MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem lehetséges, hogy a generic objektumok eltûnése a Hungary VFR 2009 használata esetén jelentkezik? (Nem csak Budapesten.) Rettenetesen sajnálnám, ha így lenne... Ezúton is hála és tisztelet Laci bácsinak a kiegért.
Clidey
Meglehet a túlsúly is beleszólt rendesen, de az én szerény úszótalpas tapasztalataimból kiindulva az is közrejátszhatott nemkis mértékben hogy végig hason volt a magassági emiatt nem gyorsult kellõképpen a bringa mert rohadt nagy lehetett az úszótalp ellenállása. Én úgy tanultam anno hogy hagyni kell "megúszni" a vizen az úszótalpat semleges magassági helyzetben, aztán már sokkal könnyebben gyorsul, majd mindezek után kell szépen kiemelni a vízbõl. Ha így cselekedett volna ez a marharépa, talán megúszhatta volna... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Falconer
Nálam is ok az autogen. A csuszka nem volt maxra téve, most már van sok 😊
Pedig van minden:
UT Eu, Night Lighting on, GE Pro, stb...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hypo
@ problema irjak is ott a hozzaszolasokban, valoszinu tulsulyos volt egy kicsit a gep, illetve szerintem meg iranyba se allt elfelejtette a ctrl+w-t😊)

nem értem miért nem ment tovább a vizen
aki nem látta volna
Beaver
berczy
Bizony, de ez már csak azután, hogy az UT-ben kikapcsoltam a NIGHT LIGHT-ot. Addig kb tizede sem volt. 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hypo
van ott autogen boven😊 erdekes

berczy
Sziasztok!

w77d - Alább ha igaz van két kép budapest belvárosáról. Kicsit rossz minõségû, de nem enged 20K-nál nagyobb képeket.

Viszont lenne néhány kérdésem: Bár már kérdeztem, de senki nem tud megooldást a Wilco CRJ FMC problémára? Az írja ki, hogy NAV DB FAILURE.

Másikkal tegnap találkoztam. PMDG 747. Beprogramozom az FMC-t: 31L pálya, GILE3D eljárás, de baromira nem arra akar repülni, int ami be van programozva útvonalként. Látszik jól a kijelzõn az útvonal, de nem arra repül és nagyon nem értem, hogy miért. Pls segítsetek. 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

polluxware
hát jó.. akkor marad a legoptimálisabb megoldás😊

köszi

Hello. A neten vannak mindenféle térképek, "szektorokra" lebontva, nameg repterekre. A reptéri térképeken megtalálod a megközelítési adatokat, irányokat, megfelelõ magasságokat. Szektortérképeken a repülési útvonalokat, adóvevõket és az útvonalakhoz tartozó repülésimagasságokat.
polluxware
hatásfok az tisztasor, de mi ez a szektor dolog?

Hypo
Manual vegen ott vannak a tablazatokban milyen magassagon milyen hatasfokkal megy.
Illetve a flightplanhez megnezed a szektor terkepeket.

polluxware
Kérdés!

DA piper cheyenne turbo prop géppel repülgetek "amolyan szabadosan"

SID STAR dolgot egyenlõre elintézem az IFR alap torony utasítgatással...

a kérdés az lenne hogy a repmagasságot hogyan tudnám realizálni? Azt tudom hogy ez a tipus talajtól tekintve 29000lábig mehet. Van erre valmi táblázat vagy bármi hogy ilyen olyan távolságokra mennyire emelkedjek? turboprop-ok 18tól FL280ig mennek ált.. de valmi pontosabb?

tudom üzemanyag függõ is, de ti példul ezt hogyan oldjátok meg más géppel.

Hypo
ITT AZ EGESZ😊

Download this tool

http://rapidshare.com/files/205205148/FPS_Limiter_0.2.rar

or from here

http://files.filefront.com/FPS+Limiter+02rar/;13233637;/fileinfo.html

Unrar/unzip

Be aware that where you place the folder must remain or it will break its use and you will need to reconfigure the bat file

USE:

Run FPS_Limiter_GUI.jar and click SEARCH EXECUTABLE

browse for and select FSX.exe

set frame limit to 30 under MAXIMUM FPS

Click CREATE BAT

Once complete close the interface and use the created file fsx.exe.limited.bat to start FSX (double click it)

set frame lock to UNLIMTED in FSX and use the AG slider to tune

You MUST have JAVA installed to use that interface

http://www.java.com/en/

Now here is the deal... this attacks the UNLIMITED FRAME LOCK problem related to Vsync introduced by Aces in SP1/SP2. Instead of tuning the FRAME LOCK you will tune the AUTOGEN slider for smooth results where you are flying. Leave the FSX frame lock slider at UNLIMITED at all times.

You can fine tune this app as well...

I found 30 was the sweet spot for all occasions. I would suggest no less than 24 and no more than 30 but start with 30.

FSX must always be started by clicking the created command line BAT file.. NOT the FSX desktop icon

See if this has a positive effect... especially you i7 people

and try this WITHOUT the affinity mask setting in the config file

There is no need to change ANYTHING else. You must make sure to start FSX with the BAT file and not the desktop shortcut

Tune using the autogen slider.. do not change frame lock.. leave it at unlimited

The issue this tool attacks is the one introduced with SP1/SP2 whereby Vsync creates HI/LOW stammer in the frame rate. Using this tool as posted will allow the full priority of UNLIMITED to the application by the hardware but governs the frame rate stammer.

w77d
Srácok, az FPS limiter nevü progit nem tudná belinkelni valaki?? én nem találom...

w77d
lõjél már légyszi egy képet te is budapestról fõleg a belváros és környezetérõl...

CptSAB
<#eljen> Végre Valaki aki nem VA flieger akar lenni minden tapasztalat nélkül.. Megbecsülendõ és követendõ a hozzá állásod!
Papirzacsi
Az 2D felhõ beállításnak tûnik, ami valami miatt sose ment rendesen az fs9-ben. Olyannak kéne kinéznie, mint ami az fs2002-ben volt 2D felhõ, de mégsem sikerült olyanra megcsinálniuk. hiába no... MS.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Igen, de csak akar lenni. Nem igazán hasonlít.:-)

w77d
sztem az... de milyen ratyi már alattad a felhõzet meg a textúrák.. ott valami nincs rendben

Shortstop
Ez a jelenség vajon a sarki fény akar lenni a játékban? Nagyjából Tallin felett repültem!

berczy
TÉnyleg, eszembe jutott még egy kérdés: A Hungary 2009-hez születettt már megoldás arra nézve, hogy kifagy a cucc balcsi környékén? Szeretném már használni, de ehhez ki kellene kapcsolnom az UT-EE-t-de nem szeretném. 😊 Olyan szééép 😊

Papirzacsi
Elõször is nézzétek meg, hogy az 1.3-as verziójú scenery van e feltéve. Ha igen, utánna kapsoljatok ki minden sceneryt a scenery libraryban a budapesten és a defaultokon kívül. Illetve a defaultokból az addon sceneryt is. Aztán nézzétek meg úgy, hogy mi a helyzet.
Régebben gyakran elõfordult, hogy ha kevés volt a memória, akkor egyes autogen területeket nem töltött be az fs, de ez úgy jelent meg általában, hogy pár négyzet alakú területet kivéve mindenhol volt autogen.
Regerenciának pár kép(lehet hogy ennél több autogent is ki lehet csikarni? :-D ):

berczy
Hát akkor nem tudom nálatok mi lehet, úgy tûnik öszetettebb a gond... 😊
Nálam azóta fasza minden, sõt... miután kikapcsolatam nem csak az Eastern Europe-ban, hanem a rendes Europe-ban is a night lights-ot, nagyságrendekkel több autogen van Európa szerte. Nekem is 8800GTX-em van.

Viszonot amit észrevettem, hogy az UT jelentõsen lassítja az FS, bár lehet, hogy ez nem egy új felfedezés. 😊 Amikor kikapcsoltam az egészet, mind a töltés, mind a játék FPS-e is sokkal jobb lett. Bár mondjuk ráférne már egy defrag a vinyóra. 😊

Viszont egy újabb kérdésem lenne. Már sok helyen kerestem a megoldást, de nem találtam. Wilco CRJ-nél a nav db-t nem látja az FMC. Ez a hibaüzi: NAV DB FAILURE. Pedig a legfrissebb AIRAC van fent.

w77d
Akkor ATI probléma ellõve 😊

nekem ati hd4850-em van, de minden ok , ami esetlegesen beleszámíthatna az a ground env, más nincs fent
HI!

Én is ATI-s vagyok, probléma nálam is fenn áll. 😊

A mostani 4870X2 elött 8800GTX-em volt, ott sem nézet ki mésképpen, emlékeim szerint.

eagle
w77d
én ennél az autogen dolognál hardweres problémára gyanakszom... kinek van ATI kártyája még?

Hypo
<#eljen><#eljen> csak igy tovabb gratula!!!

UT AUTOGEN dolog ismert de pl a jelzett budapest szindroma nalam is volt es nekem nincs UT EU-m.

w77d
várjá baszod most kapcsolok, hogy nekem nincs is fent UT és mégsincs teljes budapestem...

w77d
nna megvizslassuk...

berczy
Sziasztok!

No, rájöttem mi okozza az autogen vesztés Bp. felett.
Az UT, mint az néhány elõttem szóló már feltételezte. Kapcsoljátok ki a NIGHT LIGHTS-okat az UT setupjában és egybõl "szúfolt lesz a város." Hogy miért tesz így az nem tudom 😞

Gratulálok <#eljen>
Példát vehet mindenki aki nem ismeri az FS-t, mert így kell indulni , nem 737-el.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Minden kedves pilóta-társamat örömmel értesitem,hogy megszereztem a sikeres Solo Flight training utáni certificate-emet 😊 Természetesen ki is nyomtattam 😄 Még csak most kezdõdik majd a neheze 😄 Rádiózás,alap navigálás ...pfff 😊😊😊 Lehet hogy nektek röhejesen hangzik de én nagyon élvezem eddig,habár nem könnyû 😄
w77d
Ground Environment pro-t raktam csak fel... úgylátszik hozzányúlt a felhõkhöz is mert tényleg szebbek lettek..

polluxware
ezek milyen felhõk? úgyértem milyen csomag?

az arrow4 szép gép, csak valahogy olyan farnehéz jellege van a gépnek😊

mintha állandóan emelkedne és épphogy vízszintben tudná tartani az a 160le motoronc

Falconer
Hu nekem is pont ilyen!
Nnap lesz screenshot meg teszt, a nagy gépre kell pasztát raknom

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Na jolvan akkor majd megnézem ezt az fps unlimited dolgot, eddig még nem hallottam róla sehol.
35fps-nél amikor TBM-mel szórakoztam emlékeim szerint 650még jó volt, de felette már stutter.

w77d
ez meg csak úgy a repülés többi képe 😊

w77d
csináltam most egy képet, amin látszik, hogy Budapesten mennyi városi házat ad be nekem. gyakorlatilag a belvárosban pár sor ház:

Hypo
😊) Na vegre, mert multkor kis vita volt emiatt, de szerintem ujabb gepeken foleg i7 az fps limiter megoldja a problemakat es szep smooth flight kap az ember, persze regebbi rendszeren is mukodhet, csak az affinity cfg bejegyzest akkor ki kell venni mar aki hasznalja.

a TBM 400 fs9 nel segithetett de fsx ben 110 nel tobbet adni felesleges, sot sp2 utan tulajdonkeppen nem is kell az fsx.cfg ben annyit nyulkalni.

Van akinel a Bufferpools segit foleg 512vga memopria felett
Set Affinity 7,15 quadcore nal segithet.

SmallProjectradius szerintem felejtos

a tobbi meg mar ki lett targyalva.

FS9 nel maradt egy par opcio amit ki lehet probalni
MAX_UNLIMITED_VIS=96560 eyt lejebb lehet vinni
illetve nalam ez muszikal jol bar a TBM 120 es 240 kozott nem lattam kulnbseget nagyon talan a fordulasnal simabb de lehet mar magamat alltatom:

Mode=1920x1080x32
TriLinear=1
MipBias=8

UPPER_FRAMERATE_LIMIT=30
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=240

TERRAIN_ERROR_FACTOR=100.000000
TERRAIN_MIN_DEM_AREA=10.000000
TERRAIN_MAX_DEM_AREA=100.000000
TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL=21
TERRAIN_TEXTURE_SIZE_EXP=8
TERRAIN_AUTOGEN_DENSITY=5
TERRAIN_USE_GRADIENT_MAP=1
TERRAIN_EXTENDED_TEXTURES=1
TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=9.5
TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=4.5
TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=4

polluxware
Érdekesség:

Nemtom ki ismeri a VRS F-18E superbug-ot amit jelenleg csak fs2004 alatt mûkszik.

namost annak a readme-je ezt ajánlja:

texture bandwidth=100
maxtextureload -> paraméter nélkül kell beírni
valamint 22-24 fps-t kell megadni

így gyorsan tölti a textúrákat csak van amit homályosan rak be...

én személyszerint 30fps limitet adtam és 800as bandwidth érték

annyit azért érdemes tudni hogy biza egy nagy reptér meg valmi utásszállító gép vc kabin-nal így is úgy is belassul. ezért repülök kifejezetten 2d-s kabinnal.

Fokker 70-hez sem csináltak alapból, gondlom valmi hasonló meggondolásból

alert
A target frame rate opció bugos. Sokkal kevesebb adott helyen az FPS-ed ha le van korlátozva, mintha unlimited-re van állítva. Az opció amúgy a stuttereket hivatott megszûntetni (meg még mást is) csak nem mûködik jól az új videókártyákkal. A megoldás az, amit az FSX topicban nemrég írtak, hogy unlimitedre állítod, majd egy FPS_limiter nevû progival paraméterezve indítod az FS-t és azzal szabsz korlátot az FPS-nek hasonlóan a target frame rate beállításhoz. És így már pontosan úgy fog mûködni, ahogy kell. Folyamatosabb lesz a mozgás és kevesebb a stutter fordulásnál.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Falconer
Ha te már kitapasztaltál valami jó cfg tweaket mostani rendszerrel FS9re, akkor megdumálhatnánk privátban, hátha ki lehet hozni még valamit ebbõl. Bár erõsem kétlem.
Bandwidth 400 az mondjuk nem hülyeség, egy developer el is magyarázta a blogjában. Ha jól emlékszem akkor van értelme, ha be van állítva egy target frame rate, és akkor azt mondja meg, hogy egyszerre mennyi textúrát töltsön be. De a logikát nem értem benne, hogy ezt miért kell manuálisan állítani. A programnak kéne érzékelnie, hogy még elfér e a video memóriában több textura vagy nem.

Hypo
😊) igen repulni jobb mint tweakelni😊

Amugy SAJNOS a legtobb hasznos info mar OUT DATED!! pl a mip settings is az uj kartyakon nvidian siman 8 ra erdemes rakni. de van egy csomo ilyen foleg fsx nel, regi cfg tweakek amik mar nem ervenyesek, vagy felreertesek pl texture bandwith 400 on meg ilyenek.

Falconer
Hu hát én mennyit vacakoltam cfg állításokkal meg csuszkákkal meg mindennel.. Csomó idõ ráment, de sokra nem mentem vele. Az jött le, hogy amit mindenhol ajánlanak, hogy mip mapping level 4 az egy nagy baromság, attól homályosak a távolabbi dolgok átmenet nélkül.
Aztán még arra jöttem rá, hogy mindegy hogy állítom a csúszkákat, egy PMDG vagy Wilco virtual cockpit megfogja szépen a frame rate-et, egy komoly addon reptér meg fõleg.
Szóval elég sok csúszka fel, mip mapping 8, nhancer 8xAA 16xAF, és így ugyanolyan lassú de legalább szép.

Felraktam a 2 progit, de a hiba fennáll. Azért köszi. Úgyis lesz v.2. 😊
Clidey
Az nem ok arra hogy ne lehessen kijavítani...ha már panel-szinten igényesek/autentikusak vagyunk, legyünk már festésben is! 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
Érdekes egyébként hogy egy jól beállított Vista (O&O clever cache6+vlite) jobban futtatja mind az fs9-et mind az fsx-et mint a winxp.

Számomra speciel hogy az FSX alá betegyem a budepst scenery-t totál felejtõs😊 Sõ hogy õszinte legyek sztem az fsx-ben magyarország alap tája sokal ratyibb kidolgozású mint fs9ben+ground pro-val.

szubjektív..