MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
Valami olyasmit hallottam hogy nem kifejezetten megfelelõ volt az adott körülmény a repülésre, pláne olyan alacsonyan.

m814
"Csak szar volt premier plánba végignézni az egészet. 😞"
Rágondolni is rossz!
Ami fontos itt vagy...

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Clidey
Ha rám (is) gondoltál, akkor köszi, ha nem is jól, de megvagyok. Csak szar volt premier plánba végignézni az egészet. 😞

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

zlinke😞
m814
Most láttam a híradóban a Dunakeszi tragédiát.
Õszinte részvétem.
Remélem a mi ottani illetõségû barátaink jól vannak.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

CptSAB

Na vajon mi lehet ez... ? Az ügyesebbje elolvassa a forrásoldal szövegét, de elárulom, a katonai repülõtereken ilyen eszközökkel is távolították el a havat és jeget. Az extrémebb megoldás az volt, hogy a gépjármû elé szerelték be a Mig-15-ös VK-1 hajtómûvét egy nagyméretû hõterelõ fejjel.. Viszont hatásos eszközök voltak.
CptSAB
Sajna rossz hír a hazai VFR szerelmeseinek, hogy a G****e úgy intézte, hogy a különbözõ felbontású képeket nemes egyszerüséggel szétszedte más szerverekre. Vagyis összefüggõ részletes területeket szinte lehetetlen sceneryhez felhasználni.
CptSAB
Egy kis ortofotó scenery ajánló.. semmi extra, csak textúra:

Cseh Köztársaság VFR
Jóestét Mindenkinek!
Tudna valaki ajánlani valami minõségibb Traffic packot, amivel a kisebb repterek (LHBS, LHBC, LHPR...) forgalma is megindul kis gépekkel (Cessna, Piper), vagy erre nincs lehetõség?
Elõre is köszönöm a válaszokat!
L Viper
<#ravasz1>
polluxware
áááá azt világért se tenném

L Viper
Tehát alapfák, mert ha valami nem alap, hanem fizetõs cucc lenne, akkor már bombáznál bennünket képekkel <#nyes>
polluxware
háttt azok olyan fásszárú növényeknek tünnek, talán dió vagy fásszárú.. jaa

fák, az tuti<#miaz>

L Viper
<#merges2> #16497 !!!
Arra gondolok.
polluxware
hááát 29000lábon elég nehéz beazonosítani<#nevetes1>

igen azthiszem azok maradtak a régiek

L Viper
A fák azok az alap fák ?
polluxware

polluxware

polluxware

polluxware
nappali repkedésnél nem nagyon veszel észre különbséget... viszont ahogy megy le a nap úgy lesz egyre hangulatosabb a cucc

L Viper
Szép ez vazze' :-)
Falconer
Aki használ Austira Professional 2004-et az pls dobjon nekem egy privátot! Köszi 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

polluxware
w77d
pedig az eddig közzétett képek alapján de geci jó lenne....

polluxware
sztem soha.. olyan régóta igérgetik már

polluxware

w77d
a REX mikor jelenik már meg fs9-re?

polluxware
screen valhogy annyira nem adja vissza..

REX-tõl azért ez még így is messze van, de nem csúnya

prószáld ki

L Viper
Még képet :-)
polluxware
FS elemental Intense

hasznos kis ötlet
thx
polluxware
tudom nem illik a nagymenõknek tippet adni, úgyhogy szóljon ez a kezdõknek😊

ha IFR gépekkel 2ds panelekkel repül az ember bizonyára feltünt hogy néha a SHIFT+1....9 gombkombináció nem túl kézrálló

egy tipp:

beállítópanelnél kapcsoljuk a numlock-ot (ne világítson😊, és állítsuk be szépen sorba a num1-tõl 9ig a gombokat.

elõny:
ha a numlock be van kapcsolva akkor ezek a gombok úgy mûködnek ahogy eddig vagy nézet gombok, viszont ha kikapcsoljuk a numlock-ot, akkor nem csak num gombok képviselik az ablakokat hanem a cursor fel,le,balra,jobbra illetve home, pgup,pgdown,end gombok is ezt a funkciót szolgálják

a ráadás pedig az ha mégis bekapcsolva marad a numlock akkor is mûködnek a cursor gomok a megfelelõ számgombok parancsait átvéve.

nem bonyi..😊

a lényeg hogy a numlock kikapcsolt állapotában kell ezeket a num gombokat lenyomkodni a hozzávaló "szám ablakhoz"

zsoltfireman

alert
Hajrá hajrá! írd meg és megy a FAQ-ba 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Falconer
Újhely, ahol a Sió csatorna van a Balatonnál, a háttérben néhány misplaced heggyel <#idiota><#idiota><#idiota>

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

zsoltfireman

http://img213.imageshack.us/img213/9677/mah5616.jpg
Pontos földrajzi meghatározást kérek, hogy mit láthatunk a képen, illetve hogy hol játszódik a jelenet.. 😊
Lehet gondolkozni 😊 Hamár úgy is FS-es fórum, remélem nem sértettem meg a fórum alapköveit egy ilyen játékkal 😊
CptSAB
FS másik nagy átka az 1024x1024-es textúrák használata. Elég egyetlen AFCAD amire ráhúzza a nagyméretû textúrákat és akad. Az FS2004-et alapvetõen a 256-os textúrákhoz optimalizálták. Ezeket kell figyelembe venni. A legutolsó Újlak ground polynál pl. a 8 darab 1024-es textúrát csak 2-re cseréltem. Bõven szép maradt a háttér, viszont nagyon sok idõt megspóroltam a procinak. Ennek ellenére sem tervezem egyenlõre a GP verziót.
zsoltfireman

Falconer
Jó de neked egy rakás szar a VGAd (már bocs), az azért van.

Én szívesen kiegészíteném a FAQt egyébként ezekkel a dolgokkal, eléggé korrekt módon le lehetne írni a dolgokat, aztán késõbb már lehetne arra hivatkozni.

CptSAB
Egy 4-re leszedett mipmap esetén a felhõk nem lesznek valami szépek, de cserébe minden megszelidül. 6-os mipmap esetén már elég szépek a felhõk, de ekkor már a 20-25 fölé nem megy az FPS nálam. 8-as mipmap 6-10 FPS a végeredmény OVC AS esetén.
Falconer
Persze, a felhõ az beakaszt neki rendesen, fõleg a cumulusok. Zinertek az csak alternativa az AS Graphicsra, vagy-vagy. Másik dolog ami beakaszt az FPSnek rendesen, az az AI traffic. Mondjuk egy Skai vagy fõleg egy Adobe 100%on egy nagy reptéren eléggé üt.

CptSAB
Konfigra annyit még.. FS-nél a mipmap beállításon múlik saját tapasztalataimból, hogy 10-12 vagy 20-30 stb.. fps lesz a végeredmény, amikor beizzítom a FRAPS-et egy kis videjózásra.. Full mipmap esetén zárt 10/10-es felhõzet mellett a def. FS is összecsinálja magát, és akkor még fel sem lett téve semmi kieg. <#nezze>

A mai játékok csak arra jók, hogy a sok marha teritse a bukszából a lóvét. Ezért is bukta az FSX, és vele együtt megannyi gamma. Elvakít, hogy nézzé má.. közben meg kalap kaki. Téma ezzel részemrõl lezárva.. max. abban reménykedek, hogy az FS2004 topic nem lesz ugyanúgy tele ezekkel a hardwer tuning témákkal, mint FSX, mert mintha nem is arról szólna, ami..
w77d
a felhõkkel nekem is gondok vannak az itthoni kétmagos gépen. A nyaralóban van egy négymagos procis gép, ott be sem röccen a felhõktõl, pedig ott gyengébb a videokártyám..

zsoltfireman
Keresem az Alphasim Kamov-27 Template-jét!!!!!
Tud valaki segíteni???

Sziasztok!
Ezen a fórumon még új vagyok, de régóta olvasom, most azonban lenne egy-két kérdésem, nem a repüléssel, hanem inkább a configgal kapcsolataban. Falco mondtad, hogy, van pá alap kieg, azok nekem mind fönnt vannak, kivéve Zinertek Weather environment, meg ha AS-t max-ra teszem, úgyértem felbontásban, akkor eléggé beakad, Cruise-on is... Persze csak, ha teljes lefedettség van felhõkbõl. Amúgy BUD2007 tényleg MAX. grafikán fut 27-8 FPS-el, 29-nél a lock. Tehát ez a felhõs akadás szerintetek természetes? Alább a gép:
C2DE8400 3.00Ghz, Asus MAximus Formula, 2x2GB Geil Black Dragon, HD3870 512MB
Ja, amik fönnt vannak. As6.5 UT Eurpoe, Ground Environment, meg a szokás... 😊
Falconer
Én nem az mondtam, hogy az enyém a menõ, hanem pont azt, hogy még az enyém is szar.
Engem mondjuk nagyon zavar, hogy VCben állok ki egy kaputól forgalmas helyen, taxizom, és akkor 18fps-sel szaggat szépen az egész. Leszállásnál ugyanez. És sehogy nem birom elképzelni, hogy erre azt mondaná valaki, hogy smooth.

Ha nálad nincs gond, meg elégedett vagy, stb, akkor örülök neki tényleg, de nálam még mindig nem éri el az elvárt színvonalat a cucc. :/

FSX tényleg elég gáz ilyen téren.

Van élet a tuningon kivül is persze, el lehet venni a boltba megvenni a sokkal jobbat, csak hát az a drágább megoldás. Én is vennék inkább egy i7 extreme akármit, és akkor nem kéne tuningmajmolni semmit (FSXet kéne, de az meg nekem nincs 😊). Most ez a gépem van, ki van belõle tuningmajmolva a max, aztán kész.

CptSAB
Szocsi URSS

Így elvileg nem kell azzal veszõdni, hogy fogadja el az avsim.ru keresõje.
polluxware
mindenkinek más a "max"...

az tuti hogy fsx miatt nem fogok gépet fejleszteni egy darabig

lehet hogy én inkább megvárom az i7-es egy olcsóbb verzsönjét, vagy veszek egy jobb lapot amiben szanaszét téem az 1,8as córduómat😊

CptSAB
pl.. Ultimate Traffic 2007 100% Active Sky 6.5 stb.. sorolhatnám õket.., Ground Enviroment, kieg. hires rwy, taxi textúrák.. de minek. VC-ben sem szoktak gondjaim lenni. Nem gond sem Carenado, sem PMDG. Ha mindez 1024-ben fut fullon, akkor szerintem nincs gond. Körbe szoktam röhögni az FSX topicot is. Egyik nagyobbat mond mint a másik konfigja, meg kérdezgetik nagy bõszen, hú ezen a vason fut? <#nevetes1><#taps>
Vagyis.. hidd csak el nyugodtan, van élet a tuningmajmoláson kívûl is. Hálisten bõ 10 éve kinõttem már az enyém a menõ korszakból.