MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem is tudtam hogy vannak frissítések... honnan lehet letölteni?

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Szia!

Nekem 8800 gts karival (tegnaptol Radeonhd4670-el), 4 gb rammal és erõsebb procival is csak 30 körüli az FPS ugy, hogy nem full grafon használom (:
Üdv: Matya007
Hypo
utolso frissites van fent bp scenerybol? A minden csutkant tol nem lesz szebb amugy az fs

Légyszí segítsetek:

itt van alul hogy milyen gépem van, szerintem azért nem piskóta és mégis Budapest 2007-el max grafikai beállításokkal is kéne hogy legyen vagy 30FPS de csak 15-16...<#gonosz3>Amik a FAQ-ban vannak írva beállítottam természetesen! Most tettem újra az FS-t...

Hypo
RealityXP nek van wx 500

exTrem
létezik wheater radar pmdhez is csak vmi kis különálló program. Sajnos a nevére nem emlékszem de googliban mindenki rátalál sztem. Van ilyen úgyhpgy meg lehet találni 😊

De egyébként Just Flight Traffic 2005 csinál marshallereket más gépeknek is.

Sajnos én sem találtam meg az Ivap 1.4-es verzióját, pedig amikor utoljára jártam ivao honlapján(nem ma volt<#vigyor2>),még az volt fenn.
Próbáld elkérni valakitõl akinek még az van meg.

Szia.
Az AES (javítsatok ki ha nem jó) csak azzal a géppel mûködik konfigolás után, amivel Te vagy. A PMDG-hez sok javítás van, link: http://precisionmanuals.com/priv/pages/down/updates.html
mindet szedd le, mert ha fel akarod tenni, ebben a sorrendben kél(asszem):
1.737TNG v1.2->v1.3
2.737-8/900 model update
3.737-8/900 service update (elképzelhetõ, hogy az utolsó 2-t fordítva kell)

Ezek orvosolják a tetûpanelt, de a Main panel PFD feletti kapcsolók nem fognak mozogni. 2D nézetben pedig jó hogy nem mozog az ablaktörlõ, dobnám is a kukába az egészet😄 Weather radarral kapcs. nem tudok segíteni.

Bögyörő
Sziasztok, FS2004-et használok feltettem hozzá a Just Flight Traffic2005-öt és a Airport Enhancement Services 1.97-et, a kérdésem az lenne hogy megoldható valahogy hogy a beszálókapuk a marsaller meg minden ami az AES-ben van müködjön az AI gépekkel is?
Másik kérdésem hogy nemtud valaki a PMDG 737-es gépekhez bármien add-on-t javítást vagy hasonlót? Fõleg olyasmikre gondolok mint at AFT Overhead panel amin semmi sem müködik, vagy a pilóta elõtt levõ kijelzõk fölött lévõ kapcsolók amik szintén nem müködnek, esetleg olyan mod amivel 2D nézetben is látszik az ablaktörlõ, vagy bármi más, én csak a reality XP WX500 idõjárás radart találtam és tudtommal más hivatalos kiegészítõ nincs is a PMDG 737-eshez, de talán vannak rajongók akik csináltak hozzá modokat amikkel élethûbb vagy szebb lehet a gép. Ha tud valaki bármien mod-ról kérem irja meg.
Elõre is köszönöm.
üdv.

Köszi a segítséget, és a gyors választ.
Amire én gondoltam ott a teardrop entry-t kell használni, legalábbis most azt hiszem 😊
Boldog új évet!
alert
A belépés attól függ, hogy honnan érkezel a vor-ra. 3 féle berepülési eljárás van. Az mellékelt ábra mutatja, hogy melyik módszert kell alkalmazni attól függõen, hogy az adott vor-ra kijelölt holding eljáráshoz képest milyen szögben érkezel a vor-hoz. A holdinghoz megvan adva egy berepülési irány. TPS bal körnél ez 160 fok. A holdingot úgy kezded, hogy nekirepülsz az adónak. Amint átrepültél a vor fölött, a többi csak attól függ, hogy milyen irányból érkezel. Használd az ábrát.

Röviden a 3 eljárás:

Direct entry: nekirepülsz az adónak majd amint átrepültél felette, a holding irányával megegyezõ irányba elfordulsz a berepülési irány - 180 fokot. Tehát TPS-nél pl a berep irány 160 fok és bal körös a forduló. Átrepülsz TPS felett és egybõl fordulsz balra 340 fokra (160+180 = 340). Ha vízszintesbe álltál, akkor tartod ezt az irányt 1 percig, majd a holding irányának megfelelõen fordulsz (pl most balkörös TPS-nél balra) és elkapod a berepülési radialt (160 fok) TPS felé. Amint átrepülsz TPS fölött, fordulsz balra 340-re és így tovább..

Paralell entry: átrpülsz a vor felett és a berepülési iránnyal ellentétes irányt tartasz (TPS esetében pl 340 fok) 1 percig, ezután a holding körbe befelé!! fordulva csinálsz egy hátra arcot és elkapod a berepülési irányt (TPS-nél 160 fok) a vor felé. Ha átrepültél felette, kezded a szokásosat: fordulsz a megadott irányba 180 fokot és tartod 1 percig, majd újabb forduló és elkapod a berepülési irányt a vor felé.

Teardrop entry: átrepülsz a vor felett és a kifelé irány-tól (TPS-nél 340 fok) 30 fokkal eltérsz a holding kör belseje felé. Ezt tartod 1 percig, majd fordulsz a holdingnak megfelelõ irányba és elkapod a berepülési szöget az adó felé. Utána szokásos. Fordulsz az adó felett 180-at, 1 percig tartod, majd megint fordulsz és elkapod a berepülési irányt.

Ez így elég összecsapott, de gúglival találtam egy oldalt, ahol kifejtik neked. Íme.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Hypo
http://www.planesimulation.com/holding.htm

Sziasztok!
Egy számomra elég bonyolult dologban kérném a segítséget, de nektek biztos nagyon egyszerû. A kérdésem az lenne, hogy miután MNR VOR után közvetlenül rárepülök TPS VOR-ra, belépés után hogy kell egy teljes kör holdingot végig vinni? Gondolok itt arra, hogy a bal körös holdinghoz, hogy kell csatlakozni? És honnan tudom, hogy a holdingban mikor kell 180 fokos fordulót tenni? (manuális repülésre kérdezem, sem FMC, sem robot)
Köszi a segítséget.
Üdv
Hello Mindenkinek!

Sajnos ujra kellett raknom a szimulátort, és nagyon hiányzik egy
program, amit nem találok sehol.
FSInn 1.4-et keresem, de már csak a 1.6 van fenn a honlapon.
Sajnos ezt nem szeretem használni, a régi nekem sokkal jobb volt.
Valaki tud segiteni, hogy honnan szerezhetném, tölthetném le?
Köszi a segitséget mindenkinek elõre is.

Üdv SLZ
CptSAB
No igen. Én alapvetõen persze ez esetben nem is a VFR "közelkörzetre" gondoltam. Mert az bõven 120-150 ezer forintba kerülne. Hanem magára a repülõtérre. :S
A csehek úgy készítették el a katonai repülõtereiket, hogy megvan maga a VFR fotókörnyezet is, illetve külön a repülõtér. Van egy fontos dolog. A repülõtér adott HRSZ. (helyrajzi szám) területeken fekszik, vagyis nem csak egy szimpla beton, gurulók és appron. Ha megnézzük akármelyik repülõtér területét, akkor látható, hogy maga az alakzat egy szabálytalan alakzat és nagyon sok objektum lehet rajta. Ezt a csehek nagyon jól visszaadták. Habár a repülõtereik messze vannak a Peti és kollégái álltal készített fizetõs Ground Polygonos álomszép csodáktól, azonban nagyon jól adják vissza a repülõteret.
A repülõtér közelkörzete egy landclass felület. Az ugye nem vitás a def. FS táj az nem éppen a reális hûség tárháza. Ami jó hír, a landclass szerkeszthetõ, vagyis némi zsonglõrködéssel össze lehet hozni egy megközelítõ felépítésû tájat, ami ugyan a valóságtól messze lesz, de mondjuk mégis ott lesz a falu, ahol kellene, az erdõ is stb.. Az FS landclass képei is cserélhetõek. 😄 Persze az egy másik harapós feladat.
De az a 24km2 nem sok ám... ha egy kisebb reptér környezetét akarja megcsinálni az ember, ahhoz legalább kéne egy 20x20km-es rész, hogy élvezetes legyen. Az meg már mindjárt majdnem 20x24000 Ft... 😞
Hypo
ha photosceneryket hasznalsz foleg akkor tedd umnlimitedre nyugodtan.

Szia Feri!

Köszönöm, megkaptam!

Szervusz TPSP!

Küldtem pár fájl.

Feri

CptSAB
Ha belegondolok.. 24000 ft+áfa nem is biztos, hogy sok 24 km2-ért. Fõleg hogy a fotó 0,5m-es felbontásu. Ha rajt van a repülõtér a fotón, egészben, akkor már csak annyi, hogy el kell oda utazni, kell egy csomó fénykép, némi Gmax vagy 3DStudio Max varázslás. Csak az a gyenge láncszem az egészben, hogy mindenki ingyen szeretne mindent, és persze semmi meló rajta. <#nevetes1> De azért én azt gondolom, hogy ez a variáció elgondolkoztató a jövõre nézve, mert ha nem lesznek khmmm... copyrájtos mûholdképek, de mégiscsak megjön az igény a repülés valódi bölcsõi, a kisrepülõterek felé, akkor vagy megdumálunk egy-egy helyi pilcsit, hogy brahiba fotózzon, vagy sima AFCAD a randa ipari FS háttérben, vagy pedig páran összeállva, fejenkért párezer forint és 1-3 hónapnyi melóval elkéazítik a helyi zajos madaras zenetábor mását.
CptSAB
Emitt a link, lehet nézegetni a FÖMI copyrightos low-detail mintaképeket. Igazából ha többen fognának össze, egy-egy kisrepülõtér megoldható lenne. <#nezze>

FÖMI
sziasztok!
köszönöm a CPU controll tippet, de ugyanazt tapasztaltam: FPS nem nõ, és az össz CPU használat (két mag) 50% alatt marad, tehát ez nem két magra van fejlesztve. de egyelõre kiegészítõk nélkül így is nagyon sok fps-t tud, amit le is limitáltam már 30-ra...
Sajna ott még nem tartunk, hogy saját mókázásra hegesztek egy VFR sceneryt a hivatalosan, _kibebakuvasok_ pénzért megvásárolt mûhold- vagy légifelvételekbõl. Jó lenne, ha így lenne, de nemvan így. :S
CptSAB
Ez így van. Nem is felejti el az ember egyhamar. Még a Magyar PC magazinban volt egy full leírás hogy milyen áron lehet venni mûholdfotókat, mely szolgáltatók partnerek abban, hogy civil csóka odemegy: Kõ egy szatelit péint! 😄 Ez a cikk, úgy 4-5 éve jelent meg asszem. Akkor még nem volt GE és társai.
alert
Azt azért ne felejtsétek el, hogy a google és a többi neten elérhetõ mûholdfotó is copyright alatt van, tehát nem lehet felhasználni scenery-ben, csak ha õk engedélyt adnak rá vagy megvásárolod.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

CptSAB
Ha nemzetközi repülõtereket szeretnél készíteni, akkor nincs probléma. Mert minden INT Airport benne van. A regionálisak már csak elvétve. Kár.. kár hogy a képanyag csak szelektíven érhetõ el. Igaz, a mûholdfotókról készített másolat üzlet a mûholdakat "üzemeltetõ" cégeknek. Ha van elég pénzed, akkor megveheted a jó minõségû Szekszárdi borvidéket tartalmazó képet, esetleg a Földmérési és Térképészeti hivatalnál a légifényképet.. de ez sok sok suska. Ez van, tavaly év elején Magyarország nagy része a GE-ön csak maszatos trutyi volt, ma már javult a helyzet. Csak annyira azért nem, hogy egy szép nagy VFR-t ki lehessen adni.
afrancba, pedig már kezdtem megörülni... :/
CptSAB
Az USMAPS-nál más a képek összemosása is. Guglin a lila, a fekete-fehér, a takonyzöld szépen csak úgy egymás mellett van. Nincs is szebb, amikor egy közelkörzet, vagy maga a repülõtér 3-4 eltérõ satelit fotón van.. ilyenkor a PS,a CD és a PSP sem segít.
CptSAB
Sajnos a lefedettség majdnem annyi, mint amennyi a sceneryben van. 8m/pixel az összes többi. Az pedig hát.. hkm.. ugye egyszer linkeltem képet, milyen is.. Pécs Pogány a déli vége, de éppen a küszöbnél a 34-es irányon. Keletre, Dombóvár még benne van, de a nagyfelbontású szeglet olyan, mintha valaki ollóval hamar akart volna egy régiót kivágni.. cakkos a széle. Az eredeti scenery is elég furcsa volt a kiugró keskeny határsávokkal.
Humm, USMaps dél-dunántúli lefedettsége milyen? Már párszor nekifutottam Õcsénynek, de soha nem sikerült a guglis képekbõl normális talajtextúrát csinálni...
Malév Dash 8-Q400 ->katt: http://library.avsim.net/download.php?DLID=130914

videócska hozzá ->katt: http://www.youtube.com/watch?v=W08-xkHMNwI

CptSAB
December 21-tõl már a heawy wintert rakja ki. Nem a Gugli féle fotók lettek felhasználva a sceneryhez. Az eltérõ szinû rész valószínûleg a repülõtéren telepített radar és híradós állások nyoma lehet. A fotó terrain sceneryknél az eredeti nagyfelbontású képek tartalma nagyon sokat veszít. Az US Maps 1m/pixeles fotóját használtam, amit aztán az FSEarthTiles 4,7 m/pixelre rondít el. Az évszakokat is ez a progi készíti. A konfigurációs állományban lehet finomítani a szûrõkön, de helyigényes a meló, elõszõr takarítani kell a winyón. 6 hónapja készûl a fotó terrain, és még mindig csak a felénél tartok. Lesz majd tete AI forgalma a repülõtérnek. An-2, C152, Cirrus, C172 és Morrane.
A cunci szinû épületek jelenleg tényleg rózsaszínûek. 😄 Ezek nem a végleges épületek, mindössze 1:1-es makettek, azért is olyan felszínes a kidolgozásuk, szemben a régi oldalamon látott (ma már nem látható) FSDS modellekkel. Újlak és Taszár szép fotórealisztikus scenery lesz majd, de az idõt keresem még, hogy a Gmax-al tudjak sokat dolgozni. Már minden fotó megvan, hogy fel lehessen használni a textúrázáshoz.
Taszár az nehéz dolog.. de nem adom fel.. valahogy csak be fogok jutni. Újlakra is vissza fogok térni, mert habár 1GB-nyi kép készûlt, én még mindig elégedetlen vagyok, sok részletet szeretnék lekapni, és persze meg szeretnék ismerkedni a repülõtéri forgalmi és üzemi renddel. Szeptemberben, amikor kinnt voltam, a forróság és a perzselõ nap miatt, az egész repülõtér égett fû és gaz szinben pompázott. Juhász Tamás "Repülõs Tomi" (sárkányrepülõ oktató) elküldte a webes képtárát, ezek a képek távolial egy fotóalaphoz, de látható, hogy teljesen más a szinvilág tavasszal, amikor még zöld a fû, és valahogy az egész repülõtér más ettõl az üde pázsittól. Március-április tájékán bepattanok SkodriBodriba és huss.
Ja, mégvalami. A téli szezont néztem elõször, szerintem kicsit sok lett a hó... 😊
Csak egy ötlet, mi lenne, ha a sima winter textúrákon alig-alig lenne csak hó, és a heavy winter textúrák lennének igazán fehérek?
Ez elvileg dátumfüggõ, ha jól tudom, január 15. és február 9. között rakja ki azokat az FS9.
A nyáriak nagyon jók, egy apróság volt csak, ami feltûnt, Taszár reptér közepén van egy elütõ tónusú talajrészlet.
Hahó,
nagy gratula, mentem egy LHKV-LHTA-LHKV kört, kis kitérõvel Kaposvár légterébe, a Virágfürdõt megnéztem fentrõl. Fílinges nagyon... <#taps>
LHKV-n a nagy épületek ugye nem csak nálam textúrátlan rózsaszínûek?
CptSAB
Ami a fizetõs Dash Q400-at illeti. Legyen annyi elég, hogy a Majestic gondozásában lesz kiadva. De a mikor.. az homályos.
Tényleg jobb lenne ha néha rákeresnétek, mi szerintetek honnan tanultunk meg ennyi mindent?😊

Egyébként:

-www.dreamwingsdesingn.com
-elég jó, de asszem nincs VC benne
-talán avsimen van malév skin, de nem bizti mert még az igazi malévnak is csak nem rég lett meg a vas

Balázs

CptSAB
Google avagy Yahoo , és az effajta keresgélésekre, kérdésekre meg is van a válasz. Nem bunkóságból mondom, de annyi fáradtságot sem vesztek, hogy rákerestek. Pedig ha tudnátok, hogy mennyi hasznos anyag: leírások, képek, videók stb.. lehet ráakadni teljesen véletlen a kulcsszavakból.. csak olvasni és mûvelõdni kell. 😊
Van Dash Q400-as gép FS2004-hez? Mennyire részletes és valósághü, van virtual cockpitje? Honnan lehet letölteni, vagy fizetõs? Malév skin is van hozzá?

Köszi az ötletet!

Helo! A Malévnak van dash8-asa egyelõre csak egy de majd jön a többi is.
CptSAB
Köszi! Jó repülést Kaposvár légterében! Folyamatosan készülnek el a négyzetek. Szilveszterkor várható egy frissítés.
Sziasztok! A malev-nak tényleg létezik Dash Q400-as gépe,vagy ez csak szimulátoron létezik? Tegnap olvastam egy olyan hírt,miszerint a malev-nak van európába az egyetlen legfiatalabb boeing gépparkja. Nem semmi. 😊
eyecandy
FS2CREW-val jön a TO/GA

HAMIC
Kedves CptSab!

Nagyon vártam már ezt a sceneryt! Hiszen tudod, a magam egyszerû AFCAD Kaposújlak-verzióját épp azért nem is folytattam, publikáltam, mert készülõben volt már a tied. És még ha most csak béta is, engedd meg, hogy gratuláljak! Elsõ próba alapján azt kell hogy mondjam, remek! aki ismeri a környéket, annak öröm lesz vfr-t repülni a scenerydben.

Szabadkozást tartsd meg magadnak, majd ha az alpha bugos lesz, azt úgyis az orrod alá dörgöljük! 😄DD

Gratula és folytatást!

Üdv, HAMIC

ui: Töltsétek le!

Szia!

Itt nézz szét!
A MALÉV flottában nincs B747 típusú gép, ebbõl adódóan a szimulátorban sem reális egy MALÉV festésû 747-es masina.

Én is úgy tapasztalom, hogy nincs TO/GA a Level-D-ben. Pedig jó lenne!

exTrem
Elkészült a 737NG soundpack is ami a cfm56-7Bxx típusú engine alá tesz vadi új, realisztikus hangokat. Rengeteg igazi hang van fshez hozzáállítva tessék kipróbálni várom a visszajelzéseket 😊 A 767 sounddal kapcsolatban is bátran írjatok !
link

Azt irjak, hogy a taszkmanageres affinitasbeallitas kicsit hazudos xpben 😊
Nekem E8500 van. A százalékos terhelést nem nagyon nézegettem, de beapplikálás után elvileg érzésre kicsit "simábban" fut, nincs egy pillanatnyi reccenés sem, és a fraps átlagban 3-5 fps-el többet mutat.