MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

thx, akkor maradok a jó öreg pmdg-nél 737 terén, de azért az a vc screenshot alert szemszögébõl tetszetõs
[HUN]FaTaL
Frame Ratet nem befolyásolja, ahogy észrevettem. Talán egy kicsit ront rajta de nem vészes.

http://goo.gl/gd6Zi5

Papirzacsi
Igaz. Hiába olcsó, én még ingyen is meggondolnám, hogy komolyabban foglalkozzak vele. Nagyon szépen meg van csinálva, meg minden, ezt nem akarom elvitatni az Ariane-tól, de amiket felsorolsz az igaz, plusz nálam csomó FMC hiba volt, nem tudtam sebességet megadni neki, az útvonalakat össze-vissza írta be stb stb.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

van valami köze a frame rate-hez?
a sok kis lejmolós várja Alert-et😄

[HUN]FaTaL
Nekem sem jött még. Amúgy FS9 fõkönyvtárába kell majd másolni és shift+f9el (ha jól emlékszem) lehet ki-be kapcsolni. Csak amit én találtam hozzá INI fájlt avval ronda volt.

thx, úgy halottam, hogy a vc-ben a mûszereknek nagyon pici a frame frissitésük és, hogy airac frissítés sincs hozzá, igaz ez?
Ariane Design Boeing737. Mostmár lement az ára olyan PMDG-körülire, de régen pofátlanul drága volt. Furcsa benne, hogy még a festés is pénzbe kerül hozzá, és nincs paintkit hozzá😞

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Én sem akarok bunkó, vagy szemtelen lenni, de elküldenéd privátban?😊 Amúgy hova kell másolni? Modules-ba? Köszi!

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Shortstop
értem. köszönöm!

Papirzacsi
Van összefüggés. Ne használj AP-t a guruláshoz, nem arra való! Felszállás elött pedig mindig be kell állítani a megfelelõ trimmhelyzetet. Te ezt elmulasztod, az AP pedig totál farokratrimmel a nem üzemszerû használat miatt.

CptSAB
Igen, én is arra gondolok, hogy ki kellene menni. Szeptemberben nagyon sokat takartak a lombok.
Shortstop
Lenne egy kérdésem!

737-400 autopilottal (sebesség miatt) a gate-tõl megyek a kifutópályára, ahol kikapcsolom még az elõtt hogy rágurulnék. Felmegyek a pályára és felszállás közben olyan 100-120csomónál magától emelkedik a gép eleje a magasba ameddig bír kb. olyan 35-40°aztán STALL meg bumm..
Megpróbáltam autopilot nélkül úgy pedig nem csinálta ezt.
Szóval az érdekelne hogy van-e a két dolog között összefüggés, vagy más probléma van?

[HUN]FaTaL
Köszi szépen, meglesem 😊

köszönöm.

btw nem az Active Camera az, amivel lehetne bejárni az utaskabinba is?...
ez ugyan fizetõs, de szvsz az egyik legjobb
víz effekt
[HUN]FaTaL
Segíthetnél az FS beállításában is mert ha jól olvastam pár korábbi HSZben a csúszkák maxra tologatása nem éppen megfelelõ 😊 Amúgy a vizet nem lehet valahogy cserélni? Ez az egyetlen dolog ami sokkal-sokkal csúnyább mint az X-ben, a tájjal nincs bajom.

ha nem vagyok szemtelen akkor én is megkaphatom?
az utsó képen milyen 737-es fülkében ülünk? mármint ki a gyártó
Papirzacsi
Bár nem vonzódom az ilyen sufnituning dolgokhoz, de most egy próbát megérne nekem.:-)

[HUN]FaTaL
A GTASAhoz készült DLLre gondolsz? Az nagyon jó csak az ini beállítások kellenének. Este küld át az egészet légyszi😊

alert
Van egy módosított d3d DLL fájt, amivel eljátszottam. Este átküldöm, ha érdekel. Számomra növeli a játékélményt 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

[HUN]FaTaL
Mivel sikerült ilyen szép bloomot tenni a játékra?😊

Papirzacsi
3ds max, illetve Gmax, de elvileg bármelyikkel lehet, csak akkor exportálni kell a modelt gmaxba, vagy 3ds maxba. Bár lehet van valami kiskapu, de én pl. 3ds maxot használok, így nem tudok nyilatkozni az egyéb lehetõségekrõl.:-)

pateszi
Sziasztok,

A képek alapján nagyon jó lesz ez a Sármellék scenery, várom már a megjelenését. Jól emlékszem, hogy tavaly kb. februárra jeleztétek?
Tegnap megnéztem élõben a bezárt sármelléki repülõteret, egy Il-76-os árválkodott a DHL parkolóban, elég impozáns gép. Az alábbi képekhez hasonló hangárokban most leginkább nádkévéket tárolnak. A laktanya romjainak a modellezésével nem tudom, hogy érdemes-e molyolni, ahogy elnéztem, a legtöbbet inkább csak lebontani lehet már.

CptSAB,
Most érdemes a kaposújlaki épületeket fotózni, amíg nem takarja el újból a növényzet õket. Lényegesen könnyebb a levél nélküli fák retusálása a textúrákról...

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

chicco
Ez csodaszép <#eljen>

i robot
Milyen 3d szerkesztõvel dolgoztok?

[HUN]FaTaL
Jólvan, jólvan én úgyis kezdõ vagyok meghúzom magam 😄

Csak informálódni próbáltam 😊

Papirzacsi
BOszorkány, boszorkány!!!! égessük meeeg!!!

(ezt a szót még csak véletlenül se ejtsd ki!!! btw, nagyon reméljük, hogy nem.:-D )

[HUN]FaTaL
Hú ez nagyon fasza lesz, várjuk a megjelenést.

Btw, fizetõs lesz?😊

CptSAB
Nem tudom mivel készítették az Il-86-os jutubos movit. Sunyi Vegászt nézegettem, de nem nagyon leltem ilyen effektekre. A kép a lépben azt FS produkálja, fennt menübõl, vagy jobb egérgomb valami nem panelos részen, és új ablak.
sziasztok!

ez a videó mivel készült? mármint, hogy milyen kieggel lett felvéve? netán valami Active Camera? mert láttam már én is active camerát fs9-en, de messze nem tudott ilyet (izeg-mozog, hogy valósabb legyen, meg elfújja a hajtómû szele, meg kép a képben), vagy csak böngésszem tovább a config lehetõségeit?
vagy más verzió is van?
köszi 😊
CptSAB
Sok érdekes dolgot láttam ebben a Sármellék sceneryben, amit bízok benne, hogy Újlaknál majd komoly inspirációt ad. Ez pedig a szép betonlapos guruló. Pár layer egymásra, és már nem is olyan lehetetlen az a frámya agyontördelt beton. Pistáék egyébként tettek füvet erre-arra, de azt biztosan tudom, hogy nem a végleges fû van még a cuccliban.
Amúgy azt gondolom, hogy utaljak István barátom szavaira, hogy olyan dologba vágtak bele, ami nagyon új volt nekik, ami segíti õket, hogy egy-egy területen, grafika, 3D.. megvan az az ember, aki mögött áll kellõ szakmai alap amellyel már neki lehet fogni. Amikor a nyakukba kapnak egy olyan embert mint én kritikusnak, hogy ez meg az meg amaz.. na az egy nehéz eseti tényezõ. ((hozzáteszem, hogy én spec mindenbõl (3D, GFX) csak most tanulom a dolgokat, szóval idegesítõ tudok lenni))
Ráadásul érdemileg nem is tudtam segíteni a srácoknak, mert munkámból kifolyólag nem igazán vagyok itthon. Így nem akartam lassító témyezõ lenni.... Hogy segítsek, ha a sajátomra sincs munkatervem. Idegesítõ vagyok fõleg amiatt, hogy én abból a kisgépbõl mindent szeretnék látni, ami vizuális pont, õk pedig inkább a nagyobb vasakon hegedülve nem kiváncsiak arra, hogy kinõtt-e a tavaj ellopott fenyõfa helyén az új ültetés. Õk 120-170 csomóval szállnak le és fel, én meg 40-60-al. Az alacsony polygonszám nem feltétlen baj. Nagyon sok szép ukrán, orosz sceneryvel volt dolgom (mind ingyenes..) de egyszerûen beletörik a gép, ha minden maxxra van húzva.
Újlak esetében asszem nem lesz hiány a sok kacatból.. lesz szemét bõven. 😄 Ha valaki megnézi a webalbumomat, akkor láthatja van mit odahányni az épületekhez.
Papirzacsi
Igazából egyvalamit felejtettünk ki, de még nem késõ, a szemetet a kukákból. :-D<#idiota>

Papirzacsi
Egyet kell értsek, a sok kis dolog, ami nem feltétlenül jelent óriási plusz gépigényt, nagyon sokat tud dobni.:-)

Clidey
Oké, akkor legyen: nekem a beton széle nem tetszik, túl elvágólag van a fûvel (jó, persze ez még csak pre-béta vagy mi 😄). Valami olyasmi megoldásnak örülnék, mint amit mi is próbálunk összehozni a LHDK szinörben. Meg mellé egy kis fû-poligon, és máris tök jól néz ki.
Szerintem az ilyen apró csecsebecsék dobnak igazán nagyot mint pl. földrakások -túrások, bokrok, kukák, jelzõbólyák, virágállványok, napernyõk, székek, asztalok, stb. Természetesen mind fototextúrákkal. Rajzolttal épp az ellenkezõ hatást érik el, példa erre sok-sok free szinör, ahol úgy csinálták. Természetesen túlzásba se kell esni, hogy annyi legyen a cucc, hogy egy gombostût ne lehessen leejteni... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

m814
Na igen.😄
Tamás barátommal már megvívtuk a csatát az elképzeléseink eltérõségérõl.Mi szûkebb értelemben vesszük a reptér környékét mint ahogy õ szeretné.De bízok benne ez talán nem olyan nagy gond.
Pláne hogy csak becsempésztünk néhány laktanya épületet is, a hatására.😄
A célunk egy lehetõleg életszerû, és valósághû reptér elkészítése ami ráadásul nagyon "gépbarát" is.Ez egyenlõre sikerült.Ahoz képest hogy mindhármunknak ez az elsõ ilyen próbálkozása, ez nem is olyan rossz eredmény.
Igen talán néhány objektumnál talán kicsit túl spórolós is lett a poligon szám pl.hangár.De ezek még orvosolhatók.Természetesen örömmel veszünk minden segítséget,és köszönjük az eddig kapottat is.
Mindenesetre azért csodát nem szabad várni.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Papirzacsi
Szerintem az enyim részletesebb, bár igaz ez is tököli és nincs befejezve egyelõre, de hama lehet belõle Sármelléki (semellek... :-D ) bunkert csinálni,akár kevesebb részlettel is.

UI.😛ont te beszélsz hajhullásról, akinek olyan szõrös a képe, mint csubakkának a sztárvórzban? Haj csak nálam hullott, az is tõled. :-P

CptSAB
Jaja.. tete kis csomag. Bíró István (textúrázásért felelõs mûszakvezetõ 😄) barátommnak már elmondtam a véleményömet róla. Ha kész lesz, 9/10 pontot fog kapni. A -1 pont kényege egy kis szakmai illetve felfogási különbözet eredménye. István tudja, hogy kisgépes VFR pártiként, egy komplett repülõtér nálam ha már fotóscenery, akkor legyen kerítéstõl kerítésig. Minden az adott földterületre esõ objektummal. A másik hogy egykori geodéta mivoltomból adódóan, a földrészlethatárok nálam úgymont térképhûek. Pistáéknál a repülõtér földterületének keleti oldala le van nyesve. Ez azt jelenti, hogy a régi, a repülõtér északi részén fekvõ üzemanyagtárolók, valamint az elhagyott emeletes laktanyaépületek döntõ zöme és az erdõ elment meszelni. Azonban a véleményem az, hogy egy nagyon fa*za kis röptér lesz. Amit hiányolok, azt majd elkészítem hozzá manuálisan úgyis. Fákat tudok ültetni.. házakat is lehet készíteni.. Minden elismerésem a Sármellék Team-é.
alert
😄D kell a kritika is 😊 de ebben a scenery-ben nincs benne a kezem. Ha erre járnak az illetékesek, akkor lehet érdeklõdni 😊

Clidey
😄 😄 😄
Akkor reméljük a legjobbakat!!!
Jó látni hogy azért szépen fejlõdik ez a cucc! Ha bármilyen segítség kell, tudod hol találsz! 😉

Nekem van egy ilyen bunker-hangárom, még anno LHTL-hez csináltam, esetleg kisebb módosításokkal lehetne ide is használni. Ha gondolod, átküldöm!

Ui.: Ha nem akarod hogy az összes hajad kihulljon, s percek alatt éveket öregedj, NE küldj Zacsinak semmit!!! Én szóltam... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Naggyooon gúd! tesztelném a bétáját... <#integet2>
Mondjuk a bunker túl egyszerû formájú.:-/

alert
Néhány évvel ezelõtt szinte ugyanez a hozzászólásod ihlette meg a Budapest 2007-et 😊 Talán másnak is hatni fog...

Egy kis kedvcsináló, hogy az LHSM csapat idõhiánnyal küszködve ugyan, de gõzerõvel dolgozik...

L Viper
Rettentõ sok cucc van Csehországról, tényleg le a kalappal elõttük.
CptSAB
A Jesenicko sceneryn is vagy egy tucatnyian dolgoztak, munkamegosztással. Én tavasszal folytatom a saját melómat. Fura, de télen mindig teljes a melankólia nálam. Allig 10-20km2 lett beépítve. Újra kimegyek Újlakra és még a növényzet burjánzása elõtt minden apróságot végigfotózok. A megfelelõ idõjárásra és egy szabad hétvégére várok. Utána pedig indulhat a banzáj.
Clidey
Ilyenkor mindíg irigykedem a cseh és szlovák srácokra...ezerszer összefogottabban dolgoznak, van egy csomó emberük akik csinálják a scenery-ket, - a legtöbbjük fotoreal -, ha nem is túl részletes, de legalább valami. Aztán van pár kiemelt projektjük is, ami már tényleg szép (Jesenicko, Medlánky, VFR Prága). Megvan bennük a lelkesedés, és nem csak a szájuk jár. Most néztem, kb. 180(!) különbözö scenery cuccuk van az országukhoz csak a flightsim.cz-n! És akkor még hol a többi, ami nincs ezen a weblapon... És nálunk mi van? Ló..sz! 😞 Mindenki csak sír, hogy de jó volna, de hiányzik, oszt' ennyibe meg is áll a téma. 😞((((((

L Viper
Ez nagyon szép, "amindenségit" :-) <#eljen>
CptSAB
Óccsó mázoló, burkoló vagyok én egy ilyen munkához. Nagyon szép kiegészítõ.
Papirzacsi
aaa, i see! Valamiért azt hittem, hogy ez valamelyik készülõ munkád.
Szépek az épületek a rendereken.:-) De túl távoli scenery ez nekem.:-)

Sziasztok!

Kb. egy fél éve feltettem itt egy kérdést, de lehet, hogy épp nem talákozotz az üzenetem azzal, aki választ tudna adni, ezért felteszem ismét:
Nem-e tud Valaki FS9-hez LHSS, és LHHO scenery-t? Szanda az FS2002-höz volt, azt tudom, de még 2004-hez nem találtam, és ehhez a két reptérhez nagyon kötõdöm!
Remélem, tud valaki segíteni ezügyben!
Elõre is köszönöm!
CptSAB
Nem is volt vita. <#smile> Fokker 70/100 témában érdekes hírt olvastam. Megjelenik végre a VC mézetes csomag is FS2004 alá. Igaz, szerintem a VC nélküli is elég combos.
Hypo
Ok ne vitazzunk persze van egy feelingje, de ha pl californiaba nevelkedsz vagy egy nem kommunista orszagban lehet a dodge charger a cadillac lenne neked az eleterzes, mellesleg azok nem is fosok😊))

A trapper is eleterzes volt mivel levis re nem jutott😊))