45215
  • Hypo #42818
    ez se volt rossz F Dogs De most már nem emlékszem de valamiért aztán még se ennél kötöttem ki, lehet talán valami scenery inkompatibilitási gond miatt. de amúgy cuki:)

• Hypo #42817
    :))) helyes! Én FS9 alatt ezzel nyomtam sokat arra felé
    http://secure.simmarket.com/fsaddon-fscargo.phtml

Legalább volt értelme az utaknak nagyon kis pöpec progi és sok sceneryhez van cucc ( misty, tongass) szóval ha nem csak navigálni és tájban gyönyörködni szeretnél...vagy ha még komolyabb akkor airhauler.
  • L Viper #42816
    Nagyon tuti.
    Engem már régen megfertőzött ez a terület, csak hanyagolva volt pár évig. Megjelent ugye a MAS és egyre több remek terület Magyarországhoz szerencsére. Kevéske szabadidőmben inkább ez volt terítéken, de most nagyon áttettem "amoda" a székhelyemet
  • Hypo #42815
    :)) én pestről mentem 3 stop-al:)
  • berczy #42814
    Hát csak Lengyelországból el kéne jutni Vancuver-ig.
  • Hypo #42813
    :) indulj Vancuverbol Anchorage-ig aztan onnan átülsz egy bush plane-be
  • berczy #42812

Annyira rajta vagyok ezen a Yak-40-esen, hogy a "Ja és egy 40 perces" szóösszetételt Jak-40-nek olvastam. :)

Nagyon jók ezek, asszem a lengyel túra után elnézek errefelé. Bár úgy szoktam VFR-t repülni, hogy előtte IFR-rel, nagy géppel elrepülök a környékre és onnan egy kisebbel tovább. :) Bár hogy Kanadába és Alaszkába hogyan fogok, azt még nem tudom, lehet meg kell tanulnom Concorde-ot vezetni, hogy emberi időben oda érjek. :)
  • Hypo #42811
    Ja és egy 40 perces SuperCub on Ski a környéken
  • Hypo #42810
    Na akkor osszeszedek van jo par flightplan aztan valahogy megosztom, addig is fs9 alatt erdemes a már korabban belinkelt mistymoornings oldalán a kis tripeket lerepulni. Scenery is van hozzá. Nagyon érthető formában van leirva egy egy kis utazás.

itt van egy nagyon kis egyszerű út de érdemes.
    click

TreeTop VFR Plan-nek nevezik ezeket nem véletlen:)
    Szóval itt megtaláltok minden infót én javaslom mindet lerepulni nagyon jók én van amelyiket már elég sokszor lerepültem ( AIRHAULER)

FS9 Alaska free sceneryk

FS9 Canada free

ezeket érdemes még ileltve a misty oldalon lévőket is felrakni. Aki FSX alatt akarja megcsodálni ( tényleg sokkal szebb) annak a jó hyr hogy tongass x, orbx, UT alaska és freeware sceneryk tomkelege van, azt a környéket nagyon hangulatossá lehet tenni.
    Jelenleg és ezeket a helyeket FSX alatt keresem fel a látvány miatt de persze fs9 alatt se rossz de azt mar inkabb nagyobb repulesekre használom.

Lehetne az is hogy itt a fórumon szépen shareljük a KÉPES LOGBOOK-unkat, ahol kis elmenybeszamolo az utrol plusz a repulesi infok, mi erre PIREP rendszert használiunk elég egyszeru.

Na jó repülést srácok remélem sikerül megfertözni benneteket alaszkával:)))
    [IMG][/IMG]
  • berczy #42809
    Ne is, abba ne hagyd! Hogyne érdekelne. Jöjjön csak, egyszer elrepülök arra is. :) Nagyon szuperek.
  • Hypo #42808
    :)
    Hát akkor kezdésnek javaslom EZT
    csak hogy jobban menjen a régi ósdi navigáció:)

• Hont
    Nehogy már vissza fogd magadat...
    Szerintem itt mindenki szívesen veszi az ilyen infókat és hálásak is vagyunk érte!!!!
    Akinek meg nem tetszik
    és már meg is van oldva!
    Tehát várjuk a fejleményeket!
    Maistro! Valóban az HA-SAG az, szép kék-fehér színekben!
    Sajnos a pénteki találkát az én hibámból át kellett tenni a jövőhétre, de már csak hatot kell aludni...:D
  • L Viper #42806
    Igen az. A beszúrt képek is a Glacier Bay v2 területen készültek. Ez ingyenes is, a másik két terület viszont fizetős.
  • jaszy76
    Én már kedvet is kaptam. Ez a Glacier Bay v2?
  • Hypo #42804
    :) fs9 hez rengeteg van és most már fsx hez is elkészültek, nekem mind fent van, illetve vannak szezonális cuccok is pl iditarod hoz drop helyek a kuytáknak...stb.
    JÓ BARANGOLÁST
  • L Viper #42803
    Köszönöm szépen
    Nem gond az angol, bár nincs felsőfokom de társalgási szinten elvagyok :)
    Nagyon szépen össze van szedve az oldalon minden hasznos dolog.
    Fent van a Misty Fjords és a Tongass Fjords is. Szép nagy terület a 3 rész együtt :) Nagyon jó, mikor az ember talál valami érdekességet, vagy hozzáad a területhez.

Ez persze alap, de kedvcsinálónak rakok képet. Az ilyen apró részletek teszik nagyon életszerűvé:

Megfelelő évszakban még napraforgók is vannak a csalitosban a romkunyhó körül, a "körforgalomnál"
  • Hypo #42802
    tobb leg vn de nem akartma mindent hátha valakiket itt nem érdekel ez:))
    de már gondolkodtam rajta hogy megcsinálom ezeket a trip-eket magyarul is igaz a forumunkon ezek mind kepekkel illuszttralt utak hogy tobb kedvet kapjanak a pilotak:) PLAN-G progit érdemes letölteni ezekhez pláne, szépen tudod tervezni és követni is az utat, sok custom waypoint elerheto hozza, ha kell tudok kuldeni misty fjords, tongass fjords, glacier bay es kornyekehez, nekem sok apro scenery van felrakva oda.
    Itt van scenery, map, trip, minden ami kell http://www.mistymoorings.com/
    és van ennek FSX hez is valtozat,

Itt vannak pl trip-ek nagyon jok en mar mindet lerepultem jo parszor:)) http://www.mistymoorings.com/charteroffice/index.php

• Hypo #42801
    Na akkor itt egy map

Egy rövid trip leirása a környéken angolul van mert VA ban igy vannak ezek sorry.
    Első kör Gustavus to Bartlett Cove
    PAGS Gustavus, Altitude 32 feet,
    Runways 2/20, 14/194 deg, 3002 x 60 feet, Asphalt
    Runways 11/29, 108/288 deg, 6710 x 150 feet, Asphalt
    BQV Bartlett Cove, Altitude 0 feet, Runways SEW/NWW, 136/316 deg, 10000 x 4000 feet, Water

Location notes
    Bartlett Cove, gateway to the 3.3 million acre marine park, is accessible by road from the community of Gustavus, 10 miles south, or by boat or floatplane at the Bartlett Cove dock.
    Bartlett Cove is the designated developed area for Glacier Bay National Park and in addition to serving as a staging area for visitors going into the park, it is a logistical and administrative base for park operations and management. The 1984 General Management Plan for Glacier Bay National Park designated Bartlett Cove as the only developed area within the park and described facilities, trails, and road systems that would be provided there.
    Here, just 200 years ago stood the snout of a 100-mile long glacier. Though icebergs no longer dot the waters of Bartlett Cove, the animals, plants, and landscape continue to change after being affected by the Neoglacial Ice Age.
    "Perhaps you'll hear the blows of a humpback whale, or have a curious harbor seal follow you. A wide variety of wildflowers bloom in this coastal zone during the summer months. The beach is also a terrific place to see land, shore and sea birds."
    "Ducks, geese, and other water birds concentrate during migrations and molting in intertidal areas. Watch for coyotes and bears along the beach, and porcupines and red squirrels in the forest. Salmon run upriver during the latter part of the summer."
    And if you have some time on your hands, remember that "Sea kayaking is a popular way to experience the wilderness of Glacier Bay."!

Flight notes - This is a very short hop from Gustavus. Bartlett Cove is just around the corner. Once at Bartlett Cove you may wish to take some tourists on a tour of Glacier Bay National Park. In any case the Muir, Margerie and Lamplugh Glaciers are always popular choices.

• L Viper #42800
    Jöhet mindenféle tipp.
    Sok kellemes apró részlet van még benne biztos, amit szerintem nem vettem észre :)
    Meg az is érdekes, hogy egy kis VFR gépben nagyon kicsinek érzi magát az ember arrafelé, pedig csak egy szimulátor, de mégis
  • Hypo #42799
    Legszebb helyek egyike:))) GRAT! Ahogy nézem még a víz szine is passzol a most szokásos időhöz

VA ba csináltunk erre egy jó kis túrát, ha érdekel majd megosztom:
    "...Flight notes - If you leave Glacier Bay flying towards west along the Magerie Glacier you will be heading to Mount Fairweather. As a reference, use the Yakutat VOR set for the radial 272 and watch your DME for 75 nm. It's big! You can't miss it! Then to Gustavus: you may fly the same radial and bearing into the airport and you have a NDB station close to the airport to get you in the area. Below you... the St Elias Mountain Range!." VOR/DME YAK YAKUTAT - Frequ./Range: 113,3MHz/195 nm – Radial : 272 - DME : 74,6 nm
    VOR/DME YAK YAKUTAT - Frequ./Range: 113,3MHz/195 nm – Radial : 272 - DME : 0 nm
    NDB OCC OCEAN CAPE (YAKUTAT) - Frequ./Range: 385.0KHz 75 nm – Radial : - DME : nm

STB:)

Szép hel érdemes körbe járni van pár apró kis reptér is vizre meg pláne egy pár tábor.
  • L Viper #42798
    Az

Én meg ahogy haladunk lassan a télbe, toltam gyorsan egy Glacier Bay kanyart:

Szeretem ezt a környéket is :) Jó, hát nem egy FSX ORBX részletesség, de az fps-el sem kell küzdeni, hanem csak repülni kell örömmel (és azért nem olyan csúnya).
  • jaszy76
    Én is leugrottam egy sörre: LKCM
    Nem mondom, hangulatos kis VFR. :)
  • Hypo #42796
    Egy jo kis fullos cockpit video Estonia Air
    http://www.skyaviator.com/media/full-movies/estonian-air-boeing-737-500-tallinn-oslo-tallinn/
  • Hypo #42795
    de jol esz teloval is_)))) nm kell feltétlen egy fancy gepro
  • Clidey
    Helyes! Várjuk a YouTube-os linkeket!!! :))))
  • Hont
    Frankó!
    Most már még jobban felcsigáztatok!
    Kérdeztem a Petit, hogy mi lesz a "program"...
    Nevetett! Mi lenne? Amit a gép kibír, azt megrepüljük.
    Már csak egy GoPro-t kell sos beszereznem!:)
  • Clidey
    Na igen, ez egy nagyon jó, emlékezetes nap volt...itt volt az hogy útvonalon többet voltunk háton mint talpon... :D
  • Papirzacsi
    Akkor legyen itt egy másik is arról a napról. :)
  • Hypo #42790
  • berczy #42789
    Persze Yak-40-re gondoltam. :)
  • berczy #42788
    Fúj, de irigyellek titeket! ;)

Egyébként épp a Yak-50-essel foglalkozom, gyerekek... Hogy ez a gép milyen szép és milyen részletesen ki van dolgozva. Fantasztikus és még klotyó is van benne... :)))
  • Papirzacsi
    Na, akkor elintézhetnéd megint.:) Tudom melyik hangárban parkol. :)
  • Clidey
    Persze hogy az volt. Hátad mögött meg ott ült a gép tulaja - az akkori Malév vezérigazgató... :D
    Hogy én miket el nem tudtam neked intézni vazz... :D
  • Papirzacsi
    Tényleg az volt. :) És a kilátás se volt rossz belőle. :)

Ha a beszúrás nem sikerült volna. :)
  • Papirzacsi
    Az volt? :-) Még mondtam is ott, hogy olyan ismerős a festése. :)
  • Clidey
    Jahh, ha Budaörs akkor tényleg a SAG az esélyes (már csak a Malév-vonal miatt is... :D), mert ugye a vitorla műrep keret SDF-jét megint hasra tették ha jól tudom, úgyhogy az most kiesett a munkából. :(
    A SAG-ról Zacsi is tudna neked mesélni - vannak testközeli élményei úgy emlékszem... ;)))
  • L Viper #42781
    No igen, akik ezeket a Scenery-ket is használják (mármint a régi Hungary 2004-et és a Small Airports-ot), alapból gyomlálni kell az azonos területhez tartozó bgl-eket a régikben.
    A lényeg, hogy jó lett és ilyen egyszerű dolog okozta a hibát.
  • BB5207

Sziasztok !
    Szeretném megosztani a hiba megoldását, hátha valaki másnál is előfordul!
    Nos, a Győr - Pér LHPR / Bőny - Győrszentiván LHBY probléma sikeresen megoldva.
    A mellékelt képek alapján látszott, hogy két reptér van egymáson amit a "Hungary 2004" okozott! Ebből kellett törölni a LHPR fájlokat!
    Ezután a LHPR kitűnő lett, de LHBY -nél nem változott semmi !
    Itt a hibát a VFR Small Airports Hungary -ban lévő LHBN okozta !!!
    Miután kitöröltem, a Bőny - Győrszentiván LHBY is hibátlan lett !!
    További kellemes napot, és jó repülést !
  • Papirzacsi
    Asszem HA-SAG(?), pénteken láttam felszállni pont Krauth Petivel Budaörsről. (kicsit jobban emelkedett mint a falke.)
  • Hont
    :)
    Remélem! Bár nem vagyok biztos benne!
    Azt nem mondta a Krauth Peti, hogy mi a lajstroma én meg annyira megörültem, hogy az izgatottságtól meg se fordult a fejembe, hogy megkérdezzem!
    Végül is "Nekem" tök mind111, lényeg hogy repüljön! :D
    Csak annyit tudok, hogy Budaörsön van most per pillanat, de hogy hol van a honi reptere...
    Minden esetre most a HA-SAV-al nyomulok!:D