MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jesenicko VFR Scenery
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Csak példaként, hiába irogatjátok át a szárnyfelületet, nyilazási szöget, tömegadatokat a valós értékekre, ha a repülõgép CL-alfa diagrammját nem állítjátok, márpedig ez pont olyan mértékben hat az átesési sebességre, mint az elõzõ adatok. Ha marad a default CL-alfa diagramm, ahogy ez a kiegészítõk óriási részében default marad, akkor a valós átesési sebesség a szárnyfelület valóstól eltérõ értékével állítható csak be.
Nem védeni akarom az FS FD-jét, fõleg mert nemsokkal ezelött szóltam le, de talán nagyképûség nélkül állíthatom, hogy ismerve a valódi repülõgépek mozgásegyenleteit és az fs által használt egyenleteket (amiket az MS egy hivatalos kiadványában bárki megtekinthet, bár az FD mély lelkivilágáról nem lehet benne infót találni) a program matematikai modelje nem áll olyan nagyon távol a valóságostól.
Hogy miért tûnik mégis ilyen fosnak az FD annak sajna nagyon sok oka van, kezdve attól, hogy a mozgásegyelentek megoldásához használt numerikus eljárások magukban hordozzák a pontatlanságot, egészen a fent említett paraméterek bizonytalanságáig.Továbbá nem tudjuk milyen elhanyagolásokat tettek a készítõk a flightmodelben.
Ettõl függetlenül továbbra is tartom magam ahhoz, hogy újra kéne csinálni az egészet, mert az eléggé tré, hogy az .air file-okban a mai napig fellelhetõk CFS, sõt FS98-as bejegyzések.
"...Vannak olyan gépek is, ahol az eredeti gép FD-je ismeretlen, példa erre a Let L200 Morava..."
Már akinek. Nekem nem ismeretlen... <#hawaii>#hawaii><#crazya>#crazya><#ravasz1>#ravasz1>
Nagyképûsködés OFF
amúgy úgyfest hogy mûkszik a dolog, az összes kisgépnek ami alapból fsben van az 0,3-0,4es értékig van ált..
ezt a control spike elimination-t nem is próbáltam...
?
Egyébkén az fsuipcben (ha regisztrált) van olyan beállítás, ami a trimm érzékenységét csökkenti, pont az ilyen problémák elkerülésére.
320-id sora *control surfaces ->
Pitch trim variable limit (rad)= alapból 0.200xxx-volt állítva
megnéztem más alap fs gépekét (példul a cessna 172 nagyon finoman szabályozható= 0.300000értékkel)
ezt átírtam
és voá'lá leszállásnál alacsonyabb sebességknél, emelkedéseknél sokkal finoabban lehet szabályozni, nem billeg a gép orra minden egyes trimmelésnél. Azt nem tudom ez így mennyire realisztikus, mert eléggé vékony kisfelületû szárnyai vannak a gépnek ami gondlom nagysebesség miatt jó tulajdonságú, de nem kifejezetten glider. (beech bonanza a36😊
mondjuk ez az egyetlen gép amivel ilyen gondom volt FS alatt, lassan kijavítom minden kisebb számomra kellemetlen hibáját😊 +egyedi múszerek..
úgyértem hogy a szélsõ értékek felé kitérítve egy nagyobbakat ugrik
másnak nem volt ilyen baja?
annyi az egész hogy az ILS/VOR (zöld) valamint GPS(kék) gombok közül mindig a zöldnek kell világítania és a VOR valmint a GPS közti navigálás lehetõségét magán a reality xp Gns530 mûszeren a CDR gombbal kell váltogatni mikor mivel akarok repkedni.
a flight plan-t kézzel kell bevinnem a gns530-ba viszont utána stabilan mûködik a pálya követés valmint az ADF kijelzés és a DME mûkszik tökéletesen (kivéve a VOR-t)
ha pedig manuálisan akarok, akkor csak átváltok Vor-ra...
azt vettem észre hogyha aktív flight plan-t beállítok a Trimble 2000 gps-nek plussz a storm scope-n ez ki is van jelezve, az útvonal végén egyszerûen fogja magát és kidob az asztalra..
Most hogy így néztem ezt a videót, eszembe jutott hogy a xpdr sem mûxik nálam, be se tudom kapcsolni. 😞 Lehet valami fsuipc gond...nézek valami friss verziót és kipróbálom majd.
Használja/próbálta már valaki közületek ezt a nemrég megjelent IL-86-ot? Most nyomtam vele egy Poznan-Ferihegy próbautat, már kezdem kiismerni a vasat, és az elsõ benyomásaim nagyon jók róla. Kellemesen vezethetõ kézzel is, a trimmje kifejezetten szuper. Hozza azt az érzést, hogy ennek a vasnak bizony súlya van, bár e szempontból a csûrõje lehetne kissé lomhább.
Azért akadt pár bosszantó probléma is vele:
- a "szokásos" VC-bõl nem látni a gurulófényeket effektus...(pedig ennek elkészítése kb. 1 pillanat lett volna csak Gmaxban...nem értem miért nem csinálták meg)
- az ACSSZ óra nálam furán mûködik...vagy inkább nem is mûködik. Ugyanígy a GPS se - nem tudok továbblépni a légnyomás leokézásán. 😞
- A robotot még nagyon tanulni kell, de sok dolgát már sikerült kitapasztalnom.
- Egy angol nyelvû 2D panelt se tartott volna sokból összehozni hozzá - így eléggé szenvedõs egy oroszul nem tudó retrohuszárnak. Vagy legalább egy nyomorult manualt. Jó, tudom, még béta. 😞
- Ferihegyen pont megtöröm a szöget a küszöb felett és kezdek lebegtetni, mikor váratlanul lepörög mind a négy hajtómû...mondom wtf?...mind1 azért befejezem a leszállást-kigurulást, majd nézem az üza. mennyiséget (shift+z), 34% (ja, 60%-al indultam EPPO-ból). A valamelyik 2D panelon meg mindenhol nulla érték van (kérdés jó panelt néztem-e ugye...?). 31R-en pókerarccal végiggurulás, majd észrevétlen ctrl+e nyomás után begurulás csápra. 😊

3.40es verzió legújabb, és csinál olyat hogy ha a GPS-t bazrirgálom egyszerûen CTD-zik. se sz se beszéd
semmilyen más gép nem csinált ilyet
viszont ha felrakom a reality gns430-at attól meg a VOR mûszerek bolondulnak meg.
tud valki tippet vagy kuka?
Van valami hír az új Sármellék scenery-rõl?
Mikor várható megjelenése?
http://goo.gl/gd6Zi5
Úgy tudom, azt is be lehet állítani, hogy mindig onnan kezdje az FS az indulást amelyik repülõtéren, gate-n kiszáltál belõle.
Mit kell beirni a cfg -be? Tudod?
köszi: eagle
van lehetoseg ra hogy az allohelyekrol,hidegen(tehat allo hajtomuvel,kikapcsolt muszerekkel)inditsam a repulest..?
ha igen,hol tudom beallitani..??
koszonom...
Seven-Four-Seven--Heavy
Valahol olvastam a fórumon, hogy a Austria airport és fly Wienna közös telepítése esetén az airport könyvtárból mely bgl fileokat érdemes törölni LOWW szebb látványa miatt.
Köszi a segítséget, ha valaki tudja a hozzászólás számát, elég ha megadja azt.
eagle
Flight1 Cessna Mustang... ez kéne FS9 alá...
tud valki business jet-et mondani az igényesebbek közül?