MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Nem mondtam, hogy tévedtél, csak hogy részben nincs igazad.:-) Abban tényleg igazad van, hogy dögivel vannak addonok az fshez. De ha ebbõl a reginmentbõl kiveszed a tucatkacat sceneryket, akkor már nagyon kevés marad. Ha pedig csak pl. az USA-t nézed, akkor mégkevesebb. Ilyen nagy reptereknél pedig egyáltalán nem igaz, hogy az ingyenes néha jobb. Annyira néha, hogy soha.:-) Persze ez attól függ, ki hol húzza meg az alsó határt.
Végigböngészve a free USA reptereket, eléggé gagyi a helyzet, a minõség megállt valahol az fs2002-es szinten.
Hogy a valóságban ki hányszor hova repül, az teljesen indifferens.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
Akkor miben is tevedtem??😊) semmiben. Van jo par repter usara, canadara, europara es ausztralia is megvan eleg szepen, plusz a kisebb repterek, szerintem adnak eleg elfoglaltsagot, ha tegyuk fel menetrendzszeri utakat repulsz ONLINE akkor se repulsz 4-8 cel nel tobbet sot a valosagban inkabb kevesebbet.

En pl bush pliotkodom mostanaban foleg, Alaskaban es abszolute nem erzem hianyat seminek, persze lehetne meg jobb is ( nemsokara jon a tongass fjord X) de add boven latni es elvezni valot.

Aerosoft eleg jol lefedi europat repter ugyileg, es az altalad emlitettek meg az usaban, aztan meg van egy rakas free amelyek hidd el neha jobbak mint a fizetosek.

Szerintem ha most megallnanak fs9 re minden nemmu addon fejlesztessel akkor is lenne boven repulni valo.

mindig lehet valami ujat csinalni a game-be, de azon is mullik ki mennyire melyul el benne.

Es aztan ha meg hozzavesszuk fspasengerst, air haulert, fscargot..stb megjobban kinyilnak a lehetosegek ugy hogy repuljunk vazze😊))

Papirzacsi
Igazad is van meg nem is. Én többnyire az USA felett repkedek, néha elmászkálok máshova is a világban, de nagyrészt USA és ritkán a fõbb Európai reptereken járok. Viszont meg kell állapítsam, hogy az USA-hoz, de az egész világhoz elég kevés mai szemmel elfogadhatóan, jól kidolgozott nagy repülõtér van(ismétlem JÓL, nem pedig tucatkacat).
Fsdreamteam: KORD,KJFK,KLAS
Flytampa: KSEA,KSFO,KBOS,KMDW. A KMIA,KTPA,KSAN pedig már elég régiek, és ez meg is látszik rajtuk. Ott van még a TNCM elérhetõ közelségben ugyan és szép is.
Flightscenery: KPVD,KPDX.
Cloud9: KLAX,KDCA (bár ez nem képes pl. MD11-et fogadni)
Ugyan ott van még az Imaginesim, ami az utóbbi pár sceneryjében már egész szépet alkotott, de a régiek a flytampa régi sceneryjeivel vannak egy szinten. Ez kb. 10-15 szinvonalasan kidolgozott reptér, szám szerint soknak tûnik,de csomó egymás tõszomszédságában van és hamar rá lehet unni úgy, hogy hosszú évek óta csak ezek között lehet, érdemes repkedni.
Persze ezek a "gyártók" mindkét verzióra készítenek sceneryt, így végülis egy szavunk sem lehet, de ha egyszer úgy döntenek, hogy mától csak FSX-re készítünk, akkor szopás van, mert mint mondtam, hamar rá lehet unni, nem véletlenül van, hogy hónapokig az fs felé se nézek (nem panaszkodásként mondom).:-)
Az fs magában pedig nem olyan sokszínû, de ezt már korábban 100-szor kitárgyaltuk.
A repülõgépek nem érdekelnek annyira, nem cserélgetem és veszek havonta új gépeket, megteszi nekem hosszú ideig egy is, ha az olyan szinten kidolgozott, mint pl. az MD11, vagy a Level-D 767.

Hypo
jovan mar ne szarjunk be, plane ne kulonfele marketing fogasokra ne ugorjunk. FS9 hez van dogivel addon ha mindegyiket megakarnad RENDESEN tanulni es repulni a fel eleted se lenne eleg. Nem ertem emebrek paraznak hogy esetleg nem jon majd ki uj gep meg scenery majd. Kit erdekel van annyi mint a szemet. Az itt feltett kerdesek tobbsege nekem azt sugallja hogy meg egy cessna is bonyolult, akkor minek hajtani az ujabbnal ujabb addonokat. Sajnos ez a fogyasztoi tarsadalomszemlelet ide is begyurozott. Meg nem is jatszott eleget az ember egy gamel de mar a folytatason es az ujabb kiegeszitokon gondolkodik, megtoldva ujabb hardware-el. Ez a folytonos ujat ujat dolog nem is ertem.

Persze teny vannak gepek amik nincsenek nem is lesznek valoszinu fs9 alatt, es egyre tobb gep jon ki fsx hez de ez nem von le egyik tudasabol se.

En speciel 4-5 GA gep van amit repulok probalom minel realisztikusabban, es van egy terulet ahol repkedek ( Alaska) arra megvan minden addon, nekem ez is eleg ugy az elkovetkezo jo par evre, es akkor meg hol van egesz europa ami szinten nagyjabbol megvan, hol vannak a nagyvasak pmdg737 LVD767 pss777 es mondjuk fspassenger, szoval a jelenlegi addonokkal is boven elvagyok ( nem is volt olcso) en nem nagyon varok ujabb csodakat. Eleg ha a regiek mukodnek megfeleloen.

Persze RealAir gepe nagyon szep meg minden speciel az osszes gepuk megvan de megleszek e nelkul a gep nelkul😊

Emelkszem fsx kijott es mar tobben fs11 et vartak....

Szerintem meg mindenki csak repuljon ne foglalkozzon ujabbnal ujabb kiegeszitokon. Ja kepzeld akinek 737 es cockpitje van otthon hazi, aztszerinted a 737 esen kivul werdekli mas?😊

nem tudjátok véletlenül, hogy a realair a Beechcraft Duke B60-at tervezi-é kiadni fs9-hez?
Sajnos vélem felfedezni, hogy beindult az fsx addonok gyártása és a fs9 pedig visszaesett, pedig sok helyen úgy olvasom, hogy a többség az fs9-et nyûstöli. Igaz nekem a pc-m nem igazán elég az fsx-hez, de valhogy sok képen olyan (mû)-nek látom, fs9-et meg abszolúte versenyképesnek.
na mind1
rosszul mondta. nálam nem kell aktívekamera😄 bár lehet hogy dbswalkandfollow miatt van. ha van active camera akkor ott F12-vel lehet ezt az opciót elõhozni.

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

kazai21
Hát nekem nem mondott ilyet senki:S
Conti azt mondta,hogy csak Joystickal lehet körül nézni a kabinba..

Mi equipo favorito: Real Madrid

Papirzacsi
Valószínûleg telepíteni kéne az aktív kamerát elõtte...

kazai21
Hát azt csinálom de nem jó😞

Szia, nem, nyomd le az egér görgõjét és közben mozgasd az egeret.

kazai21
Hali!
Csaj joystickal lehet a fülkébe nézelõdni?
Szoval úgy értem,hogy pl ránézni a gázkarra?!

exTrem
Ha van elég elszántságod és akaratod akkor igen. Ha csak ökörködni akarsz, lezuhanni meg "repkedni" akkor felejtsd el.

szabii98
Sziasztok!

Kezdõ vagyok, még nincs meg a játék, de nem is linket kérni jöttem.Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e megvenni a játékot 3.990Ft ért?

I met God. She's black

leonforce
akkor azt nem ismerem..
utana nezek..

Seven-Four-Seven--Heavy

w77d
a POSKY az ingyenes a PSS meg fizetõs

w77d
ahhham. tehát a Pro Pack esetén nem kell megvennem Ezt a Block F-et, mert már tartalmazza a csomag. a 300-ast és a 200F-et viszont ha jól tudom nem tartalmazza..

leonforce
Nem ismerem... 😞
Ha a POSKY 777 akkor vagom...az meg van..cool..

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
Az egy alap verzio es csomo minden nem mukszik a muszerek kozul csak latvanyelemkent van jelen(vilagit,kapcsolhato de valojaban nem vezerel semmilyen funkciot)ezt javitja a F fizetos patch..
A pro pack tartalmazza mind a kettot...

Seven-Four-Seven--Heavy

w77d
de azt a B757-200F már lefedi nem??

Hypo
757 Freighter Expansion

w77d
nna most nézegetem hogy ezek vannak:
B757-200 (FS9)
B757-300 (FS9) Pro Pack required
B757-200F (FS9) Pro Pack required
Block F (FS9) For Block B only!

Ez a Block B melyik??? ezt a Block F kieget nem értem...

Hypo
😊 pss 777 je se rossz

Hypo
Hat mondjuk fs atc je nem az igazi😊

leonforce
Vedd meg..!
Megeri..sztm qrva jo...(igaz nalam ez eszi legjobban a teljesitmenyt..)
Nem vagyok az ugynokuk.. 😊

Seven-Four-Seven--Heavy

Hypo
😊 en is gondolkodom

leonforce
Magassag: FL300;sebbesseg:280KTS;idojaras:overcast;felhoalap 2000FT;eso(heavy);latotav:2merfold;szel:gyenge vagy 0;
Ez a kedvenc idojarasom, majdnem mindig igy repulok es neha jol vezetnek ra,neha elkuldenek vissza a p..csbe..pedig messze vagyok meg,bingo fuel-lal neha.. 😊
Amugy ugy vettem eszre nem nagyon fuggott az idojarastol...barmilyen korulmenyek kozott repultem..
Lehet hogy kihagytam valamelyik waypoint-ot..?(vagy nem repultem eleg kozel hozza)

Seven-Four-Seven--Heavy

w77d
Most nézem, hogy leárazások vannak a Captain Sim-nél... lehet megveszem most egyben az egész 757 családot 😊

Hypo
kicsit reszletesebben leirhjatnad a problemat par konkretummal fuszerezve😊 Weather mi volt szelirany ?

leonforce
Mit qrhatok el..?
IFR-t repulom es mikor bejelentkezem ereszkedes elott a ravezeteshez(kb 100 merfoldrol)megkapom az instrukciokat,es ahelyett hogy ravezetne az approachra,megfordit(kb.170-180fokkal)es ellenkezo iranyba iranyit...
Maskor meg minden rendben van,jo irany adatokat kapok es megfelelo ravezetest...

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
Haat..en is megvettem...de az FS_9-re az istennek nem telepult ra...
Betelepitettem egy mappabba es manualisan masoltam egy par(nekem tetszo)effekt file-jait a megfelelo mappaba,mert pl. a viz elegge szar(annak meghagytam a fl.env.-et),de a felhok tutin neznek ki..kiveve overcastnal,esoben a felhoalap aljan haladva(ott jobban tetszett a fl.env.)..Teljesitmeny problemat nem eszleltem(kopp-kopp)

Seven-Four-Seven--Heavy

Nem cseréli le, csak felgyorsítja, kicsit újít a hívójeleken, valamint újszerûbbfóniát használ.

Hypo
Hatha valakit erdekel:
Boeing Cost Index Magyarazo doksi

editvoicepack-re gondoltam, de valószínû arra jó amit írtam
fs passengers-t ismerem
vajo93
passengers! így gondolom az utasokkal csinál valamit!

www.huntruckers.xooit.com

pontosan mi ez? lecseréli a default atc hangokat?
köszi srácok a válaszokat
És ha jól tudom ez egy bug a PMDG 737-es sorozatnál (bár már régen foglalkoztam én is vele). Shield off descent a hibaüzenet neve az overheaden, így keress rá.

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

alert
Akkor is jön ez a hibaüzi ha az air cond panelen a flight altitude rosszul van beállítva tehát pl azelõtt kezdesz süllyedni mielõtt elérnéd a cruise alt-ot vagy ilyesmi.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

FsPassengers magyar hangcsomag: www.pt154hun.mlap.hu
ismerem az editvoicepacket, használom is.

fspassenger-hez tud valaki valami europai érdekeltségû esetleg Magyar voicepack-et?
ismere valaki az editvoicepack nevû progit?
ezt egy külföldi oldalon olvastam:
lehet én voltam a ludas😄
de ezért jó, ha jobban megismeri az ember ezeket a dolgokat

This warning is usually caused because the cruising altitude and landing altitude are not properly set on the overhead. The 737 needs both these numbers to be accurate so the cabin pressures can be automatically regulated for passenger comfort.
Hypo
Priviben keress meg van egy Boeing_737NG_Flight_Crew_Training_Manual__Rev_6 eleg reszletesen targyalja a dolgokat, jo nagy merete van.

majd jobban megfigyelem, lehetséges, hogy bleed trip off light is világít és akkor asszem az adott oldalon kell kikapcsolni a pack-et
igen igen most olvasok jobban utánna, 14000 feet-ig ad levegõt, 10000 alatt meg levegõt is meg áramot is
Papirzacsi
Iszonyat régen 737-eztem, így érdemben nem tudok, és nem is akarok hozzászólni, és nem is emlékszem, hogy normál esetben lett volna ilyen üzenet (az is lehet hogy volt), ezért csak elgondolkodtatóként írom, hogy az APU csak bizonyos magasságig szolgáltat BLEED AIR-t, és ez a magasság messze az utazó alatt van. Tehát, ha utazóról süllyednél és az APU ON lenne, akkor se adna levegõt.:-)

normal procedures pdf-ben semmi erre utalót nem ír a descent approach-nál
viszont elõbb valószínû hülyeséget írtam, mivel ha pack-ek zárva vannak akkor nincs is légkondi. Akkor az lenne a logikus, hogy a Apu bleed on engine bleed off, pack auto+isolációs szelep nyitva
Sajna tökéletesen még nem ált össze a fejemben, hogy mikor mit miért, ezen agyalok, ézért kértem a segítséget, hogy normál használatnál süllyedéskor mit kell tenni az érintett pontokon. cruise-nál nálam apu off, packs auto isolation selep auto, engine bleed on, apu bleed off, és ha ilyenkor kezdek süllyedni akkor air cond feliratot kapok hibaként. ebbõl gondoltam, hogy a motor mivel alig termel ezért kell apu.
hülyeségeket beszélek?😊
pateszi
http://www.hovercontrol.com
http://www.avsim.ru

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Sziasztok!Tudna valaki egy linket dobni,olyan oldalról ahonnan helikopter hangokat lehet leszedni?Pl:mi-2,mi-17
olvasni fogok😊
chicco
Akkor olvasd el az APPROACH checklist-et.
Pressurization CHECK
+FMC+Speedbugs+Briefing+altimeters
APU AS REQUIRED