MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CptSAB
Pár nappal ezelõtt találkoztam egy FSX-es L-40-es Meta Sokol cseh kisgéppel. De sajna elfagy a cucc. Tibi esetleg találkoztál vele?
CptSAB
Gawront nem fogsz újjat találni, max. Jak-12-vek tudod "imitálni". A Gawron a Jak-12 licencváltozata illetve módosítása. A lengyel mérnökök több helyen is átszabták a Jakot.
Clidey
A Flightsim.com-on fennt van. Ott keresgélj. De az még FS2000-hez készült, nem tudom mennyire kompatible a 2004-el...lehet pár animáció nem fog mûködni/látszódni.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
Wilga fennt van AVSIM-en és Flightsim.com-on is. Van hozzá magyar festés is. Gawron-ból a Tibi féle változat van, de ez sajna fs2004 alatt elhagy minden animációt.

Wilga base pack
Normális hang hozzá:

AI-14v2

Festések: (van benne magyar rendõrségi is)
PaintSet FS2004/FSX

Tibi szintén készített egy AI-s Wilgát.
A 104-es Kókai Tibi munkáját megtaláltam, tecc, az öreg Gawron kellene.
Hop, hop, hop!!
A Wilga (és, ha van Gawron) nagyon érdekelne.
Esetleg linket?

Köszi.<#lookaround>
CptSAB
Cessna/Reims 150/152. Piper Archer, Warrior, Cirrus-SR22. An-2, Zlin-43, Zlin-142.Jak-12 ill. Jak-18. Pzl-104 Wilga.
polluxware
ki milyen repgépekkel repül VFR-t? kis egy-két motoros gépekre gondolok...

LHNY reptér
Hello,2006-ba készitetem ezt a sceneryt most megtaláltam gondoltam feltöltöm hátha valakit érdekel.
Papirzacsi
Az igazat megvallva a problémából csak a Los Angeles érintene.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

w77d
óvatosan, de tengerentúli repülésre ne készülj vele XD

alert
Megbízható és mûködik. Viszont az eredeti szoftver aktiválása használhatatlanná tesz minden nem eredeti forrásból származó FSDreamTeam, Cloud9, és hasonló védelemmel ellátott kiegészítõt (Amsterdam, Los Angeles, stb).

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

mama 2
A W. fivérek repcsijét hogy kell a levegõben tartani?xD

TDU nick: mamabala VISSZATÉRTEM NEM LESZ VIDEÓ SE KÉP!

Papirzacsi
Urak! Van valakinek tapasztalata az fsdreamteamtõl megvásárolt scenerykkel? Mennyire megbízható ez a vásárlási rendszer stb. stb.?

Aki meg még nem ismeri, vessen egy pillantást rá! A forumban sokkal több és jobb szkrínsotot lehet megnézni a scenerykrõl.
FSDREAMTEAM

Így néz most ki:

kép1
kép2

Így elsõre úgy látom az a legjobb, ha átváltok full screen-rõl ablakmódba és így az FS-be épített view beállításokkal tulajdonképpen bármit meglehet csinálni. Így nekem most pl. a kis és a nagy monitor is natív felbontáson fut. A táj se lesz olyan ronda. Kitudom szedni a 2D paneleket a kis monitorra és a VC tökéletesen mûködik a nagyon. Persze lehet ennél van jobb megoldás is.

Nvidia vezérlõpulton annyit állítottam, h :

-Több megjelenítõ beállítása DUALVIEW + kiválasztod elsõdleges monitort
-Mindkettõ monitorhoz beállítottam a natív felbontást, de ez lehet automatikus

exTrem
Na ez engem is érdekelne. Monitoron lenne a 2D és tv-re kitenném az utasteret pl. , hogy ne unatkozzak egy hosszabb út során pl. Ehhez milyen program kell és mit kell csinálni, álítani.

Fs9 alatt, meglehet oldani ezt?:

Egyik monitoron látszódna a virtual cockpit + terrain. Egy másikra pedig csak 2D paneleket raknék.
Ami gond, hogy nem egyforma a 2 monitor képaránya az egyik egy 4:3-as 17" crt a másik egy 16:9-es 22" lcd. Másik, hogy csak 2D cockpit-es nézetben tudom a képet átméretezni, 2d panelekkel nincs gond az VC-ben is van.

Valami program, addon létezik amivel ilyesmit meglehet csinálni?

CptSAB
Lesz ideje magához térni az X-nek. Néztem, kijött hozzá az fspassengers. Kár hogy fs9-et nem támogatja az új verzsön. Megnézném mennyivel lett jobb, több. De 16GB-ot sajnálok az x-ért feláldozni, amikor úgyis helyszûkében vagyok.
[HUN]FaTaL
jah nagyon procievõ, de csak két magot használ, talán majd 2-3 év múlva. most lehet fs9ezni vagy mediumon fsxezni, nemtudom mitõl fél mindenki

http://goo.gl/gd6Zi5

exTrem
Megoldható. Olvass vissza, rengetegszer feltették már ezt a kérdést.

w77d
nekem nem megy maxon a gépemen...

[HUN]FaTaL
Még nincs akinek normálisan menne az FSX maxon a gépén, meg jön a rengeteg kieg mind FS9hez mind FSX-hez, nem értem, mi ez a nagy félelem?

http://goo.gl/gd6Zi5

... haverommal? kérdés 😊
Az fs9-el megoldható hogy neten játszak a haverommal. Csak ketten akarunk ökörködni és nem szeretnénk virtuális légitársasághoz csatlakozni.
w77d
szerintem az fs9 még nagyon hosszú évekig képes minket kiszolgálin. Minden egyes kieggel olyan, mintha új program lenne, egyszerûen elnyûhetetlen...

CptSAB
Azok akik paráznak, nem igazán hiszem, hogy azért játszanak az FS-el, mert elhivatottságuk lenne. Sokkal inkább képviselik azokat, akik miatt az FSX is oda jutott, ahová. Dizájnhajhász bagázs. A nai programok között nagyon kevés a valódi kuriózum. Sablonos felépítések, a grafikával kívánják a realitás illúzióját kelteni. A CMR Dirt-et véleményeztem egyszer a Gamekapocs oldalán, amikor egy kiscsávó személyeskedni kezdett, hogy milyen alapon fikázom ezt a tuti gammát, merthogy hogy merem arcade gémnek titulálni, amikor igenis reális szimulátor.. Végülis.. lehet autózni padlógázzal a szalagkorláton, lehet fának ütközni a valós életben is, ahogy teszi a sok kis idióta, meg sok idõsebb idióta is, akik azt hiszik az NFS stílus az menõ. Csak éppen nem egészséges. Ha megnézzük, a mai napig jönnek ki még az öreg FS98 alá is apró addonok néha, pedig aztán elég öreg program. Az FSX-nek 2006 telén le kellett volna gázolnia a 2003-ban megjelent FS2004-et. Nem így történt. Az ACE stúdió esetén én igazából a Train Simulator II kiesését sajnálom.
Én nem aggódok. Hál'Isten rengeteg free addon jelenik meg nap mint nap. Mindig van mivel csinosítgatni a jó öreg FS9-et. A másik jó hír persze az, hogy így van idõm erõsíteni a gépemet is, hogy ne essen az FPS lefelé. <#nevetes1>
Hypo
Repulni kell van fs9 fsx unk egy csomo addon mi a gond????

Amire ezt a kettot megunjuk addigra majd megoldodik a dolog. Nem ertem ezt a nagy parat a kulfoldi forumokon.

CptSAB
ui2.. dobjunk össze egy kívánságlistát, életveszélyes fenyegetésekkel összekötve, hogy kitekerjük a kedvenc F-18-as makkettjük orrfutóját, zsilettpengével választjuk le a cockpit üvegét.., 2 méterrõl szabadesést gyakorlunk meg hasonló eksönök. Erre biztos összekapják magukat. <#violent>
CptSAB
jaj.. huh felébredtem.. csak álmodtam megint... brühühü<#confused>
Hát ha én lettem volna a góré, akkor tuti kirugdosatam volna az FSX elõtt a fél bandát. Azért azt nagyon nem szeretném, ha arcade módba böknék a stílust a great comeback után. Az a baj az ACE stúdióval, hogy saját maguk kötötték meg a kezüket. Az alap program fejlesztése elveszett, hogy a pw fejlesztõknek is jusson bõven a husitálkából. Csak GFX-el nem lehet szerintem igazi fejlõdést kieszközölni. Egy szimulátor mindig a valós dinamika/fizika modellezésén alapul. Az FSX-nél a bili eléggé félrebillent, a fizika és a plusz reality átment a külsõ fejlesztõcégek fizus mutatványaiba, így aztán úgy gondolhatták, elég csak grafiX téren hajtani a ringlispielt. Ezek után ott a kérdés, akkor most ki is aki fejleszti a programot?
L Viper
Reméljük nem a Vérpistikéket célozzák meg egy jól lebutított FS XI-el. Sajnos ez a tendencia sokfelé.
Clidey
Ébresztõ, Tomi, ÉBRESZTÕÕÕÕÕÕ!!! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Szerintem menj kezetmosni... :-)
Lehet furán hangzik, de én valamennyire örülök a hírnek. Amit fsx címén elkövetett a csapat, az -bár van egy két jó dolog benne- de összességében egy szar. Nem tudom milyen újdonságot terveztek a legújabb részbe, de a sokéves tapasztalat alapján nem sok kiemelkedõt. Annak semmi értelme nem volt, hogy 2-3 évente kiadjanak egy újabb fs-t, ami jobbára csak az éppen divatos grafikai ficsöröket tartalmazza, miközben tartalmilag egyre inkább a pöcegödör aljára süllyed. Hogy mi jön,azt majd meglátjuk.

CptSAB
Munkából hazatérve ilyen hírek fogadnak.. Hát.. hömm. Azt gondolom, lesz folytatás. Mindössze átkerül pl. a cucc valamelyik kiadó alá. Az FS XI nem Microsoft, hanem Just Flight stb. kiadvány lesz. Bízzunk benne, hogy a jövõben jónéhány olyan feature (ficsõr) is belekerül, amely ad a realitás felé némi pluszt. Én sok mindent el tudnék képzelni. Szerkeszthetõ navigációs, érkezési és indulási eljárásokat. Életszerû idõjárási rendszert. Újfajta 3D modellezést, ahol a grafikai modelleknél a VC is moddolható lenne (lásd Thirdware). Továbbfejlesztett aerodinamikai modellt, életszerû mûszaki üzemeltetést, meghibásodásokat, elõírt idõszaki és profilaktikus javításokat... Karrier és üzleti management. Ahol választhatunk hogy szimpla mezei UL, vitorlázó (soaring), kisgépes magánpilóta, avagy MG, vagy szállítási vállalkozó, mentõs, tüzoltósági, rendõrségi, katonai, illetve közforgalmú karriert szeretnénk. Ehhez persze társulna egy újfajta AI rendszer is, amely szerkeszthetõ lenne. Milyen jól nézne ki, ha a navigációs rendszer mellé, beépített repülõtéri AI forgalom szerkesztõ is társulna, ráadásúl rendes FPL mellett. Na mindegy.. nem szabad törödni a lázálmaimmal. Valljuk be azért sír a szám mindig a részletekrõl, mert az én gyermekkori álmom, hogy pilóta leszek, sohasem valósúlhat meg.
eyecandy
Reménykedjünk. 😞
Az AVSIN azt írja, hogy tartani fogja a frontot.
Mindenesetre egyenlõre nem lesz gond, hogy az FSXI milyen configon fog jól futni.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Hypo
Hat egyenlore ace bezar, de azert nem kell leirni a dolgot, par honap es vagy outsourcebol vagy ujra inhouse de folytatjak. Nekunk csak jobb lehet

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Ez nem tömör volt! Ez teljes leírás. :-)
Shortstop
köszi

Hypo
Active camera nevu progi. De minden repcsinek a nezetet tudod a cfg filejaban allitani

Shortstop
FS2004-be lehet kameraállást importálni vagy valamilyen úton hozzáadni?
Gondolok itt arra hogy az FSX-ben van olyan, hogy a gépnek a hasán van elhelyezve kamera, és ezt szeretném a 2004-ben is.
Van erre megoldás?

Falconer
Hali srácok,
tudnátok nekem egy linket adni/leírni, hogy a négy CDbõl hogyan lehet egy fullos telepítõ DVDt kreálni?
Réggebben olvastam itt, de most nem találom.
thx

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

CptSAB
Ez a leírás most minden pillanatnyilag felesleges elméleti sallangot

nélkülözni fog.
Az FS széria beépített AIRAC adatbázisa eléggé elavult. Mi több,

hiányos.
Ezen segít a http://uk.geocities.com/[email protected]/ oldalról

letölthetõ 2008/03-as AIRAC módosítás, amely 58196 GPS intersection

pontot tartalmaz.
Ezt a kis 2-3 megás bgl állományt bemásolod az Addon Scenery\Scenery

könyvtárba. Amikor elindítod a programot (FS2004/X), akkor frissíteni

fogja az FS az adatbázist. Fogod, kilépsz a programból. Legközelebb

pedig már ott is lesznek ezek a pontok.

Az FS rendelkezik egy saját útvonaltervezõvel. A Create a Flight

menüben klikk a Flight Planner gombra. Ki kell választani az indulási

és az érkezési repülõteret. A 3. pontban azt, hogy látvarepülési VFR,

avagy mûszeres repülési IFR repülésrõl van-e szó. A 4. pontban az

útvonal tervezési rendszere jön, Direct GPS, LO, HI, avagy VOR

navigáció szerint zajlik-e a repülés. 5. pont Find route és szépen

kidob egy szörnyszülöttet.

Hogy ez az útvonal a 0% realitásból legalább az 50%-ot elérje,

szükségünk van egy útvonal tervezõre. A tutit a valódi Jeppesen stb.

szoftverek kreálják, de azokat a szoftvereket fém és kerozin gépekhez

készítik, nem pedig szimulátor Johny occsó kis makettjához. Így

jöhetnek az FS online repüléséhez kitalált lebutított webes tervezõk,

amelyeket a Navigraph AIRAC alapján állítanak össze. Azért butított ez

a rendszer, mert a valóságban a repülési terveket meg kell igényelni,

meghatározott idõvel a repülés elõtt. Az érintett légügyi szervek

elfogadják, avagy módosíttatják ezeket a légterek napi használata,

korlátozásai szerint. Az FS nem képes modellezni a repülés valódi

arculatát. Ezt most nem részletezném, mert hosszú történet.

Az egyik legismertebb tervezõ a Routefinder.
http://rfinder.asalink.net/free/
Minden hónapban frissítik.
Vegyünk egy teljesen összecsapott tervet.

Budapest Ferihegy - Brüsszel National

A feltett AIRAC update szemszögébõl nézve, nekünk a navigációs pontok a

lényegesek. Az FS Flight Plannerjében válaszd az IFR repülést, de az

útvonalat GPS-re állítsd. Így egy görbével összeköti a két repülõteret.

A listát egy papírra kinyomtatod, vagy leírod. Az utvonalat ezután az

Edit menü alatt szerkesztheted. Ezt a fogd és húzd módszerrel tudod

elérni. Az útvonal piros vonalát az egér bal gomjának lenyomása

mellett, a navigációs pontokra húzkodva össze rakhatod az útvonalat

GILEP, TEKNO, ABETI.... Fontos, hogy be legyenek kapcsolva az

Intersection/NDB/VOR/Airport elemek. Célszerû úgy növelni a zoom-ot a

térképen, hogy kiírja a neveket. A módszer fapados, de mûködik.

Mellesleg segít felfedezni a pontokat. Van olyan program, amely a

routefinder listáját flightplan-re konvertálja, de a véres valóság az,

hogy ha a két pont nem ugyanoda esik, akkor könnyen vége a dalnak, és

az FS nemes egyszerûséggel nem fogja végrehajtani. A dolog lényege,

hogy ez a módszer semmilyen warezolt cuccot nem igényel, mindössze egy

jogtiszta FS2004-et, vagy FSX-et.
Alerttel közösen teszteltünk egy másik módszert, ahol a FriendlyPanels

FMC addonjait teszteltük, mondhatom nagyon frankó alternatíva az is, de

ott egy újabb fizetõs cuccot kell beiktatni.
A fizetõs gépeknél ott az FMC/FMS, hozzá az AIRAC-al, amit aztán

abszolút nem vesz figyelembe az FS default irányítása, így aztán csak

online van valós élménye leginkább.

RouteFinder
Route generator for PC flight simulation use - NOT FOR REAL WORLD

NAVIGATION
(C)2005-2007 ASA srl - Italy
-----------------------------------------------------------------------

---------
Computed route from BUDAPEST/FERIHEGY (LHBP, LH) to

BRUSSELS/BRUSSELS-NATIONAL (EBBR, E😎: 25 fixes, 626.7 nautical miles

Details:

---------

ID FREQ TRK DIST Coords Name/Remarks
LHBP 0 0 N47°26'21.58" E019°15'42.51"

BUDAPEST/FERIHEGY
GILEP 272 41 N47°29'00.20" E018°15'31.59" GILEP
TEKNO 282 35 N47°37'25.59" E017°24'32.07" TEKNO
ABETI 280 16 N47°40'39.77" E017°00'46.23" ABETI
SNU 115.5 291 32 N47°52'29.55" E016°17'18.37" SOLLENAU
TAGAS 291 27 N48°02'38.35" E015°39'14.30" TAGAS
LUGIM 290 23 N48°11'08.23" E015°06'32.48" LUGIM
MOTIX 290 22 N48°19'06.60" E014°35'08.32" MOTIX
FRE 113.5 290 19 N48°25'54.41" E014°07'47.39" FREISTADT
PABSA 290 17 N48°31'41.77" E013°44'17.29" PABSA
RENKA 290 10 N48°35'05.42" E013°30'18.80" RENKA
GONBA 290 18 N48°41'15.51" E013°04'32.58" GONBA
STAUB 289 18 N48°47'08.66" E012°39'28.97" STAUB
MAMOR 289 18 N48°53'09.00" E012°13'20.00" MAMOR
UNKUL 297 34 N49°08'14.41" E011°27'34.99" UNKUL
UPALA 297 10 N49°12'51.74" E011°13'17.17" UPALA
INBED 314 15 N49°23'15.29" E010°56'30.28" INBED
LOHRE 307 70 N50°04'01.23" E009°29'10.84" LOHRE
ESAMA 306 29 N50°20'28.25" E008°51'35.38" ESAMA
TESGA 306 11 N50°26'41.64" E008°37'07.94" TESGA
MONAX 280 31 N50°31'16.60" E007°49'22.64" MONAX
MAKOB 279 32 N50°34'54.41" E006°59'46.75" MAKOB
LENDO 278 27 N50°37'30.96" E006°16'42.79" LENDO
BATTY 277 16 N50°38'57.04" E005°50'55.61" BATTY
EBBR 289 54 N50°54'05.02" E004°29'04.46"

BRUSSELS/BRUSSELS-NATIONAL

Tracks are magnetic, distances are in nautical miles.

---------
LHBP SID GILEP UY50 ABETI UL610 BATTY STAR EBBR

---------

Tömören most ennyi.
Azt igazán megköszönném.

CptSAB
Ígérem, még ma össze dobok egy manualt ehhez a témához. 😊
Köszönöm az infót. De a problémám még mindig megoldatlan ugyan is a gondom az hogy ha nem "A"-ból "B"-be akarok repülni hanem mondjuk egy tervezet útvonalon ahol több pont is van akkor hogyan tudom azt a gps-be betáplálni ? Ha egyáltalán oda kell !?

UI: Alert-nek is köszi az infót.

w77d
gyerekek viszont ez a C130 egy csoda 😊 most elkezdtem átnyálazni a 400oldalas manulat, hogy mindent tökéletesen tudjak használni. Hihetetlenül megérte megvenni 😊

néhány kép tõlem:

Hypo
Ok ahogy erzed😊)) de elhiheted nyulkal am a vinyohoz, meg a swap filet se felejtsuk

w77d
nekem csak azt kéne megoldanom, hogy ne legyenek a kicsit távolabbi textúrák kurva mosottak... ha egy terület fölé érek akkor az éles lesz, de körülötte mint az ázott papír....