MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

L Viper
<#eljen> Ügyes!
Hypo

berczy
Köszönöm szépen! Jó tudni hogyan csinálták régen.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hont
Megkérdeztem!

Amíg lehetett a hagyományos VOR/DME útvonalakat repülték és mikor a BASIC rendszert bevezették, akkor "Nem hivatalosan" GPS-l szerelték fel a Tupoljeveket és az alapján repülték az útvonalakat!
Hont
Tomikám!
Természetesen Neked szólt!
Kinek másnak...😉
Szerintem azok a házak amik Pipisen vannak, tökéletesen megfelelnének...
Sõt! Az erõmûnél se tudnék szebbet elképzelni!<#worship><#worship><#worship>
Hont
Szóval!
Egy kis örökzöld a "rendszeresen" túlfutó pilóta társaknak!<#mf1>
Hypo
<#worship><#worship><#worship><#taps><#taps><#taps>

CptSAB
Nem tudom.. nekem szól e kérdés, de ha igen válaszolok részben.
Sajna per pill. nincs futtatható FS a gépemen (nem töröltem le a régit, így nagyon bugos grafikailag), egy hónapja eltüntettem Win7-et mert beleuntam az én verzióm hülyeségeibe. Ebben a kukk melegben annyi türelmem van, mint veszett egérnek a dunsztos üvegben, így a saját idegrendszerem védelmében nem tettem fel semmilyen szerkesztõt, mert szobában folyamatos 30-32 fok mellett annyi kedvem van modellezni, meg ps-el hülyéskedni, hogy semennyi.. szóval bármirõl kérdeztek, minden ott áll, ahol az utsó fotókat közöltem.
Nem tudom a múzsa mikor csókol homlokon..
Lakóházakról annyit, hogy jelenleg olyan munkán dolgozom amely a 80-as évek tervdokumentációival foglalkozik. Ez azt jelenti, hogy tervrajzok tömkelege megy át a kezemen, így jól körvonalazható a hazai lakóházak formavilága. Sajnos ezekhez a típustervekhez ma sincs semmilyen elérhetõ grafikus adatbázis a neten. Semmilyen építészeti oldal nem foglalkozik velük, annak ellenére, hogy a mai családi házak nagy része akkoriban épült. Nem tartom kizártnak, hogy esetleg vázlatokat fogok készíteni a tervek alapján és lemodellezni õket, úgy ahogy anno évek óta tervezem, de.. azonban.. sajnos közismert, hogy jó ideje nem nagyon publikálok. És mi több most már magamnak sem ígérgetek semmit, mert van éppen elég gond a nyakamban. Egy lett kipipálva, a gép kapott egy kis vérfrissítést, új proci dorombol, amitõl FS grafikája is alaposan megugrott az eddigi 12-20 helyett 40-50+ -ra. De ahogy írtam, nem tudtam ténylegesen futásra bírni a szimet, mert W7 után ez már nem az a móka, ami régen volt hogy xp telepítés után a régit futtattam tovább..
Újra kell raknom az egészet..

UTE-t soha nem piszkáltam meg, és nem is tervezem. Gyanítom, hogy ha nagyon mélyen belenyúlnánk a lelkivilágába és a bgl-ek engednék, akkor simán cserélhetõ lenne az object libraryja, de szerintem ezt hagyjuk.
berczy
Huh, nagyon köszönöm. 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hont
Rákérdezek Neked, hogy mi volt az általános módszer!
Hont
Tomi!
Esetleg!
Nem lehet megkeresni az UTEuropába azokat a randa amerikai házmodelleket és kicserélni valami europaira? Esetleg szép magyar "paraszt" házakra???
Gondolom az azért nagy elõre lépés lenne.
A másik meg a régi nagy üzemek! Csinálni egy vegyi, egy malom üzemet, egy erõmûvet és azokat szét pakolni!
Hasonlóan, mint LHSimnél a TV tornyok vannak? (Bár nem kizárt, hogy náluk már ez tervben van)
berczy
Kérdésem lenne. Mégpedig az, hogy jellemzõ volt régen, hogy útvonalat repültek a 154-el? Úgy értem, hogy NVU-val. Az érdekelne, hogy itthon mi volt a jellemzõ. Gondolom nem VOR2VOR-t repültek, de több helyen láttam írva, hogy az NVU gázos. Abba még nem vágtam bele, érdekelne, hogy valóban minden módszerrel mentek útvonalat.

berczy
Ebben az értékrend dologban teljesen egyet kell értsek. Pont ez a bajom nekem is, hogy manapság már olyan kifordult erkölcs kell a boldoguláshoz, amit az én gyomrom sem vesz be. Szomorú sajnos.

L Viper
😊 Már én is szívtam vele 😊
Hont
Valóban!
Én voltam a birka...<#falbav>
Köszi!<#worship>
L Viper
A lényeg, hogy megvan.
Egyébként csak akkor dobja fel a találatot, ha ékezet nélkül írod be, ahogy lentebb is írtam.
Hont
A keresõvel lehet valami, mert amikor simán a Hungary ra keresek, akkor dob 11 oldalt, de amikor a nevét írom be, akkor 0 találat...
Nagyon komoly! 😊
Köszi a segítséget mindenkinek...! 😉
berczy
Keresd így: hungary_scenery

Hont
Sajna ott nem találja...
No Search Results
berczy
Egy kis nosztalgia. Ezért (is) vagyok annyira odáig a 154-esért. Ott tolják ki a HA-LCF-et, én meg 7 évesen ott csücsülök benne és visznek minket a nyeremény sétarepülésre. Akkor repültem elõször életemben, 1,5 óra, meghatározó élmény volt. (bocs a minõségért, ~30 éves kép.)

L Viper
Hont
Skacok!
LaciBácsi féle MAS fent van még valahol?
Hypo
NE SIRJATOK😊)) minden szép és jó:Ö)))

L Viper
Sziasztok!
Kérdésem lenne hogy feltelepítettem az LHDC-t és a többit úgy ahogy kell és nem mûködnek esetleg valamit az ADDON Scenery-ben kell csinálni?

Hont
<#eljen><#worship><#wave>
gfarkas
Nem panaszkodhattam,elégedett voltam az életemmel, szerettem a munkámat, a hangárt, a kollégákat, a gépeket, a kerószagot, a repteret, aztán 2000-ben összedõlt a világ és ez már nem az én világom. Nem az én értékrendemnek megfelelõ (nem politikai hanem erkölcsi értelemben), itt lopni, csalni, hazudni kell, akkor viszed-viheted valamire, ráadásul a vacak szívemmel dolgozni sem tudok rendesen, legfeljebb teszek-veszek valamicskét, egy félórás fûnyírás vagy kocsimosás után egy óra pihenés mire újra levegõt kapok. Na de legyünk optimisták, meg nem is idevaló téma, legalább ez maradjon meg nekünk.

Hont
Igen, GYõzõ!
Ezt kapjuk az élettõl!
Gondolom, Te is megértél szebb napokat...Örüljünk, hogy a gyerekeinknek van mit enni!
Borzasztó, hogy azzal a "szakmai" tudással itt tartunk ahol tartunk...
Valószínû nekem se sikerült volna szert tenni egy Trackir-re, ha az egyik ügyfelem nem hozz az USA-ból gratisz...<#fejvakaras>
gfarkas
Szeretnék egyet, de -16% adó a járulékomból (ami messze nem annyi, mint amennyikrõl hallok, olvasok), asszony munkanélküli, lányom Gyõrben fõiskolán, albérletben, 20 000 a gyógyszerem, két 80 feletti szülõ, egyik betegebb mint a másik... nem sorolom, örülök, hogy lyuk van a se..emen, örülök, hogy a fs 9-en elrepülgetek nosztalgiából (FSX-es gépre sem kerül, a program még csak kiadná). Most szeptember elején lesz a reptéren egy az itt szolgáltaknak szervezett találkozó, arra ráment a szülinapi pénzem.

Itt a fórumon nemrég hirdetett valaki egy eladó használt Trackir4-et. Lehet olcsóért megszámítja...
Hont
Én elég sokat kínlódtam vele...
Aztán az lett a vége, hogy vettem egyet!
Nyomába sem lép a sok "tákolmánynak" amikkel kísérleteztem...
És szerintem nem a LED-n mûlik, inkább a vevõn.
Baromi jó a gyári.Megéri beruházni valahogy rá....<#dumcsi><#dumcsi>
gfarkas
Még addig nem jutottam el, hogy vegyek 4 db. nagyfényerejû LED-et és házilag összedobjak egyet elektronikai mûszerész létemre.......

berczy
Hát ööö, pillanatnyilag örülök, ha meg tudom venni fizetésnél az LHPR-t és egy 10 plusz creditet Aes-hez. 😊

gfarkas
Hát kérem egy 50-es a trackír és minden megoldódott... A gonosz, mi ? <#mf1>

berczy
Na, azt akarnám elkerülni, hogy kombókat kellejen nyomatni, mert az oké, hogy AC-ben belõttem egy egyedi nézetet a robotra is, de az ctrl-3 és bill-hez kell nyúlni. Pont az lenne a lényege, hogy csak jobbra lenézek egérrel, kapcsolok, vissza, ne kelljen billentyûzni. De mondom, megszokom. 😊

gfarkas
Aktív kamerával vagy trackírral tudsz mozogni amerre csak akarsz. A VC-ben nyisd meg billentyûkombinációval a robotot. :-)

berczy
Annyira nem kritikus, de pl. moci indításnál kéne, mert azt csak simából engedi. Annál jobban bosszant az a nyomorult jobb karfa a pilcsi ülésen. Azt nem lehet valami módon kivenni onnan? Le kéne törni. 😊)) Mert a hajtómûindítást jó esetben csak egyszer csinál repülésenként az ember, de a robotot azért jóval többet kell buherálni és jó lenne csak lenézni, nem nézetet váltani, hogy tudjam kapcsolgatni. 😊
(persze imádom így is a gépet, ezek csak amolyan nyavalygások. Nyomorult karfa... 😊)) )

gfarkas
Ezt sajna nem tudom, Nagy Dani magyarította mindkét gépet (134-154), Õt próbáld meg megkeresni, azt hiszem a fészkesbukon elérhetõ.. Az orosz verziók nem magyar feliratosak, sõt más a kabin is és a panelok is.

berczy
No, töprengtem és arra jutottam megkérdezem. A magyar B2 csomag az a PT melyik verziója? Mert tallózgattam (hehe) a honlapon és ott már a 9.6.1 verzióról beszélnek. Ez a csomag milyen verzió. Jól sejtem, hogy tartalmaznak az új verziók VC kezelhetõséget? Vagy már hiú ábránd és szokjam meg így a VC-t?

berczy
Lehet, hogy usersession-höz köti a search-id-t. Mindegy, a lényeg, hogy megvan. 😊

igen.De már megvan.Fönt van csak gondolom direkt linkbõl nem engedi.File library-ból megtalálta.Köszönöm!

berczy
Igen? Fura. Regisztrálva vagy?

köszi de no search results.

berczy
Nem rég szedtem le én is.
Nekem azonnal kiadta:
LHDV

Sziasztok!
LHDV-t valahonnan le lehet még tölteni?
Flightsim-en nincs

berczy
Bizony, az a legnagyobb élmény. Fõleg, ha némi érzelmi töltet is van hozzá. 😊 De valóban az a legnagyobb élmény, mikor egy ilyen géppel sikerül egy szép repülést csinálni.
Használom a Active Camerat, pl. A pálya melletti nézet is az, de még nem tudom szépen beállítani. Majd azt is finomítom.

Gyõzõ!
Bizony, itt már robottal repültem, szépen Nav módban, az approach szépen LOC/GS módban gyönyörûen tartotta. Csak a leszállás volt kézzel, kicsit oda is vágtam, de nem volt szerintem vészes.

Amúgy kicsit bosszantó, hogy VC-bõl nem lehet teljes körûen vezetni. Sok kapcsoló nem megy, valamint egy borzasztó marhaságot tapasztaltam még, az a hülye üléskarfa... Hihetetlen, hogy ez így van, de emiatt a pilótaülésbõl nem lehet simán ránézni a robot vezérlõ panelre, mert takarja a karfa, nézetet kell váltani. Ez milyen gáz már, felhajtani meg nem lehet. Ehh... 😄

gfarkas
Fog ez menni, gratula. Robot megy már?

Hypo
Gratula!! ugye ez a legnagyobb élmény a szimben szerintem, amikor ilyen szép és komplex gépet kezd el az meber tanulni lépésrõl lépésre. öröm volt látni csak igy tovább sok sikert és posztold csak a jó kis videókat.

ui: Kamera nézet - ActiveCamera2004? Érdemes rákeresned sokat segíthet.

berczy
Igen, én is néztem utólag, hogy nagyon mozog, meg sajnos visszajátszásnál szakaszos a kameranézet. Majd még kitalálok valamit erre, de ez még csak a második videóm. 😊

Hont
Na! Lassan bele tetszik jönni...!
Már csak a kamera nézettel kell valamit kitalálnod, mert így kicsit "szédítõ" a látvány!<#papakacsint>