MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CptSAB
wazz.. a gép elõtt törtem az agyamat, mi lehet a ctrl+e... már minden funkciót végigagyaltam hirtelenjében, mire rájöttem, hogy egykapcsolós agregát indítás.<#nevetes1> Háát.. hiába egy Cessna 150-es kabinjában sem így mûködnek a dolgok szerencsére.
Így nem lehet 😞
Hypo
hely van boven😊

Sziasztok!
Köszönöm hogy válaszoltatok valamelyik nap. Viszont valaki nem tudna felvenni MSN-re, mert nagyon sok kérdésem lenne. A cimem:[email protected] elõre is köszönöm
Shortstop
köszönöm! probléma megoldva!

azért mert gps-t használsz, az nem csalás az én olvasatomban, ugyan nem realisztikus de nem csalás, a ctrl+e az már csalás😊
Willenbrock
Elrepültem a TU-144-el Moszkvából Budapestre és sikerült a landolás is,igaz csalással mert csak GPS-t használtam és még nem ILS-sel szálltam le hanem vizuálisan.

CptSAB
Köszönet Laci bácsinak, megkaptam a javítást. Letölthetõ az oldalamról illetve linkelem itt is..

Varjú László - Hungary 2009 javítás
CptSAB
Ez így van. Lassan egy hete az avsim staff azt írja, hogy problémák vannak.
Csak nem stimmel valami az Avsim-el. Nálam ezt írja ki.

"The File LIbrary is Offline

We regret that the AVSIM File Library is currently offline. We are experiencing technical issues and we will be bring the library system back into operation as soon as we are able. We appreciate your patience and understanding. If you have any questions or are looking for updated news on the File Library, please read our library forum here: the AVSIM File Library forum."

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Willenbrock
Kösz a választ,ezt a részt úgy látszik kihagytam a FAQ-ban pedig sok mindent elolvastam,ezért azt hittem at fsuipc régi és az a baj.

alert
Igen, azt csak a modules mappába kell másolnod és ennyi. De ahogy itt a többiek említették, nálad nem ez lesz a baj. Kell egy FSSOUND.dll, amit valószínûleg mellékeltek a repcsihez, annak is a modules mappában kell lennie. Létre kell hoznod az FS9.CFG-ben (C:\ Documents and Setting\ <felhasználóneved> \Application Data \ Microsoft \ FS9) egy bejegyzést:

FSSound.dll=1

ezután nem lesz hibaüzi, ha minden igaz.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Willenbrock
Letöltöttem az FSUIPC-et,kicsomagoltam és ott van a dll fájl.Van readme de angolul sajnos nem tudok eléggé így csak azt kérdezném meg hogy ezt a dll fájlt csak bemásolom a Modules mappába és annyi?Ezt már megtettem de az elõbbi üzenetet így is írja.A korábbi fsuipcajánlott verzióitt meg csak torrent oldalakon találtam meg de olvastam hogy azokat nemérdemes használni.

Célszerû olvasgatni a FAQ-t. Abba benne van hogy mit kell ilyenkor csinálni...

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Mond valamit?

http://fs2004faq.uw.hu/index2.html
Ezen az oldalon sok, sok hasznos információ található, amelyek elolvasásával el lehet kerülni a buktatókat.
oks
Willenbrock
Feltelepíttem az avsim TU-144-est és az FS indításakor olyan üzenetet ír ki hogy egy gép nem kompatibilis a programmal meg hiányzik egy sound dll.Ennek ellenére eddig semmi gond nem volt a kiegészítõvel,teljesen jól mûködik.Ez a hibaüzenet mitõl lehet?

CptSAB
Igen, csak másold be, a régi rev27-et pedig nevezd át.
leszedtem az új afcad file-t, azt hittem, hogy felül kell írni a régivel, de nincs ilyen nevû file, akkor csak másoljam be?
thx
Kösz Alert!
Azért ideiglenesen kivettem a Scenery list-bõl, mert délnyugat felõl kellemetlen lenne a cél elõtt lefagyni.
rendszer: FS9.
Minden esetre valóban szép munka.
A Dunakanyart is megpróbáltam Sármellék elõtt, nagyon klassz!
KLASSZIS munka.
<#worship>
Willenbrock
A mûszerek (mûhorizont,VOR-iránytû) végül is ugyanolyanok mint a modernebb gépeken csak analógok nem digitálisak nem?Boeing 737-en könyebb megtanulni a mûszeres repülést?

Willenbrock
IL-2-vel már évek óta,de az sokkal egyszerûbb.FS-ban eddig csak régi kisgépekkel repültem.a TU-144-el és a "modern" mûszerekkel csak most ismerkedek.

CptSAB
Megerõsítem a badacsonyi kifagyást. Írok Laci bácsinak, hogy nézze át a Balaton északi partját. Gyaníthatóan megint valami xml hiba okozza a problémát. Korábbi teszteléseknél már fény derült arra, hogy nagyon sok bug benne van az FS XML alapú programozásában, emiatt el kell térni esetenként az eredeti megvalósítástól.
CptSAB
A Hungary 2009 kapcsán sokat nem tudok nyilatkozni. Illetve annyit, hogy ez FS2004-es verzió. Laci bácsi folyamatosan frissíti az állományokat. Én sajnos az igéretemmel ellentétben, bõ egy hét késéssel tettem csak az oldalamra fel. Végre itt a várva várt szabadságom, de nagyon rövid.. nem is nagyon tudom minek álljak neki.

A Badacsonyos dolgot megnézem. Minap én is kifagytam Pusztaszabolcs után a Balaton felé haladva tovább.. Le kell ellenõrizni mi lehet a hiba.

Kaposújlakról annyi infót tudok elárulni, hogy elkészült a javított AFCAD, valamint volt egy bétateszt a leendõ ground poly alappal. Petivel folytak konzultációk, a kép még némi retusálásra vár, ráadásúl újra elõhozott egy úgynevezett kitakarom az autogen jelenséget, aminek nem örvendezek. Így még mindig ground polygon nélküli irányban haladok tovább.
Folyik az épületek modellezése. Valahogy kb. ennyi egyenlõre. A jún-aug-ig tartó új munkahelyi beosztásom majd sokat elárúl, hogy mennyire tudok majd haladni.

Ui: Sorry az oldalamon a kicsi képméretek miatt, a késõbbiekben iparkodok ezt orvosolni.
Papirzacsi
Persze, hogy nem, mert össze-vissza írok. Szóval Active Camerat akartam írni.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
A képek alapján szép.:-)<#taps>

Shortstop
köszönöm a válaszokat de egyik sem oldotta meg a problémámat.

alert
Ez jó!!! Gratula! Laci bácsinak is! 😉 De ez most csak fs2004 vagy fsx? Mi a következõ várható irány? Azt hiszem csinálok egy új nemzetközi FAQ-ot összeszedettebb elrendezéssel és kiemelve a magyar munkákat. Ebben majd kérném mindenki segítségét 😊

Feltöltöttem és rögvest próbáltam egy Sármellék - Ferihegyet.
Csakhogy: Amikor a Balaton felett kb. Badacsony magasságába értem a sim lefagyott. A hajtómûvek zaja meg volt, de semmi több. Nem reagált semmire, illetve az alt-tab billentyûzetre (ahelyett, hogy taszkot váltott volna) a hajtómû zaj abbamaradt, de a monitoron semmi változás. Még a ctrl-alt-del is hatástalan maradt. <#confused>

Van valami ötletetek?
Persze azon kívül, hogy szedjem le.
A VOR-t azt még inkább nem TU-444-esen kéne megtanulni szerintem...

CptSAB
Az oldalamon frissült a Hungary 2009 scenery tartalma! Varjú Laci bácsi elküldte az új scenery állományokat, amelyet a Hungary2009.rar fájlba tettem. A textúrák továbbra is a régi 1.zip, 2.zip állományokból kell a megfelelõ helyre másolni.
Mióta repülsz?

Willenbrock
Az látom már hogy ILS mûszeres segítség nélkül nem nagyin érdemes kísérletezgetni leszállással,lesz mit gyakorolni. <#ijedt>

Willenbrock
Meg fel és leszálláskor autómata módon nyílik-záródik a tailhook.Az fékhorgot jelent-dehát az nincs a TU-144-esen nem?

Willenbrock
TU-144-essel hogyan kell navigálni ?Tele van analóg mûszerekkel.Mentem vele pár kört próbaképp aztán a landolás nem jött össze-rossz elõre a kilátás ebbõl.

Papirzacsi
Amikor múltkor megjegyeztem valakinek, hogy nem kell 1-2 óránként megismételni a kérdést, azzal nem azt mondtam, hogy 2 és fél óránként kell. Ha majd lesz valaki, aki szórakozik azzal a géppel és tudja a választ, az megmondja neked.

Willenbrock
Mi az a VOR 1 és hogy mûködik?Bill. kiosztásban azt írja Ctrl+1,de ez az iránytû akkor sem kapcsol be.

Vagy húzd lejjebb a Menu/Settings/Sound menüben a csúszkákat.
Papirzacsi
Kapcsold ki az Active Sky-ban a hangokat.

Shortstop
Erre a problémára senki sem tudja a megoldást?

alert
Nekem az IE viszi. Csak be kell állítani, hogy minden lap minden letöltésekor frissítse a tartalmat.

Nálam csak az Opera tölti be a File Library-t. Sem az IE sem a FireFox sem a Chrome nem jeleníti meg.
Az utolsó feltöltés ami megjelenik 5th May 2009. Azóta semmi.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Willenbrock
Mig-25-ben miért nem mûködik a VOR 1 indikátor?Ez olyan mint az iránytû de nem aktív.Hogy kell bekapcsolni,hogy mûködik?

Köszönöm.

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

alert
Semmi baja. Google Chorme-ban és néhány böngészõben nem mindig akar mûködni.

CptSAB
Avsim tényleg pár napja nem a legjobb formáját hozza. 😄
alert
Az utazómagasság attól függ milyen messzire mész, hogyan gazdaságos. Ha másfél órás vagy hosszabb utat repülsz boeing-el vagy airbus-al, akkor általában 30.000 és 41.000 láb közötti magasságon szoktak repülni, de ez sokmindentõl függ (adott útvonalon mi a legnagyobb és legalacsonyabb engedélyezett magasság, mennyi üzemanyagot viszel, stb). A sebességet egy bizonyos érték és magasság felett mach-ban mérik. Utazómagasságon 0.6 - 0.84 mach között szoktak repülni nagy általánosságban, de géptípustól és egy csomó mástól is függ. A fékszárnyat csak a felszálláshoz kell 5 fokra állítani majd visszahúzni, leszállásnál 30 vagy 40 fok, utazómagasságon nulla. Ha nem az aktív kifutóról akarsz indulni, akkor abban a menüben ahol kiválasztod a repülõteret, bal oldalon alul meg tudod adni egy legördülõ listában, hogy melyik állóhelyrõl szeretnél kezdeni.

exTrem
Csak nekem nem megy rendesen az AVSIM File Library vagy tényleg nem jó napok óta ...

Sziasztok!
Lenne pár kérdésem. Régóta próbálok játszani ezzel a programmal de valami mindig nem stimmel. pl, egy boeing-el vagy egy airbussal repülök. Ti milyen magasan szoktatok repülni és milyen sebességgel? Mert szerinhtem én alacsonyan és lassan repülök. 10200-ra szoktam állíta ni és 250-el megyek a féklapátot vagy minek nevezik 5-ösre szoktam állítani. Ezeke így megfelelõek? Illetve még az lenne a kérdésem, hogy hogy tudom azt megcsinálni hogy ne aktív kifutóról induljak hanem, a reptértõl kelljen nekem kimenni a kifutóra. Elõre is köszönöm a segítséget.
Papirzacsi
Valószínûleg úgy van megcsinálva a scenery, hogy csak normal felett látszik az Apron.