MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
gyors winyó miért kell?
ha FS-t tölt, akkor csak azt tölti, a mögötte futó "rendszer" (windows és társai) meg nem csinálnak semmit sem.
és az fs töltés is csak repülés elõtt van, utána nem nagyon szokott semmit csinálni a gép szerintem
ha FS-t tölt, akkor csak azt tölti, a mögötte futó "rendszer" (windows és társai) meg nem csinálnak semmit sem.
és az fs töltés is csak repülés elõtt van, utána nem nagyon szokott semmit csinálni a gép szerintem
Hmm eleg osszetett a tema😊
Core 2 Duo proci, 8800gt vga 2 gia ram minimum legalabb 2 gyors vinyo egyik a rendszernek masik fs nek.
Core 2 Duo proci, 8800gt vga 2 gia ram minimum legalabb 2 gyors vinyo egyik a rendszernek masik fs nek.
Sziasztok!
Azok segitségét kérném aki jártasak számitógépek összerekásában.
Szeretnék egy olyan számitógépet összerakni, amin az FS2004
mindenféle kiegészitõkkel, addon gépekkel és addon scenery-vel
a neten akadásmentesen fut.
Nem szeretnék FSX-el játszani, mert az nem érdekel.
Milyen proci, videokártya, memoria, .....stb kell, és ez úgy hozzávetõlegesen
mennyibe kerül!?
Köszönöm a segitségeteket elõre is.
Üdv SLZ
Azok segitségét kérném aki jártasak számitógépek összerekásában.
Szeretnék egy olyan számitógépet összerakni, amin az FS2004
mindenféle kiegészitõkkel, addon gépekkel és addon scenery-vel
a neten akadásmentesen fut.
Nem szeretnék FSX-el játszani, mert az nem érdekel.
Milyen proci, videokártya, memoria, .....stb kell, és ez úgy hozzávetõlegesen
mennyibe kerül!?
Köszönöm a segitségeteket elõre is.
Üdv SLZ
Innen letöltöd az FS adatbázisát kiegészítõ "AIRAC"-ot. Éves szinten 2-3 alkalommal frissítik. Az oldalon található telepítési manuál szerint telepíted. Ha ez fennt van, akkor a vatroute vagy más útvonaltervezõvel készített útvonal manuálisan az FS útvonaltervezõjével 90-100%-ban használható.
http://uk.geocities.com/[email protected]/
http://uk.geocities.com/[email protected]/
Ez az útvonaltervezõ (meg úgy általában az útvonaltervezõk) nem az FS-ben lévõ GPS-hez készült, hanem olyan repülõkhöz vagy szoftverekhez, amelyek képesek kezelni a Navigraph által kiadott frissített navigációs adatbázist. Az FS beépített adatbázisát -így a GPS-t is beleértve- nem lehet frissíteni, ezért nem tudja értelmezni a valós útvonaltervezõvel generált adatokat sem. A GPS-be olyan útvonalat tudsz bevinni, ami az FS adatbázisa alapján lett megtervezve, pl az FS útvonaltervezõjével. Hogy a GPS-t hogyan kell használni, azt pedig majd valaki elmondja 😊 a youtube-on sok GPS tutorial videót találsz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, nem tudok GPS-be útvonalat betáplálni. ez alatt azt értem hogy ha tervezek egy útvonalat mondjuk ITT akkor a kapott útvonalat nem tudom betáplálni. Esetleg tudnátok adni egy linket ami csak a gps-el foglalkozik és a problémámra megoldást nyújtana ?
Elõre is köszönöm.
Segítséget szeretnék kérni, nem tudok GPS-be útvonalat betáplálni. ez alatt azt értem hogy ha tervezek egy útvonalat mondjuk ITT akkor a kapott útvonalat nem tudom betáplálni. Esetleg tudnátok adni egy linket ami csak a gps-el foglalkozik és a problémámra megoldást nyújtana ?
Elõre is köszönöm.
Lehet benne igazság, bár egyáltalán nem értek a repüléshez és õszintén szólva nagyon belemélyülni sem akarok. Én a kisgépeket, szeretem, amolyan autó módjára azok tetszenek (külsõre), könnyebb õket irányítani. Csak navigálni szeretnék megtanulni, egyelõre csak a GPS-sel megy és nagyrészt az fs alapgépeivel repülök az országunkon belül, bár kimerészkedtem már külföldre is. Nagygépekhez nagyon sokat kéne tanulni, pedig tetszenek azok is. Nem tudom, hogy ebben a topicban vagy az FSXében volt e megfogalmazva, de pont abba a kategóriába tartozom, aki csak felszállni, lerepülni az útvonalat és leszállni szeretne 😊
http://goo.gl/gd6Zi5
Válasz mindkettõtöknek. Én az fs fordítására írtam, hogy nincs értelme. Mert ok, FS lefordítva, de akkor jönnek a fizetõs vagy profi free addonok, manualok is? Ki teszi meg? Neurotranra biztos nem bíznám, mert akkor az éjszakai lepkék párzási táncát is megismernénk.. Csaba írtad, beindítani a repülõgépet és elrepülni innen-oda. Hidd el én veled érzek. Mert fasza lenne, egy PT Tu-154 magyar manual stb.. de mindig lenne újabb és újabb kívánság. A pilótaképzésben a magyar nyelvû oktatás etalon. Egy UL, vagy vitorlázó pilóta nem fog mondjuk Jakabszállásra, vagy Gyúróra azért angol nyelven rádiózni, mert az divatos. Az FAA dokumentumok és más egyébb esetek.. ingyenesen elérhetõ, a képek sokat segítenek. Nem hinném, hogy az FS tábor fut megvenni a 15ezer forintos könyvet.. tehát a cucc jogtiszta. Én mint alternatívát írtam. Spec. nem beszélek angol nyelven. Nincs semmilyen nyelvvizsgám.
Magyarországom sajnos minden repülési szakanyag szûken van mérve. RV óta a 30-as 40-es évek divattéma lett, hálisten sikerült végre egy elfeledett repüléstörténelmi és technikai kort újra felfedezni, de mellette sajnos minden más eltörpül. Ha végignézek egy-egy külföldi oldalon, könyvek tucatjai mindenhol a katonai repüléstõl a civilig minden témában és korban. Irigykedve nézem õket, mert nálunk hiányzik. Nem csak az 1000 repülõgép enciklopédiájára van csak szükség, meg WWII könyvekre. Mi szépen a 46-tól 1990-ig tartó korszak repülési anyagát suttba dobtuk, akárcsak a repülés hõskorát, az elsõ hõlégballonoktól a Marne-i kiszögellésig. Pedig furcsa.. mert valahogy az 50,60,70-es években volt elég sok kiadvány itthon is, ami ma is érdekes lehetne.. ha meglenne. Ma meg néz a pogár bambán. Hogy is van ez.. Sajnálom, hogy kedvenc repülõgépeimhez, amelyek itthon is repülnek, repültek, külföldi weboldalakon kell az infót összehoznom.
On line repüléshez sem lenne ám követelmény az az angol, csak a fene nagy realitásban szerepet sem nagyon kapnak azok a repülési szakágak, ahol a nemzeti nyelv (legyen az bármelyik ország) teret kaphatna. Mert hát az MG-és géphez nem adnak agronomust, mentõhelikopterhez központi diszpécsert és kórházi ügyeletet, hiányzik a komplett kisrepülõtéri információs hálózat. Katonai úgy "cuzámme" fullosan, poén amikor a katonai gépek repülgetik a civil irányítási "persze angolul" rendszer szerinti útvonalaikat. Szóval már a kommunikációban kiesik egy rakás szerv, ami nem fért ebbe a profizmusba. Ami belefért igazából, az az hogy fizetõs gépekkel, fizetõs sceneryk felett repülve, ki lehet használni a bûvös FMC/FMS rendszert, nem disconnektál az APP, hogy mé nem követed a defajult érkezési eljárást pubikám? Jó esetben nincs is, és akkor senki sem szól, ha a warezolt Bimbus esetleg nem tökéletes a peccsel. És esetleg te mint pilcsi nem is nagyon vágod hogyé is mûkszik ez a franc.
Másfelõl, azok akik szeretnek utasszállítókkal repülni, és szeretnék használni az AIRAC szerinti menüt ebben az exlusive étteremben, angol nyelvet is beszélik, azoknak jó kis kikapcsolódás, feltéve, hogy olyan útvonalat keresnek repülésre, ahol nagy a forgalom. Mert online sajnos eléggé behatárolhatóak az irányított területek, hiába tetszik neked egy-egy járat, ha a kutya sem repül arra, a gazdáik meg irányítani sem mennek arrafelé.
Bennem van a hiba.. túl régimódi vagyok és 31 évesen sem tud megfogni az internet eme online õrülete. Én kipróbáltam, de mert amit én a repülésben szeretek, imádok, azt nem leltem ott, így amikor komoly internet problémám volt, és lehetetlenné vált az online repülés, könnyen ment a szakítás.
Szóval ennyi véleményem volt az angol kontra magyar nyelvhez, illetve az online repüléshez angol mint feltétel.
Magyarországom sajnos minden repülési szakanyag szûken van mérve. RV óta a 30-as 40-es évek divattéma lett, hálisten sikerült végre egy elfeledett repüléstörténelmi és technikai kort újra felfedezni, de mellette sajnos minden más eltörpül. Ha végignézek egy-egy külföldi oldalon, könyvek tucatjai mindenhol a katonai repüléstõl a civilig minden témában és korban. Irigykedve nézem õket, mert nálunk hiányzik. Nem csak az 1000 repülõgép enciklopédiájára van csak szükség, meg WWII könyvekre. Mi szépen a 46-tól 1990-ig tartó korszak repülési anyagát suttba dobtuk, akárcsak a repülés hõskorát, az elsõ hõlégballonoktól a Marne-i kiszögellésig. Pedig furcsa.. mert valahogy az 50,60,70-es években volt elég sok kiadvány itthon is, ami ma is érdekes lehetne.. ha meglenne. Ma meg néz a pogár bambán. Hogy is van ez.. Sajnálom, hogy kedvenc repülõgépeimhez, amelyek itthon is repülnek, repültek, külföldi weboldalakon kell az infót összehoznom.
On line repüléshez sem lenne ám követelmény az az angol, csak a fene nagy realitásban szerepet sem nagyon kapnak azok a repülési szakágak, ahol a nemzeti nyelv (legyen az bármelyik ország) teret kaphatna. Mert hát az MG-és géphez nem adnak agronomust, mentõhelikopterhez központi diszpécsert és kórházi ügyeletet, hiányzik a komplett kisrepülõtéri információs hálózat. Katonai úgy "cuzámme" fullosan, poén amikor a katonai gépek repülgetik a civil irányítási "persze angolul" rendszer szerinti útvonalaikat. Szóval már a kommunikációban kiesik egy rakás szerv, ami nem fért ebbe a profizmusba. Ami belefért igazából, az az hogy fizetõs gépekkel, fizetõs sceneryk felett repülve, ki lehet használni a bûvös FMC/FMS rendszert, nem disconnektál az APP, hogy mé nem követed a defajult érkezési eljárást pubikám? Jó esetben nincs is, és akkor senki sem szól, ha a warezolt Bimbus esetleg nem tökéletes a peccsel. És esetleg te mint pilcsi nem is nagyon vágod hogyé is mûkszik ez a franc.
Másfelõl, azok akik szeretnek utasszállítókkal repülni, és szeretnék használni az AIRAC szerinti menüt ebben az exlusive étteremben, angol nyelvet is beszélik, azoknak jó kis kikapcsolódás, feltéve, hogy olyan útvonalat keresnek repülésre, ahol nagy a forgalom. Mert online sajnos eléggé behatárolhatóak az irányított területek, hiába tetszik neked egy-egy járat, ha a kutya sem repül arra, a gazdáik meg irányítani sem mennek arrafelé.
Bennem van a hiba.. túl régimódi vagyok és 31 évesen sem tud megfogni az internet eme online õrülete. Én kipróbáltam, de mert amit én a repülésben szeretek, imádok, azt nem leltem ott, így amikor komoly internet problémám volt, és lehetetlenné vált az online repülés, könnyen ment a szakítás.
Szóval ennyi véleményem volt az angol kontra magyar nyelvhez, illetve az online repüléshez angol mint feltétel.
van benne igazsag amit mondasz, en speciel a radiozasrol beszeltem, termeszetesen a szakanyagot igen is lehet magyarul sooot, sajnos nem minden anyag all rendelkezesre itthon magyarul, bar rengeteg van, viszont mindig azzal lokik el a felelosseget hogy hat kerem szepen a repules nyelve az angol.
Azert a nemeteknel minden megvan nemetul, a szlovakoknal szlovakul, csak nalunk van ez az orulet.
Az fs szerintem megint mas teszta, mert az megiscsak egy jatek, amit lehet komolyan is venni de nem elofeltetel. Bar a menukon kivul nem hiszem hogy sok mindent le kene forditani benne, illetve a leckeket. De azokat meg mashonnan be lehet azert szerezni.
A lenyeg hogy kis hazankban a repuleshez tartozo tananyag eleg szuken van merve.
en a ppl vizsgamra pl angol cuccbol keszultem mert az a ket magyar konyv amit kaptam ( 152 kerdes a repulesrol) a masikra nem is emlekszem szoval mind mind szep volt de negyed annyi anyagot se tartalmazott illetve a talalas is hat nem egy pedagogus rakta ossze. Mert hat az egy dolog hogy az anyagot leirjak de azt at is kell adni olyan forman hogy ertheto legyen.
Szoval en oxford bol keszulltem, egy nagyon nagy segitseg volt megpedig a magyar meteorologia konyv megvasarolhato met.hu Az brilians, kicsit nehez elsore a nyelvezete de minden benne van ami kell.
Azert a nemeteknel minden megvan nemetul, a szlovakoknal szlovakul, csak nalunk van ez az orulet.
Az fs szerintem megint mas teszta, mert az megiscsak egy jatek, amit lehet komolyan is venni de nem elofeltetel. Bar a menukon kivul nem hiszem hogy sok mindent le kene forditani benne, illetve a leckeket. De azokat meg mashonnan be lehet azert szerezni.
A lenyeg hogy kis hazankban a repuleshez tartozo tananyag eleg szuken van merve.
en a ppl vizsgamra pl angol cuccbol keszultem mert az a ket magyar konyv amit kaptam ( 152 kerdes a repulesrol) a masikra nem is emlekszem szoval mind mind szep volt de negyed annyi anyagot se tartalmazott illetve a talalas is hat nem egy pedagogus rakta ossze. Mert hat az egy dolog hogy az anyagot leirjak de azt at is kell adni olyan forman hogy ertheto legyen.
Szoval en oxford bol keszulltem, egy nagyon nagy segitseg volt megpedig a magyar meteorologia konyv megvasarolhato met.hu Az brilians, kicsit nehez elsore a nyelvezete de minden benne van ami kell.
CptSAB nem értek veled eggyet, ahoz hogy valaki megértse a repülés müködését a müszeresnavigáció müködését azt igenis magyarul is lehet oktatni. Vannak szakkifejezések és a fónia ezeket szerintem sem érdemes lefordítni, de egyéb mindent miért ne lehetne? Én tanultam programozást és az is televan angol kifejezésekkel mégsem angolul tanítják. Láttam olyan dokumentumfilmet amiben azt mondták hogy a pilóta nem igazán tudot angolul, pedig utasszállítót vezetett (igaz a dokfilm repülõbalesetekrõl szólt és le is zuhant a gép, többek közt a hibás komunikáció miatt) de ha a valóságban van hogy egy utasszállító pilóta nem tud angolul, és így is megtudta tanulni hogy kell vezetni egy nagygépet akkor miért olyan nagy elvárás ez egy szimulátorozni vágyó embertõl, aki lehet hogy csak azt szeretné tudni hogy kell szabályosan beindítani egy gépet és elrepülni eggyik reptértõl a másikik. Aki online repül attól elvárható némi angol tudás de aki csak egyedül repül attól minek elvárni ilyet? Egyébként nem vitázni akarok, és tisztelem hogy ennyire komolyan veszed, de ha megjelenne egy fordítás (egy csapat készíti is de borzasztó lassan haladnak) azért csak hálásnak kéne lenni és nem leszolni hogy nincs értelme mert csak angolul jó.
segítség és segítsen
Ez már egy segítség, hogy máskor helyesen tudd leírni.
A blokkokról itttudhatsz meg többet
Ez már egy segítség, hogy máskor helyesen tudd leírni.
A blokkokról itttudhatsz meg többet
sziasztok egy kis segitcség kéne most ismerkedek a captain sim 757-el és a hivatalos oldalán láttam meg olvastam hogy ilyen block rendszert használ és erröl szeretnék többet megtudni hogy pontosan mi ez melyik block-okat kell beszerezni hogy minnél élethübb legyen a program ugy tudom hogy az alap a block-B de ebben nekem nincs fmc meg még pár dolog nem müködik kérlek titeket aki tud az segitcsen elöre is köszi
szia! én is szívesen vennék egy privi üzenetet link témában😊
köszi
köszi
Okés, küldök linket. 😊 A nyíregyházi jegyzetrõl esetleg Tibit kéne megkérdezni. Sajnos én is mindenhol csak utalásokat találtam a jegyzetre. Nagyon sok MG-és riportban és leírásban emkítették az An-2, Pzl és Kamov pilóták.
Repülési ismeret.. 😄 Nem.. nem és nem. Nincs valós közöm a repüléshez. De iszonyatos szakanyagot gyüjtögettem össze, nagyrészt angol nyelven. És szeretem is olvasni ezeket, így aztán itt ott belefordítgatok.Tudom ajánlani a Jómagam szótárat, vagy az Akadémiai Mobimouse programot! Sajnos a helyesírásom csapnivaló. Igyekszem odafigyelni, de a hosszú magánhangzós toldalékokra, ragokra hajlamos vagyok ugrani. Nem haragszom. 😊 Sokan szóltak már, de visszaesõ vagyok. A bilcsi felérõl lekoptak a betük, emiatt állandóan félreütök. k,l,n,m,é,á.
Repülési ismeret.. 😄 Nem.. nem és nem. Nincs valós közöm a repüléshez. De iszonyatos szakanyagot gyüjtögettem össze, nagyrészt angol nyelven. És szeretem is olvasni ezeket, így aztán itt ott belefordítgatok.Tudom ajánlani a Jómagam szótárat, vagy az Akadémiai Mobimouse programot! Sajnos a helyesírásom csapnivaló. Igyekszem odafigyelni, de a hosszú magánhangzós toldalékokra, ragokra hajlamos vagyok ugrani. Nem haragszom. 😊 Sokan szóltak már, de visszaesõ vagyok. A bilcsi felérõl lekoptak a betük, emiatt állandóan félreütök. k,l,n,m,é,á.
A PPL könyv megvan, de annélkül, hogy bántani akarnám a szerzõket, szeretném megjegyezni, hogy nagyrészt egy kalap kaki, amiben itt ott elrejtettek pár elvi hibát is.
A nyíregyházi jegyzettel még nem találkoztam, szívesen megnézném. valaki esetleg?.. :-D
Ha esetleg megvannak az ICAO annex linkek, dobhatnál egy privit. :-)
A nyíregyházi jegyzettel még nem találkoztam, szívesen megnézném. valaki esetleg?.. :-D
Ha esetleg megvannak az ICAO annex linkek, dobhatnál egy privit. :-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Bocsáss meg, de nem tudom szó nélkül hagyni, - nem fikázni akarom az írásodat - minden elismerésem a repülési ismeretedért, de...
A helyesírásra is odafigyelhetnél, ha már szótárakról és nyelvrõl teszel említést. A kulcsszavak nem kúlcsszavak. Úgyszintén a jogosultság sem jogosúltság, ugyanígy a makacsúl is egyszerûen rövid u-val írandó, íme: makacsul.
Egyébként teszik az írásod, a stílusod is jó, nem bántani akarlak, csupán egy kis megjegyzésnek szántam ezt a néhány sort.
A helyesírásra is odafigyelhetnél, ha már szótárakról és nyelvrõl teszel említést. A kulcsszavak nem kúlcsszavak. Úgyszintén a jogosultság sem jogosúltság, ugyanígy a makacsúl is egyszerûen rövid u-val írandó, íme: makacsul.
Egyébként teszik az írásod, a stílusod is jó, nem bántani akarlak, csupán egy kis megjegyzésnek szántam ezt a néhány sort.
A program magyarosítása butaság lenne ez Tény! Sokszor sokan kérdezik itt a fórumon.. én mindig azt vallottam, hogy ott a szótár, ha valami nem egészen tiszta. Csak igazából ahogy már írtam, mindenki hamar és izibe szeretné a tudást. A tudásért szenvedni kell, mert ha megdolgozunk érte, akkor tanultunk igazán. Kis hazánkban a repülõgépvezetésrõl úgy általában lét mû áll rendelkezésre magyar nyelven. A nyíregyházi jegyzet és a PPL Könyv, ez utóbbi 15000 ft-ért megvehetõ. Azonban.. az Szövetségi Légügyi Hatóság (USA) weboldaláról ingyen és bérmentve letölthetõ a komplett kisgépes, többmotoros, légballontól a helikopteren át a repülõcsónakokig, ultrakönnyû, ektõernyõs, vitorlázórepülõ IFR mûszeres stb.. kézikönyv. Persze mindezek angélus nyelven.. viszont tele ábrával, ami segít karöltve egy szótárral némileg. A gugli jóbarát segítségével a hazai magyar nyelvû szakanyagok is elõbányászhatóak, ha sikerül eltalálnunk a megfelelõ kúlcsszavakat.. Nem egy olyan dolumentum ami normál esetben nem elérhetõ, mert a tartalomhoz nincs belépési jogosúltság válik azzá direkt linken keresztûl. Pl. a teljes ICAO annex gyûjtemény, stb.. Ezek a doksik azonban ne felejtsük el, hogy nem holmi számítógépes játék tutorialok, így merõben komplex és összetett munkák. Ami még hasznos az infógyûjtésben: az a repülés szülõszobái, ahol pilóta válik az érdeklõdõbõl, és játékával játszó gyermek a sokat tanult szakemberbõl. A kisrepülõterek, repülõ egyesületek, klubbok weboldalai. A pilóták saját oldalai.. ezekbõl nagyon sok infót lehet szerezni. Én makacsúl tartom magamat ahhoz a heppimhez: nem a Boeingnél kezdõdik a repülés.. a repülést a bölcsõjénél kell meglátogatni és végigmenni a szamárlétrám, akárcsak a valós életben.
Ez azért sem igaz, mert forgalomba van a program német, francia, spanyol és ki tudja még hány féle nyelven.
Az egy másik kérdés, hogy a repülésben használatos szakkifejezéseket teljesen felesleges, és nem is nagyon lehet lefordítani. Azokat meg kell tanulni angolul és kész.
Az egy másik kérdés, hogy a repülésben használatos szakkifejezéseket teljesen felesleges, és nem is nagyon lehet lefordítani. Azokat meg kell tanulni angolul és kész.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Nem teljesen igaz, de teny hogy a repules nyelve az angol. A fonia ( radiozas) angol nyelven folyik hogy mindenki ertse, de peldaul kisebb repulesekkor foleg vfr vagy nem nemzetkozi legifolyosokat es iranyitott korzeteket atszelo repuleseknel az orszag nyelven is szoktak radiozni.
Nalunk is itthon egy tokoli vagy budaorsi repulesnel magyarul beszelunk a radioba.
Amit fs2004 ben illetve hozza magyarul kene az a rengeteg anyag amit a repules felolel ( meteorologia, rep elmelet, navigacio...stb)
Ezekre a fenti kepere klikkelve sok sok magyar anyaghoz juthatsz, de nem art egyre tobb szakanyagot angolul olvasni hiszen a nyelvgyakorlas sose art.
ha valami nem megy ezek utan akkor meg batran kell kerdezni itt a forumon.
Nalunk is itthon egy tokoli vagy budaorsi repulesnel magyarul beszelunk a radioba.
Amit fs2004 ben illetve hozza magyarul kene az a rengeteg anyag amit a repules felolel ( meteorologia, rep elmelet, navigacio...stb)
Ezekre a fenti kepere klikkelve sok sok magyar anyaghoz juthatsz, de nem art egyre tobb szakanyagot angolul olvasni hiszen a nyelvgyakorlas sose art.
ha valami nem megy ezek utan akkor meg batran kell kerdezni itt a forumon.
Ez tévedés.. miután az online mûsor elég szûk perifériát ölel át a repülés valódi ezerarcú világából, így ez a kijelentés önmagában téves. Pontosításra szorul. <#wink>#wink>
semmi értelme ebben a játékban a magyar nyelvnek, mivel az életben sincs magyar nyelv a repülés világában...
Csá magyarosítás van valakinek? Ha igen linkelje már be
Melyik gép? Bár rég 737-eztem, de úgy emlékszem a 737 ebben a tekintetben picit eltér a 747-tõl.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Ha igen, mi a módja?
Üdv!
Lenne egy kérdésem a PMDG FMC programozásával kapcsolatban:
Amikor alapban megadok egy repülési magasságot Pl. FL320, akkor ezt a T/C és a T/D között tartaja. De én egy két pont közötti szakaszt feljebb vagy lejjebb szeretném tartani. Mondjuk FL280 vagy FL360, majd visszatérni az eredeti FL320-ra.
Nos, erre van e lehetõség a programozásnál?
Kösz: Czakó
Lenne egy kérdésem a PMDG FMC programozásával kapcsolatban:
Amikor alapban megadok egy repülési magasságot Pl. FL320, akkor ezt a T/C és a T/D között tartaja. De én egy két pont közötti szakaszt feljebb vagy lejjebb szeretném tartani. Mondjuk FL280 vagy FL360, majd visszatérni az eredeti FL320-ra.
Nos, erre van e lehetõség a programozásnál?
Kösz: Czakó
Egy-egy leszedett csomag többféle variácót tartalmazhat (aircraft):
- csak textúrák ((livery) megesik, hogy nincs modell, csak cfg állományok)
- modell és textúrák
- modell, livery, panel
- modell, livery, panel, sound
- modell+VC, livery, panel, sound 😊
Ha hiányoznak a hang vagy a panel fájlok, akkor le kell tölteni hozzá, bemásolni a megfelelõ könyvtárba és huss. VC-t nem lehet letölteni. A Thirdware szimulátoraival ellentétben az FS nem moddolható VC-vel.
- csak textúrák ((livery) megesik, hogy nincs modell, csak cfg állományok)
- modell és textúrák
- modell, livery, panel
- modell, livery, panel, sound
- modell+VC, livery, panel, sound 😊
Ha hiányoznak a hang vagy a panel fájlok, akkor le kell tölteni hozzá, bemásolni a megfelelõ könyvtárba és huss. VC-t nem lehet letölteni. A Thirdware szimulátoraival ellentétben az FS nem moddolható VC-vel.
Hat a vizben teny es valo fsx szebb ( szamomra inkabb plasztikusabb)
de neha es a mesterkelt megjelenites szerintem nem elonyos, mert igaz hogy szep de az adott tajhoz nem minden esetben illik.
Erdemes pl misty fjord-nal megnezni lehet hogy nem olyan szep feluletu viz viszont a szine arnyalata megegyezik az ott talalhato vizekevel.
de neha es a mesterkelt megjelenites szerintem nem elonyos, mert igaz hogy szep de az adott tajhoz nem minden esetben illik.
Erdemes pl misty fjord-nal megnezni lehet hogy nem olyan szep feluletu viz viszont a szine arnyalata megegyezik az ott talalhato vizekevel.
Értem a problémádat, nekem nem is a felhõk grafikájával van gondom, hanem fs2004ben a víz, az, ami nem tetszik. FSXben gyönyörû de azt ugye nem igazán bírja a gépem, meg addon scenery is kevesebb van hozzá.
mitõl lehet az hogy ha leszedek egy repülõt és be is teszem a megfelelõ könyvtárba akkor egyes gépeknél nincs hang. pl. opensky-ról is szedtem le de jelentkezett avsim-es addoknál is.
vagy valamit állítani kell vagy mikor másolom akkor figyeljek vmire?
vagy valamit állítani kell vagy mikor másolom akkor figyeljek vmire?
Mondom izlesek es pofonok de ha itt megnezed a felhoket akkor nem egy kepen latni hogy a bevilagosodas foleg a szeleknel elegge allando, tok mindegy merrol kap fenyt mindig fix helyen csillan es neha eleg fura hogy felul csilan aztan a felho kozepen lefele is nekem ez mesterkelt de biztos bennem a hiba, amugy szep meg a viz is szoval nekem csak ez a gondom vele nem biztos hogy ertheto de nezd meg jol a kepeket.
http://www.realenvironmentxtreme.com/cloud/index.html
http://www.realenvironmentxtreme.com/cloud/index.html
😊 ja nem akartalak lebeszelni rola😊)) csak annyit mondtam en fs2004 hez flight enviroment et hasznalok, persze ha kijon rex megnezem de nekem bizonyos felhoi foleg a screenshotokon nagyon nem illik oda tul mesterkelt talan ez a jo szo ra. a felulrol megvilagtiott felho szelekre gondolok, furan nez ki hogy mindig ugyan arrol eri oket a feny....
Felhõs témában: Sandon Lyon - Real Sky kiegészítõjét használom. Azt is nyugodtan tudom ajánlani.
Sziasztok, láttam hogy megjelent a Carenado C172N Skyhawk II de sajnos csak FSX-re, nemtudjátok tervezik hogy kiadják fs9-re is? nézegettem a Carenado honlapját de én sajnos nem találtam erre utalás, igaz nem is nagyon tudok angolul.
Sziasztok vki tud egy olyan oldalt ahonnan letölthetek egy KLM Boeing 747-est ??
FSXen néztem, nekem nagyon tetszett, az FS2004 alap dolgainál százszor szebb. Amúgy lehet valahogy FS2004ben állítani a grafot az alapnál szebbre? Minden csúszkát feltoltam maxra, egyelõre még csak az alapgém van fent, 50fps simán megvan viszont elég ronda 😞
Ja szep lesz bar oszinten nekem rex felhoinek teteje a fenyes becsillanas annyira mesterkelt, de ez szubjektiv, csak sok screenshotot lattam indigo kek egen nagyon bordazott eles konturu felhok nekem nem jon be annyira:😊
már meg lett oldva, csak mondtam, hogy alapból nem kérdez rá, tehát lehet gubanc.. minden gubancot meg lehet oldani (hála istennek a c-130-nál is ez van XD )
Akit esetleg érdekel a REX FS9 alá, ezt az infot találtam:
"When we finish SP1 for REX for FSX we will be finishing up FS9 version."
Forrás: Rex Forum
"When we finish SP1 for REX for FSX we will be finishing up FS9 version."
Forrás: Rex Forum