MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Strobe-ról meg azt olvastam egy gép szélvédõjére ragasztott matricáról hogy tilos taxi úton használni, valmint tiszta idõben ha jók a látási viszonyok. ergó csak ködben esõfelhõben, vagy este szabad
Itt szegeden max este látok fényeket😊 még a szúnyogírtó An-2 se mindig világítja ki magát mélyrepülésben
csóró bagázs... <#smile>#smile>
Beacon: hajtómûindítás elõtt be, leállítás után ki (azt jelzi, hogy jár vagy indulni fog a hajtómû)
Strobe: Kifutópályára való rágurulástól a leszállás utáni pálya elhagyásig be.
Ezek egyaránt vonatkoznak a kis és nagygépekre is, de itthon kisgépek nappal sokszor nem használnak fényeket, mert drága az izzó és foglalat is vagy szimplán elfelejtik. No comment. Nem véletlenül találták ki...
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Szóval!!
Nav light: mikor, meddig
Beacon: mikor, meddig
Strobe: hol, mikor meddig kell vagy szabad eme fényeket használni
Példul máma LHUD alatt csorgicálok a vizen és fejem felett elhúzó Zlinkének ment fényes nappal a strobe light-ja, rá 2percre egy Cessna 172-nek meg totál semmi.
Szóval ez hogy mûkszik? GA és érlájnsz gépekre is vonatkozik a kérdés..
Tehát aki röpködik itten valóságos göbzikkel, az fejtse már ki légyszíves
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
HL952150, 952140 bgl-ek átnevezése az FS2004 Scenery EURW könyvtárában. A többit is majd írom, ahogy haladok elõre.
ALT az a 'C' vagy Charlie mód. A squawk kódot és a magasságmérõd által mutatott magasságot sugározza ki.
ON az 'A' mód, csak a squawk kódot sugározza semmi mást. Ettõl függetlenül a radaron persze látják a magasságot és egyéb adatokat a radar által számított értékekbõl, tehát nem menekülhetsz 😊
Ahhoz kell, hogy bemelegedjen a transponder bekapcsolás elõtt, mert különben nem fog mûködni.
ALT - altitude
Felszállás elõtt erre kell állítani, és így is kell hagyni. Ez kvázi a normál üzemmód, amikor magassági jeleket is küld, vagy legalábbis abban a formában üzemel.
ON
A magassági jeleket kilövi, ezt csak akkor kell használni, ha az ATC kéri, mert valami gebasz van vagy a te vagy az õ mûszereikben.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"
Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Nézd meg a "citromail" postafiókodat!
Lacibácsi
Az eredetit úgy keresd a neten hogy Avid Flyer vagy KitFox.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
És amint nézem a minõségétõl se fogom hanyattdobni magam, bár még nincs kész szóval bármi lehet! 😊
Farokkerekes
Amúgy kösz az ajánlót,az oldal alapján raktam én is össze a mûszert,nagy segítség mindenkinek.<#eljen>#eljen>
Valaki tudja Freetrack müködése közben hogy lehet a zoom értékét változtatni vagy lelõni az automata zoom-ot?Rohadtul idegesítõ,hogy nem tudom változtatni 3D cockpitban az értékét 1 alá,olyan mintha csõlátásom lenne,nem túl reális.
Üdv,
De most szúrni, venni, vagy használni?
<#vigyor>#vigyor>
Másrészt meg max felrakod a krekkelt MD11et, és mellette kifizeted az árát, és akkor legalitás tekintetben is teljesen tiszta vagy, meg lelkifurdalásod sem lesz 😊
Na szóval arra akartam kilyukadni, hogy bármit is csinálsz elrontani nem lehet semmit.
Olyan problémám lenne, hogy felraktam a LAGO Budapest 2004 sceneryt, de annyira nem volt élvezhetõ a gépemen, úgyhogy le kellett installálnom. Ezután továbbra is a freeware LHBP sceneryt szerettem volna használni, de eltûntek a ferihegyi pályák ILS-ei. Megpróbáltam mindent, de sajnos nem tudtam õket vissza "varázsolni".
Nem tudom, esetleg valamilyen AFCAD fájlt kellene-e letöltenem?
Köszi elõre is a segítséget.
Üdv, Andris
Ha van, akkor a leadott teljesítmény alsó határát lehet vele beállítani. Pontosabban inkább csak a fordulatszámot, amibõl jön a teljesítmény. Magyarul, és talán legvilágosabban leírva, azt állítod vele, hogy milyen alacsony legyen az alapjárati fordulatszám. Na asszem kiveséztük a témát.:-)))
Oxigént, ha emlékeim nem csalnak, akkor 4000m (bár lehet tényleg csak 3000) felett kell használni. Az egészséges emberi szervezet kb. eddig képes tolerálni az oxigén csökkenését (ismét megjegyzem, ha jól emlékszem).
Hogy a gép képes olyan magasra felemelkedni, az nem feltétlenül annak köszönhetõ, hogy használják is olyan magasan, illetve hogy arra tervezték. Inkább köszönhetõ annak a ténynek, hogy az ilyen STOL gépeknek a kiváló kissebességû aerodinamikai kialakítása mellett viszonylag erõs hajtómûveik vannak, hogy képesek legyenek megrakva is nagyon rövid pályákról felszállni. Ebbõl a nagy teljesítménybõl két elõny származik, jól emelkednek, és jó magasra, fõleg a légcsavaros gázturbinások, amiknél talán nem csökken olyan mértékben a teljesítmény, mint a dugmocis gépeken.
Amúgy a válasz röviden annyi, hogy 4000 felett kapcsolj oxigént, ha van mindenkinek elegendõ oxigén a gépen.:-) Ha nincs, akkor ne emelkedj magasabbra.:-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)