MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok. Egy olyan gondom lenne, hogy normal scenery complexitynél, így néz ki az új apron talaja:
http://kepfeltoltes.org/kepekn/11dd4deaa4e66e204eaf9752ea0a1626c209bcc8426577198.JPG
Ha átállítom densre, akkor minden problem nélkül mûxik. Ötlet?

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

Willenbrock
AVSIM Mig-25-öt ismeri valaki?Hogy kell bekapcsolni az iránytût,meg a km számlálót?

alert
1. Használsz valami scenery-t, ami arrafelé is aktív? Hungary 2004, Hungary mesh vagy valami? Ha igen deaktiválj mindent és nézd meg akkor is kifagy-e.

2. Csinálj screenshot-ot, mert így nagyon nehéz.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

berczy
Hi!

Ismét lenne egy problémám. 😊 Már alig merek elõhozakodni vele.
Egyébként valakinek valami ötlet, hogy mért fagyí ki a játék SVR VOR környékén?

Szóval az miért van, hogy a Velencei és a Fertõ tó felületén fehér foltok jelennek meg amikor elrepülök felettük?

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

ez télleg szép!

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

CptSAB

CptSAB
Ivan Jurcaga keményen dolgozgat a Mig-21F-13-on! A weboldalán jópár fotó van a 99%-os készültségû masinából.

Nagyon várom már a hazai özvegycsináló megjelenését!
thx
berczy
Fent van... Bár az MD-11 installja is kéri, de fent van, megnéztem.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

alert
Anno sokan ódzkodtak a vasFMC-tõl, mint külsõ FMC, ami friss navigációs adatbázissal bármelyik FMC-vel nem rendelkezõ repcsivel használható. A 2-es verziónak már régóta folyik a fejlesztése és folyamatosan tölthetõk le az elkészült verziók, amik már olyan fázisba jutottak, hogy elég stabilan mûködnek. Megoldották a guage problémát vagyis már nem külsõ program, hanem a mûszerfalba beépülve is mûködik. A friss navdatát a navigraph biztosítja mint mindenhez 😊 vasFMC

Papirzacsi
9.1-es peccs fent van?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

berczy
Helló!

Isét lenne egy problémám. Az elõzõekre köszönöm a választ.

Viszont ez gázosabb. Miért van az, hogy bármivel repüljek is, mindig kifagy az FS Ságvár VOR környékén, mindegy, hogy épp elhagyok, vagy érkezek. van erre valami orvosság?

leonforce
udv..!
meg van valakinek a CLS 747 ..?van benne olyan GPS mint az alap FS9-ben. a GARMIN.?
velemeny rola..?
es az OVERLAND, BOEING EDITION-rol velemeny..?
vmelyiket meg sztnem venni...
hali

Seven-Four-Seven--Heavy

polluxware
Carenado Mooney m20J-hez ha valakinek megvan az update (patch) - fs2004ver

az légyszíves küldje már el nekem privátban!

pár kilóbyt-os kis javítás ami egy gauges-t javít meg a RADIO2 panelen egy két dolgot...

Köszönöm elõre is

w77d
ez bevált! köszönöm 😊

alert
Nos azért furcsálom a dolgot, mert van a pack-ban új AFCAD és ezek az állóhelyek törölve is lettek sõt az újak is hozzá lettek adva az új gurulóutakkal együtt. Ez nálam mûködik is, az installer felteszi és felülírja a régit (most 2x is kipróbáltam) és ahogy láttam #15185 hsz-ben Clidey kollégánál is parkol egy Malév az új állóhelyen, tehát nála is mûködik. Szerintem valami miatt nektek nem íródott felül az AFCAD. Kezd el újra a telepítést és telepítsd fel egy külön mappába az update-et és másold át kézzel az AFCAD fájlt. Mennie kell.

Shortstop
Lenne egy problémám ami nagyon idegesítõ számomra.

Nevezetesen hogy a szél fújását hallom folyamatosan a játék alatt, de még a menüben is... Mit tegyek hogy ezt megtudjam szüntetni?

CptSAB
Pedig nagyon egyszerû ez az AFCAD dolog. Letöltöd az ingyenes AFCAD editort. Fogod, megnézed, megkeresed a jelzett parkingokat. Nagy zöld körök lesznek. És törlöd öket, a NOD-okkal együtt ( a vonal végén található csomóponti gombóc). Ennyi.
w77d
ezt valahogy tudnád orvosolni Alert? én nem tudok AFCAD-olni :S

Shortstop
Sikerült megnéznem nekem is a mûvet!
Le a kalappal, ez szép munka!

Köszönet a munkáért.
Illõ tisztelettel jelzem, hogy a 39-es és a 41-es kapu beleesik az építési területbe és a AI traffic gépeket tesz be.

Az AFCAD editorral kiszedtem a két kaput, de azért bátorkodtam szólni, hátha nem tudja mindenki megcsinálni.

Mégegyszer köszi és várjuk a következõ építési ütem updatet.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

<#taps> <#worship>

Nagyon remek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w77d
konkrétan melyik gépnél van ez? én jó sok gépet használok, de egyiknél sem jelentkezett még <#fejvakaras>

alert
Az elsõre az a válasz, hogy a repcsiknél az aircraft.cfg-ben beállított static_cg_height érték nem pontos. Emiatt ugrál a gép pushback-nél, mert a vontató beletolja a betonba. Ezzel kell egy kicsit játszani, amelyik repcsinél tapasztalod. Nagyon kicsi korrekció általában elegendõ, de az Aerosoft fórumain errõl bõvebben olvashatsz. Elég sokszor vetették már fel és azt hiszem az ismertebb fizetõs repcsikhez írtak is a fórumba a többiek olyan javasolt beállítást, amivel nekik mûködött.

A második pedig scenery vagy mesh hiba. Ha nincs a környékhez kapcsolódó semmilyen scenery, mesh vagy egyéb telepítve, akkor valószínûleg a Frankfurt hibája. Ha van, akkor az kavar be. Azért látszik át a fû, mert nem pontosan egy síkba esik a fû és a beton polygonja.

berczy
Sziasztok!

Két problémával fordulnék hozzátok, nem találtam rájuk megoldást.

Az egyik az Aerosoft AES-el van. Miért van az, hogy sok gép hátratolásakor elkezd ugrálni az az egész gép és nagyon gyakran kigyullad vagy valami hülye poziciót vesz fel? Elég idegesítõ.

Másik az Aerosoft Frankfurtal kapcsolatos. Hasonló a gond, mint a régi Buadpest volt, mégpedig, hogy amikor úgymond lapos a nézet spot viewban akkor áttetszik a fû a betonon.

Elõre is köszönöm a segítséget.

Clidey
Fúvaze! 😄
Akkor oké! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
😊)))

w77d
hehe 😄

alert
Amerikaiasodunk 😊

w77d
ezt én is észrevettem, csak nem mertem megkérdezni, nehogy tudatlannak tûnjek, ha tényleg ilyen XD

Clidey
No, tényleg jó lett a cucc, csak egyetlen apróságon akadtam fenn... 😊 Ennek itt tényleg ilyen zöldnek kell lennie?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

w77d
hát nagyon jó lett ez a ferihegy update 😊 végre megint aktuálisnak érzek egy egy érkezést meg indulást 😄

Clidey
Thanks, dude! I'm going to test now!! ;-)

alert
Valóban kimaradt az installer-bõl. Javítva.

Papirzacsi

w77d
istenkirályüberfaszahavercsávó vagy!! 😄

Papirzacsi
Egy egész hárem hálálja meg!:-)

alert
Aerosoft - Budapest scenery VISUAL UPDATE 2009

Feedback required 😊

Bp2007 v1.03 kell neki és CSAK FS2004.

Papirzacsi
Na errõl shotom sincs.:-))
Még csak a gondolattal se játszottam el soha, hogy mivan ha WP-t viszek be xmlen keresztül.:-)
Amit viszont bizton állíthatok, hogy ha a frissített fsnav AIRACra tervezek útvonalat, manuálisan beszúrva SID-ként a valós SID-et közelítõ pár fordulópontot (hogy az fs ne érzékelje, hogy letértem a kurzusról), akkor nem szól érte. Márpedig a Budapest környéki pontok egy része, azért változott az fs9 kiadása óta.
Pl, ha egy pusta3d-t repülök, de csak PTB-t adom meg a plannerben elsõ fordulópontnak, akkor felszállás után azonnal rinyál, hogy forduljak már, holott még jó ideig egyenesen kell emelkedni. Viszont ha megadok az fsnavban a pályairányban a reptértõl egy távolabbi pontot, ami kb. ott van, ahol majd el kell fordulni jobbra, azért emlékeim szerint már nem ugat az ATC.:-) Bár be kell valljam, régen repülgettem és nagyongyorsabban felejtek, veszni jár belém a tudás.:-D

Köszönöm a segítséget. Már teljesen el is felejtettem ezt az alap beállítást az fs-ben, már régóta a mániámmá vált, hogy szinte mindent a panelon az egér segítségével intézek el, le és fel szállás elõtt.
Hypo
Erdekes, de szerintem csak repternel muxik, tehat egy repteret felismerhet az atc, de waypointba nem vagyok biztos, bar a belepo pontot meg talan es akkor onnan mar repulod a tobbit.

Amugy ezt talaltam:
Is there any way to input or program an approach?

Yes. You can write any type approach using Charts and translate into XML which is the way MSN does it.

FS9 has only one approach for AI Traffic and that is the Vectors to Final Transistion if the FP is IFR. This is the simplist of approaches written and is a hard code in the program. VFR has a different hard code. It does not matter if ATC gives the AI Plane a ILS/GPS/LDA approach they all are to the IAF of the runway with some limited spacing.

Any approach that you write with XML is a Transistion Approach to the runway FAF and only the user aircraft can use this type approach directed by ATC.

There are no STAR's in FS9 that ATC understands. All approaches for the user aircraft are Transistions to the Initial Approach Fix (IAF) and then a transistion to the runway (FAF). There are no Transistions to a STAR in FS9 coding.

AFCAD does not have the ability to write an approach. AFCAD will add a ILS to a runway but FS9 cannot see this new ILS. ATC cannot direct you to this new ILS and only the user plane instruments will see the ILS.

alert
Már rég használtam az FS ATC-jét, mi van akkor, ha tetszõlegesen bevitt waypointokra tervezel? Úgy értem, hogy megírod XML kódban a waypoint listát mondjuk egy reptér körzetéhez és utána lefordítod BGL-re. Akkor azt elvileg betölti az FS és meg is jelenik a térképen, csak azt nem tudom, hogy figyelembe veszi-e az ATC? Mert ha igen, akkor lehet egy olyat csinálni pl, hogy a repterek körzetében lévõ waypointokat (mondjuk PMDG SID/STAR-ok vagy hasonló jegyzettömbbel megnyitható és olvasható forrás alapján) be kell vinni egy BGL-be és máris lehet rá tervezni. Erre akár lehet írni egy progit. Na nem tudom mennyire volt ez érthetõ.

Nashgaar
Köszönöm, ki fogom próbálni. Jó lenne ha ez is megoldódna.

Papirzacsi
Ezért ajánlotta Eyecandy az Fsnavigatort, vagy a Flightsim Commandert. Abban létrehozod az útvonalat, SIDekkel, STAR-okkal, kiexportálod fs flightplanbe és kész.
Az eljárások kivételével pedig tudod IFR-ben repülni a teljes útvonalat. Sõt, az indulási eljárásokat is lehet általában, csak figyelmen kívül kell hagyni az ATC vektorait és amint visszatérsz az ATC szerint kijelölt kurzusra, azonnal be is fejezi a hülyeségeit.
Leszállásnál már gázos, ott vagy törlöd az IFR-t, vagy követed a vektorokat.

Nashgaar
A legnagyobb gond egy apró kis xarság, hogy az FS flight plannerjébe nem lehet manuálisan waypointokat bevinni

Hypo
Persze de sid star t nem fogja hagyni, inkabb el vektoral a francba

eyecandy
Létrehozol egy útvonalat az FSNavigatorral vagy a FlightSim Commanderrel azt elmented a géped és az FS fligtplanjához is, majd kiválasztod a flightplant és lerepülöd. De azért itt is vannak baromságai az FSnek, szóval ez sem százas

Papirzacsi
Kétszer egymás után nyomd meg a z-t, az lekapcsolja az A/T-t.
Ha ingyenest keresel, akkor pl. a WOAI.

hali. Tudna nekem valaki segíteni? A PMDG MD11-es géprõl lenne szó, az a problémám, hogy a leszállás elõtt nem tudom le kapcsolni az automata gázt így leszálláskor mikor megemelem az orrát, hogy csökkentsem a sülyedés mértékét az autómata gázt ad és a leszállás majd nem, hogy emelkedésbe csap át. Sajnos igy elõfordul, hogy a tauch down zónán túl sikerül csak letenni a gépet. Ja igen és tud valaki egy normális AIR TRAFFIC-OT? mert mi az fs-ben van az, azt inkább hadjuk, nevetséges. A segítséget elõre is köszönöm.
Nashgaar
Hát ez akkor nagyon nem jó így sajnos...
Azért köszi szépen a gyors választ.
Az ember fáradozik azzal hogy belehegesszen az FMCbe egy elfogadható flight plant, aztán felszállás után cancel IFR, approach elõtt meg nearest airport - request full stop? REMEK.