MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Pedig van minden:
UT Eu, Night Lighting on, GE Pro, stb...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Beaver
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
w77d - Alább ha igaz van két kép budapest belvárosáról. Kicsit rossz minõségû, de nem enged 20K-nál nagyobb képeket.
Viszont lenne néhány kérdésem: Bár már kérdeztem, de senki nem tud megooldást a Wilco CRJ FMC problémára? Az írja ki, hogy NAV DB FAILURE.
Másikkal tegnap találkoztam. PMDG 747. Beprogramozom az FMC-t: 31L pálya, GILE3D eljárás, de baromira nem arra akar repülni, int ami be van programozva útvonalként. Látszik jól a kijelzõn az útvonal, de nem arra repül és nagyon nem értem, hogy miért. Pls segítsetek. 😊
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Illetve a flightplanhez megnezed a szektor terkepeket.
DA piper cheyenne turbo prop géppel repülgetek "amolyan szabadosan"
SID STAR dolgot egyenlõre elintézem az IFR alap torony utasítgatással...
a kérdés az lenne hogy a repmagasságot hogyan tudnám realizálni? Azt tudom hogy ez a tipus talajtól tekintve 29000lábig mehet. Van erre valmi táblázat vagy bármi hogy ilyen olyan távolságokra mennyire emelkedjek? turboprop-ok 18tól FL280ig mennek ált.. de valmi pontosabb?
tudom üzemanyag függõ is, de ti példul ezt hogyan oldjátok meg más géppel.
Download this tool
http://rapidshare.com/files/205205148/FPS_Limiter_0.2.rar
or from here
http://files.filefront.com/FPS+Limiter+02rar/;13233637;/fileinfo.html
Unrar/unzip
Be aware that where you place the folder must remain or it will break its use and you will need to reconfigure the bat file
USE:
Run FPS_Limiter_GUI.jar and click SEARCH EXECUTABLE
browse for and select FSX.exe
set frame limit to 30 under MAXIMUM FPS
Click CREATE BAT
Once complete close the interface and use the created file fsx.exe.limited.bat to start FSX (double click it)
set frame lock to UNLIMTED in FSX and use the AG slider to tune
You MUST have JAVA installed to use that interface
http://www.java.com/en/
Now here is the deal... this attacks the UNLIMITED FRAME LOCK problem related to Vsync introduced by Aces in SP1/SP2. Instead of tuning the FRAME LOCK you will tune the AUTOGEN slider for smooth results where you are flying. Leave the FSX frame lock slider at UNLIMITED at all times.
You can fine tune this app as well...
I found 30 was the sweet spot for all occasions. I would suggest no less than 24 and no more than 30 but start with 30.
FSX must always be started by clicking the created command line BAT file.. NOT the FSX desktop icon
See if this has a positive effect... especially you i7 people
and try this WITHOUT the affinity mask setting in the config file
There is no need to change ANYTHING else. You must make sure to start FSX with the BAT file and not the desktop shortcut
Tune using the autogen slider.. do not change frame lock.. leave it at unlimited
The issue this tool attacks is the one introduced with SP1/SP2 whereby Vsync creates HI/LOW stammer in the frame rate. Using this tool as posted will allow the full priority of UNLIMITED to the application by the hardware but governs the frame rate stammer.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Régebben gyakran elõfordult, hogy ha kevés volt a memória, akkor egyes autogen területeket nem töltött be az fs, de ez úgy jelent meg általában, hogy pár négyzet alakú területet kivéve mindenhol volt autogen.
Regerenciának pár kép(lehet hogy ennél több autogent is ki lehet csikarni? :-D ):

Nálam azóta fasza minden, sõt... miután kikapcsolatam nem csak az Eastern Europe-ban, hanem a rendes Europe-ban is a night lights-ot, nagyságrendekkel több autogen van Európa szerte. Nekem is 8800GTX-em van.
Viszonot amit észrevettem, hogy az UT jelentõsen lassítja az FS, bár lehet, hogy ez nem egy új felfedezés. 😊 Amikor kikapcsoltam az egészet, mind a töltés, mind a játék FPS-e is sokkal jobb lett. Bár mondjuk ráférne már egy defrag a vinyóra. 😊
Viszont egy újabb kérdésem lenne. Már sok helyen kerestem a megoldást, de nem találtam. Wilco CRJ-nél a nav db-t nem látja az FMC. Ez a hibaüzi: NAV DB FAILURE. Pedig a legfrissebb AIRAC van fent.
Én is ATI-s vagyok, probléma nálam is fenn áll. 😊
A mostani 4870X2 elött 8800GTX-em volt, ott sem nézet ki mésképpen, emlékeim szerint.
eagle
UT AUTOGEN dolog ismert de pl a jelzett budapest szindroma nalam is volt es nekem nincs UT EU-m.
No, rájöttem mi okozza az autogen vesztés Bp. felett.
Az UT, mint az néhány elõttem szóló már feltételezte. Kapcsoljátok ki a NIGHT LIGHTS-okat az UT setupjában és egybõl "szúfolt lesz a város." Hogy miért tesz így az nem tudom 😞
Példát vehet mindenki aki nem ismeri az FS-t, mert így kell indulni , nem 737-el.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
az arrow4 szép gép, csak valahogy olyan farnehéz jellege van a gépnek😊
mintha állandóan emelkedne és épphogy vízszintben tudná tartani az a 160le motoronc
Nnap lesz screenshot meg teszt, a nagy gépre kell pasztát raknom
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
35fps-nél amikor TBM-mel szórakoztam emlékeim szerint 650még jó volt, de felette már stutter.

a TBM 400 fs9 nel segithetett de fsx ben 110 nel tobbet adni felesleges, sot sp2 utan tulajdonkeppen nem is kell az fsx.cfg ben annyit nyulkalni.
Van akinel a Bufferpools segit foleg 512vga memopria felett
Set Affinity 7,15 quadcore nal segithet.
SmallProjectradius szerintem felejtos
a tobbi meg mar ki lett targyalva.
FS9 nel maradt egy par opcio amit ki lehet probalni
MAX_UNLIMITED_VIS=96560 eyt lejebb lehet vinni
illetve nalam ez muszikal jol bar a TBM 120 es 240 kozott nem lattam kulnbseget nagyon talan a fordulasnal simabb de lehet mar magamat alltatom:
Mode=1920x1080x32
TriLinear=1
MipBias=8
UPPER_FRAMERATE_LIMIT=30
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=240
TERRAIN_ERROR_FACTOR=100.000000
TERRAIN_MIN_DEM_AREA=10.000000
TERRAIN_MAX_DEM_AREA=100.000000
TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL=21
TERRAIN_TEXTURE_SIZE_EXP=8
TERRAIN_AUTOGEN_DENSITY=5
TERRAIN_USE_GRADIENT_MAP=1
TERRAIN_EXTENDED_TEXTURES=1
TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=9.5
TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=4.5
TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=4
Nemtom ki ismeri a VRS F-18E superbug-ot amit jelenleg csak fs2004 alatt mûkszik.
namost annak a readme-je ezt ajánlja:
texture bandwidth=100
maxtextureload -> paraméter nélkül kell beírni
valamint 22-24 fps-t kell megadni
így gyorsan tölti a textúrákat csak van amit homályosan rak be...
én személyszerint 30fps limitet adtam és 800as bandwidth érték
annyit azért érdemes tudni hogy biza egy nagy reptér meg valmi utásszállító gép vc kabin-nal így is úgy is belassul. ezért repülök kifejezetten 2d-s kabinnal.
Fokker 70-hez sem csináltak alapból, gondlom valmi hasonló meggondolásból
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Bandwidth 400 az mondjuk nem hülyeség, egy developer el is magyarázta a blogjában. Ha jól emlékszem akkor van értelme, ha be van állítva egy target frame rate, és akkor azt mondja meg, hogy egyszerre mennyi textúrát töltsön be. De a logikát nem értem benne, hogy ezt miért kell manuálisan állítani. A programnak kéne érzékelnie, hogy még elfér e a video memóriában több textura vagy nem.
Amugy SAJNOS a legtobb hasznos info mar OUT DATED!! pl a mip settings is az uj kartyakon nvidian siman 8 ra erdemes rakni. de van egy csomo ilyen foleg fsx nel, regi cfg tweakek amik mar nem ervenyesek, vagy felreertesek pl texture bandwith 400 on meg ilyenek.
Aztán még arra jöttem rá, hogy mindegy hogy állítom a csúszkákat, egy PMDG vagy Wilco virtual cockpit megfogja szépen a frame rate-et, egy komoly addon reptér meg fõleg.
Szóval elég sok csúszka fel, mip mapping 8, nhancer 8xAA 16xAF, és így ugyanolyan lassú de legalább szép.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Számomra speciel hogy az FSX alá betegyem a budepst scenery-t totál felejtõs😊 Sõ hogy õszinte legyek sztem az fsx-ben magyarország alap tája sokal ratyibb kidolgozású mint fs9ben+ground pro-val.
szubjektív..