MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
Milyen procedurakat csinaltal elotte?

pmdg 737-nél leszállásnál air cond hibajelzés szokott elõfordulni.
Laikusan úgy gondolnám, hogy azért mert a hajtómû nem képes elég levegõt termelni, és ilyenkor az apu-nak kell a bleed-et szolgáltatnia. Olyat is olvastam, hogy süllyedéskor a packeket off-ra kell rakni és engine bleed off és apu bleed on
hogy is van ez pontosan?
g0a
szep kepek igen enis kivancsian varom rex et... mondjuk mondhatni "izom" gepem van de ha az ember felrak mindent pl sceneryket eseleg 1 jo gepet pmdg, flight environment active sky stb akkor mar belassul a vas 😊 fselemental ilyen jolnez ki akkor kiprobalom enis. nyilatkozom mennyi fps lett.. illetve leirom majd a pontos configomat igy meglehet saccolni mi az optimalis hardver 😊)

Hypo
😊)

exTrem
dettó 😊

CptSAB
Köszi az infót. A Cielosim féle Flight Enchancer van most az FS alá tolva. De OVC ill. BKN felhõzetnél már 7-8 FPS-re esik le. Nem hiszem, hogy egyhamar elérem az FS2004 optimális hardwer szintjét. 😄
Clidey
Azért ha ilyen magasságban becsusszannál Budaörs fölé, lehet morcosak lennének rád Ferihegyen... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Nem, Fselemental (elérhetõ verzió). A FE messze van ettõl a látványtól, viszont jobban is fut.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

CptSAB
Ez most a Flight Environment? Amikrõl a képeket csináltad?
thx a választ, máshol is ezt olvastam, én is kíváncsi leszek a rex-re, de valszeg marad a jó öreg flight env.
azért a shootok ütõsek<#eljen>
Papirzacsi
Hopsz, erre elfelejtettem válaszolni.:-)
Eddig Flight Environment-et használtam, semmi mást, és ezekután is ezt fogok szerintem.:-)
Ez az fselement tetszik is meg nem is. Szép, hogy ilyen nagyfelbontásúak a felhõk, de a gépigénye az orbitális (nem néztem, hogy 32bites, vagy dxt textúrák vannak e), gyakorlatilag egy OVC-t megközelítõ felhõmennyiség szó szerint diavetítést csinál. Ennek fényében már nem is várom annyira a REX-et, mert gondolom az is hasonlóan hazabaszós lesz.

A képlövéseken nem néz ki olyan jól, mint mozgásban, jpg tömörítés nélkül. (Mondjuk ezeken a képeken, ha nem volt valahol a háttérben LHBP, akkor elérte a 30fps-t.)

Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hali!
Mi-24 est honnan lehet letölteni?
Köszönöm a segítséget!
Balázs
g0a
sztem varj meg 1 kicsit hamarosan kijon az Ezdok habar fsx ala de remeljuk lesz fs9 ala is...

exTrem
Na kedves Lizi itt a válasz a kérdésedre...

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Papirzacsi
Active Camera, Walk and follow, vagy F1 view. Utóbbi ingyenes, a másik kettõ viszont jobb. De egyébként ez a 9. kérdés a FAQ-ban.
Megvásárolni pl. a Simmarket.com-on.

Sziasztok!

Kérem, hogy valaki segitsen!
Az FS 2004 programhoz keresem azt a kiegészitõt, amivel a 737- utasterében lehet mozogni!Még kezdõ vagyok !
Mit és hol keressek, illetve hol tudom megvásárolni

Köszönöm szépen a segitséget

Amit ma megkereshetsz ne kérdezd meg holnap.
Kipróbáltam amit írtál, nem jött be. A fék állandóan fog (a fék kiírás ott van a bal alsó sarokban. Ha a pedált nyomom akkor fordul a gép és olyan mintha akkor a többi fék nem fogna. Aztan nem nyomom a pedalt, ugyanúgy fog a fék. van még egy olyan verzió is, ha bekapcsolom és kikapcsolom a parkolóféket, akkor amíg nem lépek a pedálra tökéletesen nem fog egyik fék sem. De ha bármelyik pedálra lépek a fenti probléma elõáll ismét. Bármekkora is a null zóna.
Szia, nekem is van pedálom, alap FS beállításnál ez mindenkinél jelentkezik, íme a megoldás. Fs-en belül Options->Sensitives itt kiválasztod a pedált és kisebbre kell venni a null zónát(nekem majdnem nullán van). Innentõl kezdve jó lesz.

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Sziasztok!
Ha van valakinek Saitek pedálja kérem segítsen! Probálnám beállitani a fékeket, de bárhogy probálom összehozni, a fék állandoan fog, ha bekapcsolom a parkoló féket és kikapcsolom akkor is egyfolytában mûködik a fék. Ha gázt adok megindul de olyan mintha az autónál be lenne húzva a kézifék. Ha ehez beállitom meg a jobb és baloldali féket akkor annyit módosul a dolog, hogy elfordítja a repülõt abba az iranyba amelyik pedált nyomom. Sikerült mar valakinek beállitani? Vagy ez csak nálam problema. Esetleg az Fsuipc beállításánál lehet ezt is megoldani valahogy. Ha valaki tud rola leírást az is jó lenne.

Kösz
CptSAB
Amit tudok ajánlani.. elég friss, angol nyelvû anyag. IVAO-hoz nem jó, de talán sok máshoz igen.

2008-as FAA Kézikönyv
CptSAB
Legyünk õszinték.. ez nem egy phpBB, IPB stb.. fórum. Lehet keresni meg minden, de nincsenek konkrét alfórumok, témák. Vagyis ezen részét még megértem, hogy több helyrõl (hozzászólásból) kell összeszedni néha az ismeretet, ami jópár oldal - néha nem összefüggõ - ami elolvasandó.
Azonban..
Ha IVAO, akkor ott az IVAO fórum, a segédletek, teamspeak. Ha VATSIM, akkor ott is detto. FS2004 esetében elõszõr FAQ.. ott van rajta a felirat. Nagyon sok kérdés azzal megelõzhetõ, hogy csak egy picit körültekintõbbek vagyunk. Csak pusztán ha azt a szövegdobozt nézzük és a mehet gombot, az sokra nem vezet.
Bármit töltünk le a netrõl mindig van benne egy readme. Ha angolul van, akkor sem kell kétségbe esni, mert ott a Jómagam szótár.

Jómagam ingyenes szótárprogram

Sok problémát megold.
Shortstop
Elképzelhetõ hogy azért ír a fórumra mivel ettõl gyorsabb választ remél az illetõ. Persze igaza van annak a félnek is aki azt mondja, hogy ott a google meg a többi keresõ, de figyelembe kell venni azt is hogy esetleg elkerülte valami a figyelmét a kérdezõnek. A fórum meg elbírja a kérdéseket, lehet hogy a lenti keresõbe nem tudja hogy milyen szavakra keressen rá. Fórumos tapasztalataimból mondom hogy sokszor ha ad X, Y-nak egy direct linket az szokott segíteni a legtöbbet. Továbbá amíg leoltod hogy még mindig nem érti olvasson már utánna, addig meglehetne keresni a linket, és beilleszteni ide a fórumba. Mindenki jobban járna. Õ megkapja a választ amire várt, esetleg ezután már tudni fogja hol keresse, a segítõ ember pedig megmentette a fórumot a további trash-postoktól..
Szerintem.
Peace

CptSAB
Airborne barátunk esetében az a baj, hogy ott az IVAO oldalán az a sok letölthetõ pdf állomány. Ott a teamspeak.. ahol lehet kérdezni, tanácsokat kérni. Így aztán érthetetlen, hogy miért itt.. Az IVAO az az IVAO. Nem egyenlõ a Flight Simulator 2004-el, még akkor sem, ha a kettõ online repülés esetében elválaszthatatlan. Az IVAO feltételezi, hogy a póógáár már ismeri a Flight Simulator mûködését, a navigációt stb.
w77d
elég felületes lap.....

http://mytba.5mp.eu/web.php?a=mytba

LÉCCI NÉZZÉTEK MEG
i robot
Nem azért van a fórum hogy kérdezni lehessen?

Szóval!
Amikor onnan kezdõdõen, hogy hogyan repül a repülõ, forrásmunkák százai állnak rendelkezésre, kissé bizarr amit írsz. Senki sem úgy született, hogy tud szumulátorzozni, pláne repülni. De. Manapság jobbnál jobb magyar dolgozatokat olvashat az, aki akarja.
Ráadásul valaki egy-két órán belül teszi fel ugyan azt a kérdést.(ugye Zacsi?😛<#idiota>) ami már tényleg nagyon idegesítõ. Valaki még a FAQ-t sem olvassa el, de jön kérdezni hogy XY, pedig olyan szépen le van írva FAQ-ban, hogy még egy kisbaba is megérti...

exTrem
Itt nem az alapveto emberi mivoltról van szó, hanem arról, hogy a kedves kezdo szimulátorosok vannak olyan lusták, hogy utánanézzenek pár dolognak mielott kérdeznének, annak a tekintetében, hogy itt a fórumon 99,9%-ban meg lett már tárgyalva az adott problémakör. Csak pár kattintás lenne az egész de hát ... Nem véletlenül húzza fel náhény ember magát amikor milliomodik alkalommal olvassa ugyanazt a gügye kérdést. Üdv !

és te milyennek találod, mit használsz amúgy?
Kedves Szimulátorozók!
Régóta figyelem a fórum ezen lapjait de sokan megfeledkeznek alapvetõ emberi mivoltjukról. Tessék ne hülyének nézni a másikat és elfogadni azt hogy lehetséges olyan ember aki nem ért egybõl mindenhez. Ha valki regisztrál az oldalra segítse a másikat ha tudja és ne tegyen személyes megjegyzéseket. Tisztelettel LIZI.
FSBuild az szerintem nem igyenes de jó. amúgy ha van FSnav és tetszik akkor miért szeretnél másikat?

Helló!

Valaki tud válaszolni a 14903-as hozzászólásra?

köszi
SLZ
Nashgaar
Én is kipróbáltam az Fs Elementalt, szerintem nagyon szép ez is. én eddig Cielosim Instant Enhancert használtam, de lehet, hogy átnyergelek egy idõre.

Egyébként van ötletem, az a baj, hogy nem olvastad el a helpeket és már egy csomóan segítettek, mondták, hogy olvasgass helpet, leírást, de te azért is felteszed 6X ugyan azt a kérdést. Légyszi mégegyszer nem tedd fel.

Ez már mindenkit idegesít szerintem. IVAO-n szerintem ha kicsit szétnézel akkor találsz 5000 leírást.

Papirzacsi
Köszi, de sajna itt sem jelennek meg azok a képek amik az fselementalról lettek linkelve. Így fogtam magam, oszt letöltöttem a progit bizonyos helyekrõl és kipróbáltam magam. Mit nekem screenshotok az official site-ról.:-)))

m814
Ez már kezd tragikomikussá válni.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Hello!

Segítsen valaki kérlek benneteket, ivao-n online nem látom magam körül a többi repülõt! Valakinek esetleg van valami ötlete, hogy mi lehet a baj? Please help me!
éjszaka felhõkkel sceneryvel is mindig 55 volt? ha igen akkor nézd meg a displayben a részletességet, FPS korlát, stb... de lehet hogy csak több dolgot kell betöltenie(pl.felhõk) ezért lassabb lesz.

Nem lesz elég a térképet módosítani, le kell modellezni az egész repteret, stb. Alert, Clidey jobban ért hozzá de szerintem nem véletlenül nem csinál mindenki scenery-t...

sütik?

Helo! Egy kis segitséget kérnék. ma akartam repülni éjjeli Athént belépek FS-be 9FPS az átlagos 55 helyett. Elégé szagatt, megprobáltam más géppel máshol. Midnenhol ez van! Nem tudom mi lehet az oka! Valakinek van esetleg valami ötlete?:///
Elõre is köszönöm!
jön nagyobb de az is inkább cargo, 😊 pl: cargolux, World Airways Cargo, Air Bridge Cargo mind 747-200/400F DHL 757 jönnek csak ritkán