MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Nincs mit, örülök ha segíthettem! 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Jók a festések, gratula Tomi! 😊
Bár én kissé koszosabb pirost és zöldet használnék, ezek túl rikítóak, nem?
Egyébiránt ez melyik MiG? Fizetõs vagy free cucc? (Bocs, katonai gépekben nem vagyok otthon...csak azt az Albát várom má naooooon! 😄)

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

@ mindenki!

az AVSIM File Library mostantól újra elérhetõ !

@ Clidey köszi a Dash festés upgradet, remélhetõleg hamarosan fel tudod rakni és meg is tudjuk nézni 😊

CptSAB
Annyit tennék hozzá a festéshez, hogy ez a gép ma a keceli Pintér Mûvek kiállításában látható, folytonos oldalszám sablonnal. (összefüggõ vörös, és megszakítás nélküli fehér körvonallal) A gép eredeti oldalszáma viszont teljesen más volt. Akkoriban a megszakításos vörös számokat használták zömmel (korai Mig-15 és 17 gépek) , azonban a 315-ös a szögletes felsõvel rendelkezõ 3-al, illetve a nagy I -nek tûnõ 1-el volt festve. Ilyen fontkészletet ezeddig nem sikerült még találnom. A korabeli fotók 3-4 féle sablont tartalmaznak, nehéz kiigazodni, mert a 402-es pl. már megszakítás nélküli kerek számokkal, fehér kerettel van festve. Holnap még gyorsan megcsinálom a többi 5 gépet is.
zsoltfireman
w77d
mikor áll már helyre az AVSIM? kibaszottul hiányzik hogy pikk pakk elérjek valamit, most szabályosan vadászni kell...

L Viper
Szép <#eljen>
CptSAB

CptSAB

Amint tudom, a 6 taszári oldalsorszám is felkerül. 0315, 0401, 0402, 0403, és 0405. 1955. október 2-án érkeztek Taszárra vonaton, ládákba csomagolva. (Forrás: Knoll Gyula Bátrak az Égen)
Shortstop
nagyon vagány ez érdekelne engem! 😊
Gratulálok

Clidey
No, elkészültem a Dash Q-400 festéseivel.
Azért menet közben kiderültek a turpisságok sajnos. Elég bénán van az egész textúrázva, így sajnos pár helyen csalnom kellett, illetve lemaradt olyan dolog, aminek pedig ott kellett volna lennie. 😞

Így sajnos a kabinablak feletti lajstromjel nincs, valamint az OneWorld logó sem akkora és ott van mint az eredetin, hanem kissé hátrébb és kisebb méretben. Hát ez van... 😞
Holnap feltöltöm az ftp-re és küldöm a linket priviben!

<#integet2>

Clidey
Ez szerintem nemcsak material, hanem textúra-hiba is. Ha megnézed a hajtómûvek fájlját (dash8_engines.bmp) te is láthatod hogy a textúra alapja ez a rikító lila, ergo rosszul van mappingolva és/vagy a fájl van rosszul összesoppolva. Bár mozgásban még nem láttam a cájgot, de ha villog is akkor valszeg poligon hiba is van benne.

szia Papirzacsi!

köszi az infot.
a 3D modell az tényleg hagy kívánnivalót maga után, sajnos ez "adottság"...
A sufnituning jelzõ is illik rá, ezt nem is titkoltuk.
A többit már elmondtam korábban 😊

Papirzacsi
Ha már meglettem fenyegetve, akkor engedemeskedtem, és kipróbáltam a DASH-t. Bár nem szándékoztam, mert ne orroljatok meg rám ,de én nem szeretem a sufnituning gépeket. Nem leszólni akarom a munkát, mert szerintem elismerésre méltó, csak nekem nem jönnek be az ilyen kiegek.:-)
Szóval, nekem Win7 alatt elindult szépen, ezzel nincs gond. Viszont baj van a 3d modellel. Ha jól gondolom ehhez semmi közötök, és talán nem is mindenkinél jön elõ, de nálam elõjött. Neveztesen az, hogy valamilyen material nélküli felületek olykor áthatnak a gép festett felületén. Ez rendszerint akkor jelentkezik, ha két ugyanolyan felület van egymáson a 3d modellben. Amennyiben tényleg ez a hiba okozza, akkor az azért egy elég nagy baklövés a 3d modell készítõjétõl.
A képen kevésbé látszik, a programban jobban elõjön, mert élénkebbek a színek, és mozgás közben villódzik. Viszont csak a hajtómûveknél vettem észre.

Az emelkedésrõl meg annyit, hogy nekem nem tûnt fel, hogy úgy menne mint egy rakéta. Igaz nem próbálgattam sokat, de a nyomatékot a zöld háromszögön tartva 15e ft magasan produkált olyan 2000 f/m-et. Ismétlem, nem teszteltem, így nem is lehet pontos adatnak nevezni, de ekkor konstans 220kts-t tartottam. Amúgy mielõtt valaki a tesztelésre vetné magát, ajánlom figyelmébe, hogy a repülõgép tök üres, nincsenek rajta utasok. Ezzel szemben az egyik linkelt oldalon közölt emelkedési adatok MTOW esetére vonatkoznak. Szóval csak óvatosan!

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Falconer
Az a Skaira vonatkozik 😊 Nekem még a skai is rendesen odab*sz a frameknek, mondjuk én nagy reptereken szoktam megfordulni. Paris CDG, Zürich, Arlanda, stb.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Clidey
Persze nem is azért mondtam. Sokkal inkább azért, hogy ha már ennyi idõt és energiát beleöltetek a projektbe, akkor van értelme még egy kicsit csinosítgatni ha minden eszköz a rendelkezésre áll. 😉

Persze, dobok egy mailt Gabinak mindjárt.

polluxware
FSWEB könyvtárban lévõ anyag közvetlen beolvastatható egy böngészõvel is.. html formátumban van az egész

ezt onnan tudom hogy a herélt vistámban nincs ie mag, és amikor erre kattintok, kidob az asztalra és a firefox nyitja meg..

ott ráadásul sokkal jobban olvashatóbb is teljes képernyõn

@ Clidey,

Win7 alatt senki sem tesztelte a Dash-t, csak Vista-n és XP-n.
sajnos erre nem tudok tippeket adni.

a festéssel kapcsolatban: mi már ezen nem változtatunk, igaz nem olyan precíz, ahogy te leírtad, de nincs többre energiám 3 gyerek mellett 😊
Ha esetleg te a hétvégéig megcsinálnád egy optikai tuning változatot, akkor pls jelezz vissza, azt természetesen megköszönnénk.
Légyszives még ma jelezz vissza a Gábornak -> [email protected]

polluxware

Sziasztok, az FS Flying Lesson irot szövege létezik pdf, doc, vagy egyéb formába kevés szabad idõm van és és buszozás közbe lenne idõm olvasni, de úgy meg csak max Pocket PC-t tudnék használni.

azám
Clidey
Nem bocsátunk meg! Vérlázító amit itt mûvelsz! A legközelebbi alkalommal elvágjuk a billentyûzeted zsinórját, kifele menet pedig lecsapjuk a villanyórád!!! <#idiota><#crazya><#zavart1><#hehe>

Clidey
Ez az "all texture resaved..." melyikre cuccra vonatkozik? Szövegértési problémáim vannak... 😄

A többi adatot sem cáfolni sem megerõsíteni nem tudom. Nekem tökéletesen megfelel a forgalom-sûrûség, a LOD meg nemhiányzik. 😊))) Ahova meg repülgetek ott nem baßtattyaja frémrétet túlságosan.

Hypo
<#alien2>

polluxware
mondom én hogy vippi vagy te..

Hypo
Ohh bazz ,mar megint kevertem a ket forumot SORRY EMBEREK A KEPERT'<#banplz>

Polux latom mashol is keresed ezt a festest😊)))

polluxware
Cheyenne II-es😊

nekem az I, IA a kedvencem.. azok nagyon jók 500nm körüli vagy kisebb utakra

ez fsx-es gondlom

polluxware
nem az én képem😊 bremen preview screen.. ez a festés kéne

Hypo
szeep😊

<#taps>

polluxware

polluxware
nincs benne... 😊

Hypo
Hmm interesting😊

Falconer
Adobe-rol azt olvastam, hogy tele van olyan gépekkel amik nem használnak LOD-ot, vagy csak nagyon minimálisat, szóval eléggé leterheli a gépet, meg sok a sima 32bit texture. SkAi ezzel szemben sokkal jobban optimalizált.
Ezt asszem a hozzá adott leirásban irták, meg fórumokon is. Hogy a valóságban mennyire jelentkezik terhelésbeli különbség azt nem tudom. Itt van még néhány érdekes stat:

- All textures have been resaved in DXT3 format without mips

Adobe Traffic v4.6 skAI Traffic v2.3
Aircraft count: 583 1308
Flightplans: 2081 6349
Legs: 54277 226523

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

polluxware
magyarán benne kéne hogy legyen a deluxe pack-ban..

utána nézek😊

köszi!

Talán ez lehet az: McPhat Studio

Hypo
Na akkor utananezek, mert en World of ai-t hasznalok es annak is eleg szepek a modellek es a festesek,.

Ultimate trafficot nyomtak egy ideig igaz tele voltak a repterek de olyan rondak voltak. WOA ban viszont ga nincs.

polluxware

polluxware
E-jets 170hez keresek CIRRUS airlines festést..

Bréma preview fotókon látni hogy létezik, de sehol nem találom

Clidey
Ez nem csak tõlem függ...

Clidey
Igen, Win7 van települve...bennem is felvetõdött egy esetleges inkompatibilitás az új winydózzal, de bizonyítékom nincs rá...esetleg ha Zacsi venné a bátorságot és megnézné hogy õnála is ugyanez van-e...csak lustasága messziföldön híres, ami miatt kénytelen leszek egyszer tettleg bántalmazni. 😛

A WOAI-val nem tudom összehasonlítani mert azt sosem használtam. Régebben a ProjectAI ingyenes stuffot használtam aminek egyetlen elõnye a légitársaságonkénti szétbontottság. A modelljei már nem olyan szépek, a festések néhol meg kifejezetten rondák, igénytelenek. Ellenben ez az Adobe nekem nagyon bejött. Túl azon hogy a modellek és festéseik nagyon szépek és jól optimalizáltak, van benne GA meg militári trafik is, sõt, pár magyar lajstromot is megfigyeltem már. A menetrendet nem figyeltem, de az igazat megvallva kurvára nem is érdekel. 😊 És tök jó hogy bárhova repülök a világon, mindenhol a rendes valós légitársaságok gépeit látom a reptereken, azok az okádék globál-mittudoménmijenervéjsz csillivillitörzsû dzsámbók meg kisbojingok nincsenek. 😊

Én nagyon örülnék neki!! <#wave> <#eljen>

Hypo
Hat ha a szakma egyszer megszolal😊))
amugy Win 7 ed van vagy vista? lehet amiatt van gondja a vasfmc nek?

Ja ha mar emlitetted, az adobe trafficrol milye tapasztalataid vannak? world of ai hoz viszonyitva?

Clidey
Nos, tegnap este volt egy kis idõm, és telepitettem a röpcsit. Kiválasztása rögtön az alábbi hibaüzenet fogadott:

Ez az ablak párszor feldobódása majd leokézása után miután beállitottam a többi paramétert is (reptér, idõjárás, stb) és az OK-ra kattintottam fekete töltõképernyõ fogadott. 😞 Gondolom valami hibaüzit irhatott az FS mert a képernyõ közepe felé nyíllá változott a homokóra - csak épp elolvasni nem tudtam mert minden fekete volt. Csak a Ctrl+Alt+Del segitett vissza a desktopra.
Elsõ körben próbáltam hatástalanítani a VasFMC-t, de vagy nem sikerült teljesen kigyomlálnom a panel.cfg-bõl, vagy nem az a hiba okozója, de a fekete képernyõ továbbra is fennmaradt. Az FS-em szinte teljesen alap, csak egy Budapest, egy Vienna meg egy Adobe Traffic van alatta, semmi egyéb. Még repülõk se.
Szóval én eddig jutottam több idõt sajna nem tudtam hibakeresésre fordítani. 😞

A textúra könyvtárba viszont - szokásomhoz híven - belenéztem. Még mindíg benne van az az összes festés könyvtárába az a 4 megás leg.bmp ami valószinûleg egy sztyuvilányka lába lehetett volna, de szinte biztosra veszem hogy nem használja az FS sehova.
A svancon levõ p-f-z logó kidolgozása is különbözõ az egyes festés-változatoknál. Egyiknél mintha fotoreal próbálna lenni, máshol kézzel festett. A Malév- az One World- és az IATA logók is elég vegyesen néznek ki, különösen a Malév logó. Azon nagyon látszik hogy fotóról lett kivágva emiatt magaságilag torz, és a kontúrjai is életlenebbek. A lajstromjelek betütipusa is sima arial, az eredetié kissé teltebb, a szárnyakon szerintem a poziciója sem stimmel.
Ha kell, a fentiek mindegyikéhez tudok adni vektorgrafikát és/vagy nagyfelbontású bmp-t, jpg-t, bármit. Vagy esetleg megcsinálhatom én is nektek, ha szeretnétek. Gondolom ez a csomag már úgyis így maradt, fel lett már töltve a flightsim-re, de esetleg egy textúra ápdétet lehetne kiadni hozzá a késõbbiekben.

Hypo
GRATULA minden tiszteletem a tietek!!! Csak igy tovabb!<#taps><#taps>

Azt hiszem mindnyájunk nevében megköszönhetem Nektek ezt a remek munkát. <#eljen> Ezzel Ti is öregbítettétek a Magyar virtuális modellkészítõk hírnevét.

Jó Magyar Viruális Repülõnek lenni. <#worship>
sziasztok!

köszönjük a visszajelzést örülünk, hogy mûködik a repülõ.
szeretnék pár dolgot összefoglalni a repülési tulajdonságokkal kapcsolatban:
alapvetõleg volt egy rettenetesen rosszul összecsapott (ámbár örülhetünk mert ingyenes) kiegészítõ, aminek minden paramétere siralmas volt. az elején nem is gondoltuk volna hogy sikerül belõle értelmes dolgot összehozni. Sok modellt és módosított aerodinamikát letöltöttünk és kipróbáltunk.
Fõ cél az volt, hogy egy olyan modellt készítsünk a meglévõ kellékekbõl és tudásból, amely megközelíti a gyári értékeket.

a források a következõk voltak:
http://www.q400.com/q400/en/performance.jsp
http://www.despair.ch/staff/hangar/thc012.poh.html
http://www.xdh.ca/DHC_Aircraft/DHC-8/DHC-8_Economics/84ProMkr.pdf

ezek alapján a paraméterek:
rpm TRQ GPHE fpm KIAS Magasság
1020 full 300 2200 151 400 t/o
900 91 280 3300 160 10000
900 91 234 1500 210 12000
900 85 204 1500 206 18000
900 82 191 1300 210 20000
900 80 184 1400 210 22000
900 72-75 148 0 210 25000

a gép fõbb paraméterei:
max utazó magasság 25000 láb, sebesség 240 IAS
emelkedés FL180-ig 1800v/s utána 1500v/s

Ettõl függetlenül nem zárom ki, hogy lehet esetleg ennél jobb, igényesebb még pontosabb verziót készíteni, de hála a szerencsénknek egy igazi Dash8 Q400-as Austrian Airlines pilótával sikerült felvennem a kapcsolatot (Mark Harp) aki tesztelte a korábbi (v1.2) és az új (V2) verziókat. Azt írta, hogy ez a jelenlegi verzió repülési tulajdonságokban nagyon megközelíti a valódi gépet, ezért ezt az állapotot nem változtattuk tovább.

az eddigi konkrét észrevételekkel kapcsolatban
-gumik füstölése "spray effect": nálam megvan, alap FS effect, légyszi nézd meg, mert nálad lehet valami hiba
-a gép izmos: Marc Harp azt emelte ki, hogy a mostani verzió megfelel az eredetinek és jól elszívódik a futópályáról.
Mivel ez azért mégsem vadászgép meg sugárhajtású repülõ, meredek emelkedéseket, orsókat meg stressz tesztet nem hajtottunk vele és ez személy szerint nekem eszemben sem jutott 😊
-3-4000 varió emelkedés gyorsulás: ezt konkrétan nem teszteltük, mert egy utasszálító géprõl van szó. A gyári paramétereknek mint a fogyasztás, teljesítmény, gyorsulás, fordulatszám, emelkedési idõ (13 perc FL250-ig tökéletesen megfelel. Ezen kívül a leszállás is, mint a sebességek, fékszárnyak, érkezési szög és a felhajtóerõ is jóra sikeredett szerintünk
hangok copilot gwps: ez vasfmc, nem nyúltunk hozzá

Összefoglalva:
A jelenlegi tudásunkat és energiánkat beleadvan ezt sikerült összehozni. Lehet hogy vannak "szépséghibái", de az eddigi verziókhoz képest ill. az egész világról történõ visszajelzések alapján, valamint a real Dash pilóta véleménye szerint is egy jól repülhetõ ingyenes kiegészítõt sikerült egy igen jó csapatmunkával összehoznunk.
Az is eszembe jutott még, hogy ez mégis csak egy játék, egy M$ szimulátor, megvannak a maga adottságai.
Ezért kénytelenek vagyunk egy ésszerû kompromisszumot kötni, ahol a realitás és a lehetõség egy közös ponton találkozik.

Itt a mi munkánk befejezõdött,további nagyobb változtatást nem tervezünk.Köszönet mindenkinek a segítséget.
Reméljük, hogy fogunk a Dash-t kedvelõknek ezzel a modellel is kellemes perceket esetleg órákat szerezni.
Természetesen a további visszajelzéseket is szívesen fogadjuk, hiszen ez e gép nemcsak magunknak, hanem mindenkinek készült.
PS: amennyiben a Malév további gépeket vásárol, természetesen a festést majd aktualizálni fogjuk.
Beszélek a Gabival, hogy a jelenlegi állapotot tegye elérhetõvé a Flightsim-re.
Amint lesz link, jelentkezem.

Kösz a segítséget mindenkinek, valóban a régi FSUIPC miatt nem müködött a joystik, általába mindig kipróbálom a repülõket és ameik megtetszik annak olvasom el csak a manualját, de ezzel nem sikerült repülnöm, és álmomban sem volt hogy az FSUIPC miatt lehet, ilyennel még nem találkoztam.

Hypo
😊 ja az lehet kérdés csak az akkor mi alapján csinálták??