MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok!Ismét segitséget kérek!Aki csinált már ilyet,annak szól!Tudok már obijectumot csinálni,beis tudom rakni a scenerybe,de hiába adom meg az épület helyének kordinátáit nem oda hejezi el.Vagy elforgatja vagy máshova rakja a megadott hely hejett.Miért van ez?
A "hullámtörõk", azaz a shoreline-ok, magyarul partvonalak, eltûnnek, ha átnevezed a kiterjesztését az Eurw \ Scenery-bõl a HL952150.bgl -nek. Hasonló módon tedd meg ezt a HL952140.bgl -el is. Általában a 952150 szám jelzi az eredeti FS fájlokban, hogy a fájl erre a LOD5-ös cellára vonatkozik. A 952150 számú cella északi határa Gyõr-Esztergom vonala fölött húzódik, keletrõl Esztergom-Paks vonal határolja. Nyugatról és délrõl az országhatáron túl van az elválasztó vonal. E fölött a cella fölött fekszik a 952140-es cella, míg tõle jobbra a 953150, e fölött pedig a 953140 cella van. A fájl nevében az elsõ két betû a fájl tartalmára utal. Például: BR - hidak, HL - partvonalak, HP - vízrajzi adatok, RD - utak, RR - vasútvonalak, stb. Gondolom mára ennyi elég...

<#integet2><#integet2><#integet2><#integet2><#integet2>
CptSAB
Jó neked! Nálam viszont a Balaton körül egy deka út sem tûnik el. Magyarország területén minden út kitörlõdik, csak itt nem. <#violent> El sem tudom képzelni, hogy miféle scenery nyoma lehet az fs-ben. Igaz, elég béna, mert vízben van nak ezek az utak részben. FSGlobal nem lehet.. abban ugyanis csak terramesh van, sem útak, sem települések, sem növényzet.. De ha megtalálom.. akkor lesz <#boxer>
remek thx
Nagyon köszönöm.
A ,Balatonból eltûntek a felesleges utak, csak a hullámtörõk (ha egyáltalán azok) maradtak meg.

De még mindíg lefagy Balatonlelle magasságában. Illetve nem lefagy, hanem kilép és újra indul.

DE NEM ADOM FEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hypo
Tessek olvasni az uj FAQ ot thanks Alert-nek!!!
ui: ha kell valami help csak szolj.

Az eredeti FS fájl BR9EURE0.bgl, ennek a kiterjesztését bgl helyett valami másra kell átnevezni, pl bgx, így ez a továbbiakban az FS számára értelmezhetetlen, tehát hatástalan lesz. Az én csere fájlom pedig akár az eredeti névvel, tehát BR9EURE0.bgl, akár a jobb felismerhetõség érdekében BR9EURE0HU.bgl névvel írható be a könyvtárba. A késõbbiekben, egy esetleges módosítás esetén a HU végzõdésû fájlok könnyebben megtalálhatók. Ha pedig vissza akarjuk állítani az eredeti helyzetet, akkor a HU fájlokat kitörüljük, és az átnevezett kiterjesztésûeket pedig visszanevezzük .bgl kiterjesztésûre. Az FS részérõl mindegy hogy az adott fájlnév egy HU végzõdéssel, vagy anélkül van.
köszönet az oldalért. Rengeteget segít és szerintem hiánypótló. Véleményem szerint mind a kezdõknek mind a felhasználóknak alap oldala lesz. Csak remélni tudom, hogy lesz energiád és kitartásod a minõségi mûködtetésre.
Én már kezdem teljesen szõke nõként érezni magam. <#falbav>
Az EURE/Secenery-be úgy kell az új fájlokat bemásolni ahogyan vannak, vagy a "HU"-t kitörölve?
Mert van pl. a BR9EURE0.BGL és Laci bácsinál a BR9EURE0HU.BGL. és így tovább.

Lassan teljesen <#action>-nek érzem magam.
<#help>
CptSAB
Köke! <#wave> Jónagyon az új faq!
pateszi
Köszönet az oldalért. Nagyon hasznos, jól áttekinthetõ és jól is néz ki. <#smile>

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

csokiskeksz
Gratulálok, nagyon jó lett! : )

Test Drive Unlimited - Csokiskeksz(HUN)

alert

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

exTrem
Jaja olvastam már én is. Elég kiábrándító, hogy egyeseknek ez okoz örömet ...

Hypo
PRESS RELEASE: AVSIM Hacked!!

Tom Allensworth, CEO and Publisher of AVSIM, today issued the following announcement; “We regret to inform the flight simulation community that on Tuesday, May 12, AVSIM was hacked and effectively destroyed. The method of the hack makes recovery difficult, if not impossible, to recover from. Both servers, that is the library / email and web site / forum servers were attacked. AVSIM is totally offline at this time and we expect to be so for some time to come. We are not able to predict when we will be back online, if we can come back at all. We will post more news as we are able to in the coming days and weeks.

Tom Allensworth,
CEO of AVSIM

pateszi
Privátban kérdezted, hogyan lehet az fsböl saját statikus gépeket bemásolni a repterekre. Engedelmeddel bemásolom ide a kérdést, mert nem tudok rá pontos választ adni, még nem készítettem FS2004-hez sceneryt. Az FSX-hez létezik egy Airport Design Editor (ADE) nevû program, amivel bármelyik alap repteret be tudod tölteni és képek alapján kiválsztva a kívánt tárgyat grafikus felületen el tudod helyezni a sceneryben, majd a program elkészíti a .bgl fájlt.
Ha nincs hasonló progi FS9-hez, szükséged van az FS2004 SDK-ra, amiben megtalálod a pontos leírást.
Itt szerintem hamarosan egy hozzáértõbb ember is válaszol a kérdésedre.

Clidey
Persze mert valaki köcsög buzi feltörte, hogy szakadna az anyjába a feje az ilyennek!
Addig nézelõdj itt.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Helo!Én is észere vettem ezt a problémát nem vagy egyedül!!!
Köszönöm haver ez azthiszem jó lesz!
w77d
srácok, az AVSIM-hez hasonló gigantikus adatbázissal rendelkezõ oldal létezik más? Az AVSIm nálam több napja használhatatlan. Lassú, meg van amikor be sem tölt...

Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

pateszi
Hali,

Álló gépet legegyszerûbben az FS saját statikus gépei közül másolhatsz scenerybe.
Ha barkácsolni szeretnél, modelleket találsz magadnak pl. a 3dxtras.com, a freeflightdesign.com, vagy az fsdeveloper.com oldalak letölthetõ anyagai között. Ha viszonylag gyakorlott modellezõ vagy, blueprintek alapján el tudod magad is készíteni az egyszerûbb statikus modelleket.

alert
Gmax-hoz nehéz ám modelleket találni... ha jól rémlik a flytampa csinált ilyen modelleket, amik ingyenesek, viszont textúra nincs rajtuk. Lehet, hogy az õ forumukban találtam anno, márt nem emlékszem pontosan sajnos.

Sziasztok!Tud nekem valaki gmax modelleket?Repülökre gondoltam,amiket szeretnék bemásolni egy pár reptérre.Csak álljanak.Elöre is köszi
Hypo
<#wave><#wave>

Elõször is, nagyon köszönöm, hogy az ismerõseim között tudhatlak. <#wink>

Délután utána ellenõrzök, de úgy emlékszem, hogy felülírtam minden olyan fájlt, ami a két tömörített mappában volt.

Tisztelettel üdvözöl:
bankii<#worship>
w77d
áá a legendás Laci bácsi <#worship><#worship>

L Viper
Köszönjük a kitartó munkát és további türelmet, kitartást a folytatáshoz.
<#eljen>
Kedves Barátom!
Az én szerény véleményem szerint nem az általad okolt fájl okozza a galibát. A #15269 -ben azt írod, hogy "Badacsony elõtt az út vízben halad". Na mármost, ha feltelepítetted, illetve felülírtad a Scenery\Eurw\Scenery könyvtárba az én általam készített RD952150.bgl-el az ott található eredeti fájlt, akkor a Balaton környékén nem szabad semmiféle útnak látszania, mert ez a fájl az eredeti, erre a területre esõ utakat tartalmazó fájlnak a változata, úgy, hogy abból az összes Magyarországi út törölve van. Az FS9 önmagában más fájlban utat nem tárol. Tehát ha út látható a Badacsony környékén, akkor azt valami más scenery tartalmazza. Nyilván ez a scenery nem csak utakat, hanem más dolgokat is tartalmazhat. (pl. vízfolyások, vasútvonalak, hidak, stb) Meg kell tehát keresned azt a programot, amely Magyarország területére különbözõ dolgokat telepít, mert ezzel a programmal összeférhetetlen az én scenerym.

Jó kutakodást kívánva üdvözöl: Whitehair, azaz Laci bácsi
Csakhogy! Nálam nincs UTE, nem is volt. <#fejvakaras>
CptSAB
Okés megkaptam Laci bácsitól a választ. Elég sok órányi repülgetés ellenére sem fagy ki nála sehol sem. Kérdezte, UTE fennt van-e a gépen? Válaszom - igen, igaz elvileg inaktívak bizonyos részei. A helyzet ugyanis, hogy az Ultimate Terrain Europe a hiba forrása. pl. Laci bácsi utalt arra, hogy semmilyen út nem lehet a Balaton partján, bennt a vízben stb..
Ez az oka, hogy 2 bgl állomány is kiütötte az FS-t.
Most ugyan az erdõk eléggé egyszerûek, de mûkszik. Meg van a rossz file.
Ez helyesen:
.) VTPL2.BGL vissza= Totál fagyi!!!!!!!!!!
HEURÉKA!!!!!!!!!!!!!!<#heureka>

Meg van a bibi.
1.) kiürítettem a Scenery mappát, és elindítottam az FS-t. Gond nélkül végig mentem.
2.) VTPL1.BGL vissza = OK
3.) LC05.BGL vissza=OK
4.) Flatten06.BGL vissza=OK
5.) VTPL3.BGL vissza=OK
6.) VTPL3.BGL vissza= Totál fagyi!!!!!!!!!! <#levele>
7.) VTPL1 és VTPL3.BGL vissza=OK
8.) VTPL2.BGL kivételével minden vissza=OK
alert
A VideoFlyRec.com -nak vannak hihetetlen jó videói, szintén angol nyelvû, de nagyon jól érthetõ és tényleg szépen szerkesztett. Preview-k elérhetõk... (ha rákeresel talán még a teljest is meglelheted...). Igaz nem NG, de van nekik egy nagyon jó Classic oktatóvideójuk, még a DreamFleet 737-hez készült. Sokat lehet belõle tanulni a 737-rõl.

CptSAB
Az alábbi képen látható, hogy a VTPL1.bgl uthálózata (barnás vonalak) már nem éri el a Balaton területét. Azonban az FS furcsa fintora, vagy talán az xml programozásé, hogy hatással van egy-egy szektor a vele szomszédos szektorra is. Jelen esetben az utak szektorvégpontjai gyanusan egy síkban vannak a kifagyások helyeivel. Ilyen fagyásokkal a Croatia-Slovenia sceneryt tudom példaként felhozni, ahol detto ez a helyzet. Vagy pl. Várhelyi Kornél Baja, Dunaújváros sceneryjét. Ezek pl. már mélyen bennt Újvidék területén okoznak ugyanilyen fagyást. De pl. iezekben nincs út. Mindössze van valamilyen elem, objektum, amely valahogy nagyon rossz koordinátára került.

Csak 767 -hez
Az utat nem túl kényelmes végig kézzel nyomni, fõleg ha 2 órás😊 elég pontosnak kéne lenni hogy komfort repülést lehessen produkálni végig kézzel. általában felszállás után bekapcsolják a robotot. A leszállást pedig kézzel érdemes, úgy az izgalmas, és egyre jobban belejössz majd<#wink>

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Hypo
Ilyen melysegben a temat targyalo nincs, van egy altalanos video 3 reszes. ha jol emlekszem Abbol 2 b737 pmdg vel ment es fmc meg hasnolok voltak benne magyarul. Ruczi oldalarol volt elerheto de most nem nagyon megy, nekem megvan megvettem, esetleg kolcson tudom adni.

Illetve Malev VA nak volt egy b737 tanfolyama par eve annak is lettek videoi.

De youtube on rengeteg oktato videot talalhatsz a temaban.

Ismét egy nagy THX<#worship>
CptSAB
Okés. Csak meglett a "hibás" állomány! A VTPL1.BGL nevü fájlt tessék inaktívvá tenni. Elég sok felszállásba tellt, mire fény derült hogy ki a hunyó. De végül kizárásos alapon ment már, mert minden fájl konfigurációban lefuttattam. Tudom reggel még más volt a stájsz, de akkor nagyon rövid volt a VTPL1 tesztje. Végül kiderült, hogy a keszthelyi-öbölben is, valamint Badacsony elõtt is, összessen 3 helyen fagy ki.
Bögyörő
Sziasztok, van a PMDG 747-hez egy oktató videó az "Angle Of Attack 747" ilyesmi létezik a 737-hez is? Ha valaki tud valami hasonlót kérem irja le a nevét vagy egy linket.

CptSAB
Amiben tutira nincsen hiba:

Scenery\Eure\Scenery

HP953140-1.bgl
HP953140-2.bgl
HP953150-1.bgl
HP953150-2.bgl

Scenery\Eurw\Scenery

HP952140.bgl
HP952150-1.bgl
HP952150-2.bgl

Vagyis a hibás fájl az Addon Scenerybe másolandó fájlok között van.
Addon Scenery:
VTPL1.bgl szintén okés.
A nap folyamán a többit is átnézem.
Willenbrock
Viszont az egész utat és a leszállást robot nélkül csináltam.

Willenbrock
Bevallom a TU-144 agregátját így indítottam el,a Ctrl E-t ráprogramoztam 1 gombra.Mindent manuálisan indítani ezen a gépen elég durva lenne,de ha lesz idõm rá kisilabizálom azt hogy kell.

L Viper
Köszi, az jó lenne. Legfeljebb addig lekapcsolnánk az esetlegesen gondot okozó egyéb sceneryket.
Megérné.
No nálam dettó ugyan ez a helyzet. Badacsony elõtt az út a vízben halad.
Valamikor felraktam a (azt hiszem) hungary.mes-t: Amiben a Vaskapu is benne van, csak már nem tudom, hogy mi a fájl neve. Lehet, hogy ezzel ütközik?
CptSAB
Holnap csinálok egy felderítõ repülést és megnézem tövirõl hegyire a Balatont. Azt sem tartom kizártnak, hogy ütközik 2 scenery. Nálam FSGlobal Europe van fennt a masinán. Laci bácsi küldött jópár képet és nála nem fagy.. az is igaz, hogy gyanusan más nála a Balaton partvonala. Nála letisztult, nálam meg az utak belógnak.. Asszem mindenképpen leinformálom, hogy milyen FS konfig mellett muzsikál olyan szépen. A fagyási koordinátákat megpróbálom belõni. Nekem nincsenek meg a forrásfájlok, és bevallom, nem konyítok az SBuilder-hez. Annyit tudok hozzáfûzni, hogy az elsõ eredeti vízrajz scenery nem fagyott ki sehol sem. Így aztán a tesztrepülésnél is részletenként kell majd összerakni a dolgot. Rebisz-é avanzsálok oszt majd megírom a jegyzõkönyvet...<#nezze>
Viszont a VTPP01.BGL a Fertõ tó és a Velencei tó. De én még a Tihanyi félszigetig sem jutottam.
Nem lehet, hogy a Balaton BGL-jében is van valami?
<#confused>
Lecseréltem, most is fagyott.
FS9