MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Na én már nagyon régen nem pöcsöltem FP írással, de egy idõben nagyon sokat szórakoztam vele, és úgy emlékszem, hogy a ttools progihoz volt egy nagyon is korrekten megírt readme, amiben eléggé szájbarágósan leírták mi mit jelent és, hogy kell megcsinálni. Ha egy picit is megy az angol, akkor kezd azzal.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
01

02

03

hatha segitenek

Nashgaar
Sziasztok!
Lemondtam róla, hogy wilgával repüljek, talán egy napon majd én csinálok hozzá magyar repaintet, talán egyszer lesz hozzá bátorságom.

Egy naiv kérdésem lenne. Egy olyan AI gép, amihez nincs hozzárendelve flightplan, az ugye nem jelenik meg sehol. Annyi AI aircraftot látok, amihez sehol nem bírok felhajtani egy árva flightplant se. Hogy lehet azt megoldani, hogy legalább statikusan megjelenjen? Vagy ha valaki FP írásból nagyon büfé, esetleg rögtönözhetne nekem egy gyorstalpalót, hogy a stringeken belül mi mit jelent, mert eléggé hiányosak az ismereteim, hogy elkészíthessem életem elsõ FPjét. Vagy ha valaki ismer ilyen tutorialt a neten, dobja be a linket, léccilécci. Köszönöm

Hypo
nem volt veszekedesz, csak altalanos informacio kozles, tudod ilyen mint a bilbliaban hogy: ne lopj, meg egyebek😊))

Amugy csoda hogy nincs olyan szintu scenery gyartas itthon mint a kornyezo orszagokban? pedig lenne aki ert hozza, csak......

Na mindegy ropuljunk vazze

chicco
Peace guys pls.Ti veszekedtek nekem meg közben hiányzika nagy PC-m meg az fs.Már tök rég nem repültem ,a végén még veszek magamnak 1 erõs laptopot.
Ahh

Clidey
Oké, elfogadva! 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Nos, én átnéztem õket és szinte sehol sem találtam a nevem. Legfeljebb az aircraft.cfg-ben elvétve itt-ott ahova eredetileg is én írtam bele.

De ennek nem ez a módja, szerintem te is tudod. Mielõtt bármit kiraksz a netre, elõtte illik engedélyt kérni a szerzõjétõl levélben vagy bármi más formában. Még akkor is ha free cuccról van is szó! Ezt nem tetted meg. Ezen tán még fenn sem akadtam volna, hisz sokszor szembesültem már az általam készített cuccal a net legelrejtettebb sarkaiban is (tény azonban, hogy azok egy-az-egyben az én eredeti érintetlen zip-jeim voltak). Azon viszont már annál inkább hogy bele is nyúltál a munkámba - szintén a tudtom nélkül. Te mit szólnál hozzá, ha valaki belenyúlna a te munkádba, ráadásul rontva ezzel az eredeti általad készített dolgod minõségén? Bizonyára nem örülnél neki. Félre ne érts, nem ócsárolni akarom erõfeszítéseid, - hisz senki sem úgy születik hogy keni-vágja a Photoshopot és egyebeket - de kell legyen az emberben annyi önkritika és realitásérzék, hogy addig nem tárja széles nyílvánosság elé a dolgait, míg azt egy elfogadható szinten abszolválni nem tudja. Vagy ha már minden áron közkinccsé akarja tenni, akkor tegye azt a saját repülõin, miegyebein, ne mások munkáin "kísérletezgessen". A neten százával-ezrével találni jobbnál-jobb tutoriálokat amibõl nagyon sokat - sokszor nagyon egyszerûen - lehet tanulni. Meglepõdnél ha tudnád, sokszor én is milyen egyszerû eszközökkel dolgozom...!

A fentiek fényében ezúton kérlek meg tisztelettel, hogy az összes olyan repaintodat, melynek alapja az én munkám, rövid idõn belül távolítsd el honlapodról annyi idõre, míg olyan munkát leszel képes készíteni, ami az alap textúráim minõségét nem rontja.

A Skype-ról. Miután megtaláltál, én acceptáltalak, s vártam hogy elõhozakodj a problémáddal. Ami mellesleg valami scenery-hibajelenség volt, nem pedig Photoshop vagy textúrázási probléma ha jól emlékszem. Ergo itt megdõl az a mondatod melyben ezt írod: "Ezért a saját kezdõ módomon kezdtem el a többi lajstromú gépet elkészíteni." Magyarán nem azért kerestél meg, hogy bárminemû engedélyt kérj. Itt jegyzem meg, nem a Skype bemutatkozó szövegében kellene """rátámadni""" az emberre a problémáiddal, arra ráérsz akkor is mikor már beszédbe elegyedtek. Épp ezért is csak simán leokéztam a kontaktodat és vártam hogy majd rámköszönsz valamelyik nap és elmondod miért is kerestél meg. Ez olyan, mint a messzirõl jött ember köszön elõször mikor megérkezik egy idegen helyre. Érted a párhuzamot ugye?

A szmájlikról. Ha itt vagy a fórumon, tudnod kellene, hogy minek okán is viseltetünk Maúnikával kapcsolatosan úgy ahogy. Mikor elõször megjelent, s bemutatta förmedvényét, emlékeim szerint többen is megkritizáltuk - tegyük hozzá: jogosan -, de egyben fel is ajánlottuk hogy segítünk neki bármiben hogy szebbé-jobbá varázsolja munkáját, csak kérdezzen bátran. Erre õ besértõdött leteremtett minket hogy mitképzelünk mi itt magunkról, és elhúzott errõl a fórumról. Úgyhogy igen: egy-az-egyben elkeztem most fikázni a munkáját, valóban! És megígérhetem, továbbra is meg fogom tenni amíg ilyen nívótlan szarokkal árassza el a netet! És most erõt kellett magamon vennem hogy ilyen választékosan, finoman fejezzem ki magam.

Még egy gondolatsor ha megengeded.
Egy repaint elkészítése nem csak Photoshop tudományt kíván, ezt jó, ha mindjárt az elején megjegyzed! Különös gondossággal kell ügyelni az egy-egy elkészíteni vágyott eredeti repülõgép festésének FORMAI jellegzetességeire is! Legjobb példa erre talán az általad készített '80-as évekbeli Malév Repülõklubos Zlinek függõleges vezérsíkján levõ igen jellegzetes logó. Ne haragudj meg, tényleg nem bántó szándékkal mondom, arra egyetlen szó illik csak: siralmas! És nem a Photoshop-béli jártatlanságod miatt van. Paint-tal is lehet formahût festeni ha tudja az ember hogy mit akar. Épp ezért - én legalábbis minden egyes munkám megkezdése elõtt így csinálom - minden lehetséges fellelhetõ fotót dokumentumot megnézek, ha lehet, élõben, személyesen is körbejárom a repülõt, ha kell körbe is fotózom, majd a begyûjtött információt próbálom értelmezni, s majd csak mindezek után ülõk le a számítógép elé, s kezdek neki a munkához. Amit mondani akarok ezzel, hogy egy jó repainthoz egy jó adag alaposság is kell! Amint látom még ebbõl is hijján vagy kicsit, tehát van még mit tanulni!
Neked is mondom: ha valamit nem tudsz, nem szégyen, azért vannak ezek a fórumok, internetes tutorialok! Tessék böngészni, kérdezni, átrágni magad rajta, nem pedig összedobni egy silány szart, kik*rni a netre, 'oszt jól besértõdni, mikor másol kritizálják, lefikázzák!

Tudom ajánlani bizalommal Horváth Balázs barátom honlapját a www.avia-info.hu-t, ahol fotók ezrei segítenek abban, hogy minél tökéletesebb '80-as évekbeli repaintokat készíthess.

Na, ennyit akartam, elnézést a topiklakóktól hogy így elnyúltam... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Egyébként, teljesen igazat adok abban, hogy megkereshettelek volna e-mail-ben, vagy valahogy, ezért Õszintén elnézésedet kérem!
A honlapon pedig igaz hogy megkésve, de pótoltam a neved feltüntetését.
Viszont én csak ilyen minõségû festésekre vagyok képes, de azért egy pár embernek így is megfelel.
Tisztelt Clidey!

Õszintén tisztelem a munkád, és örültem is, hogy rájuk találtam!
Ha megnézed, az összes Általad készített repaint readme-jében ott hagytam a neved!
Ha a Te munkáiddal akartam volna sajátként tetszelegni, simán átírhattam volna!Az már más kérdés, hogy a hozzáértõk úgyis észrevették volna. De ez nem igazán számítana, ha ilyen irányú szándékom lett volna.
Igen, megkerestelek Skype-n, de én abszolut nem kaptam irányodból semmi visszajelzést. Ezért a saját kezdõ módomon kezdtem el a többi lajstromú gépet elkészíteni.
Ha zavarnak ezek a festések, természetesen odaírom, hogy ezeket a Te munkád átalakításával készítettem!
Viszont, amiért a smile-kat beraktam, az az volt, hogy egy az egyben elkezdted lefikázni más munkáját, mégha annak minõsége meg sem közelíti a Tiedet (ami tényleg így van!)
w77d
köszi az infokat. Furcsa volt látni ezt a gépet, valahogy nincs az átlag ember ehhez a "színsémához" hozzászokva 😄

Clidey
Hogy ne kelljen még keresgélned se:

Várom válaszod.

Clidey
Tisztelt Tomfly!

Ezek szerint olvasod e fórumot. Akkor bizonyára elkerülte figyelmedet pár hozzászólással lejjebb két-három, a Retro Air Club-ot érintõ hozzászólásom. Javaslom olvasd el, s remélhetõleg világossá válik számodra is, mi nyomja pici lelkemet. Aztán várom véleményed itt, a fórumon! Nem kell itt a szmájlikat beszúrogatnod gúnyosan!

Üdvözlettel: Kókai Tibor
Pannon Wings Design Team
3D model & texture designer

alert
Egy Air Berlin classic és ma jött karbantartásra ha minden igaz. Azért fehér, mert visszaadják a lízing cégnek vagy eladják. Ha nagyon érdekel holnap megmondom.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Szia!
A Góbét a netrõl gyüjtöttem be én is, sajnos nem találtam jobb minõségût!
Át fogom nézni, és amint megvan a megoldás, jelentkezni fogok Nálad!
Laci!
Nálam a góbé orrnehz, és amikor végre elemelkedik, akkor a siklószáma, mint a kisbaltáé. FS9-re kell a cfg-n módosítani valamit? <#help>
Tisztelt Clidey!
<#worship><#worship><#worship>

Üdvözlettel: Turi László
A Retro Air Club vezetõje
Hypo
monika de ismeros😊

w77d
erre a gépre valaki megfejtést?? érdekelne hogy micsoda ez a fehér madár 😊

gfarkas
Igazad van, de repülhetõ Wilga csak itt van, ezért javasoltam a megnézését. Aztán mindenki döntse el...

Clidey
Jah. Akkor már inkább a default festések... Ezeket a festéseket drága Mónikánk munkájával lehet maximum egy lapon említeni.

Nashgaar
köszi

igazad van mi legyen a c. kérdéssel?😄
bocs Off
gfarkas
Hi Nashgaar !
Nézz körül ezen a honlapon :

Fogsz találni jónéhány gépet és festést. Hungarian Retro Virtual Air Club

chicco
Roger

Papirzacsi
Véleményem szerint a beszélgetések témája lassan kezdjen visszahúzódni az eredeti "folyómederbe".

chicco
Hát nálunk már bujtatott diktatúra van (volt) .Kíváncsi vok ezeket a most hozott Fletó törvényeket a köv kormány visszaállítja -e.??????

De szerintem minden megmozdulás kritika a kormány ellen és tükör a kormány munkára lehet nagyító alatt de vhol az

nálunk már azt se szabad dobálni😊
chicco
Köszönöm akkor visszamondom a beutaló idõpontját.Tojást még nem dobáltam nem vagyok az erõszak híve elég szélsõséges pontig.<#worship>

s igazad van ki kell mondani a dolgokat
sokan mondták már, hogy nehezen fejezem ki magam😄
a hsz-m azt akart kifejezni, hogy teljesen igazad van és viccnek szántam a rasszista dumát mivel most ez a divat
w77d
teljesen normális gondolkodásod van, ami ritka ma már az országban! <#worship>

chicco
Drága szívem hagy szögezzem le nem vok rasszista és te meg fogd fel ,hogy demokráciában az emberek el mondják a véleményüket,sõt még tojást is dobálnak legálisan.
Sajnálom ha megbántottam vkit ,én 1 családba tartozom kb 10 éve.Azok közé akiknek a repülés szeretik a munkájuk a hobbijuk az életük.
Ezeket a családtagokat szeretem feltétel nélkül.
KB 15 ország contraktorával tartom a kapcsolatot nap mint nap.Brazília,Lengyel,Észt,Portugál,Orosz,Bulgária,Angol és sorolhatnám tovább kik tartoznak ide.Mind 1 cipõben evezünk a munka során 1 cél van 1 jó megbízható repülõt összehozni ami tetszik a tulajnak és boldogan megy haza 1 szép vassal.(az új típusok noziját még meg is puszilom mikor kész van és motyogok hozzá pár szót mint anya a hülye gyerekéhez ,hogy vigyázz mindenkire és gyere vissza csinálj pénzt a gazdinak)

Meg kell mondja egyedül Mo.n nem érzem azt ,hogy megbecsülnék a munkámat és ,hogy egy hajóban evezünk.(vagy lehet hogy igen de nem1 irányba)

Biztos bennem is hiba hisz emberek vagyunk ,de nem hiszem hogy mindig én lennék a hibás.Hál istennek ezt nagyon sok légitársaság referencia levele igazolja.

Én személy szerint kívánok sok jó évet még a Malévnek mert nekem 1 nagyon jó suli volt és szép emlékek fûznek a reptérhez.

De sajnos ott sokaknak tök mindegy mit csinálnak csak pénzük meglegyen és õket más elvek vezérlik.Én szeretem a munkámat és vmit megtanultam amit még Mo-n nem sokan hosszú távon csak a korrekt fair játék üzemel ahol mindenki elégedett. Még elkell telni 1 pár évnek otthon ,hogy a felfogás a gyors meggazdagodás gondolat átalakuljon a fejekben.

Mindig jobb vminek az 50% mint semminek a 100.

Kezdhetnénk a reptér költségeivel mint ahogy ilyen adózásból az élen járunk itt is össze lehetne ,hasonlítani más EU-s országok reptéri illetékével.
Most ennyi de boncolgathatjuk tovább a témát de már így is OFF

Clidey
Ahhoz a Wilgához nem láttam még magyar festést. De persze ez nem kizáró tényezõ. Én mindenesetre nem csináltam hozzá, az biztos. 😊 És nem is tervezem.

Nashgaar
Igen, köszi! Olvastam.

Nashgaar
Megoldódott tõle, köszönöm szépen a segítséget!

Nashgaar:

Küldtem privát üzenetet!
Papirzacsi

w77d
ha ilyen a stílusod, akkor sztem nem itt van a helyed. Tényleg visszább kéne venned. Nem kell híresztelni hogy te vagy a kiskirály vagy sem. HA tudsz szépen modellezni, akkor örülj neki és ontsd a modelleket, kápráztass el minket. Majd aki használja az általad készített cuccot eldönti hogy mennyire vagy jó vagy sem. De akkor is van nálad jobb és kész. Mindenkinél van jobb...

leho94
sry az offért , de plz vegyél már vissza magadból , nemtudsz szartse ..

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

Nashgaar
:-))
Igaz, ez tényleg fent van, de ez meg sajnos csak AI. Ezek szerint a wicked wilgához nem készült magyar repaint. Mindegy, a kérdést nyitva hagyjuk, hátha valaki találkozott már vele.
Más dologban is kérhetném a segítségedet?
A PWDT Zlin 43-ast ha feltelepítem, betöltéskor hibát jelez. gauges/cva_Z43_v1_0.GAU a hibaüzenet szerint a ludas. Fogalmam sincs mit csináljak vele.

w77d
Most voltam kint Ferihegyen. Láttam az új Q400-ast 😊
viszont leszállt egy 737-es, amin semmi, de semmi festés nem volt, hó fehér volt az egész, mintha lefelejtették volna róla a textúrát 😄 Milyen gép lehetett?? messzirõl úgy láttam, mintha német lajstrom lett volna rajta...

szar a kép minõsége, mivel mobillal csináltam és zoomolni is kellett...

Contrecast
örülnél ha fele annyit tudnál ets-rõl mint én...😄😄
na de nem itt..ez FS topik!
ÉS bocs.....De hát fáj nekik az igazság! (meg a féltékenység)😄😄

Roland10
Szánalmas vagy..Legprofibb<#idiota>Nem égsz?

FIFA 15 - Origin: teszler9 Real Madrid CF  Hala Madrid! 

Hypo
Csak meg lesz a misty fjords magyar megfeleloje😊))) lapi vfr

Clidey
Oké, majd a 3-4-ik befejezett és kiadott cucc után térjünk vissza a témára... 😊

Hypo
inkabb privatba ha nem szimulator, koszike

belisz
püfff.....egy kicsit ego vagy nem gondolod??
Itt mindenkit hülyének nézel??
"magyarország egyik legprofibb ETS szakija"...ez tetszett.
Mitõl vagy te a legprofibb??
Attól,hogy csináltál több mint száz ilyen kis lófa** kamionszerû akármit??
Ugyanmár...

MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240

Clidey
Nos igen...ez van amikor a hozzánemértés szorgalommal párosul...

Sziasztok!

Ismét kérdéssel fordulok Hozzátok!
Keresem LHHO (Hajduszoboszló) scenery-t FS9-hez.
Ha tudtok segíteni, megköszönném!
Hypo
AztaK....va😊))