MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Mármint a másik topikba akartad írni érdekességképp, ugye? 😄

(Lassan összelehetne olvasztani a kettõt szerintem...végülis ugyanaz jár oda is mint ide...lenne egy MS FS topik oszt' kalap a botra. 😊 )

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
Csak érdekességképpen írom hogy Lotus L-39 a 2,4es corámon KSEA környékén nem megy 19fps alá😊

Rettentõen jól van optimalizálva.. (jobban fut mint fs9 alatt a vrs superbug)

Clidey
Meglehet, de ez az én Mariana-árkom egy egyszerû gödör a te sivárságodhoz képest! 😛

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
Ha éjjel szállsz le, az már éjszakai repülésnek számít.
Papirzacsi
Sekélyesség.... hah... Az a te lelki Marianna-árkod!:-)) hovatovább, én se éreztem sosem szükségét annak, hogy az fs loggolja a repidõmet. Késõbb visszanézve lehet cikinek fog tûnni, mikor más dolgokkal is tölthette volna az ember azt az idõt.:-))))

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Clidey
Nyílván az én lelki sekélyességemet bizonyítja, de nekem sosem volt igényem fs-ben hogy bármit is logoljon amit repültem... <#idiota>

Hypo
ot is mentheted a flight-ot. Syerintem nem csalodsz benne marha jo cucc en mar ay elso verzio ota hasznalom, minden repules igy megvan, excel sheetbe is kimenthetem, illetve en a VA nal is eyyel kuldom el a pirepet,

Mellesleg remélem, hogy nem zavarja a FlightKeepert, ha elmentem a repülést, és másnap folytatom. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hát persze, inkább úgy gondoltam, hogy amire pillanatnyilag használnám, ahhoz kicsit sok, de ha a 30 nap alatt kiismerem, akkor megváltozik a véleményem. :-)

Hypo
ja de gondolj bele megy fsx el fs9 el, van benne egy barmo jo acars gauge, online weather, metar decode, report tool, kulonbozo logbookok..stb

Feltettem a 30 napos próba verziót, de mondjuk 35 euró azért nem kevés.

Hypo
Nem osszetett csak kurva sokat tud, de a kezelese anyira egyszeru tul kepp nem is kell semmit csinalod😊))

talan ez

vagy ez

itt meg van egy ket megoldas a logbook hibara amit irtal

Megnéztem ezt a logbook progit, de ez nekem marhára összetett. Jó lenne valami egyszerûbb is, ha van és lehetõleg ingyen. :-) Van ilyen?

Hypo
nincs semmi elofordul, velem is csinalta

Most megoldódni látszik éppen, köszönöm...😄 bocs a hülyeséggel zavarásért...

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Hypo
a serial dologal volt gond mert volt aki fsx re vette es ahhoz kapta az fs2004 es verziot es mindketto ugyan azzal a serial futott de a support nem fogadta el nekem is ez volt de mar jo. Alert kollega biztos tud segiteni a dologban o benfentes ebben a projectben

ezt mind tudom, de nem fogadja el a serialt, meg apukámé az email cím és már ma új jelszót is nyomattam neki hogy küldje el nekem és nem akarom munka közben ugráltatni...
tehát valahol mindig szarakodik a jelszavakkal mert nem fogadja el, hol az egyiket fogadja el amit 1 évvel ezelõtt adott vagy amit most adott, nem nagyon értem... ezért kértem a ti segítségeteket.

Hypo
Hat ha ramesz a faq/u[pdates gombra bejon a support oldal ott beloginolsz aztan ki valasztod baloldalt a termeket es ha meg nem tetted regisztralod, azzal a koddal amit vasarlaskor kaptal, aztan ha mar regisztralva van kivalasztod es akkor alul megjelnik az osszes patch, ha nem tudsz belepni van password reminder.

sziasztok, ismét én. sehogy sem tudom letölteni a bud2007-emhez az aeroszaft oldalán lévõ 1.50-es javítást. mindig szórakozik a jelszavakkal meg mindent csinál csak az update-et nem adja. el tudná valaki esetleg küldeni?

Hypo
igen de megeri minden eurojat, tobb logbookod lehet tobb pilota is, ment mindent amit repules kozben cxsinalsz, plusz idojaras, metar decode, acars gauge a repcsikbe reportolas emailbe, servere, text fileba, havi kimutatas stb ja es screenshots manager plusz enviroment hangok is

Ez fizetõs, ha jól veszem ki?

Hypo
javaslom nezd meg a FlightKeeper nevu progit, rendkivul jo logbook is es minden inyencseg.

Hát feladtam ezt a logbook-ot, inkább vezetem manuálisan, az biztos. A kérdésem csak az, hogy pl. mi számít éjszakai, és nappali repülésnek? Ha nappal indulok és sötétben érek oda, akkor az mi? Vagy a naplementéhez kell viszonyítani? Illetve mi számít IFR repülésnek? Ha a célállomás elõtt törlöm az IFR-t, és vizuálisan szállok le, akkor az minek számít?

Köszönöm mindenkinek! akkor marad a planner😊

Falconer
Jaja, csak ugy durva lenne. Nekem sikerült Embraer Legacyhoz beszerezni minden eredeti dokumentumot, még annál a kis gépnél is eléggé durva 😊 Legegyszerübb az FMCt használni.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Nashgaar
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, nekem is a Realair az egyik kedvencem. Mostanában inkább a Scouttal,
de régebben rengeteget repültem a Spitfire-rrel is. Nekem a Realair termékei közül az a kedvencem. Egyszer belefeledkeztem a repülésbe, túlságosan meghajtottam szegényt, erre eldurrant valami olajcsõ a motornál, és beterítette a szélvédõt, elkezdett fogyni az erõ, aztán be is állt a motor. Nagy nehezen sikerült letenni egy mezõn, hálistennek nem volt fa a közelben.:-)

pateszi
Kössz a választ, sokan várjuk már ezt a gyönyörû, FSX-es Zlineteket.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Hypo
illetve a pilotak es dispatch is progit hasznal erre nem ok szamoljak csak ugy ki

alert
Azért ez nem annyira egyszerû, a pilótaképzésen tantárgyak szólnak errõl. Elég sok dolgot kell számolni és több olyan grafikon és chart szükséges az adott géptípushoz (long range cruise time and fuel, stb), amit nem hiszem, hogy a netrõl be fogsz tudni szerezni. Persze nem kizárt. De ezen felül elég komolyan kellene foglalkozni vele, hogy ki tudd számolni, mert nagyon sokmindentõl függ (súly, súlyelosztás, gép adottságai, hõmérséklet, magasság, távolság, hajtómû konfiguráció, blabla). Szerintem a legtöbb szimulátoros fuel planner leegyszerûsíti a kérdést és átlag fogyasztási és súly adatok alapján táblázatszerûen interpolálja az értékeket. Ezt te is meg tudod tenni, ha utánanézel a fogyasztásnak és egyéb adatoknak (a PMDG boeing-re), de minek, ha ott a fuel planner.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Clidey
Ja, akkor a válaszom igen. 😊 Sõt, már mûködnek is egy korai, textúrázatlan FSX modellben. 😊

pateszi
Mármint hasonló minõségû 3d- mûszereket, mint a RealAir scout, ill. sf260 gépeiben vannak.

Clidey
Ööööö...milyeneket? <#zavart1>

Hypo
hat a blur dolog hogy mosottak a texturak illetve kesobb elesednek sajnos az engine sajatja persze lehet optimalizalni de tokeletes azert sose lesz.

Az se mindegy mivel repulsz, milyen gyorsan, milyen magassagban.
Erdemes a visibility-t levinni a minimumra, es arra a teruletre korlatozni a megjenest ami epp korulotted van igy a gep se gondolkodik olyan szamitasokon amiket nem is latsz epp, mert emssze vannak.

Hypo
aRealAir etalon, a scout csodas, sf260 meg imadnivalo.

Ugye, ugye! Annyira beleszerelmesedtem a Scoutba, hogy nagyon! :-) De az SF260 is nagyon jó, és biztosan a Spitfire is, bár a vadászgépes téma annyira nem hoz lázba.

pateszi
Sziasztok,

asolyom tegnapi képei felkeltették az érdeklõdésemet a RealAir gépei íránt, amikhez eddig még nem volt szerencsém. Sejtettem, hogy nagyon jó lesz, de a 3d-s mûszerek láttán leesett az állam. Simben eddig ilyen minõségû mûszerekkel még nem találkoztam, (szó szerint) új dimenziókat nyitottak meg elõttem. ( A francia C150-ben vannak hasonló, térbeli gauk, de ennyire nem élethûek.)
Clidey, ilyesmiket képzetél el a Zlinhez?

jaszy76
Sziasztok! Új amatõr vagyok, most ismerkedem a programmal és a repüléssel. Igyekszem sokat olvasni e témában, de erre a problémámra nem találtam teljesen megnyugató választ.
FS 2004 esetében normális dolog az, hogy a textúrák elég késõn élesednek, és ami még zavaróbb, hogy pl. Budapest scenery esetében a látóteremben növekszenek az épületek, és szinte folyamatosan változik a környezet? Talán ez a 2004 sajátossága?
A gépem: E6300 Core2Duo 2,8 GHz 2x1M, EAH4870 ASUS 512 videókártya, 2G Kingston HyperX 1066.
Telepített kiegészítõk: Ground Environment Pro, Aerosoft Budapest 2007
A programmal foglalkozó oldalakon található ajánlott grafikai beállításokkal használom a játékot, illetve ezek módosításával kisérletezgetek. Eddig nem sok sikerrel. Egyébként az FPS rendben van, 40 körüli.
Elõre is köszönöm a segítõkész válaszokat, javaslatokat!

Üdv, Jaszy

Clidey
Másik topik... <#hawaii>

Sziasztok! Nem annyira szeretem a fuel plannereket, sokkal jobban élvezném ha én tudnám kiszámítani az üzemanyagot. Valaki le tudná írni pontosan a számítás menetét? PMDG FMC-ben ha jól emlékszem 82 kg egy ember, javítsatok ki ha nem így van. Tehát PMDG 737 FMC-je szerint (súlyok) kéne megfelelnie a képletnek. Elõre is köszönöm!

Balázs

Hypo
idojarasnal is megtudod, illetve ha van kulso homerseklet (OAT) merio a gepen,.

Az FS2004-ben meg lehet valahol nézni a külsõ hõmérsékletet?

Meg német gépeken is láttam ezt a kicsi zászlókat.

Hypo
es csak pmdg vel van ez, tehat ha a sima defualt boeing el mesz betekered a palya frekit es a courset, akkor appr gomb a palya melle visz?

CptSAB
Helyes.. jöhetnek a scrshtok! Nekem sem FSX, sem máni nincs rá, meg oszt láttam a rendszerigényét.. szóval úgy pár év múlva.. addig marad a CptSim madara, meg talán ez a cseh srác is szép gépet dob össze.
Clidey
Naná! Megéri minden egyes centjét! Majd tolok föl képeket délelõtt, Zacsival nyomtunk egy Half Moon Bay - Reno oda-vissza útvonalat. 😊

CptSAB
Ha az oldalkormányra felfested a piros-fehér-zöld sávokat, na akkor lesz csak igazán csábító. Asszem az angélusoknál nagy divat ez a kicsi zászló embléma.. mintha a G-és lajstromú gépeken láttam volnanagyon sokat.

kicsit Off itt FS2004-ben, a LotusSim L-39-rõl írnak a hét eleje óta mindenhol. Na kéremszépen, az szép. FSX alá bökték a kis szentemet.. remélem azért a DB fiuk is szép L-39-et hoznak össze.
Ui: Mindegyik pályánál ez van.

Hát csak az Aerosoft Budapest 2007 van feltéve. Igen minden jó.

Ez tényleg az utolsó, de szerintem így jobban mutat. :-)

Hypo
es default ferihegy vagy ay addon verzio.

31L vagy 31R 13L 13 L ?? jo a palya freki es a course???