MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi, ez kielégített, van valami default, idõ,értek, hogy milyen sûrûn kell korrigálni, van valami szabály erre?
CptSAB
Idézve a Wikipédiából. Azért nem találtál hozzá magyar leírást, mert hiába keresed az angol szöveg alapján. Magyar neve "vidékiesen" pörgettyûs tájoló, irányjelzõ.

"Pontosabb nevén: pörgettyûs irányjelzõ)

A pörgettyûs irányjelzõ nem iránytû a szó szoros értelmében, mivel a hagyományos iránytûre ható földmágnesesség nincs rá hatással. A mûszer azt a jelenséget használja ki, hogy egy súlypontjában igen gyorsan megpörgetett test igyekszik megtartani a forgási síkját. Ha mégis elfordítjuk a felpörgetésekor felvett irányból, a megfelelõen szabadon felfüggesztett keretben a felpörgetett giroszkóp az elforgatással arányban szintén elmozdul. Ez az elmozdulás kerül kijelzésre a mûszer számlapján, a szükséges finommechanikai áttételek segítségével. Mivel a magyar megnevezés megtévesztõ, ezért érdemes megjegyezni, hogy angolul Heading Indicator-nak, azaz közelítõleg haladási irányjelzõnek vagy útirányjelzõnek nevezik, utalva ezzel arra, hogy ez a mûszer nem iránytû. A Föld forgásából adódó Coriolis-erõ ennél az eszköznél csak az idõszakos „elmászást” okozza, emiatt a pilótának meghatározott idõközönként újból korrigálnia kell a kijelzést (többnyire egy mágneses iránytû leolvasásával)."

Annyit hozzá, hogy a PT. elmozdulása típustól függõen elérheti a 10-12 fokot is, amit korrigálnbi lehet 1-2 fokra.
Hypo
Hat van benne valami, mondjuk mas erteket en nem adok neki, inkabb nem pipalom be.

Valahol azt olvastam, hogy a gyro drift nincs jól szimulálva, mert sûrûbben kell kalibrálni, mint az életben. Úgy tudom, hogy az fs9.cfg-ben más értéket érdemes adni neki.
tudom, hogy a gugli a barátom, és pont meg is találtam ezt a linket, csak nekem ez túl english
ezért tettem fel a kérdéseket
azért thx
Hypo
a Gyro drift pontosan mi?
sok addon-nál azt irják, hogy kapcsoljam ki?
miért?😄
Ne vegyétek komolyan,már megoldottam😄
elsõ reakcióm: "aztaaa" :-)
amúgy GooGoo is nagyjából ugyanolyan hszt írt mint én😄
Köszi mindenkinek!

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Bakker... nekem ettõl most el sem indul a játék egyáltalán... utálom hogy valami mindig pont nekem nem mûxik😞 utálom újrahúzni az egész FS-t ezzel a kupac addonnal... pediog kb. 3 hete lett újrahúzva...

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Hypo
😊)) sejtettem de nem mertem el kiabalni😊))

Hát Hypo.... Szóval nem tudom elmondani, hogy mekkorát segítettél. A driver maradt a legújabb, a nHancer profilod megoldotta a problémámat. Nagyon szépen köszönöm ezt a gyors választ és a segítséget!
Van egy söröd nálam! :-)
Hypo
180.48 nekem ez van ezzel muxik.

profil: fs2004 profil

Szia Hypo! A graf kártyám Zotac GeForce 9800 GT (512 MB, PCI-E) ...a legújabb drivert használom, ami szám szerint a 182.06 ... Beállításokat meg pontosan a leírás szerint álligattam, ahogy az a nHancer leírásában is volt. (11147 hozzászólás)
Amúgy meg lassan hozzászokok, hogy nekem soha semmi nem megy simán. De azért már rohadt bosszantó tud lenni...
Hypo
hmm? milyen vga milyen driver, milyen beallitasok ( dirver es fs)?

Na...Asszem most vagyok bajban, Hypo. Mostmár a gém sem megy Fullban..Mivel csak Cessenával próbáltam..De most, hogy kiválasztok egy PMDG gépet és már a játék közben is feketeség fogad... :-(
Hypo
meglehet oldani csak kis trukkozes, javaslom nhancert es majd elkuldom a beallitast a lenyeg aktivalni kell a profilt a game inditasa elott utana mar be is zarhatod nhancert.

Letöltöttem a legújabb nVidia drivert...Az sem segít a FULL SCREEN-es dolgon...Ott egye meg a franc. Lehet így is gémelni, nem is fogom törni magam rajta.
Ha már írok, had kérdezzem meg, hogy kinek melyik a kedvenc repter, ki hová szeret repülni?
Hypo
Nalam azzal mukodik sokkal jobban, van egy fs2004 beallitas le lehet tolteni majd otthon megkeresem direkt az ujhoz, azt behivod es muxik, a gond csak hogy valamiert nem jegyzi meg ergo minden reboot utan kezzel kell behivni aztan mar ki is lephetsz belole.

Erdekes modon nem a szokasos supersampling hanem a comb van beallitva es eleg szep ezs a sebbeseg is megmaradt, igaz en 1900x1080 ban nyomom.

Elöször is nagyon szeretném megköszönni mindenki segítségét, föleg Hypo és Exreme hozzászólásai segítettek. A reakcióm annyi, hogy "Azt a mindenit, ez gyönyörû lett! " :-)
Viszont Full-Screenbe nekem a menü nem látszik, tiszta fekete a képernyõ..Amint Alt-Enterrel váltok, megjelenik. Maga a játék az megy fullban is...
De mindent összevetve most örül a belem nagyon ám! :-)
Köszönöm még egyszer mindenki segítsegét!
Papirzacsi
Szerintem ezért az Nvidia a ludas, mert a Gef 6xxx széria idején készült driverek beállításait még nem "hagyta figyelmen kívül az fs". Pont úgy, ahogy a régebbi monitorok infóit is törölték az újabb driverekbõl, így nem állíthatok be tetszõleges oldalarányú képet anélkül, hogy széthúzná a teljes képernyõre.szarcsi foscsi Nvidia!

Egyébként nálam az újabb nhancerekkel már ez a megoldás se mûködik. :-(

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

exTrem
Hypo
Tipikus AA problema, sajnos a driverek beallitasait mintha figyelemen kivul hagyna az fs. Szoval tolsd le az nhancer nevu progit, ott dupliacald le az fs9 alap driver beallitasait, es ott allisd be az izlesed szerint. 8AA 16AF allisd be hogy a profilt manulaisan is lehessen elinditani majd a taskbaron az nhancer ikonjara kattintva beallitod az fs9 es profilt fs indit es mennie kell szepen.

FS ben belul ne pipald be az antialiast, es allist bilinearra vagy max tri.

Hypo
Na ez jol hangzik mas esetleg? a throttle karon vc ben nem ugral a kar ? nalam meg az gond volt

eyecandy
Mi a száma?

Kedves Virtuális Pilóta barátaim!
Biztos vagyok benne, hogy eléggé lejárt lemez, amit most kérdezni szeretnék, de hiába próbáltam megoldást találni a gondomra, nem nagyon sikerült.

Ha megnëzitek a képet, akkor látható, hogy eléggé szálkás...A graf kártyám (GeForce 9800 GT 512M😎vonalsímítása 8x-osra van állítva..Gondolom a .cfg-t kéne megpiszkálni egy kicsit, de addig nem akarok hozzányúlni, míg hozzáértök véleményét ki nem kértem.
Továbbá a Flight Environment csak egy bizonyos távolságig változtatja meg nekem a víz felszínét..Így elég gagyin néz ki, ha víz fölött repülök, hogy a víz fele gyönyörü, a másik fel meg a beépített vízfelszínt mutatja...
Válaszotokat elöre is köszönöm!
Sok szerencsés landolást! :-)
polluxware
orvosolja😊

polluxware
Ha valakit érdekel, az Aerosoft Piper Cheyenne-hez készült legújabb BETA patch úgytûnik orvolja a TrimbleGPS bugjait.. meg mást is..

3. utat repülöm vele, és eddig stabilnak tûnik!

Nincs túl komoly hatással. Nemrég próbálgattam az fsx beállításokat, amikor már örültem, hogy végre megvan a 20-35 fps, felraktam egy pmdg 747et, Ferihegy mellé és már törtölem is az egészet. FS9-el érdemes játszani. FSX-ben nagyon sok lehetõség van, de még nem jött el az ideje (kivéve, ha atomerõmûved van).

[HUN]FaTaL
😄 Köszönöm a válaszokat. FSX közepes detailen olyan 20fps körül futkározik ha alapon van a proci, most húztam rajta kiváncsi leszek (4ghz). A mintor az természetesen monitor akart lenni 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

w77d
nem vészesen esik az FPS az X-ben sem, nálam így is úgy is szar volt XD

Shortstop
az én tapasztalatom az hogy az FSX-ben befolyásolja olyan 15%-ban de a 2004-ben én nem tapasztaltam ilyet.
X1300-asom van 22"-ra

[HUN]FaTaL
Srácok! Leginkább az X-re vonatkozik a kérdésem, de 2004re is, csak az X topicot nem igazán látogatják. Felbontásnövelés mennyire van drasztikus hatással az FPS-re? Azért kérdezem mert elképzelhetõ, hogy mintort fogok cserélni (1280x1024 helyett lenne 1680x1050) .

w77d
de van, csak legfeljebb itt tiltott tevékenység 😄

NINCS TORRENT!!!!!!!!!!
w77d
hehe, nekem volt olyan, hogy felpakoltam két félét, mert azt hittem, hogy sikerült leszednem az elõzõt, plusz még megspékeltem a WOAI-val... mozdulni nem lehetett Ferihegyen XD

Köszönöm.
Ha nem nehéz leszedni, akkor kipróbálom.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Papirzacsi
Nem ismerem a Just flight Traffic 2005 titkait, szeszélyeit, de úgy általában az AI forgalmak nem szoktak összeakadni, illetve hazavágni az fs-t. Maximum annyii problémád lehet belõle, hogy túl sok repülõgép lesz ferihegyen.
Ha mégis bekavarna valami, akkor a WOAI packot könnyen el lehet távolítani manuálisan.

Just Flight Traffic 2005 van a gépemen.
Kérdezem, hogy van-e értelme felrakni a Malév World of AI csomagot, nem fog bekavarni? Nem szeretném hazavágni az egész FS programot emiatt.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Sziasztok! Nálam is megy a Bloom...Tényleg homályosabb picit a kép, de nekem tetszik. Köszi szépen a feltöltést!
CptSAB
CptSAB
Az orosz avsim-en egy érdekes és szép gyöngyszemre leltem. Az An-14-es kétmotoros könnyû STOL gépet eredetileg az An-2 leváltására szánták, de végül mégsem sikerült az öreg Kukoricás Ancsát liütnie. Xomernek köszönhetõen azonban ez az egykor szebb sorsra hivatott gép sem tünt el a süllyesztõben. Virtuálisan így talán több repül, mint élõben.
An-14 Xomer VC ver.
kipróbáltam hasonló az eredmény, sokkal realisztikusabb, hogy nem annyira éles minden, egyetlen hátránya nálam, hogy az égbolt picit homályos/fakó lett, de ahogy nézem nálad is ugyanaz, kicsit borúsabb az idõjárás
<#wink>
exTrem
ki lehet próbálni teljes, fullos eléréssel csak ügyesnek kell lenni 😊 Többet nem írhatok mert már erosen OFF

thx lecsekkolom
w77d
de kegyetlen drágák az Ariane gépek. gondolkodtam rajta, de ennyit nekem sem érnek meg..

[HUN]FaTaL
Köszi szépen 😊

CptSAB
Az Ariane mondhatjuk, a sajátos angol üzleti politikát követi. Mindenért pénzt kérnének. Viszont no warez, ha Ariane NextGen-rõl van szó.<#eplus2>
alert
ÍME a bloom FS9-hez. Amiket neten találtam nekem sem mûködtek, így ez saját piszkálgatás eredménye. Nem tudom másnál is így fog-e kinézni, nálam a screenshotokon látottak azok, amit én látok 😊 nvidia 8800GT a videókari. A RAR-ban lévõ fájlokat és mappákat mind be kell dobni az FS mappájába. SHIFT+F12-vel lehet ki-be kapcsolni. Nálam annyiban bugos a dolog, hogy nézetváltásnál, repülõgép cserénél és egyéb gfx dolgok váltásánál kikapcsol. Ez legyen a legvekesebb mondjuk, nekem tetszik.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

[HUN]FaTaL
Még egy kérdés: Csak 2004hez készül vagy X-hez is?😊

Papirzacsi
Az egész 3d model nagyon tetszetõs, ha teheted próbáld ki, de próba nélkül nem ajánlom, hogy gondolóra vedd a vásárlást. Sõt, próba után sem.:-D