MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
igazából nem ismerek olyat aki érthetne hozzá :S

Hát ha nem csináltál még ilyet, akkor elég nehéz és fõleg kockázatos is.
Nincs a közeledben egy Windows guru aki tudna segíteni?
Ráadásul ahogy nézem Vistád van, arra vonatkozóan nincs ismeretem mert XP-t használok.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

w77d
hogyan? tudsz segíteni?

Ez nagyon valószínû <#ejnye1>
Próbáld meg kipucolni a registry-t is.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

w77d
már tegnap délután írtam nekik de semmi válasz.... lehet hogy bezavar az hogy kb egy hónapja volt fent warez verzióm belõle de aztán leszedtem??

Írj nekik és külld el az emailt is amit kaptál tölük !
w77d
letiltottam de ígyse sikerül. Ami érdekes, hogy a PMDG honlapjára bejelentkezve a previous orders menübõl eltût az MD11 vételem, azt írja hogy nincs elõzõ vásárlásom. Vásárlás uitán még egy darabig ott volt most meg nem........

Hypo
tuzfal esetleg?

w77d
naa megpróbáltam újra telepíteni, most megkérdezi az adatokat de nem akarja elfogadni, azt írja hogy unable to validate...

Gondolom már meg volt valamikor ez a gép. Törölj ki minden Md11-re vonatkozó fájlt és probáld urja
w77d
nna megvettem az MD11-et, de van egy problémám. A telepítõt elindítva automatice felrakja magát a repcsi, de aztán rinyál, hogy nincs license fájl. A PMDG honlapján azt írják, hogy telepítés közben kéne kitölteni a Product ID-t és az email címet. Nekem telepítésnél semmi lehetõséget nem kínál föl...

www.avsim.su
CptSAB
Húzott proci esetében nem ez az elsõ program, ahol valami visszaüthet. Még emlékszem a régi szép PIII korszakra, amikor boldog boldogtalan húzta a 600-as körüli procikat, akkoriban a cél az 1GHz elérése volt, és voltak programok, amelyek beleröhögtek a húzott procik önbizalmába. Nekem egy 633MHz-es Celeron-2-em volt, amit asszem úgy 800 MHz-re tudtam húzni.. azon ment stabilan, de igazábólkb 3-5 FPS-t nyertem vele. FS-re nem volt hatással. 950-en még bebootolt a CMOS, de a Windows már nem indult. Jó kis ABIT SA6 815-ös lapom volt. 😊
w77d
azért az elgondolkodtat, hogy nagyobb proci teljesítmény mellett miért csinál kevesebbet az FS 😄

Sziasztok!
An-2 (T)-hez keresek még mindíg paint kittet

Intel Core 2 Duo 3 GHz, NVIDIA GeForce GTS250, 8GB RAM

Hypo
semmin ne csodalkozz, 😊)

w77d
gyerekek egy egész napi tesztelgetés után ezt kell megállapítanom: az fs autogenje nem szereti a proci tuningot. Gyári processzorértékekkel simán kirajzol egy egész zsúfolt várost, viszont FSB emelés esetén már komplett városrészek maradnak ki.... furcsa......

CptSAB
ui.. ez nem az én repaintom! Azért THX! a Retroairclubb festõinek, de engedelmükkel én valami hazai szinre vágyom.. 😄 , meg szebben kidolgozott felségjelre stb.
CptSAB

Némi ízelítõ, hogyan is fest a gép elemekre szedve. 😄
CptSAB
Nem rossz kis program ez. Külsõ grafikai szerkesztõvel is tud dolgozni. Hardweres módban sajna az én ATi kártyám szoftverével szétcsúsznak a textúrák, de szoftveres módban fasszaaa! A 3D modell minden eleme egyben vagy külön külön textúrázva megtekithetõ. Na ezek után printscreen, majd egy háttér layer és így már jobbak az esélyek.
CptSAB
Szórakozok a Szu-22 festésével, de asszem ezt most feladom PS-ban. Egyszerüen minden segédvonal, panel hiányzik. Lementettem a géprõl egy rakás 3 nézeti képet, de egyszerüen ez a maszat kupac nem áll össze a mi gépeink festéséhez. Hiába rajzolom az íveket, fogalmam sincs, hol van a vízszintes vezérsík, a fügõleges vezérsík és a fékernyõ lemezosztása.. és ez akkor még csak egy bitmap. Így most az Abacus painterrel próbálom meg ugyanezt a mutatványt, ott ugyanis a modell megtekinthetõ. 😊
CptSAB
Legyen jó hír, hogy hosszas hibakeresgélés után megint mûködik a GMax így végre újra tudok tevékenykedni a Kaposújlak Sceneryn. Pedig bevallom, már azt hittem feladom, a 3D program nyüglõdése miatt, illetve már az is megfordult a fejemben, hogy kiadom bérbe a konvertálásokat. De szerencsére levertem a gaz lázadót..
Sziasztok!
Az An-2-es paintkit mellé még egy lehetõleg angolszász panelt is keresnék

CptSAB
<#papakacsint> Ezeket az érveket el is fogadom. Tehát ilyen szituációkban szó se róla. Mi több, hazai légtéren kívûl, elismerem a nagy forgalmat. Nagy távolságokat, erõsen tagolt felszint. Véleményem tehát szubjektív véleménynek tekintendõ. Ilyen megátalkodott maradi felfogásom van. <#nemtudom><#nevetes1 > De talán lehet, hogy tényleg csak valahol mélyen bennt a hazai állapotok realizálódtak akaratlanul is. Ami pedig az avionika tudását illeti ölég drágán is mérik õket.
Sziasztok!
An-2 (T)-hez keresnék repaint kittet.
Tud valaki egy jót mondani?

alert
Nem adnék neked 100%-ig igazat. Leginkább az határozza meg ezt a fajta automatizált kisgépes repülés fejlõdést, hogy mennyire van szükség rá. Itthon talán legkevésbé. Sok helyen viszont igen. De ez egybevág azzal is, hogy itthon alig van kisgép, ami glass cockpites vagy robottal rendelkezik. Míg Alaszkában, vagy az USA déli részén, Svájcban pl egyre több. A miértre szerintem 2 válasz van. Egyrészt, mert bizonyos helyeken bizonyos emberek igénylik ezt a fajta kényelmet, mert itthon ugyan nem jellemzõ, de a fentebb említett területeken (és sok egyéb helyen) sokkal nagyobb biztonságot és kényelmet nyújt egy ilyen rendszer a változatos talajfelszín, idõjárási körülmények, IFR repülés és nem ritkán 4-6 órás utak miatt (mert bizony itthon sok ok miatt nem, de mondjuk USA-ban de bárhol máshol is rengeteg kisgépes IFR-t repülnek). Borzasztó fárasztó, ha valakinek el kell repülnie A-B-be 4 óra távot IFR körülmények között vagy akárcsak hegyek között fõleg, ha rendszeresen. Itt nem munkáról beszélek, hanem vannak olyan helyek, ahol a hobbi mellett a repülõgépet ugyan nem mint az autót, de gyakorlatilag mint rendszeres közlekedési eszközt veszik igénybe. Ettõl itthon persze nagyon távol állunk, de ott ahol ez mûködik, ott a glass cockpit és a robot elõnnyé válik egy hobbipilótának is, ha éppen nem csupán hobbirepül, hanem megy valahova. Aki hobbirepül, az úgysem az avionikát és a robotot fogja figyelni, hanem a horizontot és a tájat, akár monitorok vannak a gépben akár nem. Szerintem ez egy jó dolog. Fõleg egy borzasztóan forgalmas bonyolult légtérrendszerben, ami itthon szintén nem jellemzõ, de azt garantálom, hogy akár egy CPL-el rendelkezõ 200 órás itthon repült pilcsi az USA-ban vagy akár csak Angliában még egy 150 kilóméteres távot is izzadva és fejét tekergetve tudna csak lerepülni. Ha le tudná egyáltalán. A másik ok, amiért nyomják a monitoros kisgépeket a nagygépes pilótaképzés, mert alapvetõen jó, ha a növendék eleve ahhoz szokik hozzá. Ellentétben sok fanatikus egyénnel... 😊 a legtöbb pilóta növendék nem szimulátorozik és azt sem tudja mi az az FS, így mikor belekerül egy EFIS-es vagy monitoros gépbe annyira idegen neki, mintha az ûrsiklóba ülne. Szóval alapvetõen nem Magyarországból kell kiindulni, mert ahova ezeket kitalálták, ott van épp elég dolga a pilótának, nem úgy mint itthon, hogy jószerivel ha felszállsz rádió és minden nélkül és átrepülöd az országot, nagy eséllyel akkor sem sértesz törvényt és nem ütközöl össze senkivel. Na ez valahol elképzelhetetlen. Amúgy elég jók ezek az avionikák a kisgépekben, simán megcsinál egy CAT I-es megközelítést is olyan módon, amit egy 737 classic is megirigyelhetne 😊 De mint mondtam, a fedélzeti számítógép figyelmen kívül hagyható, így egy monitoros gépbõl is repülhetsz kifelé nézve. Ezen felül egyetértek, a repülés szerintem sem a glass cockpittel kezdõdik és pusztán hobbirepüléshez teljesen felesleges. Ugyanakkor szerintem nem is vagyunk nagyon fenyegetve, hogy itthon a közeljövõben elterjedne 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

CptSAB
Mihez kényelem..? Én értem a technika fejlõdését, de... Egy ilyen kaliberü gépben, ahol két ember behuppan, meg max két kis hátizsák, ráadásúl nem holmi kagylóüléses elfekszem pilótacsüccsentõvel, én nehezen tudom elképzelni magamat, hogy betekerem a kétcsatornás AP-t és csak úgy bambulok. Ezt a gépet glass cockpit verzió ide vagy oda.. egyszerû idõjárási körülményekre, szimpla nappali VFR repüléshez tervezték. Benne van a POH-ban. Direkt letöltöttem mindkét manualt. Egy ekkora kis gépben élvezet lehet repülni, irányítani a gépet, érezni az áramlatokat, követni az utat, folyókat, repülni szabadon. Én betojnák attól, ha a 20 éves Favoritomban fedélzeti számítógép lenne, és csak mint valami buszban kifelé nézegelõdnék, mert egy pálya és távolságkövetõ automatika egy a GPS-en kiválasztott két v. több pont között elnavigál (sajna már folynak ilyen tesztek). Ugyanis akkor minek a jogsim.. minek a kormány, a pedálok.hasonló a véleményem a kisgépes repülõgépek túlintegrált avionikájáról is. Egy a technikától elkényelmesedett kisgépes pilótától jobban tartok, mint az aki "öskövület gépeken" nap mint nap esetleg valami kávédarálóban olajosan, maszatos képpel zötykölõdik. Ez utóbbi valószínüleg a gép technikai szervízfelöli oldalához is ért, nem pedig csak a brossúrát tudja lobogtatni, meg meghúzza a száját, ha valami elromlik.
Falconer
Kényelmi funkció nem?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hypo
igaz, egy gps boven eleg bele. ott a nagy ablak ki kell nezni😊)

CptSAB
Annyiban megkövetem magamat, hogy az A22LS-nek van egy glass cockpit változata, amelybe a Dynon Avionics FlightDEK-D180 EFIS rendszere van beépítve, amihez az AP74 vagy AP76 robotpilóta beépíthetõ... na de én ezen csak sírni tudok. Repülni érzéssel kell tanulni, nem pedig mûszerrel.
Hypo
Hypo
sasold meg ezt! kicsit más az életben de szerintem jo kis freeware

CptSAB
Észre sem vettem a robotpilcsit benne.. tiszta besz*rás.. 😄 Nem hinném, hogy az eredetiben van. De a véleményem az, hogy az a pilcsi, aki egy ilyen gépen is AP-t nyomogat, az adja szépen vissza a szakszolgálati engedélyét, és tanuljon meg biciklizni inkább.
Clidey
Mit szeretnél még tudni?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Megnéztem a korábban belinkelt Aeroprakt A22-est, és szimpi kis gép. Csak ez a GPS és autopilot nem tudom, hogy mennyire reális....

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

CptSAB
Tesztfázisban van a dolog. Eddig annyit sikerült elérnem, hogy a vízrajz már okés.
Tibetan
Hahó!

Hol és mikor lehet letölteni a javításokat a remek Hungary VFR-hez? Sajnos nálam is jelentkeztek az említett hibák, amiktõl jó lenne megszabadulni...

Köszi elõre is!<#worship>

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Azért köszönöm. Ez már sokat lendített rajtam.
Clidey
Én nem emlékszem ilyesmire.

De amit tudok az ez:
Betütipust csak hasonlót fogsz találni, pont olyat nem, mert az egyedileg a Malév számára készült/tervezett fontok - roppant elmés módon a nevük Malévfont /-light /-demi /-regular és -black de hivatalosan helyettesíthetõ az Arial betütípuscsaláddal.

A kék szín jellemzõi: Pantone 280 / Ral 5022 / Fascal PMS 280 C / CMYK 100, 72, 0, 18 / HTML #00257E
A pirosé: Pantone 032 / Ral ~3020 / Fascal PMS 485 C / CMYK 0, 91, 87, 0 / HTML #F51E30
A zöld: Pantone 369 / Ral ~6018 / Fascal PMS 369 C / CMYK 65, 0, 100, 9 / HTML #45B0
A szürke: Pantone 441 / Ral 9018 / Fascal PMS 441 / CMYK 6, 0, 6, 11 / HTML #D4DDDD

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Kedves Olvtársak!
E topikban volt szó régebben a MALÉV festés színkódjáról és a lajstromok, meg a logó betûrtipusról?
Hypo
jo van mar!!!!!!!! kis bujtatott iq teszt

Köszi.

Papirzacsi
Nem a www. hiányzott, hanem a http://. Az említett oldalak www. nélkül is bejönnek.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Bocs a szmájlit elszúrtam nem az elsõt akartam feltenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
Hát azért ott nem. <#hamm>
Kicsit el<#email>, mert a www.avsim.com, meg a www.flightsim.com
Hacsak, nem tükrözöd az sg.hu-ról.
Hypo
Honnan tudok igényes,és ingyenes gépeket letölteni?Ahonnan én próbáltam nem engedte a gép,vírust jelzett(és én hiszek neki). Kösz elõre is!

w77d
megy önállóan is

Chazz76
Hello!

Érdeklõdnék,hogy a PMDG737-800/900 önállóan is futtatható,vagy szükséges hozzá a 600/700 is?

alert
Beacon megy folyamatosan repülés közben is.

Strobe nem is megy taxizás közben, csak a pályán és a levegõben. Viszont megy nappal is.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"