MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nashgaar
Köszi szépen!

pateszi
Csak az oldalt ismerem, a festéseket még nem próbáltam.
Válogathatsz. van mibõl.RetroAirClub

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Nashgaar
Nem találkoztatok valahol ND Kamov 26 magyar repaintekkel? Sehol nem találok hozzá.

A wikipedián azt írják, hogy 9800 láb (~3000 m) a határ. Csak pl. nem tudom, hogy Kodiakban ilyenkor mi van? Mármint, hogy az utasoknak is maszkot kell felvenni?

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Falconer
Utasszállítókon ha jól tudom 8000ft szokott lenni a kabinban a nyomás, és ha 10k-nál kisebb akkor meg elõugrik a maszk. Vagy vmi ilyesmi 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

"The Kodiak is a high-wing turboprop-powered fixed-tricycle-gear all-metal aircraft suitable for humanitarian applications in unimproved areas; a skydiving version has been certified. Its cabin is not pressurized."

25k feet-nél túlnyomás nélkül?.... biztos komfortosan érezhetik magukat az utasok...😊
Egész jó kis masina ez a Kodiak! :-)

Ahogy néztem 25000 láb a csúcsmagassága. Elviekben milyen magasságtól kell bekapcsolni az oxigént a kabinban, mert ha jól sejtem a Koadiaknak nincs túlnyomásos kabinja.

Hypo
akko meg minek a magyar leiras??? ami nincs

fecska
igaz multyban még kezdõ vagyok és a fónia is akadozva megy de hát van eszem meg szótáram<#papakacsint>

CptSAB
A direkt ilyen alatt az LWM és VTP alapokon nyugvó sceneryt értettem. AutoASM a program neve. Sceneryk készítéséhez elég sok program szükséges, attól függõen, hogy mit is szeretnél. A 3D modellekhez Gmax, aztán AFCAD a repülõterek szerkezetéhez. Az SDK mindenekelõtt a fotóscenerykhez, valamint az xml-bgl konvertálásokhoz. Grafikai program a textúrákhoz, DXTBmp és imagetool a textúrakonvertálásokhoz, alfa csatornákhoz.. és sorolhatnám..............

Másképp nem lehet. <#nezze><#nevetes1>
CptSAB
Ja.. simmarket és társain hetente végigmegyek, nézegetem a cuccokat. A héten valami RAF repülõtér került fel mint újdonság. Megnéztem a screenshotokat, és komoly aggályaim támadtak, hogy ezt most akkor miért is? Drága pénzért én is gyártok ilyesmit.. és akkor ha még veszik is, naná hogy nem egy idióta dán-magyar cégnél gürizek 11-12 órát naponta... 😄
Hypo
magyar leirast mihez??? egyebkent ha mar repulsz, es erdekel a grafika javaslom gyorsan tanulj angolul!!!!!!!!!!!

fecska
nem baj idõ mint a tenger és gyorsan tanulok kb 5-6 éve foglalkozok (inkább csak repülök) fs el

Ez egy "költõi" kérdés volt(?)!
<#ravasz1>
L Viper
Régóta foglalkozol FS-el? Nem olyan egyszerû dologra vállalkozol.
fecska
és valahogy másképp sceneryt készíteni?

fecska
és ne mtud valaki magyar leírást?

fecska
mindegyiketz le kell tölteni?

Hypo
gondolom az fs2004 sdk ra gondolsz,
itt megtudod
itt meg tutorial hozza

fecska
repülõket paneleket scenerycet szeretnék készíteni/szerkeszteni

pateszi
Szia,

Ha leírnád pár szóval, hogy mit is szeretnél, mire van szükséged, esetleg kapnál értelmes válaszokat is.
Enélkül: a google (esetleg más keresõ oldalak) használatát javaslom.

fecska
honnan tudom leszedni?

pateszi
FS2004 SDK<#lookaround>

fecska

Neten találtam egy direkt ilyen sceneryk készítésére írt programot, elég profi mû...

És melyik ez a program?

Clidey
"...FS-nél meg az a baj, hogy sokszor még azért is pénzt kérnek, ami ingyenesen is középszerü..."

Ezzel nagyon fején találtad a szöget Tomi!!!!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Köszi a magyarázatot. Akkor ahogy eddig megértettem a condition lever tulajdonképpen behatárolja a hajtómû által leadható teljesítményt. A Kodiaknál a guruláshoz 40%-os CL-t ajánlanak, a felszálláshoz meg értelemszerûen 100%-ot, amit ezek szerint az egész repülés alatt érdemes 100%-on hagyni. És amire még nagyon oda kell figyelni, az a gázkar. :-) Egyrészt lassabban reagál a gép a gázkarra, és a dugattyús motorral ellentétben általában nem szabad tökig feltolni, még felszálláskor sem. :-)

CptSAB
Röhej, hogy az FS fejlesztõi nem voltak képesek áthidalni a scenery elemek hibáit. Annyi buta bug van a rendszerben. Pl. AFCAD. Ne már, hogy saját textúrákat tudj használni, amikor szerkesztesz, pedig nagyon élethû repterek készülhetnek egy extended AFCAD programozással, anélkül, hogy repülésemként cserélnéd a rwy és taxi textúrákat. ( most felejtsük el a 3DSMax/GMax repülõtereket) Az meg már végképp, hogy nem lehet a textúrák irányát megadni.... ááááááááhhhhh! Minden textúra be van lõve 0 fokra.. csinálok egy gurulóutat és jaj.. a betonlapok másfelé néznek... Egy esetleges Aerosoft (?) FS 11 esetén sok mindent megváltoztatnék, már magánál az SDK rendszernél kezdve. A legtöbb programot éppen az emel a magasba, hogy a felhasználók telerakják minõségi free addonokkal. FS-nél meg az a baj, hogy sokszor még azért is pénzt kérnek, ami ingyenesen is középszerü. Mára elég az örök elégedettlenkedésembõl..
CptSAB
Leírta a konfigot, megkérdeztem.. de egyszerüen nem tudom kicsikarni az eredményt. Gugli Earth-om tele van kifagyás feliratokkal. Szívem Csücske pénteken megkérdezte, mi ez a sok kifagyás, mi akar lenni.. majd mondtam neki, hogy Laci bácsi sceneryjének a fagyásait véstem fel. A vízrajz az nagyon frankó, én is azt használom.De a többi az nem okés. Bízzunk a final verzióban!
Papirzacsi
Ja, még annyit adaléknak, hogy low idle esetén az alapjárat fordulatszáma lesz kisebb (ezért kisebb a leadott teljesítmény alapjáraton és ezért nem kezd el gurulni a gép a földön), mint high idle esetén.
Elvben lehetne használni repülés közben a low idlet is, de ekkor a kisebb alapjárati fordulatszám miatt a felpörgés ideje is hosszabb lesz, így egy alapjáratra húzott hajtómûnél sokkal többet kell várni a felszállóteljesítmény elérésére, ami a biztonság/egészség rovására mehet.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

L Viper
Esetleg Laci bácsit kéne megkérdezni, hogy Ö mit rakott az FS-ére és hogyan rakja fel ezt a sceneryt.

Én a vízrajzot használom belõle, már azért is hálás vagyok. Abban is volt egy "gikszeres" fájl, ami nálam is fagyásokat okozott. Azt kiszedtem. Sajna a Kis-Balaton mocsarai estek áldozatául, de az ország többi része jó.
A folyók, kicsi tavak, fõcsatornák, minden benne van. VFR repkedésnél jól jön ez is. Szeretném, ha egyszer kész lenne és jól futna mindenkinél.
Nos éppen emiatt tetszik nagyon a NL2000. És Laci bácsi sceneryje ssintén. Csak az a fránya lepukkanás LHSM-LHBP vonalon Zamárdi magasságában, az ne lenne. kieszedtem (úgy emlékszem a növényzetet (vagy csak a fákat???)) akkor végig jó volt, csak a terepmagasági problémák jöttek elõ. Ezeket nem tudtam semmilyen változtatással sem eltüntetni.
CptSAB
Az összképben mit sem számít már, hogy kiszedünk ezt és azt, és akkor jó. Láttam az eredetit mûködni, láttam képeket, hogy néz ki egy olyan FS alatt, ahol nincs semmi baja. OK nem egy fotóreal, tehát messze nem egy meseszépség, de az FS sokszorozós textúrázása miatt soha nem is lesz. Hiába teszünk fel GE-t vagy FScene addont, akkor is ugyanazt látom Pécsnél, mint Pozsonynál.. Ami miatt ez a scenery FANTASZTIKUS lenne, ha minden gépen zökkenõmentesen futna, az az, hogy reprodukálja Magyarország út, település, vízrajz és erdõit.
Vagyis.. megbontva már nem képviseli a készítõ eredeti szándékát. Neten találtam egy direkt ilyen sceneryk készítésére írt programot, elég profi mû, de nem hinném, hogy nekem lenne annyi türelmem és idõm, mint amit Laci bá beleölt már eddig.
Papirzacsi
A condition lever nem igazán hasonlít a dugmocinál a keverék, max anynira, hgy piros ez is. Nagyon felületesen fogalmazva, ez kb. annyit csinál, hogy kinyitja, meg elzárja a hmûbe jutó tüzelõanyagot. Olyan gépeken, ahol van high idle, meg low idle fokozat, ott pl. megfigyelheted, hogy ha high idle-re van állítva a földön a kar és kioldod a féket, akkor elkezd gurulni a gép. Ha átállítod low idle-re, akkor nem fog elgurulni, csak ha gázt adsz.. Magyarul a kar mozgatásával lecsökkentetted a hajtómû által leadott teljesítményt. Hogy mi változik a kar mozgatásával a hajtómûben, az szerintem ebben a topikban nem érdekes. A lényeg, ahogy sok más gépnél is írják a manuálban, hogy gurulásnál low idle, felszállás elõtt high idle-re kell állítani, és ott tartani. Kb. ennyi, nincs olyan keverékállítási funkció, mint a dugmociknál, ezt a bonyolultsága miatt a gázturbináknál mindig automatika végzi.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

A Kodiaknál mire való az ALTERNATOR és GENERATOR kapcsoló, mikor kell ezeket bekapcsolni? A könyvben nem találtam erre utalást.

Hozzáteszem, hogy nálam a Budapest2007-be beletett egy vízesést a Szabadság hídnál, illetve szép dombra tette a városligeti tavat.
Az én hozzászólásaimra keress rá. Már én sem emlékszem, de azokban meg vannak azok a *.bgl-ek, amelyek összeakadnak az FS-sel.
CptSAB
Sorry a 17076-ért..
CptSAB
CptSAB
Picit off.. de megéri meglesni..

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/rV5xiP9yLjk&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/rV5xiP9yLjk&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
Köszike.
Nashgaar
Jól van, köszi szépen, akkor inkább egyenlõre nem erõltetem. Pedig jó lehetett volna...

CptSAB
Nincs rá megoldás. Lecsupaszított FS-nél, Taszárról felszálltam, északnak indultam én is és mindig Siófoktól délnyugatra elszállt. Sajnos ahogy írtam, nem tudok magyarázatot, megoldást. Annyi helyen kifagy, hogy ellenszerét sem találom. Annak idején végigsakkoztam mindenféle bgl konfiggal, de mindig ugyanaz, ha egyet megoldottam, akkor jött a másik hely, ahol nagy fekete halál jött FS-re. Natúr FS mellett is elszállt nálam. Fogalmam sincs Laci bácsi gépén mi van fennt, ami biztosítja a hibátlan mûködést, mert igazából egy a szimpla FS terrain, textura, scenery pack mellett elfagyó gamma az minden csak nem szórakoztató.
Nashgaar
Tomi, tudnál segíteni? Hungary vfr 2009 Ságvár-Kilitinél szó nélkül kilépked a winfosba. Emlékszem rá, hogy már volt erról szó régebben, de hiába olvasok vissza, képtelen vagyok megtalálni azt a részt. Nem tudom mi a megoldás.

próbáld meg ezzel asszem ez jó, rég próbáltam én trackir-t használok
w77d
egérrel nem lehet

Egérel szeretném.
Sziasztok,lenne egy kérdésem.3D Cocpitben hogyan lehet vezérelni finoman a nézet mozgást??
alert
Ha letöltöd a legújabb verzióját a scenery-nek (vagy patch-et), abban benne van a város és sok más optimalizálás is és nem kell semmit másolgatni.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

CptSAB
<#nevetes1> Délután felrakom a Pápa, Kecskemét és Szentkirály fotóscen alapot.