45215
  • L Viper #42777

• Clidey
    Hajjajjj régi szép idők...hol volt még ekkor a Gmax... :))))
  • Clidey
    HA-EVA? :)
  • L Viper #42774
    Inkább csak pár fontosabb adat a dokumentációban.
  • Hont
    Köszönöm szépen, már töltöm is!
    Van valami esetleg valami fontos tudni való vele kapcsolatban?
  • L Viper #42772
    Szerintem ez van meg nekem is.
  • Hont
    Jövőhéten lesz szerencsém tesztelni egy Zlin526!!!!
    Esetleg láttatok már ilyet FS9 hez!
    Gyorsan be kell "tanulnom" a paripát...:D
    Jó lenne nem beégni!;)
  • videoton
    Sziasztok! Szeretném megkérdezni,hogy a REX,miért nem indul automatikusan,mikor végeztem a beállitásokkal?Valószinű beállitás probléma lehet,de nem jövök rá! Aki használja attol kérem a segitséget,hogy mit ronthattam el! Előre is köszönöm!
  • Hypo #42769
    manuál hátha
  • berczy #42768
    Köszi srácok! :-)

@hont: igen, a 22 vált be. Valahol olvastam egy beállítást, kipróbáltam és nagyon bejött.
    Viszont továbbra is érdekelne, hogy nálatok mitől olyan szép éles a táj messze is.

Másik pedig: Yak-40. Két dolog.
    Egyik, hogy olyan furcsa az első kereke, mintha kicsit belelógna a betonba.
    Másik pedig, hogy angol manual létezik hozzá? Nem találtam.

Ja, és egy vidi, tegnap gyakoroltam, iskolaköröztem a 124-essel, mert. Egész jól megy a leszállás, csak marha hülye volt a szél. :)

• gfarkas
  • L Viper #42766
    Gratula
    Nagyon hangulatosak.
  • Hont

Frankok lettek!
    Igazi művészet ezekkel a régi vasakkal leszállni!
    Egyébként figyeltem, Nálad is a 22FPS vált be...?!
  • Hypo #42764
  • berczy #42763
    Nagyon jó kis videók. :)

Én is repkedtem kicsit, Lengyelországban túráztam, ha már ilyen nagyon szép repterek vannak hozzá, mintegy folytatva az Il-18-al való érkezésemet (a 0. túrát. ) Krakkón (EPKK) át Varsóba (EPWA). A varsói Góraszka (EPGO) reptérről indulva Lodz (EPLL) városa felé vettem az irányt. Onnan Poznan-ba (EPPO) repültem, majd Bydgoszcz-n (EPBY) át megérkeztem az első túrám végállomásába, GDANSK-ba (EPGD). Igazi retró gépekkel repültem, külön kiemelném a Tu-124-est két dolog miatt is.
    Első, hogy igazi old school sugárhajtású gép, nem egyszerű. A hajtóműve, mint a csiga, baromi lassan pörög fel és le, igazi művészet sebességet tartani vele, főleg approach-on izgalmas, és nincsen benne még VOR navi. :) Élmény vele repülni.
    Másik, hogy nincsen benne VC. Eddig VC nélkül nem repültem, mert nem találtam túl élvezetesnek, de ezzel a géppel mégis sikerült megszeretnem. Most már akár jöhet a Tu-134-es is. :))) Ne kérdezzétek, hogy miért pont ezzel a géppel sikerült megszeretnem, talán, mert e szuper 2D kidolgozás némileg feledteti a VC hiányát, de nagyon jó volt. Hiányzik a VC, főleg leszállásnál, nem olyan a kilátás, de ilyen minőségű gép mellett elnézem. :DDD
    Most már kíváncsi vagy a 134-esre is. :)

Ja, és az Ancsával végig olyan dobálós szélben repültem, hogy egyfolytában gépészkedni kellett vele, nem lehetett kitrimmelni, folyton dobált. Fárasztó volt. :)

És akkor a képek: (jó sok :D)

EPGO-EPLL-EPPO-EPBY-EPGD

...és a leszállások: :)

EPLL Li-2:

EPPO Il-14:

EPBY An-2:

EPGD Tu-124:

• Hont
    Találtam egy még jobbat!:)
    Itt lehet még sportszelet is kikandikált...
  • Hont
    Nem csak nekünk nagy falat ez a reptér, de másnak is volt gondja vele, pedig nekik valamivel több repült órájuk van...:)
  • m814
    Itt egy real approach...

Nem volt ez egy hétköznapi reptér...:)
  • ToMy_
    Gondolom ez nem a publikált megközelítési és leszállási procedúra volt... :D
  • Hont
    Ma Hondurasban riogattam az embereket!
    Ez a Toncontin elég frankó kis hely lehet!
  • ToMy_
    Amit te kaptál, az nem maga a program, hanem csak egy hibajavítás lehet az iFly-hoz.
    Maga a program fizetős cucc, bár már nem igazán mai gyerek. A Kalózöbölben kikötve esetleg még megtalálható, ha érted mire gondolok... ;)
    Aki nem használ headtracking eszközt, annak kifejezetten fílinges.
    Vannak még extramókás lehetőségei is, pl. VC nézetből approach közben kikattintva a szélvédőn a tájba a kattintás helyére teszi a nézőpontot, és így elég príma fejünkfelettátrepülősleszállós nézeteket lehet kicsiholni az FS-ből.
    Mondjuk már elég régen nem használom - a Trackir tényleg többet ér :) - úgyhogy lépésről-lépésre leírást nem tudok adni, de neten van tutorial hozzá.
  • Papirzacsi
    Pedig ennél egyszerűbb megoldást nem igen láttam még. Szerintem minden kézreáll benne és a manualban le van írva hogy kell bekapcsolni, mászkálni, stb.

Az acfix csak kiírtja azokat a sorokat az panel.cfg-ből, amik blokkolják az AC működését.
  • Hont
    Én már többször nekifutottam ennek az ActívCamera dolognak, de lövésem sincs a mai napig, hogy mi hogyan működik és valójában mire is jó!
    Még 2011 elején az Ádámtól (Fatal) kaptam egy iFLYacfix101 elnevezésre hallgató fájlt, de nem tudtam használni...:(
  • Hypo #42754
    :)) hát nem tudom en ettol az effektol nem ajultam el, inkabb a track ir adta feeling mint a random g ero szimulálgatás, FSX ben megint más EZCA addon- al egyutt mert abban legalább sokkal összetettebb ez az effekt és track ir-el se veszted el.
  • ToMy_
    Bár az hozzátartozik, hogy ha van Trackir, akkor az Active Camera egyik legjobb fícsöre használhatatlanná válik, a pilótára ható G-erő szimulálása.
    Ettől függetlenül gépben mászkálásra teljesen jó.
  • ToMy_
    Ha időben hazaérek, csinálok demó videót a belső mászkálásról.
  • Hont
    Valóban jó megfigyelés 1:24 nél az ATC ablak!

Ezt az AktívCamerás dolgot kicsit körbe járhatnánk...
  • ToMy_
    2D. Biztos, mivel látni az elején az ATC ablakot, és együtt mozog a háttérrel. VC-ben az ATC ablak lenne fix, és a háttér mozogna csak.

A mozgás postprocess szerintem, 2D-s ablakot FS-en belül nem lehet így mozgatni.

Az ablakos nézet meg egyszerűen Active Camera szolgáltatás, (asszem internal pilot view) ha a repülőgép 3D modellje teljesen kidolgozott (pl. PMDG B-1900C) akkor simán hátra lehet "gyalogolni" az utastérbe, kamera nézőpontot beállítani, mintha ott ülnél, és akár Trackir-rel onnét nézelődni.
  • Hont
    És az ablakból készített képeket hogyan oldhatta meg?
  • Clidey
    Jól mondja Zacsi, ez 2D panel, vitán felül.
  • Hypo #42747
    az a 2ds oldal nezet csak azon is hasznalja a trackir.t azert tunik olyannak mintha a vc lenne SZERINTEM
  • Hont
    Elképzelhető, hogy 2D...(ha igen, akkor igen csak jól van össze vágva a vidi...)
  • Papirzacsi
    Első blikkre ez inkább 2D műszerfal, mint jó textúra.
  • Hont
    Tudom, van igazság bőven abban amit mondani szerettél volna abban a pár sorban!;)
    Esetleg aki otthon érzi magát az iFLY forumon, nem nézne utána annak a textura csomagnak?
    A videoiban fizetősként jelöli meg, de egyenlőre nem találtam meg, hogy hol!
  • Hypo #42743
    ok ok nem is azért mondtam, szerintem jó a szám nem erről beszéltem:)
  • Hont
    ;)
    David Gilmour az egyik nagy kedvencem! Nagyon sokat hallgatom nap mint nap. Már a törzs utasok is szoktak szólni, hogy esetleg nem lehetne valami mást...???
    :D
    Sajnos a Joutube teljesen össze vágja minőségileg! Nálam egész máshogy néz ki! FPS terén atomstabil 21-22 között van, bár az oldal ablakon, ha a szemem sarkából figyelek, akkor látható még egy kis laggolás így is.De van ennél nagyobb baj is!Pl itt a fények körül olyan mintha 640x480 ba lenne.Az eredetin átmenet "el" halványodnak ahogy távolodunk, itt meg 4-5 egyre halványuló karika van és kész!
    Azon gondolkodtam, hogy azt a textura csomagot esetleg el lehetne kérni valakitől, amit a [URL=http://www.youtube.com/watch?v=r4afOjn1IxI]"edetroid"[/URL] használ a youtubra feltett videóin!
    Gondolok itt az iFLY belső fotó textúráira! Nekem az "A" oszlop ill a szélvédő és környéke nagyon bejön azokon a videókon!
    (Aztán lehet megint csak a határainkat feszegetjük, ahelyett hogy REPÜLNÉNK!!!:D )
  • Hypo #42741
    Szép video grat. ( a yt miatt akad be néha vagy volt ott egy kis fps zuhanás landolásnál?) Amúgy ha egy dolgot modnhatok, nekem a ZENE abszolute nem jott be a videohoz:) persze izlesek és pofonok, de ugye egy aláfestő zenének meg van a saját dinamikája ami akkor a jó ha osszhangban van a képpel, itt a képek egy szep elnyújtott ritmust tartottak mig a zene teljesen mas dinamikaju volt ahol epp halkabbnak kellett volna lennie ott erosodott meg és forditva. :) Persze a dalszöveg az illik de hát....:)
    Csak JÓTANÁCSKÉNt mondtam!!!!! Mondjuk ezeknél a videoknál én elvagyok zene nélkül is az ATC és a zajok bőven elég:))
  • Hont
    Kicsit bohóckodtam Innsbruckban!
    Remélem nem fogja letiltani az EMI...:D
  • m814
  • Hont
    Akkor azt tudom javasolni, hogy írj az LHS hivatalos fórumjára!
    Ők 1000% tudnak segíteni!