MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
Javaslom a FAQ ban anyagok atolvasasat. illetve itt van meg egy ket fontos anyag.

Navigacio fs ben
SID STAR TUTORIALS
Navigacio, VOR< NDB< es tarsai
RouteFinder tutorial
SidStar Wiki

spyy55
Haho!
Tud valaki egy leírást (ha van, magyar!) a RouteFinder-hez?
Van pár dolog, mivel kapcsolatban még fel kell világosítanom magam!
(pl: mik azok a SIDek, STARok, stb...)
Errõl van szó:
http://rfinder.asalink.net/free/
köszi!

w77d
mondjuk a legpoénabb a real idõ lenne. Látom magam amint kirohanok az irodából a fõnököm félrelökve, hogy bammeg 20 perc múlva indul a gépem, lépnem kell XXD

Az FS óráját természetes, hogy az adott járat idõpontjára/dátumára kell állítani.
De egy Larnacát nem kötelezõ 21:35-02:45 lerepülni.

A real idõ lehet délelõtt 10 óra is, csak az FS-t kell beállítani.
Strami11
Szia!
Ez minden VAnal valtozik, van ahol 48oran belul van ahol 1 hét stb stb. Van ahol eleg az FS oráját állitani van ahol valos idoben kell. Tehat ez változo, nezz szet a VAk kozt, melyik mit ajanl, milyen lehetosegek vannak, de a szabalyzattal is KOTELEZO tisztaban lenni az olyan tarsasagoknal ami VATSIM vagy IVAO-n uzemel (illetve gondolom más online halozatoknal is).

Strami

Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!

A legfontosabb a hálózatokon repülõ újoncoknak:
A SZIMULÁTOROS REPÜLÉS NEM JÁTÉK, HANEM ÉLETFORMA.
SZABÁLYAINAK SEMMIBE VÉTELÉVEL MÁSOK ÖRÖMÉT RONTJUK EL.

Elõször is: vegyük komolyan a szimulációt – ha nem tesszük ezt, nemcsak a saját, hanem a többiek szórakozását is elrontjuk. Nem egy egyszerû ‘játékról’ van szó, hanem egy nagyon összetett feladatról. Ez persze nem azt jelenti hogy csak a ‘profik’ lehetnek itt – a kezdõknek is helye van az IVAOn, de õk is kellõképpen komolyan kell vegyék (például: tartsuk be a szabályokat, a pilóta mindig az ATC utasításai szerint járjon el, ne csevegjünk az ATC frekvencián ha forgalom van a légtérben stb).

Amellett hogy a célkitûzés a minél valósághûbb szimuláció, azt se feledjük hogy az itt irányító és repülõ emberek legtöbbjének ez csak hobbi, melyet kikapcsolódásként ûz. Az IVAOn sosem nézték le a kezdõket, hanem segítették õket, hogy õk is szert tegyenek a megkövetelt ismeretekre. Ezért ha tapasztalatlan irányítóval vagy pilótával találkozol, legyél türelmes, tudásodhoz mérten segítsd, javítsd ki; de semmi esetre se legyél goromba egy másik taggal szemben! Mindenki azért van itt hogy szórakozzon és jól érezze magát.

Ha bárkivel problémád támad, beszéld meg Vele vagy a vezetõsséggel (szükség esetén azonnali segítséget kérhetsz a hálózaton tartózkodó felügyelõktõl). Ne hagyjuk, hogy személyes ellentétek alakuljanak ki az IVAO-HU tagjai között!

Végül, de természetesen nem utolsó sorban, mindenképpen tanulmányozd át a szabályzatot, hiszen ennek ismerete, elfogadása és betartása alapkövetelmény a hálózaton.

Köszönet az IVAI magyar divíziónak, de ez a VATSIMen is megfogadandó jó tanács.
Sem az IVAOn, sem a VATSIMen lévõ VA-knál nem realban kell lerepülnöd a vállalt járatodat, hanem a foglalástól 48 órán belül.
Csütörtöki járatot szombatig. Bár van ahol ez sem annyira véres.
Akkor azthizsem mé nem lépek be...
Még a leszállással is gondjaim vannak 😄
polluxware
magyarán ott mégnagyobb fejek vannak mint mondjuk.. <#miaz>

Hypo
PROFIK! és a végig nagybetût érsd pozitívan és negatívan.😊

w77d
én nem... gondolkodtam már, hogy belépek valamelyik VA-ba, de sajnos sosem tudom elõre mikor lesz idõm fs-ezni kicsit, így nem tudok ilyen elõre tervezett menetrendeket vállalni..

Tagja valaki a MALÉV virtual airlines-nak?
Ha igen akkor mi a véleményetek?
w77d
az haggyám, multkor leszálláskor szinte földetéréskor eltört a szék lába alattam és lehuppantam a földre. nnna, mondom ez egy kicsit kemény földetérés volt XXD

spyy55
Nekem is SAITEKem van és elsõre bevált (8.000-ért mellékesen <#smile> ).
Plussz kombináltam a kormányomhoz tartozó pedálokkal és szinte egy recsiben ülök...

pateszi
Szia,

Elég sokat bajlódtam különbözõ gyártmányú "olcsóbb" joyokkal, elõbb-utóbb szinte mindegyiken elromlott valami. Párat még ki tudtam cseréltetni, de volt olyan amire már nem volt gari. Ha nem szeretsz mikrokapcsolók cserélésével babrálni, elég bosszantó egy apróság miatt kidobni a botkormányokat.

Most X52-est használok több, mint három éve, hibátlanul mûködik. Nekem így ez lett a legolcsóbb, és ezzel a lebjobb a játékélmény is.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

polluxware
logitech extreme 3d

ocsó, jó minõségû, és nem kell az egész asztalt lerámolni hogy elférjen...

az ilyen X52 meg hasonló drága cuccok biztosan megérik az árukat, de egy kezdõnek sztem totál felesleges

😊😊😊

Nagyon köszi mindenkinek 😊 Azt hiszem átnézem a Saitek választékot MM-ban...

Nagyon köszi mégegyszer, és remélem visszahozza az õsi lelkesedést ami sajna hamar lelankadt az irányítási nehézségektõl 😊

Papirzacsi
Nem, ha tényleg hibás a joyod, akkor nem mindegy.:-)
Ha új joyt akarsz venni, és max 10e akarsz rászánni, akkor nincs mit ajánlani. Amit ennyiért megveszel, az mind megfelel. Lényeg, hogy legalább 4 tengelyes legyen, tehát külön csûrõ,magassági,oldalkormány,gázkar. Pl. egy Saitek Cyborg Evo bõven megteszi. Bár ez már kifutó darab, de ha még találsz valahol, akkor olyan 8e körül van. Csak ne a wireless. Bár ízlések és pofonok, de sztem nagyon gáz, ha pont akkor merül le, mikor éppen leszállnál, na meg sokkal drágább is.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

w77d
az tuti, hogy a Saitekek a legjobbak. Nekem egy X52-m van. Egy hete azt hittem, hogy elromlott, de egy másik probléma miatt újra raktam a win t és tökéletes lett, tehát nem is volt semmi baja 😄

Hypo
hat elsore nem kell megvenni feltetlenul a legcsodalatosabb joyt😊 egy normalis logitech vagy saitek el siman elvagy.

Aztan kesobb lehet boviteni, logitech jon most ki joy, gazkar, pedal comboval

Milyen joyt ajánlanátok valakinek aki újat venne FS2004-hez? Úgy olvastam a Saitekek mindent visznek?
Hypo
hat azert joy es joy kozott is van kulonbseg

Szia Spyy55...kalibráltam ahogy tudtam,de sokszor még a rendes kalibrálásnál is gondok voltak, mintha "beakadt" volna a joy,illetve egyik irányban sokkal érzékenyebb volt mint a másikra...

Tulajdonképpen akkor mindegy milyen joyyal repülök? csak beállítás kérdése?
Hypo
illetve ha van regisztralt FScuip-ed abban korlatlanul finomhangolhatod a joyt,

spyy55
A Szimulátorban a CONTROL - SENSITIVITIES menüpontban tudod a joystick és még a gombokat is hozzá tudod rendelni! (a control settings-ben tuti - és a joystickban)
De elõtte mindenképp javaslom, hogy kalibrálj!
Azt a vezérlõpultban tudod a játékvezérlõk ikonra kattintva.
Számomra furcsa, hogy "erõsen" kezeli az FS a joystickodat, nekem tökéletesen elsõre bevált és nagyon finoman érzékelhetõ minden apró mozdulat a gépen!

Sziasztok,Joystick kérdésben segítség kéne...😞 Ti profik vagytok 😊
Még amikor elkezdtem a szimulátorral ismerkedni és szépen csinálni a vizsgákat, egy Blackhawk joystickkal rendelkeztem...Nem tudom,hogy normális e vagy a Joy hibája volt, de egyszerûen képtelen volt kis mozdulatokat követni így nem lehetett vele szinte semmilyen oldaldõlési szöget tartani,így mindig meg is buktám a Cessnás tréningeken..nagyon nagyon elvette a kedvemet és már több mint regy éve nem is nyúltam sem a Joyhoz sem a programhoz 😞

Mostanában megérett bennem,hogy egyszerûen ezt nem hagyohatom csak így veszni!
Biztos a Joystick volt a szar, egyszerûen nem lehetett vele nagyon finom mozdulatokat végezni,csak darabosan...

Ha létezik az srácok, hogy a joystick a szar, akkor kérlek segítsetek abban, hogy ajánljatok egy jó fasza joystickot ami minden apróbb mozdulatot érzékel,és amivel tényleg élvezni lehet a virtuális repülést és nem csak szentségelni, hogy könyörgöm ne ekkorákat ránts már rajta, finomabban fordulj te szar,stb...

Tudtok ajánlani olyan joyt (olyan 10.000körül) amivel valóban örömmé válik a repülés és halálosan pontos, még lehelletnyi mozdulatoknál is?.
spyy55
Köszönöm a segítséget. Én nem tudtam errõl... Jó, hogy van ilyen!
Viszont ezt térképre kreálni hol lehet (ha egyáltalán van ilyen)?
köszi.

Hypo
Én mindig a manual-al kezdek, meg az IKEA cucokkal is😊)

Szerintem meg olvassa végig az egész FAQ-t mert még egy csomó hasznos dologra rájön és még meg is találja a linkjét. Jó éjt😊

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Clidey
Errõlvanszó!!!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

w77d
a kezdõnek emg legyen türelme elõször végignyálazni a FAQ-ot, hátha benne van amit tudni akar 😉

polluxware
tökéleteses igazat adok.. de honnan a francból tudná bárki hogy a faq-ban kell keresni a 737-es boing gépek linkjét?

oké hogy van, köszönöm is aki kreálta

ha herótod van válaszolni a kérdésekre akkor ne tedd, az ilyen fórumokat mindig azok éltetik igazán akiknek van kedve türelme és emberi jósága válaszolni a kezdõk kérdéseire

píííísz<#bee1>

Basszus... FAQ!!!! Clidey nem csodálom hogy nem volt hajlandó ennél bõvebb választ írni... le van írva a FAQ-ban... Célszerû olvasni mert már 25X megtaláltad volna...

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Clidey
Sehogy

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

zsoltfireman
Ha nincs a B-737 800-hoz VC,hogy lehet berakni??????

faq...
egyébként:
http://rfinder.asalink.net/free/

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

spyy55
Heyho!
Tud valaki egy olyan oldalt (vagy programot), ahol az összes airway, waypoint, reptér, adó-vevõk, stb. megtalálható, mint a Szimulátorban (FS2004), mikor a repülési útvonalat tervezem - (na az a térkép, sok-sok vonalkával" és infoval <#nyes>)...
Errõl van szó: http://www.flightsimulatorguide.com/img/ils-t-feather-map.jpg
A lényeg, hogy a szimulátorba való belépés nélkül szeretnéml tervezni az útvonalat.
Köszi a segítséget!

polluxware
sztem rossz helyen érdeklõdöl😊

keress meg privben mi érdekel<#eplus2>

m814
Ezekben van VC ,732 Aerosim, 733 Wilco , mindkettõ fizetõs, a használatukért pedig vess magadra.....

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

zsoltfireman
Üdv Mindenkinek!

Honnan lehetne B-737-200/300-hoz hozzájutni?
De VC-vel érdekel csak!

Papirzacsi
Bazz... Ezt eddig is tudtuk, a kérdés az volt, hogy mitõl lett overspeed, de te szartál normálisan leírni mit hogy csináltál, még azután is, hogy feltettem egy csomó kérdést, csak egyre voltál képes választ adni. Hát bazz így szerintem legközelebb ha problémád van, inkább tartsd meg magadnak, de ha az overspeedre ennyi ideig tartott rájönnöd, akkor szerintem keress valami másik játékot, ez túl bonyolult neked.

alert
A FAQ mûködik, csak az ultraweb szerver szaraxik állandóan. Többször kell próbálni.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

w77d
és ezen kellett ennyit gondolkodni??? természetes, hogyha túlterheled a gépet, az szétesik....

megvan a megoldás srácok, az overspeed volt az oka. ha valakinek esetleg van még ilyesmi problémája, akkor gondoljatok erre! köszi mindenkinek! üdv
w77d
nálam egyik sem rinyál...

Falconer
Hogyhogy?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Strami11
Ezt a két gyartot zartam volna ki.. És melyik repter melyik eljarasa?

Strami

Strami11
Nemtom ti hogy vagytok vele de anno a FAQban talaltam egy valami ilyen manual nevet viselo izet ami minden reszletre kiteroen elmagyarazza a PMDG FMC-t.
Ha ezt elolvasod es meg mindig overstressed lesz akkor valszeg nem raktad ra az autotrottylet, flapset meg kinn felejtetted, stb. stb. stb. mondjuk nemtudom erre is overstress-t ir-e ki, én nem szoktam probalgatni.
De ahogy Papirzacsi is mondta igy eleg nehez valaszt talalni.

Strami

PMDG összes, illetve a Level D 767 es gépe.
Papirzacsi
Na az lehet, az nem tartozik a komoylabb kiegek közé nálam. :-DDD Próbáltam ugyan az E-jetst, de odáig nem jutottam ,hogy fel is szálljak vele. :-))