MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Navigacio fs ben
SID STAR TUTORIALS
Navigacio, VOR< NDB< es tarsai
RouteFinder tutorial
SidStar Wiki
Tud valaki egy leírást (ha van, magyar!) a RouteFinder-hez?
Van pár dolog, mivel kapcsolatban még fel kell világosítanom magam!
(pl: mik azok a SIDek, STARok, stb...)
Errõl van szó:
http://rfinder.asalink.net/free/
köszi!
De egy Larnacát nem kötelezõ 21:35-02:45 lerepülni.
A real idõ lehet délelõtt 10 óra is, csak az FS-t kell beállítani.
Ez minden VAnal valtozik, van ahol 48oran belul van ahol 1 hét stb stb. Van ahol eleg az FS oráját állitani van ahol valos idoben kell. Tehat ez változo, nezz szet a VAk kozt, melyik mit ajanl, milyen lehetosegek vannak, de a szabalyzattal is KOTELEZO tisztaban lenni az olyan tarsasagoknal ami VATSIM vagy IVAO-n uzemel (illetve gondolom más online halozatoknal is).
Strami
Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!
A SZIMULÁTOROS REPÜLÉS NEM JÁTÉK, HANEM ÉLETFORMA.
SZABÁLYAINAK SEMMIBE VÉTELÉVEL MÁSOK ÖRÖMÉT RONTJUK EL.
Elõször is: vegyük komolyan a szimulációt – ha nem tesszük ezt, nemcsak a saját, hanem a többiek szórakozását is elrontjuk. Nem egy egyszerû ‘játékról’ van szó, hanem egy nagyon összetett feladatról. Ez persze nem azt jelenti hogy csak a ‘profik’ lehetnek itt – a kezdõknek is helye van az IVAOn, de õk is kellõképpen komolyan kell vegyék (például: tartsuk be a szabályokat, a pilóta mindig az ATC utasításai szerint járjon el, ne csevegjünk az ATC frekvencián ha forgalom van a légtérben stb).
Amellett hogy a célkitûzés a minél valósághûbb szimuláció, azt se feledjük hogy az itt irányító és repülõ emberek legtöbbjének ez csak hobbi, melyet kikapcsolódásként ûz. Az IVAOn sosem nézték le a kezdõket, hanem segítették õket, hogy õk is szert tegyenek a megkövetelt ismeretekre. Ezért ha tapasztalatlan irányítóval vagy pilótával találkozol, legyél türelmes, tudásodhoz mérten segítsd, javítsd ki; de semmi esetre se legyél goromba egy másik taggal szemben! Mindenki azért van itt hogy szórakozzon és jól érezze magát.
Ha bárkivel problémád támad, beszéld meg Vele vagy a vezetõsséggel (szükség esetén azonnali segítséget kérhetsz a hálózaton tartózkodó felügyelõktõl). Ne hagyjuk, hogy személyes ellentétek alakuljanak ki az IVAO-HU tagjai között!
Végül, de természetesen nem utolsó sorban, mindenképpen tanulmányozd át a szabályzatot, hiszen ennek ismerete, elfogadása és betartása alapkövetelmény a hálózaton.
Köszönet az IVAI magyar divíziónak, de ez a VATSIMen is megfogadandó jó tanács.
Csütörtöki járatot szombatig. Bár van ahol ez sem annyira véres.
Még a leszállással is gondjaim vannak 😄
Ha igen akkor mi a véleményetek?
Plussz kombináltam a kormányomhoz tartozó pedálokkal és szinte egy recsiben ülök...
Elég sokat bajlódtam különbözõ gyártmányú "olcsóbb" joyokkal, elõbb-utóbb szinte mindegyiken elromlott valami. Párat még ki tudtam cseréltetni, de volt olyan amire már nem volt gari. Ha nem szeretsz mikrokapcsolók cserélésével babrálni, elég bosszantó egy apróság miatt kidobni a botkormányokat.
Most X52-est használok több, mint három éve, hibátlanul mûködik. Nekem így ez lett a legolcsóbb, és ezzel a lebjobb a játékélmény is.
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
ocsó, jó minõségû, és nem kell az egész asztalt lerámolni hogy elférjen...
az ilyen X52 meg hasonló drága cuccok biztosan megérik az árukat, de egy kezdõnek sztem totál felesleges
Nagyon köszi mindenkinek 😊 Azt hiszem átnézem a Saitek választékot MM-ban...
Nagyon köszi mégegyszer, és remélem visszahozza az õsi lelkesedést ami sajna hamar lelankadt az irányítási nehézségektõl 😊
Ha új joyt akarsz venni, és max 10e akarsz rászánni, akkor nincs mit ajánlani. Amit ennyiért megveszel, az mind megfelel. Lényeg, hogy legalább 4 tengelyes legyen, tehát külön csûrõ,magassági,oldalkormány,gázkar. Pl. egy Saitek Cyborg Evo bõven megteszi. Bár ez már kifutó darab, de ha még találsz valahol, akkor olyan 8e körül van. Csak ne a wireless. Bár ízlések és pofonok, de sztem nagyon gáz, ha pont akkor merül le, mikor éppen leszállnál, na meg sokkal drágább is.:-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Aztan kesobb lehet boviteni, logitech jon most ki joy, gazkar, pedal comboval
Tulajdonképpen akkor mindegy milyen joyyal repülök? csak beállítás kérdése?
De elõtte mindenképp javaslom, hogy kalibrálj!
Azt a vezérlõpultban tudod a játékvezérlõk ikonra kattintva.
Számomra furcsa, hogy "erõsen" kezeli az FS a joystickodat, nekem tökéletesen elsõre bevált és nagyon finoman érzékelhetõ minden apró mozdulat a gépen!
Még amikor elkezdtem a szimulátorral ismerkedni és szépen csinálni a vizsgákat, egy Blackhawk joystickkal rendelkeztem...Nem tudom,hogy normális e vagy a Joy hibája volt, de egyszerûen képtelen volt kis mozdulatokat követni így nem lehetett vele szinte semmilyen oldaldõlési szöget tartani,így mindig meg is buktám a Cessnás tréningeken..nagyon nagyon elvette a kedvemet és már több mint regy éve nem is nyúltam sem a Joyhoz sem a programhoz 😞
Mostanában megérett bennem,hogy egyszerûen ezt nem hagyohatom csak így veszni!
Biztos a Joystick volt a szar, egyszerûen nem lehetett vele nagyon finom mozdulatokat végezni,csak darabosan...
Ha létezik az srácok, hogy a joystick a szar, akkor kérlek segítsetek abban, hogy ajánljatok egy jó fasza joystickot ami minden apróbb mozdulatot érzékel,és amivel tényleg élvezni lehet a virtuális repülést és nem csak szentségelni, hogy könyörgöm ne ekkorákat ránts már rajta, finomabban fordulj te szar,stb...
Tudtok ajánlani olyan joyt (olyan 10.000körül) amivel valóban örömmé válik a repülés és halálosan pontos, még lehelletnyi mozdulatoknál is?.
Viszont ezt térképre kreálni hol lehet (ha egyáltalán van ilyen)?
köszi.
Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
oké hogy van, köszönöm is aki kreálta
ha herótod van válaszolni a kérdésekre akkor ne tedd, az ilyen fórumokat mindig azok éltetik igazán akiknek van kedve türelme és emberi jósága válaszolni a kezdõk kérdéseire
píííísz<#bee1>#bee1>
Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
egyébként:
http://rfinder.asalink.net/free/
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
Tud valaki egy olyan oldalt (vagy programot), ahol az összes airway, waypoint, reptér, adó-vevõk, stb. megtalálható, mint a Szimulátorban (FS2004), mikor a repülési útvonalat tervezem - (na az a térkép, sok-sok vonalkával" és infoval <#nyes>#nyes>)...
Errõl van szó: http://www.flightsimulatorguide.com/img/ils-t-feather-map.jpg
A lényeg, hogy a szimulátorba való belépés nélkül szeretnéml tervezni az útvonalat.
Köszi a segítséget!
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Strami
Ha ezt elolvasod es meg mindig overstressed lesz akkor valszeg nem raktad ra az autotrottylet, flapset meg kinn felejtetted, stb. stb. stb. mondjuk nemtudom erre is overstress-t ir-e ki, én nem szoktam probalgatni.
De ahogy Papirzacsi is mondta igy eleg nehez valaszt talalni.
Strami