MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
Ahogy én olvastam, az FSX-nek van az a bugja az FPS lockolást használva, fõleg a forduláskor. Végülis ennek kiküszöbölésére csinálták az FPS limiter-t. ( Játékon belül pont ezért unlimited-re kell tenni. )
Valószínûleg felesleges is az FS9-hez erõltetni.
Hypo
FPS limitern nevu cuccnak fsx nel van ertelme fs9 nel nem hinnem hogy hatasa lenne.

ezt mire írtad, fsx-re?
nekem fs9-re kell
kell limiter progi?
ha igen az fs-be limitáljak vagy ne
bocs, de nem volt eggyértelmû
Hypo
Ha ez a gond akkor ezen lehet segiteni mert ez egyertelmuen valami rendszer dolog,.

berczy
Sejtettem, hogy nem lehet 100%-ig kiküszöbölni, de az az igazán zavaró, hogy a közvetlen alattam lévõ táj is ilyen. Pause-t kell nyomnom és akkor kb. 5-6 mp. és éles lesz, de idegesítõ.
Próbálkozok majd egy kis optimalizálással, de szerintem itt más a gond. 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hypo
Ertem, hat fs9 nel a blurt teljesen nem tudod eltuntetni, viszont amit mondasz hogy kicsit kesobb vallik elesse az mar azt jelzi hogy valahol nem tud lepest tartani a rendszered, ilyenkor erdemes kisebb teruletre koncentralni az eroforrast.

berczy
Jó, persze ebben igaza van. Én VC-ben repülök, de ott azért számottevõ az akadozás, fõleg fordulásnál ugye... Kívülrõl leginkább a tájban gyönyörködöm. 😊
Úgy értettem a vinyót, hogy ez csak egy "játék" vinyó, csak a telepített játékok vannak rajta, egy partíció.
A rendszer (WinVistax64) és a page file sem itt van, fizikailag másik vinyón.
A cfg-t este tudom küldeni, mert húzom az igát.

Ja mégegy, ha már itt vagyunk. 😊 A textúrák mosottak és csak nagyon sokára élesíti õket. Nem a távoliak, az oké, hogy homályosabb, bár ott is szerintem túl homályos, hanem az amikor közel vagyok. Földközelben is szinte scak akkor élesedik amikor pont fölötte vagyok és fentrõl nézem a gépet. Ez mitõl lehet. Mip map fullra van húzva.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

polluxware
hárdkóór a gyerek😊

azért néha meg kell azt nézni kívülrõl is...

Hypo
egyik VA tarsam sose repul kulso nezetben mivel az igazin sincs kulso nezet ugy hogy neki a kulsonezeti cameraforgatos akadas sose jelentkezik😊))))

persze nem ez a megoldas de erdekes😊

polluxware
hálisten nekem ábszolúte nincs ilyen bajom...

fsx-re nem ácsingózok úgyhogy ez a 2,4es cora nekem eddig jó választás, másrészrõl IFR-t mindig 2d-s kabinnal repülök, max megnézem milyen szép a VC a gépen.

Hypo
Hali,

Par dolog elojaroban, kene a beallitasaid iiletve az fs9.cfg. hogy erdemben hooza tudjunk szolni.
A masik dolog ezt irtad: "...Frissen defragolt, bár nem külön vinyo, de nem rendszer, page file sem ott van. "

Ha nem fizikiailag kulon vinyo akkor tok mindegy, egy vinyo tobb particioval az nem segit sot max lassabb, gondolj bele nyul a page filehoz tolti a sceneryt es ket kulon helyrol ugral az olvaso fej.

berczy
Hát már én is kicsit hozzáböffentenék, mert ezek a problémák nálam is gyakran és zavaróan jelentkeznek.

A config alul látható. (csak a monitor változott, de gondolom nem szól bele... 😊))

Nekem BP-n, mondjuk egy Carenado géppel is képes 15 FPS-re a rendszer és errõl a szaggatás/akadozás/ugrálás dologról nem is beszélve. Nálam sajnos igencsak elõjön. Nagyobb, komplexebb géppel is. Nem látok gépkomplexitás miatti különbséget, legalábbis nálam.
A gond az, hogy default tájon is szokott akadozni, ha körbeforgatom a kamerát a gép körül, bár akkor az FPS oké.
Ez az ugrálás nagyon zavaró, fõleg egy hosszú út utáni touchdown elõtt... 😊

TBM=400
FPSlimit: 25 (FS-en belüli limiter.)
Frissen defragolt, bár nem külön vinyo, de nem rendszer, page file sem ott van.

Valami ötlet, hogy mivel gyorsítsak rajta. Kiscit nehezen emésztem meg, hogy ilyen gépen (oké, nem csúcs, de nem is olyan rossz) néha szinte használhatatlanul megakad. Mégcsak nem is feltétlen a 15 FPS a gond, azzal még könnyen leszállok, csak a random ugrálás gáz. Bár szerintem FPS-ben is illene többet produkálnia, bár ez szubjektív.

Valakinek valami ötlet?

Hypo
Bar az is teny hogy a mai hardwerekel fs9 siman futathato es nagyon szep eredmenyeket lehet elerni nem is kell tuningolni semmit. Az meg ha fizikalisan egy masik vinyora rakod nem ahol a windows van akkor meg megtaltosodik. Persze amint egyre tobb addon van rajta ugy lesz kicsit lassab a dolog de azert a toltesi idot karpotolja a valtozatossag😊

Hypo
koss belem bazz😊. En ezt tenykent irtam nem pedig hogy te epp mirol beszeltel. arra regaltam hogy azt irtad vicces a tbm 400. Erre irtam hogy hat nem mindegy melyik fs rol beszelunk FSX rol?? akkor tenyleg vicces mert semmi ertelme.

Amugy meg ket dologrol van szo csak szoktak keverni mint a szezont a f....omal.
Van az amikor nem konstans az fpsed, valemi scenery vagy akarmitol egyszer 20 aztan 21 aZtan 24 aztan 11 stb
Es van amikor all az fps azon amit beallitottal mint a covek de meg is apro ugralasokat veszel eszre mintha meg meg akadna.
A 2 dolog mas.

polux: persze nem is egy agyonpakolt taskbarban ezer alkalmazast futo rendszerol beszelunk.
FS9 nel meg plane tok mindegy ha mar egy mai vga d van nem a miatt vannak a gondok, ha vannak .

fs9 sokkal rosszabbul banik a vinyoval mint fsx, na nem mintha az sokkal jobb lenne, ezert egy gyors majdnem ures vinyo defragolva sokban megkonyiti a dolgat az embernek.

Amugy a target fps es tbm kozotti kapcsolat joval tobb mintsem hogy egy cfg ben vannak, ezert se mindegy mit allitasz melyikhez.

A legjobb az ha targetre beallitasz unlimitedet, repulsz egyet ahol szoktal es megnezed a legalacsonyabb elfogadhato erteket, es aztan a kore lovod be a target fps-t

Falconer
Nálam semmi stutter nincs ami zavaro lenne, engem csak a 20 körüli fps zavar, elsõsorban taxizáskor, le meg felszálláskor. Magasan IFR nyílván nem számít.
20-24 fps az smooth akkor, ha nem kezdesz komoly manõverekbe, vagy nem kezded el forgatni a kamerát a gép körül. Ha igen, akkor már egy 40fps-nek sincs smooth feelingje.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
"Szoval nem mindegy melyik fs rol beszlunk"

Persze, hogy nem mindegy. De egy FS2004 topikban mégis melyikrõl beszélnénk? :<#idiota> Meg pollux is irta, amire válaszoltam, hogy "az FS9 cfg-ben...".

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

polluxware
Ez a stuttering dolog nekem azért fura egy picit...

nálam 30fps-re van belõve, eddig 800as érték volt a TBM-re, a felhõk látotávolság 50%on és az egyetlen gép az VRS F-18E ami miatt 22-24fps-t kellett állítanom. Úgyértem ha nem bonyis scenery reptér közelében repkedek akkor egyáltalán nincs akadozás fordulásnál vagy ehhez hasonló.

Az hogy FS elemental-al hóviharban az insbruck reptérrõl felszállva lemegy 5fps-re (vagy két kép kocka/5perc) azt úgy meg is értem.
ellenben gond nélkül fut

Budapest scenery is szép stabilan mûkszik, stutter dologban meg erõsen közrejátszhatna az is hogy egy 80as SATA noti vinyót használok, inkább mint a vidkari.

Szerintem néha sokkal többet számít hogy milyen oprendszer van fent, az mennyire van megpakolva víruskeresõvel, meg tálcán futó mini alkalmazások számától is.

nem minden a nyers mhz-rõl szól sztem..

Clidey
TÁMOGATOM!!!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

L Viper
Jól fut, de ha lehet jobb, miért ne ?
<#vigyor3><#eljen>
Hypo
Na akkor hajra😊

L Viper
Hát az az igazság, hogy az FS9-et biztos nyúzom még egy ideig.
Annyi jó Scenery, meg gép van hozzá, ráadásul igazán szép és jó minõségben. Ráadásul villámgyors az FSX-hez képest, meg a Sceneryk mérete is töredék.
Nem szidom az FSX-et, de még kell pár év, mire utólérjük hardverileg.
Hypo
Illetve itt van a temaban egy szeritnem korrekt iras es a hozzaszolasokban is van par jo otlet.
ERRE

L Viper
FS9-re gondoltam.
Köszi, próbálom.

Hypo
FSX nel nem hasznalom, de ha rakeresel google akkor talasz par fsx re utalast is.

FS9 SETTINGS

DISPLAY BUTTON:
Scenery Tab:
All sliders to 100% and ALL check boxes checked (water FX on 100%)

Aircraft Tab:
Drop down box, select HIGH, which should enable everything

Weather Tab:
60 -40 – 100 with Detailed Clouds and 100% maximum density

Hardware Tab:
Frame Lock @ 24
XXXXxXXXXx32, NOTE: SET THIS TO YOUR MONITORS NATIVE RESOLUTION - X32
Check in: Render to Texture, Transform and Lighting, UNCHECK AA,
Set to: Trillinear Filtering
Mip Quality 4 FOR ATI, 8 FOR NVIDIA
Hardware Lights 8,
Global Texture Slider 100%

SOUND BUTTON:
Sound to MEDIUM, you can put the sliders wherever you wish, click OK
You can set this back to HIGH after tests are completed and your sim is smooth.

TRAFFIC BUTTON:
Traffic to 90%, (no less than 85) click OK

REALISM BUTTON
Drop down Box; set to HARD, UNCHECK allow collisions with other aircraft. AUTO RUDDER should be enabled if you fly keyboard and do not use pedals. Click OK

WEATHER BUTTON:
Check only Download Winds Aloft with real world weather, click OK

FS9.cfg

PAN_RATE=700

UPPER_FRAMERATE_LIMIT=24 // no more, reduce to 22 in some cases
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=110 (also try 100 or 80 if 110 gives stutters)
TextureMaxLoad=8 //This is a setting that is not very well known, copy it exactly as it is shown here. It can fix blurries if the right TexBan Mult is used

TERRAIN_ERROR_FACTOR=100.000000
TERRAIN_MIN_DEM_AREA=10.000000
TERRAIN_MAX_DEM_AREA=100.000000
TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL=21
TERRAIN_TEXTURE_SIZE_EXP=8
TERRAIN_AUTOGEN_DENSITY=5
TERRAIN_USE_GRADIENT_MAP=1
TERRAIN_EXTENDED_TEXTURES=1
TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=9.9//also try 8
TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=9.0// also try 8
TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=4// also try 1

IMAGE_COMPLEXITY=5
DYNAMIC_SCENERY=1
DYN_SCN_DENSITY=5
DAWN_DUSK_SMOOTHING=1
SUNGLARE=1
LENSFLARE=1

Nvidia Drivers

AF=16x
Anisotropic Mip filter optimization = ON
Anisotropic sample optimization = ON
AA = 4x
Conformant texture clamp = use hardware
Extension limit = OFF
Force MipMaps = none
Gamma correct AA = ON
Hardware Acceleration = Single Display Performance mode
Ignore open GL error = ON
Negative LOD BIOS = CLAMP
OpenGL threading = AUTO
Texture Filtering= HIGH QUALITY //Also try QUALITY (note: set the optimizers first before setting this to HIGH QUALITY)
Transparency AA = OFF
Trillinear Optimizationfiltered=ON
Triple Buffering = ON
Vertical Sync = use 3D Application

Elenezest ha hosszu de igy az ertheto.
En nalam igy van beallitva korubelul, nalam is 24 re van allitva az fps, es tenyleg semmi akadas meg forgaskor se blurr se olyan veszes sot, szoval erdemes probalkozni vele, foleg ugy hogy fs9 tele addonokal es megis konstans smooth flight van.

L Viper
"persze egyertelmu hogy hozza kell igazitani a targetframe ratet sot TextureMaxLoad kapcsolot is ami nincs benne az alap fs9.cfgben"

Ezt hová írod a cfg-be és mi a pontos paraméterezés?
Hypo
NEM!!!!!

FPS_LIMITER ket feltetelel mukodik jol!
1: FSX ben UNLIMITEDRE kell allitani
2: FSX.cfg ben ha esetleg benne van a set affinity kapcsolo azt ki kell venni.

Hypo
FS9 eseteben nem hulyeseseg, persze egyertelmu hogy hozza kell igazitani a targetframe ratet sot TextureMaxLoad kapcsolot is ami nincs benne az alap fs9.cfgben

viszont teny hogy 100 felett 30fps re allitott target framenel 200 es 400 kozott nem nagyon lathatsz kulonbseget, foleg a mai hardwarek mar siman viszik, viszont regebbi kartyaknal jo volt a nagy szam mert a mikro akadasok eltuntek.

FS0 es FSX egyik nagy hobaja peldaul a fordulozaskor fellepo akadozgatas, ugye akkor szamol a legtobbet a draga.

FSX nel teljesen felesleges TBM-re 100 nal nagyobbat adni sot.

Szoval nem mindegy melyik fs rol beszlunk..

FSX re ervenyes:
The TEXTURE_BANDWIDTH_MULT option in the Graphics section is the target frame rate use for calculating texture bandwidth. The higher you set this value the more textures we will allocate and copy per frame to the graphics card. The lower you set this value, the less we will allocate and copy up to a minimum limit. As an example, the default rate in the “high” perf bucket setting is 40. The lowest perf bucket setting is 10.

Since the release of SP1 and the software modifications allowing FSX to operate utilizing multi-cores, the default value of TEXTURE_BANDWIDTH_MULT (40) should be lowered. In the past we would have had to increase this value, since FS used to operate utilizing only 1 processor (on multi-core machines). How much you can decrease this value before you start to experience side effects such as increased stuttering depends on your system, particularly the amount and type of main memory, the type of graphics card and the amount of graphics card memory.
I recommend a setting of 30.

én mostanság az fpslimeterrel limitálom az fpst, de akkor elvileg az fs-ben is be kéne állítani valami limitet?
CptSAB
Letöltöttem, megnéztem.. guruló és egyébb próbák majd holnap.. Véleményem elõzetesen. Megéri ez az Ivan gyerek a pénzét. Nagyon szép a vizuális modell. A repülési dinamika majd elvállik. Mindenesetre a Top Gun idevágó részletes típusismertetõje már be van készítve. Nincs 2D panel, ellenben kapunk egy teljesen full 3D VC-t. Origin orosz technikával megpakolva, úgy ahogyan az kell!
CptSAB
Flightsim.cz-rõl tölthetõ az Ivan Jurgaca, Jan Moravec, Antonín Janeèka által készített Mig-21F-13. A Magyar Néphadsereg Honi Repülõ alakulatainál 1961-1978-ig 80 darab állt szolgálatban.
Falconer
Hu mekkora hülyeség ez a 400 😄
Vagyis igazábol nem is hülyeség, csak max egy támpont. Ez a szám egy szorzó, darabszámot jelöl. Bármire állíthatod, tõled függ, csak bírja a gép, ha nem birja akkor 'stutter' lesz, tehát akadozni fog hiába van fps-ed, próbáld ki. Ja, és kell h legyen egy target fps beállítva, mert ha nincs, akkor figyelmen kivül hagyja az értéket (legalábbis ezt szürtem le).

Hivatalos info Steve Lacey, FS fejlesztõtõl
Link
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT

-----------------------------------------------------------------
"By default, the texture manager will upload a maximum number of texture's per frame. This is measured in bytes, and the default is the equivalent of three 256x256 textures with mips. The 'three' comes from a configuration variable you may not be familar with. This is TextureMaxLoad in the DISPLAY section. The default is three.

This value is multiplied by the TEXTURE_BANDWIDTH_MULT configuration variable and divided by the target framerate only in the case where you have a target framerate set. With 'unlimited', the variable will have no effect. So, you can see that the value is a multiplier, rather than having any specific units.
I agree that this is not ideal, and we're working on it. But this information should hopefully give you more info to tweak to your heart's content ;-)"

------------------------------------------------------------------------------------------------

Remélem már érthetõ. Szerintem be kéne emelni a FAQ-ba.

w77d
szerintem lenne rá igény 😄 ha tudnák szivesen segítenék, de hülye vagyok az ilyen dolgokhoz <#fejvakaras>

Papirzacsi
Nem, nem egyedi.:-) Kritizálni nyugodtan lehet, úgyis kimagyarázom. Csak azért írtam le, hogy mindenkiben tudatosuljon, hogy ez bizony egy õsrégi félbemaradt dolog, így ne lepõdjön meg senki, ha olyan géppel is összefut benne, amit már évekkel ezelõtt IRL összetörtek.:-) Viszont ha valaki kedvet kap hozzá, és én is feléledek a vizsga utáni henyélésbõl (lassan), akkor össze lehetne hozni egy jobb frissebb AI forgalmat is magyarországra.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Köszi.
Nem kritizálni akartam, csak kiváncsi voltam, hogy egyediek-e a problémáim.
Ezekszerint nem.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Papirzacsi
LHDV LHJK nem default repterek, az AFCAD-jüket csak azért raktam bele annó, mert kevés a default reptér és unalmas volt a légiforgalom.
LHGD alapból szar az fsben, mert nem az a magassága mint a való életben. Hiába van Budapest scenery, és hozzá új AFCAD a korrekt repülõtér magassággal, az AI valamiért akkor is a régi AFCADet használta a reptér magasságának megállapításához, így rendszeresen a föld alá szálltak, vagy fölé(?) nem emlékszem már. A lényeg, hogy ezért nem látod õket a reptéren. Rémlik valami, hogy talán a taxizás megkezdése elõtt megjelennek, de lehet hogy a föld alól szállnak fel/ és föld alá szállnak le. FS hibája, akkoriban mikor ez készült nem volt rá megoldás, lehet még most sincs.

Erre a trafficre a jövõben úgy tekintsetek, hogy ez egy sokadrészben marad dolog, ami sosem lett igazán befejezve, és csak azért került közkézre, hogy mégis legyen valami a sok unalmas cessna, meg piper helyett, amibõl amúgy sincs túl sok a default forgalomban magyarországon.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Felraktam az Fs9_traffic_hungary-t, kipróbáltam, köszönöm.
Jelzésképpen a tapasztalataim.
Fssound.dll Error-al indított. Az FSSound.dll=1 beírása az FS9.cfg-be megoldotta a problémát. Valószínûleg belepiszkált cfg fájlba, mert eddig jó volt.
LHDV - n fák vannak a kifutópályán, LHJK -n is de ott a pálya a földfelszín felett van.
LHGD - n kellene lennie két AI AN-2 - nek de csak két statikus van.
A többi reptéren minden Ok!
Másnál nem jöttek elõ ezek, vagy nem néztétek végig?

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

tenk jú<#nyes>

polluxware
flightsim.com méjbíí<#miaz>

Hali!
Tudna valaki pár linket berakni ide, hogy honnan lehet ingyenesen addon repülõket letölteni? Lehetõleg katonai lenne jó. Elõre is thx

polluxware
ha wilco 737 tetszett, a pmdg 737-tõl hátast dobsz..

2004es ha jól tudom de modell meg a kabin része (utastér) simán odaver a wilco legújabb gépeinek is..

van hozzá ingyenes malév festés

Hypo
😊

berczy
Nem mondod??? Akkor már inkább kattintgatok... Annyira, de annyira tudom utálni ezeket a buzi vírusírókat, fõleg az olyanokat akik a semmiért okoznak kárt. Az még érthetõ, ha anyagi haszonszerzés céljából, bár utálom õket is, de van cél, de a céltalan rombolást, mint azt a legtöbb vírus csinálja egyszerûen gyûlölöm. Meg az íróját is.

Na mindegy, jól kidühöngtem magam. Bocsesz. 😊

Hypo
azert igy eggyel kevesebbet kell kattintani...aki a kicsit nem becsuli😊))

sajnos a torrenteken levo full pack-el nem art vigyazni mert vannak joszandeku emberek akik trojait raknak ezekbe bele.

berczy
Hát ja, csak így is egyesével kell mentegetni... Ettõl tépem a hajam... 😊 MIért nincsen fent egyben az egész... Akkor klikkelgetek szorgosan. 😊

Hypo
Hat igy azert annyira nem bonyolult
WOA

berczy
Oh, pedig kezdtem örülni, hogy van régi Jumbo is... 😊 (tetszenek nagyon a régebbi gépek, Feelthere 737 Classic nálam favorit, mégha Wilco is. 😊 ) De így... Nekem is a szépsége tûnt fel a képek alapján, de eszerint felejtõs. Legfeljebb "kölcsönkérem" valakitõl, hogy megcsodáljam. 😊 A külön fizetõs livery padló, ilyet még nem hallottam.

Mégegy kérdés. nincsen meg valakinek a World Of AI teljes AI package-e? Elkezdtem töltögetni, e a hajamat tépem, hogy egy letöltéshez háromszor kell kattintani. Láttam, hogy néhány helyen torrenten fent van, de nem jön, nincs aki seedelje. Nagyon megköszönném, ha valaki át tudná passzolni az egészet.

Hypo
CLS a szemet gyonyorkodteto kategoriaba tartozik de itt veget is er, ergo egy szep vc ben alap funkciokal repulsz, annyit tud mint egy default gep, de szep.Ja es liverykert kulon kell fizetni😊)
REVIEW

berczy
Sziasztok!

Lenne két kérdésem:
1 - Mi a véleményetek a CLS 747-200/300-ról? Jól láttam, hogy az FMC csak dísznek van benne?
2 - A VFR Hungary balatonkörüli fagyásra van már használható javítás, vagy ötlet amitõl kiküszöbölhetõ?

Hypo
fs9 ben igen, fsx ben nem nagyon.

Kb ezeket de kiserletezni kell.

TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=9.500000
TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=4.50000

PAN_RATE=800

SHOW_BRAKE_MESSAGE=0

MAX_UNLIMITED_VIS=44000

L Viper
Én is kísérleteztem FS9-nél nagyobb értékekkel is, de nem tapasztaltam értelmét és 400-on van.
A POV-hat értéket bántom csak még, bár freetracknál ez nem számít.
Egyébként Te szoktál még valami mást is manuálisan turizni a cfg-ben?