MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez lett az újabb verzió, de most már itt a vége, és inkább repülök vele. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Ferihegy

Hypo
Melyik repter???

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy egy PMDG 737-800-as géppel repülök, és ILS megközelítésnél a mûszerek szerint a pályán vagyok, ellenben pedig a mellette lévõ füvön. Ez mitõl lehet?

Köszönöm elõre is!

Hypo
😊)) az igazi learning curve

pateszi
Nem is kell annak lenni, elég, ha szépen, türelmesen elkészíted, amiket szeretnél. Más is így kezdte. Ma a saját festésedet, aztán egyre több mindenhez megjöhet a kedved, és nemsokára talán már azon gondolkodsz , hogy hogyan tudnád a nulláról elkészíteni a szívednek kedves repülõt, modellel, festéssel hangokkal, mûszerekkel, miegymással... Közben meg apránként feltárulnak majd az FS érdekesebb részletei is.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Megpróbálom, bár nem vagyok egy grafikai zseni. :-)

Hypo
tedd egy feher teglalapba rahagyasal az nem rossz

A függõleges vezérsíkra akartam volna még egy magyar zászlót, de a piros alapszín miatt bután nézne ki.

A kepfeltoltes.hu-t próbáltam, de azt nem engedte, megnézem ezt is.

L Viper
Használj képfeltöltõ oldalt.

Például ezt. Feltöltöd a képet ide, majd az IMG Code-s linket beilleszted ide az üzenet szövegmezõbe és a képed fog megjelenni.
Képfeltöltésrõl nem enged képet feltölteni. :-(

polluxware
tipp... attribútumok írásvédettség ki, vagy töröld a log file-t, és hagyd hogy újra létrehozza

screenshot

PrtSc gomb (Scrolllock-tól balra)

alt-tab -> paint és CTRL-V azaz vágólapról bemásol..

aztán a rajzprogiddal érdemes 5%-10% tömörítési rátával jpg-be menteni. Az alap paint akkor jó hacsak ide akarsz betenni képet, ha magadnak akarod, akkor célszerûbb bmp-be vagy nagyon jó minõségû jpg-be menteni.

Köszönöm a segítségeteket. Sikerült! :-)

Hogy lehet screenshotot csinálni, mert akkor megmutatnám, bár nem egy nagy durranás. :-)

Más. Kilépésnél hiába mentem a logbookba a repült idõt, a logbook üres marad. :-(

pateszi
A ctrl+L kombinációval jelenik meg a layer ablak. Ennek az alján kis zöld nyilakkal lehet a layereket elõbbre, vagy hátra helyezni. H a új layeren megvan a lajstrom felirat egy mdszer lehet, hogy selection tools, négyszög kijelöléssel kijelölöd, majd a flip módosítõval tükrözöd. Ha szövegként írtad, úgy is mûködik.

Hypo
Hat gimp-el mar reg foglalkoztam de a layer paletan fogod a layert es es a legfelsore rakod,

a tukor irason mit ertesz? amugy duplicate layer es flip horizontaly

Szóval a RealAir Scoutra szeretnék magyar lajstromot festeni, meg is van a psd kiterjesztésû Photoshop fájl. Ezt a Gimpben megnyitva külön layerként mutatja a jobb, és bal oldali lajstromot (még az amerikait), és egyrészt azt nem tudom, hogy pl. hogy tudom a "tükör írást megcsinálni", meg azt hogy az új layer legfelül legyen.

pateszi
Szia,

Festéssel kapcsolatban szerintem nyugodtan felteheted a kérdéseidet itt a fórumban is, nem annyira off a téma. Nekem legalábbis többen is válaszoltak készségesen a hasonló érdeklõdésimre itt ezen a fórumon. Soha nem éreztette senki, hogy mit akarok a kis kezdõi hülyeségeimmel...

CptSAB
LagoSim elhalálozott 2007-ben, weboldal support már nincs a SOKO Bisz-hez. Volt egy origin SOKO oldal is, de nem volt hosszú életû. Onnét töltöttem le még annó a POH-ot, igaz nagy csalódás volt.. részletesebbet össze tudtam volna ollózni saját magam is. SimMarketen még van az utolsó 1.02-es verzió, ott is elérhetõ ez a manual, aki megnézi az gondolom ugyanezzel az érzéssel fog találkozni. Ha össze tudom hozni az új textúra mintát, rövid idõ alatt, akkor Lago, ha nem akkor GmaxA. Még valamikor a 90-es évek elején volt egy kiadvány makettezõk részére. Abból a Mig-21-es megvan. Benne a festés mintával. <#awink>
A Jan Moravec féle Szuhojt még májusban festegettem, de az én szemem nem képes torzított textúrákkal operálni. Akkor pont nem volt nyomtatóm, egyszerûen nem volt kedvem a monitoron vonalzózni, hogy kiszámítsam mekkora a torzulás mértéke. Kíváncsi leszek, tényleg karácsonyi ajándékként elkészül-e az M3 és az UM3 kiegészítõ model. Mert habár csöppet fapados a VC, meg a festés is egy érdekes történet, de jó kis dinamikája van annak a madárnak.
Hypo
elvileg volt hozza paint kit en ugy emlekszem kesobb adtak ki de lehet tevedek.

CptSAB
Számíthatsz rá, hogy megkeresleg majd privátban! Ez lemaradt.. 😄
CptSAB
Köszi szépen!!!! A taszári gépek oldalsorszámai megvannak, fotóm sajna nincs a legtöbbrõl. Lago Biszrõl annyit, hogy nincs külön paintkit.. az alap skin, az valami borzadály. Fotó skin, amely persze szemcsés. Most azt nézegetem, hogy érdemes-e újra megrajzolni a blokkokat, amelyek viszont elég jól elkülöníthetõek. Másik eshetõség, a GMax Academy féle Bisz, annak van paintkit-e. Nincs VC, de ha azt veszem, a jelenleg elérhetõ 3 Bisz (SOKO, GmaxAc, Kazunori Ito) mindegyike beteg valahol. A Lago-Soko verziónak jó a dinamikája, csak éppen az oldalirányú mozgás és az oldalkormány ratyi. A Gmax Academy féle verzió hajtómû paraméterei akár a Bajkonuri csillagvárost is megihlették volna.. Kazunori mester.. hát õ az az emberke, aki után elég sokat lehet utómunkálkodni. pl. Szu-22-nél sem a csûrõ, sem a vízszintes vezérsík, sem a féklapok fogalma nem volt ismert. A gépei repülési paraméterüket tekintve általában messze távból sem mutatnak hasonlóságot az eredetivel. Betz László Bisz-e pedig sajnos csak Lock-On-hoz van.
Nashgaar
A LAGO 21-esét nem ismerem, nekem a CaptainSim van meg, de ha ilyen jellegû anyagra van szükséged, óriási mennyiségû képem van, több dvdnyi, a magyar Mig korszakból, oldalszám szerint is csoportosítva. Köztük vannak az egykori taszári gépek is, mert a drágáim annak idején átkerültek Pápára, és itt mentek nyugdíjba. Vannak videók is. Ezeket mind pilóták, a földi személyzet, meg hivatásos fotósok csinálták.

Egy kis segítséget szeretnék kérni az átfestõ mesterektõl, mert sajnos én nagyon nem értek a grafikai programokhoz. A részelteket privátban... Elõre is köszi!

CptSAB

Még van pár apró javítandó a textúrákon. Valamint az elsõ 12 taszári gép sorszámát tartalmazó csomagot összehozni. Következõ terv.. a Mig-21Bisz-ek terepfestése. A LAGO féle biszhez kell szerezni paintkitet..
g0a
Papirzacsi
Használni a keresõt. Elmenni a honlapjára, elolvasni a FAQ-ja elsõ válaszát.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
Hu jol hangzik elni fogok vele, bar most nezem az ido lehul kicsit csak hat azok a franya viharok.

jaj zlin hmmm fincsi kivulrol gyonyoru belul meg nm voltszerencsem tuzetessen. Na legalabb majd ossze lehet hasonlitani a szim rep modellel😊))

Hm...felraktam a PWDT Z-43-as gépét, de az FS nem tudja betölteni, a Gauges könyvtárban levõ fájlokkal van gondja, tudja vki, hogy ilyenkor mi a teendõ?

Errõl jut eszembe, FS2004 alá van jó minõségû Zlin?

Vas Géza kapitány úr Zlinje is szép darab Jakabon. :-)

Clidey
Bármelyik délután-estefele. Hétköznap olyan 6-7 óra magasságában kiérek, hétvégén meg jah, igen! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Oké, megbeszéltük! 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

L Viper
Hogyne, dobom mindjárt a privátot.
w77d
az a baj, hogy nem tudom mikor megyek vissza... esetleg átküldöd a te cfg-det, ha neked jó az autogen???

L Viper
Próbáld meg a balatoni gépen lévõ fs9.cfg-det a pesti cuccodba. Szerintem nincs köze hozzá a procinak.
Nekem is volt ilyen autogen problémám, fõleg pest belváros volt baromi ritka.
Érdekes módon volt régebbi cfg mentésem és azt raktam alá, erre teljesen rendbe jött és megint voltak rendesen épületek.
Nekem kétmagos procim van amúgy.
Hypo
Na ez jol hangzik mikor menjek??😊))

Nashgaar
Köszönöm szépen, így sokkal jobb lett!

pateszi
Akkor betervezném, hogy az elsõ Zlines élményem veletek lesz LHDK-n. Családi látogatások miatt évente pár alkalommal DK-n járunk. Ez legközelebb kora õsszel lesz esedékes. Elõtte jelentkezem és megbeszéljük a részleteket.

Clidey
Amint olvasom, te pécsi vagy...onnan neked elég messze van LHDK... 😞
De persze nem kizáró tényezõ ez, és szivesen elviszek bárkit aki szeretne egy precíz technikával az égbe emelkedni, és hajlandó ezért ellátogatni LHDK-ra!

w77d
gyerekek engem annyira zavar ez a kibaszott autogen dolog. Most ismét pesten vagyok és itthon röpködök az erõs, ám csak két magos procival szerelt gépemmel. Itt érezhetõen negyed annyi épületet jelenít csak meg, mint a balatoni négymagosomon..... mitõl lehet ez???

Clidey
Akkor két dolog lehetséges:
1. már vége van
2. én emlékszem rosszul és mackópusztán versengenek a srácok

<#zavart1>

pateszi
Szia Clidey,

Szerintem lennénk páran, akik szívesen beülnénk még ilyenkor is egy Zlinbe...

Hypo
fs9.cfg fileban allisd ezt be PAN_RATE=800

Nashgaar
A hat switch érzékenységét nem lehet valahogyan módosítani? Olyan lassan reagál.
A szoftverében nyoma sincs ilyesminek. Hallott már valaki ilyesmirõl?

w77d
kipróbáltam ezt. Szép modell meg minden elég jó mûszerezettséggel. Egyedül ami engem zavar külsõ nézetnél, hogy felszállás után is üres a pilótafülke..... szellemjárat....

Jakabon? Hát nem is tudom.... tegnap csak mi voltunk olyan hülyék, hogy felszálltunk. :-D Meg még utánunk jött egy gép aztán slussz. Mondjuk olyan f5 körül jöttem el onnan.

Hypo
<#hehe>

Clidey
Tart még ott az a mûrepüléses felkészitéses versenyzéses cucc, vagy már vége?