MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
Hat igen egyet viszont nem szabad elfelejteni mind fsx mind fs9 eseten a csuszkak maxra huzasatol a grafika nem lesz szebb sot, illetve a nem megfelelo beallitastol sok mulhat. Eszetlenul felhuzott settings vagy lebutitott ugyan ugy megfogja a cuccot. FS9 ennyi ev utan kezd ott tartani hoy addonokkal megfuszerezve mar eszepen elmuzsikal a gepeken, pedig jo par ev telt mar el a kiadas ota, fsx ennel rovidebb ido alatt erte el azt hogy mara egy I7 es rendszeren gyonyoruen fut, ha adunk meg 2 evet neki akkor meg plane. Egy teny en rengeteget nyomom fs9 el a millio addon miatt, de azert mindig lenyugoz amikor atulok egy kicsit fsx be es repulok egy PAJN-PAWG utvonalat default tajon es meg ugy is szeeeeeeep. Persze fs9 se csunya addonal meg plane de fsx en erzodik hogy azert az mar kicsit elobbre mutat.

Nalam mind ketto fent van es mindkettot hasznalom. Raadasul most beleszerettem az AirHauler nevu programban mindenkinek csak ajanlani tudom.

Strami11
A festest nem ok csinaltak, viszont valoban nem "Malév kék" ez a textura.
Tényleg gratula a "projecthez" szuper lett, koszonjuk az egesz community neveben. 😊

Strami

Ha azt akarod, hogy az álmaid valóra váljanak, ne aludj túl sokat!

Clidey
Nagyon jó, bár én egy (több 😊 ) árnyalattal sötétebb kéket választanék... meg mintha a neten levõ fotókon úgy láttam volna hogy a LQD-n ott van a Malév mögött a Hungarian Airlines is...persze lehet rosszul emlékszem.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

így tovább
alert
Azért fejlesztenek még FS9-re, csak egyre kevesebbet.

Active Camerával pedig nagyon élvezetes a virtual cockpit 2004 alatt is kis és nagygépnél egyaránt. Lehet elõre definiálni beállított nézeteket, amik a SHIFT+1 2 3 -hoz hasonlóan CTRL+1 2 3 stb kombinációra (vagy bármi másra) hívható elõ gyakorlatilag mint a 2D panelek. A különbség annyi, hogy 3D-ben látsz mindent és a nézetváltás nem egy pillanat alatt történik, hanem a kamera mozog a 2 nézet között, tehát virtuális. Persze számos nézetet definiálhatsz, akár kifelé nézve az ablakon, így gurulásnál illetve a levegõben fordulónál 1 gombnyomásra látod szép megjelenítéssel 3D kabinban, hogy merre fordulsz. És ez csak 1 dolog. Sokat tud a progi... ha valakit érdekel teszek fel videót.

A Seneca II engem is nagyon érdekel, a Flying Club X-ben volt anno az FSX-hez egy Seneca II, ami elég jó, kíváncsi vagyok a Carenado-ra. Valaki csinált egy Seneca V-t, de az undormány.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

polluxware
FSX-et ki kell várni hardwerileg, mint annó az FS9-et azthiszem...

ugyanakkor.. mégis jobban kézre esik egy alap 2D-s panel FS9 alatt, mint FSX alatt egy szuper árnyékolt VC kabin.

példul számomra hogy a DA Fokker 70-hez nincs VC kabin totál nem vág földhöz.
Maximum taxizáshoz meg sreenshot készítésre használnám

FSX-et csak kis GA gépekkel érdemes VC kabinnal nyomatni (Carenado)

sajnálom hogy nem fejlesztenek már fs9-re...

RealAir beech DUKE B60, TWIN OTTER jó lenne fs9-hez

Érdekes egyébként hogy annó a Carenado cessna 152 II lett volna az elsõ amit csak fsx-re készítenek, aztán a sok unszolásnak hála mai napig tervezgetnek erre

Piper Seneca II-t várom nagyon momentán

(Arrow 4es az totál bukás volt nekik)

Falconer
Gondolom aki megengedheti magának, hogy minden addonért pénzt adjon ki, annak van pénze egy überbrutál gépre is.

Egyébként én is FS9et használok, és még ott sincs stabil 30fps szinte sehol, max kis géppel olyan helyen ahol nincs nagy reptér. Ha már komolyabb Virtual Cockpit, akkor 24re is lemegy simán, mind1 hol vagyok.
Pedig a 3Ghz az nálam is megvan, csak nem Quad, hanem Duo (bár az lényegtelen ebbõl a szempontból). Ram meg két giga, de azt sem használja ki mind.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

alert
Errõl nincs adat csak maximum nem hivatalos szavazó boxok egyes portálokon. Amúgy valószínûleg még többen használják a 2004-et, mint az X-et. Amit leírtam az csak azt mutatja, hogy a vásárlások mit támasztanak alá. Ettõl függetlenül lehet, hogy 28x annyian használják az FS2004-et és az addonjait, mint az X-et, csak ha így van, akkor õk nem fizetnek érte, hanem warezolnak. A payware kiegészítõk pedig eladásra készülnek, nem warezolásra 😊 Ha az X-bõl több fogy, akkor olyat fognak készíteni.

Az Intel Core i7-es processzorok megfelelõ rendszerrel amúgy ma már perfektül meghajtják az FSX-et. Ahogy több fórumon is látható screenshotokon, még a Manhattan X-nél is 30 FPS-t felett produkál igen jó grafikai beállítások mellett, ahol egy Core2 ugyanolyan grafikával alig tud 12-15 FPS-t kiköhögni. Default táj esetén pedig 70-130 FPS normális.

képek a valós gépekrõl és a panelrõl:
HA-LQA:
http://www.planepictures.net/search4.cgi?srch=HA-LQA&stype=reg&srng=2
HA-LQC:
http://www.planepictures.net/netsearch4.cgi?stype=reg&srng=1&srch=ha-lqc&offset=0&range=25
HA-LQD:
http://www.planepictures.net/netsearch4.cgi?stype=reg&srng=1&srch=ha-lqd&offset=0&range=25

w77d
nagyon jól néz ki, kíváncsian várom.

én sem értem az FSX "sikersztorit", nekem egy Q6600-as procim (@3GHZ), 4gb ram-om, 8800GT-m , SATAII HDD-m van és tuningolt ill nhancer optimalizáló programot is használok.
Az FSX nekem mindenféle tuning ellenére nem volt stabil 30fps minden viszonylatban.
VFR ok, nem városban hanem terepen, de nagyonbb városban ahol több a grafikai megjelenítés, nagyon beszaggatott. Mit ér egy szép grafika egy illúzióromboló minóséggel.
Ami még fontos, nagyon-nagyon sok jó addon van FS9 alá, ami még FSX-hez nem található meg.
Akkor inkább az aerosoft új szimulátora vagy az XPlane 9-t használom.
Összefoglalva, az FS9 számomra megfelelõ és nem is fogom egyenlõre leváltani.

Hypo
<#eljen>

Nincs okotok a szerénységre csodálatosan szép munka.
A rút kiskacsából gyönyörü hattyú lett.

<#taps><#worship>
Köszönjük, a gép nem saját fejlesztés, hanem a meglévõ FS cuccok integrációja és optimalizálása.
Sasjnos az alap Dreamwings modell nagyon összecsapott volt, sem a teljesítmény, sem a fogyasztás ill. a repülési tulajdonságok nem feleltek meg egy Dash8 Q400 turbóprop gépnek.

A gépnek nincs saját weboldala, hanem a Malév VA belsõ oldalán foglaljuk össze az aktuális állapotot.

Raktam fel képeket a panelrõl és a textúráról:
http://rapidshare.com/files/243105471/Pictures.rar

Természetesen ha megjelenik, akkor szólunk és megköszönjük, (hogyha tetszik nektek is) ha felveszed a FAQ-ba. A gép természetesen freeware lesz és mindenkinek készült aki szereti és szívesen repülne a legújabb magyar Malév géppel.

w77d
ezek szerint többen tolják már FSX-el, mint FS9-el??? nem számít nekik, hogy jelenleg az FS9 szebben és folyamatosabban megy mint az FSX???

alert
Gratulálok a géphez! Az egészet ti fejlesztitek? Ha van weboldala vagy adsz némi infót róla és nem bánod, kiteszem a FAQ oldalra a magyar fejlesztések közé.

alert
Nincs ma már értelme 2004-re fejleszteni (fejlesztõi oldalról nézve). Mérföldekkel nagyobbak a lehetõségek az X-ben és akik pénzt adnak valamiért, azok többségben FSX-es addont vásárolnak. A közelmúltban megjelent olyan repülõgépek eladásait nézve, amik kijöttek FS2004-re és FSX-re is (kiemelve az MD11-et, Beaver-t, Do27-t, és DA gépei) majdnem 5x többen vették meg FSX-hez, mint a 2004-hez. Tehát nem éri meg a 2004-es verzióba idõt ölni, mert baromi sok munka, sokkal kisebb haszonért. Ez igaz scenery téren is. Az elmúlt FS fejlesztõi konferenciákon és fórumokon tényleg az jön le, hogy payware cuccok esetében egyre inkább leszoknak a 2004-es verziókról. Mindenki, aki fizetõs addont gyárt. Aztán persze jön majd az új Aerosoft Flight Simulator és ki tudja, lehet földbe döngöli az X-et néhány hét alatt 😊

w77d
nyugtass meg hogy a textúrázása is kurva élethû lesz 😊

nem kell úgy elkeseredni, az austrian pilóta , több teszter és más visszajelzések alapján a V2 egy payware minõséggel fog felérni. (virtual cockpit nem lesz benne egyedül)

Lehet hogy a hiba a Ricsinál a következõ. a flightsim-en lévõ dash verzó készítésekor még a vasfmc korábbi verziója volt elérhetõ.
Az új verzióval több probléma volt, ezért úgy döntöttünk, hogy a régit hagyjuk benne.
Ezért, aki a V2-es verzió megjelenéséig meg akarja nézni a vasat, annak a következõ fileokat kell telepíteni az alább sorrendben:
1.,
http://rapidshare.com/files/216686162/vasfmc-standalone-win32-setup-2.0a7.exe
2.,
http://rapidshare.com/files/216676433/vasfmc-fs2004-gauge-win32-setup-2.0a7.exe

w77d
akkor szopjanak le tövig <#boxer><#violent><#falbav>

igen, én is olvastam a fórumjukon, hogy a DasQ400-t is elkészítik majd.
Viszont azt is kijelentették ha jól olvastam hogy az MD11X után már csak FSX-re fognak publikálni...

w77d
ha jól tudom a PMDG is dolgozik a Q400-ason nem???

Szia ricsze,

küldtem privát üzenetet. keress meg MSN-en.
A Malév Dash8 Q400 V2-es verzió hamarosan publikálásra kerül. Ha minden összejön, akkor installer verzió készül belõle és nem kell semmit sem extrán berakni még az FS alá.
Annyit elöljáróban, hogy a panel és az FDE (flight dynamic engine) még ralisztikusabb lesz, lesz ben tcas és egy igazi austrian airlines dash pilóta is tesztelte. Tartalmazni fogja az aktuális 3 festést is.
Közel fél év folyamatos fejlesztési munka van benne, remélem majd nektek is tetszeni fog.
Üdv.:
airdaddy

Leszedtem a MALÉV Dash 8 Q400-at és amikor el akarom indítani a repülést ezzel a géppel akkor kifagy.
Amit írnak hozzá a vasFMC-t felraktam, de így is kidob. Megvan ez valakinek?
alert
Csak az a gond, hogy az update pont hogy javít a dolgon. Még több épület, frissebb dolgok. Hidd el a legfrissebb Fs2004-es verzió (Aerosoft - Budapest 2007 v1.3) és a legfrisebb FSX-es verzió (Aerosoft - Mega Airport Budapest v1.4) is tartalmazza az egész várost nevezetességekkel és teljes autogennel együtt. Nálam és rengeteg embernél soha nem is volt vele probléma. Tehát a gond valamilyen scenery conflictban keresendõ.

SZiasztok!

Nem hiszem, hogy össze függ vmelyik progival ha csak BP.-t teszed fel akkor is ilyen üres, Az egyik upgrade óta ilyen. Én is hiányolom a zsúfolt belvárosi képet, de ha körba nézek, lehet, hogy egy korábbi verziót talán az elsõt is megtalálom még w..ezban.

eagle
Hypo
Miert vezetnem felre??? Teny UT kiuti az autogent ez mar reg ismert dolog az hogy UT EU budapesten befolyasol e valamit azt nem tudom.
Viszont ha jol emlekszem( tevedni emberi dolog) de ket termekrol beszelunk, meg ha ugyan az is. Ugye volt a Lago fele Budapest, aztan az aerosoft fele, van budapest 2007, megairport budapest. Azt mondtam hogy volt gond amikor felraktak az ujat a lago felere hogy ahhoz hogy az ujban latszodjon a varosban levok es tokol budaors, ahhoz kombinalni kellett, mert az egyikben csak lhbp volt es a tobbi nem. ha nem igy van rosszul emlekszem akkor sorry.

alert
Sajnos nem tudom, minden addonnal nem tudtam kipróbálni 😊 Õszintén szólva ötletem sincs, mert nekem is volt fent rengeteg addon, mégsem tapasztaltam hasonlót soha. Igaz UT és hasonló globális dolgokat sosem telepítettem.

alert
#15724-ben linkelte be Hypo a magyar nyelvû kézikönyvet. Az sem jó? A FAQ-ra is azt mondtad, hogy nem érted. Mi nem világos? Ha kicsit több információval mondod el a problémádat, akkor könnyebben tudunk segíteni.

spyy55
Köszi HYPO! A kézikönyvet már tanulmányoztam (épp eleget).
Tudom, hogy az angol egy alapnyelv és már szinte mindenki úgy kezeli, mintha az anyanyelve lenne, de sajnos nekem még van mit bepótolnom és nem igazán értettem a lényegét.
Ezért is reménykedem itt a fórumon, hogy tudtok segíteni, hisz mióta itt keresgélek, rengeteg dolgot megtanultam már (megtanítottatok) - és ezért hálás is vagyok...
<#worship>

berczy
Félreértettél, bár lehet, hogy nem fogalmaztam jól. Tehát a Budapest az UT felett van természetesen azon logika szerint amit Te is vázolsz. Abból a szempontból kérdeztem, hogy a többi lehet-e befolyással a Bp.-re, ha felette van?

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

alert
Nem ismerem az UT-t, de elméletileg nem. Persze könnyen tehetsz egy próbát, tedd felülre. Az UT egy globális scenery, tehát Budapestnek elvileg célszerûbb fentebb lennie, mivel 'rajta van' az UT-n. Elméletileg...

berczy
Alert: Igen, többször próbáltam már, hogy maxra húzom az autogen csúszkát minde FS-ben, mind pedig az UT saját beállításaiban, de semmi változás.
Esetleg a scenery-k prioritása számíthat? Nekem eléggé "alul" van budapest, lévén elsõ körben telepítettem. 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

w77d
nálam is ugyanez a szitu, de én eddig azt hittem, hogy ennyit tud az fs9.... na engem is érdekel már a város városítása..

alert
Az Autogen slider a beállításokban fel van húzva? Vannak kiegészítõk, amik telepítésnél elállítják. Lehet, hogy az UT szoftvere is elállítja, mert saját beállításokat használ.

berczy
Köszönöm a sok választ. A városon természetesen látszik, hogy nem a standard, mert vannak hidak, gellért hegy, citadella, nem autogen panelházak budán, stadionok stb., tehát a nevezetesebb épületek,objektumok, de a belváros úgynevezett zsúfoltságát adó autogen házak nagyon nincsenek. Nézegettem screeneket, ott vannak, és ha emlékeim nem csalnak nekem is voltak, de hogy hová lettek...? 😊😊 Valamiért éreztem, hogy az UT bekavarhat, mert van egy auto-assistant opciója ahol lehet az autogent növelni, de nem segített. Ez a frissítés dolgot nem tudom, de asszem az 1.3-as van fent de nem esküdnék meg rá, ezt még megnézem. De csakhogy másik példát is mondjak: Fly-Tampa Vienna. Ott is csak néhány nem autogen épület, objektum van, autogen semmi. Eddig azt hittem, hogy ez normális, de Bp.-nél kezdtem gyanakodni.

Papirzacsi
Ne vezesd félre! Nálam nincs kombinálva semmi, és van autogen az fs2004-es verziójában. Nem emlékszem már,hogy az 1.0-ban hogy volt, de az 1.3-ban van autogen, mindenféle "varázslat" nélkül is.
Tehát elsõ közelítésben friddítsen 1.3-ra, ez talán megoldja a Budapest gondokat.
Továbbá megemlíti, hogy máshol is kevés az autogen nem csak Budapesten. Ergo nem Budapest 2007 specifikus a dolog, hanem globális, vagy két jelenség van egyszerre.
Az én tapasztalataim szerint az UT vasútjai nagyon befolyásolják (csökkentik) az autogent. Érdemes játszani vele picit, és nem minden azonnal bekapcsolni.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
Ja most nezem neked hat itt olvasd el ezt:
Budapest 2007

szoval ha ez van meg akkor csak a repter fer bele, a regivel ossze lehet kombinalni es akkor a varos is megvan, de ha az nincs meg akkor nem nagyon lehet mit tenni.

Papirzacsi
Pont az ilyen helyzetekre mellékeltek a 747-hez egy igen vastag manualt. Hidd el, leírni sem egyszerûbb, mint elolvasni a manualt.
röviden: DEP/ARR gomb, melyikreptér, indulás vagy érkezés. Melyik pálya, melyik indulási/érkezési eljárás. execute, kiszedni a discontinuity-t és kész.

Hypo
Minden palyahoz es elhagyashoz mas es mas sid es star tartozik, gondolom ferihegyi indulasi es ekrezesi eljarasok terkepeit letoltotted. vacchun.hu
Tudni kell melyik palya az eppen hasznalatos ( atis) aztan merre akarod elhagyni ferihegyet merre mesz tovabb, ezekbol mar kivalaszthatod a megfelello sid et. DepAppr gomb az fmc n aztan a palya es melle adja a sideket.
747 magyar kezikonyv

Hypo
kene egy screenshot a scenery library-rol. mert akinek megvolt a regi lagos verzio es aztan az Aerosoft fele annal a sceneryben a regi foldert at kellett masolni a masik ala....most nem ugrik be pontossan melyiket.

spyy55
NEM TOOOOOMMMM!!! <#violent><#falbav><#conf>
A PMDG (747-400) gépekben hogy kell az FMC-ben a SID-eket és a STAR-okat beprogramozni a pályavonalon?
A FAQ sem segít, mert számomra érthetetlen. Ráadásul a STAR-okat nem is találom az IVAO-s segédletben...
<#kerdes>

Papirzacsi
Mármint az UT saját settings progijában, most így hirtelen nem tudom milyen névre hallgat.

spyy55
Köszi a segítséget! Tanulmányozom....

Papirzacsi
Ultimate terrain. A settingsben állíts, és nézd meg mi változik. Úgy emlékszem a vasútvonalak írtják az autogent. Nem tudom budapesten ez miért játszik be, nekem nem tûnt fel, hogy ott kevesebb autogen lenne miatta, fõleg mert budapest az UT szélére esik, de pl New Yorkban a default scenerybõl kiirtotta szinte teljesen az autogent az UT.

berczy
Sziasztok!

Elég fura kérdéssel fordulnék hozzátok: Az a gondom, hogy a budapest 2007 scenreyben alig van autogen objektum. Gondolok itt arra, hogy pl. a belváros tök üres, csak dunaparton van pár ház egy-két sorban oszt' annyi. Régen sokkal zsúfoltabb volt, most meg semmi, szinte csak a nevezetesebb épületek vannak. Tudja esetleg valaki, hogy mi lehet a gond. De sok helyen van így, hogy nagyon kevés autogen ház van, csak budapesten tûnt fel.
Ezek vannak fent, ha számít:
FSGlobal, Ultimate terrain, Budapest 2007. Kb ezek a lényegesek.

Hypo
😊 igen en ezt raktam be angolul de akkor mar leforditottak😊

m814
No akkor legyen egy magyar leírás is.
RouteFinder tutoriál
De ha a SID/STAR nem világos, akkor érdemes a 15715-ben található dolgokba is belemélyedni.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations