MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
elvileg nem piszkal alapbol nem is az fs be installalodik hanem kulon, es minden inditasnal foleg ha active sky al hasznalod legeneralja a cuccokat, szoval igen eleg az a folder is

polluxware
ez nemvolt olyan bonyi, csak például a HSI-t már nem tudom kicserélni mert hiába rakom be, licanc okok miatt nem engedi használni..

Egy fontos kérdés!

újra akarom rakni a windózt és az lenne a kérdés hogy a GE pro által bemásolt táj textúra fájlokat elég ha csak kimásolom a x:\..FS2004\scenery\world\texture mappából, vagy újra fel kell majd rakni a keret progit mert mondjuk más fileba is belepiszkál telepítés során?

Hypo
a kep meg xmaxxre keszult😊) de en is szivtam a cuccokkal raadasul nalam meg mas muszerek is belejottek a kepbe, nem volt konyu😊)) de lehet csak nekem

Hypo
gratula en is szenvedtem eleget hasonlo dologgal, jo let nagyon😊)

polluxware
sikerült a modding egy része😊 csak rá kell érezni és megy mint az ágyba...

GNS 530 integrálva a weather radar helyére:

leonforce
sziasztok..!
hol allithatom be hogy a parkolohelyen ALLO HAJTOMUVEKKEL,"hidegen"indithassam a jatekot..?

Seven-Four-Seven--Heavy

eyecandy
Hehe
Urak! Használja valaki a CS757-et? Kellene nekem egy használható tutorial cold&dark > , mert nem bírok zöld ágra vergõdni vele. A manualja meg egy... Ill, ha valakinek a Just Flight féle van meg akor le lehet tölteni az oldalukról egy installos tutorialt, de be kell hozzá helyezni az orig lemezt, hogy kibontsa az exet. Nnna

CptSAB
Valahogy így..

Original modell:

Miss Május 1967-bõl
CptSAB
A Flight Simulator alapvetõ aerodinamikai problémája onnét fakad, hogy a "szélcsatorna" teszt, mint olyan az nem létezõ fogalom. A gép csak egy féltgla, amin vannak vezérsíkok, szárnyak, és motorok. A törzsszekció, a homlokfelület a szárny profilja nem játszik. Ha 1967. Miss Májust helyeznénk be a 747 Jumbo helyére, az FS azt sem venné észre. És ez még csak a kezdet..
Clidey
Nem úgy értettem...hanem hogy ha mindent realisztikusra (értsd: pontos adatokkal) állitasz be, akkor nagy valószinûséggel köze se lesz a valósághoz. Általánosságban a kettes szorzó a nyerõ tapasztalatom szerint. De persze nem mindenhol... Például találkoztam már 840 lóerõs Extrával is, ami kábé hozta a valódi 340-360 lóerejét... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
csak a motor adottságai változnak😊

amúgy relatíve egyszerû beállítani, az aerodinamikai részt nem piszkáltam..

Clidey
Hát ezzel ugyan nem sokra mész szerintem... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
amit beraktam az GNS530, valamint egy modernebb EFIS mint ami alapból van..

ezeket úgy használom hogy átírtam a hotkeyek-et és VC-ben sima 2d-s panelként jelennek meg, tehát mûködik a dolog használat szempontjából😊

VC-panelbe meg lehetne integrálni a GNS530at a weather radar helyére csak az meg macerás ám rendesen, fõleg hogy az FSpanel totál nem mûkszik mivel az összes mûszer jogvédet..

mind1

asszem többet most nem kérdezek! Köszönöm mégegszer!

CptSAB
Felesleges annyi külön panel és mûszer. Egy apró beechnél 😊 Megfogtál amúgy.. de nem emlékszem olyasmire, hogy több 2d panel konfigolható lenne. VC-ben más a helyzet, mert ott mint írtam, annyi panel lehet, amennyit a valóságban is látsz. A mûszerek megfelelõ minõsége és mérete, elhelyezése határozza meg hogy sikeres-e a konfig. 2D-ben van lehetõség összevonni dolgokat, így csökkenthetõ a panelek számát.
polluxware
Köszönöm!

mégvalami😊 jönnek a kérdések csõstül..

Sikerült bepakolni a múszereket 2d-be, tühti a dolog... némelyikhez sikerült átírni a HOTkey-et is

Viszont! hotkey-bõl összesen 9db adható meg mivel billentyûn is ennyi szám van... van e mód többet definiálni a billentyûzet beállításnál vagy külön gombkombinációkat megadni?

CptSAB
ISDT

AirEdit

sorry.. ISDT.. keverem a Tornado-t a szezonnal.
polluxware
bocsánat, de ez az IDS mint oldal, tudsz linket is adni?

mert addig csak találgathatok hogy mi a honlap neve.. (keresgéltem)

CptSAB
Ez amúgy a baj már eleve pl. a Ju oriásgéppel is. Lehet hozzá összehozni modellt fél-1 év alatt, ami már szép is lehet. No de repült vele valaki élõben a maiak közül? Ismerjük minden porcikáját? Nem. Ebbõl kifolyólag a kész mû valóságértéke is 0. A repüléstörténetben sok olyan gép van ami megérdemelné a megvalósítást. Jens B. Kristensen nevét érdemes megjegyezni, õ elég sok öreg ketyerét álmodik újra FS-hez.
polluxware
köszi!

van egy ürge akinek a munkáját felrakták a dreamfleet honlapjára aki repült is a tipussal valóságban, tehát gondlom nem valmi lajikukus cucc lehet.

FSpanel totál nem mûkszik a dreamfleet gépekkel mert a beépített Reality XP mûszerek külsõ fizetõs cégtõl származnak nem az õ munkájuk:/

másrészrõl amúgy sem fér el rendesen, kivéve ha kitakarja a wradart.

viszont a Sandel HSI-t megprószálom egy az egyben kicserélni egy újabbra😊

kiderül...

CptSAB
A 2D és a 3D panel teljesen más konfigurációt igényel. A VC például textúránként kapja a gau állományokat. Az air fájlban találhatóak a gép hajtómûvének, repülési dinamikájának finomhangolt beállításai. Az IDS honlapjáról egy ingyenes air editor letölthetõ. Van fizetõs is, az AirWrench. Azonban.. sok gépet el lehet cseszni azzal, hogy az eredeti gép teljes ismeretlensége okán, irreális komfiguráció van összedobva. Sok fizetõs cucc is ilyen ratyi konfiggal muzsikál.. szép 3D modell, fasza textúrák, de amikor repülési modellre kerül a szó, akkor a valódi pilótál ismertetõi köszönõviszonyban sincsenek.
polluxware
+
*.air kiterjesztésû fájlok azok mit takarnak?

polluxware
még egy kérdés!

amit 2Ds panelen elhelyezek az automatice oda kerül a VC kabinban is?

polluxware
Köszi!

3d modell módosítgatásról leteszek😊 ahhoz azért tudni kéne kavarni 3dmax-ban, másfelöl ez is olyan mint a lockon féle gépek buherálása, szóval felejtõs.

Viszont! ezt a Bonanza A36 mûszer korrekciót megprószálom, mert a Reality XP mûszerek biztos hogy VC-re is könyen kitehetõek mivel sík 2d-s cucc

Dreamfleet honlapján olvasgattam egyéb konverziókat

megprószálok azthiszem összehozni egy B36TC változatot Glass Cockpit-el, valmint egy túlsûrítõs 350pacis motorral.

Köszi a választ mégegyszer!

Clidey
Ez sokmindentõl függ. Például attól, hogy az adott mûszernek - jelen esetben a Garmin 530-nak - vannak-e 3D elemei avagy nincsenek? Amennyiben vannak, úgy csak annak a 2D elemeit tudod rávarázsolni a 2D mûszerfalra (például csak az LCD kijelzõjét). Ami nem volna túl realisztikus látvány ugyebár. Azonban ha az egész mûszer 2D-ben íródott (értsd: egy sík felület a VC-ben is), akkor minden további nélkül be lehet applikálni a 2D mûszerfalra.
Van erre egy szoftver is, a neve FS Panel Studio, ahol grafikus felületen lehet állítgatni a különbözõ mûszerfal-összetevõk jellemzõit.
E szoftver nélkül is véghez lehet vinni a feladatot persze "manuálisan", csak úgy nagyságrendekkel lassúbb a folyamat: egyenként végigbogarászni a panel.cfg-t a megfelelõ gau után kutatva, majd átírni az értékeit, kipróbálni efesben, majd újra módosítani, megint kipróba...

Már számtalanszor ki lett (itt is) tárgyalva: egy FS számára lefordított *.mdl állományt nem lehet visszafejteni, s újra olvashatóvá tenni 3DSMax-ban!
Illetve egybizonyos célspecifikus szoftverrel mégiscsak meglehet csinálni, de abban az esetben is elvesznek az animációk, a méretarány, és sok esetben a textúrák is, hogy azok mappingjáról már ne is beszéljünk. Szóval még azzal se volna egyszerû belepiszkálni bármibe is. A szoftver nevét ne is kérdezd - asszem érthetõ okokból - úgysem fogom elárulni, ha szerencsés vagy, a neten megtalálhatod. De akárhogy alakuljon is, az így módosított cuccot nemigen illene visszarakni a netre (avsim.com, flightsim.com stb.) ...

Clidey
Nem, nem tervezünk. Csak és kizárólag a magyar sportrepülésben jelenleg, vagy a közelmúltban használatos sportgépekre vagyunk "specializálódva".

Való igaz, nem volna épp egy kis meló, ráadásul a nulláról kezdeni semmi tapasztalattal elég lassú folyamat volna...fél év minimum, de én inkább több mint egy évet jósolnék neki (úgy hogy nap-mint-nap foglalkozol vele!) - már ha elfogadható minõségrõl beszélünk. Egy igénytelen ocsmány szar "csakhogylegyenilyenis" cuccot innen-onnan "összelopkodott" vagy default gaukkal persze össze lehet dobni pár hét alatt is, de annak mi értelme volna...

polluxware
nos engem Willenbrock elõzõ hozzászólása annyiból érdekelne hogy azt tudom hogy a 2D panelen lehet mûszereket GPS-t elhelyezni "integrálni", a kérdés az hogy a VC kabinban is van rá mód hogy egy mûszert a régi helyére, vagy mellé helyezzek el?

pl. Bonanza A36-ba szeretnék Garmin 530-at rakni hogy a VC kabinban is megjelenjen

van erre mód? mivel nem akarlak ezzel zaklatni tudsz olyan oldalt mondani ahol ezt bõvebben tárgyalják?

köszi elõre is!

+mégvalami

a gép modeljét lehet beolvastatni 3dmaxban vagy az már onnantól kezdve nem módosítható??

Bonanzát olyan gyó lenne összehozni a turbópropcsis erõforással...

Willenbrock
Helló úgy hallottam hogy te szoktál csinálni gépeket az FS2004-hez.Ezek az FSX-hez is használhatóak?Nem tervezel esetleg Junkers G-38-ast csinálni a szimhez?Ezt érdekes módon még nem modellezte le senki pedig nem semmi gép volt.Már régóta kerestem a neten de ilyen sehol nincs csak Ju-52.Persze gondolom óriási munka lenne,ez csak egy ötlet mi a véleményed róla-meg érdemes lenne ilyenbe belefogni?

Mûködik az AVSIM.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

thx
Clidey
File Library Offline

Posted: Monday, February 16, 2009 - 11:38
We regret to announce that the file library is currently offline. The library fell offline Sunday and a reset did not fix the issue last night. We are working to get it back online and will be sending a technicion to the server location to inspect it and take remedial action as necessary. This server also provides AVSIM's staff email and that too is offline. We will post a further update later this morning.

nálatok megy az avsim file library?
off:

Szia!
A lengyel SBS oldal mûködésével kapcsolatban itt kaphatsz választ a kérdéseidre.
Hypo
avsim.com

Siasztok!
Tud valaki freeware scenery fájlokat?Olyanra gondolok, amitõl, a tájak texturája szebb lesz. Tehát konkrétan, nem egy adott terület érdekel, hanem álltalánosságban értem. ALERT FSX -n belinkelt ilyen textúrákat, gondolom valahol találhatok FS2004 -re is.
Elõre is köszönöm.

Krisz
LANDING CHART'S
Clidey
<#eljen>
És errõl a képrõl nagyon jól le tudod venni az átmérõket is. 😉

CptSAB
Jaj.. kimaradt.. a kész mûvet linkelni fogom. 😄
CptSAB
Köke a tippeket! Lehet az Airliners.com-on mégsem volt minden kép Z137T ezek szerint.. 😄 Az óra elkerül jobbról az alsó panelre ke jobbra. És nagyobb is lesz.
A minta..

Rendicsek. Megnézem a 410-es gau állományait. Azt a randa C208 táblát is kivágom majd, mert nagyon nem hasonlít az a kétsoros cucc.
Shortstop
tárgytalan. megvan amit akartam

Shortstop
hello

honnan tudom azt megállapítani hogy a különbözõ siklópályáknak mi a beesési szöge? ATC-n keresztül való kommunikáláskor nem találtam erre vonatkozó opciót. illetve az F10-re elõjövõ menüben sem láttam hogy ez fel lenne tüntetve!
de lehet csak nekem kerülte el valami a figyelmemet!

elõre is köszi

Clidey
Na igen, igy azért már sokkal jobb, tényleg! 😉

Ha megengedsz pár észrevételt:
- Az ACSSZ órát a bal oldalon nagyítsd meg lényegesen, legalább akkorára mint a többi mûszert, mert ez így most nagyon pici.
- A szívótérnyomás gaut vedd ki mindenképp...hisz gázturbinás géprõl van szó 😊
- Ebbõl kifolyólag a fordszámmérõ is felesleges. Szerintem nézz valami orosz cuccból valami %-os kijelzésût!
- A 3-mutatós mûszer ott a jobb oldalon is dugattyús motorhoz van...azt is lehetne cserélni valami oroszra.

Esetleg garázdálkodj a mi L-410-esünk gau-készletébõl, abba szerintem találsz pont idevaló mûszereket.

Ja, és a végeredményrõl készült zippet szeretném viszontlátni itt egy link formájában! <#crazya>

Clidey
No igen...ehhez már pofa kell tényleg. Ha legalább formahû lenne...de még az se...

<#ijedt>

eyecandy
Inkább az az érdekes, hogy pénzt kérnek érte...

Megnyomod a Print Screen gombot a billentyûzeten, majd beilleszted pl. Pain-be és lemented.

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

sziasztok!Meg tudjátok mondani melyik gomb funkcioval lehet pillanatképet csinálni?Köszönöm! meki1
CptSAB
Érdeskes.. kár hogy az animációkra nem adtak. Értem ez alatt az ernyõ nyitását, a láb és a karok mozgását, valamint a földet érés mozdulatsorait. De azért az frankó, hogy ilyesmi is eszébe jut valakinek.
eyecandy
CptSAB
Nekiestem a Turbo Cmelak cockpit újraálmodásának. Nem sejtettem, hogy micsoda cseh-magyar szótárazás lesz a vége.. Még nincs kész, sok mûszer kell illetve ide-oda rendezgetni, de azért jó lesz ez elõbb, utóbb. A mûszerek a Zlin 142 csomagból valók.

Zlin 137T CVA gau cockpit redizájnolás..