MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nashgaar
Tárgytalan, bocsi, sikerült megoldanom. Nálam volt a hiba.

Nashgaar
Bocsi, mármint a Hungary2009.rar a hibás.

Nashgaar
Szia! Újra letöltöttem Laci bácsi Hungary VFR-jét, mert elkevertem valahova, de CRC hibás. Nem tudod, nálam lehet a hiba?

Hypo
delre mentem 6 fele ertem haza😊) 4 kor mar lecsot foztek kint a centro plane elott😊)
En megcsodaltam egy autogyrot erdekes targy a levegoben😊

de de nagyon is elrontottad, vissza akarok menni a fülkébe<#falbav>
Clidey
<#eljen>
Ez a kép még az ápolás elõtt készült, most még egy fokkal mégszebb a Zlinke! 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Ilyen korán hazaértél? Akkor nem lehetett valami nagy élet Butaörsön... 😊

Nekem csak most sikerült hazakeverednem (tudod: hangárrámolás, dumálgatás, stb), egy jót repülõztünk LegendTommy-val - remélem nem rontottam el túlságosan a napját... 😄 - majd a nap zárásaként egy jót kötelékeltem még egy IS-28M2/GR-el is a lemenõ nap fényében...kár hogy nem volt nálam fényképezõgép...meseszép volt!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

sziasztok. gondolom már volt témán, nem nagyon akadtam rá, korábban az aerosoft fórumon olvastam, hogy mely fájlokat kell a budapest 2004bõl átmásolni a 2007-es verzióba, hogy a város jó legyen és ne kelljen a lago verziónak fenn lennie, úgyis csak bezavarna. Kozma András írt rá megoldást ha jól emlékszem az Aeroszaft fórumán, esetleg egy linket dobhatnátok ha ráértek😊 nem nagyon akadtam rá... köszi😊

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

ma én is voltam Clidey-val és ezzel a csodával LHDK-n
Mit mutat az NP RPM mûszer a Kodiakban?

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Aki már repült a Kodiakkal; normális az, hogy a propeller állító kar, és condition kar mozgatásával semmi változás nem látok a mûszereken? :-O Max ha teljesen leveszem a conditiont, akkor leáll a motor, meg ha tökig feltolom a propellert, akkor valami reszelõ hang van.

Nashgaar
De jó neked! Én még csak egyszer repültem életemben, de az is olyan rég volt, hogy már nem is emlékszem. Asszem olyan 8-9 éve lehetett. Cessna 150 volt talán...De ez itt off, sorry.

Chazz76
Aki használ Freetrack-et,az segítsen legyen szíves.Az a gondom,hogy nem akar mûködni a programban,nem érzékeli.Il-2-ben tökéletesen megy,Active Camera nincs letöltve.

Hypo
Ujra itthon, budaorson szepen telt a nap, kicsit termikes volt az ido de azert jo volt repkedni mar egy kicsit.

CptSAB
Persze.. flybywire.extra.hu -ról letölthetõ
polluxware
torque mûszer (feet/lbs), habár ez kodiaknál picit át van ugorva... a condition lever meg nyugodtan maradhat maximumon mindig sztem. Példul cheyennél annak csak két állása van (kivéve IIXL ott van low idle meg high idle)

vannak teljesítmény csártok ahol írja hogy %os gázkar állásnál milyen prop fordulaton milyen fogyasztással mûkszik. ÉS EZ MAGASSÁGFÜGGÕ ám!

a jó hír az hogy a legtöbb addongép a PT6A vmelyik típusát használja tehát hasonlóak kezelésben.

a mixturét meg nem minden dugattyús gépnél kell állítani.. példul Do-27nél kifejezetten tilos (automata dúsítója van)

példa: (cheyenne I)
cheyenne felszállásnál: 50%os gázkar 2200 prop ford.

cheyenne 10e láb körül: 55%os gázkar 2000 prop ford + syns

cheyenne 20e láb körül 60%os gázkar 1900 prop ford + syns

cheyenne 25e láb körül 65%-75% gázkar 1900 prop ford + syns

Mármint hogy meddig lehet levenni a légcsavar fordulatát?

Megnézegettem a Kodiakot egy kicsit. A turboprop hajtásban még nem annyira vagyok otthon. Ha jól sejtem, akkor a 'condition lever' az kicsit hasonlít a dugattyús gépeken elvõ 'mixture'-re, ezzel tudom szabályozni a üzemanyag átfolyást. De itt mi jelzi, hogy meddig lehet levenni a 'condition lever'-t? Mert ugye a dugattyús motornál az EGT mûszert kell figyelni. Meg pl. a turbopropnál hogy kell a légcsavart állítani?

Nashgaar
És ez amit kipróbáltam, már az újból van nekik? Tényleg jó lenne nekünk is. Addig is mondjuk kíváncsi lennék a te fotoríl cuccodra, megengednéd esetleg, hogy valamilyen módon megnézzem? pl screenshot,

CptSAB
Az AGenT freeware. A cseheknél nemrég cserélték a teljes satelit képtárat. Hihetetlenül jók az új képek. Sok esetben magukat az embereket is kivenni, ugyanis legalább 0,5 méteres a képfelbontás. Nálunk az lenne jó, ha a FÖMI a 2003-as légifotóit megosztaná ( gyermeteg álom..) mert akkor mindjárt lenne Hungary VFR. Egységesek ezek a fotók, mind a felbontás, mind a szinek terén. Semmi õszi, téli fotók. Az ingyenes mintaképek ( kis felbontás) letölthetõek, de a hatalmas vízjel miatt nem lehet használni, meg aztán nincs pozicionálva.
Nashgaar
AGent-et nem ismerem, shareware? Egyébként én szívesen elrakosgatnám. Imádom az ilyen babra munkát. Magyarországról nem lehetne valahogy olyat csinálni, mint a cseh vfr? Benne lennék. Sztem azért idõm is lenne rá.

http://ultimateglobaltour.blogspot.com/2009/02/bratislava-lzib.html

Az oldal közepe táján egy GET IT felirattal letölthetõ (a zene elég idegesítõ :-O). Igaz hogy béta, de a default pozsonyi reptérnél biztosan jobb. Igazából Fertõszentmiklósra indultam, de a látási viszonyok annyira megromlottak útközben, hogy Pozsonynak fordultam, és ILS-sel szálltam le. Láttam, hogy a "beépített" reptér nem túl jó, így rákerestem, hogy van-e jobb, és ez találtam. :-)

Hi,

Ha megadnád a forrást, én szivesen kipróbálnám
<#conf>

CptSAB
Pápán nekiálltam az autogennek, Kecskeméten és Szentkirályon bele sem fogtam.. ezek tavaly nyáron úgy maradtak, ahogy..
CptSAB
Van egy Pápa fotóreal-om, csak éppen nem sikerült idõt szakítanom rá. Kecskemét is van. Igaz ezek nem olyan szépek mint a Kaposvár környéke, de hát ez van, G**li Föd-ön csak ilyen van, JúzMapsz meg csak itt ott a világon, szerencsére Taszár és Kaposújlak pont rajta volt. Pl. Tököl is megvan, de az már ratyi, mert valami késõ õszi kép lehet, szintelen. Szivesen feltöltöm, aztán ki mit tesz vele.. 😄 Megközelítõleg a repülõtér 15 km-es vonzáskörzete. A fotoscenery további munkáihoz semmi extrára nincs szükség, csak az AGent nevü progira, és türelemre, szabadidõre.
Egy egész jó pozsonyi repteret találtam, ha valaki nem ismeri, és esetleg érdekli.

Köszi, hasznos leírás. Igazából ezzel nagyjából tisztában voltam, csak a magyar kifejezést nem tudtam, de lentebb erre is megkaptam a választ. :-)

Nashgaar
IIgen, azt én is láttam valahol. Vicces egy cucc lehet, képeken láttam, hogy legelészõ teheneket meg szántó-vetõ traktorokat rak a mezõkre.
Egyébként mostanában sokat foglalkoztat a gondolat, hogy Pápa és komolyabb LHPA scenery még nem létezik. Bár értenék hozzá...ha most kezdenék neki megtanulni, mire lenne belõle valami, már az fsXXX is uncsi lenne :-)))

CptSAB
Gyanítom, az az autogen, csak egypár helyen lett elkészítve. Én kb. 8-900 km2 területet, manuálisan fél év alatt telepítettem be. Egy egész országot.. ajjaj. Sok ember kell hozzá. Azt tudom, hogy UK VFR-hez van valami autogen kreáló valami.. de még sohasem láttam, nem próbáltam mit tud.
Nashgaar
Kipróbálta már valaki közületek a cseh vfr ortofotót? Én belenéztem, nekem tetszik, viszont olyan gondom van vele, hogy nálam nincs autogen rajta. Pedig a weboldalán a szkrínsotokon van.
Nincs valakinek ötlete? sajna nem beszélek csehül :-s

Nashgaar
http://www.askacfi.com/421/what-is-manifold-pressure.htm
gúgli a barátod.

Nashgaar
Szívótér-nyomás

köszi

ezt mire is irtam?

Chazz76
Köszönöm Hypo,ez segített,valamivel gyorsabb lett,megfelelõ.

Hypo
jaja

Eh, rájöttem az FS csak a repülés végén írja be az adatokat a TXT fájlban, addig valahol tárolgatja magában, ha repülés közben kilépek.

Papirzacsi

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

A Scoutnak csak az ajtaja nyitható? A motorburkolatot nem lehet kinyitni? Mellesleg a "manifold pressure"-re mi a szabatos magyar kifejezés?

Itt a válasz a Zlinre.

http://pwdt.virtualskies.net/index.phtml?page=faq

Mellesleg nálam magához tért az FS beépített logbookja, de a csuda tuja, hogy mitõl, mert semmit sem csináltam.

Clidey
De tudjuk. Az a baj hogy nem használod a fórum keresõjét!

Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy letöltöttem a Zlin-Z43-as gépet aminek rendes telepitõje van, feltelepitettem a játékban kiválasztom és mikor az ok-ra kattintok akkor kiad 1 hibaüzenetet amit ha le-ok-ozok ugyanugy felugrik mindig.
Nemtudjátok mi lehet a baj?

Köszi, így már megy. :-)

Hypo
2 fajta save flight van. de nem teljesen ugy mukodik ahogy elsore gondolna az ember,

De hol van az open flight? Létezik, hogy ez nincs a demoban? Csak olyan van, hogy edit, de akkor ha megnyitom, akkor nem tudom összekapcsolni a progit az FS-sel, ahogy egy new flight esetén.

Hypo
PAN_RATE=800 ezt ird be az egeszet

Hypo
open flight

Chazz76
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Hogy tudnám gyorsabb nézelõdésre bírni a pilótát a hat switch-el?
Visszaolvastam,tudom hogy volt már róla szó,de egyszerûen nem találok olyat a conf. file-ban,hogy Pan_Wiew,ahol állítólag állítani lehet.
Köszönöm a segítséget.

Hypo
Nem hiszem inkabb kit mi erdekel, en azert hasznalom mert a VA ban ay utakat igy konnyebb rogzitenem es elkuldenem, plusz screenshotokkal egyutt. Igy megvan az osszes eddig repult VA flight, Mondjuk en hasznalom az air haulert az meg eleve logolja szoval😊

Most elmentettem az FS-ben a repülést, meg a FK-ben is. Holnap, ha az FS-ben betöltöm a mentést, akkor a FK-ben újra kell egy New Flight-ot indítani, és akkor onnan regisztrál tovább?