MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CptSAB
<#nevetes1> Nem én csináltam ezt a sceneryt. Viszont az egyik legszebb ingyenes. Dunakeszi mellett, ez a másik, ami fel van téve.

Jesenicko VFR Scenery
Papirzacsi
A kapu árnyékát szerintem kapcsold majd ki, mert elég béna az fstõl, hogy az amúgy pár vasrúdból álló kapu olyan árnyékot vet, mintha egy hát állna ott. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

CptSAB
Én csak egy másik cseh remeket ismerek testközelbõl, ott a Cessna bal odalán..

Clidey
Más normális lelkületû ember a fél karodat odaadná azért, hogy "csak" annyit repüljön vele, mint te... <#zavart1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
<#nevetes1>
Papirzacsi
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem elég. :-P

Clidey
Neked arcod lapos, neked is vannak testközeli élményeid a 200-asró, nem is kevés...! <#banplz>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Kérem a házigizdát, törölje a #14055-öt, mert clidey nagyképûsége széthúzza a topikot! thx. :-dDDDDDDD <#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

Papirzacsi
Én óckodnék attól a kijelentéstõl, hogy a valós adatok*2 adnak a valódihoz közeli eredményeket. Aláírom, hogy több esetben is úgy tûnhetett, hogy ez adja a jó eredményeked, de ez nem feltétlenül a rossz FD oka. Inkább tekinteném annak, hogy az FD összeállításához annyi, mérésekkel, hosszadalmas számításokkal meghatázoható adat, diagram szükséges, amit még a hozzáértõkek is sok munkába kerül meghatározni, és koránt sem biztos, hogy jól. Így hiába veszi elõ bárki a gép mûszaki leírását és írja be a valós adatokat (szárnyfelület, beállítási szögek, motor teljeítmény, fordulatszám, tömegek, anyámkínja), ha a maradék mondjuk 1000 pareméter beállításához lövése sincs, és jobb hijján elfogadja a default értékeket.
Csak példaként, hiába irogatjátok át a szárnyfelületet, nyilazási szöget, tömegadatokat a valós értékekre, ha a repülõgép CL-alfa diagrammját nem állítjátok, márpedig ez pont olyan mértékben hat az átesési sebességre, mint az elõzõ adatok. Ha marad a default CL-alfa diagramm, ahogy ez a kiegészítõk óriási részében default marad, akkor a valós átesési sebesség a szárnyfelület valóstól eltérõ értékével állítható csak be.

Nem védeni akarom az FS FD-jét, fõleg mert nemsokkal ezelött szóltam le, de talán nagyképûség nélkül állíthatom, hogy ismerve a valódi repülõgépek mozgásegyenleteit és az fs által használt egyenleteket (amiket az MS egy hivatalos kiadványában bárki megtekinthet, bár az FD mély lelkivilágáról nem lehet benne infót találni) a program matematikai modelje nem áll olyan nagyon távol a valóságostól.
Hogy miért tûnik mégis ilyen fosnak az FD annak sajna nagyon sok oka van, kezdve attól, hogy a mozgásegyelentek megoldásához használt numerikus eljárások magukban hordozzák a pontatlanságot, egészen a fent említett paraméterek bizonytalanságáig.Továbbá nem tudjuk milyen elhanyagolásokat tettek a készítõk a flightmodelben.
Ettõl függetlenül továbbra is tartom magam ahhoz, hogy újra kéne csinálni az egészet, mert az eléggé tré, hogy az .air file-okban a mai napig fellelhetõk CFS, sõt FS98-as bejegyzések.

Clidey
Nagyképûsködés ON

"...Vannak olyan gépek is, ahol az eredeti gép FD-je ismeretlen, példa erre a Let L200 Morava..."

Már akinek. Nekem nem ismeretlen... <#hawaii><#crazya><#ravasz1>

Nagyképûsködés OFF

polluxware
csak infóként közlöm hogy amit állítgattam a trimmel az tökéletesen mûkszik😊

CptSAB
A Trabi nem fos.. életérzés. 😄 Elég sokszor bele szoktam nézni, egy-egy fizetõs/nem fizetõs gép konfigjába. Néha a stabilitás miatt megnövelnek olyan aerodinamikai felületeket, amelyek egyébbként eredetileg kisebbek, nagyobb a motorok teljesítménye.. lehet sorolni. Valós adatokkal, ahogy Tibi is írta lentebb, az a gép nem repül úgy ahogy. 1991-2001-ig a Top Gun, majd késõbb Aranysassá keresztelt (ma is olvasom) újság vásárlója voltam. A katonai repüléstõl kezdve az MG ill. Malév pilótákig volt benne minden. Nagyon sok pilóta írta le véleményét egy-egy géprõl. No meg a repülésrõl. Ezeket a cikkeket elõ szoktam venni, ráadásúl a net is tele van ám rejtett kincsekkel, gépek manualjaival. Így egy-egy masina értékelésénél ezeket mindig figyelembe is veszem. Vannak olyan gépek is, ahol az eredeti gép FD-je ismeretlen, példa erre a Let L200 Morava. 😊 A lényeg a lényeg azonban, hogyha valaki elõvesz egy aerodinamikával foglalkozó kézikönyvet, az gyanítom, hogy az aircraft.cfg és *.air állományok alapadataiból nem tudna összehozni egy értelmes masinát. Amikor 1991-ben megvettem a Repülési Lexikon I-II. kötetet, akkor 1680 Ft-ba került, és megláttam a tengernyi számítási képletet.. annyit elárulok, hogy vagy 10 évig fejlesztgettem, egy társasjátékszerû repülõgépes stratégiai játékot, ahol próbáltam az adatokat összehozni a reálissal. Soha nem lehettem elégedett, és a mai napig nincs kész, csak 3/4-ig, mert minden kérdés egy új opcionális szabályt szûl, újabb és újabb paramétereket igényelve. Az anyag amely adaptálható lenne egy PC stratégiai játékba, cd lemezen nyugszik. Az eredeti dobokockával, stenciles táblán játszunk már a múlté, mert ki lenne képes egy bevetést akár száz kockadobással is lejátszani. A 12"o clock high és a Battle of Britain strat. programok kutya*aszák az általam kidolgozotthoz képest. És akkor ez a szabályrendszer nem is szimulátor.
Clidey
Errõl van szó 😊

Hypo
hat tested meg lehet real pilotal de az nem jelent semmit 😊) egy trabiba beultedet a raikkonent attol az meg egy fos

Clidey
Ezért is mosolygok mindíg, mikor a sok nagytudású kiadó azzal hírdeti a cuccát hogy "Tested by real pilots"... Nevetséges, komolyan.

CptSAB
Egyetértek. Az FS alapja megérett egy komplett újraírásra! Fizetõs gépeknél is nagyon gyakoriak a trükközések, hogy sikerüljön valami értékelhetõ dolgot összehozni. Persze van, hogy az sem elég.. hiába a tényleges tapasztalattal bíró szakértõk sora.
polluxware
misc-ben a control acceleration fix az bevan pipálva, ha erre gondolsz?

amúgy úgyfest hogy mûkszik a dolog, az összes kisgépnek ami alapból fsben van az 0,3-0,4es értékig van ált..

ezt a control spike elimination-t nem is próbáltam...

?

Papirzacsi
Na ezzel csak az a baj, hogy ha "olyan" a gép flightmodelje, akkor más repülési konfigurációban nem biztos, hogy elég lesz a trimm.Tehát ez félmegoldás.

Egyébkén az fsuipcben (ha regisztrált) van olyan beállítás, ami a trimm érzékenységét csökkenti, pont az ilyen problémák elkerülésére.

polluxware
air editor

320-id sora *control surfaces ->

Pitch trim variable limit (rad)= alapból 0.200xxx-volt állítva

megnéztem más alap fs gépekét (példul a cessna 172 nagyon finoman szabályozható= 0.300000értékkel)

ezt átírtam

és voá'lá leszállásnál alacsonyabb sebességknél, emelkedéseknél sokkal finoabban lehet szabályozni, nem billeg a gép orra minden egyes trimmelésnél. Azt nem tudom ez így mennyire realisztikus, mert eléggé vékony kisfelületû szárnyai vannak a gépnek ami gondlom nagysebesség miatt jó tulajdonságú, de nem kifejezetten glider. (beech bonanza a36😊

mondjuk ez az egyetlen gép amivel ilyen gondom volt FS alatt, lassan kijavítom minden kisebb számomra kellemetlen hibáját😊 +egyedi múszerek..

Papirzacsi
Emlékeim szerint nincs erre mód. Max annyit lehet esetleg, hogy a magassági kormány hatásosságát rontod le nagy kitérítéseknél, de lehet ez sem megoldás. Úgy rémlik, csak a trimm hatásosságát (de lehet ezt sem), és a kitérítési szögét lehet megváltoztatni.De hogy a trimmet lineráisan, vagy vmi más függvény szerint számolja, arról nincs info. Az fs amúgy is eléggé sajátságosan (=szarul) kezeli a trimmet. Sajna nincs infó a flightmodelrõl és az .air file-ban is sok az unknown paraméter. Nembeszélve arról, hogy elõfordul az is, hogy két különbözõ gépnél a .air fileban található bejegyzések is teljesen eltérnek egymástól. Nagyon ráférne egy újból megírt FD az fsre rendesen ledokumentált SDK-val meg mindennel. Sõt, egy újból, 0-ról megírt fs. :-)

polluxware
*.air fájl editorban bóklászok, és az lenne a kérdésem hogy egy adott gépnél hogyan tudom finomabbra venni az elevátor trimm-eknek szabályzását?

úgyértem hogy a szélsõ értékek felé kitérítve egy nagyobbakat ugrik

polluxware
jó is lenne! nem ez a baj, hanem hogy lerepülök egy utat 3/4ig aztán fogja magát és kitesz asztalra.

másnak nem volt ilyen baja?

Hypo
na az jo, bar szerintem a hozza adott cuucc is bosegessen megfelel a celnak

Papirzacsi

Hogy a rákba lehet visszaállítani, hogy szinkronban kezelje a hajtómûveket? Két napig azon b*sztam az agyam, h miért nem megy egyenesen a gép, aztán rájöttem, h ha növelem a tolóerõt, akkor csak a bal szélsõ reagál, a többi nem. Valaki segítsen plíííz!!! 😞
polluxware
úgynézki megoldódott.. mûkszik vele a gns530 (be is építettem a storm scope helyére😊

annyi az egész hogy az ILS/VOR (zöld) valamint GPS(kék) gombok közül mindig a zöldnek kell világítania és a VOR valmint a GPS közti navigálás lehetõségét magán a reality xp Gns530 mûszeren a CDR gombbal kell váltogatni mikor mivel akarok repkedni.

a flight plan-t kézzel kell bevinnem a gns530-ba viszont utána stabilan mûködik a pálya követés valmint az ADF kijelzés és a DME mûkszik tökéletesen (kivéve a VOR-t)

ha pedig manuálisan akarok, akkor csak átváltok Vor-ra...

azt vettem észre hogyha aktív flight plan-t beállítok a Trimble 2000 gps-nek plussz a storm scope-n ez ki is van jelezve, az útvonal végén egyszerûen fogja magát és kidob az asztalra..

Clidey
Azért nem látszik, mert ennek a verziónak még nem volt szerintem. Ez még egy korábbi változat, nem a Beta 2.

Most hogy így néztem ezt a videót, eszembe jutott hogy a xpdr sem mûxik nálam, be se tudom kapcsolni. 😞 Lehet valami fsuipc gond...nézek valami friss verziót és kipróbálom majd.

Hypo
A piperhez adott gps es autopilotot kell hasznalni nem szereti a kulso cuccokat.

CptSAB
oh.. nem jeleníti meg youtube videjót..

akkor így majd.. megnézhetõ
CptSAB
Köszi z infót! Az IL-86 project elkerülte a figyelmemet. Szerintem lesz hozzá, origin orosz nyelvû manual is avsim.ru-n. Igaz, az egyikünket sem vigasztalna. Egyszer a Project Tupoljev egyik orosz nyelvû részét kezébe nyomtam egy orosz származású tanárnõnek. Látta, hogy a honosítással szenvedek.. 😄 Na õ sem volt okosabb nálam. Mondta, hogy ez szaknyelven íródott, és a rövidítések, illetve mûszerek nem mondanak neki semmit, illetve nem igazán tudja magyarul hogy is kéne mondani.
Clidey
Sziasztok!

Használja/próbálta már valaki közületek ezt a nemrég megjelent IL-86-ot? Most nyomtam vele egy Poznan-Ferihegy próbautat, már kezdem kiismerni a vasat, és az elsõ benyomásaim nagyon jók róla. Kellemesen vezethetõ kézzel is, a trimmje kifejezetten szuper. Hozza azt az érzést, hogy ennek a vasnak bizony súlya van, bár e szempontból a csûrõje lehetne kissé lomhább.
Azért akadt pár bosszantó probléma is vele:

- a "szokásos" VC-bõl nem látni a gurulófényeket effektus...(pedig ennek elkészítése kb. 1 pillanat lett volna csak Gmaxban...nem értem miért nem csinálták meg)

- az ACSSZ óra nálam furán mûködik...vagy inkább nem is mûködik. Ugyanígy a GPS se - nem tudok továbblépni a légnyomás leokézásán. 😞

- A robotot még nagyon tanulni kell, de sok dolgát már sikerült kitapasztalnom.

- Egy angol nyelvû 2D panelt se tartott volna sokból összehozni hozzá - így eléggé szenvedõs egy oroszul nem tudó retrohuszárnak. Vagy legalább egy nyomorult manualt. Jó, tudom, még béta. 😞

- Ferihegyen pont megtöröm a szöget a küszöb felett és kezdek lebegtetni, mikor váratlanul lepörög mind a négy hajtómû...mondom wtf?...mind1 azért befejezem a leszállást-kigurulást, majd nézem az üza. mennyiséget (shift+z), 34% (ja, 60%-al indultam EPPO-ból). A valamelyik 2D panelon meg mindenhol nulla érték van (kérdés jó panelt néztem-e ugye...?). 31R-en pókerarccal végiggurulás, majd észrevétlen ctrl+e nyomás után begurulás csápra. 😊

polluxware
szétvet az ideg ettõl a piper cheyenne-tõl!!!!

3.40es verzió legújabb, és csinál olyat hogy ha a GPS-t bazrirgálom egyszerûen CTD-zik. se sz se beszéd

semmilyen más gép nem csinált ilyet

viszont ha felrakom a reality gns430-at attól meg a VOR mûszerek bolondulnak meg.

tud valki tippet vagy kuka?

Sziasztok!

Van valami hír az új Sármellék scenery-rõl?
Mikor várható megjelenése?
leonforce
koszonom..
szeva..!

Seven-Four-Seven--Heavy

eyecandy
Ez kell nektek

[HUN]FaTaL
Nem tudom láttátok e már, de nekem nagyon tetszett 😊

Malév Commercial in Fs2004

http://goo.gl/gd6Zi5

Hypo
JOGOS😊)

Papirzacsi
Hovatovább, szerintem ezt a cold and dark cockpit hülyeséget is bele kéne írni a faqba, mert emlékeim szerint ebben a hónapban már vagy 3. alkalommal kerül terítékre a probléma.A visszaolvasás meg ügye smafu.

Papirzacsi
Kilépés elött elmented a repülésed(amikor már a kapunál állsz), és bepipálod, hogy az legyen a default. Vagy beállítod a mentések között beállítod a previous flightot defaultnak (bár ennek a jó mûködésében nem vagyok biztos).

Hypo
Semmit select flight nal kivalasztod azt a repteret ahonnan mindig indulni akarsz, kivalasztod a cessnat, es megcsinalod amit lentebb iortam es elmented hogy default flight ennyi

HI Hypo!

Úgy tudom, azt is be lehet állítani, hogy mindig onnan kezdje az FS az indulást amelyik repülõtéren, gate-n kiszáltál belõle.

Mit kell beirni a cfg -be? Tudod?

köszi: eagle
Hypo
fogod az alap cessnat, amikor betolt szepen a check list alapjan leallitot ( mixture kihuz, kulcs elzar, battery lekapcs, fenyek lekapcs, radiok lekapcs) aztan elmented a flight-ot es a mentesnel be tudod allitani hogy ez legyen a default flight.

leonforce
szevasztok..!
van lehetoseg ra hogy az allohelyekrol,hidegen(tehat allo hajtomuvel,kikapcsolt muszerekkel)inditsam a repulest..?
ha igen,hol tudom beallitani..??
koszonom...

Seven-Four-Seven--Heavy

Az Eaglesoft-féle Cessna Citation II és X egész jók, illetve a FeelThere-nek is van egy Citation X-e, ami jól kidolgozott.
Papirzacsi
Talán a Flytampa Manualban kéne kezdened!

Sziasztok!

Valahol olvastam a fórumon, hogy a Austria airport és fly Wienna közös telepítése esetén az airport könyvtárból mely bgl fileokat érdemes törölni LOWW szebb látványa miatt.
Köszi a segítséget, ha valaki tudja a hozzászólás számát, elég ha megadja azt.

eagle
polluxware
nos😊 lehet..<#miaz>

Flight1 Cessna Mustang... ez kéne FS9 alá...

tud valki business jet-et mondani az igényesebbek közül?

Hypo
az nem en voltam😊 nalam ok, neha a mixture karja 2d nezetben ugral ossze vissza, de amugy nalam jol megy, a domelight vc az eleve fs problema

polluxware
ha jól emlékszem múltkorában említetted hogy a Piper cheyenne nagyon bugos..

én a 3.4-es verzsönt használom, és egyenlõre csak a dome light ami furán mûkszik vc-ben.. egyébként szépen megy