MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB
remélem a Ferihegy scenery is hozzá lesz igazítva majd 😄
A Malév és néhány légitársaság a Boeing jóváhagyásával kérte az eyebrow ablakok eltávolítását és kikötését, mert a pilóták saját bevallása szerint nem használják semmire, állandóan elreped ha meghibásodik a fûtés és nagyon drága cserélni, stb. Szóval praktikusság miatt be lettek falazva.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
ezekrõl beszélek, most fotóztam:
en eddig meg voltam vele elgedve, de most készultem volna tenyleg atteni a PMDG747-re vagy egy másikra (most nem jut eszembe a neve de valami 737-esekkel foglalkozik). Szamomra is abszolut az vonzo benne hogy objektivan mondja meg hogy milyen volt a repules, meg en nagyon sok infoval gazdagodtam belole amikor a repules vegen megkaptam a kiertekelest. Remélem nem fog nalam ilyen hulyesegeket csinalni bar ha mar nem csak nalad csinalta akkor ehhez a dologhoz nem fuzok nagy remenyeket. pedig tenyleg nagyon vonzo profi kis programocska csak hat...ja..
(PSS-t mondjuk akkor se, ha ingyen van. :-DDDD)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Segítséget kérnék valakitõl, aki ismeri a PSS Airbust.
A gondom az, hogy felszállásnál (nem tudom, hogy a kettõ összefügg-e egymással) a panel küld egy üzenetet, miszerint TO inhibit, és a gépet nem tudom megemelni megfelelõ sebességnél.
Pedig checklist, stb. minden okés.
Elõre is köszi a segítséget.
András
Ott kezdõdött a kálváriám, hogy sikerült beszerezni egy viszonylag régi, de nem a legelsõ verzióját a programnak, így gondoltam egy próbát megér, aztán kitudja. Akkoriban a PMDG747-tel repülgettem csak, így értelem szerûen arra próbáltam rávenni a progit. Elõtte még repültem egy kicsit az fspassengersben a dc3-mal, hogy lássam mit tud, mielõtt hosszabb útra merészkedek vele feleslegesen, mert valamit rosszul csinálok és így nem használom ki a full lehetõségeket. Ez megvolt, mindenki örült, fõleg az utasok.
Leszedtem egy setupot, vagy nem emlékszem már, hogy hívják ezt az fspassengerbe (FP) a pmdg747 cargo változathoz. Elindítottam az fs-t, beállítottam mindent (10-20) perc, majd az FP hibát jelez, hogy nem tud vmit csinálni a géppel, ezért átír vmit a cfg-be és indítsam újra az fs-t. Kapja be, nem szeretem az ilyet, mikor egy feltételezhetõen gondosan összerakott cfg-be belenyúl egy 3. program, fõleg olyan, ami tök általános célra készült. Sose vezet jóra, mert pl a modellezés miatt a repferencia pont minden gépnél máshova esik.
Mindegy, újraindítottam az fs-t, és ugyan azt a hibaüzit dobta ki, hogy vmi nem jó, módosított a cfg-n, indítsam újra. Türelmes birka vagyok, ezért ezt még hagytam, hogy eljátsza velem párszor, majd miután az fs töltögetéssel töltöttem a repülés felkészülésre, és felszállásra szánt bõ 1 órát, hagytam a pibe az egészet.
Másnap újra próbálkoztam, rákerestem a neten erre a problémára, találtam is megoldást, gyorsan meg is csináltam a szükséges változtatásokat manuálisan a cfg-ben. Ekkor világosodott meg számomra, hogy mit is akar csinálni a progi, és mégkevésbé tetszett. Ugyanis a load station pontokat (is?) akarja átírni, így viszont nem lehet használni a PMDG load managert, amit kimondottan a géphez készítettek, ami kihat a gép flghtmodeljére, far- vagy orrnehéz hajlamára, stabilitásra stb. Nekem ezek fontos dolgok, fõleg, hogy tudom milyen aranyosan meg lehet vele szivatni magamat. Ez a hülye program ilyesmivel nem foglalkozott, mindent egy helyre pakolt, ráadásul nem is biztos hogy jó helyre (itt utalnék vissza korábbi 3.program fejtegetésemre). De mondom egy próbát megér így is a dolog. Szerintem mondanom se kell, hogy a módosítások elvégzése után is folytatta az FP a hiba, változtat, indítsam újra játékot. Birka türelmemnek hála, megint rászántam a felkészülésre szánt idõt, mondván, hogy sebaj, majd holnap már minden tip-top lesz és végre elindulok. Hát nem lett oké. Ekkor azt mondtam, hogy köszönöm szépen nekem nem kell ez a plusz ökörség, hogy utasokat beszállítson, beszéljen a háttérbe meg mittudomén még mit csináljon nekem a program. Igazából csak a repülés kiértékelés dolog miatt csigázta fel a fantáziámat, hogy végre számokban is lássam, mi hogy történt. Töröltem a pibe, és azóta is vígan repkedek a PMDG gépekkel (747,MD11), a saját loadmanagerükkel, meghibásodás generátorukkal, szeszélyeikkel.
Lehet egy sajat magam által gyártott setuppal minden oké lett volna, és nagyon valószínû, hogy csak egyedi probléma volt és nálad minden oké lesz, de nekem elvette a kedvem az egésztõl.
Ingyen meg tudsz venni egy gépet, ha még FS indítás elõtt a gépnek(amit meg akarsz venni) belenézel az aircraft.cfg-jébe, és az "empty weigth=számot leírod magadnak egy papírra, majd átírod a cfgben 0-ra. mentés, FS indít, és láss csodát, ingyen megveheted az átírt gépet. Nagyon fontos, hogy miután megvetted, lépj ki az fsbõl, és írd vissza pontosan a feljegyzett számot majd mentsd el. Kék eget!
Nem tudjátok véletlenül, hogy azt hogy lehet megcsinálni, hogy pl a POSKY B747-nek az összes ajtaját nyitni lehessen, mint a PMDG-nek? Ehhez másik mdl file kellene? Vagy hol kell ezt módosítani?
Köszi