45215
  • berczy #43007
    Uhh, hát nem gondoltam, hogy ekkora mozdulat egy ilyen dolog. Nem semmi, én kb. már 10%-nál elvesztettem volna a fonalat. :)
    Sajna én is észrevettem, hogy nincsen éjszakai textura, próbáltam trükközni a text fileokkal, de sajnos nem sikerült elővarázsolnom belőle éjszakai fényeket, valóban nem a legszebb így. Nappali gép... :)))

Tegnap kicsit repkedtem megint, találtam egy szép Tu-154-es lengyel festést, azzal mentem. Most van egy felszállás videó is, bár érdekel, hogy visszajátszás alatt az orrfutó nem jött be, és miután kiléptem replay-ből, utána is kint volt, újra ki kellett engedni és behúzni. Érdekes, bár nagy gondot nem okozott. :)
    A leszállás ismét szép nagy tejfelben volt, úgy látszik mostanában nincsen szép idő Lengyelországban. Sajnos a leszállás utáni képek valamiért nem sikerültek, a fraps nem fotózott, pedig tök jót barangoltam a reptéren, de sajna nem lettek meg. :(

Majd a végén egy sima leszállás Szczecin-ben, de Maestro kedvéért jól ráközelítve a dromikra. :))) Itt nem volt legalább tájfel és egy egész szép bejövetel és leszállás lett. :)

EPLB-EPPO

És a végén, a dromi reptér, Szczecin. :)

• Hont
    Szia!
    Ennek most örülnünk kellene, de mégse felhőtlen az érzés...
    Azért néha ugye benézel???
    Egyébként Clideynél a lehető legjobb kézben lesz!
    Gratulálok Neki!
  • alert
    Sracok! A hazigazda (moderator) mostantol Clidey mindket FS topicban. Hajra ;)
  • Frenky
    Próbálgattuk a "szárnyainkat"

• Frenky
    Hi! Lassan már 1 éve csináltam, van mit fejlődni :-)

Szép napot...
  • Gregor001
    Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Az a problémám, hogy a " w " gomb lenyomására eddig lehetett váltani a műszerfal, az "egyszerű" műszerfal (fontosabb műszerek) és a műszerfal nélküli nézet között, most pedig csak a műszerfal és a műszerfal nélküli nézet működik (FS 2002). Előre is köszönöm.
  • Clidey
    Nos kezdem az elején. Ehhez a röpcsihez nincs repaint kit. Illetve van, csak az olyan sete-suta hogy jobbnak láttam csinálni egyet magamnak. A dolgom nehezítette hogy a röpcsi készítője úgy gondolta hogy aki IL-18-asozni akar az akarjon IL-38-asozni is, így nemcsak a műszereket de a textúrákat is oly módon összevegyítette hogy gyakorlatilag az össze stextúrán megtalálható mindkét tipus, ami nemcsak teljesítmény csökkentő dolog de memóriazabálóbb is. Feleslegesen tölt be egy csomó textúrát az FS, mert maga a röpcsi összes textúrája elfért volna fele akkora helyen is.
    Így először ki kellett válogatnom melyek azok a textúrarészletek melyeket az IL-18 használ, hogy feleslegesen ne festegessek olyat ami nem is a 18-as modelljére való. Aztán nekiláttam a repaint kit elkészitésének. Az eredménnyel nem vagyok 100% elégedett mert sajnos pontos szegecs- és panelvonalakat nem tudtam felhajtani így improvizálnom kellett. Majd később lehet még gyúrok rajta.
    Aztán jött a festés. Sajna találtam pár részletet melyek a béna mapping miatt rondák maradnak, nem lehet velük mit kezdeni. Elsősorban az orrfutóaknaajtók amik nagyon trék, így alulról nézve nem futnak a festés csíkjai rajta. Ez van.
    Aztán sajna amint látom nincs éjszakai textúra-mappja sem a gépnek így éjszaka tök setét szegényke ablakilag. Ezt sem lehet megoldani csak a modellben való buherálással a készítője által.
    A hab a tortán az hogy anno én a panel.cfg alapján kimazsoláztam azokat a gaukat amiket ez a 18-as használ, hogy ne kelljen felrakni a komplett IL18-38 gaukat feleslegesen. Emlékeim szerint működött is. Ám most amikor nekiláttam ennek a repaintnak és bemásoltam a zippemből a FS mappájába, szomorúan szembesültem vele, hogy pár 2D panel meg sem jelenik, a hajtóműindítás csak Ctrl+E-vel lehetséges, de sajna a fékszárny így sem működik, és a futót sem tudom behúzni. Szóval megint kezdhetek buherálni benne ha legalább egy iskolakört akarok vele menni ha már ennyit szenvedtem vele...

A videóid pedig nyugodtan jöhetnek! Ez itt egy FS-topik! Akit nem érdekel vagy zavar, az majd szépen eltolja a biciklit! :))))
  • JoopZzz
    Jó itt minden!
  • berczy #42999
    Huh, ez nagyon szép lett. :))) Bár nem tudom mire gondolsz pontosan, hogy mi nem jó, nekem így is nagyon szépnek tűnik. Ha egyszer használhatom, ígérem, lerepülöm a Budapest - Algéria utat, amiről olvastam a Ki fog repülni c. Cserhalmi Imre könyvében, amikor jércéket szállítottak oda. :))) Már csak a jércéket kell leboxolni a Bábolnával. :)

De nem tétlenkedtem hétvégén, asszonynak családi progi volt, lelépett, ki is használtam az időt, amennyire az ebek engedték. Nem tudom megunni a lengyel kitelepülést, no meg a Yak-40-est sem. Egy kis repkedés Gdansk-ban, utána egy jó kis felhős túra ismét Bornholm island-re egy szép Aeroflot festéssel, majd onnan egy út Lublinba. Itt eredetileg Lodz volt a cél, csak youtube-on írt valami lengyel arc, hogy nincs-e még videóm EPLB-ről, gondoltam egy kis útvonal módosítással miért ne szerezzek neki örömet. :) Alább a képek, videók. :) (remélem nem unjátok még.) A Tu-114-est már nézegetem, nagyon tetszik, még a belseje is nagyon szépen ki van dolgozva. Azt hiszem Ő lesz a Lengyel-Orosz retró túra záróakkordja, vele fogok hazarepülni. Csak még gyakorlatoznom kell rajta. :)

Egy kis repkedés Gdans-ban:

Majd az út Bornholm-ra, jó kis felhős időben, bár szép volt nagyon, meg a festés is:

EPGD-EKRN

...és a kívánságrepülés EPLB-re:

• ToMy_
    Amúgy szerintem ezek az ORBX textúrák nagyságrendekkel szebbek, mint a GEPro talajtextúrái, szóval érdemes lenne küzdeni vele.
  • ToMy_
    Próbálgattam a "Laci bácsi"-féle magyarországi landclass-t és a konvertált ORBX-féle textúrákat összehozni, mert a textúrák között van pár, amelyik nagyon szépre sikeredett. Egy gond volt, hogy a magyar landclass és a textúrák helyenként nem vannak "szinkronban". Értem ezalatt, hogy pl. Pécs városa szinte kizárólag nagy ipari csarnokokból áll össze, illetve a falvak és a kisebb városok meg csak 1-2 házas tanyákká degradálódtak.
    Ez gondolom azért lehet, mert az ORBX textúrák és autogen-ek nem passzolnak a landclass-hoz.
    Megküzdött már valaki ezzel a problémával, vagy hagyjam a francba, úgysem lesz értelmes végeredmény belőle?
  • Clidey
    Sajnos ez a röpcsi is több sebből vérzik. Van pár mapping hiba amit sajnos nem lehet kijavítani... :(

• berczy #42995
    Khm... Ez tisztára olyan, mint egy Malévos IL-18 festés. Áhh, biztos káprázik a szemem. :)))

közben meg repülgettem egyet, hirtelen kedvet kaptam még egyet repülni a 154-essel. Wroclaw - Gdans volt, de a vége jó nagy tejföl lett. :)

EPWR-EPGD

• Clidey
  • Clidey
    Váljék egészségedre! :) Van ott még más érdekesség is, érdemes átböngészni az oldalt... Igaz a linkek néha halottak, de azért rájuk lehet találni a nagyomm szájtokon... ;)
  • Clidey
    Bennem csak az az egy kérdés merül fel hogy miért használsz PMDG-t? :)
  • BB5207
    Sziasztok Srácok!
    Tud valaki segíteni? A gondom az,hogy az FS9-ben a Boeind PMDG 737 virtuál cocpit overhead panel csak a PMDG 737-900 nál működik.( pl.: ablaktörlő, világítás kapcsolók ....)
    Van megoldás arra, hogy a teljes Boeind PMDG 737 újratelepítése nélkül ez a hiba kijavítható legyen ? ( A program valamelyik moduljának másolása ? vagy ????)
    Köszönöm a segítséget!
    További kellemes estét, jó repülést !

• berczy #42990
    Wow, köszönöm! Egyszer asszem már láttam valahol, de azóta teljesen megfeledkeztem róla, köszi! Mindenképp kipróbálom, nagyon ígéretes. :)
    Addig is egy kis Kistuskó repülés Rzeszow-ból Wroczlaw-ba. Kellemesen repülhető, de hiányzik a fárnya VC, de jó kis gép, szépen kidolgozott.

EPRZ-EPWR

• Clidey
    Ezt ismered?
  • berczy #42988
    Srácok!

Valaki tudna esetleg ajánlani egy két szépen kidolgozott, régi, tanulható orosz gépet az eddigiek mellé? Nézem, keresem nagyon, de már nem nagyon találok. Az sem baj, ha van benne VC. Szívesen kipróbálnék még egy két régi masinát, amíg tart a kitelepülés. :D
  • gfarkas
    Jól van na, 40 év után még én is téveszthetek......
  • berczy #42986
    Jé, nekem nem tűntek fel a magas fák. Pedig Krakkó kifejezetten tetszik is, csak valamiért nagyon zabálja a gépet a Bornholm Island-el egyetemben. Mondjuk a két legszebb is. :)
    Nálam nem CTD-zik. Tán', ha egy volt, de asszem amikor go to airportot csinálok. De az nálam random előfordul, ha átteszem magam maáshová. :)
  • Clidey
    Hát lehet megsasolom majd...bár az a Krakkó is hatalmas csalódás volt számomra. Mikor megláttam azokat a kilométer magas fákat...hááát... a többi az jó volt, épületek, miegymás, de azok a génkezelt fák nagyon tönkreb*szták az összhatást. Ja meg előszeretettel szeretett a cucc CTD-zni is... :(
  • berczy #42984
    Jaja, az, Polish Airport 2.
    Szép kis scenery.
  • Clidey
    Úúúúú mennyi Dromi!!! Ez milyen scenery? Valamelyik payware Drewiecki Dizájnosban van benne?
  • ToMy_
    Negatív. Rumcájsszal a LKJC reptér mellett lehet találkozni...
  • berczy #42981
    Bizony emlékszem, vagyok már olyan öreg. :) Nem tudom miért, de itt ragadtam Lengyelországban, régi ruszki gépekkel repkedve. De marha jó, tisztára, mint egy kitelepülés. :)
    Yak-40 über, bár alább kicsit visszatértem a nagyvas-hoz és rájöttem, hogy azért ott van nagyon az a gép is. Meg az Il-18 is, természetesen.

Kicsit lejjebb pedig egy An-26-ost próbáltam ki. Kicsit egyszerűbb gép, nincsen annyira kidolgozva, de nem volt rossz vele repülni.

EPSC-EPKT

EPKT-EPRZ

• gfarkas
    És a Rumcájsszal találkoztál ott az erdő szélén, ha még emlékszel rá ki volt...
  • berczy #42979
    Egy kis repkedés Szczecin-ben:

• abassc
    Persze.földön nem szoktam én sem. Azután próbáltam miután levegőben nem tudtam bekapcsolni.Ezért furcsa. Nem virágbolti. Thrustmaster flight hotas x. Default géppel jo. Fmc program jó. De nem is lenne muszáj mert egyszerű headingre sem tudom rákapcsolni a Master switchet. Nem force feedbackes. Köszönöm válaszod azért. Jah amúgy a jelenség annyi, hogy kifutón gyorsitok, és ahogy elemelkedek már semmi autopilot.
  • gfarkas
    Többet is írhatnál a jelenségről, nálam ilyen még nem volt (földön nem szoktam AP-t kapcsolni). Levegőben rossz joystik beállításnál szokta nekem eldobálni az AP-t (rázós joyom van és ha túl érzékeny beállításon felejtem forduló vagy turbulencia hatására az elmozduló joy miatt dobja el úgy, mint a valódi gépeken egy rendesebb belerántás esetén, na mire rájöttem mitől van már minden bajom volt)HDG be van állítva?(nem virágbolti, ugye?)Más nem jut eszembe, nekem csak ezek okoztak a robottal kapcsolatos gondokat, de talán lesz még itt nálam többet tudó olvtárs is.
  • gfarkas
    lsd. => 42972
  • abassc
    Sziasztok!
    Egy olyan furcsa kérdésem lenne hogy ifly nál a földön van robot pilóta,ahogy elemelkedek már nem lehet bekapcsolni!Ez miért van?Nem tudjátok?Már volt reinstall minden.
  • Jazzdobos
    köszi
  • Clidey
    Most bezzeg nem találom azt a weboldalt amit lentebb említettem...
    Találtam viszont egy másik, hasonlót, melyben láthatóak azok a gonosz vegyszertartályok és új értelmet nyer a sebesség mérésére használatos Venturi-cső fogalma is... Azt hiszem a cikkre és szerzőjére illik az "istenbarma" kifejezés...
  • Clidey
    Na ezen besírtam! nagyon jóóóó!!!
  • m814
    Az egész zöldséghez még hozzá tenném azt az egyszerű tényt, hogy bármi ami a magas légkörbe kerül, globális.
    Légyen az vulkáni hamu,rádióaktív felhő,bármi....
    Azok a fránya szelek viszik amerre csak mennek,függetlenül attól hogy hol kerültek a levegőbe.
    Már alig várom hogy azt mondja valaki, titokban ezen szelek szabályzására szolgálnak pl.a szélerőművek......:D
  • Clidey
    Győzőhöz hasonlatosan én is tiszteletben tartom hitedet, meggyőződésed.
    Én a kezdetek kezdetétől fogva f*szságnak tartom/tartottam az egészet mint már mondottam. Az okok pedig roppant egyszerűek.

Ahogy Győző is mondja, van (lenne) ennél nagyságrendekkel olcsóbb, gyorsabb, jobban szabályozhatóbb és nem mellesleg kifinomultabb megoldás is az emberek tizedelésére. Elég csak azokra az élelmiszerekre gondolni amit nap mint nap megeszel. Tele van E betűvel...lehet az egyik pont azt jelenti hogy öli az agysejtjeidet... :D
    Ez a permetezősdi nemcsak drága, körülményes de roppant lassú és nem egyenletes folyamat, míg (például) az élelmiszerek buherálásával milliméterre pontosan adagolható a dózis az egész világon egyszerre.

Mondjuk én a legnagyobbat akkor röhögtem mikor a neten futótűzként kezdett terjedni egy "tényfeltáró" cikk, melyben konkrétan leírták - tényként közölték - hogyan-miként aprítják a galád gonoszok a jónépet. A mellékelt bizonyító erejű képeken vegyszertartály gyanánt egy vízzel teli ballaszttartályokat mutogattak amely utasszállítógépek prototípusainak berepülésekor helyettesíti az utasterhelést, illetve azok mérőműszereit a fedélzeten, a szer levegőbe juttatásához pedig egy üzemanyag-vészeldobást végző repülőgép fotóját mellékelték. Külső képként szegény tűzoltóvá alakított Evergreen-es B747-est tártak elénk hitelt érdemlő bizonyítékként. De a legjobb egy B737 kokpitjéről készült kép volt rajta pirossal bekarikázva az a kapcsoló (konkrétan az overheadon a standby power disconnect piros kapcsolója ha jól emlékszem) mellyel a levegőbe juttatják a veszélyes anyagot. Mellesleg a képen a jobb ülésben véletlenül pont az egyik haverom vigyorgott egyenruhában...na ne tudd meg mit cikiztem utána emiatt! :DDD

Szóval én ezt az egész mizériát egy óriási hoaxnak vagy rémhírterjesztésnek tartom, semmi többnek.
  • Clidey
    Nagyon köszi, Győző!
    Én is egyetértek Veled, minden szavaddal!
  • Gegi86
    Itt van.