MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak az a kár hogy Ferihegy 2011-re lesz kész<#beka3>

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

w77d
amúgy egész ígéretesnek tûnik, de mi lesz a kilátóterasszal?? Ha marad ugyanott, akkor gyakorlatilag szart sem lehet majd látni...

exTrem
majd vmi 2010es verzsönben ugye Peti ? 😊

w77d
aztamindenfáját tényleg le vagyok maradva XD

remélem a Ferihegy scenery is hozzá lesz igazítva majd 😄

alert
Lemaradtál 😊 átépítik a repteret. Így fog kinézni:

A Malév és néhány légitársaság a Boeing jóváhagyásával kérte az eyebrow ablakok eltávolítását és kikötését, mert a pilóták saját bevallása szerint nem használják semmire, állandóan elreped ha meghibásodik a fûtés és nagyon drága cserélni, stb. Szóval praktikusság miatt be lettek falazva.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

w77d
ja, meg a másik: mi a fene ez a nagy épitkezés ferihegyen? az egyik guruló teljesen föl van túrva, a 2B és 2A terminál között meg a jetway-ek helyett valami elkerített szar van...

ezekrõl beszélek, most fotóztam:

w77d
ezt eddig észre se vettem. Most délután kimentem Ferihegyre és tényleg nem láttam egy Malév gépen sem Eyebrowt. Meg van a helye neki, mert egy olyan alakú lemez van a gépen pont ott. Utólag alakította át õket a Malév vagy így lettek megrendelve? És egyáltalén, miért nem kell a Malévnak a fölsõ ablak??

alert
Nem hiszem. Ahhoz át kellene tervezni a modellt.

Én PMDG737-tel repülök és azt szeretném kérdezni, hogy nem lehet-e valahogy eltüntetni az "eyebrow" ablakokat, mert néhány légitársaságnál ugye már nincsen sokszor(pl. Malév). Van hozzá egy izé amit letöltöttem az avsimról, de nem az igazi... nem lehet valami cfg átírással vagy ilyesmivel megoldani ezt?

alert
Szia! Start menübõl nyiss egy parancssor ablakot és abban indítsd a bglcomp.exe-t úgy, hogy paraméterként a szerkesztett XML fájlodat adot meg. Pl: "bglcomp.exe meki1.xml" idézõjelek nélkül. Vagy azt is csinálhatod, hogy az XML fájlod ikonját ráhúzod a bglcomp.exe ikonjára, csak akkor nem látod a hibaüziket és az eredményt.

Sziasztok!Segitsen valaki legyen kedves a bgl comp progival,mert nem nagyon tudom hogy müködik!Elöre is köszke!!
Shortstop
koszi a leirast.

en eddig meg voltam vele elgedve, de most készultem volna tenyleg atteni a PMDG747-re vagy egy másikra (most nem jut eszembe a neve de valami 737-esekkel foglalkozik). Szamomra is abszolut az vonzo benne hogy objektivan mondja meg hogy milyen volt a repules, meg en nagyon sok infoval gazdagodtam belole amikor a repules vegen megkaptam a kiertekelest. Remélem nem fog nalam ilyen hulyesegeket csinalni bar ha mar nem csak nalad csinalta akkor ehhez a dologhoz nem fuzok nagy remenyeket. pedig tenyleg nagyon vonzo profi kis programocska csak hat...ja..

Papirzacsi
Amennyiben ilyen van, akkor ez elõzõ felvetésem áll, de nem erre az esetre. :-D
(PSS-t mondjuk akkor se, ha ingyen van. :-DDDD)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
A TO inhibit emlékeim szerint normális, ez jelzi, hogy minden oké. Viszont elsõ körben azt nem zárnám ki, hogy a trimm nincs jó helyen, hogy miért, ennek sok oka lehet, de elég gyakori probléma az fs gépeknél ez a trimm vs. magasági kormány dolog. Szerintem próbálj jobban farokra trimmelni, és valószínûleg majd korábban el tudod emelni az orrát.

w77d
nekem a PSS airbus gyakorta csinál olyat, hogy 2d cockpitben nem reagál a joy mozdulatokra csak VC-ben meg külsõ nézetben, ami szar. VC-bõl még lehet vezetni a gépet, de kívülrõl már nem. Valszeg warez verzió bünteti a szabálysértõket, de nekem sincs pénzem mindent megvenni...

Sziasztok!
Segítséget kérnék valakitõl, aki ismeri a PSS Airbust.
A gondom az, hogy felszállásnál (nem tudom, hogy a kettõ összefügg-e egymással) a panel küld egy üzenetet, miszerint TO inhibit, és a gépet nem tudom megemelni megfelelõ sebességnél.
Pedig checklist, stb. minden okés.
Elõre is köszi a segítséget.
András
CptSAB
Csatlakoznék. Sajnos valóban egy-egy típusnál teljesen meghülyül az FSPassangers. Én is szívtam egy Cessnával. A vicc az, hogy azóta sem tudom, hogy is csináltam meg..most okés, azt leszámítva, hogy van +1 fõ utas. A 2 személyes gépben 3 ember.. fura. Viszont nagyon izgissé tudja tenni, ha mûködik. Tétje lesz egy-egy repülésnek. Én azt gondolom, hogy lehetne még bõven spirázni a tudását. Ezért nem is értem, hogy miért nem adtak ki a készítõk újabb verziókat. Az FSX-es tudását nem tudom tesztelni, mert egy segédprogi kedvéért nem vállalom az 5-10 fps élményét, mert FSX ugye ugyanolyan grafikai húzásokkal többre a gépemen nemn fog menni.
Hypo
Lehet benne valami, en hasznalom az fspassengert eleg sokat, igaz nem ilyen geppel, de en nem tapasztaltam ezt, persze ettol meg elofordulhat.

Papirzacsi
Elõre bocsátom, lehet másnál nem volt ilyen körülményes a dolog, nálam sajna így jött össze.
Ott kezdõdött a kálváriám, hogy sikerült beszerezni egy viszonylag régi, de nem a legelsõ verzióját a programnak, így gondoltam egy próbát megér, aztán kitudja. Akkoriban a PMDG747-tel repülgettem csak, így értelem szerûen arra próbáltam rávenni a progit. Elõtte még repültem egy kicsit az fspassengersben a dc3-mal, hogy lássam mit tud, mielõtt hosszabb útra merészkedek vele feleslegesen, mert valamit rosszul csinálok és így nem használom ki a full lehetõségeket. Ez megvolt, mindenki örült, fõleg az utasok.
Leszedtem egy setupot, vagy nem emlékszem már, hogy hívják ezt az fspassengerbe (FP) a pmdg747 cargo változathoz. Elindítottam az fs-t, beállítottam mindent (10-20) perc, majd az FP hibát jelez, hogy nem tud vmit csinálni a géppel, ezért átír vmit a cfg-be és indítsam újra az fs-t. Kapja be, nem szeretem az ilyet, mikor egy feltételezhetõen gondosan összerakott cfg-be belenyúl egy 3. program, fõleg olyan, ami tök általános célra készült. Sose vezet jóra, mert pl a modellezés miatt a repferencia pont minden gépnél máshova esik.
Mindegy, újraindítottam az fs-t, és ugyan azt a hibaüzit dobta ki, hogy vmi nem jó, módosított a cfg-n, indítsam újra. Türelmes birka vagyok, ezért ezt még hagytam, hogy eljátsza velem párszor, majd miután az fs töltögetéssel töltöttem a repülés felkészülésre, és felszállásra szánt bõ 1 órát, hagytam a pibe az egészet.
Másnap újra próbálkoztam, rákerestem a neten erre a problémára, találtam is megoldást, gyorsan meg is csináltam a szükséges változtatásokat manuálisan a cfg-ben. Ekkor világosodott meg számomra, hogy mit is akar csinálni a progi, és mégkevésbé tetszett. Ugyanis a load station pontokat (is?) akarja átírni, így viszont nem lehet használni a PMDG load managert, amit kimondottan a géphez készítettek, ami kihat a gép flghtmodeljére, far- vagy orrnehéz hajlamára, stabilitásra stb. Nekem ezek fontos dolgok, fõleg, hogy tudom milyen aranyosan meg lehet vele szivatni magamat. Ez a hülye program ilyesmivel nem foglalkozott, mindent egy helyre pakolt, ráadásul nem is biztos hogy jó helyre (itt utalnék vissza korábbi 3.program fejtegetésemre). De mondom egy próbát megér így is a dolog. Szerintem mondanom se kell, hogy a módosítások elvégzése után is folytatta az FP a hiba, változtat, indítsam újra játékot. Birka türelmemnek hála, megint rászántam a felkészülésre szánt idõt, mondván, hogy sebaj, majd holnap már minden tip-top lesz és végre elindulok. Hát nem lett oké. Ekkor azt mondtam, hogy köszönöm szépen nekem nem kell ez a plusz ökörség, hogy utasokat beszállítson, beszéljen a háttérbe meg mittudomén még mit csináljon nekem a program. Igazából csak a repülés kiértékelés dolog miatt csigázta fel a fantáziámat, hogy végre számokban is lássam, mi hogy történt. Töröltem a pibe, és azóta is vígan repkedek a PMDG gépekkel (747,MD11), a saját loadmanagerükkel, meghibásodás generátorukkal, szeszélyeikkel.
Lehet egy sajat magam által gyártott setuppal minden oké lett volna, és nagyon valószínû, hogy csak egyedi probléma volt és nálad minden oké lesz, de nekem elvette a kedvem az egésztõl.

Hypo
firefoz es nincs gond😊)

Köszi, mostmár megy! Google Chrome volt a hibás, Operával jó<#wink>

alert
Internet Explorer-el próbálod? Néhány böngészõvel megesik. IE-vel nekem mindig mûködött, ha hasonló hibám volt.

és anyagilag úgy megvagyok viselve, hogy lábazatot se tudtunk építeni😊
Rámegyek a fájlnál hogy download, kijön az az új ablak(eddig normális),homokóra, és kiírja hogy "Ez az oldal nem található" meg ilyenek, és minden fájlnál.😞

Papirzacsi
Ezt kizárt dolog, mert nem tudom.<#idiota>

Hypo
Mit ir ki mi a hiba jelenseg?
nekem muxik most probaltam

akkor nálam vajon mi a sz.rért nem megy??😞

Papirzacsi
Persze.

Nálatok mûködik az Avsim-on a letöltés? Nekem már vagy egy hónapja nem! Pedig egy csomó minden kéne róla...

CptSAB
Aerosims Classic Liners Volume#2 Abban van L1011 Tristar. Ajánlanám a Vistaliners Eric Cantu féle free verziót, de a VL weblapja nem üzemel. A 727-es project is a HJG oldalán van most már.
Shortstop
mik voltak a gondok? mert en lassan ossze akarom akasztani a kettot..

sziasztok tudna nekem mondnai valaki egy jól kidolgozott L1011 Tristar modelt amit érdemes letölteni szeretném kiprobálni ezt a gép tipust köszi
Hypo
fsbuild, es radar contact bar ott is az utvonal es az aktualis palya alapjan kapod

Még az is érdekelne hogy van olyan kiegészítõ amivel az ATC mondja hogy melyik SID és STAR eljárást használjam.

Sziasztok, utvonaltervezõ programot keresek de eddig mg nem találtam megfelelõt. Olyan érdekelne ami az utvonalon kívûl a lehetséges SID és STAR eljárásokat is meg tudja mutatni, esetleg a repterek térképét is meglehet vele nézni. Ha létezik ilyen kérlek irjátok meg, ha meg egyben nem akkor milyen programok használhatók ezekre a feladatokra.

Papirzacsi
Neeem, ez nem így van. Bármikor repülhetsz vele, csak akkor max. az fspassangers lehetõségeit nem fogod tudni kihasználni, ergo nem karriert repülsz. Már ha jól emlékszem a részletekre, mert nálam eléggé tiszavirág életû lett a program miután a kismilliomodik kísérletre se akart összebarátkozni a PMDG 747-tel.:-)

w77d
Az FsPAssenger blokkolja a gépeket??? tehát ha fölteszem akkor nem tudok akármelyik géppel repülni sehogysem hanem meg kell dolgozni érte elõbb kis gépeken???

Papirzacsi
Óóóóó, jó ötlet, bár én ennél egy sokkal kifinomultabb megoldást találtam. Egyszerûen nem telepítettem fel fspassengerst (hogy miért, azt hagyjuk:-D) és így akármelyik gépet ingyen "megvehetem".<#idiota>

Aki nem tudta volna FsPassengersrõl, egy kis csalás<#vigyor2> :
Ingyen meg tudsz venni egy gépet, ha még FS indítás elõtt a gépnek(amit meg akarsz venni) belenézel az aircraft.cfg-jébe, és az "empty weigth=számot leírod magadnak egy papírra, majd átírod a cfgben 0-ra. mentés, FS indít, és láss csodát, ingyen megveheted az átírt gépet. Nagyon fontos, hogy miután megvetted, lépj ki az fsbõl, és írd vissza pontosan a feljegyzett számot majd mentsd el. Kék eget!

Hypo
ok nem vitabol irtam kerdeztem😊 szepek a kepek, Apro X nek a repter kornyeke viszont szvsz szebb ( a taj) de mivel ez egy repter addon annyira nem fontos itt

exTrem
Na igen, csak annak a szintje nem mérheto össze ezzel 😊

Hypo
ez az Austira Pro X ben is benne van repter nem?

Hypo
Ha jol emlekszem The key commands for the door animations are Shift+E, Shift+T and Shift+F..

exTrem
Egy pár kép a hamarosan elkészülo LOWI Innsbruck sceneryrol. Hamarosan új utak nyílnak meg a térség felé ezzel a sceneryvel, a képek magukért beszélnek 😊 Innsbruck

Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy azt hogy lehet megcsinálni, hogy pl a POSKY B747-nek az összes ajtaját nyitni lehessen, mint a PMDG-nek? Ehhez másik mdl file kellene? Vagy hol kell ezt módosítani?
Köszi
w77d
nna kiderült, hogy csak külön a modules mappában a PMDGoptions dll-t kellett manuálisan újratelepíteni, mert azt magától nem akarta. Most már mûködik is 😊

w77d
nna akkor egy próba így...

CptSAB
Újratelepítésnél a C meghajtó Dokumentumok könyvtárában lévõ FS konfigurációs mappát is törölni kell, ellenkezõ esetben a hibás konfig továbbra is ott leledzik.
w77d
újratelepítés után sem jó 😞(((

w77d
sziasztok! egy nagyon furcsa és számomra aggasztó problémával jelentkeznék, mégpedig, hogy a PMDG 737-est elindítva a játék nem érzékeli a billentyûzetet, nem reagál semmire. a joy és az egér ok, de a bill nem. Más gépnél minden ok, sõt nemrég még a PMDG is jó volt. Mi a halál lehet ez????