MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CptSAB
Valamelyik scenery nagyon megtréfált engem. Nem értettem, hogy hogy lehet randa nagy kockás a Balaton, hová tünt a Duna, és miért olyan mosott sokfeké a táj, a textúrák. Miután kiszórakoztam magamat az utóbbi napokban feltett, Szófia, Szolnok Szandaszöllõs (kár hogy csak FSX verzió..) Sármellék Kis Balaton, Balaton állományai, Magyarország Vízrajza stb.. már kezdtem azon gondolkodni, hogy szép kis reinstall lesz a vége. Azonban arra gondoltam, meg kellene nézni az FS alap scenery könyvtárát. Na hát volt is meglepetés. Európa és Afrika könyvtáraiban egy rakás bgl fájl xxx-es kiterjesztésû volt. Visszaneveztem azt a 2-300 állományt. Most így jó újra. 😄
Papirzacsi
FSNET a címe, keress rá a neten, fizetõs, de regisztráció után van pár óra ingyenes próbalehetõség. Viszont vannak korlátai, és nem mûködik minden géppel tökéletesen. De el lehet vele szórakozni.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Én úgy emlékszem, hogy egyszer volt ilyenem, de lehet hogy csak FSX-ben volt

Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM

CptSAB
Avsim.com-ról újabb AlphaSim termékek tölthetõek freerware-ként FS9 alá. Nem rosz.. 😄
Nem hinném, hogy létezik ilyen, max. felmész observerként. Javítsatok ki ha nem így van.

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Hm...Ez érdekes kis progi lehet, hacsak létezik ilyesmi... Engem is érdekelne a dolog.
Sziasztok!
Tudtok olyan rogramról, amellyel online módban be lehet lépni egy gépnek a fülkéjébe másodpilótaként?

Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM

hát igen nekem is tanították rég
Hypo
😊 persze szokni kell, mas metodus, mas hozza allas, mas eljarasok.
En mar annak is orulok hogy el tudom olvasni ergo nem hiaba nyomtak 6 evig a fejunket a suliban, bar erdekes hogy a legtobbet tanitott nyelv es megse beszeli a kutya se, illetve csak kevesen. na nem mintha most pl az angolal maskepp lenne😊

igen félreérthetõ voltam, nos nem a régi orosz vasakat akartam leminõsíteni, sõt nagyon szeretem õket, csak szimplán nekem "túl orosz" és ezáltal nem annyira kézenfekvõ a használatuk, pláne a boeingek után
Hypo
Hat izlesek es pofonok, van akinek a full glasscockpites cuccok jonnek be van akinek az airbus, van akinek a boeing.
De azert ezeket a vasakat meg te iranyitod nem feltetlen a computer....

biztos feelinges lehet a 134-el repkedni, de ugyanaz lenne a problémám, mint a a nagy testvérrel, ahogy james belushi fogalmazott a Vörös zsaruban "Nekem ez már túl orosz"😄
CptSAB
Sohasem adtam hozzá sceneryt gyorsítótárhoz. Hypo válaszát olvasva a canyonos röpködés esete a sziklafallal, no meg az elmegyek kávézni és visszajövök.. 😄 Jó úgy az FS, ahogy alapban vannak a sceneryk. Lehet, hogy így zakatol picit a gép, de semmi értelme Pl. beteszed Budapest 2007-et. Wow.. Majd utána online elnézést kérsz Budapest Centertõl, legyen türelemmel, és minden PUSTA3D eljárást használó pilótát, mert te most sajnos azon a ponton kibérelted a légteret. Persze online nincs crash.. így max a köv. FMC bajnok csak átrepül rajtad, ha egyfelé visz utatok. 😄
CptSAB
Avsim.ru oldalról tölthetõ az 1.2-es kistuskó.
ok, azt értem, de ezt a megfogalmazást köszönöm, ti mivel használjátok, mik a tapasztalatok?
Hypo
Hat amit a neve is mond hasznalja direktbe vagy becacheli. Mind kettonek van elonye es hatranya:

"If you cache the scenery (see step 5 in the Installation) the video will
be a lot smoother. Without caching FS accesses the hard drive
continuously and you get jerky video. This might be OK for you if you
have a very fast hard drive, but I find that caching is the only way to
get acceptable frame rates.

Unfortuately, caching forces FS to load large sections of scenery all in
one go. You'll be flying along at high speed and low altitude, ducking
in and out of canyons, and all of a sudden the computer freezes while
the next section of scenery loads. On my laptop, this takes so long I
can go and make myself a cup of coffee and be back before it's done. Of
course, all of a sudden you're back flying again. Since you've let go
the controls (to get that cup of coffee) the plane crashes into a canyon
wall. This loading & caching problem is not too bad when you're
maintaining a constant heading, flying in a straight line (especially if
you're going due north, south, east or west). The problem is most severe
when you're in a tight turn."

sziasztok,
mikor hozzáadok 1 sceneryt, akkor van egy választási lehetõség, hogy cache this scerey, use this scerery directly
mi a különbség?
pateszi
Szia,

A hangfájlokat a gép mappáján belül egy Sound almappába kell másolnod.
Ahhoz, hogy mûködjön, kell még a sound.cfg fájl is. Ha a letöltött állomámyban nincs ilyen, magadnak kell szerkesztened. A cfg kiterjesztésû fájlok egyszerûbb szövegszerkesztõkkel (pl. notepad stb.)szerkeszthetõek. (persze létezik hozzá célprogram is, de nincs rá feltétlenül szükséged.) Használhatod mintaként a más hasonló gépekhez tartozó sound.cfg-t.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Sziasztok!Köszönöm a scenery csokorkát,találtan helicopter hangokat is de ha berakom ahova kell,akkor nincs hang!Miért van ez?Ti már többet tudtok ezekröl a problémákrol.Segit valaki?Megköszönném!
[HUN]FaTaL
Nem fogja. De egy mai vason bõven elfut akkor is ha csak az egyik magot használja.

http://goo.gl/gd6Zi5

Sziasztok, XP SP2-õt hasznõálok és arra lennék kíváncsi hogy az FS2004 mennyire tud kihasználni egy kétmagos processzort, néztem a task managerben és az elsõ magnál nagy aktivítást jelzett, sokszor 100 százalékosan dolgozott, a második magnál is jelzett aktivitást, de ott igen kicsit és azt se mindig, nekem úgy tünt hogy csak az eggyik magot használja, megoldható hogy mind a kettõt használja?

Helló!

Köszi a segítséget, nagyon hasznos volt.
Sikerült beállítani mindent.
csaó
Szia
Itt 1 link leírják mit kell csinálni teszt
nekem is ez alapján sikerült, remélem tudtam segíteni, ha nem keress meg privát sok sikert!

Sziasztok!

A segítségeteket kérem, mert nem tudok zöldágra vergõdni.
Feltelepítettem a Saitek Pro Flight Yoke-ot, gázkart, és rudder pedált.
Nagyjából mûködik is rendesen, de van egy problémám.
szeretném beállítani hogy a fék a lábpedálon legyen, és hogy differenciált fékezéssel is tudjak megállni.
Bárhogy állítgatom a settings-ben nem jön össze.
Valakinek megvan a megoldás?
Köszi a segítséget elõre is!
SLZ
Papirzacsi
Magyar scenery csokorka.
Nem kötekedés képpen, de mégis miben tudnál segíteni?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

sziasztok mindenkinek!Tudtok nekem olyan oldalt adni,vagy belinkelni ahonnan normális magyar reptereket lehet letölteni?Ha esetleg én is tudok valamiben segiteni a repüléssel kapcsolatban,akkor szoljatok.Elöre is köszi
w77d
szerintetek az mitõl lehet, hogy a C130-as néha elbaszódik és akkor nem látszik a kerék meg a propeller? iylenkor újratelepítem az összes c-130 verziót és jó lesz....

Hypo
😊

Hypo
em dvi+hdmi atalakitoval

CptSAB
igen.. Túlságosan mesterkélt. Annak idején sok hibát róhattak fel a 3dfx-nek. A V3 szériáig bezárólag a 32 bites renderelés nem létezett. Hiányzott a nagyfelbontású 512x512, 1024x1024-es textúrák kezelése. Viszont, amit az a kártya a "mosott" képével mûvelt 16 biten, az kenterbe verte a többi látványát. Sok sok évvel ezelõtt, nagy hardcore tesztelõ voltam. Ami létezett a DX8 elõtti korszakban, azt mind teszteltem. A Voodoo 1,2,3 kontra TNT, TNT2 korszak minden nagyágyúja megjárta a gépemet. Utána a Geforce 256, GF2, MX, FX, Radeon, Radeon 7xxx-ig minden volt. De valahogy nem hagynak nyomot bennem. Tök fölöslegesen számoltatunk és textúráztatunk ki a géppel millió és millió pixelt, háromszöget. Szörnyû programozási "hibák" miatt egyszerüen képtelenek vagyunk vasat adni a szoftverek alá. Ez a baj. És itt le is zárom eme okfejtésemet. Mondhatjuk úgy is, a rendelkezésre álló erõforrások értelmetlen elpazarlása. Na ezért tart az FSX is ott, ahol..
btw, hdmi-vel, hogy hajtod a kijelzõt? van hdmi-s vga? ennyire le vagyok maradva?😄
bevallom õszintén, hogy nem néztem, sõt mikor haza vittem az új monitort, régi lehúz, új bedug, felbontás átállít régi 19 colos 1440*900 az új 22 col 1680*1050, azt hagy szóljon.
elvileg a monitor 60 hertzet tud 1680*1050-be, de monitor beállíásnál pipa ki és engedi a 100 hertzet, és szvsz élesebb is, csak az fs vált látszólag frekit, haza megyek megnézem, hogy mit mond a monitorra a driver, esetleg friss drivert rakok azt is már rég nem tettem meg.
Hypo
van benne valami, ott pl a REX igaz meg fsx re de jon fs9 re is szep szep de nekem annyira eles konturosak a felhoi kicsit unrealisztikus

CptSAB
A felhõzet az alap rákfene. Mindegy, hogy ATi vagy nVidia. Szerintem.. Amúgy nem csak az FS-nél okoz gondot a füst/felhõ. Emlékszem még amikor a Glide engines gammákat hajtottam Voodoo2-õn, majd Voodoo3-on, nem voltak ilyen gondok. Aztán jött a HW & TL-ot támogató DX7 és a Voodoo kártyák API-hoz írt progik eltüntek. Valahogy a mai napig hiányolom a 3D alkalmazásokból az igazi meleg, telt színeket. De a sors fintora, hogy a 3dfx kontra nVidia perben, habár beigazolódott az nVidia jogsértése, mégis, mint hatalmas tõketartalékkal, piaci pozícióval bíró cég, az elõrejelzéseknek, papírformának megfelelõen peren kívûli megállapodással, betömve mindenki száját, felvásárolta a pénzügyileg ingoványos talajon álló 3dfx-et. Na most tehát, az akkori fronton maradt a nagy nagy hátszéllel bíró nVidia.., a kétchippes Maxx után újra kapaszkodót keresõ ATi, az S3 Vadember és hiába a lettek ATi Radeonok, stb.. valahogy azóta sem látom azt az igazi szép 3D megvalósítást. Persze lehet, csak én vagyok megint tipikusan magyar.. a múlton merengõ pesszimista és elégedetlen fajankó.
polluxware
Eaglesoft Citation X 2.0-t sikerült valkinek elindítani? Hiába szedegetném le a géprõl a sáfrángokat, nem akarja leszedni ezért elindítani se akarja.

Hypo
😞(( hat elofordul nem tudom mi lehet en azt tapasztaltam hogy ua beallitasnal atival jobban szenved a felhoknel

w77d
az a fura nálam, hogy ez elõtt NV 8800GTX-el is szaggatott kemény felhõzetnél, ezért akartam nagyobb kártyxát venni, hátha megoldja, de most is szar...

Hypo
hali, en rogton raeresztettema 9.1 et nem csak mert jobb, de parr addonom igenyli. a felho gond az ATI betegseg persze vana kinel kevesbe jon elo, de az valamiert nem megy nekik smoothul

w77d
lenne egy kérdésem! itt mindenki felpeccselte kezdetben a fs-t 9.1-re? ha valaki 9.0-val nyomja annak is kegyetlenül beszaggat nagy felhõmennyiség mellett?? ZAvar, hogy nem tudok egy igazik kegyetlen nagy összefüggõ felhõset repülni, mert még a legkissebb felbontáson is kegyetlenül szaggat a dolog..... Érdekelne, hogy van e értelme azért újrarakni az egész fs-t, hogy peccseljem (a kiegek miatt kell újratenni), jelent e annyi pluszt a dolog?

Hypo
nezegettem forumokon talan a drivered lehet a ludas, a kijelzot renben felismerte?

Ja nem rossz direkte a szimhez vettem 32 es de azert filmre se rossz😊)

az bizti klassz lehet
Hypo
nem tudom en hdmi vel hasznalom 1900x1080 es ennel elesebb az mar vag😊))))

én picit élesebnek látom a 100 hertzet a monitoromon, de lehet, hogy már kimosták az agyam😄
Hypo
nem hasznalom nincs suzksegem ra, vsync be van kapcsolva a full hd lcd n meg tok mindegy ott a 60hz es a 100hz nem latszik sot a 100hz kisebb fajta parasztvakitasal is feler😊

látom ez hasonló mint a refresh lock, régebben használtam
te haszálod ezt? fs szereti?
Hypo
http://www.pagehosting.co.uk/rf/

v-sync nincs bekapcsolva
Hypo
ez windows gond szokott lenni a frissites illetve ha vsync be van kapcsolva akkor meg a 100 at nehez lesz elernie😊

Az fs-hány hertz-en megy?
ugyanis lecseréltem a monitoromat és ez most 100 hertzes, a windows 100hertzen megy, az fs pedig ugyanoz felbontáson, mint a win, viszont mégis mintha az fs betöltésénél a monitor freqit váltana, a régi moncsi 75 hertzen ment
remélem nem kérdeztem hülyeséget<#guluszem1>
CptSAB
Nincs. De ha bekapcsolod, akkor mondjuk egy looping, vagy egy szép vezetett orsó, egy nagy bedöntésû, szûk forduló után is elmegy pár fokot.