MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
egyébként Köszönöm!

polluxware
Namost a Beacon hogy hajtómû indításnál azt stimt.. de a levegõben is menni kell neki vagy elég leszállás után a taxi útra ráfordulva újra bekapcsolni amíg le nem állítom?

Strobe-ról meg azt olvastam egy gép szélvédõjére ragasztott matricáról hogy tilos taxi úton használni, valmint tiszta idõben ha jók a látási viszonyok. ergó csak ködben esõfelhõben, vagy este szabad

Itt szegeden max este látok fényeket😊 még a szúnyogírtó An-2 se mindig világítja ki magát mélyrepülésben

csóró bagázs... <#smile>

alert
Nav: javasolt mindig, minden körülmények között a repcsi hálózat alá helyezésétõl kezdve a teljes kikapcsolásig, de éjjel kötelezõ. Nagygépen mindig megy.

Beacon: hajtómûindítás elõtt be, leállítás után ki (azt jelzi, hogy jár vagy indulni fog a hajtómû)

Strobe: Kifutópályára való rágurulástól a leszállás utáni pálya elhagyásig be.

Ezek egyaránt vonatkoznak a kis és nagygépekre is, de itthon kisgépek nappal sokszor nem használnak fényeket, mert drága az izzó és foglalat is vagy szimplán elfelejtik. No comment. Nem véletlenül találták ki...

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

polluxware
Egy kérdés! amit már annó is pedzegettem csak senki nem válaszolt... (vörös bojkott biztos..<#zavart1>)

Szóval!!

Nav light: mikor, meddig

Beacon: mikor, meddig

Strobe: hol, mikor meddig kell vagy szabad eme fényeket használni

Példul máma LHUD alatt csorgicálok a vizen és fejem felett elhúzó Zlinkének ment fényes nappal a strobe light-ja, rá 2percre egy Cessna 172-nek meg totál semmi.

Szóval ez hogy mûkszik? GA és érlájnsz gépekre is vonatkozik a kérdés..

Tehát aki röpködik itten valóságos göbzikkel, az fejtse már ki légyszíves

L Viper
Az jó lesz, köszi.
Falconer
Stby kiegészítést köszi, a többi az stimmelt 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

CptSAB
Hungary VFR 2009 hiba orvoslások.. a relytélyes dupla Balaton és tó partvonalak eltüntetése:
HL952150, 952140 bgl-ek átnevezése az FS2004 Scenery EURW könyvtárában. A többit is majd írom, ahogy haladok elõre.
Hypo
<#eljen>

alert
A STBY-ra valóban szokták ezt is mondogatni, aminek részben van alapja, de normál esetben nem nagyon kell melegítgetni 😊 Akkor kell STBY-ba tenni a masinát, amikor változtatsz a squawk kódon, hogy addig ne adjon jelet, mert ha állítgatod a kódot és közben adja a jelet és pl már kiosztották az adott pillanatban kisugárzott kódot, akkor jönnek a radaron meg a supervisor screen-en a NATO-nál a squawk conflict üzenetek nem beszélve arról, ha éppen áttekersz egy vészhelyzeti kódon és abban a pillanatban azt sugárzod ki...

ALT az a 'C' vagy Charlie mód. A squawk kódot és a magasságmérõd által mutatott magasságot sugározza ki.

ON az 'A' mód, csak a squawk kódot sugározza semmi mást. Ettõl függetlenül a radaron persze látják a magasságot és egyéb adatokat a radar által számított értékekbõl, tehát nem menekülhetsz 😊

Falconer
STBY - standby
Ahhoz kell, hogy bemelegedjen a transponder bekapcsolás elõtt, mert különben nem fog mûködni.

ALT - altitude
Felszállás elõtt erre kell állítani, és így is kell hagyni. Ez kvázi a normál üzemmód, amikor magassági jeleket is küld, vagy legalábbis abban a formában üzemel.

ON
A magassági jeleket kilövi, ezt csak akkor kell használni, ha az ATC kéri, mert valami gebasz van vagy a te vagy az õ mûszereikben.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

A transponder üzemmódok közül a STBY és az ALT mire jó?

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
mar a scenery vagy a gep? mert a gep van fs9 re is a scenery is😊

CptSAB
Köszi szépen! <#eljen><#taps>
hmm ez melyik scnery?

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

polluxware
na ez se Fs9<#hehe>

Hypo
Clidey
Kûggyed köszi, meglessük! 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
Mi a gép neve? Mert akkor rákeresek. Megköszönném. 😊
Hypo
szep es az ara egy kinti fizeteshez kepest eleg barati. Budaorson van egy ki lehet probalni, ha az otthoni gepemen leszek majd elkuldom van egy hasonlo gepecske freeware es szerintem eleg kiraly erdemes kiprobalni.

CptSAB
Az a jó, ha van megrendelés jó kéttucat repül nálunk is.
CptSAB
Laci bácsi stikában tudta, merre jártam! <#wow1><#nevetes1> Felrakom holnap a csomagot és meglátom mire jutok. A képek alapján szép-szép. A tesztrõl infók majd mennek privátban. FlyBy oldalkámra mindenképpen megy a cucc.
CptSAB
Meglesem. 😊 Csak "nyaralni" voltam. 1+2 félnap ill. annyi sem.
Tomi!
Nézd meg a "citromail" postafiókodat!
Lacibácsi
Clidey
Igen, ezen az oldalon is mind-mind egerben készült gépek láthatók. Pár éve elkezdte forgalmazni a tengeren túlon is a Zolika, azóta ki se látszik a melóból annyi megrendelése van. 😊

Az eredetit úgy keresd a neten hogy Avid Flyer vagy KitFox.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
Ja.. az infóm US:
http://www.tampabayaerosport.com/ApolloFox.html
CptSAB
Köke. Ez az infó nem volt meg.. néztem az origin amerikai oldalt is, de ott is az orrkerekes gépet nyomják, kb. 62-63ezer dollárért. Airliners-en találtam 2 képet, ott Apollonak írták az összeset. Nekem nagyon tetszik ez a kis Ultrakönnyû madárka.. Igazán megérdemelne egy faszás kis addont.
Clidey
Ez nem Apollo lesz elvileg, hanem az eredeti Kit Fox....de végülis szinte mindegy. Egerben ennek egy "koppintását" gyártja a Zolika - talán szebben és jobban mint az eredeti Amcsi változat, ráadásul sokkal olcsóbban...

CptSAB
Köszi!!!! Igen ez az Apollo Fox, valami régebbi verzió lehet, egy szlovák Apollo Fox-ról láttam kicsi képet, az készült ilyen törzshátsó résszel és futómûvel. Keszthelyen láttam egy madárkát a napokban.
Clidey
A Flightsim.cz-n láttam képeket, valami cseh kölök fejlesztget egy Foxot, igaz nem Apollo... 😊
És amint nézem a minõségétõl se fogom hanyattdobni magam, bár még nincs kész szóval bármi lehet! 😊

Farokkerekes

polluxware
?

CptSAB
Apollo FOX masináról nem tud senki semmit, valami FS alá esetleg?
Chazz76
Válasz Alertnek,sorry.

Chazz76
Proci e8200,webcam VX-1000,sokak szerint az egyik legjobb freetrack-hez,tehát hardware gond nem lehet.Il2-ben stabil 30 fps,semmi röccenés,ezt szeretném kihozni az FS2004-bõl is,bár már hat switch-el nézelõdve is érzékeltem,hogy kicsit darabosan mozgatja a képet.Amúgy minden max-on,40 fps simán(igaz csak alapjáték),megpróbálok jobban belemászni a beállításokba,hátha.
Amúgy kösz az ajánlót,az oldal alapján raktam én is össze a mûszert,nagy segítség mindenkinek.<#eljen>

w77d
ok köszi, köv héten megveszem, csak most lent vagyok balcsin, inkább az otthoni gépre töltöm majd le...

alert
Erõs processzor kell és a webkamera is fontos. Olyan webcam kell, ami nem terheli meg a procit és stabilan tartja a minimum 30 fps-t. Vannak olyan gagyi kamerák, melyek erre szinte képtelenek. Ami nagyon jó kamera alternatíva, az a wiimote (nintendo wii kezelõje). Látogasd meg az SG-n a freetrack fórumot, érdemes.

Chazz76
FSUPIC=FSUIPC

Chazz76
Letöltöttem a FSUPIC 3.9-es verzióját,az ebben lévõ dll.file-t bemásoltam a MODULES mappába,majd a Freetrack programban kipipáltam a FSUPIC opciót,így most már müküdik minden,a 6dof is.Bár 20-21 fram-nál még nem tud többet,elég darabos a mozgás,megpróbálok kicsikarni belõle 30-at,hogy sima legyen a mozgás.

alert
Valahol ki lehet kapcsolni, sõt egy DLL fájl bemásolásával lehet 6 szabadságfokú nézetmódba váltani, mint FSX esetén alapból, így beállítasz egy fix tetszõleges zoom-ot, és X Y Z tengely mentén is tudsz "mozogni", ha mozgatod a fejed jobbra-balra, elõre-hátra, fel-le.

Chazz76
Hello!
Valaki tudja Freetrack müködése közben hogy lehet a zoom értékét változtatni vagy lelõni az automata zoom-ot?Rohadtul idegesítõ,hogy nem tudom változtatni 3D cockpitban az értékét 1 alá,olyan mintha csõlátásom lenne,nem túl reális.

Na komolyra fordítva a szót . Ha megvetted keress fel privátba, segitek. Elküldök egy fs9 fájlt amivel egyszerübben fel tudod tenni!
Üdv,
Junior...<#vigyor1>
mind a 3-at.<#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3><#taps><#taps>. egy áráért
Jó, jó!
De most szúrni, venni, vagy használni?
<#vigyor>
lehet 😄
leet !!!
Falconer
Olyanról még nem hallottam, hogy nem lehetne. Egyébként akinek van eredeti FS9e az is felkrekkeli, hogy ne kelljen mindig a CDvel szórakozni, és errõl tudnak az addon fejlesztõk is.
Másrészt meg max felrakod a krekkelt MD11et, és mellette kifizeted az árát, és akkor legalitás tekintetben is teljesen tiszta vagy, meg lelkifurdalásod sem lesz 😊

Na szóval arra akartam kilyukadni, hogy bármit is csinálsz elrontani nem lehet semmit.

Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy felraktam a LAGO Budapest 2004 sceneryt, de annyira nem volt élvezhetõ a gépemen, úgyhogy le kellett installálnom. Ezután továbbra is a freeware LHBP sceneryt szerettem volna használni, de eltûntek a ferihegyi pályák ILS-ei. Megpróbáltam mindent, de sajnos nem tudtam õket vissza "varázsolni".
Nem tudom, esetleg valamilyen AFCAD fájlt kellene-e letöltenem?
Köszi elõre is a segítséget.
Üdv, Andris
w77d
srácok,crack-elt 9.1 fs-el lehet az eredeti Md-11-et használni? itt remeg a kezem a vásárlás gombon, de ha nem megy fel én tökönszúrom magam...

Papirzacsi
Bocs, olvastam, de elfelejtettem válaszolni. Sorry. Szóval lehet rosszul, vagy félreérthetõen fogalmaztam. Szóval ha nincs low/high idle, akkor csak a tüzelõanyagot nyitod, vagy zárod vele.
Ha van, akkor a leadott teljesítmény alsó határát lehet vele beállítani. Pontosabban inkább csak a fordulatszámot, amibõl jön a teljesítmény. Magyarul, és talán legvilágosabban leírva, azt állítod vele, hogy milyen alacsony legyen az alapjárati fordulatszám. Na asszem kiveséztük a témát.:-)))

Oxigént, ha emlékeim nem csalnak, akkor 4000m (bár lehet tényleg csak 3000) felett kell használni. Az egészséges emberi szervezet kb. eddig képes tolerálni az oxigén csökkenését (ismét megjegyzem, ha jól emlékszem).
Hogy a gép képes olyan magasra felemelkedni, az nem feltétlenül annak köszönhetõ, hogy használják is olyan magasan, illetve hogy arra tervezték. Inkább köszönhetõ annak a ténynek, hogy az ilyen STOL gépeknek a kiváló kissebességû aerodinamikai kialakítása mellett viszonylag erõs hajtómûveik vannak, hogy képesek legyenek megrakva is nagyon rövid pályákról felszállni. Ebbõl a nagy teljesítménybõl két elõny származik, jól emelkednek, és jó magasra, fõleg a légcsavaros gázturbinások, amiknél talán nem csökken olyan mértékben a teljesítmény, mint a dugmocis gépeken.
Amúgy a válasz röviden annyi, hogy 4000 felett kapcsolj oxigént, ha van mindenkinek elegendõ oxigén a gépen.:-) Ha nincs, akkor ne emelkedj magasabbra.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

w77d
hmmm faszányos kis oldal...