MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Lemondtam róla, hogy wilgával repüljek, talán egy napon majd én csinálok hozzá magyar repaintet, talán egyszer lesz hozzá bátorságom.
Egy naiv kérdésem lenne. Egy olyan AI gép, amihez nincs hozzárendelve flightplan, az ugye nem jelenik meg sehol. Annyi AI aircraftot látok, amihez sehol nem bírok felhajtani egy árva flightplant se. Hogy lehet azt megoldani, hogy legalább statikusan megjelenjen? Vagy ha valaki FP írásból nagyon büfé, esetleg rögtönözhetne nekem egy gyorstalpalót, hogy a stringeken belül mi mit jelent, mert eléggé hiányosak az ismereteim, hogy elkészíthessem életem elsõ FPjét. Vagy ha valaki ismer ilyen tutorialt a neten, dobja be a linket, léccilécci. Köszönöm
Amugy csoda hogy nincs olyan szintu scenery gyartas itthon mint a kornyezo orszagokban? pedig lenne aki ert hozza, csak......
Na mindegy ropuljunk vazze
Ahh
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
De ennek nem ez a módja, szerintem te is tudod. Mielõtt bármit kiraksz a netre, elõtte illik engedélyt kérni a szerzõjétõl levélben vagy bármi más formában. Még akkor is ha free cuccról van is szó! Ezt nem tetted meg. Ezen tán még fenn sem akadtam volna, hisz sokszor szembesültem már az általam készített cuccal a net legelrejtettebb sarkaiban is (tény azonban, hogy azok egy-az-egyben az én eredeti érintetlen zip-jeim voltak). Azon viszont már annál inkább hogy bele is nyúltál a munkámba - szintén a tudtom nélkül. Te mit szólnál hozzá, ha valaki belenyúlna a te munkádba, ráadásul rontva ezzel az eredeti általad készített dolgod minõségén? Bizonyára nem örülnél neki. Félre ne érts, nem ócsárolni akarom erõfeszítéseid, - hisz senki sem úgy születik hogy keni-vágja a Photoshopot és egyebeket - de kell legyen az emberben annyi önkritika és realitásérzék, hogy addig nem tárja széles nyílvánosság elé a dolgait, míg azt egy elfogadható szinten abszolválni nem tudja. Vagy ha már minden áron közkinccsé akarja tenni, akkor tegye azt a saját repülõin, miegyebein, ne mások munkáin "kísérletezgessen". A neten százával-ezrével találni jobbnál-jobb tutoriálokat amibõl nagyon sokat - sokszor nagyon egyszerûen - lehet tanulni. Meglepõdnél ha tudnád, sokszor én is milyen egyszerû eszközökkel dolgozom...!
A fentiek fényében ezúton kérlek meg tisztelettel, hogy az összes olyan repaintodat, melynek alapja az én munkám, rövid idõn belül távolítsd el honlapodról annyi idõre, míg olyan munkát leszel képes készíteni, ami az alap textúráim minõségét nem rontja.
A Skype-ról. Miután megtaláltál, én acceptáltalak, s vártam hogy elõhozakodj a problémáddal. Ami mellesleg valami scenery-hibajelenség volt, nem pedig Photoshop vagy textúrázási probléma ha jól emlékszem. Ergo itt megdõl az a mondatod melyben ezt írod: "Ezért a saját kezdõ módomon kezdtem el a többi lajstromú gépet elkészíteni." Magyarán nem azért kerestél meg, hogy bárminemû engedélyt kérj. Itt jegyzem meg, nem a Skype bemutatkozó szövegében kellene """rátámadni""" az emberre a problémáiddal, arra ráérsz akkor is mikor már beszédbe elegyedtek. Épp ezért is csak simán leokéztam a kontaktodat és vártam hogy majd rámköszönsz valamelyik nap és elmondod miért is kerestél meg. Ez olyan, mint a messzirõl jött ember köszön elõször mikor megérkezik egy idegen helyre. Érted a párhuzamot ugye?
A szmájlikról. Ha itt vagy a fórumon, tudnod kellene, hogy minek okán is viseltetünk Maúnikával kapcsolatosan úgy ahogy. Mikor elõször megjelent, s bemutatta förmedvényét, emlékeim szerint többen is megkritizáltuk - tegyük hozzá: jogosan -, de egyben fel is ajánlottuk hogy segítünk neki bármiben hogy szebbé-jobbá varázsolja munkáját, csak kérdezzen bátran. Erre õ besértõdött leteremtett minket hogy mitképzelünk mi itt magunkról, és elhúzott errõl a fórumról. Úgyhogy igen: egy-az-egyben elkeztem most fikázni a munkáját, valóban! És megígérhetem, továbbra is meg fogom tenni amíg ilyen nívótlan szarokkal árassza el a netet! És most erõt kellett magamon vennem hogy ilyen választékosan, finoman fejezzem ki magam.
Még egy gondolatsor ha megengeded.
Egy repaint elkészítése nem csak Photoshop tudományt kíván, ezt jó, ha mindjárt az elején megjegyzed! Különös gondossággal kell ügyelni az egy-egy elkészíteni vágyott eredeti repülõgép festésének FORMAI jellegzetességeire is! Legjobb példa erre talán az általad készített '80-as évekbeli Malév Repülõklubos Zlinek függõleges vezérsíkján levõ igen jellegzetes logó. Ne haragudj meg, tényleg nem bántó szándékkal mondom, arra egyetlen szó illik csak: siralmas! És nem a Photoshop-béli jártatlanságod miatt van. Paint-tal is lehet formahût festeni ha tudja az ember hogy mit akar. Épp ezért - én legalábbis minden egyes munkám megkezdése elõtt így csinálom - minden lehetséges fellelhetõ fotót dokumentumot megnézek, ha lehet, élõben, személyesen is körbejárom a repülõt, ha kell körbe is fotózom, majd a begyûjtött információt próbálom értelmezni, s majd csak mindezek után ülõk le a számítógép elé, s kezdek neki a munkához. Amit mondani akarok ezzel, hogy egy jó repainthoz egy jó adag alaposság is kell! Amint látom még ebbõl is hijján vagy kicsit, tehát van még mit tanulni!
Neked is mondom: ha valamit nem tudsz, nem szégyen, azért vannak ezek a fórumok, internetes tutorialok! Tessék böngészni, kérdezni, átrágni magad rajta, nem pedig összedobni egy silány szart, kik*rni a netre, 'oszt jól besértõdni, mikor másol kritizálják, lefikázzák!
Tudom ajánlani bizalommal Horváth Balázs barátom honlapját a www.avia-info.hu-t, ahol fotók ezrei segítenek abban, hogy minél tökéletesebb '80-as évekbeli repaintokat készíthess.
Na, ennyit akartam, elnézést a topiklakóktól hogy így elnyúltam... 😄
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
A honlapon pedig igaz hogy megkésve, de pótoltam a neved feltüntetését.
Viszont én csak ilyen minõségû festésekre vagyok képes, de azért egy pár embernek így is megfelel.
Õszintén tisztelem a munkád, és örültem is, hogy rájuk találtam!
Ha megnézed, az összes Általad készített repaint readme-jében ott hagytam a neved!
Ha a Te munkáiddal akartam volna sajátként tetszelegni, simán átírhattam volna!Az már más kérdés, hogy a hozzáértõk úgyis észrevették volna. De ez nem igazán számítana, ha ilyen irányú szándékom lett volna.
Igen, megkerestelek Skype-n, de én abszolut nem kaptam irányodból semmi visszajelzést. Ezért a saját kezdõ módomon kezdtem el a többi lajstromú gépet elkészíteni.
Ha zavarnak ezek a festések, természetesen odaírom, hogy ezeket a Te munkád átalakításával készítettem!
Viszont, amiért a smile-kat beraktam, az az volt, hogy egy az egyben elkezdted lefikázni más munkáját, mégha annak minõsége meg sem közelíti a Tiedet (ami tényleg így van!)
Várom válaszod.
Ezek szerint olvasod e fórumot. Akkor bizonyára elkerülte figyelmedet pár hozzászólással lejjebb két-három, a Retro Air Club-ot érintõ hozzászólásom. Javaslom olvasd el, s remélhetõleg világossá válik számodra is, mi nyomja pici lelkemet. Aztán várom véleményed itt, a fórumon! Nem kell itt a szmájlikat beszúrogatnod gúnyosan!
Üdvözlettel: Kókai Tibor
Pannon Wings Design Team
3D model & texture designer
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
A Góbét a netrõl gyüjtöttem be én is, sajnos nem találtam jobb minõségût!
Át fogom nézni, és amint megvan a megoldás, jelentkezni fogok Nálad!
Nálam a góbé orrnehz, és amikor végre elemelkedik, akkor a siklószáma, mint a kisbaltáé. FS9-re kell a cfg-n módosítani valamit? <#help>#help>
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Üdvözlettel: Turi László
A Retro Air Club vezetõje
bocs Off
Nézz körül ezen a honlapon :
Fogsz találni jónéhány gépet és festést. Hungarian Retro Virtual Air Club
De szerintem minden megmozdulás kritika a kormány ellen és tükör a kormány munkára lehet nagyító alatt de vhol az
a hsz-m azt akart kifejezni, hogy teljesen igazad van és viccnek szántam a rasszista dumát mivel most ez a divat
Sajnálom ha megbántottam vkit ,én 1 családba tartozom kb 10 éve.Azok közé akiknek a repülés szeretik a munkájuk a hobbijuk az életük.
Ezeket a családtagokat szeretem feltétel nélkül.
KB 15 ország contraktorával tartom a kapcsolatot nap mint nap.Brazília,Lengyel,Észt,Portugál,Orosz,Bulgária,Angol és sorolhatnám tovább kik tartoznak ide.Mind 1 cipõben evezünk a munka során 1 cél van 1 jó megbízható repülõt összehozni ami tetszik a tulajnak és boldogan megy haza 1 szép vassal.(az új típusok noziját még meg is puszilom mikor kész van és motyogok hozzá pár szót mint anya a hülye gyerekéhez ,hogy vigyázz mindenkire és gyere vissza csinálj pénzt a gazdinak)
Meg kell mondja egyedül Mo.n nem érzem azt ,hogy megbecsülnék a munkámat és ,hogy egy hajóban evezünk.(vagy lehet hogy igen de nem1 irányba)
Biztos bennem is hiba hisz emberek vagyunk ,de nem hiszem hogy mindig én lennék a hibás.Hál istennek ezt nagyon sok légitársaság referencia levele igazolja.
Én személy szerint kívánok sok jó évet még a Malévnek mert nekem 1 nagyon jó suli volt és szép emlékek fûznek a reptérhez.
De sajnos ott sokaknak tök mindegy mit csinálnak csak pénzük meglegyen és õket más elvek vezérlik.Én szeretem a munkámat és vmit megtanultam amit még Mo-n nem sokan hosszú távon csak a korrekt fair játék üzemel ahol mindenki elégedett. Még elkell telni 1 pár évnek otthon ,hogy a felfogás a gyors meggazdagodás gondolat átalakuljon a fejekben.
Mindig jobb vminek az 50% mint semminek a 100.
Kezdhetnénk a reptér költségeivel mint ahogy ilyen adózásból az élen járunk itt is össze lehetne ,hasonlítani más EU-s országok reptéri illetékével.
Most ennyi de boncolgathatjuk tovább a témát de már így is OFF
Küldtem privát üzenetet!
\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"
Igaz, ez tényleg fent van, de ez meg sajnos csak AI. Ezek szerint a wicked wilgához nem készült magyar repaint. Mindegy, a kérdést nyitva hagyjuk, hátha valaki találkozott már vele.
Más dologban is kérhetném a segítségedet?
A PWDT Zlin 43-ast ha feltelepítem, betöltéskor hibát jelez. gauges/cva_Z43_v1_0.GAU a hibaüzenet szerint a ludas. Fogalmam sincs mit csináljak vele.
viszont leszállt egy 737-es, amin semmi, de semmi festés nem volt, hó fehér volt az egész, mintha lefelejtették volna róla a textúrát 😄 Milyen gép lehetett?? messzirõl úgy láttam, mintha német lajstrom lett volna rajta...
szar a kép minõsége, mivel mobillal csináltam és zoomolni is kellett...
na de nem itt..ez FS topik!
ÉS bocs.....De hát fáj nekik az igazság! (meg a féltékenység)😄😄
FIFA 15 - Origin: teszler9 Real Madrid CF Hala Madrid!
Itt mindenkit hülyének nézel??
"magyarország egyik legprofibb ETS szakija"...ez tetszett.
Mitõl vagy te a legprofibb??
Attól,hogy csináltál több mint száz ilyen kis lófa** kamionszerû akármit??
Ugyanmár...
MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240
Ismét kérdéssel fordulok Hozzátok!
Keresem LHHO (Hajduszoboszló) scenery-t FS9-hez.
Ha tudtok segíteni, megköszönném!