45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#43048 2 és fél óra... :)
(francba, hogy holnap nem leszek otthon.) -
#43047 Hotel Yankee papa Oscar -
#43046 ...nick... :)
5 óra... :DDD -
#43045 És melyikben? Mert most már van egy pár a városban... :)
Én mondjuk a HighFly-ban még sosem voltam, de van már valami vadászgépes cucc is úgy hallottam...
Szumma-szummárum, én benne vagyok természetesen!
További jelentkezők írják ide a nickjüket:
-
#43044 a nagy szimulatorban én leszek utaskisérő ha kell integetni nagyon tudok -
#43043 "bartereztek liveryt" ez nagyon tetszik... :)))
Én benne vagyok! :)
(@Clidey:köszi a törlést!) -
#43042 -
#43041 Úgy érted valami multiplayer repkedés? Vagy IRL? -
#43040 Maestro egy szimulatoros repules tali SG forum tagokkal? Esetleg akik bartereztek liveryt? -
#43039 Ohh basszus bocs, addig szerkesztgettem, írogattam hozzá, míg lejárt az idő és kétszer ment el. Maestro, tudod törölni a #43037-est? :) -
#43038 Egyébként egy komoly probléma van csak ezekkel a jó kis orosz masinákkal, hogy soknál nincsen manual, ill. van, csak orosz. :/ Ez azért nagy problemet tud ám okozni, pont azért, mert ezek elég jól kidolgozott masinák, nem csak a bepattanot, fékoldás, oszt gáz, hanem itt indítani kell, és nem mindegy milyen ám a sorrend. A orosz manualt meg translate-el, szenvedve angolosítom, próbálom kisakkozni mi lehet.
Jó példa erre az An-12. Nekem nagyon bejön ez a gép, bár VC-ben nem igazán van jól kidolgozva minden, csak az alap dolgok, de 2D panelek szuperek szerintem, nagyon sokminen ki van dolgozva. De itt például problémát jelent, hogy APU indítás után is képes elmenni az áram, ha felkapcsolom a dolgokat, de még sokára indítok hajtóművet. Ha nem kapcsolom fel a dolgokat, akkor nem megy el az áram, de ha igen, akkor egy idő után egyáltalán nem tudok indítani. Látom is a kis műszeren, hogy csökken a feszkó, de nem tudok APU-ról adni neki "végtelenségig". Ehhez pl. bazi jó lenne a manual, mert általában úgy indulok, hogy bepattanok, belövöm a gépet indulásra készre, minden beüzemelek, csak a motorokat nem. Tervezés a fülkében, girok hangolása, de eddigre lemerül a cuccos, ha nem indítok motort. Bár kezdem sejteni melyik rendszer szippantja le, de mégis, jobb lenne, ha nem kellene szerencsétlenkedni és APU-ról menne. Erre bazi jó lenne inglis manual. Ezért félek a Tu-144-től, mert ahhoz sincs angol, de persze rá fogok jönni.
A Tu-134-hez sem találtam, de az legalább magyar volt, bár rájönni, hogy hogyan indul, ott sem volt egyszerű. De ehhez mondjuk nagy segítség, hogy a 154-esen és az Il-18-on tapasztalgattam az orosz gépek miliőjét, és így már azért a kiírások és műszerek általában ismerősek voltak. Apropó Il-18. Még adós vagyok magam felé egy duda nélküli startal, mert jó persze, kikapcsolom, hogy ne ordibáljon ha felszállok, de mégsem az igazi, hogy nem felsz-ra kész a cuccos, de sajnos ami manual volt hozzá, igen szűkszavú, ráadásul én fordítottam lefelé, mert persze angol ehhez sem volt. Tu-154-en már nagyon szép startokat tudok csinálni, mindent sorrendbe felkapcsolni és nem is világít a felszállásra nem kész tabló. Olyan szép hallani, mikor az orrkerékvezérlést 10 fokra kapcsolom és mondja, hogy "Hajózómérnök felszállásra kész" és a FO elkezdni olvasni a checklistet. Nagyon szép pillanatok: :)))
Ez nem volt érvényes a Yak-40-re, mert az, ahogy tapasztaltam kissé eltérő szemléletű, de azért nem teljesen, na meg ahhoz baromi jó manual van. Mondjuk itt sikerült egyszer addig szöszmötölnöm az indítással, hogy kigyulladt az APU. Khm... Open manuál, hát írják ám lelkesen, hogy ez az APU nem egy igásló kérem, ennek figyelni kell a kis lelkére, mert csak az 1-es hajtómű indítására van tervezve, utána off, a másik kettőt úgy kell, hogy 1-es 80% gázig, akkor lesz elég bleedair és mehet a többi hajtómű. Nem ám 30 percig járatni csak úgy! RTFM basszus... :))) Szóval a manual rögvest írta is, hogy az APU-t csak nagyon korlátozott ideig szabad, illik használni, hogy kímélje az ember. No, ilyeneket nem tudok kisakkozni a ruszki nyelvű manualokból. :(
Szóval fellelkesített @hont kolléga és irkálok majd kis összefoglalókat, kedvcsinálókat nem annyira elterjedt, nem kommersz gépekhez, scenery-khez. :) (jó, a Tu-154 kimarad, mert az már-már kommerszizálódott.:))) ) -
#43036 Már csak 8 óra... :)))
Ha gondoljátok, írok néhány összefoglalót a mostanában kipróbált gépekről, linkekkel. Azért volt néhány kifejezetten kellemes darab. :) Valamint mostanában tervezek kicsit Oroszország területén repkedni. Körbenéztem, rengeteg, szebbnél szebb scenery van a ruszkikhoz, esetleg azokról is írhatok folyamatosan néhány szót. Továbbá találtam még nem egy, nem kettő igen jól kidolgozott régi masinát, többek között egy általam régóta, az Air America óta vágyott C-123-ast. Ezeket is kipróbálgatom majd a túra során, sőt, ruszkiországban az igen nagy távok miatt esélyesnek látok egy Tu-144-es tesztet is, írok róluk majd néhány szösszenetet. De elsőnek is készülök haza Lengyelből, majd kis pihi után irány a Oroszhon.
De ezt már csak akkor teszem meg, ha már az új LHBP-n tehetem le a Tu-114-est. :DDD
-
#43035 Szerintem ne szegje kedved a látszólagos közöny! Én továbbra is nagyon örülnék, ha idelinkelnéd azokat a dolgokat melyek elnyerték tetszésed és/vagy esetleg használsz!
Akkor már én is söprögetek a saját házam táján, és idelinkelem ezt... :) -
#43034 Szevasztok!
Mint a jelen példa is mutatja nem igazán van rá igény, hogy kicsit rendbe szedjük az FS alkatrész könyvtárainkat!
Ettől független én megpróbálok közzé tenni pár apróságot, ami talán egyeseknek jól jöhet.
Én csak olyat fogok megosztani, ami működik és szerintem érdemes arra, hogy más is kipróbálja!
Mivel én iFLY rajongó vagyok kezdeném egy iFLY VC light módosító leíráson!
Nagyon egyszerű használni és sokkal realisztikusabb. -
#43033 ÉRTETTEM ÉLJEN A VEZÉR!! Eia Ria Viktoria illetve Maestro -
#43032 És a szabad véleménynilvánítás? Nekem lenne véleményem, utálok mindenkit, akinek C-vel kezdődik a neve a lidey-val végződik. :D -
Mostantól mégjobban vigyázz magadra...!!! -
#43030 Én csak kuldozgetem kérésre privátban a linkeket.....de az is nagy munka ám:)))) -
#43029 Édes Istenkém Diktátor Kezébe Kerültünk!!!! ALERT ALERT :Ö))))) -
#43028 -
#43027 Na igen, még szerencse, hogy nem vettem le minden pénzt a számlámról. :)))
Egyébként igen, sajnos Krakkó (EPKK) eléggé FPS zabáló, cserébe szerintem szép. Bornholm Island (EKRN) ilyen még, cserébe az még szebb, hajóznak a hajók, meg a kocsik is közlekednek az úton és a reptér előtt, az előcsarnok belseje is ki van dolgozva. :) VFR-re nagyon ajánlom. :)
A többi reptérnél nem tapasztaltam ilyen FPS esést, pedig Varsó nem gyengén van kidolgozva. :) -
#43026 És a legjobban várt. :) -
#43025 Srácok!
days02hours22minutes40seconds17 és itt a várva várt LHBP !
Bátran merem mondani, hogy az FS9 torony magasan a legszebb kiegészítője!
Köszi,ki fogom próbálni PL-t!
EPKK szoktam repülni, az is egy pofás reptér, csak elég rosszul optimalizált! (Ha rossz az idő, akkor ott szokott FPS problémám lenni.) -
#43024 Látom, általában a jobban kidolgozott, sceneryk által jól lefedett országokba szeretsz repkedni. Ajánlanám a lista bővítését Pl-el is, ahol én repkedek mostanában, bizton állíthatom, hogy a legtöbb scenery kidolgozása felveszi a versenyt nyugati társaival, itt elsősorban a Drzewiecki Design scenery-kre gondolok. Sőt, még VFR-re is nagyon jó, mert Varsó, Krakkó városa nagyon jól ki van dolgozva, Varsó ráadásul extrém nagy területet fed le, de említhetném még Gdansk-ot, Lodz-ot, ezeknél is nagyon szép a környezet is. Sok videó és képgyűjteményem van, ide linkelve is erről a területről. :)
És itt ragadnám meg az alkalmat a legújabbra. Kedvet kaptam ismét a ruszki Hercules-hez, kicsit repkedtem vele. Kezdem megérezni a leszálló sebességet, végre nem az átesés határán táncolok touchdown előtt, szerintem egész szépre sikerült a leszállás. :)
(Clidey-nak: Ez megint a dromis reptér, begurulásnál látszanak is rendesen: :))
-
#43023 Európából, még nem merészkedtem ki!:)
Sőt EU-ból is Ch, D, Au, Hu, I,és Fr be szoktam csak jönni menni!
De amióta LHSim van, ritkán megyek ki az országból! Sőt! Egyre gyakrabban VFR-k.
Azok mint kiderült nem is orosz, hanem Finn texturák egyébként nem lennének rosszak! -
#43022 Ezzel csupán az a gáz hogy a textúrák megváltoztatásától maguk a 3D objektumok még nem változnak,ráadásul az egész világon lecseréled őket...
Azért az sem az igazi... -
#43021 Esetleg nincs kedve valakinek a blda2.bmp, blda3.bmp, blda2lm.bmp és blda3lm.bmp fájlok helyett valami kis pofás magyar házikókat eszkábálni?
Találtam egy orosz csomagot, amikkel le tudtam cserélni azokat a rusnya amerikai emeletes förmedvényeket, de ez az orosz csomag, meg annyira szocreál, hogy sírógörcsöt kapok, mikor VFR repülök... -
BB5207 #43020 Csatlakozom Győző bejegyzéséhez!
Alert köszönöm az eddigi munkád, Clidy neked sok sikert kívánok !
-
-
Frenky #43018 Jó reggelt! Egy holnapi esemény, talán valakit érdekel :-)
FS 2004 Online repülés! Szép napot. -
#43017 Ha már ennyire szentimentális hangvételű hozzászólást írt hont kolléga, veszem a bátorságot és én is megtenném.
Nagyon hasonlóak az én érzéseim is ezzel kapcsolatban, mert kb. én olyan 10+ éve kezdtem el játszani ezzel a "játékkal". Ugyan úgy, halvány fogalmam sem volt az egészről, csak egyet tudtam 747-el akarok repülni. :)))
Uygan úgy, csak pislogtam a nagyok hozzáértésére, irigyeltem őket, el nem tudtam volna képzelni, hogy én is megtanulhatom. S akkor még csak kezdtem szembesülni a repülés összetettségével, nem beszélve a drága FS9 lelkivilágáról, mert lassan azt gondolom, felér a reppenés "nyűgjével". :)
De bele lehetett jönni.
Ahogy kezdtem megismerni a dolgokat, úgy változott a hozzáállásom, az ad-hoc reppenések helyett doksikat bújtam, tanultam, hogy minél reálisabb legyen és akkor jött, hogy ezt én sosem fogom megtanulni, SID/STAR, mi lehet az? :)
De szépen lassan megtanulta az ember és egy idő után már úgy megy egy Boeing indítása, repülés vele, mint ha rutin lenne. Sok-sok szívás a Wilco Airbusával, merthogy az egyetlen használható Airbus a mai napig, bár teljes mértékben érthetetlenül állok ezelőtt, de némi box után azért a Wilco is csinálja amit szeretne az ember, de hogy még mindig nincsen rendes Airbus... :///
Azután már, mikor az "összes" glass cockpit-es géppel megismerkedtem, új kihívás is kellett, ekkor jöttek számomra az orosz gépek. Elsőre kínai az egész, semmi nem értettem, bután lestem a PTTu-154-re, hogy mi a tökért nem indul ctrl+E-re. Na, doksi kinyit, olvas ezerrel, de szokatlan, mert a 737 már olyan rutin, hogy az olvasást is már-már elfelejtettem. :) Oktatóvideó hesszölés, még mindig dudál ez a nyomorult felszállásnál, még mindig nem felszállásra kész. Doksi bújás, francba, orrkerékvezérlés 63 fokon maradt. :)
Persze felszállt, de ott fent szembesülni vele, hogy a robot is külön szakértelmet igényel, mert ez a kis nyomi nem úgy emelkedik, mint szeretném, sakkozni kell a pitch-el apránként, nem csak belövöm a tekerőn a VS-t és ALT-ot és egyszer csak odamegy a gép a kívánt magasságra, kívánt varióval... Neeeem, itt szenvedni kell a pitch-el, hogy szépen emelkedjen, ne túl gyorsan, ne túl lassan, figyelni kellett a magasságra, mert ha nem, robogott az egekig, abba sem hagyta. Süllyedésnél... Nem egyszerű, mert ha hamar kapcsolok GS Hold-ot, akkor előbb emelkedik a kis nyomi, hogy a siklópályára emekedjen, nem ám, hogy megvárja adott magasságon, hogy mikor lehet süllyedni, neeem, itten ALT Hold, míg a vonalka középen nem lesz, utána mehet a GS Hold, hogy ne emelkedjen feleslegesen süllyedés közben. :)
És akkor mondhatom, hogy a Tu-154-esen még istenes volt az automatizmus a régebbiekhez képest, ahol még VOR követés sincs, ha egyáltalán VOR rádió van benne.
Yak-40-nél még rádió csak-csak van, de kurzuson tartani már kézzel kell, nem beszélve az ILS-ről, amit bár mutatja a műszer lelkesen, de a robot itt sem tud ILS követést, azt kézzel kell ám. :)
De egy idő után ráérez az ember a ruszki gépekre is. Észreveszi, hogy a káoszban azért ki lehet igazodni, még ezeknél a gépeknél is van egy egységes koncepció, hasonlóak a műszerek, ugyan úgy kell a giroszkópokat, műszereket hangolni, az ADF rádiót is egyszer kell megtanulni és rájön az ember, hogy hogyan kell. :)
Ehhez képest és ilyen távolságból egy 737-el repülni, már szinte játéknak számít, hisz beprüntyögöm mit és merre akarok és ez képes arra és úgy menni, ahogy én akarom. :)
És még mindig... tanulás, tanulás, tanulás. Még mindig, pedig 10+ éve nyúzom. :)
Mozgat az FSX, pláne azon videó után, amit épp mostanában tett be hont kartárs az FSX topic-ba. Gyönyörű, de amíg ilyen mérhetetlen a gépigénye, számomra felejtős. FS9-el végigcsináltam mindent szívást, optimalizálást, teljesítménynövelést, textura kissebbítést, csak hogy játszaható legyen, mára teljesen zökkenőmentesen fut. Azt hiszem, nem vágyom már hasonlóra, mert bár tény, hogy szebb (sokkal), de egyszer elég volt ezt végigszívni, inkább repülök, tanulok, mint hogy FPS-t vadásszak, vagy diavetítést nézzek. Annyira még nem csúnya ez az X-hez képest sem, hogy ne legyen élvezetes, sőt, még mai napig is van, hogy megcsodálok egy szép látványt, mert még így is tud az lenni.
Szóval bocs, a hosszú szösszenetért, csak úgy volt kedvem írni nekem is. :)
Egyébként teljes mértékben osztom hont kolléga ötletét. Ha megengeditek, felajánlanám szolgálataimat, elég sok jó orosz gépet, kieget kipróbáltam mostanában és még nincsen vége. Ha gondoljátok és összejön, amit hont írt, szívesen írok néhány összefoglalót, tapasztalatot, ajánlót egy-két igazán jó, szép géphez, kieghez, mert tudom, hogy milyen sokat számított annó, mikor kerestem szép, kidolgozott kiegeket.
(nem mellesleg még mindig jöhetnek az ajánlatok, ötletek, mert az orosz vonalat nem fejeztem be, még ha a lengyel kitelepülés egy Tu-114-el véget is ér hamarosan, de megvan a következő kitelepülés helyszíne és valószínű még maradnak a ruszki, keleti gépek, mert még sehol egy Il-76, sehol egy Il-62, egy Tu-144 tesztelése, óriás Antonovokról nem is beszélve. Bár sajna itt e legtöbb már nem VC-s, de azért kibírható. (bár azokat régen láttam, nem voltak asszem annyira jók, ha jól emlékszem, 124/225)) -
#43016 Uhh, hát sajnálom, mert tényleg rettentő élvezetes kieg. Érdekes az, hogy nálam, ahogy lentebb írtam, a shift+0-ra előjövő segédablak nem működik, egyetlen dolog, az External Power, amit be tudok kapcsolni, semmi mást. De legalább azt, a többi fölött, ahogy írod, ott a kezecske, de nem lehet kapcsolni, sem az üzemanyagot, sem a terhelést. De a többi jól megy. Nem értem ezeket teljesen, mert Győzőnél sem megy ez a kieg. Ha gondolod, akkor elküldöm neked összecsomagolva, ami nálam fent van.
Amúgy nálam a LET-410 nél vaannak, voltak problémák, folyton OOM-lett, ha nem az UVP-G-t töltöttem be. Aztán nézegettem az event viewert és láttam, hogy egy xss.gau szarakodik. Bár nem tudtam mire jó az, de letöröltem és most megy mind a négy fajta LET, bát nem tudom mit nyírtam ki ezzel. Szóval nem értem teljesen a lelkivilágát ennek, pontosan ezért nem merem újratenni az egészet, mert most hellyel-közel minden nekem kellő dolog megy, minden gép, scenery, ami nekem kell. Ill. egy dolog, ami bosszant, az a CS C-130-as 1.1-es patch-e, amit nem tudok feltenni, mert a virágbolti betöltőprogi (loader) progi nem indul el, a 1.0-val pedig nincsenek kerekei a Hercules-nek. De ezzel még elvagyok, annyira nem fontos, van AN-12, bár a VC messze nincs olyan funkcionalitással kidolgozva.
Bár úgy érzem ezt a dolgot Te meg fogod oldani. :) Ha esetleg úgy alakul, kíváncsi vagyok, hátha helyre lehet rakni a shift+0-s ablakot is, bár nem létkérdés, minden más megy.
Drukkolok. :) -
Frenky #43015 Sziasztok! Nagyon jó 5let nagy segítség lenne nekem is :-) Csak támogatni tudom :-)Ez a kezdeményezés sokat segíthet a szimulátorral most ismerkedő és már meglévő júzereknek is. A topic fejlécében lesz az anyag, vagy egy másik elérhetőségen? Nagyon várom! További szép napot. -
#43014 Persze, de nem tudok minden nap figyelni, ahogy azt lathattatok az utobbi idoben. Igy nincs ertelme... ezert inkabb atadtam a lehetoseget. -
#43013 Szevasztok "szárnyaló" topiklakók!
Amikor én regisztráltam erre a fórumra a repüléssel kapcsolatos tudásom csak elérhetetlen vágyak tömkelege volt...
Megszállottként Olvastam az oldalakat, írogattam Zacsinak és a többieknek némi segítségért.
Aztán mikor valamelyik öreg róka az egyik SID-ben lévő BUG-ra hívta fel a figyelmet olyan volt, mintha O arabul írták volna!
Egy kurva szót se értettem! Aztán teltek az évek és lassan bele rázódtam!
Hogy miért írom ezt le?
Ez a program lassan több mint 10 éves! Óriási változásokon ment keresztül, amiket Mi itt végig asszisztáltunk.
Közösen vártuk a megjelenő új kiegészítőket és oldottuk meg az esetlegesen felmerülő kérdéseket!
Lassan össze kovácsolódtunk! Tudjuk egymás erősségét, vagy épp gyengéit! Tudjuk ki szeret VFR-t ill ki inkább
a nagygépes műszeres utakat!
Az FS beleszövődött a mindennapjainkba!
10 éves fejlődése alatt nagyon sok zsákutca volt, amire előbb utóbb rájöttünk.
Azt gondolom, hogy az évforduló alkalmából létrehozhatnánk egy "virtuális" adatbázist!Vagy akár az FS "családfáját"!
Mire gondolok ez alatt?!
Szedjük össze közösen, azokat a remekbe szabott kiegészítőket, amik az "átlag-ínyenc" felhasználóknak elengedhetetlen!
Itt különböző szekciókra gondoltam,mint a családfánál apai, meg anyai ág. Gépek-repterek-egyéb kiegészítők.
Gépek - VFR- IFR- típus +kiegészítők (festések+hangcsomagok+effektek), SCENERY-országonként-megascenery, Egyéb-időjárás-kiszolgáló kiegészítők.
Illetve ahogy javasoljátok!(amennyiben javasoljátok)
Rendezhetnénk szavazás alapján is!Meghatározott időnként megszavaznánk mi kerüljön fel a listára!
Aztán el lehet gondolkodni a FAQ is!
Esetleg lehetne kicsit frissíteni az "oktatási" fül létrehozásával!
Nagyon sok hasznos oldal linkjével tudnánk egymást segíteni az új rajongókról nem is beszélve!
Tudom, most sokan azt mondjátok, hogy Google a barátod, de ne feledjétek sokan nem informatikusok és néha nem látjuk a fától az erdőt!
Várjuk véleményeteket!
-
#43012 Alertnek köszönöm az eddigi értékes és eredményes, korrekt munkáját, Clidynek pedig eredményekben gazdag munkát kívánok.
-
#43011 Hát bizony néha nem egyszerű egy elfogadható festést összehozni... :( De azért nem adom fel! :) Már "csak" az ablakok helyrerakása van hátra, de most a SD Yak-40-be próbálok életet lehelni; megirigyeltem a jó kis videóid, gondoltam kipróbálom ismét. Régebben már próbáltam de akkor valahogy nem jött össze. ...És sajnos most sem. Leszedtem az avsim.ru-ról a v2.2.2 verziót, bemásoltam az FS alá + a két magyar festést (nagyon autentikus, szép munka, jegyzem meg!!), aztán mikor betölt az FS, egyetlen gombra-kapcsolóra sem reagál, bár a kis kéz kurzor megjelenik felettük mindenhol. CTRL+E-vel beindul a hajtómű de aztán itt meg is áll a dolog. Amint 2D panelra próbálok kapcsolni, az FS elszáll a francba, ha meg kerülöm az oda való "belépést" akkor meg nem tudok kapcsolni-állítani semmit. :(
Szóval egyelőre nem tudom mitévő legyek...emlékeim szerint régen is pont ez volt a bajom ezzel a repcsivel azért is hagytam a francba. De úgy fest, sajna ismét ugyan az a szitu. Már feltúrtam a fél netet de még megoldást nem találtam...asszem meg kell nézzem az oroszok setét oldalát is, ott is elő szoktak fordulni értékes infók... -
#43010 Köszönöm Neked is! :)
Röviden csak annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni hogy részemről természetesen megy minden tovább úgy ahogy eddig, a baráti csevely, értékes infók megosztása, tanács kérés/adás, sőt bizonyos mértékig az OFFolás is teljesen megengedett. Ami viszont csírájában lesz elfolytva az a flémelés, bármely topiktárunk szídása, leszólása vagy bármely másokra nézve sértő hangnem megütése. Szerencsére ilyen dolgok nagyon ritkán fordulnak itt elő, remélem ez ezután sem fog változni! :)
Próbálok rászolgálni a bizalmatokra, mindenkinek jó fórumozást! :) -
#43009 Köszi szépen Peti! Megpróbálok méltó utódod lenni! ;)
Holnap hívlak a hétvége miatt! ;) -
#43008 Kösz az eddigieket!