeztem, de sajnos annyira kicsavarta a gépet balra, hogy crash lett a vége. Ha mindez még nem lenne elég, kilépés után szmbesültem azzal, hogy a fraps nem volt bekapcsolva, így hiába nyomtam én a screenshot és videó gombot, semmit nem rögzített az amúgy szép útból. FÁKK!
Szóval az élményrepülésnek indult út inkább volt küzdelem, mint élmény és a vége sem lett egy hepiend. :)))
Eztán gondoltam, hogy azért is kell nékem ma még egy jó kis repélmény. Fogtam az IL-14-es Malvinkát, beröfentettem jól, irány 31L és már repülök is Debrecen felé VFR. Haladok 8000 lábon, követem a 4-es főutat. Szolnok fölött elhaladva elkezdek szép lassan kúszni lefelé, már látótávon a reptér. Futók kint, fékszárny oké, szépen siklok befelé. El a vonat fölött (innen is csók a készítőknek, nagy ötlet), mindjárt küszöb. 4-5 méterre lehetek már csak a beton felett, már lebegtetném ki a gépet, amikor is legnagyobb meglepetésemre szembe pilinszkázik egy C172-es, épp begurulni készül. Sajnos itt sem volt sem idő, sem teljesítmény átstartolni, így a földbe döngöltem a 172-est, persze így nekem is crash lett a vége. De hogy mit akart szembe a szerencsétlen még én sem tudom, mert a szél nekem fújt szembe... :///
Tehát a tegnapi nagy élményrepüléseim nem lettek éppen sikersztorik. Ezek az Iljusin gépek tegnap nem szerettek engem, mindkét leszállásom egy nagy, randa CRASH-ben értek véget. :)
Csak gondoltam leírom. Képeket sajna nem tudok hozni, a fentebb vázolt probléma miatt. :) -
#42679 Ühüm, én néha szoktam vele reppenni, elég jó kis heli de meg kell tanulni bánni vele + elindítani. -
#42678 Srácok, van valakinek tapasztalata a Németh Design féle Mi-2-ről? -
#42677 Hmm... VC nélkül lehet élnem, de nem érdemes. :) -
#42676 Nekem jó, csak VC panelja nincs, viszont van magyar festése. Összehasonlítani nem tudom, mert a VC-s nincs felrakva, nem repültem vele. Ez is bonyibb, már az fs -ben lévő egyszerűbb gépekhez képest, először én is képeskönyvből indítottam, de azért nem kell hozzá 800 oldalas kézikönyv, legfeljebb a navigációhoz. :-) -
#42675 Ez a D-2 mit tud? Jobb, mint amivel én küzdök? Egyébként, mint gép nagyon jó, kellemes vele repülni, szinte teljes a funkcionalitás, csak ez a két darab festés kissé kevés. :)
Akkor ahogy látom, kész rémálom a repaint. :))) -
#42674 Attól van, hogy egy fényképet rákopizott a "festő" és kész. Talán emiatt nincs paintkit sem, pedig manapság már a manuállal együtt szokták adni igényesebb szerzők (bár maga a gép jól néz ki, a kopottsága is jól mutat, bár én nem repültem vele mert megvan az IL-18D-2).
Egyébként két egyforma megoldás sem nagyon van. Én most csináltam magamnak két Carenado C-152 II-t magyar festéssel és ismét megszivatott engem is. A szárnyakra nem lehet a lajstromot ráírni, mert tükörben megjelenik a másik oldalon, a hátsó felirat meg csak kisebb betüvel írható az eredetinél mert az egyik oldalon csak egy adott méretű "téglalap" van.(Ez Carenado betegség tapasztalatom szerint). -
#42673 Asszem nekem is így marad, ez a v4... Nem is értem, sokkal gagyibb. Na mindegy, nem az én bajom. Amúgy furcsa volt, hogy ezzel a v4-el működött a Laci bácsi féle MAS. Érdekes, régi csomaggal csak az LHSim-es MAS megy. Na mindegy, annyira már nem stresszelem magam ezen, egész jó így is, városok e helyükön, vegetáció közel jó, nekem elég. :)
Próbálkoztam ezzel az IL-18 texturával. Hát basszus, egyelőre gőzöm sincsen hogyan fogom összehozni. Eleve teljesen más, mint az összes egyéb IL-18 text. Meg valahogy nagyon érdekes az egész. Még próbálkozom, de tiszta szívás az egész. :/
-
#42672 Hát úgy látom egyenlőre marad a jól bevált mostani válogatottam. (Jobb, mint a magyar Roggyössze SC.....) Bocs. -
#42671 Ha simán másolod be, nem rá egy meglévőre, akkor fagy ki, mert nem találja a textúrákat, hiányos a csomag world/texture mappája.
Találtam egyébként orbx textúrákat is benne. Így vagy úgy.. de nem lett a kedvencem. Fene tudja.. az a baj idegenek ezek a textúrák a hazai tájtól, és sajnos a magyar területet lefedő eredeti landclass is egy nagy határ az, meg sajnos a MAS is komoly problemmel küzd. Egy teljesen új landclasst kellene készíteni, ahol a landclass nem tartalmazná a településeket, csak az általános növénytakarót. De ez is csak tipp egyenlőre ugyanis ez 65 ezer LOD13 cella kb.. -
#42670 Az eddigi csomagokból a Scenery-World-Texture cuccot raktam leginkább fel, egy eredeti FS9 Scenery-World-Texture mappára rámásolva természetesen. Eddig mind ment, megvoltak a textúrák mindenhol.
egyébként még mindig a jól bevált variálgatásaimnál maradok. Villámgyors, meg szerintem szép is. Pár cuccost kimentettem az oroszból is. -
#42669 Igazándiból a MAS 128-as textúrát használó rétege, illetve a landclass nagyon meg tudja zajdítani az összképet. Ma is kísérletezgettem, mit lehetne tenni a 128-al, de egyszerűen nem sikerült kiváltani. -
ToMy_ #42668 igen, válaszoltam is.
Viszont nekem nem fagyott ezzel a csomaggal az FS. Igaz, hogy kb. 2 percig töltötte a textúrákat, de ment szépen.
Mondjuk az igaz, hogy csak a World Textures-t néztem meg. -
#42667 Privit megkaptad? -
#42666 Ne tedd, mert tényleg ratyi.. egy csomó textúra hiányzik, azért fagyott ki ezerrel fs vele. 2nd kísérletnél már csak felülírattam a módosítandó textúracsomagot.
Amúgy FSX-nek elég jó textúrái vannak, de beletört a bicskám, ugyanis az 005A és B textúrákat be akartam tenni, de utólag kiderült, FSX nem egészen úgy kezeli a terrain mappokat, mint FS9. Az 5-ös szettnek nincs állandó kerete, hanem a sok textúra alkot egy egészet.. más a szisztéma. Kár.. -
ToMy_ #42665 Azért 1 próbát megér szerintem, még ha nem is 1 az 1-ben az egészet használni.
A lentebb említett ominózus sivatagos nyári textúra tavaszi párja például kifejezetten jól néz ki a Balaton körül.
Igaz azonban, hogy a kis települések nagyon eltűntek. A Balaton körül egyedül Siófok, ami észrevehető, az összes többit csak odaképzelheti az ember.
Ismét bebizonyosodott, hogy sajnos semmi sem tökéletes. :) -
#42664 Amit linkeltem videót lentebb, az az ismert általunk is használt verzióval készült.
A videó alatti linkre kattintva meg alul pirossal ott van, hogy Torrent frissítve 2013.09.14. Ez teljesen új, még nem is próbáltam, de akkor nem is fogom :) -
ToMy_ #42663 köszönöm mindenkinek :) -
#42662 Mindjárt átdobom privátban, nyúlfarknyi az egész... -
#42661 Nekem megvan a régi, én használok belőle dolgokat, de elég kavar, mert van amit ebből, van amit a másikból. Már én sem tudom, mi honnan, de ami nekem kell az benne van :)
Ha kell átadom a régi csomagot és kísérletezhetsz vele.
-
#42660 Nem tudom hogy vagytok vele, de ez a v4 nekem Magyarországot kissé hazavágta. Erdők nagyon nem úgy vannak, a texturák életlenebbek, rajzfilmszerűbbek. Szerintem nem jó, bár ezzel meg nincs mező minden nagyváros közepén. Mindegy, megy vissza a régi, az sokkal jobb. -
ToMy_ #42659 hali,
azt az enbseries.ini-t, ami az ORBX konverziohoz volt csomagolva, valaki meg tudna osztani? az ujabb valtozatban, amit alabb szerepelt, mar nincs benne, csak a sweetfx.
koszonom -
#42658 Igazad van, a régiben volt meg, a csere óta nekem sincs meg, még a régire emlékeztem. Bocsi a fals infóért.